Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
kovacslacka 2010. 02. 23. 09:02 | #134
bungle
bungle 2009. 03. 17. 12:11 | #132
Lex 2009. 02. 18. 14:18 | #131
Na jólvan, kb 8 zsidó vs SS katonák?Hagyjuk már...Ez olyan, mintha 2 kaviccsal akarnál kilőni egy Abrams tankot..Kár, hogy nem mostanában játszódik...Csak zsidók helyett áriákból áll az osztag, és németország meg németek helyett gáza meg izraeliek :) Az mindjárt fincsibb téma lenne..
Erunder
Erunder 2009. 02. 18. 08:40 | #130
Azt hiszem jól szét offoltátok ezt a posztot mert h a filmről magáról alig esett szó (a kommentek számához képet) az biztos.
Előzmény: Gerysama (129) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 18. 08:32 | #129
Nos, azt hiszem mindenk körül írtunk, megbeszéltünk...
Előzmény: Zorro (128) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 17. 23:10 | #128
Sajna Japán pont kimaradt, pedig az egyik kedvenc országom. Attól a cégtől már eljöttem akivel sokat utaztam, a mostanival pedig még csak törökben voltam, bár ajánlottak többb más utat is, az vagy nem érdekelt, vagy fizetős lett volna (bár kedvezménnyel) de sajna a jelenlegi helyzetben még ennyim sincs, úgyhogy most várok egy újabb study tourra. Talán majd tavasszal.


Jó a cikk. Brad Pitt bajusz nélkül is nyálas :D

Bár 2 filmben nagyot alakított szerintem, A harcosok klubjában és a 12 majomban.
Előzmény: Gerysama (127) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 17. 22:05 | #127
Nem alaptalanul...de úgy sem tudják mire gondolsz:)

Voltál már Japánban? Ha igen milyen?
Előzmény: Zorro (125) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2009. 02. 17. 21:14 | #126
Zorro 2009. 02. 17. 20:36 | #125
Hát, szerintem oly mindegy izraeliták vagy arabok, irakiak, irániak, palesztinok a mentalitásuk majdnem egyforma. De ha megnézed, az ő történelmük erre alapszik, és jelét sem adják a változásnak. Így éltek, és így is halnak meg. Nem is várok sokat egy olyat egy olyan országtól sem, ahová nem engednek be 30 éven aluli nőket, csak akkor ha papírral igazolják, hogy a férjükkel vagy az apjukkal utaznak. (Nem Izraelről beszélek). :)
Mondjuk én azért is vagyok liberálisabb, mert idegenforgalomban dolgozom. (Érdekes lenne, ha alaptalanul utálnám az idegeneket. :D:D) Szerencsés vagyok, mert olyan helyekre juthattam el, ahová saját pénzből akkor sem tudtam volna elmenni ha 100 évig dolgoznék is. Ebből adódóan nyitottabb is vagyok a világra, mint azok akik ki sem mozdulnak otthonról, és izomból zsidóznak.
Ezt a tarka magyart meg ne is említsd, mert az meg a másik állatfajta. :D De szerintem ők a zsidók nélkül is vannak ilyen hülyék.
Előzmény: Gerysama (124) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 17. 17:22 | #124
Úgy tűnik különféleképp élünk meg dolgokat....de abban az izraeli dologban nem vagyok biztos hogy tényleg úgy. De végülis belátod, hogy ránk "erőszakolják" mások vallásait, de az egész közelkeleten nem tűrnek meg vagy ha igen, akkor igencsak korlátozott számban található bármilyenfajta keresztényes dolog. Ez valahol nem fer. HA ők nem liberálisak (élükön izraellel) akkor tőlünk se várják el ugyanazt (mint nem is olyan rég a tarka magyar...a cigányok nélkül szürkébb lenne mayarország meg hasonlók). Ezt is vajon kik erőltetik? Hát lenne tippem...
Előzmény: Zorro (123) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 17. 10:16 | #123
Hát én jártam Belgiumban, de nem éreztem magam úgy, mintha afrikában lennék. Még ott sem, ahol betévedtünk egy olyan negyedbe, ahol rengeteg török meg palesztin élt, de a kocsmában ennek ellenére is sok fehér volt. Ott békésen megvannak egymással.
Izraelben mondjuk több templom van mint az arab országokban, (amúgy én sem vagyok vallásos), ez a hülye arab törvények miatt van. Ugyanis az a szabály, ha valahol keresztény templom épül, akkor kötelező mellé felhúzni egy mecsetet is. (Aztán vannak olyan országok ahol nem is építhetnek templomot). Az iskolákban kötelező tantárgy a vallástan, és születéskor minden gyerek automatikusan muszlim, még ha keresztények gyermeke akkor is. Szóval így növelik a statisztikát. (Ez többnyire Egyiptomra jellemző). Izraelben előbb építesz templomot mint egy arab országban, ezt elhiheted. Mindenesetre vallás tekintetében a közel-keleti országok még mindig a középkori szinten ragadtak.
Abban igazad van, hogy a kommunizmus után ránk szakadt ez a marha nagy szabadság és sajna nem élünk, hanem visszaélünk vele. Én azrt mondom nem legyikolni kell embereket, hanem elkergetni őket a picsába. És akkor már kezdjük a politikusainkon, aztán jöhet sorba aki nem akar/tud beilleszkedni. Cigányok egy része, maffiózók, kizsákmányoló munkaadók, szélsőségesek (bal és jobb egyaránt) és micsoda jó kis élhető országunk lenne.
Előzmény: Gerysama (122) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 17. 00:26 | #122
A bevándorlással kapcsolatban nem akarom azt mondani hogy mindenki maradjon a helyén a saját országában, mert akkor effektíve magam ellen szólnék. Hiszen legnagyobb álmom Japánban élni és dolgozni. Inkább úgy fogalmaznék hogy nem akarok Belgium sorsára jutni, ahol fehér embert már nem látsz az utcán. Balga Belga. Második afrika itt európában. Mert azért ez mégsem járja. Hozzáteszem az arab országokba vagy Izraelben például nem nagyon látsz, vagy csak igen ritkán templomot. Nah nem mintha vallásos lennék, de itt tucatszámra épülnek a mecsetek, zsinagógák stb stb... Tehát ha ott nem, akkor itt miért? Megint ez a kérdés! Ez a fene nagy liberalizmus! Gyűlölöm !A radikálisok között is vannak hülyék, de tény hogy átestünk a ló túloldalára. Nagyon! Ideje lenne egy kicsit radikalizálódni, mert lássuk már be hogy a demokrácia már rég megbukott (amúgy sem hosszú életűre tervezték) és már ott tartunk hogy nagyon durván le kell gyilkolnunk egy pár embert hogy végre rend legyen. Elkúróval az élen!
Előzmény: Zorro (121) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 16. 20:37 | #121
Dehogynem. Hisz nem azt mondtam, hogy ők nem tehetnek róla, hanem azt, hogy nem csak ők. Az amelyik be akart illeszkedni, az be is tudott.
A bevándorlással kapcsolatban. Nekem aztán teljesen mindegy, hogy esetleg egy arab vagy fekete orvos vizsgál meg (mert a magyar mind el ment külföldre), ha jól, becsületesen és tisztességesen végzi a munkáját.
Azt se felejtsük el, hogy mi sem szeretjük, ha lenéznek minket a nyugatiak. Mert én nem érzem magam kevesebbnek náluk. És hát ugye ez vica versa dolog.
A radikálisokat pedig nem tudom megérteni, mert a valós problémát a gyűlöletükkel próbálják elkendőzni. Számomra nem az a probléma megoldása, hogyha kirúgnak a munkahelyemről, akkor tuti a szomszéd volt mert furcsa a neve és különben is szőke és csúnyán néz rám. gazdag is, tuti ő tartja a kezében a főnököm a pénzével és ő rúgatott ki. Aztán ha jól megöltem, akkor kiderül, hogy nem is ő volt, kereshetek újabb bűnbakot.
Ezt írtam egyébként. Ha jobban élnénk, és nem küzdenénk megélhetési gondokal, elcsitulnának.
Előzmény: Gerysama (120) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 16. 18:01 | #120
Nézd, én a Grex féléket is megértem valahol. Megértem hogy elkeseredtek és ezért mondják az amit. Ha minden rendben menne, mit az elébb kifejtettem akkor a Grex félék is kipotyognának társadalomból.

Ami pedig a munkát illeti, sok igazság van abban is, de én azért mégsem szeretném hogy mint németországban a külföldi bevándorló végezné a kétkezi munkát. Elöször is: a munka becsülete végett. A magyar ember mint azt korábban kifejtetted te meg én, mezőgazdaságból földművelésből élt, tartotta le magát mindig is. Népművészetünk, kúlturánk egy része is a parasztsággal a földműveléssel kapcsolódik össze. Tanulja meg a magyar ember hogy a kétkezi munka a leghasznosabb a világon. Gondolj csak bele. A paraszt emberek tartanak el minket. Ha ott valamiért nem lenne víz vagy áram vagy akármi, nem esik kétségbe. A nagyvárosi ember??? Nah az egy külön szám.
Másodszor: Én alapvetően bevándorlás ellenes vagyok. Ha megnézed a külföldi kriminológiai statisztikát, akkor láthatod hogy a bűnözés nagy részét minidig a "szegény üldözött" vagy jobb életre vágyó külföldi bevándorló csinálja. Nem képesek felfogni azt az egyszerű alapelvet hogy: Rómában élj úgy mint a rómaiak. A kúlturájuk végett. Mert más, és az nem illeszthető be a töbségi társadalomba. Láthatod hogy a cigányokkal mennyi a problema....pedig ők már itt vannak már egy ideje. Nem kell nekem török ide meg arab meg feka. Ami pedig a cigányságot illeti, valóban nem csak ők tehetnek róla hogy ilyen a helyzet....de nem gondolod hogy egy kis hangyafasznyi eggyütműködést tőlük is elvárhatnánk? Valami nyitást felőlük? Legyen az bármennyire apró!
Előzmény: Zorro (119) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 16. 17:13 | #119
Igen sok igazság van abban amit mondasz,csak látod, ezt nem képesek felfogni az ilyen Grex félék, hogy nem minden cigány meg zsidó szar alak, hanem csak az a bizonyos rétegük az, akik anélkül is szar alakok, hogy cigányok vagy zsidók lennének. Mint ahogy a politikai "elitünk" is magyar, mégis szarok.
Azt sajnálom, hogy ha körülnézel a különböző fórumokon, mindegyiken találsz legalább 1 tucat értelmes embert, akik minden gond nélkül képesek lennének elvezetni ezt az országot, és mégis a bebetonozott csürhék ülnek ott és osztják az észt. Az a szomorú, hogy nemcsak a cigány tehet róla, hogy nem dolgozik, hanem az is aki ezt megengedi nekik. Márpedig az elmúlt 20 évben igen sokat megengedtek nekik. Látszik is hova jutottunk.

Egyébként azzal nincs is gond, hogy mindenki főiskola jár meg sztármunkát akar, csak ezt túl korán kezdtük el. Ehhez még nem állt jól a gazdaságunk. (Merthát ha nézed, a szarabb melókat Németországban is leginkább a törökök végzik, a németek már inkább cégvezetők, meg értelmiségiek, de az ő gazdaságuk stabil lábakon állt). Mondjuk most ők is beszívtak, mert az egyik legnagyobb felvásásrlójuk az USA volt. És a dominó effektus jól működött sajnos.
Előzmény: Gerysama (117) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 16. 16:54 | #118
Ahozz, hogy ez megoldódjon, elöbb a fejekben kell rendet tenni! Mindent vissza kell állítani úgy ahogy régen volt. Gondolk itt az etikára, erkölcsre, stb stb. De ez a mai liberális tanítással NEM lehet elérni.

Egyszerű mint a pofon.
Minden cigánynak munkát kell adni, de igazságosan! Magyarán 4 általánossal ne várjon 300000 forintot! És segélyt se kapjon csak úgy szíre szóra. A zsidónak se nyíljon ki a csipája meg a pofácskája amikor elhangzik a zsidó szó és máris antiszemitizmust kiállít, mert retteg attól hogy újra felvonul a náci sereg, mert a marha teganp nézte végig a Schindler listáját, és a hülye komolyan vette. És ne próbálja a vallási kisebbségét maga elött tolni, a demokrciára!!!!és a humanizmusra hivatkozva. Mert ez szembemegy vele. Miféle demokrácia az, ahol a kisebbség akarata érvényesül a többséggel szemben? Merthá ugye a kultúrájuk alapjaiban más mint a miénk,az értékrendjük felfogásuk stb stb. Ez nem azt jelenti hogy szarabb a kultúrájuk, csak ha már Rómában élsz akkor álj úgy mint a rómaiak. Ahogy a politikusokat is le kellene váltani! Én még speciel a királyságot is simán, inkább bevezetném. Ahogyan a politikának régen meg volt a becsülete azokban a régi szép időkben. Elképzelhetetlen volt hogy valaki csak úgy lopjon, és azt semmiféle büntetésel ne járon. Márpedig ha megállítasz valakit az utcán, és megkérdezed tőlük hogy: Tudja -e ön hogy a politikusok hazudnak és lopnak? Akkor azt fogja mondani, hogy igen tudja, de nem tud mit csinálni! Vicces nem? Így a magyarnak sem lenne oka szídnia senkit! Sem a zsidót, sem a cigányt, sem a politikát, sem semmit. Befogná ő is a száját és végezné a dolgát. Ha meg valai előjön, AKÁRKI aki mindenit ki íkar írtani...akkor mi (vagyis a normális többség) vele kezdjük, és fejezzük is be. Logikus nem?
Gerysama 2009. 02. 16. 16:31 | #117
Hogy az oroszok miért csinálják ezt nemtom, és nem is szorgalmaznám itthon. De feltételezem hogy oroszországban (ami feltörekvő nagyhatalom) van azért mit tejbe aprítani. Szerintem ki tudja fizetni ezeket a "munkásokat" akiknek ezt a piszticsáré munkát ajánlották (szerintem azért hogy befogják a szájukat). Valószínűleg nem túl sok pénzért. Valamire elég. És igazad van. Ott kell munkát termteni ahol kell...és szerintem bőven lenne ilyen. Például egy kiragadott példa a cigányoknak. Még csak nem is követele meg nagy Iq-t sem végzettséget. Mindig pofáznak hogy fáznak és ezért lopják a fát meg az erdőt. Tudod te hogy mennyi fát, rönköt sodor le a víz, folyó miegymás? Mennyi öreg, korhadt, száraz, vagy éppen semmire nem hasznosítható fát kéne innen onnan eltávolítani, kivágni? Mindennap akadna munka, pénz, és még nem is fáznának. De politiusaink túl szűk látó körüek.

