Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
megmondóember 2009. 06. 20. 13:10 | #49
Hát akkor nekem vmi különleges macskám van!;) Ő egyértelműen figyeli a mozdulataimat és a beszédemet, és ha ha van vmi mondadója, azt megpróbálja kifejezni. Elkezdtem megfigyelni, és eddig kb. 8-10, egymástól eltérő típusú nyávogást figyeltem meg nála, amelyek mást és mást jelentenek. Ha ehhez hozzávesszem a a faroktartást + a mimikáját, akkor azt mondhatom, hogy elég széles a repertoárja, amivel kommunikál velem.
És egyébként ő is elkövet mindent, hogy játszak vele. ;) Ha pedig kimegyek a lakásból, képes az ajtóban ülni, és nyávogni, amíg vissza nem megyek.
Előzmény: MG (47) 0 VÁLASZ
Schwed 2009. 06. 20. 13:04 | #48
Na akkor mondok neked néhány tényt: Egy kifejlett puma akár 120 kg is lehet és egy nagyon jó vadász. Amíg a legtöbb nagymacska a napjai nagy százalékát alvással tölti, a puma egy elég éber állat és könnyen támad emberre is. Ennek volt az eredménye, hogy argentínába kitenyésztették az argentín dogot, ami egyébként a pumánál kissebb de jobb harcos. Ennek a pumának nem volt levágva a körme. Ez tévedés!!! Több ilyen videó birtokába vagyok és sok videón látszik, hogy a kutya is megsérül a viadalokon, de veszíteni még nem láttam egyiket sem. Egyébként ezeket a viadalokat a kutya tesztelésére csinálták és annak érdekében, hogy csak a legkeményebb egyedeket tenyésszék tovább. A szakértők szerint a világ legjobb vadászkutyája nagyvadra és itt van a másik is amikor egy 180 kg vadkant fog le elég rendesen.
http://you.video.sina.com.cn/b/470855-1219999770.html

