Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Grex 2008. 12. 18. 22:07 | #153
...rátapintottál a lényegre..Liberálisok...aberráltak,pedofilok gyülekezete....nem a saját pénzükből akarják ezt megtenni....a tiedből,enyémből a szomszédjáéból,stb, nem ezzel a módszerrel,hanem ráveszik őket szavazzanak rájuk,(akkor jön el a homokosok,pedofilok,abberáltak paradicsoma)támogassák őket a választásokon,had házasodjanak azonos nemüvel,had lehessen fiatalkoruval(14 év alatti) szexuális kapcsolatot létesíteni legálisan törvények által védve ezeket a senkiháziakat....és akkor jön ide egy post"szemet szemért",és jön ide egy shaniel....szóban sokkal szivesebben beszélnék vele, írásban nemugyanaz....mutatnék neki valakit aki meggyőzné hogy ne a gyilkosok kezét fogja ha vezetni akar valakit,és utat törni a gyógyulás felé,hanem a feldolgozhatatlan,visszacsinálhatatlan dolgokat megelőzve próbáljon az Áldozatoknak segíteni....de mint tudjuk ő szintén....zenész.
Előzmény: szisz (152) 0 VÁLASZ
szisz 2008. 12. 18. 15:58 | #152
Kedves Grex, Purple, Sahinel és Xavó és persze mindenki más!

Nekem eddig eszembe sem jutott regisztrálni az izére pedig imádok rajta böngészni.
Ráadásul még a kommenteket sem szoktam elolvasni, de a cikk után mégis elkeztdtem nézegetni a őket és végül már azon kaptam magam, hogy nem tudom szó nélkül megállni egyesek véleményét.

(Bocsi, a körítésért)

Megtaláltam a megoldást: Sahinel, Xavó és az összes liberális lelkületű ember mostantól fogva remélem nem csak pappolni fog, hanem nekiáll és foglalkozik az összes szerinte beteg és bűnös emberrel és ami mégszebb meggyógyítja ill. jó útra tereli őket, igaz?
Rászánja a pénzt, az energiát (mert gondolom azért ezeket a terheket nem hárítjuk át a társadalom azon részére aki szerint az ölés és a pedofília bűn, igaz??? ). Szóval hajrá: vannak börtönök tele bűnösökkel, vannak pedofílok, stb... mindenkinek jut, lehet őket simogatni, kedvesen beszélni hozzájok, tanítgatni... Ha sikerül, akkor mindenki jól jár... ha nem vagy mondjuk ne adj Isten esetleg valakit közben bántalmaznak, megerőszakolnak, megölnek akkor az meg pech, nem igaz? Sőt, vihetitek magatokkal a családotokat is, hogy jó példát mutassatok a tömeggyilkosoknak, rablógyilkosoknak, pedofíleknek, agresszív embereknek... Vagy talán ez így túl durva? Nem tetszik?
Igazatok van abban 100%-ig, hogy az agresszió agressziót szül...ezt minden normális, hangsúlyozom NORMÁLIS ember tudja.... akkor most már csak azoknak kell elmagyaráznotok agresszív viselkedés, gyilkosság, erőszak miatt vannak börtönben, nem gondoljátok?? Remélem nektek van igazatok és sikerül megváltoztatnotok a társadalmat....
De ha nem, sebaj.... majd én és a többiek ja és ti is persze (amennyiben szerettek adózni) szívesen fizetjük az összes gyilkos és pedofil eltartását a börtönben... Úgyis olyan jól megy az országnak, mint Norvégiának vagy Svájcnak...




Előzmény: sahinel (151) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 06. 10:31 | #151
úgylátom te nem érted:D megöltek valakit? igen. Gyilkosok? igen. Akkor kezeljék úgy őket. Hogy elmebetegek-e? valsz nem ha csak 1 emberrel csinálták, mivel akikről halottam nem kispályásak voltak, és tömeggyilkosok. A családtagok megeszik az elkövetőt ugye milyen vicces a szemet szemért elv?:D Emberevés-re gondoltam hogy ez egy felismert, és régóta létező dolog. Ezt senki nem állította hogy kultúra, csak hogy voltak ilyen népcsoportok akiknél ez kultúrálisan kialakult . Nem kéne belemagyarázni dolgokat abba amit mondtam. (ezz annyira női

http://beta.vreel.net/watch_1718.html itt van egy két okos ember is aki megszólal. Beküldtem ize-re is de valsz túl hosszú nem rakják ki. Az öregúr véleményét hallgasd meg és talán lessz fogalmad arról amit próbálok elmondani. Mi az birkaként beenni a sok maszlagot, és 0 agyi tevékenységgel fogyasztani és visszamondani amit hallunk.

egyébként nem tom hol láttad hogy én nem büntetném őket, csak kezeltetném és kiengedném. Mint lentebb írtam van aki élete végéig diliházban marad. Nem életfogytiglan 15 max mint a börtönben. Elmebetegeket soha nem engednek ki a társadalomba ha veszélyes. Mivel beteg, nem tudja magát kontrolálni.

