Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
zoli12 2009. 10. 22. 15:44 | #27
itt látszik a csávó mekkora okos!!!!!! Semmi vagyona ,gondolom munka helye sincs és van kb. 8-10 kölyke + még kutyák is voltak! nem tom..ha én lennék ilyen helyzetben biztos nem csinálnék 8-10 éhes szájat. ja meg Magyar országon kinek kertes lakása van és jó munka helye még az sem mer csinálni gyereket!!!!!! mert itthon is mindenki úgy gondolkodna mint pl. a cigányok ,akkor az ország olyan lenne mint a videóban , úgy élnénk.....
zoli12 2009. 10. 22. 15:38 | #26
én annyira nem értem ezt a sok szegény embert (kína , afrika,stb)! mért szaporodnak ezerrel ha szegények, ha semmi vagyonuk...????sajnos ezeknek még eszük sincs ??!! de amúgy a szegény országokban a vezetők (politikusok) a hibásak ! kapnak qurva sok segélyt azt ellopják ott is mint itthon édes Magyarországon!
Fireblade1000 2009. 10. 14. 16:55 | #25
Ez ma a valóság!!!:((( sajnos
Lawrence 2009. 10. 14. 16:44 | #24
Jah adjunk hálát. Vagy tegyünk érte hogy legyen jobb és több.
Kampec 2009. 10. 14. 16:30 | #23
engem az a rész fogott meg amikor imádkoztak az asztalnál...
de látom mindenki leállt annál hogy pazarol, nem pazarol, szegény, gazdag vagy hogy most bűntudatot kellene éreznie, mert nem adakozott vagy hogy befolyásoljon most....szerintem nem ezeken volt a hangsúly...
senki sem tehet arról hova születik
adjunk hálát annak amink van és ami nekünk jutott
Norci 2009. 10. 14. 15:35 | #22
Tipikus magyar hozzáállás: gyűlöljük a gazdagokat, mert nekik jó, és szídjuk őket, csak úgy általánosítva! Miért ne?
Az a helyzet, hogy én is, meg szinte akárki innen megtehetné, hogy elkezd adományozni, persze nem nagy összegeket. De mégsem tesszük (bocs, aki igen). Én személy szerint azért nem, mert nem hiszem, hogy segítek a csövesnek, ha dobok neki 200 Ft - ot. Vesz belőle pár zsemlét (vagy nem), és jóllakik egy napig, de ugyanúgy szarbamarad élete hátralevő részében. Tehát én megrövidültem 200 Ft - tal, és nem is volt értelme. Sőt, meggyőződésem, hogy az ilyen adományokra apellálva választják némelyek a "könnyebb" utat, tehát felcsapnak ingyenélőnek, mert a társadalom adja alájuk a lovat.
Nem hatódtam meg a rövidfilmen, álszent volt rendesen, azzal a céllal, hogy az átlag ember, akinek nincsenek ilyen gondjai, majd jól elszégyellje magát. Nálam a hatás elmaradt, sajnálom.
Lawrence 2009. 10. 14. 08:17 | #21
Asagrim: igaz. A pazarlás vagy a durva pazarlás szerintem is szánalmas. Én is úgy szoktam enni, főzni stb. hogy tudom azért mennyi az amit elfogasztok (unk). De most megnézhetnénk a másik oldalát is a dolognak hogy ott ez a Meki :) vagymi. Fennmarad neki az egyszerbeleharapottcsirke meg minden. Nagyon sok. Tonna számra. Ezt be is darálhatná. És tegyük fel még a kutyatápba se adná. Az is pazarlás lenne. Mégse teszi. A lány aki kikérte a kaját nem fogja azt mondani hogy csak 1 combot tegyen már rá főúr. De ismétlem magamat... rühellem az igazi paraszt pazarlást.
A gazdagoknak pedig tényleg csak bizonyos részét lehet támadni de talán ott se őket hanem a társadalmat ami "kineveli" lásd focisták. Szaladgál nagy tehetséggel. Ennyi. És többet keres egy nap mint Te lehet egész életedben.
I-Dan 2009. 10. 14. 00:41 | #20
Na jah, de nézd meg, hogy melyik kommentre írtam.
