Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kerca 2009. 10. 05. 01:46 | #108
Várom a válaszod. Te szar ember.
Előzmény: Cshabi (83) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 10. 02. 20:35 | #107
jogos!
Előzmény: bond (105) 0 VÁLASZ
levus23 2009. 10. 02. 20:04 | #106
Jó lenne, ha ez itthon is megvalósulna!!! Terjesszétek az Önkormányzatoknál :-) :-)

Tárgy: Cigányok Erdélyben
Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani cigó tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek..
A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos ebben a kérdésben.
A cigók szisztémája nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani "kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek, és célravezetőbbek mint nálunk.
Az eredményt ott is az összetartás hozta meg, -mármint a székelyek
összetartása- és következetessége a parazitákkal szemben.
Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször is belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon végig haladva, itt is ott is "letett" egy kupac tüzelőt.
Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez?
Mire mosolyogva elmondta, hogy tudod...nálunk más a cigányok segélyezése mint nálatok.
Itt pl. pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak valamit.
Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigók szépen elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke, és a cselekvőképességüket kiélik a földeken.
Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segílykéből játékgépező, késelő cigányokkal, hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi színhelye ma is, ahogy rendesen volt.
A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigók életmódját nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják a helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív megnyilvánulásoknak.
Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 -amennyi szükséges-komájával bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, de ha szükséges, úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát.
Halmazati büntetésként feljelenti, (5-10 tanúval alátámasztva) és elmegy a "híre", hogy a cigány lopott a székely embertől, aminek következtében a székelyek olyan terrorba részesítik az érintett családját, hogy az eget is nagybőgőnek nézik.
Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély.
Ennyi. Lehet cihelődni.
Tetszik a polgármesterek hozzáállása is.
Mivel a falu pénzéről és adójáról van szó, nem engedik azt elherdálni.
Az említett tüzelő szállítmány is a segélyezés része volt, de barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit a cigók, de szigorúan csak "természetben".
Egyik nap kenyér, másik nap cukor-liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta, vagy konzerv jegy.
Pénz nuku.
Pénz akkor van, ha dolgoznak.
Az önkormányzat is ellátja munkával a cigókat, és azok szorgalmasan festik is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben, amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap dolgoztak.
A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes ember.
Saját szememmel láttam. hogy a helyi cigók lovakat tartanak, szekerekkel bér fuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst.
Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött fajtársaik.
Nem mondom, hogy "tiszta udvar, rendes ház" de legalább nem ér derékig a sz@r a portájukon.
Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal udvariasabbak, például tudnak köszönni, ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát, nem mernek a boltban lopni!!!
Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet beváltani. Kivéve, ha tolvaj az illető.
Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is kitelik a becsület, akkor gáz van.
Persze a boltosok is összetartanak.
A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigó a kajajegyért nem fog mást kapni, csak azt ami rája vagyon írva.
Nagyon tetszik ez a rendszer.
Tetszik mert értelmes.
Tetszik mert igazságos.
Tetszik mert humánus.
Tetszik mert láthatóan eredményes.
Láttam a cigány gyerekeket suliba menet. Hógolyóztak a többiekkel.
Láttam cigányt templomba menni.
Láttam karácsony előtt, ahogy a tüzelős kocsi karácsonyfát dobott be minden portára. Magyarnak, cigánynak egyaránt.
Ott ezt is megoldották. Tellett rá.
Mert nem hagyják, hogy ellopják a köz vagyonát.
Látom az összetartás erejét, és látom az egészséges életösztönt, hogyan rendezi okosan, tevékenyen egy közösség az életét.
Látnám nálunk is. Példának biztos hogy nem rossz.
Ha már mi vagyunk itthon 1-2 ezer éve.

bond 2009. 10. 02. 17:56 | #105
Nem az a baj, hogy erre gondol - gondolni mindent szabad.
Nagygyűlésen uszítani ezzel az ürüggyel bűn - még akkor is ha igaz lett volna. De nem volt az. És a mélyentisztelt polgármester erről azóta kussol. Ez az ember nem alkalmas vezetőnek - illetve csak egy ilyen elmebeteg országban...
Előzmény: Pubycsavo (102) 0 VÁLASZ
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 10. 02. 15:43 | #104
én nem vagyok tévedhetetlen, és az ilyen egymásnak ellentmondó hírek láttán már nem az én dolgom eldönteni mi igaz, s mi nem, a lényegen nem sokat változtat, cigány bűnözés igen is van, és valahogy úgy tűnik, hogy nem akarnak ellene tenni semmit, a pontos okokat kevesen ismerik, a lényeg az lenne, hogy a bűnösöknek börtönben, de tekintetbe véve a bűnözés nagyságát munka (nem halál!!!!!!) táborban a helyük. az biztos, hogy a feszültség tovább fokozódik, és ennek nem lesz jó vége.
Előzmény: bungle (103) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2009. 10. 02. 14:06 | #103
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 10. 02. 11:02 | #102
ne beszélj már hülyeséget ! Valaki megerőszakol, majd megöl egy embert, kire gyanakodnál először, ha évek óta rettegésben tart egy egész várost a cigányság? egy dolog, hogy ebben tévedett, de ez nem változtat a rettegésen. nem cigányok voltak, hanem egy elmebeteg, NA ÉS??? attól a cigányok ugyanúgy rettegésben tartják a várost, és minden ugyan úgy megy tovább. még mielőtt kiforgatná bárki is a szavaimat, a na és-t nem azért írtam, mert ha magyar ember követi el ezt az nem baj, dehogynem, az ilyet még a börtönökben is magáncellába zárják, hogy nehogy kinyírják, aki akarta egy kicsit is, érti miről vakerálok
Előzmény: bond (100) 0 VÁLASZ
Schabee 2009. 10. 01. 22:59 | #101
itt szerintem csak egy esetben lesz változás, ha a szélsőség előretör, a jelenlegi pártok szarnak az egészre.
bond 2009. 10. 01. 22:31 | #100
Ez a faszi azóta hiteltelen, mióta a megerőszakolt kislány esetét is uszításra használta - abban az ügyben egyszer is elismerte, hogy tévedett?
inthemood4ska 2009. 10. 01. 20:04 | #99
AhOi!
Részben egyetértek. Sokan akarják, hogy beilleszkedjenek, és nem szándékosan hátráltatjuk őket. Bekerülhetnek iskoláinkba, szociális felzárkóztatásuk sem sérül, és az elcsépelt, de mégis helyénvaló tényező a segély...Hogy a feszültségszítás, majd az ezt követő "rasszistázás", mesterségesen generált széthúzás hasznot hoz egyeseknek? Szerintem ezzel mindenki tisztában van, aki idővel a (szélső)jobboldal felé fordul(t). Nyilvánvalóan nem azért szavazok majd a Jobbikra, mert várom, hogy végre a romák közé lőjenek, hanem azért, hogy - adja Isten - minél nagyobb befolyásuk legyen, hogy helyükre tegyenek mindenkit, az unatkozó fajvédő bölcsészlánytól kezdve, a munkakerülő cigányon át az SZDSZ-es árulóig. Úgy gondolom, ezek után lehet esély arra, hogy a ZÖM gondolkodása idővel megfelelően változzon. Durván, hogy a te példádnál maradjak: a lámpaoszlop ma még liberális és posztkomcsi politikusokért kiált, ezután jöhetnének az új rendszerbe beilleszkedni nem tudó deviánsok.
Előzmény: Zorro (97) 0 VÁLASZ
Sünilány 2009. 10. 01. 14:47 | #98
"Rasszista,
Fasiszta,
Homofób
vagyok.
NA ÉS...???"
Zorro 2009. 10. 01. 13:21 | #97
De nem veszitek észre, hogy nem is akarja senki hogy beilleszkedjenek? Szándékosan hátráltatják őket (az más kérdés, hogy ők sem törik össze magukat a beilleszkedésért), mert ez sok embernek nagyszerű megélhetés ha védeni kell őket.
Ezt nem veszitek észre. Először ezeket kellene felhúzni a lámpaoszlopokra, aztán csak azokat akik tényleg nem akarnak beilleszkedni.
Előzmény: Nascor (96) 0 VÁLASZ
Nascor 2009. 10. 01. 08:05 | #96
Kazárok, de... olvass már utána egy kicsit. Egyébiránt az, hogy a magyarok bejöttek a Kárpátokba, nem egyedüli és véletlen esett, két nagy hullámban nyomultak be keleltről népcsoportok, köztük gótok, vandálok, frankok és nem mellesleg szlávok is, akiket annyira istenítesz, majd a második hullámban vikinkeg, magyarok, besenyők stb. A történelem úgy hívja, hogy "Népvándorlások kora" ajánlott olvasmány, középiskolás szint. Hagyjuk már ezt a mindenki itt volt már, mikor idejöttünk dumát vagy olvass már utána rendesen hogy ne beszéljél hülyeségeket.

Másrészt. Költözz már be az Orczy térre hülye gyerek és onnan legyen már ekkora szád, mikor télen délután ötkor nem tudsz úgy végigmenni a Práter utcán, a Szigony utcán vagy a Baross utcán, hogy ne kéne végig a hátad mögé nézni.
Előítélet? Igen. Tudod, ha bemegyek egy patikába, akkor valószínűleg 10-ből 10x nem fognak megkéselni. Ha este a Szigony utcai lakótelepen sétálgatok, akkor van rá némi sansz. Ajánlom neked is a környéket, és majd ha nem rabolnak ki a cigányok akkor elkezdhetünk beszégetni.

"A "mindent megadtunk" neki alatt mit értesz pontosan?? " pl. a pozitív diszkriminációt. Érdekes, az összes közintézményben leépítések vannak, vagy minimum létszámstop, de hős Gordonunk kiadta az ukászt, hogy 2000 cigánynak azért csináljanak helyet.