Szóval lehet rajta vitatkozni, meg magyarázkodni, hogy, nincs körme meg foga meg vak meg süket az ellenfél, de ez csak rizsa. Első kézből tudom, hogy mit csinál egy kifejlett vadkannal mert magam is tulajdonosa vagyok egy ilyen kutyának és egy ideje vadásztatjuk is...!
Előzmény: sahinel (42) 0 VÁLASZ
MG 2009. 06. 20. 11:37 | #47
nem is kell a vakvezetőkig elmenni hogy példára találj, csak épp azt találtam a legerősebb példának. a falka ösztön csak azért bűzlik mert teljesen más irányba mozdítaná el a viselkedést mint ami megfigyelhető. ha nem haragszol ezt már nem fejtem ki bővebben mert estig írhatnám és már így is rohadt messze sodródtunk a poszt eredeti témájától :D
a macskáknál egyébként nem tudom milyen érzékenységre céloztál. én 10 éven keresztül tartottam macskákat. egyszer sem vettem észre hogy bármit felfognának a beszédből. na jó, ha kiabálsz nyilván megrémülnek, ha hívod meg talán hajlandó odajönni. de hol van ez a kutyák "ül, fekszik, gurul, pitizz, ugass" felszólításaitól amit valóban megértenek és felfognak ha megfelelően vannak nevelve? nem beszélve arról hogy pl nekem 2 macskám volt, és mind a kettő nagy törődéssel volt nevelve. azonban idővel mind a kettő elkóborolt ami jelzi milyen laza a macskák-emberek közti tényleges kötődés. a kutyáknál ilyesmi nagyon ritkán fordul elő. ha egy kutya megszeret és elfogad képes még a sírod mellett is napokig ülni (ez mondjuk elég abszurd példa de volt rá néhány tényleges eset)... most vitatkozhatnánk az örökkévalóságig a legapróbb részletekről, de (hogy eredeti kijelentésemre visszatérjek) szerintem teljesen egyértelmű a kutyák és macskák közti külömbség, ha az emberrel való kapcsolatról és szociális képességekről van szó. igazából felesleges ehhez a tudományos maszlag elég ha örökbe fogatsz egy kutyát meg egy macskát és megfigyeled magad melyikük fogja néhány óra múlva kaparni az ajtót hogy játsz vele.
MG 2009. 06. 20. 10:57 | #46
hehe :) azt nem tudom hogyan ölelgette az uszkárt, viszont rengeteg komolyabb kísérletéről olvastam már amit más szakemberek is elismernek. tény, hogy Csányival sem lehet mindig egyetérteni. mint ahogyan a szociobiológiai hozzáállásával sem értek mindig egyet, de vannak bizonyos tények amik magukért beszélnek, és amiket részben az ő kutatásai hoztak felszínre. a spekulálással amit felhoztál igazából teljesen mellélőttél, ugyanis itt nem arról van szó, hogy a macskákban egyátalán nincs szociális érzék. minden állatban megvan bizonyos szinten (genetikai adottságként), hiszen minden állatnak szüksége van rá a túlélés szempontjából. amiről én beszélek és amire céloztam az az emberrel sokkal inkább kapcsolatos társadalmi szocializáció ami csak a kutyákra és persze mellettük az emberre jellemző, legalábbis sok kutatás ezt látszik igazolni. hogy érthetőbb legyen: megfigyelték például hogy az embert leszámítva a kutya az egyetlen faj akinél előfordul a szembogár fehér színezete. ez elsőre jelentéktelennek tűnhet, de ha jobban megnézzük nagyon is jelentős: ha egy fajnak fehér a szembogara az hatalmas hátrányt jelent számára az evolúciós versengésben. ha a fajtársai vagy más fajok pontosan követni képesek a tekintetét előfordulhat hogy elöbb csapnak le egy zsákmányra mint ő maga, vagy előre látják a menekülés tervezett irányát, stb... hacsak ez a faj nem pont ezért fejlődött eszerint: akárcsak az ember, a társadalomban élő faj számára nagy segítség ha képes a társa szeméből is jelzéseket fogadni anélkül hogy más jelzést is adna a másik. minden bizonnyal a kutyák ezen tulajdonsága is az embertől származik aki mellett nem volt szüksége versengésre az élelemért, sokkal inkább kölcsönösségre és összetartásra, ami a társadalmi szocializáció alappillére. "azért kétlem, hogy a vakvezető kutyák betanítása jutalom nélkül történik kezdetben" túlnyomórészt nem, de te magad is kipróbálhatod ha van otthon kutyád, hogy valójában nincs szüksége jutalomra a tanuláshoz. elég ha gyakran mutogatsz neki egy feladatot (pl. adjon pacsit) és amint ráérez hogy mit is kéne tennie tudni fogja hogy neki most az a feladata függetlenül attól hogy azért kap-e jutalmat. a macska talán felmászik az asztalra ha nem vagy ott és beleeszik a kajádba, de mindezt azért teszi mert éhes és tudja hogy ha nem vagy ott nem kerül bajba. önző módon tanul, míg a kutya képes az önzetlen tanulásra. remélem így érthetőbb volt :)
Előzmény: rubigo (44) 0 VÁLASZ
megmondóember 2009. 06. 20. 01:04 | #45
Elfogadom amit írsz, én csak műkedvelő vagyok (a barátnőm kutyákat tenyészt és treníroz, tőle tudok ezt-azt). Csányi Vilmostól már én is hallottam érdekes dolgokat. Viszont én úgy látom, hogy a kutyák önzetlen cselekedetei mögött meghúzódik a falka-ösztön, ami miatt hajlandó olyan dolgokat is megtenni a falkavezérért (és így a falkáért), ami a kívülállók számára értelmetlen. (Lehet, h. rosszul gondolom). És messze nem minden kutyából lehet vakvezető vagy életmentő. Vagy megfordítva: a többségükből egyáltalán nem lehet. ;)
Az viszont igaz, hogy a többi falkaállatnál (pl. a farkasoknál) sokkal inkább szocializáltabbak és idomíthatóak.

Ja, és akinek van macskája, az tudja, hogy ők is érzékennyé váltak az emberi gesztusokra, és sokszor nagyon komolyan összpontosítanak az emberi beszédre.