Előzmény: Asagrim (19) 0 VÁLASZ
Asagrim 2009. 10. 14. 00:36 | #19
Van benne valami, de ez csak féligazság. Maga a videó a pazarlásról szól. Tökmindegy mennyi pénzed van, ha pazarolsz az téged minősít, nem az okos buksidat, hogy lámlám, mire vitte ez a gyerek!
Előzmény: I-Dan (18) 0 VÁLASZ
I-Dan 2009. 10. 14. 00:14 | #18
A gazdag miért adná oda a pénzét a szegényeknek? Azért, hogy ő is oda jusson, mint akinek ad? Baromság, aki jól megszervezi az anyagi körülményeit, mer mást csinálni, mint beállni a többiek közé a sorba azt igenis megilleti a magasabb jövedelem. Aki meg csak a koszos kajaellátmány mellé ál be a többi közé, az meg azt kapja.

Előzmény: Patkányka (10) 0 VÁLASZ
I-Dan 2009. 10. 14. 00:09 | #17
Egy csomó normál körmülmény közöt élö embert látok, akik ugy "kenik" magukra a kaját, mint a filmben a csórók. Ezeknek a szegényeknek hány %-a élne ugyanígy, ha lenne esélye jobb életre. pl azzal, hogy olyan helyre költözik, ahol jobbak a körülmének?
tndrkrlylny 2009. 10. 13. 23:11 | #16
és ilyenkor annyira bosszantó arra gondolni hogy mennyi milliárdos ember van a földön és idióta sztár aki nem tud mit kezdeni a pénzével míg másoknak nincsen mit enniük. engem rendszeresen elfog a bánat csak attól ahogy látom hogy milyen világban élünk és olyankor azt kívánom bár ne születne senki ilyen helyre, mint a Föld nevű bolygó.
Asagrim 2009. 10. 13. 21:54 | #15
emgé, Lawrence, igazatok van.

A film egésze annyira mű, mint a jelenet amivel kezdődik. Így, mint olyan, megcsúfolja, becsmérli azt, amire fel próbálná hívni a figyelmet, és ilyen formában ezt undorítónak, álszent képmutatásnak tartom!
Lawrence 2009. 10. 13. 21:09 | #14
Teljesen egyet kell értenem emgé hozzászólásával. Gondoljatok már bele hány olyan hely van és hány olyan "család" akik azért éheznek mert egyszerűen képtelenek megteremteni a körülményeket a gyerekeiknek. És most nem feltétlen a magyarországi problémára céloztam. Lehet most megköveztek de nekem nem fájdul meg a szivem egy ilyen videótól. IGEN kell terjeszteni a problémát. És igen kell tudatosulni az emberekben hogy nagy problémák vannak. De nem az a probléma hogy vki azért szül gyereket hogy majd a segélyeken elél, vagy azért mert nem tudja hogy mitől lesz. ÉS főleg nem ilyen hatásvadász videóval kell. Egyik eszik másik meg a maradékát. Ezt nap mint nap látom a házunk előtt naponta elhaladó 100 kukástól. Na azokkal is elbeszélgetnék mit tettek meg az életükben azért hogy jobb legyen. De azért hozzá kell tennem hogy roberto is nagy igazat mondott szerintem azzal hogy egy gyereknek viszont nincs esély sok kitörni. Az már más kérdés hogy eleve belenevelik hogy egyetlen esélye talán az ha fogja és ő is szül vagy csinál 4-5 gyereket. Bocs ha valakit megsértettem.
Jozeph 2009. 10. 13. 20:01 | #13
Még mielőtt bárki elkezdene hurrogni, én azt mondom, igazad van!
Igazad van abban, hogy egyelőre csak felfedezzük a gondokat, megoldásokat még nem mutatott fel senki (legfeljebb részmegoldásokat).
Igazad van abban, hogy a világon nem csak az éhínség okoz halált ártatlan emberek, illetőleg a környezetükért felelőssé nem tehető emberek.
Igazad van abban, hogy attól még, hogy egyesek nagy hajcihőt kavarnak egy-egy ilyen bedobott téma köré, még semmit sem tettek az ügy érdekében.

DE!
A probléma megoldásához meg kell ismernünk a problémát - és ezek a filmek ezt megteszik, bemutatják a gondokat.
