Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
AVIREX
AVIREX 2009. 06. 21. 21:35 | #29
2100-ra a jelenlegihez képest 5,2 C° -kal fog emelkedni a Föld átlaghőmérséklete.. és? -érdekel valakit? eddig senkit..
De amúgy Magyarország nagyon gazdag ország lenne a jövőben,ha nem adnák el a zsidóknak,akik tudják,hogy az olaj után a jövőben a 2. legnagyobb kincs az édesvíz lesz. Országunknak pedig az EU-ban egyedülálló módon hatalmas ivóvízkészlete van lent a mélyben.. - már most vannak tiltakozások a pazarlás ellen / termálfürdők /,de senki nem tesz semmit és a jelenlegi kormányzók is csak a tökeiket áztatják a wellnessközpontokban,ahelyett,hogy felismernék ezt a lehetőséget és tennének érte bármit.
MG 2009. 06. 10. 00:02 | #28
na ja, a felismerésen emberi léptékben szerintem már túlvagyunk. az egyetlen valódi gát amit már ti is leírtatok egy párszor. tény, hogy már nagyon rég léteznek elméletben jól működő megoldások minden a természettel kapcsolatos problémánkra, aminek egyedül a haszon szab határt. mert hát ugye a vízzel működő autó esetében a vizet elég nehézkes volna pénzért adni nemhogy megadóztatni... viszont a profittal kapcsolatos változásban még én sem hiszek. de lényegében az elektromos robogó vagy a szelektív szemétgyűjtés sem előnyös dolog a profit szempontjából - már amennyire én tudom. ezek mégis egyre több helyen bevezetésre kerültek ami pozitív. talán idővel majd komolyabb lépések is születnek, talán nem. mindenesetre mivel a végeredményt mi valószínűleg sohasem érjük már meg ezért szeretném inkább azt feltételezni hogy nem leszünk olyan ostobák hogy végül gajra vágjuk saját magunkat... legyen igazam. többet a jelenlegi helyzetben nem nagyon tehetünk. meg egyébként is van már jónéhány erre szakosodott csoport akik teszik a dolgukat és szerencsére gyakran elég szembeötlő eredményeket is elérnek... mégha egyenlőre kicsiben is.
Előzmény: Geist (27) 0 VÁLASZ
Geist 2009. 06. 09. 12:50 | #27
"Sajnos a gyerekemnek (ha majd lesz) halványlila gőzöm sincs, mit fogok ezekről a dolgokról mondani. Valószínűleg úgy próbálom meg nevelni, hogy ki tudja alakítani a saját nézeteit - ismerve minden lehetséges szempontot."

A gyereked vagy inkább az unokád majd értetlenül áll a világ elött, nem fogja érteni mi volt, hogy az emberek mért nem látták hogy a környezettudatosság fontos :P
Vedd csak magadat alapul és tekints vissza a történelembe... háborúk, atombomba, vallás, stb.... volt/van ennek valami értelme? maximum annyi hogy egymás ellen uszítsák az embereket + a hatalom. Mi az amiket pl.: az emberek fontosnak tartanak : egészségügy, tudomány, technika, csillagászat, család...stb.
Tehát ha te visszanézel akkor nem érted hogy az emberek ("hatalom") mért nem ezekre fókuszált jobban, mert ugye ezek segítenek az emberek élhetőségében, és nem rontják azokat.
Amikor majd az unokád visszatekint, akkor nem fogja érteni hogy mért nem ismerték fel hogy fontosabb a természet védelme mint pl.: a hatalom vagy a profit :P Hogy az embereket jobban érdekli a nyereség utáni vágy, hogy ne Trabantjuk legyen hanem BMW-jük, vagy hogy jobban érdekli az embereket a politika...ami multicégeket szolgál :P

Erre szokták azt mondani az emberek csak egy téren fejlődtek, a tudomány terén....máshol nem :P

Amúgy meg nem fog megváltozni a helyzet, sem a társadalom ,sem a hatalom...amíg nem történik komolyabb dolog
pl.: nem tudsz több halat enni, majd akkor döbbenek rá az emberkék hogy mivan, de lehet hogy addigra már túl késő...

Erre van egy mondás: " ...ha az ember kivágja az utolsó fát, kifogja az utolsó halat, leöli az utolsó állatot, akkor döbben rá hogy az aranyat nem lehet megenni..."