Előzmény: MG (41) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 06. 20. 00:25 | #44
"a kutyák bírnak bizonyos szociális képességekkel, mint amilyen a jutalom reménye nélküli feladatvégrehajtás (pl vakvezető vagy életmentő kutyák), vagy az embertől való szintén jutalom nélküli megfigyelés és tanulás"

azért kétlem, hogy a vakvezető kutyák betanítása jutalom nélkül történik kezdetben, másrészt szerintem a macskák is tanulnak megfigyelés alapján (tapasztalatból mondom - ajtónyitás,...).

"Mivel a viselkedésevolúciójának, háziasításának fontos tényezője volt az emberi társas környezet, a kutya érzékennyé vált bizonyos emberi kommunikációs gesztusokra, valamint figyel az emberi beszédre, amelynek következtében a társas helyzetek nagyfokú megértését elősegítő képességek fejlődtek ki benne. Azt szoktuk mondani hogy kialakult a szociális megértése...

Hmm. Láttam egyszer egy interjút Csányi Vilmossal, amiben egy uszkárt(?) ölelgetett és arról beszélt, hogy a kutya hogyan "spekulál" bizonyos helyzetekben,... Nem tudom csak a kutyákra értette-e akkor, mindenesetre a spekulálás ugyanúgy megfigyelhető a macskáknál is (akkor megy be a konyhába és mászik fel az asztalra, ha látja, hogy nem vagyok a közelben...)




Előzmény: MG (41) 0 VÁLASZ
rubigo 2009. 06. 19. 23:55 | #43
de utálom az ilyet... emberek szórakoztatására... remek
inkább a gazdáját küldtem volna be a kutya, vagy a puma ellen... vagy mindekettőt a faszi ellen... azon én is jót szórakoztam volna...
Előzmény: Schwed (35) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 06. 19. 21:58 | #42
A puma amit mutatsz valsz levágott körmökkel küzdött. Egyébként esélye sincs a kutyának. Amit láthatsz többször hogy a hátsó lábaival rugja az oldalát és hasát, pedig nem is látszik a kutyán. Ez fura hisz egy puma el tud ejteni símán szarvasokat is. Tehát ez a vékony bőrréteg tuti nem akadályozná meg hogy 2-3 rugással kiszakítsa a hasát, és hamar vége lenne. + még ez első mancsai is szép karmokkal vannak ellátva. A macskafélék nem csak a harapással küzdenek.

http://www.youtube.com/watch?v=-f6yZwyQybQ&feature=related barnamedvét is megtámad.
Ami a képen van valsz nem kifejlett, vagy kiszedték a karmait. A kifejlett példányoknak sem a harapása hanem a karmolása a veszélyes. A medvék is félnek tőle. Fekete medvéket pl könnyen elkergethet egy kifejlett példány.

a hímek 53 - 90 kilósak, és a tömegünknél hétszer nagyobb prédát is képesek elejteni, elhurcolni. Nem gyenge jószág. Egy macska mindig erősebb a saját tömegével megegyező kutyáknál. Kutyák falkában jók. Amerikában sokszor kutyákat is elkapnak a pumák(cougar a neve az USA-ban). Tápláléknak tekintik őket mint ahogy pl a jaguár, és leopárd is vagy a tigris. Szerintem meg lett bundázva a küzdelem. Barnamedve, feketemedve sokkal erősebb egy kutyánál.
Előzmény: Schwed (35) 0 VÁLASZ
MG 2009. 06. 19. 20:38 | #41
"A kutya azért tűnik szociálisabbnak, mert falka-állat" ...azért ez nem teljesen igaz. a helyedben én utánaolvasnék pl Csányi Vilmos kutyákkal foglalkozó könyvének - feltéve hogy érdekel a téma. rengeteg kutatást végzett többekközött a kutyákkal kapcsolatban amiből kiderült hogy a kutyák "gondolkodásmódját" gyökeresen befolyásolja az emberek mellett eltöltött majd 10ezer év (ha jól emlékszem nagyjából annyi ideje vannak mellettünk). például érdekes hogy kutyákkal rokon állatokat is bele véve, mint pl a farkaskutya is, csak a kutyák bírnak bizonyos szociális képességekkel, mint amilyen a jutalom reménye nélküli feladatvégrehajtás (pl vakvezető vagy életmentő kutyák), vagy az embertől való szintén jutalom nélküli megfigyelés és tanulás. bármilyen állítot megtaníthatsz néhány trükkre ha azért cserébe valamilyen jutalmat remél, de csak a kutya képes önzetlenül megtanulni olyan dolgokat, amik számára jelentéktelenek és haszontalanok, de az ember számára nagyon is hasznosak vagy szükségesek vagy egész egyszerűen szórakoztatóak.
"...Mivel a viselkedésevolúciójának, háziasításának fontos tényezője volt az emberi társas környezet, a kutya érzékennyé vált bizonyos emberi kommunikációs gesztusokra, valamint figyel az emberi beszédre, amelynek következtében a társas helyzetek nagyfokú megértését elősegítő képességek fejlődtek ki benne. Azt szoktuk mondani hogy kialakult a szociális megértése..."
bocs az okoskodásért, csak pont ezzel foglalkozom és idevágott...
1nessa 2009. 06. 19. 12:55 | #40
a legtobb macska felelmeben tamad...
Sh4ggY 2009. 06. 19. 12:35 | #39
Hi!

