Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
weedorgasm 2009. 03. 20. 23:57 | #91
sex drugs and rock & roll
Mr. Cellophane 2009. 03. 20. 12:06 | #90
Nem a cél és nem az irány a legnagyobb probléma!
Én azon idealisták közé tartozom akinek meggyőződése, hogy nincs ember aki úgy kel fel "na ma mivel tehetném tönkre az országot?"!

A baj a korukkal van...énis foglalkoztam politikával...persze...ültem a marxim padlóján talaj részegen és próbáltam okos lenni.
Nem értettem hozzá és nekik sem kéne.
Nem véletlen, hogy egy 16 éves embernek nincs szavazati joga...egyébként én lassan 20-25 év alatt senkinek nem adnék:D.
Foglalkozzanak politikával, ha érdekli őket...az ő életük...de szerintem nem ennek kéne a fő gondnak lennie 16 évesen!

ez a kor arra való, hogy "Bazze! Megint matek doga", "Láttad a Jului új szoknyáját...húúúúúúha!", "Megyünk este a komolyzenei/rock/pop/metál/country/akármilyen koncertre?", "Anyádék elngednek nyáron?"...stb.

Ha így folytatják esélyes, hogy akkor merül ki bennük az elem amikor már tényleg tehetnének valamit.

16 évesek...ha 36 évesen belefáradnak mert 20év nagy idő akkor popnt rosszkor döglenek ki.
Vannak jó gondolatok az oldalukon és a riportban is...de ne most vegyék elő.

Na megint egy 2 sorosat akartam írni:D
Előzmény: ssscsaba (89) 0 VÁLASZ
ssscsaba 2009. 03. 19. 23:20 | #89
jó hogy vannak céljaik, nem is ezzel van a gond. Nekem úgy tűnik hogy egy kicsit kemény irányba indultak el, ahonnan csúnya és sötét út vezet rossz irányba.
Előzmény: mekszamnojz (83) 0 VÁLASZ
Laci 2009. 03. 19. 22:46 | #88
Direkt volt és örülök, hogy szakadtál. Ami pedig az "obszcén szó"-t illeti, bizonyos esetekben megengedett. Láttam pl. egy filmet (nem tudom a címét), Kern András beveri valamibe a fejét s azt mondja: "Húbaszdmeg!"
Előzmény: Erunder (87) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 03. 19. 22:37 | #87
"Az erkölcs viszont tényleg kurvára fontos egy dolog!"
Hát ezen szakadtam a röhögéstől már bocs. :D
Ha már komolyan gondolod akkor legalább ne használj egy mondatba vele nyomatékosító szó ként obszcént szót. :)
Laci 2009. 03. 19. 22:29 | #86
3 vers idézet jut erről eszembe:
"Ha élet lengi be az iskolát, az élet is derűs iskola lesz" (Ady Endre)
"Játszani is engedd..." (József Attila)
"E fiúból pap lesz akárki meglássa" (Arany János)
Csak kb. 3 percig hallgattam a videót, de gondolom nemsok újat nyújtott a továbbiakban. Csak azt akarom mondani, hogy annak idején én is meg akartam váltani a világot. Először így, aztán úgy, idő múltával változott a véleményem. Nekik is fog.
Az erkölcs viszont tényleg kurvára fontos egy dolog!
mekszamnojz
mekszamnojz 2009. 03. 19. 21:15 | #85
én egy szóval nem mondtam hogy ne írjon ide senki semmit, vagyhogy ne legyen más véleménnyel... ez volt az én véleményem és ennyi.
Előzmény: sahinel (84) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 03. 19. 21:12 | #84
Véleménynyilvánítás már bűn? ennyi erővel nem lehet kirakni ide semmit az izére vagy a hozzászólásokat kell tiltani. Mindenkinek van véleménye és ezt meg is osztják. Én sem azt mondtam hülyék, hanem szerintem éretlenek, és valaki(k) szépen háttérből adják alájuk a lovat.

Elvi problémáim a hozzászólásaimnál is olvashatók, de nem szidom őket mert így élnek. Csak nehéz átlátni mások dolgait, vágyait, ha nem köztük él. És mint lentebb linkeltem a közösség is formálja az erkölcsöket nem csak egyének. Illetve politikailag szintén nem tetszetős amit a honlapon leírtak. Ennyi erővel öltözködést, viselkedést nagyanyáink ükanyáink korából is vehetnénk. De változtak az erkölcsök. Öltözködés, stb. Ez nem csak rossz.
Előzmény: mekszamnojz (83) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2009. 03. 19. 20:19 | #83
na sikerült végre belehallgatnom.
röviden:
példaértékű a közösségi szellemük, a tenni akarásuk.
az hogy ilyen koraérettek, nem hiba és nem is gúnyolni való. értékes és nekem tetszik az hogy nemcsupán egy célt tűztek ki, hanem egy közösségi és nemes célt, ami nem csak számukra hasznos.
aki negatívan ítéli meg, vagy kineveti őket az magát minősíti...

sounman 2009. 03. 19. 19:27 | #82
motiválatlan vagyok tényleg igaza van. nem érzem magam motiválva. nagyon szar tanuló vagyok tizenéves vagyok és a nagymenők és a pingvinek között érzem magam nagyjából félúton. amit ők mondanak az okosnak hangzik. okosabbak mint én. motiválva érzik maguk. nincs csajuk? honnan tudod? de ha tényleg nincs attól még lehet hogy ők tenni is fognak valamit h motiváltnak érezzem magam. bár most még nem igazán kaptam kedvet tanulni ugyanis ettől másodikos koromtól elszoktam:S szégyenlem.... komolyan
ha_ho 2009. 03. 19. 17:34 | #81
Elragadott az indulat! :D Mindíg ez van, ha valami sötét csak azért regel ide, hogy megírja, mekkora korlátolt tahó vagyok a szüleimmel együtt.
blantom 2009. 03. 19. 16:40 | #80
buzik...

Nekem az tetszett mikor mondta h ők nem szoktak vitázni. Nekünk a társ.ism. tanárunk mindig is azt mondta, hogy a vitázni mindenki szokott. Nem ugyanaz a veszekedés ill. a vita. Vita már az is mikor egyzserűen nem értesz valakivel egyet és érvekkel támasztod alá állításodat ezzel meggyözve a másikat. De ők nem vitáznak. magyarul nem is kommunikálnak egymással.