Az internet, mint média-csatorna, igenis jó, mert talán azok is véletlenül összefutnak ilyen dolgokkal, akik eddig még csak nem is hallottak ilyesmiről (merthogy annyira el vannak kapatva...)

És egy valamit tanulunk ezekből a filmekből. Emberi értékrendeket. És bizony ezek nemcsak kultúránként, hanem akár pár kilométerenként is változnak.

Egyszerű példa: szerinted mennyit ér egy ember élet?
Van, aki szerint felbecsülhetetlen.
Vannak, akik szerint pénzzel kifejezhető.
Vannak, akik nem ezzel a céllal, de konkrétan meghatározták ezt a pénzbeli értéket (biztosítótársaságok).
És vannak, akik a mindennapi megélhetésükkel teszik egy mérlegre az emberéletet. Amikor pedig úgy érzik, hogy a saját életük megéri azt, hogy egy másik embert megöljenek, akkor veszítenek el mindent.
Jelenleg sok olyan ország van, ahol a lakosság nagy része elveszített mindent. Persze, leginkább Afrikában.

Volt régebben egy film itt az Izé-n, méghozzá az állatok és az emberek kapcsolatáról, mégpedig, hogy az állatok milyen módon szolgálják az emberiséget. Ahhoz írtam anno egy kommentet, ami a PROFIT-ról szólt. És hogy az irányít mindent. Ez ide is igaz.
Előzmény: emgé (9) 0 VÁLASZ
Davek 2009. 10. 13. 19:58 | #12
Igaz, azonban azon, hogy az uton más hibájából megöl valaki azon nem lehet változtatni mert mit is tehetnél ellene. Erre viszont megoldás van, kezdeményezések is vannak, hogy támogatást munkát kapnak ezek az emberek csak ezeket a kezdeményezésket senki nem veszi komolyan. hogy miért csinál 4 gyereket ? Egyszerű család és gyerekszeret mint az előbb leírtam. nehéz megérteni mert mi egy oylan világban élünk ahol 1-2 gyerek a maximum és már arra is azt mondják hogy nehéz eltartani.
Előzmény: emgé (9) 0 VÁLASZ
Patkányka 2009. 10. 13. 19:58 | #11
De amúgy ha mást nem is küldenének [kicsit gonosz] akkor fogamzásgátlót...És akkor nem lesz túl sok gyerek 'szeretkezés' után...már az is haladás és adomány.
Előzmény: emgé (9) 0 VÁLASZ
Patkányka 2009. 10. 13. 19:56 | #10
Hát ebben viszont egyet kell értsek , mert az üzenetet tényleg nem értem, viszont az tény hogy sok gazdag ahelyett hogy ha már gazdag..adományozna ilyen célokra ,hogy életet menthessen mit vesz..?Milliárdos házakat meg több száz milliós hajókat, meg jó pár még 1-1 szigetet is vesz magának..Nem az a gond hogy vesz , ha telik rá vegyen de akkor gondolkozzon már kicsit elötte hogy meg ment-e valamennyi életet vagy vesz magának egy milliárdos ingatlant, szigetet vagy bármi sz*rt ez az amiért haragszok.
Előzmény: emgé (9) 0 VÁLASZ
emgé 2009. 10. 13. 19:48 | #9
Úgy érzem ehhez nekem is hozzá kell szólnom, mert nagy itt a sírás-rívás. 1) Nem értem, hogy ha olyan baromira éheznek, akkor miért kell fejest ugrani a bödönbe, meg a felét szétszórni. 2) A végén egy család látható, amint esznek. Ugye. Ami megint 3 gyerek, meg félúton a negyedik, ahogy láttam. Ha ép ésszel végiggondolom, hogy milyen életminőséget tudok adni a gyereknek, és azt találom, hogy mások kajamaradékát, akkor nem csinálok 4 gyereket. 3) Semmi elgondolkodtató nem volt a filmben azon felül, hogy vannak nagyon szegény családok. Semmi plusz. 25ezren halnak éhen naponta. Kíváncsi lennék, hogy az utakon hányan halnak meg naponta más hibájából? Vagy egyáltalán. Hány ember hal meg naponta egy másik ember figyelmetlensége, butasága miatt? Mi a megoldás? Bemutatta a problémát, de abból sok van, nem csak ez. Most akkor ha bizottság vagyok, akkor melyikre írjak pályázatot? Ez csak egy álszent, semmire sem való kezdeményezés volt szerintem. Vagy a nyertes kiválasztása volt egy elrontott folyamat. Mi a megoldás? Mit kell tenni? Mi az ötlet? Ezekre nincs válasz a filmben. Hagyjam ott az egész csirkét, vagy egyem meg az egészet? Vagy ne egyek csirkét? Mi az üzenet azon kívül, hogy ők szegények?