Cirka 50 évük volt az asszimilációra, a II. VH után a kutya nem bántja őket, ha beilleszkednek. Szerinted menni fog? (Költői kérdés volt)
Előzmény: blackrock (60) 0 VÁLASZ
xhepe 2009. 09. 30. 23:46 | #95
- Hej, szedliak, ktorá ceszta vegyie do Budapestyi?
kerca 2009. 09. 30. 23:17 | #94
Aki a hazáját így minősíti, csak cigány, vagy zsidó lehet!
Előzmény: Cshabi (83) 0 VÁLASZ
kerca 2009. 09. 30. 23:13 | #93
Bemegy a rétinéger a munkaügyi hivatalba. Rácsap az asztalra.
- Dolgozni akarok!
- De jó, hogy jött! Van itt egy Önnek való munka. Havi félmillió kézbe a fizetés, meg autó és persze lakás.
- Ne szórakozzon velem.
- Maga kezdte.

Árnyangyal 2009. 09. 30. 20:49 | #91
Gyerekek, ez a feketeszikla csak azért jött ide, hogy kötözködjön. Életében nem látott cigányt, még csak fényképen sem.
A magyarokat (holott ő is az) hibáztatja a cigók "sanyarú" sorsáért. Valamelyik kommentjében kérdezi hogy tud e felsorolni valaki olyan cigány családot aki megkapta az ingyen lakást és szétszedte, eladta. Én kapásból hatot csak a közvetlen szomszédságomból: Mága, Ramos, Suki, Ajtai, Rácz, Zsákai családok. Sőt felvette az egyik a szocpolt, felépítette a házat, a testvére is felvette később, elbontották az elsőt és abból építették a másodikat.
Sőt, videó is van az első állításom alátámasztására:
http://www.youtube.com/watch?v=fUehqCleZpU&NR=1
Szóval pl.: őt védi "nemzeti hősünk", csak nézze végig, gondolkozzon el rajta!
http://www.youtube.com/watch?v=lWzdLiWnDo0&feature=related
És itt a bevezetés, amiben a "gyöngyösi szupermen" elmondja, hogy hány éve vár egy lakásra, amit KIUTALNAK neki.
Én, mint magyar állampolgár, dögöljek bele a válság miatt megemelt lakáshitel részletekbe, csak mert nem vagyok CIGÁNY!
Na akkor ki is a magyar? Aki annak vallja magát, az segélyosztás stb. kor is vallja magát annak.
england 2009. 09. 30. 20:23 | #90
bolt tulajdonos vagyok,és egyben eladó.ez a tapasztalatom.:a cigány alegjobb vásárló,mert nem dolgozik meg a pénzéért,ezért számára annak nincs értéke,ez konkrétan azt jelenti,hogy akár 50-60 ezret is elkölt 2 óra alatt hülyeségekre.a lényeg hogy ruhába csak nike,adidas,lehetőleg giccses arany színben,na meg dolce-gabbana,armani,versace legyen.a kaja meg igénytelen,tesco szintű,mindegy mi csak sok zsír,meg hús legyen benne.aztán ha elfogy a pénz vegyem vissza féláron,csak mossam ki.aztán meg jön a lopás.amit mástól lop nekem akarja adni ,amit tőlem azt másnak.fenyegetnek stb,de ha kapnak egy pofont rögtön csólolomot köszönnek még a gyerekeimnek is.olyanok mint a kutyák,ha megérzik hogy félsz véged van.jön a cigányterror,összehívják a rokonaikat és mind rajtad akarnak élősködni. primitívek,csak a pofon a megoldás ez 16 éves tapasztalat.
Előzmény: Zorro (89) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 09. 30. 19:48 | #89
No látom senki nem értette amit írtam és miért írtam.
De nem is vártam mást a 2 bites szélsőjobbosoktól, akik szerint csak fekete és fehér létezik, aki nincs velem az csakis ellenem lehet. Felhergelik őket a cigányok és zsidók ellen (zsidót nem is láttak életükben, cigány probléma pedig van, csak nem úgy ahogy azt a szájukba rágták) és közben a az ilyen hunvald meg zuslag féle csürhe banda használja ki a dolgot (szándékosan írtam így a neveket még mielőtt valaki belekötne). Merthogy ők gerjesztik szándékosan, mert ugye így el lehet terelni arról a figyelmet, hogy hogyan lehet kizsákmányolni az országot 100 különböző módon.

levus23 2009. 09. 30. 19:35 | #88
Hello te kis cigány vérű fattyú gyk.:blackrock!!
Biztos, hogy te egy szarból kifürdött cigány vagy ezért védet a rühös fajtádat ennyire!!!
Na de ez érthető is ha Te is magatok ellen beszélnél mennyi esélyetek lenne a további boldogulásra??
Tudod Te miről beszélsz? Egyszer kimentél már az utcára szétnézni mi folyik odakint?
Hogy mit kaptak?? Mindent ingyen lakás több 100e Ft segély!! És miért élnek mégis nyomorban ahogy Te említed? Azért mert ilyenek vagytok, hogy ami könnyen jön könnyen is megy egyszerűbb a kocsmában elinni meg segélyosztáskor Úrnak lenni és taxival jönni-menni, mint normális tiszta életet élni! Te tudod a legjobban, hogy nem érdekel benneteket ha szaros seggel szaladgáltok az utcán ültök le a buszon (persze jegy nélkül)!
A Te fajtád egy parazita ha ez a buzi kormány nem tartana el Benneteket és szigorú büntetést kapnátok a lopásokért egy év alatt elhagynátok az országot vagy éhen döglenétek!
Én laktam Ózdon és nem szeretném ha a gyerekeim ott nőnének fel mert nem akarom, hogy rettegésben éljenek miattatok! Az Árpád vezér úti lakásokat ingyen kapták meg mit csináltatok? ami éghető eltüzeltétek ami fém kibontottátok eladtátok ezt én láttam sajnos!

Úgyhogy Te rohadt cigány vérű patkány ne verd itt a melled mert mindenki tudja, hogy egy élősködő faj vagytok csak még ebben az országban nem kezdek el kiirtani Benneteket! De ne aggódj eljön még az az idő!

Előzmény: blackrock (60) 0 VÁLASZ
skandar 2009. 09. 30. 19:10 | #87
Komolyan mondom, egyre inkább érdekel:
miért van az, hogy nincs olyan retkes, mocskos, aljas, semmirevaló, velejéig romlott jelenség, ember, bűn,idióta divat, akármi, aminek ne akadna legalább egy geil lelkületű,"jajhátmindenéremnekkétoldalavan" alapállású idióta védelmezője?
Gerysama 2009. 09. 30. 19:02 | #86
Ez a blackrock srác tipiksan az a srác, akinek a környezetében nem élt cigány soha. Ha mégis, akkor mákjára pont a rendes fajtából. Amúgy érdekes érvelések voltak a ..."engem még nem fenyegetett, terrorizált cigányság". Nos ha tényelg nem fenyegették őt, akkor nyilvánvalóan ilyen még nem történt. Effajta incidens nem létezett még sohasem. Tipikus balodali, idealista "értelmiség".
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 09. 30. 17:23 | #85
hát nem bírtam végigolvasni, pfffffff, blackrock neked csak ennyit: Köszönjük emese! igazán nem kellett volna leírnod ezt a sok szart.

csak annyit szeretnék mondani, hogy én is valami hasonlót érzek, mint a polgármester. Punyukli írt egy okosat valahol a közepén, sok Magyar elhagyja Magyarországot pontosan ezen körülmények miatt, és végül majd azon csodálkozhat a díszes kompánia a Duna parti diliházban, hogy egy rakás csőcselék maradt az országban, akiket védtek, homokosok, meg a "kisebbség", ami ezzel együtt már többség lesz az itt rekedt Magyarsággal szemben, remélem ez SOHA, DE SOHA nem következik be,

befejezésül: Magyar ember az, aki becsületes munkával szerzi pénzét, és a törvényeket is tiszteletben tartja.

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy Hazában, Hiszek egy Isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában!" a "vers" többi részét nem másolom be, bár érdemes lenne. keressen rá aki nem ismeri: Magyar hiszekegy a címe
Cshabi 2009. 09. 30. 16:13 | #83
Szar ország, szar vezetőkkel!
subarus 2009. 09. 30. 15:47 | #82
Erről eszembe jutott 1 vicc:

Magyar, cigány, zsidó pecáznak. Kifogják az aranyhalat.
Aranyhal: ,, Ha visszadobtok teljesítem 1-1 kívánságotok"
Rendben, visszadobják.
Zsidó: ,, Én azt kérem, hogy gyűjtsd össze a zsidókat az ó hazában Jeruzsálem környékére, hogy ott éljünk békében.
Aranyhal csettint...valóra válik.
Cigánynak tetszik az iménti ötlet. Ő is azt kéri, hogy cigányokat egyesítse az Indiai őshazában.
A hal ismét csettint....valóra válik.
A Magyar körülnéz....,, Nos én ezek után egy pohár bort kérek".....
suvomi 2009. 09. 30. 15:42 | #81
ez asszem már volt 1x, de attól még rohadtul igaza van
subarus 2009. 09. 30. 15:36 | #80
Felénk a hivatalokba volt nagy balhé a segély végett, ami késett 1-2 napot...

Szitu a következő:
(Hivatali dolgozó): -Sajnálom a pénz még nem jött le a minisztériumból.
(Cigány reakciók): -Persze, mer a parasztok nem dolgoznak..