A gondom a halomragyilkolásával van az embereknek, és ideológiai alapokon ugyanúgy viselkedünk mint az elmebeteg gyilkosok. Nézd meg a filmet ha jól tudsz angolul, és elég sok kérdést fel fog vetni, ha van értelem ami beengedi az információt.
Előzmény: Purple (150) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 12. 06. 08:07 | #150
ennyire nem érted. ezek elmebeteg gyilkosok. a hozzátartozók meg általában a normális ember intelligensebb annál, hogy megegye őket... én nem kezeltetném őket, mert nem éri meg. bevágnám valami ocsmány férges börtönbe és hadd szenvedjen... az ilyeneknek ki kell szelektálódni, köszöni a világ, tökéletesen meg van az ilyenek nélkül, nem kell őket visszaküzdeni a társadalomba. a mi pénzünkön. komolyan inkább adok a csövesnek vodkára, mint hogy az ilyeneket kezeltessem...

kultúrák meg... így 2008 vége felé baromira nem hat meg, hogy valaki ennyire csökött agyilag, hogy embert egyen kultúra címszóval.
Előzmény: sahinel (149) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 05. 18:55 | #149
Szemet szemért elven az elfogyasztott ember családja megeheti az elkövetőket?

Ha megnézed a tömeggyilkosokról szóló kis discovery filmet, akkor ott beszámolnak amerikában is ilyesmiről, és a hátteréről. De bizonyos kultúrák is csinálták több helyen a világban.

"Teyateyaneng (gyakori helyi rövidítés szerint: TY) kereskedelmi központ, mely kőedényeiről és moherszőnyegeiről híres. A látnivalók közé tartozik a khoiszan művészet több példája, a kanibálbarlang, ahol a 19. század elején kanibálok rejtőztek"
Előzmény: Purple (147) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 05. 16:47 | #148
olvasd el újra,azt írtam:KEZELTESD magad.Hogy miért azt te már régóta tudod......
Előzmény: sahinel (145) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 12. 05. 14:20 | #147
sahinel 2008. 12. 05. 10:42 | #146
jah és a volt pszihológia tanárom börtönben dolgozott. Csillag szálló szegeden:D De valsz sík hülye volt szerinted akkor a bűnözőkhöz mert nem akarta halomralőni az összeset.

"Az ókorban a pszichológia még a filozófia része volt, mint tudomány a XIX. század végén jelent meg."
"Kezdetben vala a mitológia. A mítoszokból nőtt ki fokozatosan a művészet és a filozófia is, majd a gondolkodás folyományaként jöttek létre hosszú évszázadok alatt a különféle tudományok. Ilyen tudomány a pszichológia"
Tehát ahhoz hogy felfogd miről is van szó, filozófálni tehát gondolkodni kell és nem érzelmek álltal vezérelve megmondani a frankót. A tudomány nem ismert érzelmeket, max vizsgálja azokat.
Előzmény: Grex (144) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 05. 10:28 | #145
:D nekem is van pszihológus ismerősöm és szerinte meg nincs bajom, és szerinte nem is akarok senkit megölni, megkínozni, megalázni, stb. Nekem azt mondták hogy ölni bűn. Akkor most kinek van igaza? Neked aki gyilkolna, vagy nekem?:D
Konkrétumok nélkül üres vagdalkozás amit mondassz. Fogadjunk nyelvtanilag, mondatszerkesztés miatt jön most a szövegelés, és nem a témához illik, hisz nehéz érveket felvonultatni az melett hogy csak úgy kinyírnátok embereket, akik rosszat csinálnak szerinted, és mindegy hogy az agysejtjei hibás működéséből vagy gének hibájából gondolkozik rosszul te kinyírnád. Nehz vitatkozni azzal hogy két olyan országot mondtam amik szociálisan ma a legfejletebbek a világon? Norvégia szerinted barmok, tömeggyilkosok, pedofilok kedvenc vadászterülete mert normálisan bánnak a bűnözőkkel? Svájc is tele van barmokkal mi? Meg elmebetegekkel mint én?:D