Az a Szent korona államai dolog pont ezért kéne visszaállítani. Pl Magyarország mezőgazdasági ország=élelem, és szlovákia (alias felvidék) meg inkább ipari ország, mivelhogy az "ország" nagyrésze hegyvidékes. Kevés a megművelehtő föld. Ergo ipar=traktorgyártás. Kölcsönös gazdasági segítség. Magyarország életszínvonalát simán fel lehetne húzni annyira, hogy a körülöttünk lévő államoknak érdekük legyen (vagy legalábbis vonzó legyen a tudat) hogy velünk eggyütt működjenek, és csatlakozzanak a Szent korona államaihoz. De a politikai elitünk ehhez túl hülye.

Ami ezt az agrár dologt illeti, így már sokkal érthetőbb. Bár még mindig nem vagyok teljesen képben. (ugyanis én grafikus vagyok) Az odáig oké hogy kell a szolgáltatás részt meg kell erősíteni, mivelhogy ha az emberek mondjuk 30%-a mezőgazdasággal foglalozik, az ipari résszel mondjuk 40%, akkor persze hogy kell szolgáltalásokat nyújtani, iskolákat nyitni, hogy kiképezzük őket a gépek kezelésére, összeszerelésére. Úgy vélem 1-2 hónapos kurzus után akármilyen gépet nagyüzemben össze tud akárki szerelni 8 általánosal. De ilyen szolgáltatások vannak Mo-n. NEm is kevés. Korábban mondtam hogy mindenki programozó, informatikus meg ügyvéd akar lenni, mert ezt harsogaja a tévé. Ekkor leszel gazdag, híres, elismert stb. A vidék fejlesztését pedig mindenki leszarja,....sőt menekülnek onnan, mert építik le a mezőgazdaságot, randalíroznak a cigányok, írtják az embereket stb. A jobb életkörülmények reményébe mennek a nagyvárosokba. De akkor viszont pont az ipar meg a szolgáltások erősödnek meg...és megint ott vagyunk ahol a szar fakad. ÉS MOST JÖN A LÉNYEG! Az emberek szerint ciki a kétkezi, mezőgazdasági vagy akármiylen munka. Ha megnézed azokat a buzi rap számokat, akkor is azt hallod bennük hogy bűnözésel megcsinálták a bizniszt és jaj de jó az élet. És ez a média hibája, és ha viszaolvasol korábbi kommentekre, akkor láthanád hogy kiknek az érdekük hogy elhallgassanak infókat. És korábban már alátámasztotam hogy menynire nyalják honatyáink, meg a média a zsidók seggét (el sem hiszem végre zsidózhatok:)). Ez persze nem azt jelenti hogy az összes szar alak, ahogy te is mondtad nem cigány rossz. Csak a többségük olyan amilyen. Na már most akkpr kiknek a hibája hogy magyarország ilyen szar helyzetben van? A cigányoké akik nem dolgoznak, űzik el a parasztot az otthonából, a politkai elitünké akik mossák a kezeiket és továbbra is adják alájk a lovat, és végsősoron valahol a zsidóké is, akik elhallgatják ezt a médiában (hogy mi közük van a médiához? már leírtam korábban hogy mennyire zsidó pártiak, tehát valahol az ő érdekeiket szolgálják). És NEM, nem minden zsidónak a hibája ahogy nem minden cigányé. De lássuk be a mostani helyzet, ahol különbséget tesznek és pozitívan diszkriminálnak cigányokat zsiókat pusztán a börük szine miatt meg a vallási kissebségük miatt, nem kis hasznot kovácsolva ebből a politikai elitünk (reklámok, tüntetések, ebből a kordonozást értem, poszteek, plakátok stb stb) tarthatatlan. Akkor aztán rájöhetsz hogy nem véletlenül van akkora rasszizmus ma magyarországon. Nem azért zsidózunk meg cigányozunk mert nincs jobb dolgunk. De be KELL látnod hogy azért van bene valami. Valami kis logika, ami visszavezethető a gazdaságra és az pedig a mai éltszínvonalra. Valami, ami miatt kiborúl a bili ha ilyen filmeket sugároznak, (és most visszatértünk az eredeti témára) valami, hogy ha bár nem tudja magát rendesen kifejezni, zsidózik meg cigányozik vég nélkül...valami kis öszefüggés!
Előzmény: Zorro (116) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 16. 15:33 | #116
Pontosan ezt írtam én is. Merthát ugye a traktort szerelni kell, alkatrészekkel üzemanyaggal ellátni stb. (alkatrészgyártás=ipar, sterelés=szolgáltatás, szállítmányozás=szolgáltatás) és ugye ez láncot indít el, mert azoknak a kamionoknak is kell sofőr, üzemanyag, alkatrész stb.
De látod az arányt? 1 agrár, 1 ipari, 2 szolgáltató. Persze ez egy nagyon leegyszerűsített példa, de itt is látszik, hogy a szolgáltatás szektorban kell több dolgozó. Mert ugye meg kell tanítani azt a traktort vezetni=oktatás=szolgáltatás, a mezőgazdászok is iskolában tanulnak stb. Nem magamtól találtam ki, hogy a tercier szektort kell erősíteni, ezt tanultam. Elvégre közgazdász lennék (még ha csak szálloda és ifo szakon). És jó eredménnyel végeztem, ráadásul a kedvenc tárgyam a mikro és makroökonómia, nem is volt rosszabb jegyem 5-nél, és ezt tényleg nem dicsekvésképp mondom, csak hogy látszódjék, nem a levegőbe beszélek.

A ruszkik példáját inkább ne kövessük, mert az a kommunizmusből megmaradt csökevény. Gondolj bele. termelsz valamiből x mennyiséget, amit y-ért tudsz eladni. Ha azt 1 ember megtermeli miért fizetnél 3-at? annak a 2-nek inkább máshol keressünk vagy teremtsünk munkát, ahol szintén hasznot tud termelni az ország javára.

A második résszel pedig egyetértek. A normális, dolgozni akaró és tudó cigány maradhat, a többit viszont hazapaterolnám. Sajnos a legtöbbje ugyanazt csinálja mint 500 éve is. Elfoglal egy területet, "lelegeli" aztán továbbáll. Földekre egy sem ment ki dolgozni, csak ha nagyon muszáj volt. Persze vannak köztük normálisak, nem eggyel dolgoztam együtt én is, és azok nagyon érteték azt amit csináltak. Csak hát nem velük van tele a TV, így a többi nem tud róluk példát venni.
Előzmény: Gerysama (115) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 16. 15:16 | #115
A kommuizmusnak már (És csak szigorúan idézőjelben) "vége". A legfőbb cikkünk még mindig a kaja. Miért kéne középkori eszözöket használnunk? Az azért túlzás hogy egy traktor százak munkáját helyettesíti, de ha még így is van akkor az a maradék 99 ember sem maradna munka nélkül. A traktor nem vezetheti egész nap egy ember, aztán azt karban is kell tartani, szállítani kell hozzá üzemanyagot, gyártani kell utánpótlást...azokat is össze kell szerelni, eladatni stb stb. Vannak kissebb területű (magán) földek, ahol nem kell traktor és Józsi bácsi a learatott búzáját vagy almafáiról szedett gyümölcsöket, paradicsomot viszi a vásárba vagy ahova akarja. Ne gondolkozz végletekbe, a mezőgazdaság ennél jóval öszeettebb. És a szellemi munkákat még nem is említetem. Pont a kézkezi munkásból van egyre kevesebb Magyarországon. TAvaly volt róla hír a Naplóban. Mindenki ügyvéd meg orvos meg programozó meg a kutyafasza akar lenni. Munka lenne bőséggel. De azt is csinálhattjuk ami oroszországban van...igaz az egy kissé bizarr, de ott egész jól működik. A reptéren pl 3 ember végzi egy munkáját. Amikor oda mész a kapuhoz, egy ember kinyitja az útlevelet, megnézi, aztán odaadja a másik embernek az lepecsételi, a harmadiknak meg tök frankón csak az a dolga hogy összecsukja az útlevelet. Hietetlen, de ők így küzdenek a munkanélküliség ellen...meg ne kérdezd hogy csinálják.

Viszont ahogy mondod, a visszacsatolás, amihez már korábban írtam hogy lenne jogunk, sok előnnyel kecsegtetne. Az életszínvonal magasra emelkedne. A turizmusról már nem is beszélve. De a mocsadék Gyurcsányéknak és Orbánéknak ebből nincsen haszna, ha minden rendesen működne, kevesebbet tudnának lopni. És nem foghatnák rá a szélsőséges nácikra a dolgot, amikor megba***ák a cigókat hogy ugyan már mi a fenéért nem dolgoztok lust a szarok!!! Csak a mocskos nácik nem alkalmaznak senkit, csak a mocskos nácik hintik el hogy a cigányság rossz, csak a mocskos nácik miatt nem dolgoznak a cigók mert megbélyegezve érzik magukat, csak a mocskos nácik miatt vannak összeverve a magyarok puszta önvédelemből, mert a szemét magyar azt monodta hogy mi lenne ha dolgoznátok...De akkor a mocskos nácikra van fogva hogy nem alkalmazzák őket, a mocskos nácik...........és megint ott vagyunk.
Előzmény: Zorro (114) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 16. 14:39 | #114
Ebben nem osztom a véleményed, a kommunizmus felborította az egyensúlyt, és ipari országgá erőltetett minket úgy, hogy az erőforrások kint maradtak, ezért erősen importfüggőek lettünk.
Agrárországnak jók lennénk, ha még mindig középkori erszközökkel művelnénk a földet, és ezáltal szinte majdnem az egész lakosság ebből élne. De manapság 1 traktor százak munkáját végzi el. a többi 99 ember mit csináljon? Egy része menjen az iparba, a nagyobbik része pedig helyezkedjen el a szolgáltató iparban,így kell létrejöjjön az az egyensúly amit írtam.
Csernobil egész Ukrajna területéhez képest annyi, mintha pl. Szentgotthárd 30 km-es körzetében szenyeztt lenne minden, de a szennyezés nagyobbik részét Ausztriába fújta volna a szél. Tudom, mert ez megint egy kedvenc témám a hadtörténet mellett.
Abban viszont 100%-ig egyetértek, hogy ki kell használni az adottságainkat.
Abból a szempontból viszont jó lenne a visszacsatolás, hogy egy gazdaságilag is egységes földrajzi területet nyernénk. És ez sokkal fontosabb, mint a puszta terület.
Előzmény: Gerysama (113) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 16. 14:00 | #113
Jó minőségű az a gáz. Nem voltunk... még ma is agrár ország vagyunk. Tök mindegy hogy politikai elitünk mit akar, azok vagyunk. VAlóban Ukrjna rendelkezik a második:) legjobb földterülettel, de vélemyényem szerint az a csernobili dolog eléggé tönkre vágot egy két dolgot, és az nem múlik el pár év alatt. Nem is beszélve arról hogy egyenlőre mondom EGYENLŐRE ukrajna hozzák képest még bőven el van maradva. Vagyis mit ér a hatlamas föld területével ha nem tudja rendesen megművelni, meg hasonlók. Ők tényleg szarban vannak ilyen értelemben. Nálunk nem ez az arány jellemző...és? Véleményem szerint ...és ezen is lehet csüngenni, de szerintem ki KELL használni az adottságainnkat. Fontos az ipar meg az ilyenek, de régen ezt is megoldották. Ezért kéne visszaállítani a Szent korona alkotmányát, ezért kéne autónomiát adni Erdélynek a ruszinoknak meg a többi honfitársunknak. A Kárpátlajai magyarok is többször hangot adtak annak hogy ha külön válnának Ukrajnától, akkor köcsönös gazdasági segítséget nyújtanának. Nézd meg a Kárpátaljai magyarok honlapját. Ahogy ők mondják: " Mi fát adunk a magyaroknak hogy ne fázzanak, mi élelmet kapunk cserébe hogy ne éhezzünk." Erdély is hasonlót akar, csak bányászattal...a Szent korona tan is ezt mondja, nemzeti egység. Függetlenül attól hogy Tót, ruszin, székely akármi. Ez a fajta gazdaság igenis működne.
Előzmény: Zorro (112) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 16. 10:17 | #112
Az addig oké, hogy van gáz. De nem tudjuk milyen minőségű. Legutóbb ugye pont ebből volt a gond.
Az is oké, hogy agrár ország voltunk. De!

1, mások is tudnak termelni Európában, ráadásul az ukrajnai termőföldekkel nem versenyezhetünk (merthogy ugyanolyan jó, csak éppen sokszorta nagyobb mint a mienk. Nem véletlenül kellett a terület Hitlernek is, hiszen ebből élelmezte a sereget.
2, Minden gazdaság alapja a 3 szektor egyensúlya. kb. 18% Primer (agrár), 22% szekunder (ipari) és kb. 70% tercier (szolgáltató) szektor. Nálunk nem ez az arány a jellemző.

(Bár a számoknál lehet tévedek, az arányok nagyjából ezek). Szóval inkább a szolgáltatószektort kell erősíteni, nem az agrárt meg az ipart, mert ezek túlsúlyosak.

