Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
petcsi 2009. 11. 27. 21:43 | #58
Mar kaphato egy ideje nehany helyen. Foleg motoros boltokban.
Előzmény: hgabi00 (10) 0 VÁLASZ
Kisletra413 2009. 11. 15. 13:59 | #57
ennek értelmét nem látom:S
bond 2009. 11. 05. 01:17 | #55
Nem értem, milyen hibáról beszélsz. Az, hogy magunkat tartjuk mértéknek, nem hiba, hanem természetes jellegzetesség. Csak tudni kell róla. Ha azt gondolod, hogy havonta egyszer hallgatok elektronikus zenét, tévedsz (mert egyszer sem). De ha egyszer havonta beleüvölteted a füledbe, valószínűleg több időbe telik megsüketülni, mint a várható élettartamod.
Előzmény: iw84u4t (52) 0 VÁLASZ
bohóc 2009. 11. 04. 14:10 | #54
miaz hogy nálam nem sikerült?...hol írtam olyat hogy szerintem nem káros?...szerintem is káros...nem arról beszéltem...hanem arról hogy ha tiltják az energiaitalt attól ugyanúgy meg fogja szerezni az a gyerek aki eddig is...nem a tiltás miatt fognak "leszokni" róla hanem mondjuk ha elmondják neki hogy miért ne igyon (annyit) és kész...ha nem fogja fel akkor így járt...amúgymeg aki felfogja az eddig se nagyon ivott max 1-2őt havonta pl (mondjuk az íze miatt vagy tényleg nagyon hajtós napja volt) azokkal szemben viszont buziság volt ez a 18askarika...
Előzmény: te.sas! (27) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 03. 09:24 | #53
Jó,de akkor ne úgy írd már,hogy a tuc-tuc zene a káros,hanem az,ahogyan hallgatva van :P
Előzmény: bond (51) 0 VÁLASZ
iw84u4t 2009. 11. 03. 08:05 | #52
"Mindenben hajlamosak vagyunk magunkat mértéknek tartani. Nem káros az elektronikus zene sem, ha havonta egyszer hallgatod..." a második mondatodban azonnal el is követed azt a hibát, amiről az elsőben beszélsz...XD
Előzmény: bond (51) 0 VÁLASZ
bond 2009. 11. 03. 00:36 | #51
Igen, igazad van. Pontosan az a lényeg, hogy napi egy sör talán nem káros, egy füves cigi sem. Egy füllentés sem biztos, hogy bűn, de a kóros hazudozás már igen. Nehéz határt vonni, az alkoholista egyik klasszikus definíciója az, aki többet iszik az orvosánál. Mindenben hajlamosak vagyunk magunkat mértéknek tartani. Nem káros az elektronikus zene sem, ha havonta egyszer hallgatod, de ha folyamatosan az bömböl a füledbe (senkit nem hallottam még üvöltve Mozartot nyomatni a fülhallgatójába), akkor megsüketülsz. Pontosan ezért nem gondolom, hogy a mértéktartást törvényben kellene meghatározni. Mert nem is lehet. Szerinted ettől lesznek a mai fiatalok mértéktartóak? Van akinek egy RedBull is káros, nekem pl. általában kettő kell ahhoz, hogy éjszaka ébren levezessek Horvátországba. Kétévente egyszer, és szerintem akkor is nagyrészt a placebo hatásának köszönhetően :-) De nem szeretném, ha emiatt megbüntetnének...
Előzmény: Erunder (47) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 11. 02. 22:51 | #50
Na látod. Azé' rossz me' függő lettél. Mocskos zene drogos. :D
Előzmény: pepeti (49) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 11. 02. 22:39 | #49
Azt én se értem mondjuk hogy a zene miért lenne káros. :) Zene nélkül kb holnap feldobnám a pacskert az tuti:D Függő vagyok.