1.Hiszem,h minden állat nevelhető, tanítható, idomítható.
2.Nem mind1,h ki mire tanítja a kutyáját, macskáját....
3.Csak 1 történet: Mióta eszemet tudom kutyáink vannak, voltak macskáink is, de nem sokáig a kutyák jótékony hatásának köszönhetően, bár soha nem voltak ellene nevelve, de mégis mindig megölte őket, főként ha idegen macska volt. A kutya 1 kaukázusi juhász, szóval nem az a csöpp fajta. Házörző kutya volt, de különösebben nem lett vadítva, sétéltatás, versenyezés során mindig azt csinálta ami mondva volt neki, pedig nem volt kimondottan idomítva. A családból mindenkivel egyéni kapcsolata volt, de mindenki azt csinált vele amit akart. Udvarra szinte senkit nem engedett be a család engedélye nélkül, de ha ott volt vki, akkor már nem is érdekelte a dolog. Visszatérve:tél volt, macska kölykei 1 dobozban voltak kályha közelében. Kutya kint a teraszon, ahol a macska be tudod volna menni a könykeihez. A macska tudta,h nem tud ugy lemenni,h kutya el ne kapja, ezért maradt a tetőn és nyávogott, de nem kicsit, amit apám is észre vett, szólt a kutyának,h engedje be, a kutya elfordult a macska be a könykeihez, kifelé a macska kapott 1 kis előnyt, aztán a kutya kicsit megkergette, de nem bántotta. Volt,h be lett engedve a kutya, odament a dobozhoz, megszimatolta kölyköket és kiment. Megint csak nem bántotta, mert a mi macskáink voltak és tudta,h nem bánthatja. Ami megint csak a nevelésnek köszönhető.
eerix 2009. 06. 19. 12:26 | #38
hát ennek kib...ott sok értelme volt... :S
Előzmény: Schwed (35) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2009. 06. 19. 00:27 | #37
Te, ha nem mondod nekem föl se tűnik h nem "barátnőmet", mert én is úgy olvastam. :D Mondom milyen csaj lehet ez... betámad egy kiskutyát. :D
Előzmény: Valerius (36) 0 VÁLASZ
Valerius 2009. 06. 19. 00:18 | #36
úgy olvastam a postszöveget, hogy "barátnőmet"...
Schwed 2009. 06. 19. 00:09 | #35
Ha kell egy igazi kutya "macska" harc, akkor itt van egy fokkal komolyabb: http://you.video.sina.com.cn/b/470868-1219999770.html 0:52-től van a lényeg
megmondóember 2009. 06. 18. 23:44 | #34
Két dolgot szeretnék hozzáfűzni az eddiegiekhez:
1; A kutya azért tűnik szociálisabbnak, mert falka-állat, a macska meg azért tűnik nevelhetetlennek, mert "szabad vadász". Ugyanakkor láttam már nevelhetetlen kutyát (lsd. Spektrum tv) és érdek nélkül ragaszkodó cicát (pl. az enyém minden családtagot nyávogva vár a bejáratnál). A kutya akkor tisztel, ha elhiszi, hogy te vagy a falka-főnök, a macska akkor, ha megbízik benned és megszeret. ;)
2; Állatok felelősségérzete: a videón a cica nem a nőnek szánta a karmolást (az csak hülye volt. hogy "passzívan" közéjük állt). Ugyanakkor évente hány gyereket, biciklistát, nyugdíjast, stb. támadnak meg kutyák? Érdekes olyat még nem hallottam, hogy megvadult "macska-falka" marcagonlta széjjel X.Y. kisnyugdíjast!