MG: igazad van, nem kell úgy gondolkodni ahogy azt leírtad, de elmenni se lehet ezek a tényezők mellett.
Pontosabban nem siránkozni, meg a jövőt jósolni kellene hogy ...hát majd 1x, hanem fel kellene ismerni a problémát ami most van/volt/lesz...legalább felismerni!!!, de sajna még itt sem tartunk, mert az embereket más dolgok jobban érdeklik :P
Előzmény: Jozeph (26) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 09. 11:51 | #26
Ebben igazad van! Még érdemes gondolkodni, még érdemes tanulni!
Amit Te mondasz, az a lehetséges jó irány, ha ezt felfogja az emberiség.

Amit én mondtam, az az, hogyha így haladunk tovább, mi várható...

A változtatáshoz azonban a mi szintünk kevés.
A PROFIT-orientáltság meg csak akkor fog megszűnni, ha nem lesz kivel elvégeztetni a piszkos munkát. Ezért vagyunk sokan, ez az érdeke a PROFITnak. Tenyésztve vagyunk, csak nem vesszük észre magunkon. A PROFIT-orientált emberek nézetei csak akkor fognak megváltozni, ha majd nekik kell kétkezi munkát végezni. Ahhoz viszont, hogy ezt elérjük, sokmillió ember fog éhenhalni, betegségben meghalni stb.

Sajnos a gyerekemnek (ha majd lesz) halványlila gőzöm sincs, mit fogok ezekről a dolgokról mondani. Valószínűleg úgy próbálom meg nevelni, hogy ki tudja alakítani a saját nézeteit - ismerve minden lehetséges szempontot.
Előzmény: MG (24) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 09. 11:41 | #25
Igen, itt egy kicsit szembeállítottam magam az előzőekben írtakkal (ez másik lehetséges variáció - tehát ha a természet nem végez velünk, akkor végzünk önmagunkkal...)
Előzmény: Geist (23) 0 VÁLASZ
MG 2009. 06. 09. 11:30 | #24
épp ezért írtam hogy van igazság abban amit írsz, csak magát a hozzáállást nem értem. akkor megpróbálom ezt elmagyarázni: ez mind rendben van amit írsz, mert teljesen igaz. ahogyan az is igaz hogy egy nap mindenki elpatkol. mégsem azt mondod a gyerekednek hogy "tanulhatsz fiam, de egy nap úgyis megdöglesz", mert ez rohadtul nem fogja őt motiválni abban hogy tanuljon. én csak azt próbálom elmondani hogy talán nem a legjobb megközelítési módja a dolgoknak ha rögeszménkké válik hogy halálra ítélt faj vagyunk, meghogy saját kezünkkel fogunk véget vetni az életünknek, mert ezek hallatán a legtöbb emberben megfogalmazódok a gondolat, hogy akkor meg mi a francért görcsölünk az ilyesmin? úgyis kihalásra vagyunk ítélve, nem? ha valaki önmagában eldönti hogy ez igenis így lesz az semmivel sem jobb, mint aki szimplán beleszarik a dologba. nem tudhatjuk előre hogy mi lesz az emberiség sorsa. rendben, túlszaporodtunk, ami nem jó, de mire alapozod azt az elméletet hogy a föld nem bír el ennyi, vagy akár ennél is több embert? mert amennyire én tudom erre még nem volt példa. ennél több ember még sohasem élt a földön. innentől kezdve az hogy túl sokan vagyunk csak feltételezés - még ha bizonyos forrásokból megalapozott is - de nincs rá semmilyen egyértelmű bizonyíték. lehet hogy már most elkapáltuk magunkat, de ugyanúgy előfordulhat hogy mondjuk 35milliárd (hasracsapásszerűen) ember is meg tud élni ezen a bolygón megfelelő természeti egyensúlyt teremtve maga körül. honnan tudhatnánk, hogy nem? azt hogy 6 milliárd ember felesleges erre a bolygóra elég érdekes nézőpontnak látom. ha ebből indulunk ki 100ezer ember is felesleges, mivel 20ezer ugyanolyan jól megél. én viszont puszta emberségből sem mondanám egyetlen emberre sem hogy felesleges ide. és szerintem nem is szabályszerűen csak a létszámcsökkenésben lehet megoldás. lehet azzal dobálózni számszerűen hogy mennyien élünk a bolygón, ugyanakkor teljesen más képet fest ha mondjuk megnézed MO felépítését. ahol a népesség majdnem fele egyetlen városban él. vidéken jóval elszórtabb a populáció és érintetlenebb a természet. ugyanez igaz szinte az egész bolygóra. én ugyanúgy undorodom a szennyezéstől és rombolástól amit (sajnos) az ember képvisel, de nem tartom helyesnek azt sem ha akasztófára állítjuk magunkat és a remény utolsó szikráját is kiöljük az emberekből, mint ahogyan a média gyakran teszi. mert könnyen át lehet esni a ló túloldalára, mikor márcsak azért sem fog változni semmi, mert az embereknek meggyőződésükké vált hogy nem fog változni semmi.
Előzmény: Jozeph (19) 0 VÁLASZ
Geist 2009. 06. 09. 11:19 | #23
"""(mint ahogy mi is törekszünk a mesterséges intelligenciára - és majd ez pusztít el minket: ld. Terminátor, Mátrix, AI, és még jópár ezzel foglalkozó film).""""