Ezt a nagy segélyezési rendszert el kellene törölni és bevezetni a chilei módszert. Ha nem dolgozol éhenhalsz!!
joovan 2009. 09. 30. 15:31 | #79
blackrock gyorsan belopta magat sok mindenki szivebe az O ervelesevel... :D:D:D
Negat 2009. 09. 30. 15:22 | #78
A mi cégünknél volt. Soha nem volt felvételkor akadály a nemzetiség. Van többféle származású dolgozónk, sőt vezetőnk is. A romákról:
Az egyikőjük(betanított munkás hölgy) folyton a gépekre panaszkodott, hogy nem mennek rendesen, bár úgy tűnik csak nála nem mentek, mert a másik két műszakban mindenki tudott termelni rajtuk. A másik példa egy Úriember anyagmozgató volt. Körülbelül annyi volt a dolga, hogy a targoncával leemelte, meg felrakta a polcokra az anyagot és közel középvezetői fizetést kapott érte. Azóta az ottani csoportvezető a csoportvezetés mellett megteszi mindezt, kb ugyanannyi fizetésért (gondolhatod milyen komoly feladat). A lényeg, hogy az említett Úriember a munkából hazabiciklizett. Az valahogy nem tűnt fel neki, hogy nem a saját biciklijén. Remélem érted mire akarok célozni.
A fenti hölgy munkanélküliként került a céghez, majd érdekes módon miután meglett a szükséges idő jelezte, hogy nem kíván tovább dolgozni, inkább elmegy munkanélkülinek. Nem rúgták ki, pedig a teljesítménye sokszor a többiekének a felét sem érte el. Az Úriemberről azt hiszem nem nagyon kell nyilatkoznom, esetleg még annyit, hogy a céges biciklitároló fel volt kamerázva, amiről valószínűleg nem tudott.
Előtte és azóta is dolgoznak a cégünknél roma nemzetiségű dolgozók, rendesen, becsületesen, beilleszkedve. Hidd el, a többségnek velük semmi baja nincs! Az előző két példa -ami nem annyira kirívó eset mint hinnéd- az, ami miatt az emberekben felmegy a pumpa.
Előzmény: blackrock (67) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 15:08 | #77
Amúgy jó poén lenne... :) csak valszleg szegény fib-nek annyira nem jön most be... de reméljük hogy rendbejönnek a dolgai.
Előzmény: Winston (76) 0 VÁLASZ
Winston 2009. 09. 30. 14:54 | #76
Bodza!
Én mondom neked abban van a nagy lóvé! Próbálkozz bodza termesztéssel!

Látod volt akinek nagyon is bejött!
Előzmény: fib (72) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 14:26 | #75
a 73-as hsz természetesen blackrocknak szólt, nem az állását elvesztett úriembernek, akinek mellesleg kurvára igaza van. ezeknek az iskolában a tankönyvtől a kajáig minden ingyen van, mégis hülyék maradnak és két szalmaszálat nem tesznek keresztbe érte... de tudom... ezt is rosszul látom. ők tanulni is NAGYON akarnak.. csak valahogy nem sikerül... MIATTUNK!!
Előzmény: punyukli (73) 0 VÁLASZ
Winston 2009. 09. 30. 14:23 | #74
Én csak annyit fűznék hozzá a kommentek gyors végig futása után és a vitába szállás nélkül, hogy ahol a megélni próbáló (dolgozó!) cigány, azt mondja nekem, hogy a nagy többségben semmit tevő, erőszakoskodó, ingyenélők miatt nehezen boldogul, mert nem akarják alkalmazni és ezért elküldené őket a picsába, ott már igazán nincs rendben valami!!!!! Ezen gondolkodjon el cigány és magyar egyaránt!

Mielőtt megköveznétek, elküldeném én a cigány pajtásaival egyetemben a magyar ingyenélő piócákat is! Félre értés ne essék! A semmittevésből, az eltusolásból, az ingyenélőkből és a minden honnan hallható rém történetekből van elege a társadalomnak, nem a cigányokból! Aki akar tud dolgozni! Legyen az akár marsi emigráns, vagy cigány vagy magyar vagy bár ki!
Itt megjegyezném, hogy az sem meglepő, hogy van cigány bűnözés csak ezt nem akarják elismerni! (Nincs cigánybűnözés? Ime a példa: "Az elmúlt hetekben egy kisgyermeket vertek meg úgy hogy kórházba került. Egy élelmiszerüzlet tulajdonosát - aki rendszeresen hitelt ad cigány családoknak- vertek meg azért, mert kérte a tartozást, és erőszakkal fenyegették meg, ha feljelentést tesz. Fiatalkorú cigány gyerekek fizetés nélkül távoztak a benzinkútról, majd a rendőrség hosszas üldözés után kapta csak el Őket. Nem rég egy cigány ember kaszát szúrt egy magyar hátába, mert Ő számon merte kérni rajta erőszakos viselkedését, majd egy hölgyet vertek félholtra, mert nem adott gyógyszert nekik. Hány Olaszliszka kell még?"
Emellett remélem, hogy mikor eljön majd az igazság napja, a roma társadalom azon tagjai, akik úgy érzik, hogy Magyarország a hazájuk, hogy ide tartoznak és hogy magyarok illetve így, társadalom számára is elfogadhatóan élnek, velünk együtt csapnak majd oda az asztalra, hogy ELÉG!
punyukli 2009. 09. 30. 14:23 | #73
az a baj, velem, hogy én mindig olyan kétségbeesetten próbálom meggyőzni az olyanokat mint te, érvelek, bizonyítok, és utána te odaveted, hogy "ez akkor sem így van. mert csak. én jobban tudom" . és akkor az embernek ne robbanjon le a feje az idegtől. meg a sváb hordákat ne hozdd már össze a második vh-val meg a mai cigánykérdéssel, meg azzal hogy ezek itt mit garázdálkodnak. a nácik legalább nem elgépezték az egészet, hanem volt elképzelésük ÉPÍTŐ JELLEGŰ. az más kérdés, hogy ez rajtuk kívül senki másnak nem jött be... de akkor hogy jó legyen neked, GÖRÖG "szabadcsapatokról" sem hallottam egy szót sem, hogy összevissza lopnának erőszakolnának fenyegetnének... de majd most biztos erre is lesz egy frappáns válaszod.
fib 2009. 09. 30. 14:23 | #72
...de amúgy árulj el valami olyan konkrét előnyt, amit pl. egy cigány munkanélküli élvez egy nem cigánnyal szemben. Csak kíváncsi vagyok.


A válasz:
A cigány munkanélküli csk azért hogy oviba vigye a gyerekét pénzt kap az önkörmányzattól, és még a gyerek kajáját is fizetik.

Én aki a gazdasági válságnak köszönhetően elvesztettem a munkámat, (és egyelőre esély sincs másikra)
nem kapok egy büdöss vasat sem.( pedig adóztam rendesen)

Nekem kell előteremteni a pénzt arra, amit más az én adómból csak úgy megkap.

ez van!
Előzmény: blackrock (66) 0 VÁLASZ
neophyte 2009. 09. 30. 14:21 | #71
Ámen!
punyukli 2009. 09. 30. 14:17 | #70
az uszkaiaknak biztos valami elmebeteg adhatott munkát mert hát a szegény cigányok hiába akarnak dolgozni nem tudnak ugye? jaaaa, hogy az uszkai cigányok hajlandóak budpestre járni mert AKARNAK dolgozni??? hát ezek hülyék nem??? és tudnak dolgozni. ez egy CSODA akkor nem??? mert hát elméletileg LEHETETLEN ma magyarországon a cigányoknak dolgozni pedig ÚÚÚÚÚGY AKARNÁNAK majd megszakadnak bele. ne röhögtess. itt a bizonyíték, aki AKAR boldogulni az TUD is.
Előzmény: blackrock (67) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 14:12 | #69
komolyan feladom... igazad van.. ez az ÉN hibám. a MI hibánk. bocsáss meg kérlek! ezentúl még többet fogok dolgozni, hogy még több segélyük lehessen. ha egyet meglátok, magamtól átadom az értékeimet. költözz egy putri mellé azt javaslom, és sírj együtt velük hogy nekik rossz.. persze majd azután, hogy kifosztották a házadat, a kertedet meg elvették mindenedet. na utána még csússz előttük mert hát ők KURVÁRA nem tehetnek erről a helyzetről... a naplóban volt valamelyik héten a bezzeg falu. tele vannak cigánnyal, de érdekes módon dolozik mind. segítettek MAGUKON! cigányok által bevalottan a CIGÁNYOKNAK kellet ehhez változniuk. megtették és nem is utálja őket senki. vegyes házasságok vannak. de biztos ők hülyék és neked van igazad. nem írok neked többet, mert csak felidegesít, ahogy csukva vannak a szemeid. nem tudom hol élsz de nem a mai magyarországon az tuti.
http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=403067
nézzétek meg, hogy akkor mit kéne csinálni SZERINTETEK, hogy megoldódjon. mindenki döntse el. nekünk kéne még toleránsabbnak lennünk és még többet adni, vagy nekik kéne kurvára összekapni már magukat?
Előzmény: blackrock (67) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 09. 30. 14:08 | #68
"Talán rossz példa, de ha egy kutyát mindíg csak ütsz, rugdosol, akkor az előbb vagy utóbb megharap és utána csinálhatsz bármit, harapni is fog. Na, kb. ez a helyzet a cigánysággal. És ez nem is fog megváltozni."

régen sem volt más a helyzet, de nem azért mert folyton mi ütöttük-rúgtuk őket...

http://www.antidogma.hu/node/538

(az oldalt nem ismerem, csak konkrétan a cikkre kerestem rá és most ezen az oldalon találtam meg, mielőtt akármivel megvádolnátok :))
Előzmény: blackrock (48) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 14:03 | #67
Öcsém, oszt' te adsz majd nekik munkát??? HAHHHÓÓÓÓÓ!!! Ébredj már fel! Mutassál már egy olyan céget, aki cigányokkal dolgoztat!!!

Khm..."sváb hordáknak" meg ott volt a II. VH. :)
Előzmény: punyukli (65) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 13:59 | #66
nem hiszem, hogy mi barátok lennénk, de mindegy...

1. Tudod az a fura, hogy véletlenül, mindíg azokon a tüntetéseken csapja fel a fejét a gyűlölködés, ahol ezek a "békés" zászlóvivő urak, hölgyek megjelennek...de biztos én látom rosszul.
2. te vettél mér fel szociális segélyt? csak azért kérdezem, hogy ennyire tisztában vagy azzal, mit kér a hivatal.
3. miért járná ki a 8 általánost, ha az iskolában generációk óta utálják őt? tiszta sor, hogy nem fog iskolába járni. Ugyan ez a helyzet a munkával. Ez egy 22-es csapdája.
4. Szintén kíváncsiság; te hány éves vagy és milyen iskolába jársz (esetleg végeztél)?
5. az pedig, hogy az a bizonyos nénike miért csóró 40 év munkaviszony után, már egy egészen más kérdés, amihez a cigányoknak semmi köze...