Előzmény: Erunder (47) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 02. 22:16 | #48
na ebben benne volt minden :)
Előzmény: Erunder (47) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 11. 02. 22:13 | #47
Már bocs de szerintem a mértéktartásban van a lényeg. A játékgép is jó szórakozás tud lenni, ha egyszer kétszer játszol rajta, és nem ez tölti ki az életed. Ha mértékkel csinálsz dolgokat az sose lesz káros, csak jó móka. Ha például néha elszívsz egy füves cigit attól se leszel terrorista. :) Ugyan így ha néha mikrós kaját eszel, mert nincs időd rendeset csinálni nem lesz tőle semmi bajod. És ha egy tizenéves néha megiszik egy-egy energiaitalt attól se lesz baja. Amiért jó ötletnek tartom hogy korhatárhoz kössék a vételét az azért van, mert úgy látom, hogy a mai fiatalok, nem ismerik azt, hogy mi az a mértéktartás.
De azt abszolút nem értem, hogy az elektronikus zene mért lenne káros? Mért lenne káros bármilyen zene?
Előzmény: bond (44) 0 VÁLASZ
Zadam 2009. 11. 02. 22:03 | #46
Azt hiszem még anno itt volt egy post a legpofátlanabb "legális" lehúzásokról. És köztük volt az enerigaital, aminek az előállítás költsége körülbelül 10 Ft. Ki lehet számolni, hogy akkor az árrés mennyi is egy Red Bullnál, ami kb 400 Ft.
Előzmény: buceee (1) 0 VÁLASZ
TdianaV 2009. 11. 02. 22:02 | #45
Amúgy a másik hogy én nem iratnék a 17 éves gyerekemnek fogamzásgátlót, használjon szépen óvszert.... Az minden betegség ellen véd, ez az egyik, a másik hogy 17 éves lány szerintem még gyerek.... A fogamzásgátló rohadtul megtudja bolygatni a nők hormonháztartását.... Nem hiába nem akarnak a dokik sem kiírni 18 év alatt, de pl van olyan aki 20 év alatt sem ír ki... Na mindegy :)
bond 2009. 11. 02. 21:56 | #44
Az a baj hogy ebben az országban sokmindenről úgy gondolják, hogy ha káros, akkor a tiltás a legjobb megoldás.
Káros a dohányzás és az alkohol is - azt mégsem tiltja senki törvényileg.
Káros a hazugság és a házasságtörés is - mégsincs törvényileg tiltva. Kérdezem, miért?
Az, hogy egy társadalom valamit nem tilt, az nem azt jelenti, hogy nem ítéli károsnak - egyszerűen belátják, hogy több energia menne el az ellenőrzésre (és akkor ugye megugrik az energiaital-fogyasztás :-), a zérótolerancia betartatásával sok társadalomra egyébként veszélytelen embert is bűnözővé tennének, és törvényszerűen bekövetkező korrupció (biztos úr, csak egy kis joint volt, most az egyszer...) sokkal károsabb társadalmi hatásokat generál, mint amilyeneket a tiltandó dolog (ld. az alkoholtilalom idején kialakuló maffia).
Magyarország bármennyire demokratikusnak tartja magát, nem tud megszabadulni a kommunista egyenirányítás megszokásaitól, nem meri az emberekre bízni a saját sorsukat. A jogkövető magatartás soha nem fog kialakulni, ha valakit a törvény szigorával veszünk rá olyasmire, amit magától kellene belátnia. Az, hogy az energiaital (játékgép, tuc-tuc zene, és még sorolhatnám) káros, azt egy gyereknek a szüleitől kellene megtanulnia. Ehhez még sok időnek kell eltelnie...
TdianaV 2009. 11. 02. 21:54 | #43
Most lehet mindenki elfog szidni mindennek... De szerintem nevelés kérdése az is, hogy a gyerek mit iszik ill. eszik. Pl. nálunk soha nem volt divat a mikrós, instant műkaja, így nem is eszek, és pl. nem is iszok energiaitalt, és kávét is néhanapján iszok. LC neked pedig azt tudom ajánlani (minden rossz szándék nélkül) hogy feküdj le korábban aludni. Én 4:45kor kelek mindennap, és bírom:) És sok sok sok gyümölcs, meg persze sok folyadék (mert ha nincs elég folyadék a szervezetedben a fejed is fájhat, ergo az agyad nem kap oxigént és álmos leszel) De komolyan, és hidd el bírni fogod. Én tudom, hisz most végzős gimis vagyok :) Meg azért az egyetem sem kutya....