Ez szerintem túlzás (ezek csak filmek), szerintem a környezet hamarabb végezni fog velünk :)
Előzmény: Jozeph (22) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 09. 11:08 | #22
Első része az írásodnak: igen, oké, így nézve, tényleg... Most kicsit szatirikusan mondva, ha a Földnek intelligens élőlényre volt szüksége, igya meg a levét (mint ahogy mi is törekszünk a mesterséges intelligenciára - és majd ez pusztít el minket: ld. Terminátor, Mátrix, AI, és még jópár ezzel foglalkozó film).
Én csak azt mondom, hogy mi tudatosan pusztítjuk magunkat és környezetünket, tehát mi vesztesnek érezhetjük magunkat. Az állat- és növényvilág nem fogja vesztesnek érezni magát - egyszerűen csak átalakul. Persze konkrétan engem is bánt, hogy a jegesmedvék élettere csökken, de mivel a Föld szempontjából szinte mindegy, hogy jegesmedvék, jegesoroszlánok, vagy jegeszsiráfok élnek az Északi-sarkon, így legfeljebb csak a konkrét élőlényt sajnálom, a fajt kevésbé.
Képzeld, ha minden faj, ami eddig létrejött a Földön, életben maradt volna, és nem pusztult volna ki egy sem...
Talán még a dínók sem alakultak volna ki, mert már akkorra is eszméletlen változatos élővilág lett volna, ami már nem bírt volna újakat el.
Sajnos ezt a kérdés nem lehet szentimentálisan kezelni. Az evolúciót nem érdeklik az érzelmek.

Második része az írásodnak: egyről beszélünk... :-D
Előzmény: Geist (20) 0 VÁLASZ
Geist 2009. 06. 09. 11:07 | #21
Megjegyzés: nem kell messzire menni hogy a témával foglalkozzunk, mert vannak Magyar emberkék is akiket érdekel a dolog :)
http://ize.hu/index.php?search=hetesi
Geist 2009. 06. 09. 10:50 | #20
Jozeph: Mi tehetünk arról hogy saját magunkat kipusztítjuk a Földről, (ezért nem vagyunk mi a vesztesei a dolognak)
azért az állátvilág és növényvilág a vesztese, mert ez ember beleavatkozott a "természetbe" és így ők sínlik meg az egészet (értem ezalatt: hogy kipusztultak olyan élőlények az ember miatt, amik még sok-sok évig élhettek volna, persze előbb-utóbb kipusztultak volna, de lett volna még idejük) [pl.: a filmben: halászat, korallok, jegesmedvék - persze ez már a jövőkép]

Környezetóvás: amit te teszel az mind szép, de kevés ill. nagyon többet nem is tudsz tenni érte....de akkor is kevés...
...ha megnézted a filmet, akkor leszűrheted belőle hogy az amit az emberek környezetvédelemnek/környezet tudatosságnak neveznek, hogy gyűjtsük szelektíven a szemetet meg a többi, az minimum kellene hogy legyen az ember életében, ennél sokkal többet kellene tenni már....és itt jön be az amit mondtam előbb, hogy nem is tudsz nagyon többet tenni. miért? a te szavaddal élve: PROFIT
Az a bökkenő, amíg pénz van addig profit is van (pénz=profit) a kettő elválaszthatatlan....hogy miért? ezt nem részletezem, inkább csak gondolj bele :P
Tehát ameddig van pénz, addig az igazi környezettudatosság nem indulhat meg!!! -> mert az nem eredményez hosszútávon profitot!!!