Egyébként tudom hogy kezeltetni kéne magam hisz izélek:D
Előzmény: Grex (144) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 04. 21:44 | #144
.......ma megkértem egy barátomat hogy olvassa végig az összes kommentedet,és mondjon rólad véleményt, (a te kommentjeid,alapján...)mint pszichológus egy esetről mintha vele beszélgetnél itt erről a témáról.....az első dolog amit mondott engem is meglepett,de meggyőzött mert rámutatott a soraidban több árulkodó jelre....kezeltesd magad.
Előzmény: sahinel (143) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 04. 14:49 | #143
persze hogy provokálok. Erőszakra erőszakkal felelni kb olyan mint benzinnel tüzet oltani. Az emberállat szereti a másik állatokat, és a saját faját is irtogatni mindenféle meggyőződésből. Az evolúció lehet hogy tényleg szelektál az állatok közt, de mi emberek azért lennénk azok amik mert nem az ösztön, érzelmek vezérelnek, hanem társaslényként megtanul együtt élni. Sokat verekedtem, kiközösítettünk másokat, stb iskolában, mert ezt láttuk elfogadottnak. Ha az osztály így viselkedett, akkor neked is így kelett, hisz kinéznek. Egyenruha, egyengondolkodás, stb. Ezután jött hogy felnő az ember és van akinek szélesedik a látóköre. 11 év harcművészet, sok verekedés, stb után amit fiatalon csináltam rájön az ember hogy valójában a gyerek a környezetében végbemenő dolgokat tanulja meg, kezd aszerint viselkedni. Minden agresszió amit belenevelsz törvényekkel, nyilvános kivégzésekkel, társadalmi normákkal, az a legtöbb emberbe belenevelődik, és nagyon sokan képtelenek változni idősebb korban. Lehet megnézni azokban a társadalmakban ahol halálbüntetés még ma is megy, hogy milyen az élet, és hogy viselkednek az emberk. Ezért hoztam fel az arabokat, ahol pl szemet-szemért elv még sok helyen működik. Igen de ezeken a helyeken pl a szexuális életet csak kurvákkal, sajátnemű emberekkel, vagy külföldön tudsz csak élni ha nem házasodtok össze. Miért hívják az arab országokat a melegek, prostituáltak mekkájának? Ja Dubai-ról beszélek most ami még sokkal szabadabb is mint a többi iszlám ország.És még sok minden másban is megnyilvánul hogy korlátoltak.

Lehet nektek ezek tetszenek, így akartok élni, de nekem inkább norvégia, swájc pl sokkal szimpatikusabb, és szerintem fejletebb szociálisan. Amerika-anglia közt is ég és föld a különbség. Rendőrök mernek fegyver nélkül mászkálni? Míg amerikában az egyik legveszélyesebb munka rendőrnek lenni? És köztudott amerikában van halálbünti, és elég kemények a törvények. Szerintetek akkor ez miért van ha kemény törvényeknek visszatartó erejüknek kellene lennie? Jah hogy sokkal keményebb bünözői réteg alakul ki? Mivel a büntik nagyok, a bűnözők is keményebbek, és nem is szeretik őket beköpni, hisz az sem életbiztosítás. + a rendőri brutalitás is sokkal nagyobb amerikában mint angliában. Persze fegyver nélkül inkább az agyukat használják mint az erejüket.
Előzmény: Grex (142) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 03. 20:47 | #142
.....a törvények nem mindig érzelem nélküliek....ahogy az ítéletek sem mindig elfogulatlanok....szó sincs itt árja fajról....a pedofilok,gyilkosok abberált ELKÖVETŐK visszaesését ujabb bűnelkövetését akadályoznám,szó szerinti életfogytiglannal akár halmozottan is 450,700 év büntetéssel,vagy ha nagyon súlyos a tette akár halállal,ez elrettentő lenne a többi bűnelkövetőnek.Itt nem testi fogyatékosokról,bőrszín,vallás szerinti osztályozásról van szó.....egyre inkább azt gondolom hogy te rendesen provokálsz itt........nácizol,fasisztázol,ha a sok aberráltat szidjuk...tudtak azok valamit rólatok,rólad.....
Előzmény: sahinel (138) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 03. 20:25 | #141
Szerinted az a hülyeség amit én írok, szerintem meg az amit Te!
Na ez a vita mozgatórugója!
Előzmény: sahinel (138) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 03. 20:22 | #140
Tényleg jó volt ez az "orvostudományos" dolog. Rajtuk kísérleteznék új gyógyszerekkel, és akkor az emberiség javát is szolgálhatnák talán. Ez tényleg jó ötlet, bár most azt mondod rám, hogy Mengele.
Előzmény: sahinel (138) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 03. 20:19 | #139
Evolució
Előzmény: sahinel (138) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 03. 19:45 | #138
Mindíg ugyanazt mondjátok akin nem lehet segíteni nyugodtan öljük meg. Ilyen gondolkodással ölték meg a nácik a segíthetetlen betegeket, és így hagyták magukra bizonyos társadalmak az öregeket. Ha nektek egy ilyen világ kell hát legyen én inkább élek emberek közt mint egy árja faj érdekében szelektálni(kiírtás jobb szó) a deviáns egyedeket. Az már más kérdés hogy az orvostudomány így semmit nem fog fejlődni és később sem lessz akár gyógymód, dehát ez kell úgy néz ki. Ezt alkalmazzák állattenyésztésben, stb de nem embereknél. Úgynézki túl maradi vagyok.