Zadam 2009. 11. 02. 21:26 | #42
Bocs, szerintem ezt nem kifejezetten a 16-17 éves korosztály szivatására szánták. Inkább az kezdett el terjedni (nem is egy példát hallottam), hogy a kis elsős gimnazista úgy gondolja, hogy a táborba kell neki napi 2-3 darab enerigaital és le visz egy egész kartonnal, természetesen a haverjainak is. Nagyon sokan nem tudják, nem érdekli őket, hogy milyen káros mellékhatásai vannak ezeknek.
Egyébként már saját tapasztalatból beszélek: szerintem próbáld meg megoldani a gimnáziumot az energiaitalok, kávék nélkül, ha tervezed, hogy utánna tovább tanulsz. Ha komoly egyetemre mész és előtte már rászoktál ezekre, akkor nagyon rá mehet az egészségedre. Nekem most minden héten 4 napon keresztül reggel 8-tól este 7-ig vannak óráim és akkor otthon még semmit sem tanultam.
Ahogy a NatGeo is mondja: Think Again.
Előzmény: LC (40) 0 VÁLASZ
Békatallér 2009. 11. 02. 21:18 | #41
Mi lesz Veled, ha egyetemista leszel? Hogy fogod bírni a tanulást és a bulikat? ;) Én 27 vagyok, van egy diplomám, és most gyógyszerészhallgatóként funkcionálok. Nem élek se kávéval, se energiaitallal, se cigivel, se droggal, némi alkohol lefolyik a torkomon, mert az ugyebár tartósít. Szerintem dobd félre az energiaitalt legalább, annyi műanyaggal vagyunk körbevéve, legyen eggyel kevesebb az életedben. Ezek a vackok felfordítják az egész bioritmusodat. A legjobb kezelés a megelőzés! Kortól függetlenül.
Amúgy elismerésem anyudnak, mert nagyon jól gondolkozik, ami a fogamzásgátlást illeti, és ez meglátszik a Te gondolatmeneteden is. Nem ártana a begyöpösödött nézetek helyett, ha minél többen gondolkoznának így. Kevesebb ferde szem kellene a kaszákba(részemről a pakk tetejére teszem a gumit, mert az nem szégyen! :D), vagy több óvszerautomata.

A 18-as az pedig csak egy határ, amit átlépve nem mást, hanem csak Téged terhel minden, ha valamit eltolsz. Pl. 17 évesen valaki összeesik alkoholmérgezés miatt egy szórakozóhelyen, egyből áldozat, és a pultosnak jár a jutalom érte, 18 évesen csak egy hülye, aki a detoxba fog kerülni. Itt valóban nem csak a felelőségtudatról, hanem inkább a felelőségről van szó.

Kategorizálás jelen korunk legfontosabb fogalma, mozgatója, mindennek valami rendszerbe kell bújnia, és a rendszerre szabályok vonatkoznak. De ne aggódj, nemsokára lehullik a lánc... :D Amúgy amikor 18 lettem csak annyit jegyeztem meg, hogy már büntethető vagyok, és igen, nem árt meggondolni a döntéseimet (majd Neked is). :D
Előzmény: LC (40) 0 VÁLASZ
LC 2009. 11. 02. 20:14 | #40
sziasztok.. csak azért regisztráltam be, hogy leírhassam ide a véleményemet erről az egészről..