Az Ádám csávoka meg a nemzetről meg magyarságrol beszél(próbál), mert a kiejtése "különös". :D

Elküldeném őket vmi durva buliba, ahol beléjük kötnek és megnézném ahogy probálják kihuzni magukat a konfliktus alól. :DxD
ördög11 2009. 03. 19. 16:22 | #79
Látod, látod: máris elédtárult a vallásos sulikkal kapcsolatban elterjedt tévhitek egy ellenpéldája.
mint ahogy Mephistto figyelmét is felhívnám (és egyben Kottát is megerősítem): egy ilyen suli NEm szentfazekakat nevel. Szerintem páran igencsak (kellemesen???)csalódnának ha mesélnék egy kicsit, hogy mik történnek alkalomadtán. Ide is fiatalok járnak. Például: nem csak a diáktársainkkal járunk el sörözni... Attól hogy a Gimnázium szó előtt Szent Margit neve áll, nem fogok szakállas alakokat, vagy éppen apácákat kirakni avatarnak sehol.
És semmilyen hátsó összeesküvés nincs mögöttük.
Egyébként Kottával nagyon egyetértek (és remélem ki tudod pihenni magad azért:D:D:D:D )
Mr. Cellophane 2009. 03. 19. 14:40 | #78
Bevallom, hogy ez a komment sokkal szeméályeskedőbenk tűnik mint az előzmény, mert ezt egy embernek írtad:D
Előzmény: ha_ho (76) 0 VÁLASZ
Mr. Cellophane 2009. 03. 19. 14:39 | #77
Összeesküvés elméletnbek hívják az olyat amit írtál:D

Szerinted ha bárki állna mögöttük akkor erről a wblapról hallottuk volna őket először?:D
Nem áll mögöttük senki:)...egyzserűen csak gondolkoznak...az a baj, hogy ennyi idősen nem kéne ILYENEKEN gondolkodni:)
Előzmény: mephistto (74) 0 VÁLASZ
ha_ho 2009. 03. 19. 11:35 | #76
1. Ha a falud határán kívül is jártál volna már, akkor tudnád, hogy tizenévesen eszméletvesztésig piálni nem magyar sajátosság.
2. Lehet, hogy a te szüleid a máuniká són szocializálódtak, de amíg fingod sincs az én őseimről, addig a személyeskedés tabu neked.
3. Igen, imádok fajtfenntartani!!! :D
4. Mire ezek eljutottak volna a kőpattintásig, háromszor szétszedte volna őket a kardfogú tigris. Ha valami hiba miatt mégis életben maradtak volna és feltalálják a pattintott követ, kereket, neutronbombát, akkor is kihaltak volna, mert csajt tuti nem kaptak volna akkor sem!
Előzmény: ttia89 (34) 0 VÁLASZ
Kandur 2009. 03. 19. 10:57 | #75
A MÉDIA HAZUDIK....BEMONDTA A HÍRTV
mephistto 2009. 03. 19. 01:20 | #74
túl képzettek... Őket tanították összefogot ta suli szakszervezet vagy valaki felöülről az iskolát kérte fel rá, hogy gyerekekkel mondassa ki valakinek a szavait, mivel másképp néznek az emberek, ha egy fiataltól is ezt hallja, eleve megnézite ka videót, ha 3 vén fószer mondaná le se szarnátok, de így sztm az első 1 percig eljutott a többség :) a lényeg, az érdeklődésfelkeltés és a figyelem. és ezt maguktól ne mtanulhatták ki, volt segítségük, mostmár csak a háttérben húzódo offshore jellegű mozgatórugó hiányzik :D a fantomember
sahinel 2009. 03. 19. 00:25 | #73
Szép gondolatok, kevés hozzáértés, sok közhely amit olvasok a honlapjukon.

Pl:
"Követeljük a magyar takarékszövetkezetek fokozott reklámozását minden állami médium részéről, és állami finanszírozásukat. Az ahhoz szükséges pénzösszeget a külföldi-érdekeltségű bankok adókedvezményeinek megvonásával lehetne előteremteni. "

Az állam által pénzelt akkor megint oda jutunk hogy az állam honnanszerzi a pénzt?

http://www.mifigyelo.hu/krit02hamer.html
"Jelentős német közgazdászok már a német központi bank megalakulása óta követelték egy olyan „negyedik hatalom” kialakítását a kibocsátó (központi) bank javára, amely képes ellenállni a pénzmennyiség növekedéséhez vezető nyomásnak, s amelynek a hívatása a pénz értékének a megőrzése. Erre az államtól nagy mértékben független német központi bankot törvénnyel is kötelezték (a semleges pénz teóriája). Így lett a márka a világ legstabilabb pénze, amelyet egyre inkább tartalék pénzként és befektetésként is használtak."

Tehát hiába a maszlag, fiatalok, és nincs tapasztalat. Engem is érdekelnek ezek a dolgok, de 17-18 évesen nagyon kevés tapasztalat van az ember mögött. Politizálni lehet, de komolyan venni ebben a korban nehéz. Nem értik hogy amit a szájukba adtak mennyire valós, vagy mik a mögöttes mozgató erők.
Intelligenciával nem jár bölcsesség. Azt csak évek tapasztalatai hozhatnak. Élni nem azt jelenti hogy részegen vagy belőve fetrengeni hanem együtt szórakozni, élni a többi emberrel. A politikusok is mondanak szépeket amiért megválasztják őket. Aztán lehet látni mi a végeredmény:D
Mr. Cellophane 2009. 03. 18. 23:38 | #72
Szerintem ne menjünk el ebbe az irányba...az általam ismert egyik legjobb nő egy mellbeteg kovászosuborkával jár akinek nincs se önálló gondolata, se stílusa:).
Ami pedig a srác beszédhibáját illeti szintén nem kapcsolódik a témához.
Van akinek susog az s betűje, van aki sejpít van aki racsol...de lássuk be, van egy két gyönyörűen beszélő, és mégis semmitmondó, tehetségtelen ember a világban akikre akkor sem halgatnék ha örökéletűek lennének:).
(és ezt mindenféle politikai felhang nélkül mondom)
És most csatlakoznék az alvó emberek népes sorához...jó éjt mindenkinek:)!
Előzmény: BlueD (70) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 18. 21:43 | #71
A kulcsszó a görcs. Hülye vacak görcseinkkel vagyunk "megáldva", és emiatt néha minden fekete vagy fehér, néha meg minden tarka, néha meg úgy érzed hogy mindenki téged 'szogat és ezért mindenki mennyen a 'csába és kapja be. :-)
Sajnos nem csak magamról beszélek, de most épp nálam a néhány hetes kialvatlanság megint ilyen puffogáshoz vezetett.
Szűk látókörűek a kis "görcsök" is, ez egyértelmű, de mi mindannyian szintúgy szűk látókörűek vagyunk akik róluk itt véleményt alkottunk.
Fárasztó lesz már lassan minden. Rendezni kéne dolgainkat vagy hogy a fenébe is írta Attila, "ez a mi munkánk, s nem is kevés". :-)