A reménytelenség, meg az elkeseredettség a cigányság oldaláról is. Engem viszont nem fenyegetett, meg terrorizált a cigányság...de amúgy árulj el valami olyan konkrét előnyt, amit pl. egy cigány munkanélküli élvez egy nem cigánnyal szemben. Csak kíváncsi vagyok.

A jogvédő szervezetek munkája pedig fontos. Miért? Épp azért, hogy ne lépjünk vissza a történelemben 80 évet. Ennyi?
Előzmény: Jedite (59) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 13:57 | #65
mi mindent?????? ezt komolyan kérdezed????? bakkker. NEM DOLGOZNAK!!!! HAHÓÓÓÓÓ!!! szvatopluktól gondolom fésztufész vettük el amit elvettünk (bár töriből sem vok jó, mer attól sem olcsóbb a kenyér) szal volt esélye leverni bennünket mint vaknak a poharat. nem beszivárogtunk és segélyekből éltünk és hobbiból erőszakoltunk meg öltünk ott mindenkit, meg változtattuk kibaszott putrivá mindent ahol csak letelepedtünk. ki ne hozdd már, hogy még az én kurva anyámat, amiért ők igénytelenek könyörgöm. és mondtam az előbb MÁS kisebbségekkel kurvára MIÉRT NINCSENEK ILYEN PROBLÉMÁK????? azt ne mondd, hogy ez egész cigány probléma nincs is, mert ezek szegények a mi áldozataink mert ők kurvára mindent megtesznek. aki kurvára mindent megtesz, azzal nincsenek is ilyen gondok. gépező, nemi erőszakoló SVÁB hordákról mi a faszért nem lehet olvasni szerinted??? tényleg nem látod át ezt?
Előzmény: blackrock (60) 0 VÁLASZ
realista 2009. 09. 30. 13:52 | #64
Mar megbantam hogy nem roma szarmazasu csaladba szulettem. Kaphatnek ingyen lakast, tamogatast, banthatnek barkit az utcan, akar ki is rabolhatnam, es ha jonne a rendor, csak annyit kellene mondanom, hogy rasszista, es mentelmi jogom lenne. Apropo jogok, tobb jogom lenne mint barki masnak az orszagban, mellettem alna minden torveny, minden szervezet az europai unioban.
Talan meg zsido szarmazasu is lehetnek. Befolyasos vezetoim elinteznenek mindent szamomra. Lakhatast munkat barmit.
Ha esetleg valami serelem erne? Nem kellene mast tennem csak kimondani a holokauszt - szot, es ez megenyhitene barmilyen engem korlatozo korulmenyt!

Es mellesleg ezek az emberek jobban osszetartanak mint a magyarok! Nezzetek csak erre a komment halmazra: egymas torkanak esnek itt is, es az eletben is: nem masert, hanem ezert rothad az orszag, a nepunk.

Osszetartast!

punyukli 2009. 09. 30. 13:51 | #63
ember ne csináld már... úgy csinálsz mintha a cigányoknak be KELLene illeszkedni ide. kia faszt érdekelnek? MI vagyunk itthon. ha nem tudnak beilleszkedni húzzanak tovább a picsába. nem gáz, hogy se a NÉMET, se a GÖRÖG, se bármilyen más kisebbséggel NINCS ilyen probléma mert ők be akartak és be is tudtak illeszkedni??? hát ki a tököm ez az ingyenélő népség, hogy mindenkinek ezekkel foglalkozni??? ez olyan mintha én mindent szétbasznék a munkahelyemen mert semmire nem vagyok jó, és nem is AKAROK jó lenni semmire, de te nem rughatsz ki, mert nekem be KELL illeszkednem oda. hát a faszt kell. ha nem képesek rá csináljanak amit akarnak... nem gondolom, hogy a kutya is sírna utánuk, ha holnaptól elvándorolnának. és a gáz, hogy SEHOL nem sírnának utánuk. mert más országokban ugyanezt nyomják. velük érdekes módon MINDENHOL baj van. kurva érdekes nem???? bármelyik más népcsoport be tud és akar illeszkedni egy idegen országban többé kevésbé csak ezek nem. akkor talán nem a MINDENKIVEL van a probléma hanem velük nem??? de biztos nem értek hozzá.
Előzmény: blackrock (58) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:50 | #62
Ez csak egy pálda volt.De akár számszerűsíthetnék a felsőoktatásba jelentkező cigányokat is.Mert ők bizony tenni is akarnak valamit;)
Nem éltem 20 vagy 50 évvel ezelőtt,de szerintem te se.Ha esetleg mégis,akkor elnézést a feltételezésért:).
És a végére annyit:Ha be akartak volna illeszkedni,meg tudták volna tenni és pont.Ezt fölösleges vitatni.És innentől nem kell válaszolgatni,te se tudsz meggyőzni engem,én se téged:)
Előzmény: blackrock (58) 0 VÁLASZ
gabesz666 2009. 09. 30. 13:49 | #61
Jaj ez a sok vitázás kiakaszt! :) Emberek! Rohadtul nem az a lényeg, hogy ki a magyar, cigány, görög, stb.! A magyar is tud szar alak lenni, a cigány is, a görög is... Összetévesztitek a magyar-t a normális, jó akaratú, értékrenddel rendelkező emberekkel. Tévedés, hogy ezek szinonímák lennének. Ajánlom egy kedves barátom post-ját elolvasásra a témában: http://louise.hu/poet/?p=1930 (amúgy én is ezen a véleményen vagyok, mint Ő)
blackrock 2009. 09. 30. 13:48 | #60
Mi itt voltunk? Itt voltak még a kazárok, az avarok, a rómaiak is, meg szegény Szvatopluk fejedelem is, akitől megszerezték őseink az országot.

A "mindent megadtunk" neki alatt mit értesz pontosan?? Mi az a minden?
Előzmény: punyukli (57) 0 VÁLASZ
Jedite 2009. 09. 30. 13:48 | #59
Ne félj barátom végig olvastam. Ha nem így tettem volna, akkor nem írtam volna semmit.

Az igaz, hogy sajnos sok esetben a gyűlölködés felcsapja rusnya pofáját az ilyen tüntetéseken. Ez igazán rossz fényt vet a magára a csoportosulásra.
Csak azt is nézzük meg, hogy miért történik mindez. Az ország vezetés töketlensége, a rendörség tekintély vesztése és szintén töketlensége. Az, hogy a nem roma emberek semmi támogatást nem kapnak az államtól. Ha meg kapnak is, előzőleg végbéltükrözésen is át kell, hogy essen, mert az állam azonnal egy ingyenélőt és adócsalót lát benne. Persze a romáktól a kutya sém kéri számon, hogy mit csinál a segéllyel.
Hogy milyen nyomorban élnek? Könyörgöm, vannak akik fele akkora fizetést sem kapnak a munkájukért, amit a romák segély gyanánt. Pedig ők dolgoznak is. És az ultolsó csóró nénika aki a 50 ezres nyugdíjjábol él rendben tudja tartani a háza táját. Ők miért nem?
Sehova nem veszik fel őket? Ha még a nyolc általánost sem tudta elvégezni, hogyan lehetne bármilyen munkát rábízni.
Legyél egy kicsit reális.

Ezek mind-mind az emberekben reménytelenséget és elkeseredettséget szülnek. Azt, hogy a nem dolgozó fenyegető, terrorizáló kisebbség több előnyt élvez mint bárki más. És akkor ámuldoznak a tudatlan emberek, hogy mért vannak olyanok, akik gyűlölködnek.

És mindezt a dága érdekvédelmi szervezetek is megfejelek ey jókora igazságtalansággal. Mert ők tűzzel-vassal üldöznek minden féle negatív képet, amit a romákra ráaggatnak. Ezzel nem is volna semmi gond, csak nagy többségben ez a kép az igazságot mutatja és ők ezt is el akarják hallgatni.
Előzmény: blackrock (50) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 13:45 | #58
Most őszintén; hány ilyen cigány családról tudsz, akik lakást kaptak ingyen és eladták a berendezést?

Szerinted 20-50 vgy 100 évvel ezelőtt más volt a helyzet a cigányokkal kapcsolatban? Max annyiban, hogy akkor nem létezett "szociális segély". Mitől illeszkedtek volna be a magyar társadalomba??
Előzmény: mesterm (54) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 13:42 | #57
a te érvelésed meg ott csúszik hogy MI ITT VOLTUNK BAZEG. ŐK jöttek ide. illeszkedjenek be, ha nemmegy viszlát. régen ki adott nekik munkát???? régen elvittek MINDENKIT aki nem dolgozott. KMK-ról hallottál. ezt a "kutyát" senki sem kérte. csak befogadtuk... mindent megadtunk neki... és most belénk harap mert félünk tőle
Előzmény: blackrock (48) 0 VÁLASZ
fib 2009. 09. 30. 13:42 | #56
Az a helyzet, ha egy kutyát elrontassz, és neked támad, akkor vagy bezárod vagy elaltatod. (egyik sem szép dolog)
Ezután elgondolkozol hogy hol rontottad el.

Ebben a helyzetben viszont ezt nem lehet, mert a "kutyát" nem te rontottad el, még is neked támad.
Aki viszont elrontotta, az nagyívben tojik arra, hogy mit tett.
Előzmény: blackrock (48) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 09. 30. 13:42 | #55
Én nem vagyok szemellenzős, de az nem érv ha a másik helyesírásába kötsz bele.:)
Előzmény: iZeMiZe (52) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:40 | #54
Pl. adtak sokuknak lakást,amit több magyar család jobban megérdemelt volna.
És mit csináltak?Felszedték a parkettát majd eltüzelték,a vezetékeket,csöveket meg eladták.

DE ez csak 1 példa.És nem tudom a magyarság mit tett értük,de az biztos hogy többet mint ők azért,hogy beilleszkedjenek.

