Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
sahinel 2009. 06. 24. 19:14 | #25
Lehet hogy provokációnak tűnik amit írtam? Igen de gondolkozásra provokál. Minél többen írják le ésszel mi a véleményük, annál inkább jó irányba terelődik a vita. Mindenkinek vannak gondolatai amit megosztva másokkal, azok reakcióra válaszolva, átgondolva alakul a véleménye mindenkinek. Ezért jók a fórumok mert egyre jobban közelít, az álláspontja az embereknek. És egyre több dolgot tudhatnak meg egy témakörben amit sok ember megoszt velük.

De mint észrevettem már többször. Ha leírom a gondolatmenetem akkor sokan azt félreértelmezhetik. Kb ilyen a vallás is és ezért nem jó összekeverni a politikával.

Szerintem:
Politika=hatalomjáték
Vallás= erkölcsi, etikai életszemléletmód

Ezért minden olyan pártot ami vallást visz a politikába alapból rühellek. Vallásokat szeretem. Főleg a filozófiai részüket.


Előzmény: sahinel (24) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 24. 19:02 | #24
A vallás tetszik és nincs vele gondom. Ezért volt az idézet. Az iszlám, a szufizmus, stb vallásokat ahogy elemeztem mind ugyanarról szólnak. Jó dolgok. Csak amit látok hogy az emberek rosszul értelmezik. Egy vallási vezetőnek, és az ő választott vezetőjének kellene legjobban értenie a vallás dogmáit, törvényeit. De amit leírtam nem valósul meg mint láthatjuk. Tehát legyenek hívők, gyakorolják békében szeretetben, megértésben a vallásukat, de ne akarják ezt másokra erőszakolni ha nincs egyetértés.

A gondolatmenet amit felvázoltam az idézettel: vannak szép dolgok amiket elferdítve oltári nagy baromságokat lehet csinálni. És ez miatt elítélik a vallást is pedig az jó dolgokra tanítana. De mivel egy vallási vezető is a képbe kerül sokan elgondolkoznak hogy ha ő nem érti akkor az átlag hívő hogy gondolkozhat? Gondolatébresztő amin el lehet csámcsogni, és talán letisztul a kép hogy csak egykét barommal van a gond nem az összes vallásos emberrel, és nem a tanokkal.
Előzmény: tjunior (19) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 06. 24. 17:35 | #23
Persze, egy vallás nem csak szélsőséges nézetekből áll, ám én azt mondom, hogy ha egy vallás (mint pl. iszlám, kereszténység) képes ilyen szélsőségeket produkálni, és ebből ennyi idő után sem kinőni (ugyebár sem a kereszténység, sem az iszlám nem tegnap született) míg más (pl. buddhizmus) nem, akkor igenis jogosan lehet beszélni "jó" és "rossz" vallásokról...

(Ráadásul ha egy hozzátartozóm meghalna valamelyik terrortámadás során, akkor még annyira sem érdekelne, hogy vannak "normális gondolkodású" iszlámisták is, mint most...)
Előzmény: tjunior (22) 0 VÁLASZ
tjunior 2009. 06. 24. 16:14 | #22
lehet nem világosan fogalmazok nem tudom,
ki mondta hogy nincsenek a vallásnak "szörnyszülötei"? mindössze arra akarnék rávilágítani csak azért mert vannak elmebetegek az arab v iszlám nem egyenlő a terrorista, vallási szélsőséges, vallási fanatikus jelzőkkel, a nagytöbbség bizony ugyanolyan embert mint bárki itthon, nem jobb vagy rosszabb csak valószínűleg más, aláírom ha ezt elfogadjuk nehezebb utálni őket, javaslom emgtekintésre a királyság című filmet, amúgy meg valóban nincs túl sok budhista terrorista, de azért azt nem gondolom hogy a budhisták legtöbbje egész nap imamalmot pörgető, meditáló szentember?
Előzmény: kukulkan (21) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 06. 24. 11:38 | #21
"egy vallást vagy egy hitet összekeverni néhány(vagy nemis néhány) vezetőivel elég nagy hiba, kb. mintha a kereszténységet a pedofil papokkal azonosítanánk."