Jozeph 2009. 06. 09. 10:43 | #19
Akkor valamit valószínűleg rosszul fogalmaztam. Az ember természetesen nem természetellenes. A viselkedése az.
Tehát amikor az ember kifejlődött, akkor igenis a Földnek szüksége volt erre a fajra. És 198 ezer évig egyensúlyban is tudtunk lenni a természettel. Majd jött az utóbbi kétezer év, és tönkretettünk szinte mindent, amit lehetett... (Na jó, csak félig - ahogy a filmben szerepel, hogy még erdőink fele megvan stb.)

6 milliárd ember a Földön – mondjuk ki – teljesen felesleges. Két-három milliárd talán nem lenne káros a Földre nézve.
Persze ne kérd, hogy jelöljem ki azt a három-négy milliárdot, akit likvidáljunk. Az a párszáz, ezer, tízezer ember ezt már rég megtette helyettem.

Amit leírsz, hogy egy kisváros, egy közösség tesz a dolgok javítása érdekében, elismerésre méltó és csodálatos. Én ezt csodának nevezem – mert ki tud törni a beregulázott, agyonszabályzott sőt irányított életből.
De Te, én, mi és még velünk együtt sokszászezren, millióan hiába javítunk a saját életkörülményeinken, ha közben egész Afrika, Ázsia megfullad a kosztól, szennytől, természeti katasztrófáktól...
Nem kaját kell oda küldeni, meg kell őket tanítani arra, hogy máshogy is lehet. De a fejlett világnak ez most (még) nem áll érdekében. Félek, amikor majd érdekében állna, addigra már késő lesz.

Ami az ólmozott benzint illeti: tény, betiltották. De nekem senki nem adott pénzt arra, hogy az ólmozott benzinnel járó autómat le tudjam cserélni... Így veszem az ólompótló adalékot. Mert félévente 3000 Ft-ot ki tudok adni érte, de havonta 60 ezret a 120 ezres nettómból nem tudok, új, gazdaságos, környezetkímélő autóra költeni.
A probléma ezekkel a nagy felismerésekkel, miszerint jaj-de-jó-rájöttünk-hogy-rossz-tiltsuk meg, hogy nem ad alternatívát az emberek kezébe.
Parasztbácsi és parasztnéni 10 évet várt, hogy öregkorukra megkapják a kis Trabantjukat, hogy évente kétszer meg tudják látogatni az unokáikat a városban. Most megtiltjuk nekik a Trabant használatát - merthogy környezetszennyező. És adunk helyette nekik valamit? Nem. Oldják meg, ahogy tudják. Magyarul, akiket anno belekényszerítettünk abba, hogy ezeket a dolgokat használják, most egyszerűen megtiltjuk nekik. Lefordítva és lesarkítva a dolgot - részünkről fel is köthetik magukat...

Az ólom egyébként tényleg káros, de ha megnézed a dolgot, az utóbbi elszabott 2000 évben legalább 1000 évig meghatározó szerepe volt-van az iparban (ötvőzőanyag, védőanyag a radioaktív sugárzással szemben stb.) Tehát nem az ólom használatával van a baj, hanem a maradékok és származékok kezelésével. De persze ebbe ne menjünk bele, mert lehet, hogy tévedek, hiszen a pontos vegyi folyamatokat és technológiákat nem ismerem.
Előzmény: MG (18) 0 VÁLASZ
MG 2009. 06. 09. 09:53 | #18
van benne igazság, csak magát a hozzálllást nem értem. egy kicsit úgy érzem hogy te természetellenes dolognak tartod az emberi faj jelenlétét a bolygón. ez azért egy kicsit abszurd. ezen a bolygón fejlődtünk ki mi is hosszú-hosszú évmilliók és évezredek alatt. itt fejlődött ki bennünk az intelligencia is amivel a többi faj fölé emelkedtünk késöbb. nem az emberiség az egyetlen példa az elszaporodásra a bolygón. ha elég sikeres egy faj a többivel szemben akkor ez rendszerint bekövetkezik. hogy őszinte legyek én sem épp büszkén nézek Dunaújra pl a füstfelhőket okádó tornyaival, csak szeretnék rávilágítani arra, hogy a mostanában nagy divattá vált depressziós hozzáállás sem mindig takarja a teljes valóságot. nálunk például már alap a szelektált szemétgyűjtés... 10 évvel ezelött még hol volt ilyen? egyre több elektromos kismotort látni a városban amik nem szennyezik a környezetet (megfelelő tulajdonos esetén pedig a használt akkumlátor is jó helyre kerül majd). 10 évvel ezelött még mindenki az öreg simpson-okkal tolta amik kokszoltak rendesen. kismillió fát is ültettek az utóbbi időben a város köré, jóval többet mint amennyit évtizedek alatt kivágtak... és mindez egy félreeső magyar kisvárosban, ahova a világi trendek csak ritkán törnek be. azért ha nem is a megtestesült csoda, de szerintem ezek is szembeötlő változások. de most komolyan: attól nem lesz jobb a földnek ha én gyűlölöm magam mert gusztustalan embernek születtem és szabadidőmben azon filozofálok mikor fogunk kipusztulni (mert ugye csak ez lehet az egyetlen kiút). az a baj hogy sok ember az utóbbi pár száz évet nézve próbál jövőt jósolni a bolygónak amikor a legszennyezőbb volt a magatartásunk. de miből gondolják hogy a jövőben ez 100%-os bizonyossággal nem fog megváltozni? hallottál már az ólmozott benzin betiltásáról? érdekes történet, elmesélem: az ember észrevette hogy az ólom rossz és árt neki. ezért nem használta tovább. vége...
Előzmény: Jozeph (17) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 09. 08:38 | #17
Sajnáljam a szegényeket? Sajnáljam az éhezőket?
Vagy menjek, és verjem pofán a gazdagokat?