17 éves vagyok... régóta van egy komoly kapcsolatom.. édesanyámmal együtt mentünk nőgyógyászhoz gyógyszert íratni (!) az orvos csak az ő aláírására adta ki a gyógyszert (!) szerintem ez jó dolog... neszedhessen akárki aki elgondolja...óvszer kérdésben viszont nem értek egyet... nem mindenkinek van állandó kapcsolata (sajnos) és sírnak h mennyi az abortusz... meg terjed az AIDS(!) ezek után mi a fenét várunk? ha a kasszánál óvszert vennél ferde szemmel néznek rád v ki sem adják ? az egy éjszakás kalandokat sokan megélik már 18 év alatt... és ha mégsem egy éjszakás ? mondjuk egy párkapcsolat ... mert persze még használhatnak gumit kapcsolatban élők is... egyszerűen nem fogom fel.. :S

energiaital kérdésről annyit... vidéki vagyok... reggel FÉL5kor kelek, hogy bejussak a suliba... egy kávéval indítok reggel (mondjuk ilyenkor felmerül a kérdés azt miért nem tiltják ?!?! ezek alapján... ) és nap közbe lemegy egy energiaital.. bocs kedves 18 éven felüli emberek, ha nem értitek meg, hogy nem megy máshogy a napi hét óra... nem azt mondom, hogy jó... árt, persze... de mégis, hogy éljem túl a napot elalvás és fáradság nélkül ? ...

és a harmadik.... ha én most holnap betöltöm a 18at változik valamit a világnézetem ? vagy jobb ? esetleg értelmes ember leszek ? jobban átgondolom a döntéseimet, vagy azok következményeit ? nem hinném...semmi sem fog változni... maradnak mind hülye kamaszok esetleg értékes értelmes emberek... egy nap nem változtatja meg az eddigi nevelésünket vagy gondolkodásunkat... aki hülye 30 évesen is hülye és marhaságokat csinál...

szerintem manapság ez a legnagyobb előítélet... kor alapján kategorizálni az embereket !! nem fer ... és most félre ne értsetek... nem az energiaitalról van legfőképp szó...azt úgyis megfogja minden fiatal kapni. (lásd cigi, alkohol, drogok) mert vannak idősebb haverok... hanem az elvek... ha egy hülye és meggondolatlan akkor mind az ?
pepeti 2009. 11. 02. 18:00 | #39
Szerencsére nem érint már, de ha így van/lesz a gumival is akkor az kb a széllel való szembe hugyozással egyenértékű :)
Balintos 2009. 11. 02. 17:57 | #38
Ha valaki akar venni vesz, maximum több idejébe telik.
dXter 2009. 11. 02. 17:47 | #37
most is. legalábbis én biztos.
Előzmény: Asagrim (36) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 11. 02. 17:38 | #36
Csak azért tűnik így, mert a férfi és a női divat egyre jobban közelít egymáshoz ... például 5-6 éve ha pasi lettél volna, és szőrméskapucnis kabátot hordtál volna, lebuziznak! :)
Előzmény: vöri (34) 0 VÁLASZ
joetheghost 2009. 11. 02. 17:30 | #35
Nem tudom mit háborogtok, nem vagytok még hozzászokva, hogy kevés az értelemes ember azok között akik döntést hoznak. Másrészről meg semmi értelme mert a boltosok sem fogják betartania törzsvárálóikat ugyna úgy kifogják szolgálni legfeljebb ha idegenekkel fognak szívózni.
vöri 2009. 11. 02. 17:28 | #34
hát szerintem a többség épp hogy fiatalabbnak néz ki mint pl 5-6 évvel ezelőtt.. nem annyira emberesek :D
gyerekesen néznek ki a mai fiatalok, legalább is a fiuk. szerintem.
Előzmény: Asagrim (32) 0 VÁLASZ
TdianaV 2009. 11. 02. 16:54 | #33
Amúgy már gyufát, és gázöngyújtót sem vehetsz 18 év alatt :)
Asagrim 2009. 11. 02. 16:54 | #32
Nevetségesnek tartom ... nem csak ezt, hanem az általános tendenciát, hogy most hirtelen mindent 18-hoz kötnek. Minek?! ... jajaj, mert hát a kis _serdülő_ teljesen tönkrevágja vele a _fejlődő_ szervezetét ... jajj, fejezzék már be ezt az unalmas szar dumát, a könyökömön jön ki!

Ideje lenne frissíteni azt a k.va tananyagot orvosin, és tudomásul venni hogy egy mai fiatal már _tíz_-_tizenegy_ éves korában serdül, vajon mi a szarér mondják a boltos nénik hogy nehéz megkülönböztetni melyik múlt el 18 ... nem a kiló sminkért, kötve hiszem hogy faszi kiló sminket hord; hanem azért mert sokkal korábban kezd el serdülni egy fiatal mint ahogy az abban a hülye agyukban van, és egyes biológiai folyamatok sokkal gyorsabban állnak be, nem 20-22 éves korra!