Nem a trianoni szerződésekre mondtam, hogy hamisak, hanem van olyan állítás, ami a revízióra vonatkozik, hogy hamis. Nem azt mondtam, hogy az összes az, de van köztük olyan, amikor egy befolyásos ember magánszemélyként történt kijelentését úgy értelmezik, mintha azt hivatalos minőségében mondta volna.
Előzmény: Gerysama (111) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 23:39 | #111
Nézd, elfogadott tény világszerte hogy magyarországnak van a világ legjobb minőség föld területe. A magyar zöldség, gyümölcs, sertéseihez és búzájához nincs fogható. Amennyire utánna néztem 35-40 millió embert láthat el magyarország cakkum-pakk. Magyarország nem lenne szegény ország. Sőt! Magyarország nagyon is gazdag ország lehetne. Csak annyit ellopnak. Az Mszp és Fidesz nyíltan kiállnak a populizmus ellen. Nyíltan basszameg! Európa édesvíz készletének asszem valami 70% -a van Magarország alatt. Nemrég Budapest alatt is feltártak valami forrást, ami egyedül álló a világon. Talán arról te is hallhattál. A víz pedig nagy kincs. Makó alatt hatlamas olajmezőt találtak. Nem vagyunk mi csórok.(forrás:http://gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/160969/1)

Mellesleg mire alapozod hogy egy részük hamis a trianoni szerződéseknek? Az én véleményem szerint ha magyarország visszakapna egy s más területet, akkor olyan potenciálisan gazdag ország mint mi úgymond lekötelezettekké válnánk. Ezt kihasználhatnák. Persze csak szigorúan mértékkel. Ők is jól járnának bizonyos pénz leperkálása után, és hosszú távon mi is.
Előzmény: Zorro (110) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 21:58 | #110
Igen, ezeket ismerem, sőt még többről is olvastam, azonban egy részük bizonyítottan hamis. Ennek ellenére valószínű van köztük hiteles is, és minden bizonnyal van valóságalapjuk, de a nagyhatalmak ezt soha nem ismernék el.

Hát igen. Ezért írtam, hogy inkább a vezető politikusainkat kellene fikázni, sőt legjobb lenne elkergetni őket, hogy vissza se jöjjenek. Gyurcsány papa! Más országokat is ki lehet rabolni, nem kell itt élni. El lehet menni az országból. :D

Lehet tényleg oda jutunk amit mondasz. Erdély tényleg szép, de gondolj bele. Ha visszakapnánk, mi pénz lenne a áram- és úthálózatot a egy normál szintre hozni. Víz és csatornahálózatról nem is beszélve. És még nagyon sok minden. Jelenlegi gazdaságunkkal ezt nem bírnánk el. Inkább legyen autonóm. Legalábbis ez a magánvéleményem.
Előzmény: Gerysama (109) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 21:44 | #109
Én mást olvastam. Úgy tűnik már ez is hamisítják. Hogy melyik a hamis? Franc se tudja. Egy biztos. Ami mellettünk szól:
A Trianoni Szerződés nem végleges voltát és revíziójának lehetőségét a következő okmány-kivonatok igazolják:
1. Millerand a francia kormány elnöke és külügyminisztere, mint a békeszerződéseket készítő nagykövetek tanácsának az elnöke 1920. május 6-án adta át a – rendőri őrizetben tartott – magyar megbízottaknak a békefeltételek végleges szövegét és a mellékelt kísérő levélben az alábbiakat írta: „Ha a helyszíni vizsgálat eredménye szükségessé teszi a szerződésben megjelölt határok módosítását és amennyiben a határ megállapító bizottságok arra a meggyőződésre jutnak, hogy a szerződés határozmányai bármi tekintetben igazságtalanok: Magyarország fellebbezhet a Népszövetséghez. (A mai neve ENSZ másik sóhivatal).
2. A Millerandnak Lloyd-George angol miniszterhez írt levelében a következő kitétel olvasható: „Mi mindhatározottan elismerjük a békeszerződések esetleges revíziójának lehetőségét.”
3.A francia külügyminisztérium 1920. június 24-én hivatalos jegyzéket intézett a Magyar Kormányhoz, melyben: „Millérand kísérőlevelének szellemében megerősítette a revízióra vonatkozó kijelentéseiket.”
4.Lloyd-George a londoni Guildhall-ban, 1928, október 17-én tartott beszédében bevallotta, hogy micsoda csaláson alapult a Trianoni Szerződés és mi volt az értéke azoknak az „okiratoknak”, amelyek alapján „Trianonban” Magyarország új határait megállapították, így: „Az összes érvek, amelyeket bizonyos szövetségeink meggyőzésünkre felhoztak hazugok és meghamísítottak voltak.”
5.A Trianoni „Békeszerződés” igazságtalanságának legfőbb bizonyítéka az, hogy a francia szenátus 1921. július 11-i ülésén megtagadta a Trianoni Szerződés jóváhagyását és Franciaország a mai napig sem szentesítette a Trianoni Szerződést.
6. Az USA kormánya nem ismerte el Magyarország új határait és 1921. augusztus 29-én külön békét kötött Magyarországgal.
Egyed Atilla a Magyarok Világszövetsége Calgary Régió Elnöke, Calgary AB

Felhasznált irodalom:
Révai Két kötetes Lexikona, Budapest. 1948.
Magyar Életrajzi Lexikon, Akadémia Kiadó, Budapest. 1967.
Ősi Gyökér kulturális szemle, 1983. 2. szám. Magyar Maffia, Dr. Gálfy.
Ősi Gyökér kulturális szemle, 1983. 3-4. szám Trianoni kis káté.
Kanadai Magyarság, Toronto. 2000. feb. 5. 5 old. Tények és dokumentumok Trianonról. Cuth János.
Pozzi Henri: Századunk bűnösei, Budapest, 1936, 1996

Hogy ebből mi az igazság...ezen hosszú vitákat lehetne folytatni.A történelmet mint már említettem a győztesek írják, és nem a vesztesek.

De ami románia 150 évvel való lemaradását illeti, hála kormányunknak és miniszeterünknek, hamarosan Románia is lehagy minket...Szlovákia már megtette. Hazafias párt vezeti őket. Össze kötik őket (ha nem is mindenkit) a közös ellenség kép a magyarok. Amúgy Erdély gyönyörű szép és fában ásványkincsekben gazdag. Miért nem kellene hát???



Előzmény: Zorro (108) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 21:21 | #108
Na itt van ez az 50 év. Márr többször hallottam, de elolvastam az eredeti szerződést, ilyenről szó sincs benne. Németország nemhogy visszakapott területeket, de további keleti területeket vesztett a Lengyelek ellen.
Egyébként ezt mondtam. Mindent vagy semmit. Amúgy Erdély (és Partium) autonómiáját támogatom én is. Sok jóra nem vezetne, ha kapnánk egy olyan területet ami a románok jóvoltából 150 évvel le van maradva.
Grex, ezt én akartam kérdezni tőled. Amúgy lehet a te véredben több zsidó vér van mint az enyémben. :P Szájkaratés.
Ne legyél annyira büszke, hogy a nácik miatt lett lerombolva az országunk. Inkább a Szálasi féle csürhét kellett volna idejében a Dunába lőni.
Előzmény: Gerysama (106) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 21:09 | #107
...nácimagyar...még mindig jobb, mint egy hontalan zsidó....válaszra téged még méltatni fog itt egypár nem zsidó gondolkodású arra számítsál ....te kis senki,hogy tudsz ennyire kevés aggyal életben lenni....?
Előzmény: Zorro (104) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 20:37 | #106
Köszi. De azért persze hogy vissza akarjuk kapni Erdélyt. A Trianoni "békeszerződés" nem azt mondta hogy soha nem kaphatjuk vissza Erdélyt, hanem valójában egy 50 éves "megrovásról" volt szó. Az már rég letelt. Bárki aki területet vesztett korábban, a rendszerváltásnál pl Németorzág is visszakapott valamenyni területet...meg nem mondom hogy mennyit és melyiket. Azért kapta vissza, mert vissza járt. Na már most mi nem úgy akarjuk vissza Erdélyt, hogy kiírtunk minden románt ott (pedig azt érdemelnék). Pl a Jobbik támogatja Erdély autonómiáját. És hogy ha már mondtad...ha izralenek szabad ilyen gyalázatos földelcsatolásokat csinálni....akkor nekünk miért nem? Pont ezt írtam le korábban. A zsidóknak majd mindent elnéznek. Ez asszem alátámasztaj a korábi állításomat, a mai antiszemitizmus terjedéséről!!!

farki.
Nem a film ellen vagyunk, és nem is vesszük komolyan. Egyszerűen csak elegünk van abból, hogy már a csapból is ez folyik, hogy a nácik így pokolból jött démonok és pont, a zsidók meg ilyen hatalmas hősök, meg pozitív figurák. És pont ilyen helyzetben. Ez még undorítóbb.
Előzmény: Zorro (104) 0 VÁLASZ
farki 2009. 02. 15. 20:25 | #105
Hat ez tenyleg hatalmas. Van aki kepes komolyan venni egy vilaghaborus filmet, amit tarantino rendez, es ezen porgeti magat. Ez az ember tenyleg erti a dolgat: ki sem kellett jonnie a filmnek, mert nehanyan mar csak a tematol hozzak onmaguk parodiajat. lol
Zorro 2009. 02. 15. 20:24 | #104
Nos. A zsidók már négyezer évvel korábban ott voltak mint a palesztinok. Igen elhúztak onnan, de azért maradtak ott, ahogy írod is. Fogadjuk el, hogy a föld mégsem az övék. De akkor senki se írogasa, hogy Erdélyt vissza meg hasonlók, hiszen ot is vagy 3x annyi román volt az elcsatoláskor mint magyar és német. Ugyanez a helyzet a többi résszel. Szóval akkor vagy mindenkinek mindent lehet, vagy senkinek semmit.
Mindenesetre veled legalább lehet értelmesen vitázni. Az ilyen Grex féle nácikat meg válaszra sem méltatom.
Előzmény: Gerysama (102) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 02. 15. 19:56 | #103
....hát ha Téged szórakoztat.......
Előzmény: Grex (101) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 19:54 | #102
Elfogadom. Én sem szeretném ha túl sok palesztin lakna itt, de ne feleddjük hogy nem érdekel hogy Izrael hány céget telepít oda (már ha oda telepít) mert effektíve az a föld az övéké(palesztinoké). A vh. után úgy vették el tőlük a jogos jussukat. Így hadd ne sajnáljam az Izraelieket ha kapnak néhány bombát a pofájukba, amikor szó szerint (youtubos videók) túrják ki az őslakos palesztinokat a zsidók a földjükről, mert eldöntötték hogy az mostantól az övék. Aztán jönnek az olyan kommentek hogy: dehát régen a zsidóké volt e a föld több ezer éve....meg hasonlók. Elöször is ez egy baromság, másodszor, még ha igaz is, már rég eltakarodtak onnan, és csak 60 akárhány éve tolták vissza a pofájukat. Addig több ezer évig palesztinok lakta terület volt. (ahol néhány zsidó közösség is élt, de békében....őket úgy hívjuk szefrád zsidó közösség. Szintén másodrangúak a saját hazájukban.) Ennyi erővel azt is mondhatjuk hogy bármikor jöhetnek ide az olaszok, mert pannóni a Római Birodalom területe volt egykoron. Baromság.

Ami pediga kenyai példát illeti....valóban így van. Csak kissé el sokasodott a kenyai köcsög, és ennek a következménye hogy a többi is egyre bátrabbnak érzi magát emiatt. Ami pedig Svédországot illeti, gyűlölik a cigányokat. Megpróbálok előkotorni egy 2005-ös femérést hogy a malmö-i lakosság mennyire gyűlöli őket. Pedig 10-ed annyian vannak mint itt. A válasz egyszerű. A cigány ott is cigány. Az az igazság, hogy minnél jobban él egy ország, annál kevésbé fogadja el, ha valaki belepiszkít az ő életükbe, munkájukba, jólétükbe. Legyen az feka, zsidó, cigány, arab. Szerintem logikus.
Előzmény: Zorro (97) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 19:51 | #101
nem vitatkozom...csak szorakoztat hogy mennyire felizgul ez a zsidógyerek ha meglátja az avataromat.... el kellett mennie pelust cserélni...
Előzmény: papaluige (99) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 19:48 | #100
...a tiedben meg más pihen...az üresség...hülyébb pókok maguk ellen szövik a hálót...
Előzmény: Zorro (98) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 02. 15. 19:43 | #99
csak Te vetted észre, h valaki írt egyáltalán ide valamit! többi el sem olvassa,h mit írsz ide, és Te lealacsonyodsz hozzájuk és vitatkozol velük! miért????
Előzmény: Grex (96) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 19:40 | #98
Aha. Indíték? Mit csinálnak ha megvették a földet? :D:D:D Kíváncsi vagyok az arabokat miből veszik? Meg mondjuk az eszkimókat. MINEK? Olyan, hogy világuralom NEM LÉTEZIK! Sokan sokféleképpen próbálták. Nem jött össze. Ez csak egy vízió a pihent emberek agyában.
Előzmény: Grex (95) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 19:37 | #97
Ok! De én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ha xy mondjuk kenyaiegy köcsög fasz, akkor nem a feketék és nem a kenyaiak a faszok, hanem xy.
Az meg megintcsak érdekes, hogy minél szegényebb egy ország, annál szélsőségesebbek a lakosok. Ld. Ruanda. Ha Mo. életszínvonala a svédekével vetekedne, akkor nem sok ember lenne aki zsidózik. Max a 0 IQ-júak.

