Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
sahinel 2009. 01. 01. 12:18 | #21
Ha win van a gépen az nagy valószínűséggel fagyni fog. Egy linux-os rendszer évekik elmegy annélkül hogy hozzá kéne nyúlni szerverként is. A hardware lehet jó ha az os fagy rajta. Banki, kórházi, stb rendszerek csak kliens oldalon win-ek, de a szerverek linux alatt mennek legtöbb helyen ahol nem mazohisták. ÉS pc-mac ugyanaz mondom. X86-os arhitectura van már benne, ami ugyanaz mint bármelyik másik "pc" Egyébként linux, mac mindkettő a unix-ból ered. Különbség csak árban, és kompatibilitásban van. Mac nagyon korlátolt mivel kb ugyanúgy csinálja a szabadalmakkal, stb mint az MS. Csak nézz utánna hogy miért jelentette be a win hogy pl az IE ezentúl kompatibilisebb lessz a szabványokkal, mert eddig ezt nem igazán csinálták meg. Mac-nél pl safari a böngészőjük, és rohadtul gyengén szerepel még megkockáztatom hogy az IE is jobb nálla.
Előzmény: godzsy (20) 0 VÁLASZ
godzsy 2008. 12. 30. 22:49 | #20
Itt a helyi TVben 11 éve vettek 10 milláért egy macintosht videovágásra. ez alatt a 11 év alatt egyszer (ismétlem egyszer) kellett újrarakni a gépet, akkor is frissebb OSt kapott fagyás alig van. A PCs windowsos vágómasinákat (van két DELL is köztük) meg ha stabilan akarod használni, jó-fél-évente kell kipucolni és újrarakni. xD a MACes AVID alig, a PCs AVID telepakolja szeméttel a vinyót, bár ez inkább a programfejlsztők rovására írható fel.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 30. 10:36 | #19
egyébként ha már oprendszer akkor amivel legjobban meg vagyok elégedve:
http://www.youtube.com/watch?v=7gNUL98lg_Q

Havernak 1.5 éve raktam fel a linux-ot mert nem játszik, és gondoltam kipróbálja, ( igaz winhez sem értett folyamatosan karbantartásra hívott, meg belassult) majd ha nem tetszik neki visszarakom a wint. Azóta semmi gondja nem hívogat 2 havonta, és még telepített msn, skype, stb progikat magától. Az tuti hogy ha lehet ugyanúgy linux-ot rakok más gépére ha kérik, mert nincs vele gondom. Egyedül direct x miatt maradok win-en, mert a köcsög ms átvágta régen az openGL-t, és a fejlesztőket, és levédette a dx-et, ez miatt monopóliumot épített ki játékpiacon.
Előzmény: sahinel (18) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 30. 10:22 | #18
Válogatott alkatrészek, design van már nem mac gépekre is csak drágább. A mac miért kerül 2x többe mint egy másik ugyanolyan pc? mert design, és név. Egyébként meg lehet nézni hogy mik vannak pl a gépeiben(elárulom már ugyanazok az eszközök mint bármely más otthoni, laptop pc-ben. Semmi különbség csak a programok mások. Tipikusan az a kategória a mac ami arra épít hogy vannak sznobok, akik mutogatják a fuxokat a nyakukban és ezzel ők lesznek a nagykirályok.
I tunes nélkül és más gépéről mac termékekre tölts le zenét:D beszopja az ember rögtön. El lehet gondolkozni hogy vehetsz kb 2-3 gépet egy mac-árából. Pl I-phone nem kommunikál más telefonokkal csak i-phone telefonnal. Bluetooth-on sem tudsz átküldeni számokat, csengőhangokat, mert gyárilag le van tiltva. Van sok telefon ami ugyanazt tudja csak olcsóbb és nincs agyonhypolva. Ha valaki gépeket állít össze, és kicsit ért a hardware-hez akkor az tudja miről beszéltem. Parasztvakítás aminek sokan bedőlnek.
Előzmény: Hoember (14) 0 VÁLASZ
L!onel 2008. 12. 30. 02:23 | #17
ez pont olyan, mint azon vitatkozni hogy milyen kaját szeretsz jobban, a sültcsirkét vagy a sültkacsát? aki a csirkét szereti nyilván nem fogja megszeretni a kacsát csak érvek és buta videók miatt, mert az nem ízlik neki. éppen ezért, felesleges is vitázni, hogy melyik jobb! sőt valaki szeretheti a csirkét is meg a kacsát is egyformán, vagy eggyiket sem :)
sf 2008. 12. 30. 01:53 | #16
... ez mindig is egy örökös vita volt, hogy melyik a jobb és egy darabig az is marad...
sztem a mac rohadt drága ahhoz képest amit tud, másrészt WIN alá ezerszer több progi és JÁÁÁÁTÉK is van,
még ha nem is "használható" annyira mint a mac, bár ezt már az újabb windows-okról nem mondanám el...
Mac sztem inkább ilyen sznob kategória, hogy drágán veszek valamit oszt nekem olyan van.. :)
meg a géphez nem feltétlen értők is könnyen, könnyebben tudják használni....
meghát kinek mi tetszik.. pl. nekem a MAC nem tetszik, mert otromba, hogy a monitor alján ott egy nagy pöszme kinövés...
másrészt viszont a MacBook vagy a MacMini jól néz ki és picike... viszont meglepően nehéz, ami baj egy laptopnál... :(
persze a windows se egy istenség és néha fagy is, (bár nekem már kb. 3 éve nem fagy és véleményem szerint ez
valamennyire hardver függő is...) de hatalmas előnye a DirectX és a játékok.
Az ipod és iPhone viszont már jó,,, nekem csak ezek kellenek és megy windowsal , szal semmi gond..
ja és az inteles MAC-ekre nyugodtan lehet windows-t is húzni, sőt még bootnál választhatunk is, hogy OS X vagy
windows induljon....
Ivanhoo 2008. 12. 29. 19:52 | #15
Höhh:P üt a kép:D elsőre ha nem olvasod a szöveget, mintha a win-t fikázná (sok zsinór, helyfoglalás), aztán meglátod a szöveg után a második képet XD háhh:D és mekkora igazság:D...oszt. társamnak volt egy Mac laptopja, aminek a képernyője a bill-hez 2 pontban csatlakozott...namost leesett...etört at egyik csatlakozási pont...pont az, amin keresztül érzékel mindent a képernyő:D vehetett új gépet XD