Nem azt mondom hogy nem kell szabályozás, de meg tudom érteni azt a fiatalt, akinek 16-17 évesen már a töke is ki van azzal, hogy 4-5 éve borotválkozik, de törvényt kell sértenie, hogy vegyenek neki ezt-azt! Meg olvassátok már el a cikk alatt a hozzászólásokat ... autóvezetőtől tagadják meg az éberséget fokozó italt?!
Syra 2009. 11. 02. 16:53 | #31
"a karos hatast nem maga a koffein okozzan, hanem a koffein es taurin kombinacioja... a taurin erositi a koffein hatasat es szivbetgeknek vagy magas vernyomasban szenvedoknek nem ajanlott."

http://hu.wikipedia.org/wiki/Taurin

http://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein

A taurinnak semmi köze a koffeinhez, a wiki linkből kiderül hogy egyszerűen a glükóz beépülését segíti elő, és több szempontól is szükségünk van rá.
közlegény
közlegény 2009. 11. 02. 15:43 | #30
következő: levegőt is csak szülői felügyelettel :)
Előzmény: Nusihusi (29) 0 VÁLASZ
Nusihusi
Nusihusi 2009. 11. 02. 15:40 | #29
Mi lesz a következő lépés? Hogy kávét és capuccinot is csak személyivel lehet venni?O.o
közlegény
közlegény 2009. 11. 02. 15:29 | #28
Nagy dolog, a 18 éven felüli vesz a többi kiscsákónak egy raklappal.
De egyetértek, h. korlátozzák, mert azért ez nem csak cukros víz. Nem is tudom árulnak-e tutti-frutti ízű, de taurin és koffeinmentes löttyöt, az jó lenne.
te.sas! 2009. 11. 02. 14:52 | #27
hát ez a 18 éven felüli "baromság" azért van, mert valahol muszáj meghúzni a határt...
De egyébként meg ha nagyon akarsz, tényleg megszerezhetsz bármit, maximum törvényt sértesz vele. Szóval talán inkább azért van ez az egész tiltás, hogy eljusson az emberek agyáig, hogy káros... úgy látszik ez nálad nem sikerült.
;)
Előzmény: bohóc (25) 0 VÁLASZ
Kampec 2009. 11. 02. 14:32 | #26
amúgy kevés dolog van ami ne lenne káros, ebből most korlátoznak párat csak hogy tudassák ezt.. ezzel együtt még kis reklámot is hozva a dolognak...
most ha valaki energiaitalt akar inni azt nehezen fogják ezzel megakadályozni (max megkér mást az illető, hogy vegye meg helyette)
engem nem zavar, de szerintem semmi értelme
bohóc 2009. 11. 02. 14:31 | #25
mondja már meg valaki, hogy mire jó ez a 18éven felüli baromság?...ha nem adják oda neki akkor megkéri a soron következőt, hogy hozza ki vagy elkér a haverjától 1 személyit és annyi...aki alkoholt, energiaitalt akar inni vagy bármit, az úgyis meg fogja szerezni ott és úgy ahogy akarja...
Erunder
Erunder 2009. 11. 02. 14:28 | #24
Az energiaitalok korhatáros vásárlásával egyet értek. A gumiéval nem.
Már most beleborzongok, hogy mennyire ciki lesz, az majd amikor nekem kell megvenni a fiamnak, vagy lányomnak a gumit. :D
spytech 2009. 11. 02. 14:22 | #23
Itt olvasom miket komiztok és szerintem ez kibaszás , mert a dohány- és alkoholáruban még benne is vagyok, hogy ne aggyanak fiataloknak de az energiaitalt minek tiltják be (meg a gumit, mert a fiataloknak is védekezni kell) akkor minden féle kólát, kávét, csokit meg minden ilyen szart tiltsanak be és meglátják hogy nekik is szar lesz meg mindenkinek!