A palesztinokat meg hadd ne sajnáljam. Tipikusan olyan nép mint a cigányok. Csak a segélyért állnak sorba, a munkáért nem. Ha meg nem kapnak, akkor mennek robbantgatni. Izrael egy rakás céget odatelepített nekik, de ők munka helyett inkább lőtték Izraelt. Erre a cégek kivonultak, és most vinyognak, hogy nincs munkahelyük, és hej de nagy a szegénység. Szóval aki a palesztinokat védi, az gondolkodjon el mit csinálna, ha Magyarországon a gettóba zárt romák lőnék a magyarokat, és bombákat helyeznének el mindenhol. Na így tessék őket védeni. Én sem helyeslem amit Izrael csinál, mert a megtorlás aránytalan, de ez egy ilyen háború, ahol mindkét fél eléggé mocskos.
Előzmény: Gerysama (93) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 19:34 | #96
ez kinek szólt...?
Előzmény: papaluige (92) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 19:30 | #95
...izráelbe indulj el a pedofil barátoddal sahinellel.....megvenni egy országot nem csak a te levezetett agyament elképzeléseid szerint lehet...pl úgy is hogy esélyt sem adsz az országban élőknek a szabad élethez....,lerombolod a közbiztonságot,ellehetetleníted az energiaiparát,kiszolgáltatod az egészségügyet,eladósítod az ott élő embereket(provident,és hasonló csoda bankokkal...javaslom nézd meg a cégtulajdonos nevét...eléggé kóser...az övé is..)sorolhatnám....közgazdászok,ideggyógyászok tartsatok össze....
Előzmény: Zorro (90) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 19:24 | #94
te kis köcsög előkerültél.....?
Előzmény: sahinel (91) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 18:58 | #93
Nem kilóra kell megvenni a földet.:) Egy írtózatosan szésőséges példa: Budapesten megveszem a rendőrfkapitányt, és Demszky-t. A kezemben tartom.Valahogyan sarokba szorítom, fenyegtem, vagy akár csak havonta kap néhány gurigát. HA én irányítom Demszkyt, és az egész rendőrséget, "enyém" Budapest. Ilyen egyszerű. Nem kell a világ leggazdagabb emberének lennnem ehhez.

Ami a palesztinokat illleti, az nem akció, hanem reakció valami ellen. Valahogyan eljutottak odáig hogy már más megoldást nem látnak, máshogy nem tudják felhívni magukra a fgyelmet, minthogy látványosan felrobantsák magukat. Ez rossz dolog....főleg ha én is a közelbe vagyok...de akkor sem őt hibáztatnám.
Előzmény: Zorro (90) 0 VÁLASZ
papaluige 2009. 02. 15. 18:37 | #92
ezen kattogtok már mióta! mindegyikőtök a saját véleményét hajtja,és azt erőltetitek! folyamatosan elbeszéltek egymás mellett! szánalmas!
sahinel 2009. 02. 15. 18:14 | #91
Grex-el nem tudsz vitatkozni annyira sötét. Nincsennek érvei, nem tud semmit alátámasztani csak fikciók. Legjobb az ilyeneket levegőnek nézni kb annyit érnek. Mások akik kb hasonló véleményen vannak alátámasztják filozófia, stb útján már ahogy az állításukat. Nincs összeesküvés elmélet, de csak zsidózni tud mert a 2 bites emberektől ennyire telik. Velem vagy ellenem, fekete vagy fehér minden, stb gonolatok jellemzik.

Greysama, és másokkal is addig nincs gond amíg elfogadják hogy van más vélemény, és tudnak vitatkozni annélkül hogy azonnal kirekesztene. A másik véglet akik annyira sötétek hogy mindegy hogy milyen származású a másik, ha nem vele, és az ő eszméje szerint gondolkozik, akkor az csakis az általuk utált csoporthoz tartozhat és ugyanúgy utálják. Ezek az emberek a veszélyesek mert birkák, és ő általuk lehet legjobban befolyásolni a közvéleményt. Azt nem mondom hogy nincs agya, mert akkor mint a csirkék összepiszkolnának mindent, de nem sokkal haladják meg agysejtek számában ezeket az állatokat.

Akkora eszük van hogy szerintem az orosz milliárdosokat, olajsejkeket, és a kínai milliárdosokat is lezsidózzák kapásból:D
Előzmény: Zorro (90) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 17:46 | #90
Meg vesznek egy egész országot? Csak kis hazánkat vegyük, ami ugyebár köztudott, hogy nem a világ leggazdagabb országa. Szóval. A világ leggazdagabb emberének vagyona kb. 60-80 milliárd dollár. Aki ráadásul nem is zsidó. M.o GDP-je 47.000 milliárd dollár körül mozog. átlag 20 milliárd dollárral majdnem 2400 zsidó kellene, hogy megvegyék országunkat. Márpedig ennyi sokmilliárdos zsidó biztos nincs, ráadásul vannak gazdagab országok is mint mi. Az, hogy azt mondják miénk Manhatten, röhögök, mert ez puszta nagyképűség. Azért az övék mert pár 10 vagy mondjuk 100 épület az övék a sok 10.000-ből?
Szerintem látogass el Izraelbe, beszélgess egy kicsit az ott élőkkel. Kiváncsi vagyok, vajon hány milliomossal (nem is milliárdos) sikerül összefutnod.
Előzmény: Grex (89) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 17:31 | #89
...nincs semmi féle összesküvés elmélet...Avilág összes pénze a wallstreeti zsidók kezében van,és akkor vesznek meg egy országot amikor csak akarnak.Én nem könyvekről,filmekről beszéllek,ez a valóság......mennyi a hiteled törlesztőrészlete?
Előzmény: Zorro (88) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 17:25 | #88
Azért mert nem hiszek el minden faszságot?
A másik kommentemben már megírtam. Nekem a náci és kommunista egy kutya. A nácik és a kommunisták miatt tartunk ott ahol tartunk. Mindegyik a másikra keni a dolgokat. Ezt értük el, hogy mindenki egymásnak esik, és a másikban nácit meg komcsit lát.
És erről kurvára nem a zsidók tehetnek,meg nem az arabok, meg nem brazilok meg a faszom tudja kik. Leginkább csak saját magunk, hogy benyalunk mindenféle összeesküvés elméletet, ahelyett tanulnánk. Nem kell mindent elhinni a történelemkönyvekből sem, persze. De fogsz egy rakás könyvet, és magad leszűröd belőle az igazságot. Már abból is látnád, hogy egyesek milyen eszement ökörségeket képesek leírni a tények elferdítésével.
Előzmény: Grex (87) 0 VÁLASZ
Grex 2009. 02. 15. 17:20 | #87
...te hol élsz nejlonzacskóban....?
Előzmény: Zorro (80) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 17:15 | #86
Nos, pont ezért írtam. Amíg nem ír valaki neveket, vagy nem támasztja alá, addig csak puszta szavak. Ha pedig valaki azt írja Rotschild, akkor az pedig egy család, nem pedig a zsidóság. Érted a különbséget. Akkor ne mondd, hogy a zsidók így meg úgy, akkor mondd, hogy xy így meg úgy. Mert az, hogy xy történetesen zsidó, nem azt jelenti, hogy Rosenfeld Pityu aki Jaffában géplakatos, tehet mindenről. Szerencsétlen örül, ha este hazaér a családjához és azok a "drága, arany" palesztinok nem robbantják fel útközben.
Előzmény: komcsik (85) 0 VÁLASZ
komcsik 2009. 02. 15. 16:30 | #85
Csak azért van macskakörömben mert nem egy személyes zsidóról van szó, hanem egy mondjuk úgy szervezetről.
De nem hiszem, h ezt csak a Kurucinfóból lehet tudni. Ha pedig kételyeid vannak Én nem foglak sem téged sem pedíg mást meggyőzni, mindenki azt hisz és gondol amit akar, csupán a nagy magyar szarságot mondtam (írtam) le.
Előzmény: Zorro (82) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 16:17 | #84
Simon peresz beszéd? Felvásároljuk Magyarországot, Lengyelországot és Manhattant? Ez utobbi sikerült. Tök nyíltan ki mondta. Megbasszák érte? Nem. A holkauszt szájbarágását már nem is írom le....dunát lehetne rekeszteni a sok emlékműjükkel. Ám magyar emlékművet politikus, nem nagyon látogat. Igazság szerint a végtlenségig lehetne a példákat szaporítani. Egy biztos. Büdös magyarozni én már hallottam embert tévében. Próbáld meg ugyanezt csak zsidóval...na mi lesz?
Gerysama 2009. 02. 15. 16:12 | #83
Legjobban úgy tudnám összefoglalni, hogy amit szabad egy zsidónak, azt nem szabad másnak. Egy kiragadott példa: 2008 márciusi Hollán Ernő utcai tüntetés. Addig amíg a hazafiakat (lásd: csőcselék, faiszta, neonáci, rasszista, antiszemita, pokolból jött démonok) le ellenőrizték, átkutatták, addig a zsidó közöségnek (ezt hívhatod liberális, humanista...szal akik effektíve velük volt) azokat senki. Pedig a közlekedés aránytalan sérelmét követték el. Korábban egy másik tüntetésen egy hazafinak elég volt egyszer gátolnia akár egy öreg nénit, már rögtön vitték is be. TÖBBSZÖRI felszólításra sem mentek el, csak amikor már nagy lelkűen úgy gondolták hogy...na jó, most már mi is megyünk. Ez csak egy kiragadott példa. De itt van még egy. Ha az átlag gójok (vagyis mi) felszólalnak valami ellen NAGY számban....lásd gyurcsány takarodj meg hasonlók... addig a zsidók azt is elérték nagyon rövid idő alatt hogy például Kanadában nem köszönhetsz el reptéren meg vásárló helyeken úgy hogy Merry Christmass...ja és fenyőfát sem állíthathasz reptereken. Szerintük ez sérti a más vallásuakat. (Most mindjárt jön valaki aki azt mondja hogy igen én voltam Kanadában és én láttam eggyet) De ez a legutóbbi incidens Recep Tayyip Erdogan-i felvételen elég sok mindent megtudhatsz, hogy nemzetközi szinten mennyire benyalnak nekik. Élő felvétel, és azért az egy török miniszetelnök. ÉS elmondta hogy amíg ő cak 10 percet beszélhetett, Jehud olmert az vagy 25-öt. Izraelnek elnézik, hogy egyetlen egy nemzetközi szarságot sem tart be. Valójában az egyetlen mai élő náci ország. CSak úgy nem telepethetsz be oda, ha nem megfelelő a vallásod. VAgy ha igen akkor kurva sok pénzért, és akkor sem leszel egyenrangú állampolgár. Mindenki tudja hogy vannak atomfegyverei, ám még sem enged be egy ENSZ-es csoportot sem. Izrael leszögezte hogy nem adja ki tábornkai nevét, mert fél hogy elítélik őket háború bűnökért. Magyarán elismeri hogy ezt és ezt követték el, olyasmit amit még a nácik sem , és ezt a világ tudomásul veszi és leszarja. Nem tudom hogy ennek van-e valami értelme, de amikor zsidó delegáció érkezik, gyurcsánék minid kipát vesznek fel. Képeket is tudok mellékelni. Vagy volt ez a Ophélie Bretnacher ügy. Tényleg nagyon sajnálom hogy eltűnt meg minden, és valóban nem ismerem őt. De! Bretnacher... hát ez nem hagyományos német,francia,olasz vagy hasonló név. Arról nem szól a média hogy hetente tűnnek el lányok magyarországon. De nála valamiért hírt csináltak belőle. Mondom tényleg sajnálom, de azt a sok megkéselt, megerőszakolt, eltűnt lányt is, akikről annyira nem harsog a média.
Zorro 2009. 02. 15. 11:17 | #82
Nevezd meg a személyt, és mutasd meg hol találok róla infot. (Csak ne ilyen Kurucinfo féle forrás legyen). És miért idézőjelbe írtad a zsidót? Tán nem is az?
Előzmény: komcsik (81) 0 VÁLASZ
komcsik 2009. 02. 15. 10:53 | #81
Már ne is haragudj, de ezt a tényt minden értelmes ember tudja M.o.-n.
Az mszp, fidesz is ugyanannak a "zsidónak" tartozik, csak az egyik a jobb a másik a bal kezét fogja.
Előzmény: Zorro (80) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 15. 10:04 | #80
És ezt alá is támasztod valamivel, vagy csak hallottad valahonnan, hogy nyalnak Izraelnek?
Előzmény: Gerysama (79) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 02:39 | #79
"A legnagyobb problémánk nem a zsidók, hanem a hataloméhes, az országot kifosztó, hozzá nem értő politika "elitünk".
Erről még utoljár annyit hogy meglehetősen be van nyalva tövig izraelnek. Nem akarok most zsidózni, de például a Fidesz az izraeli Likud pártnak a testvérpártja. NEm titkoltan. Na már most a likud nem kicsit és suttyomban, hanem nagyon és büszkén szélsőséges. Jelenleg úgy néz ki hogy izrelben ők állnak nyerésre.(persze ez még változhat) Na már most keményen háború pártiak. Holokauszt emlékművel pedig már dunát lehetne rekszteni, míg a turulos meg az egyéb nemzeti szobrokat számolják fel, és próbálják ledönteni. Valóban nem az emberrel mint tömeggel van a probléma, hanem a neveltetéssel, hiszen az ember oly könnyedén alakíthat jó és rossz irányba. Lelkük mint a fehér vászon....a megfelelő személy olyan színűre festi amilyen színűre csak akarja.
Előzmény: Zorro (70) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 15. 02:17 | #78
Az individualista önző személyeket kéne kiírtani vagy legalábbis kiközösíteni a társadalmakból, mivelhogy a felsoroltak miatt képtelenek bármilyen fajta eggyütműködésre. Képtelenek felfogni hogy csak összefogással lehet valaki erős. Csak egy csoport, egy közösség nyújthat biztonságot, támaszt...ez viszi előrébb (lelkileg, technológiailag, jólétileg akárhogy szb stb) az embert is mint olyat, amikor félrerakod a magánérdekeidet, és küzdesz valami naggyobbért.
Az igazi kommunizmus tényleg nem valósulhatott volna meg. Teljesen életképtelen volt. Több ponton is bukott. Nem fogta fel hogy (és ez most kegyetlenség tudom) de az emberek nem eggyenlőek. Például, ha mindenki eggyenlő...az is aki szarrá dolgozza vagy tanulja magát....felmerül a kérdés hogy miért lenne eggyenlő egy lusta, lumpen, szemét gazemberel? Akkor mi a fasznak dolgozzak vagy tanuljak? HA minden alanyi jogon jár, akkor mi lesz az életcélom? Minnél több nőt megdugni? Hol a motiváció, a küzdeni akarás? Ez az utópia is......hogy Eddie Murphy szavait idézzem: " Ha minden nap szép idő van, mi az a szép idő?"
Előzmény: sahinel (76) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 02. 14. 23:29 | #77
És valami másra emlékeztem de azt írják hogy rommelt épp a Gestapo emberei kényszerítették öngyilkosságra pont a hitler elleni cselekedetei miatt. Mintha másra emlékeztem volana.
Előzmény: sahinel (75) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 02. 14. 23:21 | #76
eh rosszul másoltam:

Az individualizmus kifejezés egy erkölcsi rendszert, egy politikai, társadalmi szemléletmódot, gondolkodást jelent, amelyben az egyén áll a középpontban, a saját magárahagyottságával és szabadságával. Az individualisták az egyéni célok és vágyak elérését állítják a középpontba, elvetve a külső befolyást, jöjjön az akár társadalomtól, államtól vagy más egyéntől, csoportosulástól vagy intézménytől. Az individualizmus szembehelyezkedik a holizmussal, a kollektivizmussal, a fasizmussal, a kommunalizmussal, az etatizmussal, a totalitarizmussal és a kommunitarianizmussal, amelyek mind arra épülnek hogy bizonyos közösségi vagy csoportérdekek, szociális célkitűzések, esetleg faji vagy nemzeti alapú érdekközösségek elsőbbséget élveznek az egyéni boldogulással szemben. Az individualisták nem fogadják el a hagyomány vagy a vallás jelentette kötött moralitást semmint az egyéni választás lehetséges korlátait.
Előzmény: sahinel (75) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 02. 14. 23:05 | #75
Azért az izmosok minden fajtája megbukott mint a kommunizmus is. Mivel hiába egy eszme, amit még jóra is lehetne fordítani ha vannak akik harácsolnak. A németeknél is volt közkatona akik szoptak míg a nagy emberek festményeket, műtárgyakat gyűjtögettek. Mint a kommunizmusban is a vezetők jól éltek a köznép meg szopott. A kezdeti években gazdaságilag tényleg jól álltak de a villámháborút gyors utánpótlással kell segíteni, és a tisztogatások sem segítettek az iparnak. Kb mint észak dél háborújában Amerikában ahol a rabszolgatartó dél jól megszívta gazdaságilag, és a többit már tudjuk. És az sem segített hogy Hitler a tábornokait szopatta. Mint Sztálin is. A szövetségesektől mikor megkérdezték ki a legnagyobb tábornok akkor Rommelt nevezték meg aki pl Hitler ellen volt mivel azt látta hogy szétesik a hadsereg az irányítása alatt. El is lett küldve az orosz frontra mert túl nagy ember volt a nép szemében hogy csak eltüntessék. Náluk is a vezetők miatt szopták be mint mi is manapság. Az oroszoknál pedig a köznép, és a tábornokok nagyrésze is beszopta a kommunizmust pedig az egyenlőség elvében lett volna az eszme.

A kommunista ideológia kulcsszavai ugyanúgy a szabadság, egyenlőség, testvériség, mint a liberalizmusnak, de szabadságeszménye nem individualista. Az individualizmus szembehelyezkedik bizonyos közösségi vagy csoportérdekek, szociális célkitűzések, esetleg faji vagy nemzeti alapú érdekközösségek elsőbbséget élveznek az egyéni boldogulással szemben. Tehát valódi Kommunizmus soha nem jött létre, mert ismerjük nálunk mi volt. Tehát lenézni ezeket nem lehet ha ismerjük mit is jelent. Azt akik irányították a rendszert azokat már igen. Én még nem halottam kommunista államról, országról ezen elvek szerint, de ha tudtok mondani akkor szívesen meghallgatom.
Előzmény: GIjoe (74) 0 VÁLASZ
GIjoe 2009. 02. 14. 22:32 | #74
Igazad van. A tobbi kommenteddel is maximalisan egyetertek.
Előzmény: Gerysama (17) 0 VÁLASZ
GIjoe 2009. 02. 14. 22:26 | #73
Egyetertek.
Előzmény: Belkar (14) 0 VÁLASZ
Élien 2009. 02. 14. 20:11 | #72
Nagyszerü pillanatokat szerez itt nekem két ember vitatkozása!:)
Csak egy ici-pici baj van professzor urak.Véleményem szerint a történelmet meg kell élni.Sajnos manapság pont a hozzátok hasonlók írják újra azt, amiről csak hallottak és olvastak.Szerintem azt sem tudjátok,hogy mi volt ükanyátok leánykori neve,de Adolf papa politikai hibáit vágjátok még álmotokból felébresztve is!
Gerysama 2009. 02. 14. 18:13 | #71
NEm tudom hogy sírjak-e vagy nevessek.
idióta...

1: Az hogy a szovjetek vitték be a döntő csapást azt vonta maga után, hogy kommunizmus lett fél európában. NEm tudom hogy ezel konkrétan mit akartál mondani.
2: A téli háborút konkrétan a szovjetek nyerték meg, ugyhogy szintén nem tudom hogy konkrétan mit akartál ezzel mondani. Idióta. Valóban ők voltak a legtöbben, de ahogy mondani szokás minőség a mennyiség felett.
3: (2 után nem 4 jön, ha már ércelődtél a helyesírásomon)Jól látom hogy egy GIMNÁZIUMI tankönyvet hozol fel érvet LÚÚÚZER!!! Hallottad már azt a kifejezést hogy a történelmet a győztesek írják és nem a vesztesek? Veszte!
4: Azt hogy megvezetett marha...ismered ezt a szót? Ezért hát látszik hogy lúzer vagy.Csak hogy én is hibás következtetést vonjak le mindenből.
6,7,8,9: Ma is felrugnak kurva sok nemzetközi egyezményt...tudod az amolyan kis sajt papír....kurvára nem érekel senkit. Sem akkor, sem most, sem később.Ez szomorú, de ez van. Az amcsik a franciák, azoroszok ott rugták fel ahol tudták. Nézzél meg korabeli videókat az anschluss-ról. Te elhiszed amit gondolsz, vagy más csinálja ezt is helyetted?
10: Még egyszer leírom: érvek....az nem azt jelenti hogy valamit csak úgy kijelentesz és pont. Ez olyan mintha azt mondanám hogy magyarország már az 1. világháborúban kifejlesztette a sugárhajtású lovat....a demokráciát meg leszarom....idióta
11:Hess barátom nem esett ki a pixisből. 1941. május 10-én titokban Nagy-Britanniába repült, hogy a két ország közötti békekötésről tárgyaljon, s elérje azt, hogy a britek a németekkel közösen lendüljenek támadásba a kommunista Oroszország ellen. TITOKBAN. Nézz utánna a már annyira istenített ált. iskolás könyveidben. Vagyis ha kiesett volna a pixisből, akkor nem csinált volna belőle nagy titkot hogy lelépjen Hitlertől.
12: Az olyan senkiházi komcsi vagy liberális gondolkodású faszok tehetnek majd miondenről ami ebben az országban zajlik.
13: Azért mert olvastál középisis könyveket ne hidd hogy szakértő lettél. MEGMONDÓEMBER! Még a név is szánalmas...mintha te lennél a főfasz. NEm adok eggyest mert még azt sem érdemled meg. Jól teszed hogy nem írsz vissz. Csak még jobban felidegesíteném magam.


u.i: Ja, és haggyuk már ezt a dedős kisovodás " szerezz egy barátnő" kártyát mert kurvára unalmas. Ez olyan mint a: Te vagy a hülye de mi vagyok ééén? szintű dolog. Tudod, korábban kételkedtem abban hogy egyetemista és nem valami középisis félzsidó szar vagy, de most már elhiszem hogy egyetemista vagy......Semmi kétség.:)


mondtam már hogy hülye vagy?
Zorro 2009. 02. 14. 10:13 | #70
Mire fel mondom, hogy hülyeség? Megnéztem őket, ennek a Friedmennek a szövege is csupa kamu és csúsztatás. Most ide nem írom le mégegyszer, de nem kell elolvasnod a másik poszt kommentjeit.
Sajnos kicsiny országunk tele van paranoiás csőlátású rasszistákkal, akik zsidóznak mert most épp ez a divat, és nem látják, hogy a legnagyobb problémánk nem a zsidók, hanem a hataloméhes, az országot kifosztó, hozzá nem értő politika "elitünk".
Előzmény: Czaboo (62) 0 VÁLASZ
Kandur 2009. 02. 14. 09:54 | #69
Én inkább nem is írok semmit,csak befogom és várom a filmet :D
komcsik 2009. 02. 14. 09:08 | #68
Hát semmi jelét nem látom a fene nagy diplomádnak, alpári, primitív a "dumád", ezenfelül te csak a nyertesek oldalán lépkedsz, sejtem miért "kicsifürtös" :-D. Viszont ha Te tényleg tanítasz akkor rengeteg diákot félrevezetsz, persze lehet, h akaratodon kivül mert Te ezt TANULTAD MEG!!!!!!!!
Belkar 2009. 02. 14. 08:06 | #67
Attól hogy a könyvekben azt írják az még nem azt jelenti hogy az úgy is volt...
Abban igazad van hogy az oroszok megerősödtek a Vh végére de ezt az előnyt nem tudták kihasználni az atombombák feltalálása után... Talán ha soha nem találják fel az atombombát akkor most mi mind oroszul beszélnénk és Sztálin képe lógna a fejünk fölött... Ezt azért mondom mert miután az amerikaiak feltalálták az atombombát azonnal ki is próbálták azt élesben két olyan városon aminek egyáltalán nem volt taktikai jelentősége, viszont arra tökéletesen jó volt hogy a Japán megadást nem ismerő haderőt megtörjék és így megnyerjék a háborút... Ám mint később kiderült az amerikaiak célja nem csak a Japánok megfélemlítése volt hanem a megerősödött Oroszországnak is üzenni kívántak ezzel... Hiszen gondoljunk csak bele ha nem dobnak atombombát a japánokra talán még hónapokig/évekig eltart a harc rengeteg amerikai életet követelve és emellett senkinek fogalma sem lesz arról milyen pusztítást is hajt végre egy ilyen atombomba, a ruszkik is megszerzik a terveket és miután övék a legerősebb hadsereg megtámadják amerikát akinek a fő hadereje a Japánokkal szenved. Ezután hatalmas atomháború következett volna, jobb esetben a ruszkik villámháborúban elfoglalják az USA-t és ezután mind tudjuk mi jött volna elvtársak...
sahinel 2009. 02. 14. 02:36 | #66
A fegyverkezési szerződéseket jó sokan felrúgták. Ha minden igaz az angolok, franciák, és a németek is minél nagyobb csatahajókat kezdtek el építeni, és az olaszok is ugyanezt csinálták. Erről van egy nagyon jó discovery film.

Ha vitatkozol valakivel inkább ne használj durva szavakat még akkor sem ha neked van igazad, mert az olvasókban ugyanazt a mentalitást kelti mint aki "kicsit" furán értelmezi a történelmet.

