Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
kalmopyrin
kalmopyrin 2009. 01. 21. 10:49 | #38
Jaaaa...A kemény nézésű Gettó- füles bagoly....
spider86 2009. 01. 19. 21:14 | #37
balfasz a köbön... de hát nehéz az élet a gettóban, valahogy ki kell törni neki is :D de legalább lettek volna benne rímek vagy valami... majd be érik ez valamikor :P
Laci 2009. 01. 19. 17:27 | #36
A zé-le-tegy nagy bör-tön-ör-tön
mé-xa-rabb-ha egy bör-tö-nőr töm...
Előzmény: eol (35) 0 VÁLASZ
eol 2009. 01. 19. 15:00 | #35
Igen, valóban én is próbálkoztam verssel meg prózával tinikoromban, mint valószínűleg sokan mások. Azt mondod az internet olyan természetes megnyilvánulási közeg, mint a beszéd. Nos itt van az alapvető különbség: az én művészi próbálkozásaim valóban a fiókban maradtak és nem olvastam fel senkinek, pedig a beszélgetés nekem is természetes megnyilvánulási közeg volt. Honnan a különbség? Sokat olvastam - emiatt őszintén fel tudtam mérni, hogy mennyit is ér valóban a "művészetem". Ez - az olvasás - pedig nyilván nem a kedvenc időtöltései közé tartozik Methosz barátunknak. Pedig szerintem egy jó művésznek, bármilyen műfajról legyen is szó, elsősorban a legfontosabb elem, hogy művelt legyen. Ezt pedig nem lehet tanítani, az ilyen gyermek csak kinevetne ha arra próbálnád rávenni, hogy olvasson néha még könyvet is.

Addig amíg terápiás céllal írja valóban semmi gond vele, de ha már felteszi valahova akkor biztosan arra gondol, hogy kiállja a nyilvánosság próbáját; ha egy terápiás céllal írott "mű" bukik meg ilyen látványosan mint ez, akkor az terápiás szempontból talán sokkal több kárt okoz. Gondold el, ha elolvassa a sok fikázást úgy érezheti, hogy az egyedüli dolgot vették el tőle ami neki fontos volt az életben.
Előzmény: brandboy (32) 0 VÁLASZ
dév_02 2009. 01. 19. 13:55 | #34
Bármiféle gúnyolódást mellőzzük a "mennyi fájdalom van egy ilyen fiatalemberben"-re... nem, feltétlenül szükségeltetik egy -a szavaidból következtetvén- világfájdalomtól vérző tinédzserhez hasonlítani másokat. Nem, nem... más kategória. Azt meg szintén hagyjuk, hogy egy hatéves gyerek öngyilkos akart lenni... ki ne gondolt volna kisebb korában ilyenekre, mikor még azt sem tudta, hogy mi az a halál (furcsa ez így, hiszen míg meg nem halunk mi sem tudjuk, de mindenki érti mire gondolok remélem). Az, hogy elbaszott egy társadalomban élünk, nem kérdéses és abban is igazad van -szerintem részben-, hogy ezért nem a gyerekek a felelősek, hisz az ember nem lesz csak úgy retardálttá... azzá kell tenni. A szomorú igazság az az, hogy van, aki megteszi mindezt. Mentesen bármiféle politikai előítélettől... kormányunk és a média a legnagyobb hunyó' a dologban. Azt nem akarom elhinni, hogy senkit sem zavar az, hogy tönkreteszik a mostanra egyetlen értékét országunknak, a nyelvet.
Nem, nem baj az, ha valaki felteszi a próbálkozásait az internetre, sőt... Látszik a srácon, hogy élvezi amit csinál és eszébe sem jut, hogy valaha ebből ő pénzt szerezzen. Emiatt még a művész jelzőt is megkockáztatom rá. A baj ott kezdődik, hogy ha valakinek eszébe jut, hogy ő tudna a srácból pénzt csinálni és meg is teszi. De még ez sem lenne akkora gond, tegye... semmi rossz nincs abban, ha a srác híres lesz. A probléma, hogy mindezt akkor teszi meg, mielőtt még a sz*ból jó válhatna, mielőtt kiforr a gyerek. Mivel belőle sztárt csinált az igénytelen média, ezért pályája csúcsán érzi magát és esze ágában sem lesz fejlődni -nyilvánvaló, hogy akaratlanul is fog, de csak keveset-.