písz junití meg ilyenek, az nekem is tetszik!
Jó éjszakát!

BlueD 2009. 03. 18. 21:31 | #70
Hát ezek szüzen fognak meghalni, mert ezekre a szerencsétlenekre tuti nem bukik egy nő sem :D
jah, meg az egyik srác igazán megtanulhatna beszélni, nem hiszem, hogy az arisztokrata akcentus miatt nagyobb lesz a tekintélye
megmondóember 2009. 03. 18. 21:15 | #69
No para, ne görcsölj. Nem kell mindig mindent komolyan venni. Az egész világ egy "kabaré". Ne filozofálj, ne puffogj, hanem éld a saját ÉLETED, és ne b@szogass mást, ha téged nem b@szogatnak.
A kis gyökerekkel pont az a baj, hogy kezd kialakulni bennük egyfajta küldetéstudat, ami előbb-utóbb (ha már nem most) szűk látókörhöz fog vezetni. És félő, hogy ők fogják 10-15 év múlva irányítani a TE életedet is (ez tutira így lesz).

Peace & Love & Unity
Előzmény: kotta (65) 0 VÁLASZ
megmondóember 2009. 03. 18. 21:04 | #68
Hmmm. Szt.Margit suliba jársz? Jó a felhasználói neved! :) Meg az avatarod is! :D
Előzmény: ördög11 (37) 0 VÁLASZ
megmondóember 2009. 03. 18. 21:02 | #67
Ott a pont!
Nem tudom hallottátok-e a pápa legújabb nyilatkozatát az AIDS kérdésről? Szerinte az óvszer nem segít, csak a hit és a kevesebb testi érintkezés. (Egy adalék: az USA-ban annyi az AIDS-es katolikus pap, hogy saját kórházat kellett nekik nyitni).
Na ezért az általános, élettől elszakadt csőlátásért nem engedném, hogy a papok gyerekeket oktassanak (meghát ugye a pedofil ügyek)
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 20:58 | #66
Hát jó néhányan tényleg nem ilyesmit irkálnak. Ők ugyan olyan szélsőségesek mint a te kommentjeid.
Az meg h milyen a normális hát elég nehezen meghatározható. De azt biztosra tudom mondani h az amit ők csinálnak nem normális 16 évesen.
Előzmény: kotta (65) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 18. 20:38 | #65
Khm. Nem egészen ilyesmit írkálnak páran, de ha mégis, akkor pedig én is csupán egy ellenvéleményemet fogalmaztam meg, még ha kissé nyersen is.
Mi az hogy normális kamasz? Ezt ki írja elő? Ezt ki írhatja elő? Én mondjuk a büdös életbe' föl nem vettem volna egy öltönyt 16 évesen... (mondjuk most se, csak ha muszáj, de ez más kérdés :-))
A "kipróbálódzó" ifjakat se dugnám börtönbe, ez nyilvánvaló. Ráadásul sztem még a hányásban fetrengő sem deviáns, csak max. eltévedt fickó, akin viszont pont egy normális suli tudna segíteni, ha már szülei nincsenek. (2. anyuka, 3. apuka, stb.)
Elég mókás, ahogy és amit művelnek ezek a fijúk.
De nálam azon van a hangsúly mostanában, hogy MŰVELNEK. És eközben nem irtanak ki senkit, senkit se tesznek lehetetlenné, nem veszik el mástól a kenyerét. Mostanában már ez is becsülendő.
Előzmény: Erunder (64) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 20:14 | #64
Elolvastad az összes kommentet?
Szélsőségeket írsz. Mi csak azt mondtuk h lazíthatnának és nem öltönyben kéne koravénen a politikával, gazdasággal, szociológiával foglalkozniuk. Azt írtuk h normális kamaszok legyenek, ne pedig deviánsok. Az is deviancia ha drogozik, v a hányásában fekszik vki a rengeteg piától, de az is amit most csinálnak. (mellesleg személyes véleményem szerint ha 16-17 évesen berúg egy buliban v kipróbálja a füvet az még nem akkora probléma, és nem feltétlenül deviáns viselkedési formák)
Előzmény: kotta (63) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 18. 20:06 | #63
(3/3)
Kissé személyeskedőbb lezárás: baszottul elegem van ebből a "másokat fikázok, de én meg ülök a seggemen, beszívok és benyomok azt' majd lesz valami" hozzáállásból, amit mindenütt tapasztalok. És mondjuk én csinálok valamit? Jogos a kérdés, de legalább nálam otthon van tükör. Néha belenézek, és csak azt látom hogy hiába próbálok meg értelmes emberként élni, értelmes emberkéket nevelni, olyanokat akik mindenféle más véleményt is elfogadnak és megfontolnak,
SZART SE ÉREK VELE.
Gratulálok, hogy ezt a világképet ilyen sikeresen mélyíti el bennem egy-két kurvára okos kommentelő. Mitől van az, hogy egy csomó ember 25-30-45-67 évesen sem bír felelősséget vállalni, felnőttként gondolkodni?
Nem kicsit van elegem ebből az egész vacakságból.
Uff.
Purple
Purple 2009. 03. 18. 20:05 | #62
Egy Zuschlag, egy Deutsch, Egy Gusztos, egy HorváthCsabi, egy Rogán, egy Demszky is ugyanígy kezdte. fiatalon és buzgón. majd ők is szépen felnyalják magukat aztán ugyanúgy utálni fogja őket mindenki, mert olyan politikus nincs, akit ne utálnának :D
Előzmény: kotta (61) 0 VÁLASZ
kotta 2009. 03. 18. 20:01 | #61
(2/3)
Ezek a csórikáim 16-17 évesek. Mondjatok legalább három embert, aki ebben az életkorban pontosan ugyanúgy gondolkodott a világról, mint tíz évvel azután. Hm? Várom a válaszokat...
Egy dolog, hogy ők miként és mitől és minek gondolkodnak így, az is egy dolog, hogy ez 16-17 éves szinten gondolkodva tényleg röhejes. De kérdeném: a mai "menő" alakok mitől másabbak? Mitől jobbak? Hadd mondjak 1-2 példát: Egy Zuschlag, egy Deutsch, Egy Gusztos, egy HorváthCsabi, egy Rogán, egy Demszky mitől lenne értékesebb náluk? Mert be- és lejáratott pártokon belül gondolkodnak? Mert sokat ír róluk az a mocsadék sajtó? Mert ők egyben "celebek" is?
Itt van egy kupac 16-17 éves csákó, akik alapítottak egy CIVIL (lehet fikázni, lehet ellenkezni, de ez itt akkor is minden ízében CIVIL) szerveződést és agyalnak meg okoskodnak. És akkor mi van? Nyilván le kell őket lőne emiatt, hiszen sokkal jobb volna ha belőve és/vagy benyomva megdugnák a húgotokat egy elhagyott utcában,heccből lelöknék a lépcsőn a nagymuttert, vagy szimplán felgyújtanának pár épületet, hiszen ez a korszellem, ezt KELL csinálni ebben az életkorban, ez a menő, ez az élet.
Mi a rohadt francért szálltok rájuk ennyire? Hogy szerintetek hülyeség amit mondanak? Hát egy dolog, ez van, szerintem meg hülye aki népszabit olvas, na és. Vagy idiótán néznek ki? Hát én spec. utálom a saját érettségi képemet, mert akkor frankón hülyén néztem ki. Akkor meg mi? Egy TV dumál velük és nektek meg "savanyú a szőlő"? Hát akkor meg ki tiltja hogy alapítsatok ti is egy hasonló társaságot?
Hogy van ez? Akárki akármit is CSINÁL, rögtön bele kell gyúrni az általános szarba?
kotta 2009. 03. 18. 19:49 | #60
(1/3)
:D Ez az első reakció.
:-( Ez a második.
:-(((((((((( Ez a harmadik.
Most nyeltem négyet, és megpróbálom indulatmentesen leírni a véleményem, legyen a küszöb mondjuk 3 komment, ebből ez az első.