Árnyangyal: az a szánalmas hogy cáfolni nem tudsz csak jossz a hülyeségekkel, és osztod az észt.

Mindketten érzelmek álltal vagytok hajtva. Mint mondtam ha családtagommal történik valami nem én vagyok a kompetens döntéshozó mert érintett vagyok. A törvényeket nem elborult agyú emberek hozzák, akiknek valami sérelmük van, mert akkor semmi értelme az egésznek. Szemet szemért kb a középkorban volt elfogadott, meg pár helyen még ma is. Csak ott elég szélsőségesek a törvények, emberek viselkedése is. Pl az araboknál házasság előtt szex? és utánna mit csinál a család veled meg a lánnyal? ilyen világban akartok élni?????
Előzmény: Grex (137) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 03. 15:29 | #137
Azt próbáltam,és látom sikertelenül" elmondani"hogy akinek meggyilkolták a szeretteit,gyerekét ,testvérét attól ne várd hogy melléd állnak,és sajnálják azt aki miatt értelmetlen lett az ő életük,és PÉNZZEL(adójukkal) támogatják azt a gondozóközpontot ahol ezeket az embereket elhelyezik,hiszen ezt csak költségesen lehet megoldani most is(állandó orvosi,és biztonsági felügyelet,kezelés stb....)Vannak közöttünk olyan emberek akiknek a gyógyítása értelmetlen.......nem fejlődik a felelősségérzetük,visszaeső lehet ha nem jól itélik meg a gyógyulási fázisát.Nem dolgoztál ilyen helyen,nem tudod mi van a kezelések mögött.....Vállalj felelőséget egy ilyen emberért,gondozd,etesd ,vigyázz rá éjjel-nappal pár évig saját költségeden, utána visszatérünk a Nietzshe témára.....
Előzmény: sahinel (135) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 03. 15:06 | #136
Szánalmas és szavakat, mondatokat kiforgató érvek.
Előzmény: sahinel (135) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 03. 11:26 | #135
A kérdés hogy mi is állatokká vállunk vagy emberi mivoltunkat sikerül megtartani. Ha valaki elmebeteg gyilkos akkor neked is gyilkosság kell vállnod? Ettől jobb lessz a világ? Megölni valakit megoldja a problámáidat??? Az ha el van zárva élete végéig, vagy megölik mindegy mert nem látod többet, de emberileg nem mindegy mi különböztet meg minket ezektől az emberektől. Vannak akik szerint látom a cél szentesíti az eszközt. Nem mondok többet mert felfogni nem fogjátok fel, és kb úgy viselkedtek ahogy a 2. világháborús németországban gondolkoztak sokan. Ha az erőszak szerintetek az egyetlen megoldás, akkor nincs min tovább vitatkozni. Az ember semmit nem fejlődött úgynézki az elmúlt 2000 évben pedig vallások, törvények mind jó irányba terelné őket, de ők ezt nem akarják. Hát legyen szemet szermért elv. Még jó hogy sokat edzek, és foglalkoztam harcművészetekkel. Talán meg tudom védeni magam, és össze tudok verni pár embert én is aki nem megfelelően illeszkedik be az én világomba. Hisz erösebb kutya b@szik elv a nyerő szerintetek.