Visszatérve az irodalomtanárhoz... az egész oktatással alapvető problémák vannak és amíg a Minisztérium azon az állásponton áll, hogy mindenképpen analfabétákat akar képezni, addig ez nem is lesz másként. Hiába akarna tenni bármit is az irodalom- nyelvtantanár, ha megkötik a kezét.

Az ének-zene tanárral kapcsolatos megjegyzést nem tudom, hogy hova szántad, mert sajnos nem sikerült kibogoznom a szövegkörnyezetből, ezt még közölhetnéd.

Az pedig tévedés, hogy az ember alapvetően erkölcsös és romlatlan... vagyis nem teljesen tévedés, de tényleg csak alapvetően az... gyermekkoráig. Aztán úgyis lesz, aki elrontsa.
Előzmény: brandboy (32) 0 VÁLASZ
brandboy 2009. 01. 19. 13:02 | #33
irodalomtanára
Előzmény: brandboy (32) 0 VÁLASZ
brandboy 2009. 01. 19. 12:54 | #32
Mennyi fájdalom van egy ilyen fiatal emberben !
Bár a legdurvább amit eddig hallottam az az volt, amikor egy hatéves gyerek azt mondta, "Nem akarok élni, mert nincsenek barátaim"(szegény család, egyéb problémák, nem részletezem).
Elbaszott egy társadalomban élünk, és erről nem a fiatalok tehetnek, ők csak a "szenvedő alanyok".
Csukás István mondja azt a versről, hogy az azért van, hogy "ne legyen az embernek üres a lelke".
Nekünk valamivel idősebbeknek furcsának tűnik ,hogy egy ilyen kezdetleges produkciót az internetre fel mer rakni valaki, de én ezt pusztán annak tudom be, hogy a mai tizenéveseknek olyan természetes megnyilvánulási közeg ez, mint a beszéd.
Tegye a szívére a kezét mindenki: majd minden tinédzser ír legalább egy-két verset, (megközelítőleg hasonló színvonalakat, mint Methosz). Csak az a különbség, hogy régen a "fiókban" maradtak ezek a szárnypróbálkozások, vagy még annak sem nevezhető dolgok.

Nem hiszem, hogy valaha sztár lesz, de ha lenne egy normális irodalom tanára, akkor semmi mást nem csináltatna vele, mint újabb, és újabb verseket íratna vele, és aztán a hibák közös javításán keresztül remélhetőleg megtanulná rendesen a nyelvtant,és a helyesírást.
Alapvetően ezek a szövegek jelen formájukban csak terápiás célt szolgálnak(ezt nem gúnyból, vagy iróniából mondom), de ennek nagyon megfelelnek, és remélhetőleg folytatni fogja.

A "zenétől"(zenei alaptól) most elvonatkoztatnék.
Legyen elég annyi, hogy kurvára seggbe kéne rúgni az összes tanárt, aki ének-zenét tanított neked eddig, vszleg az óvónénikkel kezdve.