Melyiktek járt egyházi suliba? Itt mindenki olyan okos hogy ott milyen agymosás folyik, hát mondjatok már rá legalább egyetlen példát is. Én spec. sohasem jártam ilyenbe, párom sem, de ő pár évet lehúzott tanárként egy ilyes intézményben. Hát képzeljétek, kedveseim: egyházi suliba nem a "kiszemelt utánpótlás", nem a "papnak szánt áhítatos lelki alakok", hanem azok az emberkék járnak, akiket a szülei oda íratnak. A szülök közt buzgó szadesz-szavazótól a nihilista-ateistáig mindenféle van. Ugyanolyan EMBERPALÁNTÁK mint bárhol másutt. A különbség egyedül a tanrendben van, és abban, hogy az egyházi sulik kissé nehezebb viszonyok között tudnak csak létezni mint a világiak. Sok egyházi sulit? A nagy büdös francokat! Pont annyi van, amennyi elég is...volna. Merthogy: bárki nagybetűs "európai" elfogadhatná végre, hogy minimum hasonló bánásmódja legyen az ilyen intézményeknek, mint a "világiaknak". Hazánkban jelenleg ez nem így műxik, lehet szépen utánajárni, mielőtt mocskolódtok.
folyt. köv.
Purple
Purple 2009. 03. 18. 19:10 | #59
:DDDDD ennyi
Előzmény: Slyom (58) 0 VÁLASZ
Slyom 2009. 03. 18. 19:03 | #58
De gáz az oldaluk, 16 évesen én már nem a frontpagét nyomkodtam.
Békatallér 2009. 03. 18. 19:01 | #57
Köszi! Nem számít a kis mert. A lényeget mindenki értette:)
Előzmény: Errtu (56) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2009. 03. 18. 18:44 | #56
Egy "mint" kimaradt sajnos belőle. :-S
De ha lesz még ilyen te leszel az első akinek megírom!
Előzmény: Békatallér (54) 0 VÁLASZ
OpheliaCobweb 2009. 03. 18. 18:41 | #55
am az mind szép és jó, h iránymutatóak akarnak lenni, meg miegyebek, de veszélyes dolog nem leengedni a gőzt....:P

Előzmény: OpheliaCobweb (52) 0 VÁLASZ
Békatallér 2009. 03. 18. 18:32 | #54
"Nézhetsz, bölcsész a DOS prompt előtt" Ez nagyon jóóóXDD! Kicsordult a könny a szememből a röhögéstőlXD... Ott van ez a szöveg:D... Vannak még ilyenek? Taníts mester:D Elismerésem:)!
Előzmény: Errtu (38) 0 VÁLASZ
ördög11 2009. 03. 18. 18:27 | #53
"Nem azzal van baj amit mondanak, és nem is azzal, hogy ők mondják.
Azzal van a baj, hogy ennyi idősen megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy "itt a mi időnk"!"
A számból vetted ki a szót...:)
OpheliaCobweb 2009. 03. 18. 18:06 | #52
tény, h az egyre fiatalabbakat is érdekli a politika...de sztem vhogy meg kellene maradni egy kicsit azért kamasznak, mert ebben a korban már kissé kinyílik az ember csipája, de még félig gyerek, és közben kipróbálhat dolgokat...jó, nem azt mondom, nem kell részegen fetrengeni állandóan (bár, én megéltem a mélypontot, és tudom saját tapasztalatból, h miért sohatöbbészesz:D), de szerintem ez az a kor, amikor az embernek óvatosan, de ki kell tapogatnia az életet...mert ha nem élsz, háááát....:P sztem azért születtünk, h éljünk, és élvezzük ki, ami van^^
*flowerpower:D
hja, és Turmion Kätilöt: jóóó a neved...teurastaja:D
Purple
Purple 2009. 03. 18. 18:03 | #51
eggyszááh millihóóó dohhááh :DDD öhhöhö.