A pénz irányít, mi meg ugatunk... És aki ezt az egyszerű törvényt nem érti meg, annak mondhatunk bármit...
Dicshimnuszokat, örömódákat, magasztos költeményeket lehet puffogtatni, de ettől még jobb nem lesz.

Nem azért vannak szegények, mert a sors úgy akarta, mert Isten erre a célra jelölte ki őket. Egyszerűen azért vannak szegények, mert a gazdagoknak ez így jó, így termel PROFIT-ot...

Egyszerűen nem lehet más szempontokat nézni. A Földet nem érdekli semmilyen humanitárius maszlag. Azzal csak minket butítanak.

A Földnek (értem itt az ökoszisztémát) teljesen mindegy, hogy milyen fajok, egyedek építik fel - a lényeg az egyensúlyon van. És ha ebbe az egyensúlyba az ember már nem fog beleférni, egyszerűen törlődünk a színpadról...

Száraz tények - nincs más szemszög.
Előzmény: Luflee (16) 0 VÁLASZ
Luflee 2009. 06. 09. 07:18 | #16
Egy kicsit erdekes a szemleletmodod, en a helyedbe atgondolnam ezt meg legalabb egyszer :) Es persze ezen nem azt ertem, h hoborogjel meg egy kicsit ugyanazokon amin eddig, hanem egy picit probald meg masfelol nezni a dolgokat.
Előzmény: Jozeph (10) 0 VÁLASZ
humanhades 2009. 06. 09. 00:48 | #15
a hét oltása xD
Előzmény: karotta (13) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 09. 00:14 | #14
Vettem az enyhe élcet...
Előzmény: karotta (13) 0 VÁLASZ
karotta 2009. 06. 09. 00:05 | #13
Nagyjából értem, de kifejtenéd bővebben?
Előzmény: Jozeph (12) 0 VÁLASZ
Jozeph 2009. 06. 08. 23:39 | #12
Ha így nézzük, igazad van...
Én azért nem tartom vesztesnek a földi ökoszisztémát, mert idővel rendberakja saját magát... Kitakarítja a szemetet (minket). Persze, évmilliók kellenek hozzá, de Földnek még van ideje. Hány milliárd év múlva fog elforrni a bolygó? Addig még egy párszor újjászületik. Új fajok jelennek meg és népesítik be a Földet, persze kérdés, hogy lesz-e közöttük olyan, mint az ember - vagyis ún. civilizált (itt a jó értelemben véve a dolgot - tehát nem ösztönlény, hanem döntési képességgel rendelkező, gondolkodó) élőlény. De a Föld szempontjából ez mindegy. Nem hiszem, hogy vesztesnek kellene neveznem őket. Így akkor a dinoszauruszok is vesztesek voltak, a mamutok, a kardfogú tigris stb. mind vesztes lett volna? Mikor a koruk meghatározó élőlényei voltak... Persze a mamut már más tészta - abba már beleszólt az ember...