Az oroszok egyébként tényleg megerősödtek, de nagyrészt amerikai tőkéből indították el a áborút. A harckocsikon, és egyébb felszereléseken amik a 2. vh videóin látszik még amerikából jött. És folyamatosan fejlesztették a hadiipart. És inkább mennyiségi, mint minőségi előnyben voltak. A német fegyverek járművek nem voltak felkészítve a kemény orosz télre aztán meg már az általad említett gazdasági, szállítási problémák miatt megszopták. A keleti fronton tényleg elég jók voltak az oroszok, de az is hozzátartozik, hogy keleten a víz felől lehetett csak támadni és rohadtnagy veszteségek árán a kiépített védelmi vonalak miatt. Kíváncsi lennék azért ha az oroszoknak kelett volna vizen megtámadni a németeket, akkor az hogy ment volna.
megmondóember 2009. 02. 14. 02:18 | #65
Rossz ajtón kopoktatsz:
1; Holokauszttal nem foglalkoztam, nem foglalkozom, nem fogok foglalkozni. :)
2; Aki pedig törivel foglalkozik, készüljön fel rá, hogy olyan tényekkel is találkozik, ami nem az ő elméletét támasztja alá. Én ezt elfogadom,sőt direkt keresem, hol lehet belekötni a már "becsontosodott" nézetekbe. ;) Viszont azt is beismerem, ha tévedek (szoktam néha :D).
3; De! csak a tényeknek hiszek és az elsődleges forrásoknak (eredti domumentumok, fotók, túlélők beszámolói).
Előzmény: Czaboo (60) 0 VÁLASZ
megmondóember 2009. 02. 14. 02:10 | #64
Te ostaba kis pöcs. Tanulj történelmet. Akkora bartomságokat írsz, hogy nem tudom sírjak vagy nevessek. Annyira antitalentum vagy, hogy elrettentő példaként kellene mutogatni. Csak azért válaszolok, hogy más embereket félre ne vezess a hülyeségeddel!
Gondolkozz el néhány dolgon kiskancsó:
1; Hol volt a németeknek a legnagyobb veszteség? A Keleti fronton. Ergó: a szovjetek vitték be döntő csapást.
2; A háború előtt a szovjetek sehol sem voltal (lásd finn-szovjet háború). Háború után övék volt a legerősebb szárazföldi katonai erejük. Mi ez ha nem megerősödés, te sz@rjankó?
4; Megint tévedsz. A német fél volt a kezdeményező. (EKKORA LÚZERT!!!). Legalább a gimnáziumi törikönyvet elővehetted volna.
5; az évszámok azért vannak, hogy eligazodj a történelemben. Ha tévedsz 1,5 évet, az már teljesen más relációkba (ismered a szót?) helyez mindent. Ezért hát látszik, hogy lúzer vagy.
6; A német felfegyverkezést nemzetközi szerződés tiltotta. Ezt felrúgták.
7 A Rajna-vonalat nem foglalhatták el, mert nemzetközi szerződés tiltotta ezt is=felrúgták ezt a szerződést.
8 Ausztria önálló állam volt. Elfoglalása tehát megintcsak a nemzetközi jog megsértése.
9; jól megmagyaráztad Csehszlovákia elfoglalását (kár, hogy őket is nemzetközi szerződés védte). TE el is hiszed, amit írsz?!
10égegyszer mondom: tény, hogy a németeknek már a Vh elején ellátási nehézségeik voltak. Ergó a gazdaság nem működött megfelelően (a kommunizmust meg lesz@rom).
11Hess azért ment Angliába, mert otthon kiesett a pixisből, "barátom". (Nem hiszem el, hogy ezt sem tudtad?! Tényleg ekkora maki vagy?!)
12aki értett a külpoltikához, az már nem bízott Hitler szavában, mert tudta volna, hogy utána ő következik. Csak az olyan senkiházi kis naivok hettek volna neki, mint te, kisbarátom.:D
10 Azért mert nem tanultál meg olvasni, és a TV-ből szeded magadra az okosságot, még nehidd, hogy szakértő vagy. Neked komoly problémáid vannak kisfiam. Azért az egyes ismét jár, leülhetsz.
(Könyörögve kérlek, ne írj ekkora marhaságokat... Tényleg... A témának annyi komoly szakirodalma van, hogy nem nehéz találni - még neked sem)
De inkább menj, és fossál sünt. Közben kifestőzzél, az a te szellemi szinted. A komoly dolgokat hagydmeg a nagyfiúknak.
Mivel tudom, h. fogsz váalszolni, és azt is hogy megint vmi bődületes hülyeséget, ne haragudj, de nem fogom elolvasni. Túl sok parszttal találkozom nap-mint nap, nem kell mégegy.
u.i.: mondtam már, hogy egy dilettáns idegbeteg f@sz vagy? Menj, és keress egy nőt.
Előzmény: Gerysama (39) 0 VÁLASZ
pigeon 2009. 02. 14. 01:12 | #63
Látom nem vetted komolyan amit mondtam. Rendkívül okos vagy, és tanult is amint látom, büszke lehetsz magadra. Menjél szépen recskázni.
Előzmény: Gerysama (57) 0 VÁLASZ
Czaboo 2009. 02. 14. 00:17 | #62
Mert Nekem az összes posztot át kell olvasni?
Egyébként meg mire fel mondod azt, hogy hülyeség? Nyisd ki a szemed. ;)
Előzmény: Zorro (61) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 23:50 | #61
Ne gyere te is ezekkel, ezt már nemrég egy másik posztban kiveséztük, hogy mekkora hülyeség.
Előzmény: Czaboo (60) 0 VÁLASZ
Czaboo 2009. 02. 13. 23:43 | #60
Akkor a filmről: Tarantinoról nem kell már sokat elmondanom. Komolytalan filmeket csinál, de kurva jól teszi mindezt. :D Szóval várom, hogy egy jót röhöghessek rajta.
A téma: iszonyat unalom, szinte már sírva röhögök.

A történelemről: Megmondóember!! Az odáig helyén való, hogy történelmet tanultál. Csak tudni kellene szelektálni is, hogy mi az igaz és mi nem. Tudvalevő, hogy jelenleg elég egyoldalú a történelemírás. Vegyük csak a legegyszerűbb példát: a holocaust revízionizmust elég erőteljesen elítélik.
Hogy kicsit más szemszögből is lássátok a dolgokat:
http://www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE
http://www.youtube.com/watch?v=zLeo0Kyo8fY
Stark 2009. 02. 13. 23:13 | #59
Biztos vagyok benne,rossz nem lesz! Azért várom,hogy például,a Gázai,a Libanoni emberiség ellen elkövetett háborúsbünőseket is üldőzi majd,egy Brad Pitthez hasonló,kíváló szinész,mert vannak"sztorik"a"jófiúkról"is.Még akkor is,ha nincs rá szó,hogy mennyi szenvedést okoztak,a nácik 60 éve!
Zorro 2009. 02. 13. 23:01 | #58
Igen erre a filmre gondoltam. Alapjaiban igaz amit mond (bár azért csúsztatások is vannak benne). Ugyanakkor mit jelent az, hogy a népnek adsjuk a pénzkibocsátást? Otthon házi nyomdával? :D:D:D:D
Kell egy központi bank aki felügyeli a pénzkibocsátást. (Merthogy a pénz ugye csak annyit ér, amennyi árut meg lehet belőle venni. A pénz is csak egy áruközvetítő áru). Ideális esetben, ez csakis az állam által működtetett bank lehetne, a politikusoknak pedig az országot kellene szolgálni minden erejükkel. Na ez az ami soha nem sikerült a történelemben. Mert a kis ember azért kisember mert mindig másokon segít, és csak az jut a húsosfazékhoz, aki le se szar senkit, csak a maga hasznát nézi.
Előzmény: sahinel (55) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 22:28 | #57
Nos, ami Lincolnékat illeti...egy olyan ember aki összeesküvéseket lát midemhol és kibeb***ul utálja a "zsidó" zsidókat, akkor azt mondaná ez az ember, hogy Lincoln halálához lehet némi köze a pénzintézményeknek....egy velejéig romlott ember pedig a zsidókat is belevonná ebbbe a fejtegetésbe. És fel is hozhatna még pár példát híres hirhedt emberek merényleteire, akik furcsa módon ki akart állni a cionizmus, vagy akár az efféle pénzintézmények ellen. De ez csak szigorúan fejtegetés, és szigorúan csak összeesküvéselmélet egy rasszista embertől. Nekem semmi közöm hozzá...de tényleg:)
sahinel 2009. 02. 13. 22:06 | #56
A másik fele a dolognak hogy érdemes megnézni milyen tőkével indultak ezek a bankok, illetve mekkora felügyeleti joga van felettük az államnak.
Előzmény: sahinel (55) 0 VÁLASZ
sahinel 2009. 02. 13. 22:02 | #55
Igen de abban a filmben elmagyarázzák hogy tisztességes pénz kölcsönzésen kívül milyen piszkos trükkökhöz nyúlnak miközben úgy állítják be hogy az egy állami bank, és a népért van. Ezért hoztam fel pl 8. Henriket, vagy a zöldhasút, amit Lincolnék pont a banki kamatok ellen hoztak létre. Kezelési költség van, és hasonlók, de pl manapság APEH által elfogadott hogy 400% feletti kamatot kérhetnek, és nem számít uzsorakamatnak mert az állam által felügyelt:D A központi bankok mint Bank of Amerika, Bank of England azért is fura, mivel az országnak nyújt kölcsönt, úgy hogy magánkézben van. És a legdurvább, hogy sok ember azért szólalt fel ellenük, azért akarták megbuktatni őket, mert nem tisztességesen ügyködnek. Amit te mondasz úgy kéne működnie ok ha nem lenyúlnák az országokat. A kamat nélküli pénzt eleinte lehetett kölcsönözni mivel az egyház, stb tiltotta pont a pénzváltók, aranyművesek mahinációi miatt. Aztán jött egy kezelési költség, és így tovább. Az általad említett filmben ezeket is elmagyarázzák. Befolyásolták a kereslet, kínálatot, és az embereket megfejték, és ezért lett az egyház álltal bűntethető a kamat régebben. De még Julius Cesar is a pénz kibocsájtási jogát átadta a népnek, tehát ez sem újkeletű egyházi ötlet volt. Ezért akarják inkább a népre bízni a pénzkibocsájtást, és nem pár széngazdag magántulaj rendelkezzen ezzel a hatalommal.

gondolom erre a filmre gondoltál:
http://video.google.com/videosearch?q=A+P%E9nz+Urai+&emb=0#
Előzmény: Zorro (52) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 21:56 | #54
Azt kéne bevezetni ami régen volt a Horthy rendszerben magyarországon: a hangyaszövetkezetet. A parasztoknak nagyon kedvezményes kölcsönökhöz jutatta, (azt nem tudom hogy felszámolt-e valami kamat féleséget ha egyalatlán pénz volt az amit kapott és nem mondjuk szerszámokat, ennek részletesebben utána kell majd járnom) és így nagyon hamar talpra tudott állni a mezőgazdaság. Utoljára példálozok a "papával", de ő mondta hogy (persze csak nagyjából idézem): NEm az embernek kell szolgálnia a gazdaságot, hanem a gazdaságnak kell szolgálni az embert. ilyen életfilozófiával, hamar megszűnne az olyan fogalom mint gazdag meg szegény. De a bankok, ha nem is teljesen ők, de fenntartják azért ezt a helyzetet.
Gerysama 2009. 02. 13. 21:47 | #53
Pontosan: Főleg amikor országokat akarnak "kihúzni" a bajból, de olyan kamatot számolnak fel, hogy annak törlesztése érdekében magasabb adókat vetnek ki, az életszínvonal vele eggyütt megy lefele, és ennek kifizetése után, hacsak nem jelentünk csődöt, ugyanott vagyunk ahol elkezdtük. Vagyis csederből-vederbe.
Előzmény: Zorro (52) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 21:31 | #52
A mai bankrendszer úgy szar ahogy van. De. A másik posztba bekomenteltek egy videót. Kb. 20 percet sikerült végignéznem eddig, és volt egy érdekes állítás. Jobb lenne ha a pénzt kamat nélkül adnák kölcsön. Na szóval. Mutasson nekem bárki olyan embert, aki vadidegennek kamat nélkül ad kölcsönt. Senki? Hát én sem tudok ilyen embert. Gondolom az se aki ezt kimondta. Eről van szó. A jelenbeli fogyasztásaim rovására lemondok a pénzről a jövőbeli haszon miatt. Ez a kamat. Én odaadom a pénzem annak aki nincs, ebből ő beindít egy üzletet ami 100x-os hasznot hoz majd neki például, de én ne kérjek érte kamatot? Elég pihent voilt aki ezt felvetette.
Az más kérdés, hogy a mostani kamatok azok a kizsákmányolás szintjén vannak.
Előzmény: Gerysama (51) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 21:09 | #51
Ebben a Hitleres dologban ugyan nem értünk eggyet, dehát ahány ember annyi vélemény. Viszont már korábban leírtam hogy nem minden zsidó szar alak, és erre te meg leírod hogy nem minden zsidó szar alak...hova akarsz kijukadni nem értem?....Oh én elhiszem hogy nem minden zsidó gazdag, de ha ismersz egy zsidót aki nem széngazdag, abból azért nem lehet következtetéseket levonni. Ami pedig Rothschild-ékat illeti, ők amolyan zsidó zsidók...ha érted. Bárki aki követi a Talmudot a zsidók szent írásait az jó ember ne lehet. Arról ne tudok hogy ők olvassák e, de hogy egy igazán bölcs ember szavait idézzem: Egy ember utcán történő kirablása semmi ahhoz képest, mint amikor megnyílik egy bank.
Gerysama 2009. 02. 13. 20:58 | #50
Ezt a kérdést még válaszra sem méltatom.
sahinel 2009. 02. 13. 20:58 | #49
Az hogy ki kezében öszpontosul a hatalom, az nem jelenti azt hogy csak úgy megváltoztattak mindent. Nézd át pl a rováspálcák(anlia 8. Henrik) törvényeit amik pont a bankárok ellen voltak, vagy a Lincoln féle zöldhasút, vagy a régebbi amerikai gyarmati pénzeket. Ha látod mit lehetett velükcsinálni és pl Bismarck mit mondott Lincoln-ról és az európaiakról, akkor rájössz hogy a németeknél hitler csak bábú volt egy nagyobb játszmában. Az ország meg beszopta rendesen. A fel le ingadozását a pénznek, és ezáltal minél nagyobb haszonra való törekvés nem több ezer zsidótól eredt. Ha már itt tartunk ok zsidó család de kb ott volt másik több milla zsidó akik ugyanúgy éltek mint bárki más. Nekem is van zsidó ismerősöm, és csodák csodája nem széngazdag. Azért megjegyzem a Rothschild család nem jött ki a háborúból rosszul. Míg több milla zsidó elvesztett mindent, és nagyrészük meghalt a fogolytáborokban (mégha betegségek miatt is és nem gázkamrák miatt).

Tehát le lehet vonni a következtetést hogy a tisztító hadművelet sikerrel járt-e. Egyébként a Rothschild család kb annyira zsidó mint te vagy én kb. Egy igazi zsidó hívő ember nem csinálna ilyesmit a saját fajtájával legalább. Mint ahogy az igazi Magyar sem a többin élősködik hanem az ország jobbulásán dolgozik.
Előzmény: Gerysama (45) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 20:34 | #48
Pardon a gestapo olyanokhoz is bekopogtatott, akinek csak az egyik nagyszülője volt zsidó. Egyébként pedig a zsidók 99%-a nem gazdag ám! Nekik mi közük van a pénzügyekhez?
Előzmény: Gerysama (47) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 20:31 | #47
Vannak jó és vannak rossz zsidók is valóban. De lássuk be, mégsem kopoghattak be az ss vagy a gestapo vagy akárki zsidók lakásába, hogy: elnézést, itt tisztességes zsidók laknak? Ugye nincs közük a nemzetközi pénzügyekhez? A zsidó származású ss katonákra már nem is térek ki..mert volt olyan.
Előzmény: Gerysama (45) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 20:28 | #46
A dologról annyit, hogy az oroszok csak akartak támadni, mivel tisztában voltak vele mire készül Hitler. Beszopták, mert Hitler hamarabb indította meg a támadástz mint ők.