Miért, t'án nem a vallás "szörnyszülöttei" ezek az emberek? Nem a vallás termelte ki magából őket? Akkor miről is beszélünk? Miért ne lehetne hibáztatni magát az iszlámot (vagy akár a kereszténységet, az sem jobb), magát a vallást? És miért is van, hogy pl. a buddhizmust nem terjesztik erőszakosan? Miért nincsenek tömegével buddhista terroristák, ha egyszer nem a vallás rossz, hanem maga az ember? Hmmm?
Előzmény: tjunior (19) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 06. 24. 10:02 | #20
Csak az iszlámot ügyesen ki tudják használni a politikai vezetők céljaik elérésére, a kereszténységgel ilyet nehezebben tudnék elképzelni pl. Magyarországon akár.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
tjunior 2009. 06. 24. 08:23 | #19
nem az idézetekkel van barátom és nem is azzal hogy a poszt nem aktuális és persze nem szabad a fejünket a homokba dugni...csak tudod a körités...én nem védem az iszlámot, nagyából lexarom, de egy vallást vagy egy hitet összekeverni néhány(vagy nemis néhány) vezetőivel elég nagy hiba, kb. mintha a kereszténységet a pedofil papokkal azonosítanánk. A te posztot pedig azt sugalja hogy nézzétek mekkora állat az összes muszlin, belelőnek a tömegbe, megölnek egy fiatal nőt aki semmi rosszat nem csinált stb. pedig ez a világ bármelyik pontján előfordulhat sajnos. Abban tökéletesen igazad van hogy a hatalom a tét, az hogy ebbe belekeverték iránban a vallást 30 éve az elég szomorú dolog, de ha tényleg a hataloma tét akkor miért nem az iráni elnökről vagy a korrupt egyházi vezetőkről szól a poszt?
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 24. 00:07 | #18
) lehet hogy ostoba de az idézet igazi. A vallást összekeverni mocskos politikával gázos nagyon. Mivel a hívők közt vannak elborultak, így nekik hatalmat adni elég felelőtlen. Hisz dogmák, 1000 éves hagyományok szerint akarják nevelni a többieket. Pedig vannak akik nem hívők vagy másban hisznek. Akármennyire is mutatta hogy a nép mögötte áll, mégis fellázadtak sokan. A korán szerint élnének akkor az emberek le tudnának ülni és megbeszélni a dolgokat, majd dönteni. De itt hatalom, uralom a tét.....

Miért nem lehetne erről post mikor aktuális? Szörnyű? És akkor mit kell tenni? homokba dugni a fejünket és nem tudomásul venni? Szerintem ez a jó az internetben hogy a hírek hamar eljutnak mindenhová.

http://www.hirado.hu/Hirek/2009/06/16/13/Iran_demokracia_vagy_diktatura_.aspx

Ha igaz amit írnak akkor jogosan háborodtak fel az emberek. Az iskolások lelövése is okos dolog lehet. Vagy akkora a tömeg hogy túl sokan akarják a választást megismételni, újraszámolni és meg kell őket félemlíteni, vagy csak alapból képtelenek rendet teremteni lövöldözés nélkül. Szerencsére itthon nem lelövöldözgették az embereket tüntetések alkalmából. Pedig nekem sem szimpatikusak.
Előzmény: tjunior (10) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 06. 23. 18:54 | #17

franciaba mar be sem engedik a burkhat vagy mit.(noi islam viselet es csak a szemuk latszodik vagy csak a fejuk..)
bungle
bungle 2009. 06. 23. 17:17 | #16
Előzmény: kukulkan (15) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2009. 06. 23. 16:52 | #15
Rukitarin Moari 2009. 06. 23. 16:36 | #14
"Mindegyik vallás csak arra lett kitalálva, hogy a hívőket irányítsa, és hasznot húzzon belőlük."
Még ez egy kicsit bassza a csőrömet :)
Nem arra lettek kitalálva, hanem arra használják.Ez nem mindegy
Előzmény: l3azsi (9) 0 VÁLASZ
Rukitarin Moari 2009. 06. 23. 16:33 | #13
http://www.facebook.com/photo.php?pid=1784208&id=93919359521&ref=nf

http://www.facebook.com/home.php?src=fftb#/pages/Neda-Soltan/93919359521?ref=nf

A kettes számú videóban látható lány FB-oldala.