Earl of Helsington 2009. 11. 02. 12:49 | #22
a karos hatast nem maga a koffein okozzan, hanem a koffein es taurin kombinacioja... a taurin erositi a koffein hatasat es szivbetgeknek vagy magas vernyomasban szenvedoknek nem ajanlott. Az meg hogy hajlamos vagy e a magas vernyomasra sokszor csak 18-20 ev utan derul ki... Szoval egy 14-15 eves embert siman hazavaghat ha megiszik belole 4-5ot...masik dolog, hogy a fiatalok szivesen kombinaljak alkohollal, ami sokszorosan ront a helyzeten. Nem az van, hogy vizsgara keszul vagy melozik, hanem hogy jobban porget a dizsiben... ami mellesleg igaz, tenyleg porget... igyal meg par vodka-redbullt, nagyon kiraly... igen, egyszer, ketszer... ugyanakkor nagy a fizikai es a lelki fuggoseg eselye... marketing.. hosszu tema... de jo..
Dubi 2009. 11. 02. 12:19 | #21
Nem tudom hol olvastad ezt hogy a Coca-Cola nem tartalmaz koffeint,de ezzel most mellélőttél!:)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Koffein 100ml kólában 1/3ad annyi koffein van mint 100ml RedBullban! Számold ki ha megiszol 0,75 liter kólát kb olyan mintha meginnál 1 redbullt. (asszem 250ml a redbull)
markymango 2009. 11. 02. 11:55 | #20
Nyugi, a colákban már rég nincs koffein. Csak cukor, meg karamell, ami szintén cukor. Ne! Igyáá' cukros vizet!
Előzmény: tikshow (18) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:47 | #19
Aha,abban is,hónikázóban is,stb. Amúgy meg még szép,hogy használod persze,az meg higiéniai kérdés,ami tök alap.
Előzmény: Purple (17) 0 VÁLASZ
tikshow 2009. 11. 02. 09:45 | #18
mi a fene, a coca cola meg a kb hasonló mennyiségű koffeintartalmával mehet már évek óta? hogyne... baromság ez az egész...
Purple
Purple 2009. 11. 02. 09:43 | #17
azok a dezodorokban vannak, azt meg nem fogom megtenni, hogy nem használom... :D
Előzmény: AVIREX (16) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:42 | #16
Igazad van,fel sem fogja,hogy ő sokkal több pénzt elfüstöl,mint amennyit te a saját sminkedre költesz.. - de szerintem hosszabb távon egyértelműen te vagy a nyertes. [:
A sminkről is nyithatnánk egy jó kis vitát,milyen összetevői vannak és pl. a nano-méretű Al részecskék a bőrön át felszívódva miylen hatással vannak,korlátozva ezzel a nők agyműködését,de ebbe most ne menjünk bele,elég az egyetemen ilyet érdekes dolgokat hallgatni [: -csak persze ezeket nem reklámozza a L'Oreal és a többi..
Előzmény: Purple (15) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 02. 09:31 | #15
jó hát igazad van, de ezeknek beszélhetsz :D de inkább 1-2 kávét nyomjon be és mást ne, az még úgy okés. meg nem hiszem, hogy 100%-os feketét tol :D én azt utáltam, hogy ha ennyi idősen nem lógtam kinn a dohányzóban, akkor már nem is beszélgettek velem annyit... :D meg vettem pár smink cuccot, és akkor beszól a csaj, hogy hát nekem honnan van ezekre mindig pénzem (1-2 ezer volt max), mondom és neked heti sokezer a cigire??? kééész......
Előzmény: AVIREX (14) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:27 | #14
Nem arról van szó,igyad nyugodtan Lill 20 évesen,de ne 1 tizenöt éves már.. -ha már az arányoknál tartunk.. inkább az agya is legyen felnőtt és gondolkozzon el,hogy inkább megeszik egy almát 1 Bomba helyett,vagy az már ciki a többiek előtt?
Előzmény: Purple (13) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 11. 02. 09:23 | #13
napi 1-2 csésze kávé még egészséges is :) mindenki meghallja hogy káávéé, és akkor az húú már mennyire káros. csak itt az arányokra meg a mennyiségre kell gondolni, 5-6 csésze már káros, ha évekig így tolják.