Mindenesetre jó hinni, hogy alapvetően az ember romlatlan, erkölcsös lény.



dév_02 2009. 01. 19. 10:55 | #31
Nyakamat rá, hogy a srác néhány éven belül sikeres lesz (DE CSAK AKKOR? HA EZT A GYENGE SZINTET TARTJA). Miért?... mert kicsi hazánk nyugatosodik, ahol minden sz*t el lehet adni, csak megfelelő marketinges kell hozzá. A mai fiatalság nem értékeli a "szépet". Az iskolákban analfabétákat képeznek. 10 gyerekből 8 nem érti azt, amit olvas. Miniszteri szinten próbálják tönkretenni a világon egyedülállóan használható nyelvünket. Hol van még egy nyelv, amelyikben ennyi változatát alkalmazhatnánk a verselésnek... sehol. Nézhettek ti is engem most hülyének, hogy miről beszélek... tudom, letűnt korszaka ez az irodalomnak és manapság ez már nem módi, de nem szabadna hagynunk, hogy csak azért, mert néhány retardált fiatal nem képes megtanulni írni ill. olvasni, ezért legyen nyelvtanilag helyes szó a "LOL", mint msn szleng és használhassunk "hogy" helyett pusztán egy "h" betűt. Atyaég... hová fajul még ez a világ? Nem mondom, hogy mindenki olvasson, mert a művészetnek sok fajtája van (amit a srác csinál az is az, csak nem jól teszi... nagyon szeretem a magyar underground rap zenét és ilyen berkekben mozgom legtöbbet..., de lássuk be ez sz*r), de legalább a szépet kéne értékelni... azt, ami jelent is valamit. Nem az ötforintos suttyókat. Manapság, mikor ezek az ötforintos gyökerek diktálják a divatot és a normát... mire számítsunk?

és mielőtt megköveznétek, hogy ki ez a szerencsétlen irodalmár, aki itt szónokol, akkor jelentem, hogy én Gépész vagyok (nem szakmám az irodalom) és 20 éves. Furcsa, hogy ennyi idősen kell megbotránkozzam a korosztályomon ill. a nálamnál kicsit fiatalabbakon.

Szóval azt szerettem volna kihozni belőle, hogy ennél szinte bárki különbet hány, mint amit a srác csinált és adok neki mondjuk 3 évet... sztár lesz. Hullócsillag ugyan, de csillag... ezen kicsit el kéne gondolkoznia mindenkinek.

nyehőce 2009. 01. 19. 10:29 | #30
Ez valami félelmetes! Remélem a következő század gyerekei ezeket a sorokat elemzik majd irodalom órán és József Attila meg a hozzá hasonló lúzerek már nem lesznek tananyag. ;))))))))))