lehet hogy szép design, meg praktika, meg modern...de tudjátok ki akar 2X kidobni annyi pénzt rá ha leesik a gép az asztalról, és eltörik a képernyő...(mert bele van építve minden) XD (van kivétel)...míg a win-nél csak veszek egy új monitort...meg amugy is leszarom a design-t, ha különben egy kalap szar!

Előzmény: Hoember (14) 0 VÁLASZ
Hoember 2008. 12. 29. 18:11 | #14
ince 2008. 12. 29. 18:05 | #13
"imádom... nem bírom..."

"A debiánosok meg csak mosolyognak hátradőlve - mondja a solarisos rendszergazda"
Előzmény: kim (12) 0 VÁLASZ
kim 2008. 12. 29. 17:34 | #12
ha lenne maced nem beszélnél ekkora marhaságokat

os x alapvetően másként működik mint xp vagy vista. ráadásul egy op rendszer és nem hardver (intel vs amd)
ugyan olyan vason fut mint egy microsoft által irt op, csak épp átgodoltabb, stabilabb, kényelmesebb, biztonságosabb, egyszerűbb és ami nagyon fontos: nem baszogatja a felhasználót feleslegesen. Pl: nem használt ikonok vannak az asztalon , stb...

egyébként meg meg vicces ha egy trabantos fikázza a bmw-t, hogy elektromos ablak meg minek, meg a bmw is elromlik, meg drága is. de azért bele tenné a seggét egybe szívesen....