Előzmény: AVIREX (11) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:23 | #12
"Már másodjára esik meg velem, hogy elkérik a személyim, ha energiaitalt veszek, pedig már réges rég betöltöttem a 18. életévem." -szerintem éppen fordítva van,sokszor el sem kérik már a személyit a 16 évestől,mert kinéznek simán 18-20 nak is a centi vastag vakolattól,tisztelet a kivételnek.
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:20 | #11
Lehetne sok dolgot,de erről nem te döntesz,ha van orvos ismerősöd,beszélgess el egy kicsit vele az energiaitalok "jótékony" hatásairól és mi a véleménye a KV-ról..
Előző hsz.-ban írtam a pénztárnál mennyi idős volt a leányzó kb.,de kétlem,hogy annyi idősen a KV-t is úgy ledörgölné.. legalábbis én a lányomnak mondanám,hogy jó lesz még neked az a málnaszörp is..
Előzmény: hgabi00 (10) 0 VÁLASZ
hgabi00 2009. 11. 02. 09:12 | #10
Ilyen erővel a kávét is korhatárhoz lehetne kötni, aztán a kólát is.


A Monstert meg forgalmazhatnák már Magyarországon.
Hazafi 2009. 11. 02. 09:07 | #9
*baltákra
Hazafi 2009. 11. 02. 09:07 | #8
Éljen! Korhatár szabályozást a balták és kerti szekercékre, súlyosan károsítják az egészséget!
nkmedve 2009. 11. 02. 09:06 | #7
A gumi felháboritó lenne tényleg, az energiaitalos korhatárral viszont nagyon egyetértek.
Előzmény: Purple (2) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2009. 11. 02. 09:03 | #6
Azok is növelnek,elhiheted. - ja és amúgy a döntést helyeslem,mert amikor a boltban állok a pénztárnál,feldobva a 3 taurinbomba a pénztárszalagra és a 15 körüli kis csaj a másik 2 barátnőjének azzal henceg délután 1kor,hogy neki már ez a 2. lesz..
Ja,hogy mert finom neki.. persze.. csak fingja sincs róla,mert nem fogja fel ésszel,hogy a szívét meg szétpörgeti..
-én speciel ezért nem is szeretem,kb. 2-3 éve ittam utoljára talán..
Előzmény: buceee (1) 0 VÁLASZ
Toffy 2009. 11. 02. 09:03 | #5
Hát ezek után csak egy kérdésem lenne: Energia ital e a Haas cég energiaital pezsgőtablettája? (Bang! néven fut és számomra kb egy redbull hatásfokával működik) ha nem akkor a fiataloknak üzenem egyértelmű a dolog... Am ez komoly hogy gumit meg síkosítót sem vehet 18 alatt a kölök?? mert ez abszolút felháborító...
Davek 2009. 11. 02. 08:57 | #4
Szépkis lány anyáink lesznek megint és jókis állami támogatés lesz abortuszra.
Előzmény: Purple (2) 0 VÁLASZ
Davek 2009. 11. 02. 08:57 | #3
Amúgy ez az egész jó kapmány az energia italoknak, szerintem még több 18 év alatti fogja venni csak azért mert "nemszabad". Én pl vizsga időszakban halodokolnék mertnemiszom kávét de a redbull az dől, de szerencsére egy éve fogyaszthatom xD :D
Purple
Purple 2009. 11. 02. 08:42 | #2
ennél durvább, hogy állítólag gumit se... na ez viszont felháborított...
buceee 2009. 11. 02. 08:42 | #1
Minden bolt körüzenetet kap arról, hogy nem lehet eladni 18 éven aluliaknak energiaitalt. !!!Egyenlőre!!! még nem minden bolthoz jutott el ez az információ, de idővel mindenhova el fog jutni.
Ez a halálom, nem tudnak helyesen írni, de azért közölnek cikket :D
Kíváncsi vagyok,hogy vajon ez az összes energiaitalt érinti e, valahogy a 100ft-os xl meg bulldozer "energiaital" szerintem közel sem növel teljesítményt, max. placebo :) a