Azt pedig nem csak neked mondom, hanem mindenkinek, hogyegyes családok nem azért zsidók mert gazdagok, és nem azért gazdagok mert zsidók. Nem kellene összemosni a dolgokat. Ha nem lenne mindenki paranoiás, akkor látnátok, hogy ezek az összeesküvés elméletek milyen hablatyok. Minden zsidó egyben cigány, gazdag és persze szabadkőműves is. Holnaptól meg én vagyok a mikulás.
Előzmény: Gerysama (45) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 20:04 | #45
Igen, szűk családok mint a Rothschildék...aki zsidók. Nem voltak mentesek ezektől németország sem, de pont ezért függetlenítették a német márkát hogy a Hitleri vezetés kezében összpontosúljon a pénzügyi és más hatalom németországon belül. Németország zsidótalanítása is ezért volt tervbe véve.
sahinel 2009. 02. 13. 19:49 | #44
Arra vannak utalások hogy valsz sokminden a németekről pl orosz propaganda volt, és mivel a győztesek alakítják a történelmet, így ez is benne lehet. Mint a gázkamrák ügye. De azért nehogymár az oroszok jó haderővel rendelkeztek. Az is kiderült hogy a gépfegyveresek a tisztekkel a hadsereg mögött voltak és halomralőtték aki menekülni próbált. Sztálin még hülyébb volt mint Hitler szerintem. A németeknél 2 nagy család is volt akik egész európát pénzelték. Rothschildok pl úgy tartották fél európát pénzelik. Ekkoriban már övék volt a bank of england nagyrésze is. Meglepő hogy pont a németeknél ügyködtek? És a gyerekeik franciaország, anglia olaszország, stb pénzelésével is foglalkozott. Szerinted azzal hogy sok más kereskedőt, hitelnyújtót kiiktattak nem magukat erősítették? Nézd át hogy kaparintották meg a Bank of England-ot mikor Napóleon elbukott, stb. A pénzt a németek ugyanúgy kapták max az átlagember máshogy látta. Hitler hatalomrajutását is a federal reserve adott 30 milla dollárt amerikai pénzből. A háborúk mindíg jól jönnek a pénzembereknek. Abból van a legnagyobb adósság alapú keresetük, és ilyenkor a nemzet megad mindent( elfogadja a kamatokat, stb). Szeritned amikor a szövetségesek győztek nem kelett visszafizetni? Jah és a Federal reserv valójában a Rothschildoké volt? IBM, és más cégek is a náciknak gyártottak gépeket, stb. Azt hiszed független volt a náci németország ezektől a praktikáktól? Nézz utánna hogy az oroszok pl kiktől kapták a harckocsik, szállítókocsik nagyrészét, és miért cserébe. Amerikából folyamatosan érkeztek a szállítmányok az oroszokhoz. Szerinted Boris Jelcin miért is nyilatkozott az adóságról? És ha megérted miért pénzel egy bankár egy diktatúrát, akkor rájössz mennyire érdekli őket az emberek sorsa.

Aztán zsidózz ha tudod kik pénzén és miért tudta véghezvinni Hitler amit csinált. Mondj olyan háborút amihez nem a bankok nyújtottak segítő kezet. A legnagyobb lenyúlásokat nem a zsidók tömegei, hanem szűk családi körök csinálták mint ahogy ma is folyik. Persze pár retardált mindíg beeszi ezeket és csinálja a cirkuszt, mint itthon is és közben kilopják a szemét is. Persze azt nem veszi észre a nagy fröcsögés közepette.
Előzmény: Gerysama (39) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 19:33 | #43
Azt nem is kétlem. De az olyan született vesztesek nélkül is, mint a te fajtád.
pigeon 2009. 02. 13. 19:24 | #42
Akkor inkább ne írj. A világ jobb nélküled.
Előzmény: Gerysama (41) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 19:22 | #41

Megint siettem...faszfej.
pigeon 2009. 02. 13. 19:20 | #40
Túl sokat pofázol, és tényleg tanulj meg írni.
Előzmény: Gerysama (39) 0 VÁLASZ
Gerysama 2009. 02. 13. 19:12 | #39
Megmonódember.
idióta...

1:Asszem Da Vinci mondta hogy csak az ostoba ember érvel a saját tekintéjével.
Hogy 1 évet tévedetem hát puff neki. De ez a tipikus kicsinyesség amikor az ember nem tud másba belekötni mint amikor véletlenül helytelenüll ír le valamit siettében.
2: Az hogy szerinted a szovjettek a háború miatt erősödtek meg, az hamuba sült faszság. Kétség kívűl hozzájárúlt valamelyest, de effektív már megvolt egy hatlamsa területű országuk, és persze a ember anyag is megvolt.(potenciális munkaerő, katona stb stb) Így "létre tudtak hozni" olyan hülyeségeket mint az 5 éves terv, meg hasonló okosságok, amiket kivakartak a fejükből.
3:A sprektumon titkosított dokumentumok vagy valami hasonló című műsorban elhangzottak olyasmik hogy szovjetúniónak már a 30-as években meg volt a terve európa lerohanásának. NEM AZÉRT PICSÁZTÁK EL A NÉMETEK A KEZDETEKBEN AZ OROSZOKAT MERT JOBBAK VAGY ILYESMIK VOLTAK! Hiszed vagy sem és őszintén szólva leszarom hogy nem hiszed, de nem a németek támadtak elöszőr. A meg nem támadási egyezményt a ruszkik rugták fel. Ugyanis a németek híreszerzése jó volt a ruszkiké pedig szar. És mivel a ruszkik támadásra voltak "berendezkedve", és nem védekezésre, így a németek úgy vágtak át rajuk mint kés a vajon. Amikor visszatakarodtak hazai földre, az orosz tél kicsinálta a németeket. Csak ez nem érdekli annyira a közvéleményt mert hát mégiscsak a gonosz nácikról van szó. Ez hasonló ahhoz a z ügyhöz mint amikor előkerült Szálasi naplója, és kiderültek olya dolgok, hogy nem egészen akarta kiírtani a zsidókat meg ilyenek.
4:A nemzetszocializmus nem működik? Jegyrendszer? Az már a háborúban volt barátom. NE feledd azokat a száraz tényeket, hogy a világháború elvesztése után, és a világgazdaság öszeolmlása után alig néhány évvel gyakorlatilag világhatalommá fejlődött ki!! A modern kori gazdaság jónéhány része a harmadik birodalom találmányai között vannak. (Fizetett szabadság, 40 órás munkahét, túlóra pénz stb stb. Széchenyi könyvtárban találsz hasonló olvasmányokat)
Németország valóban kapott segélyeket SZABADKŐMŰVES zsidrákoktól. De amikor rájöttek hogy mire használja a pénzt, (Önellátóvá tette németországot, ezzel kilábalva a gazdasági nehézségekből és a mezőgazdaság ill. ipar helyreállítása érdekében. Lásd :Der programe der NSDAP) rögtön tönkre is akarták kúrni a márkát csak Hitler nem dőlt be ennek, így függetlenítette a nemzetközi pénz piactól a márkát, és a zsidók pedig szívhatták a fogukat mert nem tudtak vele mint csinálni.
5: Churchill egy alkoholist szar volt, ezért is nem fogadta el a békeajánlatot, amiben az volt lefektetve ogy ha szövetséges lesz, akkor tengern úgy terjeszkedhet ahogy akar mígy európa az ő fennhatósága alatt lesz. (azért lett volna jobb amiért leírtam a 4-es pontban....szigorúan szubjektív vélemény alapján szerintem) Csak anglia beszopta mert a vh- háború után megszűnt nagyhatalom lennni. Nem is beszélve Rudolf Hess-ről akit azért küldetett életfogytiglani börtönre mert a saját életét kockára téve le akarta beszélni a háborúról Churchillt. Mert tudta hogy ha a német és angol egymásnak esik, lángtengerbe borul európa és nevető harmadik tuduk ki lesz. És nem mondot ezzel nagy hülyeséget. Churchill egy idióta volt. HA elfogadja az ajánlatot, talán világháború sem lett volna vagy hamarabb végetér vagy......lehet találgatni nem érünk vele semmit. A rajna területek egy része németeké volt, így nem meglepő ha elfoglalják. Mellesleg Ausztria nem ellenezte anynira az egyesülést. A közvélemény nagyon is helyeselte. Cseszlovákia lerohanása valahol szükségszerű volt mert azt konkrétan tőlünk csatolták el, és így volt tárgyalási alap a háborúba lépésről...csakhát megint vesztettünk. Maradj még egy pár évet az egyetemen. Talán rád ragad valmi, de ezt a műveltésged megszerzni ennyi pénzért........

u.i..Mondtam már hogy hülye vagy?
haiku 2009. 02. 13. 18:43 | #38
"Miért nem vagyok képesek csak leülni és szórakozni egy filmen? Miért kell mindig összeesküvés elméleteket gyártani?"

Erre hadd reagáljak Pozsonyi Ádám kérdésével:
"Nem tagadom a holokausztot, de ugye unni szabad?"

Ebben sokminden benne van.
Zorro 2009. 02. 13. 18:21 | #37
Nem rossz, nem rossz, :)
Előzmény: Nomax (33) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 18:18 | #36
Vesztes I. Vh. után az emberek vakon hittek az ígéreteknek. Ezt használta ki Hitler. Náná, hogy rászavaztak, mikor munkájuk sem nagyon volt, az önbecsülésük pedig a sárba tiporva.

Az I. vh. végén az antant hatalmak vezetői mind ostoba fajankók voltak, akik annyit értettek a diplomáciához mint a mi mostani politikai brancsunk (sic). Anno Anglia azért nem támogatta M.o-t a Habsburgokkal szemben 1848-49-ben, mert tudta, hogy ha Ausztria-M.o. felbomlik, akkor a hatalmi űrt vagy a németek, vagy a ruszkik töltik majd be. És hát igazuk lett.
Nomax 2009. 02. 13. 18:13 | #35
Hát kb. márciusra lesz kész, olyan 20 perc hosszú lesz:) Ja és nem egy náciról fog szólni, ha nem az EMBERRŐL:)(még mielőtt kötekednének)
Előzmény: pepeti (30) 0 VÁLASZ
Schwed 2009. 02. 13. 18:12 | #34
Végre... Valami elképesztően unalamsa, hogy állandóan a hősöknek beállitott amcsik és oroszok vagy éppen zsidók szemszögéből mutatnak be minden II.V.H.-s filmet. Kicsit sem feltünő az érdekek befolyása... Sok sikert a további munkához!
Előzmény: Nomax (27) 0 VÁLASZ
Nomax 2009. 02. 13. 18:08 | #33
A történelmet a győztesek írják, olvass el pár személyes naplót(azok legalább hitelesek), esetleg még élő volt katonákat aztán akkor leesik a tantusz, hogy hátuk közepére sem kívánták Hitlert, ja támogatták a pártot, mert nem volt más párt hoppá, ha szavaznak, hanem akkor is Hitler szerzi meg a hatalmat, érdemes megemlíteni a "jól működő" erőszak szervezeteket is Gestapo, SA ezekről is biztos hallottál. Hasonló példáért nem kell messzire menni, biztos mond neked valamit az, hogy kék cédulás szavazás.
De ha már itt tartunk a "hős" amcsiknál 1945 aug. 6 ás 9 a háború végén marha nagy szükség volt a két atombombára, ráadásul olyan területre dobták ahol katonai létesítmények száma 0 , vagy vegyük Drezda bombázást majd nem 3000! tonna gyújtóbombát dobtak (250000 ember halált okozva) a városra ahol aminek szint úgy nem volt stratégiai jelentősége. Ezek a simán emberiségelleni büntettnek! Csak hát ugye erről nem illik beszélni.
megmondóember 2009. 02. 13. 18:03 | #32
Eltéveszted az asztalt mester. Most nem a soa-ról van szó (legalábbis nem arról írtam).
(Azért lehet, hogy olvastam ezt-azt. Bár a Te műveltségedet biztosan nem éri el...) :D

Miért nem vagyok képesek csak leülni és szórakozni egy filmen? Miért kell mindig összeesküvés elméleteket gyártani?
Előzmény: haiku (28) 0 VÁLASZ
megmondóember 2009. 02. 13. 17:59 | #31
Nem tudom miért kell görcsölni, ha valaki kifejti a véleményét. Nyugoccság, békesség. A film király lesz!!! (engem nem érdekel, ki aprítja a másikat: zsidók, nácik, busmanok vagy pirézek: a lényeg, hogy ÚJ TARANTINO FILM!!!)