revans 2009. 06. 18. 23:37 | #33
Jeeeeeeeeeeeeeee :D
Előzmény: life_hunter (21) 0 VÁLASZ
1nessa 2009. 06. 18. 22:45 | #32
aranyos cicad lehet:) es sztem igazad van...

Előzmény: Tóth József (31) 0 VÁLASZ
Tóth József 2009. 06. 18. 20:56 | #31
Nem akarok belefolyni a vitába, csak egy-két doldot jegyeznék meg. Ha jól látom, a kutya még nem felnőtt.(kölyök). Egészen másképp viselkedne a macskával, ha már volna tapasztalata. Az állatoknak nincs felelősségérzetük. Csak tanult viselkedés, ha megbánást mutat. Esetleg az őt dorgáló falkavezér iránti tisztelet. Nekem van macskám, és minden etetés előtt pitizik, mint egy kutya. Nem tanítottam rá, magátol csinálja. Két lábra áll, és meg kell simogatni a fejét.
sahinel 2009. 06. 18. 19:16 | #30
Nincs felelősségérzet az állatokban. Ragadozók a házi kedvencek is. A macska pedig a legvadabb házi kedvenc szinte nálunk. Persze vannak olyan állatok is mint puma, hiúz ami szintén lehet házikedvenc:
Puma: http://www.youtube.com/watch?v=tusfAFkBrJs&feature=related
Hiúz : http://www.youtube.com/watch?v=10UrIzSwoK4

A macskákat sokan azért nem szeretik mert önfejűek. De mint látható a nagymacskáknál is lehet rájuk hatni csak sokkal nagyobb meló mint egy kutyánál. A macska úgy tesz pl mintha nem hallaná ha rászólsz. Simán csinálja tovább amit elkezdett. De ha rosszat csinál, és ezért már párszor rászóltál, és hallgat rád, akkor látszik hogy megpróbál elsunnyogni. Tehát tisztában van vele hogy mit tesz, de csak azért is)

Szeretem a kutyákat is főleg a pitbull a kedvencem. Macskák sokkal önellátóbbak, és függetlenek. A kutya éhen hal pl ha a gazdi meghal és mellette marad. A macska simán megeszi a gazdit mert önfenntartó ösztönei erősebbek.

Itt csak tipikusan az látszik mikor egy kutyát csak tündibündi simogatni való jószágnak nevelték, míg a macska póráz, stb nélkül mászkál az utcán és tisztában van a korlátaival, és valsz nem elsőnek csinálja ezt. A rosszul nevelt kis korcsok pl folyamatosan ugatnak mindenre ami idegesíti a macskákat. Ha kifognak egy ilyen agresszív macsekot, akkor simán lezúzza őket. Látszik hogy a kutya megijedt, és ezt jól érzi a macska ezért csinálja tovább a fesztivált.