ő lesz az új dr genya ha nem vigyázunk és hatalomra töh :DD
Előzmény: yushuf (50) 0 VÁLASZ
yushuf 2009. 03. 18. 17:50 | #50
lépa, letek, mogyoho, Ohbán, Kövél, Szijjáltó
most frankon a három klón
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 03. 18. 17:24 | #49
Sajnos ez a baj a mostani egyházakkal. Nem hagyja, hogy véleményed legyen. Mereven eléd teszi a dogmáit és ha egy szavát is máshogy gondolod, min. elkárhozol.
Előzmény: Purple (44) 0 VÁLASZ
Mr. Cellophane 2009. 03. 18. 17:21 | #48
Nem a kérdésekkel volt baj, hanem a mennyiségükkel...kicsit gyorsabban akartam haladni a sztoriban mint a többiek:D
Szép mese:)
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 03. 18. 17:19 | #47
Ha most választani kéne inkább ezeket, mint ami most van a palettán. Nem ledarálni kell ezeket, hanem elfogadtatni velük, hogy világ ilyen és kész...30, 40, 90, 120 és 540 ével ezelőtt se voltak jobbak v. rosszabbak az emberek.
ÉN ÖRÜLNÉK HA OLYAN POLITIKUSAIN LENNÉNEK, AKINEK AZ ERKÖLCS MÉG JELENT VALAMIT.

Ezek a srácok bár nem 100-asok, mégsem szurkálnak meg senkit 1 cigiért bandákba tömörülve. Nem alázzák meg társukat egy állomáson, iskolában. Nem ártanak senkinek, akkor legalább mi se ártsunk nekik.
A fő baj talán az velük, hogy túl magasra teszik a mércét mások megítélésével kapcsolatban.


Előzmény: Errtu (38) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 18. 17:14 | #46
amire lehet normális választ adni, attól nem készülnek ki ;)
Mr. Cellophane 2009. 03. 18. 17:13 | #45
Én követeltem a hittan órát, hogy eldönthessem érdekel-e...engedték...érdekelt, de a tanár kikészült tőllem mert mindíg kérdeztem:)
Purple
Purple 2009. 03. 18. 17:11 | #44
én tudom h a vallásos rosszabb, mert beléd nevelnek egy világnézetet. (ami téves, de erről ne vitázzunk most). és igen, a szülőket a nagyszülők, meg őket is a szüleik már csak megszokásból is berakják vallásosba, tehát esélye nincs már sok embernek eldönteni ki is ő valójában és milyen nézetet fog vallani. engem 2.-os általános iskolás koromban beírattak hittanra ugyanezek miatt a megszokások miatt. én már akkor kihisztiztem, hogy én ebből nem kérek. örülök, hogy így alakult. már ott utáltam az egészet, hogy a hitoktatók miket próbáltak nekünk beadni és mikre köteleztek....
Mr. Cellophane 2009. 03. 18. 17:03 | #43
Vallási iskolákról annyit, hogy én 8. után nem tudtam eldönteni van-e isten és ezért hálás vagyok a neveltetésemnek...a középiskoláról nagyrészt a yzülők döntenek...nevelés kérdése, hogy a gyerek vallásos vagy nem vallásos iskolába kerül és én nemtudom elképzelni, hogy az egyik jobb, vagy rosszabb lenne a másiknál:)
Purple
Purple 2009. 03. 18. 17:01 | #42
szabad mindent, de ne lepődjenek meg ha azzá lesznek akik, és ilyen kommenteket kapnak :D ez vonatkozik az összes ilyen agymosottra, persze azokra nem akikre nem hatott ez a merev erkölcsű tanítás, mert jópár oylan egyházi iskolást ismerek, akinek ott jött meg az esze, mekkora sunyítások mennek az egyház részéről, meg még sorolhatnám... :D
Előzmény: ördög11 (39) 0 VÁLASZ
Mr. Cellophane 2009. 03. 18. 16:54 | #41
Nemtudom!

Azért nem kéne ilyen fiatal embereknek politizálnia, mert az lesz belölle ami itt a komentekböl is látható...
Ha egyénekről kezdünk vitázni mindenki elmondja a véleményét, amiből mindenki levonja azt az (egyébként nagyrészt téves) közetkeztetést, hogy ki melyik politikai oldalra húz, és már indul is az "új fidesz", illetve "az előző világban már a szüleiteket is lenevelte a rendszer erről" tipusú "vita".
Semmi baj nincs azzal amit mondanak, kivéve, hogy 16 évesek és úgy gondolják, hogy itt az ő idejük...nincs.
Szerény véleményem szerint egy országot nem a politikai ellentétek tesznek igazán beteggé, hanem a szerepek felcserélődése. Ha egy 16 éves gyerek életének legfontosabb része a politika akkor megvan az esélye (és ez természetesen nem törvényszerű), hogy 35 évesen amikor tényleg ideje lenne, hogy teygen valamit rájön, hogy kimaradt a fiatalsága...ilyenkor van trele az újság azzal, hogy kivel csalja XY képviselő a feleségét.
Egy politikus nem különbözik senki mástól...ha valaki fiatalon a középpontba kerül abból később katasztrofális életút születik.
Nem azzal van baj amit mondanak, és nem is azzal, hogy ők mondják.
Azzal van a baj, hogy ennyi idősen megfogalmazódott bennük a gondolat, hogy "itt a mi időnk"!