Sok perzsa és más közel-keleti (bár nagy részük már Svédországban, stb él) - szóval islam és protester - barátom van.....nem nyilatkoznék, elég sok sokkoló dologra hívták már fel a figyelmem.....talán csak annyit Gihad nem szent háborút jelent l3azsi, hanem szimplán a hit terjesztését a Koránban mint szent küldetés szerepel, a Korán ugyanúgy tiltja az ölést mint a hétparancsolat, de mint a bibliában, úgy itt is vannak másképp értelmezhető, belemagyarázható dolgok. Csak sajnos az iszlámban is mint minden vallásban vannak "ortodoxok" ezalatt értem másként értelmezőket, radikálisokat akik...
Siendor 2009. 06. 23. 16:02 | #12
1.: Amikor (majdnem) ugyanez volt Magyarországon - épp csak nem öltek a rendőrök - mindenki a tüntetőket fújolta, most mind nekik szurkol. Nahát... Mellesleg ez is mutatja a valódi helyünket a világban...
2.: Ez Iráni belügy. Szar, de az.
3.: Aki veszített a választáson, az is erősen vallási-radikális politikus, csak kevésbé mint aki nyert.
4.: A vallási vezetés rosszabb mint a kommunizmus/nácizmus, mert még jobban fanatizált idiótákból áll. (Bár érdemes megnézni Észak-Koreát, szinte az is vallásos áhitat)
5.: Pontosan tudjuk, kinek az érdeke a meggyengült Irán (is), valamint a széthúzás az arab államok között és bennük.
6.: Azt hogy Irán itt van, jórészt a konzervatív vallási törvénykezésének köszönheti. (Pl. Törökország jó ellenpélda)
Ghavin 2009. 06. 23. 15:58 | #11
sahinel, ezzel a poszttal azt hiszem maximálisan kimerítetted a demagógia fogalmát.
tjunior 2009. 06. 23. 14:26 | #10
Mert a keresztények a Biblia szerint élnek nem de? szeresd felebarátod...ne lopj...stb. stb.
Hatásvadász és végtelenül ostoba poszt szörnyű dolgokról...az a szerencsétlen nő...
l3azsi 2009. 06. 23. 14:21 | #9
Igen, persze a Koránnal nincs semmi gond. A Dzsihádot, mint szent háborút Allah nevében, miszerint gyilkolni kell a gaz hitetleneket, leszámítva. Allah nevében mindent lehet, de Isten nevében is. Jahve, Jehova nevében, meg valahány vallás istene nevében is mindent lehet. Erről szól minden vallás. A keresztény egyház: keresztes háborúk(mi ebben a félreértelmezés? az egyház olyan, amilyenné a vezetői teszik), ezenkívül az akkori pápa sokat tehetett volna a holokauszt ellen(akkor talán most nem kellene hallgatnom azt a sok mesét, amit köré írtak a világháborúk nyertesei), de a pápa örült az egésznek, egész Olaszországgal együtt. Aztán ott van a Katolikus egyház fényűzése a pápa kilós aranyfuxával, meg aranyozott kabátkájával, miközben terjesztik az igét, hogy "A szegénység erény, annál jobb lesz a mennyben!". Akkor ott van a Buddhista egyház, aki rendszeresen levágatja, majd eladja a hívők haját, mondván "Az isteneknek adományozzák így a hívők." Közben meg egy nagy....t. Mindegyik vallás csak arra lett kitalálva, hogy a hívőket irányítsa, és hasznot húzzon belőlük. Már ősidők óta, kezdve azzal, amikor megjelentek a sámánok, akik rájöttek arra, hogyha bedrogozzák magukat a törzs előtt, majd eljátsszák, hogy ők most a túlvilágon vannak, és a szellemekkel beszélgetnek, akkor a törzs tisztelni fogja őket.
pepeti 2009. 06. 23. 13:35 | #8
Igen, például a Jehova tanúi és a vérátömlesztés esete pont ilyen.
Előzmény: szaki77 (6) 0 VÁLASZ
MiniMe 2009. 06. 23. 13:24 | #7
igy van nem a korant kell leszolni hanem azokat akik ezt az allamot eröszakkal iranyitjak.
remlem iraniaknak sikerül egy uj es demokratikusabb vezetöt talalniuk mielött az amerikaiak kitalaljak hogy bevonulnak.
Előzmény: brigi_cica (3) 0 VÁLASZ
szaki77 2009. 06. 23. 13:23 | #6
Minden korszakban és vallásban voltak olyanok akik félreértelmeztek vagy saját érdekek szerint értelmeztek bizonyos dolgokat. Lásd inkvizició, keresztes háború stb. Az iszlámban is van ilyen.
MadDragon 2009. 06. 23. 13:20 | #5
Ahhoz, hogy jön egy vallás, hogy egy rendőr lelő egy tüntetőt? Pláne, hogy valószínűleg mind a ketten ugyanazt a vallást gyakorolják.
Purple
Purple 2009. 06. 23. 13:03 | #4
lehet akármi, attól még csak egy vallás marad....
brigi_cica 2009. 06. 23. 12:52 | #3
nem a koránt kell leszólni! hanem azokat akik arra használják hogy kihasználják az embereket. a muzulmánok is sokat mondhatnának a bibliáról. pl hogy miért vanna pedofil papok??

nem a vallást kell itt hibáztatni! Hülyeségeket irsz ide mert nem szereted a muzulmánokat. találkoztál már egyel is? vagy éppenséggel próbáltad megérteni hogy mi az igazság?? nem hiszem.


spider86 2009. 06. 23. 12:51 | #2
tudjuk, hogy kiknek az érdeke most egy meggyengült Irán...
haiku 2009. 06. 23. 12:42 | #1
Ezzel a posttal mit akartál? Hol nem torolják meg az alkotmányos rend elleni fellépést? Nálunk is ez történt, nem is egyszer...