Azonban Gerysama hülyesége mellett nem tudok elmenni, így hát innentől, engedelmetekkel, csak neki válaszolok. :)

Figyelj, Te nagyokos, mert látom, hogy egy ostoba önjelölt történésszel/szociológussal van dolgom. :D
Ha lenne megfelelő olvasottságod, nem írnál ekkora "okosságokat".
Akkor egy kis történelem lecke. Ezek tények, amikkel lehet vitatkozni, csak magadból csinálsz hülyét.
Íme:
1; A TE logikádat követve, csak megfordítva: ha a németek nem robbantják ki a II. Vh-t, nem erősödik meg a Szovjetúnió (vagy csak sokkal később). Mivel azonban megerősödött a harcokban, vérszemet kapott = közvetve és részben a németek tehetnek a kommunizmus terjedéséről. (Ennél persze azért bonyolultabb a kérdés).
2; Hitler nem tehetett 1939-ben békeajánlatot Churchill-nek (két LL-el kell írni), mivel az csak 1940-től volt miniszterelnök. (tudod, néha nem árt figyelni az órán) :D
3; Hitler békeajánlataiban épeszű politikus nem bízott meg, mert ott és úgy rúgta fel a nemzetközi egyezményeket és jogot már a VH. előtt, ahol és ahogy akarta (pl: újrafegyverkezés, Rajnai területek elfoglalása, Ausztria bekebelezése, Csehszlovákia lerohanása, stb.stb.stb.). Ha nem lennél ilyen tanulatlan (mint amilyen vagy), tudnád, hogy amíg ezek a műveletek zajlottak, addig egyfolytában hitegette az ostoba franciákat és angolokat. (Ha nem hiszed, gyere a D.E.-re: nagyon jó szemináriumok vannak ezzel kapcsolatban). Aki ezek után megbízott benne, az olyan hülye volt, mint TE most.
4; Szerinted gazdaságilag működőképes volt a nemzetiszocializmus (nem nemzetszocializmus, ahogyan írtad). Szerintem meg már akkor sem működött a gazdsága és az ipari termelése rendesen, amikor elkezdték a II. VH-t. Szerinted miért küszködtek szinte mindig utánpótlási nehéségekkel? :D És a jegyrendszer? :D (rengeteg történet szól erről - csak kevés az időm)
5; Kérlek ne nekem akard mindenáron bebizonyítani a félművetségedet. :D Ha ennyire sötét vagy, szívesen tartok neked különórát töriből (ha már ez a szakmám).
6; addig is ülj le kisfiam, egyes.

Előzmény: Gerysama (17) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 02. 13. 17:52 | #30
Nekem nem tűnik rossznak, mikor lesz kész?
Előzmény: Nomax (27) 0 VÁLASZ
haiku 2009. 02. 13. 17:52 | #29
Jó a trailer, kitartás :)
Előzmény: Nomax (27) 0 VÁLASZ
haiku 2009. 02. 13. 17:48 | #28
Látom, volt alkalmad behuzaloztatni a fejedbe a győztesek valóságát. Néha fel lehet lapozni olyanok írásait is, akik nem a fősodorban üvöltik a megkérdőjelezhetetlen hatmilliót.
Nomax 2009. 02. 13. 17:42 | #27
Nekem is elegem van már az ilyen filmekből, ezért is csinálok egy olyan filmet a németek szemszögéből mutatja be a háborút. www.1943afilm.extra.hu amatőr film, nulla forintból készült szóval ne fikázzátok el:)
Sajnos nagyon sokan keverik a nácikat a németekkel,az olyanok mint a megmondóember, meg többiek nem tehetnek semmiről őket erre nevelték náci=németek, ilyen elven a nagyapáink akik a háborúban harcoltak, egyszerűen csak Szálasi bérencei. Na neeee....

Erunder
Erunder 2009. 02. 13. 17:38 | #26
Az elsőben megmondó embernek kell igazat adnom. Tarentino, Rodrigezzel együtt szórakoztató filmeket csinál. Nem kell komoly venni.
A másik meg h már csináltak ilyet amiről álmodozol. Band of Brothers magyarul az Elit Alakulat az HBO saját gyártású sorozata. :)
Előzmény: Belkar (14) 0 VÁLASZ
Digo 2009. 02. 13. 17:27 | #25
Annyira lesz hiteles mint az indiana jones és remélhetőleg hasonlókép szórakoztató is. Ez inkább gúnyt űz magából a nézetből h az amcsik mekkora császárok és a nácik meg az ördög, hisz az okosabb amerikai tudja hogy menny szerepük is volt a dologban és mennyi nem. Igazából ott is látszik h az egész egy absztrakt durvulás ahogyan Hitler megvan jelenítve a kis fehér palásttal a hátán, v mi is az :).
megmondóember 2009. 02. 13. 17:26 | #24
1; Németek 90%-a támogatta "A" pártot és "A" Führert. Azt hogy odáig jutottak (szenvedés, hó, fagy, stb, amit írsz) azt maguknak köszönhetik. (Tanulmányozd át a szavazati arányokat/részvevőket/adatokat).
2; Nagyon utálok erre hivatkozni (mert nagyképűség) de nem tehetek mást: tanulj történelmet és hadtörténetet 5 évig (mint én) szerezz diplomát (mint én), hallgass végig sok-sok szemináriumot a II. Vh.ról (mint én), olvass róla sokat (mint én) aztán vitatkozhatunk. ;)
(Látom 19 éves vagy max 1. éves lehetsz töri-szakon - jobb esetben. Nem csak a Discovery channel+Spektrum TV+ Alexandra kiadós II. Vh-s könyvek léteznek :P).
Előzmény: Belkar (19) 0 VÁLASZ
pepeti 2009. 02. 13. 17:07 | #23
Ja és szerintem lazítsatok, néha kell az ilyen film is ami nem hiteles történelmileg (300 is pl.). Ez arra való hogy kikapcsolódjon az ember és pont az ilyen dolgok elől meneküljön egy másik világba ergó szórakozzon. Ne keressük még a kákán is a csomót.:) Béke
pepeti 2009. 02. 13. 17:04 | #22
Amúgy őszintén. Nem téged akarlak megbántani, meg no offense, de én marhára nagy ívben szarok palesztinára (persze sajnálom aki életét vesztette, nem erről van szó) nem tudom hogy ez minket magyarokat miért érdekel ennyire...saját házunk táján kéne rendet rakni.
Előzmény: Gerysama (17) 0 VÁLASZ
Zorro 2009. 02. 13. 16:54 | #21
hehe. Már megint a zsidó téma. :D:D:D

Na ja. Az arabok annyira jó fejek. Nézd meg a valentinos videót. Nevetséges. A muszlimok mennyivel jobbak? Semmivel.

Hitlernek is inkább lett volna annyi esze, hogy besorozza a zsidókat. Legalább 1 millióval több katona lett volna Sztálingrádnál, vagy bárhol máshol a fronton.
Sajnos nem a németek nyerték meg a háborút, mert most folyton az ilyen amcsik a királyok filmmel jönnek, amit már nagyon rühellek.

Na akkor most döntsétek el melyik oldalon állok. :D:D:D:D::D
Előzmény: Belkar (19) 0 VÁLASZ
bandee1219 2009. 02. 13. 16:48 | #20
AAK: Anti Ahnenerbe Kommandó?
Belkar 2009. 02. 13. 16:43 | #19
1: hát bocs hogy egy történelmi akciófilmtől(?) azt várom hogy történelmileg valamicskét is korrekt legyen... ennyi erővel Legolanden is játszódhatna és Esmeralda lenne a főszereplő aki ugyebár a nemes zsidó nép egy tökéletes képviselője...

2: csak tudod nem mind1 hogy kit értünk "németek" alatt; a félőrült és álomvilágban élő Hitlert vagy azokat a katonákat akik Sztálingrádnál éheztek, fagyoskodtak, lőszer nélkül, egy olyan háborúban amiről igazándiból szinte alig tudtak valamit csak túl akarták élni és szívük szerint már rég megadták volna magukat de a felső vezetéstől egyértelmű parancs jött a probléma megoldására: Nein, nein, NEIN!

Ja igen buktak két világháborút és mind a kettőt az amcsik miatt, akik ugyebár felszabadították az egész világot hősiességükkel és bátorságukkal, ők a nemes és tiszta vérű zsidó nép őrangyalai, akik csak szimplán unaloműzésből elfoglalnak "terrorista, egész világra Dangert jelentő" országokat akik teljesen véletlenül éppen utálják a zsidókat... szerintem is őket kellene "sztárolni"...

amúgy meg az hogy az egész német népet Hitler klónnak tartod (márpedig a szavaidból ez jön le) az általánosítás amit a mai világban nagy divat Rasszizmusnak/Hátrányos megkülönböztetésnek is nevezni...
gergeli. 2009. 02. 13. 16:28 | #18
szerintem ez a film egy egyszerű leszámolás lesz...
simán lehetett volna vietnám vs amerika(bár kicsit durva lett volna hazafi amerikaiaktól:D)
az hogy németek vs zsidók az csak egy kerettörténet...itt csak arról van szó hogy kis jó, nagy rossz ellen, simán lehetne 4. terminátor hogy kevés ember harcol temérdek gép ellen...
inkább a valkyre-ha már "jó nácik"-ról van szó...
Gerysama 2009. 02. 13. 16:10 | #17
Megmondóember!

Elöször is: Hülye vagy.
Másodszor: Nem sztroljuk a németeket. De ha sztárolnunk is kéne valakit, az akkor sem a zsidók lennének.
Harmadszor: A "hős" németek veresége miatt, 40 évre kommunizmus lett európa felén. És valamennyire szerepük volt abban, hogy ne egész európa legyen komcsi. Ami azért egy kissé szarabb volt mint a nemzetszocializmus. (az egyik gazdaságilag működőképes volt a másik háááát...)
Negyedszer: NEm védésképp, de 39-41 folyamán Hitler folyamatos békeajánlatokkal bombázta Churchilt, amit ő rendre elutasított (meg is szo**ák az idióta angolok később)
Ötödször és ami a legfontosabb: HA ponyvaregény stílusban adta volna elő, ahol a főszereplők végülis gengszeterek gyilkos boxolók, rablók és maffiózók. Ott az ember maga döntöte el hogy pl Vincent az most szimpatikus vagy sem. NEm volt meghúzva a jó és a rossz között a határ! Ugyanígy kellett volna megcsinálni itt is. Aki komcsi és/vagy zsidóellenes akkor a németek pártját fogja. Aki a zsidók a ruszkik ill az amcsik a szimpibb, az a másik félnek drukkol majd. Így MINDENKI igénye ki van elégítve. Mert a németek sem voltak ördögök. Ez sértő lehet a német leszármazottak részére! Persze ez senkit nem érdekel csak a zsidók.

Utoljára még annyit hogy szánalmas hogy egy ilyen film (még ha jó is még nem láttam) pont ilyenkor jön elő, amikor az antiszemitizmus kezd eltejedni a zsidó izraeli tömeggyilkosok miatt, amit palesztínában művelnek. GYorsan el KELL hinteni hogy ......felejtsétek el palesztínát, mi megtört nép vagyunk és a világháborúban a németeket "írtottuk" és ugye hogy milyen jók voltunk???? Ugye????ugyeeeeee??
megmondóember 2009. 02. 13. 15:46 | #16
1; Aki komolyan vesz egy Tarantino-filmet (pl. hadtörténetileg)... az gáz...

2; Ne csináljunk már hőst a németekből. (Másokból se).
Ami tény: a "hős" németek szabadították el a poklot. Ennyi. Nehogy már sajnáljam őket.
(A többi állam csak annyiban felelős, h. nem állították meg őket időben).
Ja, és buktak 2 db világháborút. Nem értem, miért kell őket sztárolni.
Előzmény: Belkar (14) 0 VÁLASZ
Schwed 2009. 02. 13. 15:29 | #15
Az a furcsa h ezen a képen a birodalmi sas karmaiban egy ütött kopott nyilas kereszt ékeskedik, az pedig annyira nem német, hanem inkább magyar "találmány". Amúgy egy tuti recept az oscar díjra jelöléshez amikor valaki csinál egy filmet, amiben vannak jó zsidók gonosz nácik és néhány amcsi hős...ha engem kérdeztek...befut és persze majd ha tv-ben is leadják egyszer akkor lehetőleg reklám nélkűl.
Belkar 2009. 02. 13. 15:12 | #14
jajj ne már megint egy olyan film amiben a zsidók/szövetségesek a királyságos jótétlelkek a németek meg pokolból szökött fenevadak akik reggelire embereket falnak fel... talán egyszer majd lesz egy olyan film ami valóban bemutatja a náci "pokolfajzatok" és az szövetséges "hiper-szuper men, tőangyalok(főleg az amcsik mert nélkülük ugye a világ is elpusztulna)" valódi arcát...
persze elismerem a náci felső vezetés és elég sok náci katona tényleg ilyen pokolfajzat stílusú volt, de azért elég sok kivétel is volt - a másik oldalon meg néha sokkal durvább dolgok folytak mint a náciknál (ez főleg a ruszkikra igaz, de előfordult máshol is)...
Anthonz 2009. 02. 13. 14:53 | #13
Csak jönne már :)

Nomax, ez annyira nem élethű film :)
tutituti 2009. 02. 13. 14:25 | #12
Én annyit fűzök hozzá:
Nein,nein,nein.

De azért megnézem majd.
cheerfulboi 2009. 02. 13. 14:02 | #11
A mondatom elejére azt a "Ha"-t véletlenül irtam..
Előzmény: cheerfulboi (10) 0 VÁLASZ
cheerfulboi 2009. 02. 13. 14:01 | #10
noldika: Ha a ponyvaregényhez hasonló komolyságú lesz a film, tehát senki ne várjon túlzott mélységeket a sztoriban. :) Ez egy remek, szórakoztató "marhaság" lesz, Quentin style!
noldika 2009. 02. 13. 13:42 | #9
kicsit mintha vigjatek is lenne...:D:D amuugy mar varom a cuccot...
Levcike 2009. 02. 13. 13:19 | #8
Inkább a svéd zombis nácisat nézem meg! A láncfűrészes úr jó volt benne! :)
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 02. 13. 13:15 | #7
majd kiderül, ha meg sikerült nézni, most elsőre nem tűnik rossznak, bár nem volt túl izgalmas a monológ ami kitöltötte a bemutató 60%-át...
Nomax 2009. 02. 13. 13:15 | #6
Mg42vel futni és lőni lol, inkább a vicc kategóriába tartozik:)
közlegény
közlegény 2009. 02. 13. 13:11 | #5
Maradt volna inkább a grindhouse vonalon, az a téma inkább Spielberg repertoár. flém :)
wnw 2009. 02. 13. 12:59 | #4
flém!:D
megmondóember 2009. 02. 13. 12:55 | #3
ójesssssz! már régen várom! :)
pepeti 2009. 02. 13. 12:42 | #2
Fú de nagy flame lesz itt.
haiku 2009. 02. 13. 12:40 | #1
-ásít-