Pl normálisan nevelt kutya(pitbull) a kismacskáit védő macsek ellen. Látszik hogy nem fél, de nem is engedi túl közel a macsekot. http://www.youtube.com/watch?v=CGj4ytlgPvc&feature=PlayList&p=00D404DF54E43318&playnext=1&playnext_from=PL&index=13
MG 2009. 06. 18. 18:08 | #29
ezalól is csak a kutya a kivétel. náluk ugyanis van tényleges felelősségérzet -emberi normák szerint- a tetteik kapcsán (egy másik állatfajban sincs)
Előzmény: CyberPunK (25) 0 VÁLASZ
weedorgasm 2009. 06. 18. 16:31 | #28
9 eves a kutya...es egy eve van macska...es ha egyszer veszelybe erzi magat mi a faszt tudna csinalni???
Előzmény: weedorgasm (26) 0 VÁLASZ
Luflee 2009. 06. 18. 16:24 | #27
hat ehhez meg csak gratulalni tudok, hogy ha ezt igy vegig nezed, es nem neveled az allataidat.
Előzmény: weedorgasm (26) 0 VÁLASZ
weedorgasm 2009. 06. 18. 16:16 | #26
szerintem ez termeszetes dolog...a macskak sokszor kemnyebbek a kutyanknal, es csak a nagyon ugyes kutyak tudjak elkapni a macskakat...nekem van kutyam is es macskam is ( Nemetjuhasz, Perzsamacska )...mikor a macska bajba erzi magat nekiszokik a kutya fejenek, belekapaszkodik es onnan semmi nem szedi le...szegeny kutya csak nyuszit...
CyberPunK 2009. 06. 18. 15:16 | #25
Mint vadászgörény tulajdonos szeretném megemlíteni, hogy azoknak sincs felelőségérzetük, főleg ha játszani akarnak. Az állatok nagy része abból indul ki, hogy az is olyan mint én, csak másképp néz ki. :) A félelemérzet se tudatos, hanem javarészt tudatalatti reakció.
Előzmény: joovan (23) 0 VÁLASZ
evibaba 2009. 06. 18. 15:14 | #24
én meg az ultraintelligenst értettem arra, hogy ha szerinted minden macska buta, akkor ez enyémek nagyon különleges példámyok lehetnek. Először is van kutyám, macskám és vadászgörényem is. Nem tudnék különbséget tenni, hogy melyik okosabb vagy butább a másiknál. Az,h nincs felelősségérzete, az miért egyenlő a butasággal? Egyáltalán mit értesz ez alatt, miben nyilvánul meg pl egy görény felelősségérzete? A görényeim törnek zúznak a lakásban, anélkül,h bármit reaglánának arra, ha összetörik valamit . Ez nem negativum számomra, csak röhögök rajtuk ilyenkor:) A cicám mindig tudja, hogy mit szabad és mit nem. Persze azt is csinálja, amit nem, de mindig tisztában van vele, ha éppen olyat csinál, amit nem kéne. Ha valamit akar, azt megszerzi, olyankor előadja a cukicica formát és addig nyaggat, amig meg nem kapja. A görényről és a kutyáról és is tudnék mit mondani, hogy miért okos, ez most természetesen nem arról szólt,h a macsek okosabb,mint a többi.
Előzmény: joovan (23) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 06. 18. 15:02 | #23
Én arra értettem, hogy buta, mert nincs semmi felelősségérzete, mint például egy kutyának, vagy akár egy vadászgörénynek. Ezekkel az állatokkal észben föl sem veheti a versenyt. Az meg, hogy vannak okos macsekok is, azzal nem is vitatkozom, mert láttam cirkuszi videókba is. De az érdekelne, hogy otthon a macskáid mit csinálnak, amitől ultraintelligensek?
Előzmény: evibaba (22) 0 VÁLASZ
evibaba 2009. 06. 18. 14:56 | #22
Ennyi erővel meg te is elmondhatnád, hogy szerinted miért buták a macskák:D nekem volt már pár macsekom, de mindent lehetett rájuk mondani, csak azt nem, hogy buták... biztos csak nekem voltak/vannak ultra intelligens cicáim:D
Előzmény: joovan (20) 0 VÁLASZ
life_hunter 2009. 06. 18. 14:55 | #21
TEJMINÁTOR!!
joovan 2009. 06. 18. 14:52 | #20
Hallod, ha ennyire okos vagy, akkor mond meg, hogy a házi macsek (amit értek az utcákon élőkre is) meg a "street cat" között külsőre-belsőre mi a fasz nagy különbség van??? Az, hogy nem idomítható, az 1 dolog, sok okos állatot nem lehet idomítani, de megnézném szívesen, hogy Te milyen "nem buta" macskákkal találkoztál és hogy azok mitől nem voltak buták....
Előzmény: Chimorin (11) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2009. 06. 18. 14:26 | #19
nem a kutya végett rúgtam volna fel a macskát! ha jól megnézted volna a videót, a macska megkarmolta a csajt!