Persze ez csak egy vélemény...egy senkié aki nem több és nem kevesebb senkinél:)
Purple
Purple 2009. 03. 18. 16:53 | #40
háhhháhá :DDDD imádom a mondásaid :D meg úgy az egésszel is egyetértek :D
Előzmény: Errtu (38) 0 VÁLASZ
ördög11 2009. 03. 18. 16:53 | #39
és még valami: bár én nap mint nap olvasom a napilapokat, interneten cikkeket, aktívan foglalkozom a politikával és a gazdasággal, mégis van mellette barátnőm járunk el sörözni,megyünk bulikra, születésnapokra, stb. megférhet a kettő egymás mellet, ők sajnos valóban lehet h egy kicsit átestek a túlsó oldalra és olyan dolgokat szalasztanak el a fiatal korukból amit más idő nem fog visszadni.
fejmosás pedig nem megy. ha valaki vallásos, akkor oda megy, ha valaki nem, akkor nem. Ha szabad más véleményen lenni, akkor szabad vallásosnak is lenni:D
üdv!
Errtu
Errtu 2009. 03. 18. 16:52 | #38
Daráljuk le őket?
Hm...
IGEN!
És miért?
Mert az ilyen seggfejek addig tepernek, addig ügyeskednek, míg végül hatalomra jutnak. Kell hozzá pár év még, de előbb-utóbb ott fognak ülni azokban a bizonyos székekben, és ők fogják azokat a bizonyos törvényeket, jogszabályokat, stb. meghozni. És ha ez bekövetkezik majd nézhetsz, bölcsész a DOS prompt előtt.
ördög11 2009. 03. 18. 16:50 | #37
nagyon agyon régen írtam ide utoljára, (pedig mindennap nézegetem az oldalt) de ez egy olyan téma amihez hozzá KELL szólnom, a következő okán: én a Szent Margitba járok. látásból ismerem a srácokat...

Végigolvasva a kommenteket: érdekes. A Váralja Szövetségnek az előző elnöke ismerősöm, egy elképesztő intelligens srác, de tekintettel arra, hogy tanulni kell, lemondott a tisztségről. Tudom, hogy ez a három srác furán néz ki... (enyhén szólva). A külcsínnel van gond. Ha itt három belevaló emberke lenne, akik nem raccsolnak, és akik nem néznek ki 17nek, akkor talán nem ilyenek lennének a kommentek. Amikor Ti ennyi idősek voltatok, akkor még lehet hogy a politika, a gazdaság válsága, bizonyos gondok nem szivárogtak be ennyire az életetekbe, de MA igenis sok 16-18 körüli van, akit érdekel ez a téma. Aki szeretne segíteni, aki esetleg reménykedik abban, hogy változhatnak a dolgok. ŐK ilyenek. Az, hogy a saját módjukon adják ezt elő, az a maguk "gondja", de könyörgöm: csak azért mert valaki 17 évesen nem piázik, csajozik, jár diszkóba, hanem egy kicsivel komolyabb dolgokkal foglalkozik, már "le kell darálni"? Ha ez a vélemény, akkor mégis, kitől várjuk a megoldást a gondokra?

Ja, és még valami. Szeretnék eloszlatni egy tévhitet: a Szent Margit NEM ilyen "droidokból" áll:). Van itt sok jó fej emberke, sok jófej tanár, de mint mindenhol az országban úgy a gimnáziumokban is vannak bizonyos problémák. Ne általánosítsatok három eber alapján.

Senkivel nem akarok vitázni, csak gondoltam legyen egy abszolút másik oldalról jövő vélemény is!:)
Purple
Purple 2009. 03. 18. 16:44 | #36
meg az is elárul mindent, hogy egyházi gimi... :D most lehet támadni, de akkor is ott szétmossák az ember agyát... és sajnálatos, ha ezt senki nem veszi észre :S
Előzmény: Purple (35) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2009. 03. 18. 16:42 | #35
igen ez is a szélsőség, meg a kocsmában hányásában fetrengő is az. köztes állapottal mi van? :D akik erkölcsösek is, ahogy ezek mondják, meg okosak is, meg hasznosak is társadalmilag, meg törvénytisztelők de nem ilyen prűdek és merevek. :D nem kell őket ledarálni, de azért csak elmondhatjuk mi is mi nem tetszik, ahogy ők is... :D a politikában sem lehet szerintem ennyire rugalmatlanul meglenni, meg sehol... nem azt mondom olyan laza legyen essen szét, csak ne legyen ennyire szélsőséges az egész dolog... az senkinek nem jó. és igazuk van abban, hogy nagyon el vannak zűllve a fiatalok, de nekem ez a véglet sem szimpatikus :S nem kell mindenbe belefolyni....
Előzmény: ttia89 (34) 0 VÁLASZ
ttia89 2009. 03. 18. 16:30 | #34
érdekes kommentek...valóban nem kell olyan merevnek lenni, mint ők, de ha nekik ez jó, miért kell csesztetni őket? ők az egyik szélsőség. nem tudom elképzelni, hogy a kocsmába járós, saját hányásukban fetrengő, laza, "trendi" emberek miért lennének jobbak?...ja bocs ez Magyarország...néznétek szét a világ más tájain, ahol sokkal jobban megy a szekér és normálisabb dolgokban is meg tudják találni a szórakozást az emberek. félreértés ne essék, én is járok bulizni, stb. de az ilyen "daráljuk le őket" kommenteket kritikán alulinak tartom...ezek után persze kapom majd az ívet rendesen, de nem is várom, hogy az ilyen dolgokon egyáltalán elgondolkozzatok, mert az előző világban már a szüleiteket is lenevelte a rendszer erről. ha durván akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy lét- és fajfenntartó ösztönök maradtak csak meg...pedig mindenki erőt vehetne magán, és megpróbálhatna a dolgok mögé látni...

mellesleg az ilyen emberek nélkül, a kőpattintásig se jutottunk volna el...
Purple
Purple 2009. 03. 18. 15:55 | #33
ezt a sok droidot :DDD én sem járok már annyit bulizni meg zűlleni meg ilyenek, de azért prűd sem vagyok :D mit politizálnak ennyi idősen különben is?
Noki 2009. 03. 18. 15:39 | #32
"Mi késztet arra egy 17 éves diákot..." kezdetű mondatra csak annyi lenne a hozzászólásom:

Az bazzeg, hogy nem isznak és nem nőznek! A p. hiány így jön ki rajtuk.
hawkeye
hawkeye 2009. 03. 18. 15:10 | #31
Ti, kommentelők sem vagytok jobbak semmivel...

Miért nem fér az agyatokba, hogy vannak ilyen emberek is, meg olyanok is...?

A ti világképeteket hetenként nikkeleztetitek? És hova jártok hitelesíttetni...?