Előzmény: blackrock (48) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 13:40 | #53
valahol igazad van... csak tudod én már feladtam. 60-90%-nyi retardálttal nem tudsz mit kezdeni. márpedig azok, erre bizonyíték hogy hova jutottunk. ugyanozok vannak a parlamentben 20 éve sacc/kb és ide juttatták az országot. nem a fidesz. nem is az mszp. mind, együtt. és itt még mindig lehet akkorát hazudni négy évente, amit az ország többsége beszop. egyszerűen ennyi. ostobák. nem mész velük semmire mert képtelenek GONDOLKODNI. nem emlékeznek 4 évvel ezelőtti dolgokra. hogy pl a MOSTANI erkölcs bajnoka fidesz, hogy lopta szénné magát mikor ők voltak kormányon. nem emlékszik bazzeg... elmegy és megint rászavaz. hogy miért? azt nem tudja. mert az MSZP-t utálja! miért? azt sem tudja. megindokolni sem tudja. semmit nem tud. na ezekkel maradjak én egy országban? ezekkel kínlódni? minek? amúgy az árpádsáv meg a haza meg fidesz meg az mszp meg minden megy a levesbe mikor nyolcvanévesen végiggondolod az életed, hogy a gyerekeid semmire sem jutanak amíg meg nem halsz mert ITT élnek, te semmire nem jutottál, talán van valami ingatlanod amit 20-30 év alatt a felvett hitel duplájáért visszafizettél a banknak. ott ülsz a szobádban, az EGYETLEN életed a végéhez ért. soha semmit nem csináltál csak dolgoztál, nem láttad párizst mert adóznod kellett. sokat. nem láttad velencét. igazából még a balcsin azt az évi egy hetet sem tudtad élvezni, mert nem volt mindegy, hogy 2 v 3 zsömlét veszel e reggel, nem tudtad marad e pénzed. most itt ülsz 80 évesen. mások híztak a te munkádból. már csak a pár paprikapalántád maradt a kertben. azt meg a cigányok lopják el. talán körbe kéne vezetned árammal....
Előzmény: iZeMiZe (46) 0 VÁLASZ
iZeMiZe 2009. 09. 30. 13:39 | #52
Egyáltalán ne trollkodik és elég észérveket hoz fel szerintem. Ne vegyük figyelembe, csak azért mert más a véleménye? Nem kell annyira szemellenzősnek lenni. :>
Előzmény: pepeti (51) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 09. 30. 13:35 | #51
Szerintem ne írjatok neki vissza, don't feed the troll látjátok hogy nem tud észérveket felhozni.
blackrock 2009. 09. 30. 13:32 | #50
Voltam ilyen "kis százalékban gyűlölködők" tüntetésén...Szerencsére csak nézőként. Mert kíváncsi voltam. Sajnos nem tudom alátámasztani azt, amit mondasz.:(

Én is javaslom, hogy olvasd végig azt, amit én írtam és akkor te is megérted, hogy mi, merre és hány méter.
Előzmény: Jedite (43) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 09. 30. 13:31 | #49
"irígy" :D
Előzmény: blackrock (48) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 13:29 | #48
Aha, értem, és mit tett a "magyarság" azért, hogy a cigányok ne ilyenek legyenek? A te érvelésed meg itt csúszik, méghozzá elég nagyot...Szerinted ki a halál ad ma munkát egy cigánynak??? Vagy ki adott régen?
Amúgy meg az örök vesszőparipa; a segély. Láttad már, hogy a "segélyből élő cigányok" mondjuk Miskolc vagy Ózd környékén milyen körülmények közt élnek? Az lenne a "gazdagodás"? Hát nem tudom...

Talán rossz példa, de ha egy kutyát mindíg csak ütsz, rugdosol, akkor az előbb vagy utóbb megharap és utána csinálhatsz bármit, harapni is fog. Na, kb. ez a helyzet a cigánysággal. És ez nem is fog megváltozni.

Egyébként abban maximálisan igazad van, hogy mi magyarok képtelenek vagyunk bármiféle összefogásra, az irígy, kárörvendő és tanulatlan többséggel együtt. Nem is beszélve arról, hogy amíg a legapróbb közérdeket szolgáló döntés is a politika áldozata, addig ez így is marad.
Előzmény: punyukli (40) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 13:28 | #47
picsába... :D
de ha tényleg 18 vagy akkor kurvára menekülj innen azt javallom...
Előzmény: mesterm (45) 0 VÁLASZ
iZeMiZe 2009. 09. 30. 13:28 | #46
"aki nem akar azon megdöbbenni 60 évesen, hogy nincs nyugdíja és egy életet ledolgozott a "hazáért" úgy hogy max a balatont látta, és végig matekozott a számlák miatt az most húzzon el innen."

Igen, ahelyett hogy tennénk valamit a problémák ellen, inkább hagyjuk a fenébe és vándoroljunk el.
Nem hiszem, hogy ez lenne a legjobb megoldás. Viszont meg is tudom érteni, mert tenni se nagyon lehet valamit egyedül.
Előzmény: punyukli (40) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:26 | #45
A nyugatot úgy értettem hogy NY-Magyarország:D
Csak voltam a keleti részen is,meg hallottam is hogy ott milyen a helyzet...
Előzmény: punyukli (44) 0 VÁLASZ
punyukli 2009. 09. 30. 13:21 | #44
kösz.. :) maradjunk kontaktban mert nagyon mennék már innen a csába, és jól jön ha van ismerős... merre vagy helyileg (ország)?
Előzmény: mesterm (42) 0 VÁLASZ
Jedite 2009. 09. 30. 13:19 | #43
A felsorolásodban a 4. érvhez én csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy azok az emberek akik jelképként használják az árpád sávos lobogót, csak kis százalékban mondhatók gyűlölködőnek. Hiszen a bal-lib média nem mutatja, azt hogy járták, házról-házra, utcáról-utcára a gárdisták a természeti csapástól károsultakat. És nem csak "nem romák"-hoz mentek.
Persze nem azért mentek, hogy jól beszóljanak, hanem a segítségüket ajánlották fel.
Gondolom erről még nem hallottál.
De sebaj, szinte biztos vagyok benne, hogy csak az érem egyik oldalát szoktad nézegetni. Azt, hogy volt összetűzésed a romákkal az eléggé sajnálatos dolog. Az, hogy megsegített egy roma az pedig nagyon dicséretes.
Csak barátom, vannak, akiknek minden napját a rettegés és a félelem tölti ki és nem azért mert a roma gyerekek becsöngetnek hozzá, hogy segítsenek a zöldséget betakarítani.
Nem értem, hogy ezt miért nem látod? Hisz, ha ennyire benne vagy a sűrűjében, érezned kéne, hogy hol van ez az egész elqrva.

És ha még mindig nem érted ki a magyar, akkor olvasd el megint a helyesírási hibákkal rendelkező első irományom és próbáld meg felfogni az első passzusát. Az, hogy ki tekinthető magyarnak és miért.



Előzmény: blackrock (35) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:18 | #42
ennyi:)
egy sört neked:)
Előzmény: punyukli (40) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:16 | #41
jah és még annyi,én szerencsére nyugaton élek,de:
Suliba jött órát nézni két tanár Nógrád megyéből.Ott az iskolában többségében cigányok "tanultak".A füzetet össze kellet minden óra végén szedni,mert különben szétépték.Nem írtak semmit.(vagy írni se tudtak).Természetesen nem is tanultak semmit.
És a legrosszabb:aki nem cigány volt,arra azt mondták hogy "csicskamagyar".Meg is mondták miért;mert belőlünk élnek,miközben ők semmit nem csinálnak.
Nah ezek a förtelmek magyarok lennénének ha annak vallják magukat?:O
punyukli 2009. 09. 30. 13:14 | #40
csak az arányok barátom, az arányok... ott csúszik meg a te érvelésed... vetíts az össz népességre. az össz NEM cigány népességből hányan verik részegen félholtra a gyereküket és az össz CIGÁNY népességből hányan szívják a dolgozók vérét, fenyegetnek, rabolnak, ölnek. ja és hány százaléka CIGÁNY a börtönben ülőknek? ezek tények, makacs számok kedves barátom, a többi mind rizsa. helyesen írni nem tudok, de a mateknak ez a része még megy. amúgy voltatok már úgy egy témával, hogy annyira elegetek van, hogy már egy mondatot is kár fecsérelni rá? amikor előjön ez az ősmagyarkodás, meg cigánykérdés, mindig ezt érzem... úgysem lesz megoldás... ill lesz előbb utóbb, ahogy mindig is volt a történelem során az olyan szituációkban ahol folyamatban szopattak embereket. előbb utóbb elegük lett, és ha nem védte meg őket senki megvédték magukat... bármi áron. és olyankor kúúúúúrva sok halott szokott lenni. a vége mindig az hogy az erősebb kutya baszik, hiába érzi magát a HOMO SAPIENS annyira fejlettnek. legbelül állatok maradtunk, csak mostmár öltönyben játszuk a parádés majmot. jajj de unom már az egész témát... miért nem hagynak egyszerűen ÉLNI normális körülmények között. csak hogy ne kelljen gondolkodni, hogy miből fizetem ki a számlákat vagy hogy egy drágább virslit megvegyek-e... ennyi elég lenne és hagyjanak békén.. én is békén hagyok mindenkit... szánalom ez az ország...hiába veri bárki a mellét hogy ő ilyen olyan magyar meg haza így úgy. hát EZ a hazánk. ez a szar. ahol leszarnak bennünket. bármit meg lehet tenni. és félreértés ne essék MI álltunk az urnáknál.. végig a 20 év alatt. nem kell senkire haragudni. egyszerűen a magyar ilyen korlátolt birka. ha tetszik ha nem. az összefogásra képtelen, kárörvendő, ostoba, korlátolt a többség. EZÉRT nem fog itt semmi történni. aki nem akar azon megdöbbenni 60 évesen, hogy nincs nyugdíja és egy életet ledolgozott a "hazáért" úgy hogy max a balatont látta, és végig matekozott a számlák miatt az most húzzon el innen. higgyétek el 40 év munka után nagyon rossz lesz ráeszmélni, hogy az egész életed hiábavaló volt mert cigók meg politikusok gazdagodtak a te verejtékedből. itt kell hagyni a picsába, és majd ha a politikusok itt maradnak a cigókkal, akkor megnézem mit csinálnak mert nem lesz aki dolgozzon. "kicsit" el vok keseredve talán látszik... mindegy is kipanaszkodtam magam, pár napig biztos jobb lesz... a következő ilyen levélig/postig/hírig..
Előzmény: blackrock (33) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 13:10 | #39
Szerintem az a magyar aki ismeri a magyar nép történelmét,tudja kicsoda Szent István vagy épp Károly Róbert és mit is tettek.(de nemcsak ebből a korból,a II. VHban való részvétellel és Horthy alakjával ugyanúgy tisztában van mint Peyerévell)Aztán ír/olvas magyarul.A magyar jelképeket,szimbólumokat nem fikázza,nem mondja azt a turulra hogy fasiszta jelkép...És a legfontosabb hogy tesz is valamit a magyarokért.