Végignézve a filmet (mivel első kommentem a film közepénél született meg a fejemben), úgy látom, nem mondtam hülyeséget.
Amit megemlít a film, hogy már vannak törekvések, és ez mind szép, és jó. De látni kell, hogy ahhoz, hogy ezek a dolgok megvalósuljanak, kormányzati, sőt világhatalmi döntéseknek kell születniük.
A film próbálja azt sugallni, hogy saját magunk is tehetünk az ügy érdekében. Természetesen: szelektív hulladékgyűjtés, energiaspórolás (ne az utcát fűtsük, ne égjen feleslegesen a villany, ne folyóvíznél mossunk, zuhanyozzunk inkább, minthogy kádban fürödjünk stb.) stb. Ennek ellenére csak a saját lakóhelyemen látom, hogy az emberek a maguk szintjén mire képesek (vagyis inkább, hogy mire nem...) 10 éve a 40 lakásos bérháznak kettő darab kukája volt, amit hetente egyszer ürítettek. Most 5 db van, hetente háromszor ürítik... Mit is várunk el ezektől az emberektől?

Más szempont: én szerencsére úgy néz ki, leszek olyan helyzetben, hogy picit változtassak a dolgaimon. Persze ehhez sok dolognak kell szerencsésen alakulnia.
Jelenleg gyakorlatilag nincs esélyem arra, hogy javítsak a környezetemen – a lakásban energiatakarékos izzók vannak mindenhol, TV-ben csak a Forma-1-et nézem, másért már be sem kapcsolom, a fürdőszobában nincs kád, csak zuhanyfülke, a mosógép mindig feles vízhasználattal a lehető legalacsonyabb hőfokon mos (néha kell 90 fokon is mosni - felmosóruhák, stb. amiket fertőtleníteni kell).
Szelektív hulladékgyűjtésre esélyem sincs - nincs hozzá helyem. Jelenleg is csak egy kilincsre akasztott zacskó a szemetesem, hiszen nincs a konyhámban egy talpalatnyi hely, ahova letehetnék egy szemetest, nemhogy többet.
Amíg a téren volt szelektív hulladékgyűjtő, legalább a műanyag palackokat külön gyűjtöttem, és oda vittem vissza.
Ja, és BKV-val járok, mert a 35 éves 1200-es Zsigulim több mint 10 litert fogyaszt - így nagyon ráfizetés lenne. Illetőleg szegényt már inkább óvni akarom (Old Timernek), mintsem használni.

De minden megváltozhat, köszönhető a családban történt haláleseteknek (és ez bizony nagyon morbid, de ha nincs pénzed, a munkabéred éppen csak arra elég, hogy kifizesd a számláidat, tudj mit enni, és ne rongyos ruhákban járj, de ha már valami meghibásodik a lakásban, akkor hónapokra eladósodsz – akkor ez az egyetlen esély a vagyongyarapodásra). Úgyhogy a rámmaradt ingatlanokból történő értékesítéssel próbálok szert tenni tőkére, hogy azt befektetve már új alapokra helyezzem az energiafelhasználásomat. Napkollektor a tetőre, vegyes tüzelésű cserépkályha a szobákba...

Amit viszont még ezelőtt akartam mondani, és ami miatt az átlagember soha nem fog tudni változtatni az életmódján – az az, hogy ebbe vagyunk belekényszerítve. Olcsón kell dolgoznunk, mert sokan vagyunk (túlnépesedés). Ez megintcsak a PROFIT-termelés érdeke. Mivel olcsón dolgozunk, szart se ér a pénzünk - ezért kénytelenek vagyunk a legolcsóbb erőforrásokat igénybe venni, azt ami még van dögivel... Habár már a legolcsóbb is qrva drága, de per pillanat a jobb, tisztább erőforrásokhoz hozzájutnunk szinte lehetetlen. És már megintcsak a PROFIT. Miért engedné a PROFIT-orientált világ, hogy olyan dolgokat csinálj, amiből neki nincs PROFITja.

Na, ez a helyzet, ebből nincs kiút - egyénileg lehet, hogy néhányan meg tudnak valósítani egy kiugrást, de globálisan milliárdok vannak halálra ítélve a PROFIT érdekében.