Mintha mindegyikőtöknél lenne egy kis darab a Bölcsek Kövéből...

Nekik ez a véleményük, és kész...!

Nektek meg más.

De ezért nem kellene köpködni őket...!
ssscsaba 2009. 03. 18. 15:06 | #30
gyerekek, itt az új FIDESZ :D
itt a biztositék hogy tiz év múlva is lesz téma a Showder Klubosoknak. Amúgy valami igazság is van abban amit mondanak, de tényleg furák...16 évesen???meg egyátalán, akárhány évesen????
GTracer 2009. 03. 18. 14:48 | #29
Jobban illene hozzajuk a LEGALJA SZOVETSZEG. Mi a faszt akarnak ezek a kolykok? Es az ilyen degeneraltak fogjak iranyitani az orszagot mert normalis ember mar ha utnek sem menne politikai palyara.
Lako 2009. 03. 18. 13:29 | #28
http://www.youtube.com/watch?v=bv16ZpdFxig&feature=PlayList&p=2D5A5A7DE74A531E&index=55&playnext=2&playnext_from=PL

Nekem ez jutott eszembe.. Érdemes megnézni az utána lévö video végét is :D :D
aLaP 2009. 03. 18. 13:17 | #27
van igazság abban amit mondanak ,de akkor is furcsa egy gittegylet ez ...
Békatallér 2009. 03. 18. 13:10 | #26
Igen a fiúk nagyon mókásak, és nem ártana egy kicsit lazítaniuk, inniuk néha egy sörikét, elmenni egy kicsit szórakozni , ha nem is diszkóba XD, csajozni, a karót kihúzni a sejhajukból stb, de van amiben igazuk van. Amúgy van egy kérdésem, ha nem ilyen okostojásoknak, ilyen "nímand lúzernek", ilyen darálnivalóknak, meg Boborjánoknak tűnő emberkék mondanák ezt, hanem egy kicsit másabb "trendibb", laza csajok/fickók, picit lazább, érthetőbb, emberibb stílusban, akkor arra is odafigyelnénk amit mondanak:)?
HansZZ 2009. 03. 18. 12:51 | #25
Nohát... még vannak ilyenek...

Anó amikor én is 17 voltam. De sok ilyen hátsóját rugdostuk szét. Ej ej ej...
Nekünk is volt világképünk, saját gondolataink. Nem politizáltunk kérem szépen nem.
Akkor sem volt sok pénzünk, akkor is a béka hátsója alatt volt az ország, de boldog voltam. Két buli és három graffity között is elvoltunk. Jókat kocsmáztunk, buliztunk. A politika anyiból állt hogy ép milyen bulit szervezzen a diák elnökség.
Az ég szerelmére adjon már valaki ezeknek a srácoknak egy Eminem, Slipknot, vagy ATB dance remix cd valaki de sűrgősen. Orvos látta már ezeket? Szövődményes lesz a végén.

Megfogalmazás van, Stílus minusz, Külalak mint egy politikus hátsója. Élet élvezet semmi. Köszi srácok üljetek le. Egyes!
megmondóember 2009. 03. 18. 12:49 | #24
Na most megkaptam... :) Mostantól csak csókolommal köszönhetsz! :D
(Annyit azért hozzátennék, hogy az ország általános közállapotának megmentése is szerepel az okos kis fejükben - ez azért engem is érint, ha - na adja ég - politikusok lesznek).
Előzmény: Erunder (18) 0 VÁLASZ
morgan 2009. 03. 18. 12:42 | #23
én akkor ,,morális válságban" élek. ejj.
Pingvinpuki 2009. 03. 18. 12:11 | #22
Hát ez xDDDDDD Eszembe juttatta a Brian Élete c. filmet."Doblátok a padlóla, le." :D:D:D
sahinel 2009. 03. 18. 11:57 | #21
Lol több egyházi iskolát erkölcsi oktatás miatt.....

http://hu.wikipedia.org/wiki/Erk%C3%B6lcs

"Minden egyes ember része annak a rendszernek amelyet bioszférának illetve azon belül emberi társadalomnak nevezünk. Életének minden egyes mozzanata hatással van erre a rendszerre. Fontos lenne, hogy tudatunk segítségével képesek legyünk felmérni, előrejelezni élettevékenységünk hatásait és ennek megfelelően próbáljuk kedvező irányba befolyásolni a folyamatokat. Ehhez természetesen rendelkeznünk kell valamilyen elképzeléssel (modellel) a világról, és rendelkeznünk kell valamilyen elképzeléssel arról, hogy mit tekintünk kedvező vagy kedvezőtlen irányú folyamatnak (jövőkép)."

Lol tehát ők nem járnak diszkóba, szórakozni mint mondták mert nincs idejük, de ha nem járnak akkor honnan tudják milyen modell az amit követni kéne??? honnan tudják mi a többi fiatal jövőképe?

Civil szervezet mint a többi jobboldali (politikától független" Ez már eleve vicc hogy hazudnak milyen beállítottságúak")ilyen szervezet. Miért hülyítik tovább az embereket? ezeket nem TV-be hanem Csernus doktorhoz kéne küldeni beszélni.

Akik képtelenek a többiek közé beilleszkedni, és ilyen-olyan mondvacsinált indokkal a többiek fölé helyezik magukat(mi tudjuk mi kell ők nem) azok miért hiszik hogy ők tudnának jobb jövőt biztosítani. Fingjuk sincs mit akar a többi ember hisz nem is köztük, velük élnek, szórakoznak. Köze sincs hogy mi az hogy közerkölcs ha egy kisebbség véleményét szajkózza....