Előzmény: blackrock (35) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 09. 30. 13:09 | #38
mintha annyit írtam volna ide... :D de látom csak a saját helyesírási hibád akartad ezzel a kis beszólással palástolni, de hát már mindenki látja, hogy hibáztál, pedig előbb milyen biztos voltál a nyelvtani tudásodban és oktattál másokat :D de nyugi, nem te vagy az első itt, aki nyelvi gurunak érzi magát, és pont ezt bukja be, mert ugyanúgy hibázik :DD
Előzmény: blackrock (36) 0 VÁLASZ
Jedite 2009. 09. 30. 13:07 | #37
Hehehehehehe

Így legyen ötösöm a lottón. Mi van kicsikém? Nincs épkézláb érved amit az arcomba vághatsz? Csak ennyire telik?
Helyesírást fikázni? Lehet, hogy ezért buktatnak, de én legalább tudok relatíve értelmes érveket felhozni egy témával kapcsolatban. Ami nállad csak a "mindent tagadni és belekötni a másikba" szintig fejlődött.
Örülök neked, hogy ilyen jól vágod a nyelvtant. Remélem csillagos ötös voltál a suliban, kisfiam.

Az ilyenekre szokták a "szánalmas" kifejezést használni.

Remélem javában olvasod a kéziszótárat, mert még mindig kiváncsi vagyok arra, hogy neked mit ír a "magyarelleneség"-re.

Tudod, ha te rontanál valamit nyelvhelyességben én nem fikáznám. Tudod én felnőttem és észre tudom venni az igazi értéket valakinek a hozzászólásában, még akkor is, ha Mucsaröcsögéről jött és ómagyart beszél azt is nehezen.

Látom ez nállad nehézségekbe ütközik.

Mindenestre remélem, hogy még ebben az életedben megérint a felvilágosodás szelleme és segít neked ezeket a morális gátakat leküzdeni.

Addig is figyelmes és előzékeny tisztelőd maradok.

Üdv.
Jedite
Előzmény: blackrock (28) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 13:03 | #36
nekem sem a tiéd, de köszi, hogy megkímélsz tőle.:)
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 13:02 | #35
1. Aha, értem, akkor szerinted ki a magyar? Definiáld már légyszíves...
2. nem arról szólt a komment, hogy ki lopja el édesanyád biciklijét, hanem arról, hogy SZERINTED ki a magyar.
3. olvasd már végig a saját kommented és akkor talán megérted, hogy került oda Kálid Artúr!
4. az árpádsávos lobogóra azért tekintenek sokan "negatív értelemben", mert olyan emberek használják jelképként, aki semmi másból nem értenek, mint a gyűlöletből meg az erőszakból. Elég szomnorú, hogy ilyen alakok csúfolnak meg egy történelmi lobogót....Ha lila pöttyös zászlót használnának, akkor nyilván ezzel lenne az említett helyezt.
Előzmény: mesterm (32) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 09. 30. 13:00 | #34
"légy szíves", így a helyes, ha már ekkora a szád.... többi hülyeségeid már nincs kedvem átfutni :D
Előzmény: blackrock (27) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 12:58 | #33
Fikázni? Nem fikáztam senkit...csak, ha valaki a "magyarságával" dobálódzik, akkor legalább tanuljon meg helyesen írni.
érveket, meg normális vitát csak olyanokkal tudok kezdeni, akikkel lehet. Vele nem lehet. Ez egyébként meg nem az én bajom...:))

És mi van, ha fogtak már a torkomhoz kést cigányok, verekedtem is velük rendesen, sőt a biciklimet is lopták el szintén cigányok. Viszont pont egy cigány volt, aki életem egy szorult helyzetéből kihúzott.
De a piacon a nem cigány kofa még mindíg megpróbál 10 év látásbóli ismerettség után rendszeresen átvágni, vagy a szintén nem cigány szomszéd anyámék házában részegen félholtra veri az 5 éves gyerekét. Ennyit erről...
Előzmény: Daron (31) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 12:56 | #32
"És mi van akkor, ha szerintem az a magyar, aki annak vallja magát? Aki magyarul beszél, ír, olvas, gondolkodik vagy álmodik."
-Szerintem meg nem ez a magyar.Szerencsére különbözőek vagyunk:)

"Mi van akkor, ha valakinek az ősei, horvátok, szerbek, bunyevácok, rutének, oroszok, zsidók vagy épp cigányok, de itt élnek, ezen a magyar földön több tíz vagy épp száz éve?? Ők nem magyarok? Ők nem itt élték meg az általad említett történelmet?"
-Nekem nem a 100 meg a 10 évvel ezelőtti emberek a problémáim,hanem azok,akik MA kötnek belém az utcán,MA lopják el édesanyám biciklijét és MA folytogatják a nyílt utcán az osztálytársaim.

"Ott van pl. Kálid Artúr színész vagy Papadimitriu Athina. Ja, hogy az egyik színesbörű, a másik görög? Több magyar verset tudnak fejből, mint te, szebben beszélnek magyarul, mint te, sőt a gyerekeik is magyarul beszélnek. Ők nem magyarok vagy mi? És ha nem, miért nem?"
-Nemtudom hogy kerülnek ide,a cigányság a téma.Semmi bajom velük,és tudtommal egy szóval se írtam hogy bőrszín vagy származás alapján ítélnék el valakit.Az életük folyamán is többet tettek a magyarokért mint személy szerint én,és igen biztos több verset is tudnak.De nemtudom ez hogy került ide:)

"Vagy az a magyar, aki árpádsávos zászlót lenget és utcaköveket hajigál?"
-És az milyen magyar aki az árpádsávos lobogóra negatív értelembe tekint?Azért mert te úgy gondolod hogy mindenki csak akkor hordja/lobogtatja ha épp randalírozni támad kedve,hát istenem az a te bajod.És nem kell azért mindenkit az utcakődobálokkal azonosítani,mert más elképzelései vannak a magyarról mint neked:)

Előzmény: blackrock (18) 0 VÁLASZ
Daron 2009. 09. 30. 12:52 | #31
Nah "Mr. Helyesen Írok", látom kifogytál az érvekből és már csak másik helyesírását tudod fikázni! Jobb lenne szerintem ha belátnád a többiek igazát, vagy pedig ha nem akarod belátni(Te döntésed), akkor meg a szapulást kéne elfelejtened.

Én mindenkinek aki védi a "tücsköket", azt szoktam mondani: Majd ha a Te torkodhoz fognak kést egy tömött villamoson, vagy ha Édesapádat verik félholtra, vagy ha a 6 éves öcsédtől lopják el a kedvenc játékát, vagy ha a barátnődet ütik le, vagy ha a gyereked rugdossák össze a cigányok, AKKOR MAJD Te is máshogy fogsz viszonyulni ezekhez!!!!!
Előzmény: blackrock (28) 0 VÁLASZ
Snipp 2009. 09. 30. 12:44 | #30
Azért azt vágjátok hogy mindannyian magyarok vagytok és itt egymást fikázátok? Ez a magyar virtus ezért tartunk itt. Ahelyett h elfogadnátok a másik véleményét és moldanátok a problémát hagyjátok hogy a probléma egyen meg titeket.
Meg ez az egész már nem izés téma.
caffe 2009. 09. 30. 12:41 | #29
Mali Zoltánnak, Drávapiski polgármesterének a cikke következik.


Verébszámláló

Ma polgármesteri karrierem kiteljesedett.

Nyakunkba varrták a szociális foglakoztatást. Ha akartuk, ha nem. 3 hete felvettem 5 embert dolgozni, ma egy + 1 van belőle. Pedig tisztességes hat órás munka, munkaruha, stb. jár nekik. Karrierem csúcsát egy 18 éves gyerek teljesítette be. Kb. 2 hete "dolgozott" a drága gyermek, anyukája egyetlen pöcörös kisfia. A második napon már elkérte magát, mert a harmadikon ő már nem tud jönni , mert "kannázik" egy cigány zenekarban.

Mondom jó de le kell dolgozni a hiányzást. A negyedik napján meg sem jelent, mert nagy kórt talált nála az orvostudomány, neki bezártsági érzése lesz a gödörásástól ami 30x 70 vízelvezető ásásánál nagyon kijön ,így az ötödik napja is regenerálódással telt. De orvosi igazolást hozott erről. A hatodik napján bejött , de rosszul lett. A fűnyírástól asztmás rohamot kapott, másnap nem is jött mert ugye ki kellett heverni a nagy légszomj okozta sokkot. A hetedik napján így pihent. Az édesanyja még le is teremtett, hogy milyen szemét vagyok , majdnem meggyilkoltam a gyereket és ha baja lesz akkor én leszek a felelős. A nyolcadik napja az a semmittevéssel telt, be akart panaszolni engem, mert nem a szakképasítésének( 8ált.) és a fizikumának megfelelő (kb 190 centi és 80 kiló ) munkát bizosítottam neki.

