Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
notaprisoner 2009. 07. 26. 14:10 | #9
Szerintem, ha ezeket a nagyközönség számára is elérhetővé teszik, pár nap, és többen élnek vele vissza, mint akik csak simában használnák...
sahinel 2009. 07. 24. 15:05 | #8
A hivatalos oldal sem mond semmi mást. Bárki körülötted aki valsz csatlakozott ehhez a társasághoz, és ezért beszél úgy róluk mint "all users".

http://www.tat.se/site/showroom/latest_design.html
Előzmény: sahinel (7) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 07. 24. 14:58 | #7
arcfelismeréshez kell lennie a telódon adatbázisnak amiből kikeresi a telefon az arcokat. De ez nem magyarázat arra hogy az akit felismer miket enged magáról megmutatni. Ezen infókhoz kell hogy vagy a telefonjáról, vagy netről kiolvassa hogy milyen elérhetőségeket engedélyezett a másik arc.

"With a mobile device and face recognition software from Polar Rose, Augmented ID enables you to discover selected information about people around you."

Tehát nem előre elmentett mintákból válogat hanem akik csatlakoznak ehhez a rendszerhez, azok felismerhetőek attól független hogy te találkoztál-e már velük. Vagyis a szöveg akkor megtévesztő mert itt sehol nincs szó ismerősökről barátokról akiket már felvettél a telefonodra.
Előzmény: .::JunKieEQ::. (6) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 07. 24. 14:44 | #6
Arcfelismerő a cucc... szóval nem kell hozzá se net, se telló, csak a ronda pofád... :P :DDD

Nem mellesleg ott a para, hogy mi van elmegyek monnyuk egy partira és beállítom a profilomba, hogy akciós a kilós kokain... Este szétcsapom magam, aztán munkában ébredek, esetleg egy tárgyaláson és csak csodálkozom, hogy milyen népszerű vagyok... :DDD Szívás...
Előzmény: sahinel (5) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 07. 24. 14:22 | #5
Akkor olvasd el a more info szöveget is.

"All users control their own augmented appearance, by selecting the content and social network links they want show to others."

Tehát te magadnak állítod be hogy mit láthatnak rólad. Tehát ez vagy neten keresztül megy vagy a te telefonodról szedi le az adatokat. Tehát valahonnan ki kell tudnia olvasni. Vagy net vagy a másik telefon. + ha hajszínt változtatsz ha minden igaz azt is követheti. És mindez egy arcfelismerő progin alapul tehát kell valahol lennie adatbázisnak is.
Előzmény: BullFrog (4) 0 VÁLASZ
BullFrog 2009. 07. 24. 14:08 | #4
valamit te csúúnyán benéztél szerintem :)

Telefon nem kémked, vagy idegen emberről mondja meg kicsoda, hanem bent van tleefonkönyvedben emberke, róla egy kép, és felismeri az arcvonások alapján a program....

Amit meg mondasz hülyeség, rólam pl egyetlen adatbázisban sincs kép, max személyi, de ott meg teljesen más ahogy kinézek :) sőt van akinek még kártyás személyije sincs, mert lusta megcsináltatni :)
Előzmény: sahinel (3) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 07. 24. 11:11 | #3
Ha én választom ki hogy mit mutasson rólam akkor ok. De ha ezzel az okostelefonon tárolt kódok(pl wow belépőkód már megy iphone-ról is, és valsz nemsokára több mindenre lehet majd használni)könnyebben támadhatóak lesznek akkor lesz szép az élet.

Egyébként jó megoldás felvenni valakivel a kapcsolatot online akivel csak futtában találkozol egy pillanatra. Nem kell névjegykártya, stb, vagy ha nincs idő, alkalom beszélgetni később online elérheted.

Telefonokat nem nehéz lehallgatni infót leszedni róluk, és ha a fotó alapján keresi ki az embert neten keresztül akkor le lehet követni kivel találkoztál, mikor,stb. Mostanában amúgy is sok cégről kiderül hogy sunyiban kémkednek a munkavállalóik után.

Pl sztárok telefonjait símán feltörték és az ismerősök számát, sms, mms, mail üeneteket is lelopták.
http://www.youtube.com/watch?v=qP1BOZqrp5g&feature=related
BullFrog 2009. 07. 24. 11:08 | #2
Errtu túl sok Terminatort nézel :D
1nessa 2009. 07. 24. 10:42 | #1
nem semmi.de nem vagyok ugy oda erte