wnw 2009. 03. 18. 11:57 | #20
a fiatalok 50%-a szépnek látja az életet a másik felének nincs pénze drogra! :D
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 11:29 | #19
Ezek alapján belegondoltam h a mostani politikusok mekkora gyökerek lehettek kamaszkorukban.
Biztos azok is azért csinálnak most ennyi hülyeséget h megbosszulják azokat akik verték és megalázták őket a gimiben, ja és mert épkézláb nő nem állt és nem is áll velük szóba soha. :D
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 11:25 | #18
Besenyő Pista bácsi és Galla Miklós szerelemgyereke. :D
Megmondóember, te meg szerintem már kinőttél abból a korból akiket ők meg akarnak menteni. Bár tényleg ne ők mondják már meg h mi a jó a többi kamasznak, az se jó amit ők csinálnak, mármint az h szociálisan a bányászbéka alá ássák magukat. :)
Előzmény: focuskoma (5) 0 VÁLASZ
zozifater 2009. 03. 18. 11:23 | #17
Szegények... mondjuk inkább politizáljanak, nehogy gyerekeket nemzenek:) Ez a raccsolós milyen kis cuki... tudnám pics@nrúgni.
megmondóember 2009. 03. 18. 11:17 | #16
1; Küldetéstudat + csőlátás = ilyen az, amikor a hülyeség szorgalommal párosul.
2; Engem ne akarjon senki "megmenteni", nehogy már ők tudják mi jó nekem.
sariatti 2009. 03. 18. 11:17 | #15
Ez a saját paródiája, csak nem egy Monty Pithon videó????
madymady 2009. 03. 18. 11:00 | #14
"Officionálisan" nem kerestek meg. A választékos beszéd azt is jelenti, h keverjük az angollal?

Mellesleg az tény, h manapság eléggé elfajultak a dolgok az iskolákban. Bárki bármit mondd, régen nem volt ennyi balhé.
Van mit csiszolni rajtuk, de hát a Ford T modell sem úgy görült le mint egy mai Bmw. Kíváncsi vagyok mit érnek el , meddig jutnak el.
Az is biztos, hogy alaposan megosztják majd a közvéleményt.
ferike 2009. 03. 18. 10:59 | #13
Kajak a jövő politikusai,már most megkezdték a népvakítást,meg ahogy megfigyelem remekül irányíthatóak a háttérből,amugy reális esetben ezeket a gyerekeket heti egyszer pofán kellene vágdosni.

Az én volt sulimban pl az ilyen gyerekek látták el otthoni szenyákkal a kollégistákat,visszakellene állnia arendnek :)
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 10:47 | #12
Úgy nézzed őket h ők a jövő politikusai. :D
Előzmény: Tybbah (11) 0 VÁLASZ
Tybbah 2009. 03. 18. 10:43 | #11
sztem a postképen látható a kib@szott antikrisztus :/
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 10:30 | #10
Kedvenceim: :D

2. Ésszerű toleranciát!

Mindent nem kötelesek eltűrni közoktatási intézmények a diákoktól. Lassan már naponta előfordul, hogy egyes kamaszkorú fiatalok öltözködésükkel és viselkedésükkel bomlasztják az őket körülvevő légkört, meggátolva a többi diákot tanulmányaikban és fejlődésükben. A Váralja Szövetség elítéli a hátrányos megkülönböztetést, amennyiben arról az egyén nem tehet. Ám egy kamaszkorú már tehet arról, hogy hogyan viselkedik! Mindenkit saját cselekedetei és saját viselkedése szerint kell kezelni. Követeljük a közoktatási törvény módosítását, hogy a középiskolák kiszűrhessék az összeférhetetlen egyéneket a tanulók soraiból büntetés félelme nélkül, természetesen tekintettel a Magyar Köztársaság Alkotmánya által biztosított személyiségi jogokra.

Az öltözködéssel bomlasztják a közösséget és gátolják a többi diákot a tanulmányaikban és fejlődésükben. [Mi a f**z. :D]
Srácok most komolyan. Hányszor vernek meg titeket naponta? :D

6. Drogtörvényt!

A kábítószer olyan eszköz, amely életeket dönt romba, s emberek tömegeit állítja a visszafordulás megkísérlésére is alkalmatlan lejtőpályára. A drog különösen a fiatalokat sújtja. A gyilkos szer terjedésével egyre több embertársunk kerül mentálisan végzetes helyzetbe, akiknek kezelése ráadásul rendkívül költséges. Követeljük az összes drog betiltását Magyarországon s a drogfogyasztók kíméletlen és szigorú büntetését!
[De csak azért mert nektek senki se ad el mi? :D ]
AtiBoa
AtiBoa 2009. 03. 18. 10:29 | #9
Nemaaa' h a kis @#$#@%-k is elkezdjenek politizalni. Van abbol eleg, tv tele van ilyenekkel, ujsagok, minden. Mar csak pont ok hianyoztak ... pff . En is ilyen suliba jartam, ott is volt eleg az ilyen "buzgomocsingokbol". Kezdem sajnalni oket ... xD
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 03. 18. 10:25 | #8
Csak hogy megvédjem az egyházi gimiket (én is olyanba jártam ám :) )...
Nem ez a társaság a jellemző, ott is volt pár ilyen, de nem foglalkoztunk velük. Bár a Szent Margitról még csak most hallok. Szerintem a skacok attól sokalltak be, hogy hiába egyházi suli amibe járnak, a fiatalok ott is fiatalok és nem begyepesedett szentfazekak.
Előzmény: Erunder (6) 0 VÁLASZ
kisadria 2009. 03. 18. 10:19 | #7
Igazad van teljes mértékben!!!
Előzmény: Erunder (6) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 03. 18. 10:12 | #6
Az ilyeneket mindenhol "ledarálják" :D kivéve az olyan különc sulikban mint az egyháziak. (ezek nagy szerencséjükre pont egy egyházi gimibe járnak)
Előzmény: ha_ho (3) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2009. 03. 18. 10:03 | #5
Az a Lovász Ádám nem Boborján fia? :D
Turmion Kätilöt
Turmion Kätilöt 2009. 03. 18. 10:01 | #4
A honlapjukon azért lehet olvasni értelmes dolgokat. De hogy a klasszikus South Parkból idézzek: "túl sokat buzgálkodtok".
És eszembe jutott róluk még valami...
http://www.youtube.com/watch?v=d1FuWK_D1Bk
ha_ho 2009. 03. 18. 09:56 | #3
A kis raccsolós már spermakorában is politikai pályára készült, azok a kézmozdulatok, azok a szófordulatok... A mi giminkben ezeket a kis koravén buzikat hamar ledaráltuk.
Derill 2009. 03. 18. 09:49 | #2
hát szóval van gond... :D
metaljesus 2009. 03. 18. 09:47 | #1
kár hogy nem lehet kommentelni a honlapjukon