Ma reggel vidáman ismét munkára jelentkezett és nekem ehhez még jó pofát is kellett volna vágni. Gondoltam a verebek számolása ülve!!!! nem lesz megterhelő számára. Így hozattam neki egy párnás széket, leültettem és azt a munkát kapta, hogy meg kell számolnia az átrepülő verebeket az udvaron statisztikailag. Kapott egy A4 lapot és egy tollat és csak strigulázni kellett volna. Bíztam titkon abban, hogy hátha elszégyelli magát. Most háromkor kimentem és megkérdeztem:

- Na fiam ,hány veréb repült át ma az udvaron?

- Nem tudom!

- Miért nem számoltad meg őket?

- Mer' amire megszámoltam volna addigra elrepültek!!!!!!!

- Jól van fiam, legalább nem piszkoltad össze a papírt.

- Ha így megy főnök akár egy hétig is eldolgozok ennyi irattal.

Egy ára betűt sem írt ma.

Na ezeknek fizetünk mi segélyt!
blackrock 2009. 09. 30. 12:40 | #28
Szerintem meg az a magyar, kedves barátom, aki megtanul helyesen írni...neked még gyakorolnod kell, hogy azt a tömény hülyeséget, amít leírsz, legalább "hejesen" tedd.:) Amúgy a "kissebb" szó ilyetén leírásáért általános iskolában buktatnak.
Előzmény: Jedite (21) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 12:36 | #27
Erre a "hírek hangvétele" dologra kíváncsi lennék? Említs már pédát arra légyszíves, hogy pontosan melyek azok a hírek, amelyek "nem a magyar emberek" pártján állnak? Én ezt nem vettem észre...de te biztos tudsz példát mondani.

Attól, hogy valaki lop a közpénzből, még nem magyarellenes, hanem tolvaj.
Előzmény: joovan (17) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 09. 30. 12:35 | #26
NA azert meg elore szolok, hogy ha mar foljott az MSZP-FIDESZ tema, akkor ezt ne folytassa senki, mert soha nem lesz vege a vitatkozasnak, meg amugy sem a poszthoz kapcsolodik.
De amugy zorro, van amiben igazat adok neked.
Előzmény: Zorro (24) 0 VÁLASZ
Snipp 2009. 09. 30. 12:34 | #25
Igazad van, fel kellene cserélni a kifejezéseket, mert ahogy a "nagy kövbe meg van írva" a bal oldali típusú politikát ma a Fidesz még a job oldali beállítottságút az Mszp viseli mégis mindenki fordítva használja a kifejezéseket. Lehet, hogy nem lehet elszakadni a névtől?
Amit Judith írt abban is van valami nekem is sokkal inkább magyar az aki ideköltözött megtanult velünk élni és beszélni, de azt kell megérteni, hogy aki nem az is teljes joggal mondhatja magát magyarnak.
Mind ez nem jelenti azt, hogy hagyni kell lopni és garázdálkodni azokat akik szándékosan segélnyekből szeretnének megélni, és nem tisztelni a magyarok tulajdonát.
Előzmény: Zorro (24) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 09. 30. 12:28 | #24
Sajnis azt kell mondjam, hogy hülyék vagytok. Nem veszitek észre, hogy az MSZP mennyire jobbos lett, ezzel viszont létrehozta a szélsőjobbot, akik az ellenségben a cigányokat és a zsidókat üldözik, illetve mindazokat akik nem magyarok. De hogy ki is a magyar azt önkényesen döntik el. Persze a jobboldali MSZP röhög a markába, kereszteshadjáratot hirdet a szélsőjobb ellen, miközben a helyzet pont a jobboldal malmára hajtja a vizet. Közben a FIDESZ meg beállt középre és onnan szórja jobbra az "átkait".
Én mondom jó kis baloldali forradalom kellene ide (nen kommunista), ami eltörölné a közép és felső osztály kiváltságait, mert ami itt M.o.-n és a világban most zajlik az röhej.

Én beszélek, aki világéletében jobboldali volt.
pepeti 2009. 09. 30. 12:25 | #23
Hát mintha az én számból vetted volna ki a szót :)
Előzmény: Jedite (21) 0 VÁLASZ
ateso 2009. 09. 30. 12:23 | #22
xd
Jedite 2009. 09. 30. 12:20 | #21
Te meg hol élsz pontosan?
Mert, hogy nem itt az tuti.
Tudod, aki nem tiszteli a Magyar törvényt, a Magyar honfitársát, a Magyar honfitársának a tulajdonát, a Magyar értékeket, na kedves barátom az nem Magyar. Nem elég magyarul karattyolni, hogy magyar legyél. Én karattyolhatok angolul és németül, akkor sem leszek az.
Az ilyenek azok finoman szólva takarodjanak a bús p****ba.
Ha idejön egy külföldi, letelepszik, felveszi a szokásainkat, betartja a törvényeinket megtanulja a nyelvünket, megismerkedik kultúránkkal, törvényeinkkel és mindememellett hasznos tagja lesz társadalmunknak. Az a szememben ízig-vérig Magyar ember.
Mindez a Roma kissebségre nem mondható. Hála istennek vannak kivételek, de a legtöbb mindezeket a normákat - amik egy társadalmat egyben tartanak - telibesz*rják.
Persze a politikusaink is egyre kevésbé ütik meg ezen normák alját.

Kik a magyarellenesek?
Azok barátom, akik foggal-körömmel harcolnak egy kissebbségi társadalom jogaiért félresöpörve a többségi társadalmat. Az OK, hogy a többség figyeljen oda a kissebségre, de kissebbség, akkor is kissebbség marad.
Tudod, hogy tartja a mondás. A többség szüksége nagyobb, mint az egyéné.
Ez manapság nem így van. Ha nem vagy roma, meleg, stb. vagy esetleg ezek kombinációja, akkor le se szarnak.
Na ezt hívják Magyar elleneségnek, ha a többségi társadalomba tartozó ember jogai fölé helyezik a kissebbségit.
És ez egyben rasszizmus is. Mert különbséget teszek két ember közt a törvényhozás keretei között.
Érdekes, hogy nincsen Magyar érdekvédelmi szervezet. Minden más van.
A többség érdekeit nem kell védeni? Nekünk nincsenek jogaink? Mi többen vagyunk, minket lehet kifosztani, megerőszakolni, meggyalázni, megölni. Van belőlünk bőven.

Ahogy a polgármester is fogalmazot, ha egy nem roma származásóú embert ölnek meg. Nem szól a média egy büdös szót se. Mindenki lapít mint nyuszi a fűben. De ha egy Roma hal meg tisztázatlan körülmények közt. Akkor az egész ország sírva kell, hogy fakadjon. Drága prominens személyiségeink, sztárjain egy emberként sírnak szegény áldozat lelkéért.
Ez mi ha nem magyarellenesség?

Kiváncsi vagyok, hogy a te értelmező kézi szótárad mit ír a magyarellenségről.

És a paraszt alpári stílust otthon lehet hagyni.
Előzmény: blackrock (12) 0 VÁLASZ
Bokaman 2009. 09. 30. 12:20 | #20
Hat hallod kedves blackrock. Szerintem a legnagyobb problemad az, hogy olyan kerdeseket teszel fel amielyekre a valasz teljesen egyertelmu. Sajnalattal hallgatom, hogy szelsojobbosnak titulalsz mindenkit akinek esetleg mas tapasztalata van a cigokkal mint neked. Senki nem mondta, hogy at kellene konvertalnod magad ciganygyuloletre es, hogy a faj miatt kellene gyulolnod valakit.

Az, hogy emberek kit miert utalnak nem feltetlenul a szintol fugg. Vedd alapul peldaul, hogy szerbek gyulolnek minket, a szlovakok is es a romanok is. Ennek termeszetesen tortelnemi okai vannak. Az, hogy a Magyarok nagytobbsege nem erez szimpatiat a ciganyok irant sot kifejezetten utalja vagy feli oket pedig rossz tapasztalatbol ered. Persze ezt kulfoldon nem ertik meg. Peldaul nekem rengeteg rossz tapasztalatom van a ciganyokkal es a kozelemben sem szeretnek latni egyet sem. Azt kell, hogy mondja, ha tehetnem eleg kemenyen szankcionalnam az eletviteluket, mert ez igy nem mehet tovasbb. Szerintem kicsit korul kene nezned, es latni, hogy valojaban mi folyik.

Nem ismerek olyan helyet az egesz vilagon ahol ne letezne rasszizmus valamilyen formaban. A fejlettem orszagokban kemeny torvenyekkel probaljak elnyomni az emberek valos gondolataita kulombozo nepcsoportokkal szemben. Nem erzem ugy , hogy ennek barmifele hatasa is lenne, hoszen hiba tanulod azt , hogy a cigany jo a cigany szep amikor mar oviban pofanver egy kifliert. Ugye Angliaban vannak az Indiaiak az Arabakok meg rengeteg szomaliai stb stb akikkel sok a gond es pl ott oket nem szeretik. De ezek a nepcsoportok pont annyira nem szeretik az Angolokat mint az Angolok oket. Olaszorszagban meg a romanokat utaljak rettenetesen es pont ezert barmely L#Kelet-Europait Romannak mondanak. Osztrak hatartol Nyugatra ugyanis Kelet -Europa csak mint vegyesfelvagott letezik es nagyivben leszarjak , hogy azon belul honnan erkeztel. Kelet-Europai vagy es pont ugy is kezelnek, mint egy masodosztalyu embert, ugyhogy a buszkeseg ledobhato.