Mikor az ember az éden kertből kint rekedt
Nem marad más csak hogy sorsod kinevet
Mindent felteszel egy lapra
Vársz arra a szebb napra
Fej vagy írás ez itt a kérdés
Várod már azt a lehulló érmét
A napok vámpír ként szívják az ember vérét
Rég elveszett a helyes utat megmutató térkép
Ha lenne egy kis időm a sötétbe egyedül rettegnék
Fájdalmam jeléül egy - két könnycseppet ejtenék
Lehet hogy jobban járnák ha minden érzés elrejtenék
Nem ilyen bonyolult gondoltak szövegemmel megfejtenék
Akkor talán az emberek a zenémre csápolva a kezeket féltenék
Néha már azt se bánnám a ha éltem percről percre elvnék
Csak az kérdés hogy a túlvilágon kinek kellenék
Gondolkodás nélkül egy pillanat elutasítana a jó isten
Pedig nem vétkeztem soha se ebben a szennybe itt lent
Az ördög magától nevet leköpne és itt állnék ide vissza lökve
Akkor inkább maradok itt bánatomba sorokat költve
Kérdéseket feltéve a papír felet virrasztva töltve
Minden érzésem egy tollal papira gondosan kvarcolok
Nem hagyom hogy az álmaim elvesznek kitartóan harcolok
Bár néha úgy érzem hogy a lelkem a a leghosszabb járda
És rajta taposva ezt az utat kurva sok ember végig járta
Sokszor itt hagynak egyedül gondjaimba jó mélyre elmerülve
Most is fekszem az ágyon búsan a füzet felett elterülve
Kérdem hogy amit én csinálok az vajon érték
Ha arról lenne szó vajon a barátoknak mennyit érnék
Úgy érzem hogy ők két forintért bárkinek eladnának
Ha baj van mint egy kulcsot gond nélkül elhagynának
Emlékük legmélyebb raktárába csak se perc alatt elraknának
Én lassan már nem bízom senki be se sokan elárultak
Legalább az igazi énjük előttem kapu ként feltárultak
Tetteik úgy meséltek mint valami több ezer oldalas könyv
Zápor ként hullott a szememből a papira a könny
Minden baj felém hatalmas vihar ként öröké gyűl
Néha az agyamba a gond kényelmesen oda ül
Ilyenkor van bennem mindent össze zavaró zűr
De ekkor itt nekem a lap ami minden bajt kiszűr
Megszűnik bennem a hatalmas tátongó sötét űr
Én nem hadakozom mert tudom bosszú buszút szül
Sokan mondják olyan vagyok mint egy nyúl
mert gondolkodom és tudom hogy ez csak mélyre húz
Így is a szívembe millió egy szilánk vérző sebet szúr
De nem szabad feladnom és akkor meglesz a helyes út
A szövegemmel az igazság harcosa ként harcolok
Tudom hogy még egyes emberek miatt szívembe sebet kvarcolok
Inkább nem törődök semmivel és egyszer olyat alkotok
Amitől talán egyszer megfordul a föld
És a közönség tapsa majd napelem ként feltölt
Előzmény: eol (29) 0 VÁLASZ
eol 2009. 01. 19. 10:20 | #29
Megtaláltam a weboldalát, úgyhogy fel, ti rajongók, nem kell a bálványotok nélkül maradnotok! http://methosz.mindenkilapja.hu/ A vendégkönyv egy érdekes keresztmetszet a kultúra állapotáról. Érdemes betekinteni a művész helyesírásába is, a "majdani számaim szöv" alatt.

A tegnap néztem meg az Idiocracy című filmet, arról szólt, hogy két embert lefagyasztottak, ott felejtették és csak 500 év múlva keltek fel, közben az emberiség intelligenciaszintje nagyon visszaesett, úgy átlag 40 körülre. Hát Methosz weboldala nagyon visszaadja azt a fílinget.
kalmopyrin
kalmopyrin 2009. 01. 19. 09:17 | #28
Látszik a szemén az elszántság és,hogy nincs és nem is volt gyerekkora.Az utcai harcok kőkeménnyé tették és a "szer" uralja az életét...Mindenre képes lenne akár még ki is fizetné a gumicukrot a boltban...Teljesen kiégett,belül már üres és érzelmek nélkül éli egyik napról a másikra a farkas törvényű életét.Nincs mit veszítenie,a gettó a családja és már nincs lehetősége és ereje a kitörésre a jobb élet felé...visszahúzza a banda iránti elkötelezettsége,amit még az oviban vett magára egy alma és egy vajas-mézes kenyér árán,az életben maradási ösztöne miatt.Ezzel aláírta a szerződést a gonosszal és tartozik a sötét erőknek a lelkével...Teljesen kirekesztettnek érzi magát és nem érdekli mert tudja:EL FOG TŰNNI A TÁRSADALMI SÜLLYESZTŐBEN...DDDDDD Beszarás ez a nyúl-árnyék giliszta....:)))))
noldika 2009. 01. 19. 00:38 | #27
...siralmas...
emgé 2009. 01. 18. 17:00 | #26
Nem tudom mi bajotok van, többet tud az életről, mint a tvben felbukkanó picsák háromnegyede. Persze ettől függetlenül szar. :D
dXter 2009. 01. 18. 13:16 | #25
a következő számának a címe "logopédus" legyen már
iw84u4t 2009. 01. 18. 12:27 | #24
Methosz for President!
dbi 2009. 01. 18. 02:28 | #23
ikszdé…
hát…
őőő…