Úgyhogy majd amikor Orbán-Gyurcsány-Bajnai-Navracsics-Lendvai-Szijjártó-Bokros-Fodor-megahogyishívjákjobbikpunci és társai átköltöznek fakunyhókba, eladják autóikat és biciklire ülnek, többé nem mennek piacra, hanem megtermelik magunknak a zöldséget, sőt, állatot nevelnek, hogy a henteshez se kelljen menni - na majd akkor el fogok gondolkodni, hogy még miről mondhatok le...
Előzmény: Geist (11) 0 VÁLASZ
Geist 2009. 06. 08. 22:55 | #11
Mi leszünk a vesztesek???
Neeem, nem mi vagyunk :P Mi csak betolakodók vagyunk, akik élvezhették volna a Föld nyújtotta szépséget, előnyöket.... de inkább e helyett kihasználtunk mindent, csak a haszon......
Az igazi vesztesek a Föld többi lakója, életvilága....

Jozeph 2009. 06. 08. 22:34 | #10
No, még csak a felénél tartok, de a lényege a filmnek már érthető - és a válaszom, ill. a reakcióm az egészre szinte teljes mértékben ugyanaz, mint anno arra a filmre, amiben az állatok kihasználásáról van szó.

Egyetlen egy szó irányítja ezt az egészet: PROFIT.

És 6 milliárd ember ezért dolgozik, ezért teszi birkaként azt, amit mondanak neki, és ezért nem gondolkodik... Mert van 100, 1000 vagy 10000 ember a Földön, akik csak és kizárólag a PROFIT-ot nézik. Más nem érdekli őket. Sem a Föld, sem az élővilág, sem mi, emberek. Csak a PROFIT.

Amíg ezek az emberek élnek, illetőleg amíg vannak, akik a helyükbe lépnek, addig itt nem lesz változás. Ezt kell megérteni. A filmet ugyan megnézik majd többszázezren, -millióan, de igazából annak a párezer embernek kellene megnéznie, akik miatt ez az egész történik.

Észre kell vennünk, hogy minden, amihez nyúlunk, amit használunk, amiben élünk, amit eszünk, sőt még amit szemetelünk, sz.runk, h.gyozunk stb. ennek a pár ezer embernek a célját szolgálja. Az ő céljük pedig nem más, mint a PROFIT.

Asszem többet nem is kell mondanom...

A mi szintünkön csak egyet tehetünk. Legalább 4 milliárd embernek öngyilkosnak kellene lennie, és akkor talán lenne kiút. De mivel ez nem fog megtörténni, majd megteszi az idő. Hogy milyen eszközzel, ki tudja. Földrengés, árvíz, vulkánkitörés, atomháború, éhínség, világméretű vírusok - teljesen mindegy. A Föld majd elintézi, az egyensúlynak meg kell maradnia - és mi leszünk a vesztesek.
buddha 2009. 06. 08. 21:54 | #9
nem értem a szöveget,de mindent értek!!!!!!csókolom a kis kacsóját,aki ezt ide illesztette!!!!!!
Chartreuse 2009. 06. 08. 19:47 | #8
nekem nagyon tetszett a film, vártam már ,hogy mikor lesz ide is beküldve!
De nem csak azért tetszett mert sok jó dolgot mondott, hanem azért nagyon szép képeket mutattak! :)
Szergej 2009. 06. 08. 19:16 | #7
nekem egyből a Baraka című (film?) alkotás jutott eszembe...igaz abban egy árva szó sincs...viszont ezis-azis nagyon jó
m-a-r-i-u-s 2009. 06. 08. 12:36 | #6
uhh, rákattintottam h mégis mi ez és úgy is maradt a film végéig :D nagyon jól megcsinálták
Kolbi 2009. 06. 08. 12:01 | #5
várom h magyarul is megjelenjen :D
spider86 2009. 06. 08. 11:40 | #4
kösz :D percre pontosan akkor keltem mikor beírtad :D
Előzmény: kócimbóc (3) 0 VÁLASZ
kócimbóc 2009. 06. 08. 11:22 | #3
Nna jóreggelt! :)
DeeP® 2009. 06. 08. 11:09 | #2
Már csak a képi világa miatt érdemes végignézni, valami eszméletlen, hogy micsoda helyek vannak.. :)
humanhades 2009. 06. 08. 10:59 | #1
pont tegnap sikerult vegigneznem. nagyon szepre sikerult! aki nem csipi a szaraz, de tenyszeru, es fankon felepitett narracios termeszetfilmet, na az ne nezze meg.