Elnezest a sok dumaert , ami raadasul nem is tul osszefuggo de kb egyt napig tudnek errol irni. A lenyeg az, hogy a ciganyoknak pont ugyan akkora hanyada utal bennunket, mint amekkora hanyada a Magyaroknak utalja oket. Elkepzelhetonek tartom, hogy a ciganyok esetleg meg jobban utalnak minket. Ez csak azert santit mert egyetlen eloskodo sem pusztitja el a gazdatestet, mert utana nincsen min eloskodni, magukat eltartani meg keptelenek lennenk. NEM SZORULNAK SEMMIFELE VEDELEMRE.
Előzmény: blackrock (12) 0 VÁLASZ
Snipp 2009. 09. 30. 12:15 | #19
"Ha nézel rendszeresen híreket" kivéve a hirTV n:)
SCV jobb lesz az esélye magyarnak ha az alcsúti romagyerek lesz az elnök? szerintem nem!
Visszamenőleg a családomban mindenki magyar volt ezért ez orazágért kűzdött ide fizetett adót. Ennek ellenére sokan dobják ránk manapság hogy nem vagyunk magyarok mert nem dobálunk utcaköveket meg nincs árpádsávos matrica a kocsimon amitól kiráz a hideg is. Nem is értemráragasztják mindenhova a nagymagyarországot szegény külföldiek már fel sem fogják ismerni a térképen magyarországot. Jó hogy nem az oszmán birodalmat rahasztják oda!
Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem csodálkozom, hogy nem lehet egy roma kérdést megoldani a hazánkban ahol a magyar sem számít magyarnak ha nem úgy gondolja a dolgokat mint mások.
blackrock 2009. 09. 30. 12:01 | #18
És mi van akkor, ha szerintem az a magyar, aki annak vallja magát? Aki magyarul beszél, ír, olvas, gondolkodik vagy álmodik. Mi van akkor, ha valakinek az ősei, horvátok, szerbek, bunyevácok, rutének, oroszok, zsidók vagy épp cigányok, de itt élnek, ezen a magyar földön több tíz vagy épp száz éve?? Ők nem magyarok? Ők nem itt élték meg az általad említett történelmet? Egyáltalán mi az, hogy "közös kultúra"? Ott van pl. Kálid Artúr színész vagy Papadimitriu Athina. Ja, hogy az egyik színesbörű, a másik görög? Több magyar verset tudnak fejből, mint te, szebben beszélnek magyarul, mint te, sőt a gyerekeik is magyarul beszélnek. Ők nem magyarok vagy mi? És ha nem, miért nem? Vagy az a magyar, aki árpádsávos zászlót lenget és utcaköveket hajigál?
Előzmény: mesterm (13) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 09. 30. 11:54 | #17
Na joo, akkor higgadtan elmagyarazom, h mire gondoltam:
Szoval ha nezel rendszeresen hireket es olvasod rendszeresen a mediat, akkor sok dologra rajohetsz. Es rajohetsz a hirek hangvetelebol, hogy abszolut nem a magyar ember partjan allnak. Nem merik kimondani a szomoru igazsagot, ami nagyreszt a romak vielkedesevel kapcsolatban merul fel (mint a polgarmester a postban). Masik:
Azt tekintem magyarnak, aki Magyarorszag fejlodese mellett all, es nem az emberek lehuzasan, az embereken valo eloskodesen tengeti a mindennapjait. Azt se mondtam, h az osszes cigany rossz, csak a 99%-uk, ami donto tobbseget jelent. Es a magyarellenes pedig mind az (szerintem), aki az adonkbol eloskodik, gazdagodik meg (politikusok, akik oncelu erdekeiket figyelik a valasztasokon stb.)
Előzmény: blackrock (12) 0 VÁLASZ
algopyrin 2009. 09. 30. 11:51 | #16
akinek mindez nem tűnik fel, csak nyomja a hozzád hasonló demagóg dumát, az nem magyar. ilyen egyszerű.
Előzmény: blackrock (12) 0 VÁLASZ
mesterm 2009. 09. 30. 11:47 | #15
bocs a sok mellégépelésért,nem néztem át:/

és még annyit,hogy nekem sem magával a cigánnyal van a bajom,hanem az életvitelükkel.Egy fehér embert,aki azért köt bele másba,csak mer úgy tartja kedve,vagy lop..,ugyan úgy utálom mint a kokerokat.De tény,hogy a döntő többség a cigányok köréből kerül ki.És a megélhetési bűnözés meg stb. felesleges maszlag.Aki átélt már ilyet,az tudja hogy köze nincs hozzá.Remek példa az öreg úr,aki áramot vezetett a kerítésébe a tetvek ellen.És még ő áll bíróság elött...Holott táblára is kitette,és nem is a külső,hanem a belső kerítést védte...
Bokaman 2009. 09. 30. 11:47 | #14
Adja Isten, hogy minden megoldodjon. Mar ha csak fele olyan lenne mint ami a leveleben le van irva, azonnal hazakoltoznek. En meg akkor jottem el amikor kedves Fleto kozolte, hogy el lehet menni, mert valtozas nem lesz.
mesterm 2009. 09. 30. 11:40 | #13
Hát akkor ki magyar?
Szerintem ha meghalljuk azt a szót,hogy magyar,akkor egy nép/nemzet jut eszünkbe.És mit tekinthetünk népnek/nemzetnek?
A közös kultúrával,nyelvvel,történelmmel,hagyományokkal... rendelkező embereket.
Szerintem a cigányok több pnotos is megbuktak...A polgármesternek meg teljesen igaza van.
Lehet jönni bármiféle dumával,hogy takarodjanak meg gázkamra meg stb.Úgyse fognak elmenni,a többi meg irreális feltételezés.Egyedül a vezetők lennének,képesek tenni valamit,de nekik meg a pénz számít,és szarnak bele hogy mi mit tapasztalaunk nap mint nap...
blackrock 2009. 09. 30. 11:37 | #12
nincs belédkötve, csak kérdeztem...de az az érzésem, hogy inkább te nem tudod, miről beszélsz. Amit itt előadsz, az a széljobb unos-unalomig ismételgetett balkáni, demagóg szarsága. Blablablabla.
És mielőtt elkezdenéd a 2. felvonást: igen, olyan környéken élek, ahol sok cigány lakik, jók és rosszabbak egyaránt. Igen, ismerek cigányokat és igen vannak olyanok, akiket nem kedvelek. De nem azért, mert cigány, hanem azért, mert egy seggfej. Pont úgy, ahogy bármelyik másik magyar állampolgár.


És azt honnan fogod tudni, hogy ki NEM magyar? Aki cigány származású vagy nem utálja a cigányokat, az nem magyar? Ahhoz, hogy magyar legyek, kötelező utálnom vmi kisebbséget? Akkor vagyok okés? WTF...
És kik azok a "magyarellenesek" ? És ha vannak ilyenek idehaza, akkor miről ismerszenek meg?
Előzmény: joovan (11) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 09. 30. 11:20 | #11
Figyelj oreg, en azt nem mondtam, h nekem jogom van barmit is eldonteni, de eleg tudni azt, hogy ki NEM magyar, es hogy ki magyarellenes. Ha nem tudod, hogy mirol beszelek, akkor inkabb ne koss belem!
Előzmény: blackrock (9) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 11:18 | #10
bazz, neked is inkább iskolába kellett volna járnod, ahelyett, hogy ilyen faszságokat beszélsz.
Előzmény: scv (2) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 11:17 | #9
És amúgy szerinted ki az igazi magyar ember? ki dönti ezt el? Te? Kinek van ehhez joga? Elárulom; senkinek (pláne nem neked)...
Előzmény: joovan (5) 0 VÁLASZ
blackrock 2009. 09. 30. 11:16 | #8
Én nem választottam meg kommunistákat kormánypártnak...és nem is ők vannak hatalmon.
Előzmény: joovan (5) 0 VÁLASZ
Apokalipsz István 2009. 09. 30. 11:08 | #7
Még ilyet...
Még! Ilyet!
kiskatona 2009. 09. 30. 10:55 | #6
Ez mind szép és jó, hogy felemeli a hangját ez ellen. Ezért nagyra becsülöm...de valószínűleg ezt a levelet figyelembe sem fogják venni drága vezetőink...sajnos az ő szemszögükből ha nem vagy cigány akkor ember sem vagy....

Testvérem rendőr én pedig hétvégente security-s vagyok egy szórakozóhelyen....nincs olyan este hogy ne kelljen hadakozni néhány dögevővel....és meg csak nem is üthetem le őket ha letámadnak....mert akkor azonnal feljelentenek a tetvek....igaz ketten vagyunk secu-sok, de mit ér az majd ha jönnek tizen-huszan??!! Gyűlölöm ezt ami ebben az országban megy.........Nekem ott kellett hagynom az egyetemet is, hogy dolgozzak és legyen itthon pénz....édesanyám BRUTTÓ 85.000 Ft-os fizetése igen csekély.....ezek a szemét tetvek meg kapják orrba-szájba a sok segélyt és miegymás....ideje len ne ha változna ez az ország...főleg a vezetése....
joovan 2009. 09. 30. 10:52 | #5
Na akkor egyenesedne ki a kasza kis hazánkban....
De teljesen igaza van a polgármesternek! Azért, mert döntő többségű szavazatot jelentenek a retkek, ezért mindegyik párt védi őket úgy, hogy közben ők is utálják őket. Tiszta szégyen... Mikor újra megválasztották a kommunistákat, akkor is sok ismerősöm mesélte, hogy a drága polgármester a faluban bement napjában 4x-5x a kocsmába és sörre hívta a cigányokat, csak hogy az mszp-re szavazzanak. Lehet sok embernek hihetetlenül hangzik, de így van!
Addig, amíg tényleg nem igazi MAGYAR emberek irányítják az országot, addig esély sincs, h az élősködő népcsoport ellen tehessünk valamit.
Előzmény: enti (3) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 09. 30. 10:41 | #4
:DD
Előzmény: enti (3) 0 VÁLASZ
enti 2009. 09. 30. 10:40 | #3
végre van egy olyan közéleti személyiség aki ki mer állni azért amiről minden más hasonló beosztású hallgat! hajrá!
a baj csak az hogy érzésem szerint hamarosan egy ilyen hírt olvashatunk:
"Rejtélyes módon elhunyt Kiskunlacháza polgármestere..."
scv 2009. 09. 30. 10:27 | #2
A mostani kormány azért nem törődik ezzel az egésszel, mert nem magyar emberek irányítják az országot. Éppen ezért csak a saját népüknek az érdekeit tartják szem előtt, ami tökéletesen egyezik azzal, hogy elnyomják a magyarokat, a népességet felhígítsák ezekkel a biológiai fegyverekkel.
Ha majd igaz magyar emberek (és csak azok) kerülnek a parlamentbe akkor lesz esélye a magyarnak, de addig nem....

pepeti 2009. 09. 30. 10:11 | #1
Hajrá polgármester!