bocs... imádom az OS X és nem bírom windows
mephistto 2008. 12. 29. 17:11 | #11
mac és windows ugyanaolyan algoritmusokat használ :) ugyanazon a rendszeren íródott, annyi, hogy egyik tyúktojás a másik kakukktojás vírust meg ne mírnak macre, ez nem jelenti azt, hgoy ne mtudnak, csupán nincs benne üzlet :) még linuxra is lehet :D:D bármire bármikor anyagi érdek egyenlőre nem fűződik hozzá ezért nem írnak ennyi :) egyik sem jobb a másiknál, ati vs nvidia, intel vs amd vicc ez már hol ez hol z jobb egyi kfikázza a másikat, én mindig a régit fikázom :) úgyt vagyok vele azon az oldalon állok ami az aktuálisan a legjobb, de úgyis átveszi ka stafétabotot előbb utóbb, nekem volt mac pc ati nvidia intel amd mindegyik jó volt a maga idelyében :) és sztm amúgy trágya mindkettő :D winfos meg mac is nem európában készült mi európaiak okosabbak vagyunk mint a dili amcsik azokban ott én ne mbízom, macben is megvannka a titkos kis szarságok, szóval a világhódító terveitekről szóló adatokat ne tároljátok windowsos vagy maces gépen :D:D mert aztán jönnek a katonák és betörnek az otthonotokba :P és megesznek :D
Ivanhoo 2008. 12. 29. 17:03 | #10
a Tömörkényben van ez a naagy PC ellenesség (legalább is a grafika tanár részéről:P)...vett a suli (megint) vagy 15 Mac. gépet...hááát...nem is tudom..ezzel együtt mostmár van vagy 80 gép a suliban, fele pc fele apple arányban...az új gépek sztem elég lazák, bár ezt csak a külsejükről mondhatom el... 21colos fekete lapos képernyő az egész, a gépház beleépítve, és még billenthető is...az ára -darabjának- 300e körül mozog, és semmivel sem jobb mint egy 150e forintos PC...:S és ez a legnagyobb gáz...oké, nem játékra van kitalálva hogy gyors legyen meg fasza, hanem hogy filmet vágjanak, fotosoppoljanak, képeket illusztráljanak meg hasonló grafikai maszlag...de Kérem, melyik 300e forintos PC ne tudná ezeket megcsinálni:S:S szal nem értem ezt a nagy Apple imádást.
Re-Peet 2008. 12. 29. 15:42 | #9
Persze..és tegyünk bele egy hamburgert is és legyen a neve : MacDonaldsPC
Előzmény: ManOfUnknown (8) 0 VÁLASZ
ManOfUnknown 2008. 12. 29. 15:26 | #8
Egyszer csinálná meg azt valaki, hogy "Mac and PC"! Még a végén jó is kisülhetne belőle! Mind a 2 gépből a előnyös dolgokat kiszedni és azokból összeállítani egy "MPC"-t vagy mittomén!
Purple
Purple 2008. 12. 29. 15:09 | #7
az volt jó, mikor a robotok elkezdték ölni egymást, háttérben meg a pasi nekiugrott a csajnak :DDD
encsisz 2008. 12. 29. 15:00 | #6
annak ellenére hogy a használok Apple termékeket, és valóban megbízhatóak és jobbak, mint a többi általam ismert linuxos windowsos izé, ez a filmecske nem tetszett. Szánalmasan rossz volt. Plágium is (még a zene is Transformers) és amúgy is minek ? ha már előveszik ezt az ötletet, jobban is meg lehetett volna csinálni, jobban kidolgozni. Peace.

sf 2008. 12. 29. 14:58 | #5
na.. hát sokan mondták nekem, hogy a MAC így jó meg úgy jó...
vettünk is egyet, de sztem eléggé trágya :):)
állítólag soha nem fagy: nekem indítás után egyből 2-szer is megfagyott.
aztán update-elni akartam az OS-t.. kifagyott letöltés közben.. újraindítottam és gondoltam akkor megint update-elem..
erre azt írja, hogy már lejött az update és akkor installálja... persze kifagyott, mert nem jött le teljesen...
újraletölteni nem lehet, mert azt írja, hogy már lejött... úgyhogy akkor maradt az, hogy manuálisan letölt és installál....
aztán mondják, hogy nincs rá vírus.. hát dehogy nincs... :)
fullscreenbe nem lehet semmi futtatni, mert a buzi menük fennt maradnak mindig... buherálni kell egy rakással a
beállítások között, hogy az eltűnjön valahogy... az alap egy gombos egér az sztem siralmas... és a CTRL klikk a jobbgomb... nagyon szar :).. egyből kell hozzá egy normális sokgombos egeret venni.. :)
akkor van a MultiTouch pad, ami csak annyit tud, hogyha egy helyen lenyomva tartod és máshol huzogatod az ujjad, akkor scrolloz... ilyenkor az egér nem megy... na persze a Touchpad az jó nagy és ha odateszed a kezed, akkor sokszor
véletlen hozzáérsz valahol és akkor leáll az egér és scrollozni tudsz és nem érted mi van, aztán rájössz, hogy véletlen
hozzáérsz.. :):)
hibaüzenet a nyista általában.. valami vagy indul vagy nem.. aztán próbálj meg rájönni, hogy mi a gond.. :):)

szal összefoglalva sztem egyáltalán nem jobb mint egy PC... egyszerű user-eknek lehet, hogy jó, de aki
ért a géphez az sztem kikészül tőle.. :):)

Összefoglalva ennyit tudnék elmondani róla.. :)
Üdv.

Belkar 2008. 12. 29. 14:12 | #4
pedig ez épp hogy fordítva van 10 PC -re jut egy Mac (kivétel amcsiföld, de az és az sokkal fontosabb hogy ott mi van, mint a világ többi részén tudom én :)
Lako 2008. 12. 29. 14:06 | #3
Nekem a MAC majmolása nem tetszik... (Lehet anyuzni:)
Schabee 2008. 12. 29. 13:26 | #2
nagyon jó!
|-=O=-| 2008. 12. 29. 13:08 | #1
Ezt jól megcsinálták! Szerintem Mac-en készült. ;)