na most ki mennyit tud??

pff
Előzmény: Devilpit (16) 0 VÁLASZ
MiniMe 2009. 06. 18. 14:15 | #18
hat ilyet meg nem lattam
ez biztos a pinky-nek valami rokona :D

http://www.youtube.com/watch?v=dR_LHlFwlhk
nyehőce 2009. 06. 18. 13:55 | #17
Azért ne essetek ennyire egymásnak... egyik állatot sem kell bántatni. A macseknak kéne csak egy kis kaját adni, hogy ne a rotit egye meg. ;)
Devilpit 2009. 06. 18. 13:44 | #16
Azért,mert csak ennyit tudsz....Szerintem az a kutya,amelyik egy nála 10szer kisebb macskától fél,azt inkább el kéne altatni,mert semmire nem való.
Gazdi icili picili kutyulija halálra rémült,sebaj jól megölelgetjük drága édes kiskutyát,na ne mááááárrr..........
Előzmény: brigi_cica (15) 0 VÁLASZ
brigi_cica 2009. 06. 18. 13:12 | #15
úgy rúgtam volna föl azt a macskát hogy még az utódjai is érezték volna! rohadt DÖG

:D
bungle
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2009. 06. 18. 12:02 | #13
A másik meg, hogy hiába üvöltöd neki egyre hangosabban, csaknem érti az a hülye dög... :DDDD

Visszatérve a post-hoz, a rotti példásan van nevelve és nem gyáva.... Mivel nem értette, hogy miért lett megtámadva és a gazdi se kezdte el hergelni a ciccre, ezért nem támadt.... Pedig az ösztönei azt diktálták volna.... A legjobb védekezés a támadás... Ha egy állat fél, akkor támad. Mint pl. a macska...

Előzmény: Chimorin (11) 0 VÁLASZ
Luflee 2009. 06. 18. 11:49 | #12
Azt olvastam hirtelen a post szovegebe, hogy a baratnodet kellett bezarni egy masik szobaba :D
Chimorin 2009. 06. 18. 11:48 | #11
1. Nem házi cirmos. Ott van a címben is, hogy Street cat.
2. Nem tudom, Te eddig milyen macskákkal találkoztál, de nekem az eddigi tapasztalataim nem a butaságot erősítették. Az persze más kérdés, hogy az emberek többségének az butaságként hat, ha nem idomítható egy állat...
Előzmény: joovan (7) 0 VÁLASZ
superxaba 2009. 06. 18. 11:43 | #10
a végén a kutya a papirtáskától is fél, mert az is fehér.
egyébként a macskák tényleg nagyon be tudják xaratni a kutyákat ha felveszik a tarajoshát-bojtosfarok figurát és fújnak mint a gyár!
xhepe 2009. 06. 18. 11:30 | #9
joovan 2009. 06. 18. 11:22 | #8
a 2. oldalon van egy kép egy tarka Pitbullról (ritka szép dög) - azt nem hiszem, hogy nagyon meghatotta volna a macska :)
Előzmény: joovan (7) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 06. 18. 11:18 | #7
de hogy lehet így bevadítani egy házi cirmost??? elvileg a macskák ritka buta állatok, de ez tanítva van
kisadria 2009. 06. 18. 11:18 | #6
Hát a macska az utcán nevelkedett nem csodálom.:DxD
bandee1219 2009. 06. 18. 11:06 | #5
szégyen
szomoja 2009. 06. 18. 10:54 | #4
eh korán van még,írni se tudok ^^
Előzmény: szomoja (1) 0 VÁLASZ
joovan 2009. 06. 18. 10:50 | #3
PFFFFfffff LOL :D Úristen!!! A panelRotweiler, anyuci kedvence.... Hallod az enyém ilyen gyáva lenne már rég fölkötöttem volna.
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 06. 18. 10:38 | #2
A kutyuli azt sem tudja hol van :)
szomoja 2009. 06. 18. 10:12 | #1
az ilyenekről mindíg Constatnine jut eszembe: "A macskák jók.Félig itt,félig lent."