1:35-nél nem bírtam tovább bocs ez… aki úgy érzi érdemes végighallgatni, tegye helyettem is.
Azt hiszem erről és a hasonlókról sok mindent el lehet mondani de fölösleges!
gurbli 2009. 01. 17. 23:42 | #22
Nincs ezzel gond mert ugye minden sztár igy kezdte valamikor(persze van akinek tehetsége is van hozzá).
De addig amíg nem ér el egy szintet mert a jelenlegi az minősíthetetlen(se rím se ritmus) addig inkább ne tegyen fel videót mert az jobb mindenkinek... de főleg mindenkinek!
dzsánszön 2009. 01. 17. 22:29 | #21
ne oltsátok már szegényt :P inkább támogassátok xD nemsokára ugyis felkarolja a hálliwoodi szargyár :D a fosgyártó médiának az ilyenek kellenek :D |ezzel csak aza baj hogy az ilyenek meg a média sztárok lejáratják az igaziakat(deego,tm,altare,tibbah,Bankos,NKS hadd ne soroljam :):D
Killex 2009. 01. 17. 21:03 | #20
addig volt érdekes amíg rá nem jöttem h nem is MC Menthos a művészneve...:D
Öcsi 2009. 01. 17. 17:57 | #19
húúúúúúú de szar.... de legalább nem tette magasra a mércét, a következő ennél már csak jobb lehet... :S
FEPMAAP 2009. 01. 17. 16:06 | #18
ez de szar..
Jaca 2009. 01. 17. 14:55 | #17
Broáááf
mcsoma 2009. 01. 17. 13:52 | #16
rímek? ritmus? Először azt hittem hogy legalább felveszi a zene ritmusát, de vhogy nem jött össze neki :D
Wald 2009. 01. 17. 12:57 | #15
"na jó nem is" hát ez tetszett XD XD
Belkar 2009. 01. 17. 12:47 | #14
ez lesz az új csengőhangom :D na jó nemis :D
petttyaaa 2009. 01. 17. 12:29 | #13
-.-
Kecskeee 2009. 01. 17. 11:55 | #12
Ha érteném, hogy mit mondd.. de a 200ftos tescos mikrofon nem vesz fel olyan szép hangot.. és ráadásul a srác is motyogva hadar :P Rémes
komcsik 2009. 01. 17. 11:47 | #11
40 másodpercig bírtam, csak azért nem utálom mert nem cigány!
neophyte 2009. 01. 17. 11:39 | #10
baaaaazzzzdmeeegg.............
Wald 2009. 01. 17. 11:10 | #8
jol lejáratta magát, és még mennyi komment lesz a jutyubon XD porrá fogják alázni még az se lepne meg ha öngyilkos lenne a sok oltás miatt XD
yushuf 2009. 01. 17. 11:06 | #7
szerintem a youtube-on már mindent leírtak helyettem is
Sziszo 2009. 01. 17. 11:04 | #6
szegény kisgyerek.. még azt hiszi hogy menő most.. :))) szánalmas produkció
Jokker 2009. 01. 17. 11:03 | #5
Bírom az olyan embereket akik 13 éves élettapasztalattal ehhez hasonló bölcs dolgokat mondanak.
Amúgy az ilyenekre van igény??? Sosem fogom megérteni...
Lacc 2009. 01. 17. 10:46 | #4
Csak egy tanács a művész úrnak: ha szar az élet, sosincs későn fejbelőni magad. Úgy mindenki jobban jár.
Pubycsavo
Pubycsavo 2009. 01. 17. 10:41 | #3
kitör belőlem az állat :OOOOO ó máj gád :DDD dekőkemény :D ez már megint egy minőségi fos :D
Zsömy 2009. 01. 17. 10:39 | #2
pancser pancser, de mond igazat is
pepeti 2009. 01. 17. 10:38 | #1
Szeretem az ilyen önjelölt rapperokat.:D