Davek 2009. 10. 13. 19:29 | #8
Érzelmes ember vagyok és egy-egy ilyen videó után a szívem megtud szakadni. Sajnos a világon ezlesz mindaddig amíg azok akik tudnának segíteni nemteszik mert egyszerűen nem érdekli őket, az emberekből hiányzik az önzetlenség. És sajnos elnéze a világot ez nemis fog változni. De meglehet nézni mi a fontos: egy ilyen család akik nap mint nap azzal kerülnek szembe, hogy lesz-e mit enni, itt szeretet van és örülnek annak a kevésnek ami van és ez volt a szép az apa reakciójában, hogy a gyermekeit is arra neveli, hogy azért a kicsiért is hálát kell adni, mert lehet, hogy holnap már nemlesz. Ezzel szemben egy gazdag családban milyen a kapcsolat... semmien, a gyerek puccos iskolába jár a szüleit alig látja sosem tapasztalhatja meg az efféle kötődést és szeretet és őis olyan pénzhajhász lesz akinek soha semmi nem elég csak a saját érdekeit tartja szem előtt.Ez egy egyszerű körforgás. Volt szerencsém eljutni afrikába egyiptomba és ott olyan helyekre is ahol egy átlag európai ember számára (számomra is) leírhatatlan szegénység uralkodott. Semmiük nemvolt, mégis boldogok voltak és ennél megérintőbb dolog kevés van. 25000 ember hal meg éhhalálban.. ez ép ésszel fel sem fogható egy olyan ember számára akinek sosem volt olyan gondja, hogy van-e valami az asztalon, amíg végig nem gondolja. De sajnos aki segíteni tudna az nem gondolkodik. A világ nemfog megváltozni míg az emberek nemváltoznak, de bízni és remélni lehet.
safetyqueen 2009. 10. 13. 18:08 | #7
Utálok ételt kidobni, főleg ha főtt kajáról van szó, amivel valaki még dolgozott is. Gyerekkoromban arra tanítottak, h annyit szedjek, amennyit meg tudok enni, és ne telepakoljam a tányért, aztán otthagyjam a felét. Tudom, h az éhező gyerekeken nem segít, ha ÉN megeszek mindent, de akkor is, igyekszem megbecsülni az ételt. Ja és rosszul vagyok attól, ha valaki két falatot otthagy a tányéron, h "hű, ez már nem megy."
Patkányka 2009. 10. 13. 18:01 | #6
Igen..akinek van pénze az leszarja a másikat , akinek meg nincs az segít.Pont hogy fordítva kéne lennie...
Sok milliárdos tetű milliárdokért vesz hajót, ingatlant meg több 100-200milliókért autót..
'ételfutárnak' meg nem volt pénze mégis segíteni próbál..Ez a mai világ..
KenGuruL 2009. 10. 13. 17:09 | #5
igen, sajnos ez a világ "rendje"
Előzmény: roberto (2) 0 VÁLASZ
DeeP® 2009. 10. 13. 16:11 | #4
Pff.. (És ezzel mindent leírtam!!)
Zakhar 2009. 10. 13. 15:47 | #3
És vannak akik 220milliárdért vesznek hajót..........
roberto 2009. 10. 13. 15:37 | #2
Éppen ezért én mindent felzabálok az éttermekben. :D
Viccet félretéve - a világ nagyon igazságtalan. A gyerekek sorsa meg van pecsételve amint a világra jönnek és csak nagyon kis százalékuk (de inkább 0.0x%) tud kitörni a nyomorból. Sajnálatos ez, de nem mostani jelenségről van szó csak a média és az internetnek köszönhetően most figyelünk fel erre.
zobak 2009. 10. 13. 15:31 | #1
Komment? No komment!