"És itt szó szerint értem,leokémiás,szívbeteg." igen vannak akik éheznek is, vannak ahol elnyomják a nőket, és még sorolhatnám. Minden ilyen országot, ha kell katonailag megtámadni hogy jobbá tegyük a világot? Öljük meg a férgesét, de ha nem is megölni de hagyjuk magára őket? A következő mi? az öregeket is szelektáljuk hisz már nem produktív, és hátráltatja a fiatalokat?

Friedrich Nietzsche neve mond valamit? szerintem elég jól megértenétek egymást.
Előzmény: Grex (133) 0 VÁLASZ
Bekomman 2008. 12. 02. 21:52 | #134
Bazz, ez undorító.
Előzmény: Árnyangyal (47) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 02. 16:02 | #133
.......mutass valakit aki bogyókon él,és élete végéig zártosztályon marad bármit tett is előtte?Élő példa amikor egy 8! hónapos terhes kismamát ölt meg a sógora ,hasát felvágta,a gyereket is megölte benne..... brutálisan agresszív módon megölte nem sokkal előtte egy másik hozzátartozóját is,őt is próbálták a kettő között meggyógyítani.....halott ügy....ezen miért nem háborodsz fel,miért csak gyilkosokat gyógyítgatnád?Mennyi beteg,(és itt szó szerint értem,leokémiás,szívbeteg) gyereket lehetne megmenteni az abberáltak gyógykezelésére szánt összegből? Egy nagyon betegről sokan tudunk......gyógyítsd meg magad.....
Előzmény: sahinel (128) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 12. 02. 14:25 | #132
hehehehhe xD ez jóó:D
Előzmény: mekszamnojz (131) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 12. 02. 14:01 | #131
lehet hogy csak összekeverték vele: http://www.100monkeystyping.com/wlog/spank.jpg :DD
Előzmény: izébigyó (130) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 12. 02. 13:49 | #130
Tegnapi Kékfény: http://www.mtv.hu/videotar/?id=34031
"1 év alatt 40 százalékkal nőtt a szemérem elleni erőszakok száma. A magamutogató perverzek és a cukrosbácsik mégiscsak ritkán kerülnek börtönbe. Legutóbb is csak felfüggesztett büntetést kapott az az aberrált, aki egy hintázó kislány előtt végzett önkielégítést."
Ennyi.
Dubi 2008. 12. 02. 13:30 | #129
Ember de itt nem a arrol volt szó hogy vlaki megöl valakit zavarodott állapotban hanem a gyilkosokról akik tisztában vannak vele mit tesznek,és a pedofilokról akik szted beteg emberek,ezért nem zárhatóak börtönbe!azért erőszakol meg kislányokat kisfiukat,mert szegényke BETEG és ne zárjuk már börtönbe!Hát tudod mit,igenis zárják börtönbe, remélem (ha igaz a monda) hogy ott levágják a fa**át a rabtársak! Tudod mit nem értek?azt hogy te hogy a szarba tudsz ilyen elnézően vélekedni a pedókról?!Amugymeg tényleg megnézném a reakciódat ha netán a kislányod kerülne ilyen sziuációba (elméleti síkon,senkinek nem kívánom)Én biztosan ütném,verném,kínoznám kivágnám a szemét(csak az egyiket)aztán a börtönben tovább éljen levágott fa***al! Utána lehet kapnék néhány évet,de a lányomért megtenném,az ku*vaélet!

Xavo:Neked csak annyit mondok,hogy 15évesen az ember nem igazán látja milyen élet van odakint,az iskolapadból nem igazán látni ezt,persze az ember olvas,hall dolgokat,de az nem ugyan az mint kint élni.Én sem vagyok egy nagy tapasztalt ember még de 2éve élek albérletben,föiskola mellet dolgozom hogy tanulni tudjak.Tudom hogy kint az életbenmaradás a tét,ha hihetetlenül hangzik is,igy van! Ha nincs munkád nem kell sok idő ahhoz hogy meghalj,senkit nem érdekel,senki nem fog segíteni!
Előzmény: sahinel (128) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 02. 01:36 | #128
na így már jobban tetszik? a hangulata megvan a témához. Értelmezni neked is nehéz? mint mondtam van aki élete végéig akár bogyókon él, de zártosztályon. Van aki nem beteg, hanem bűnöző az börtönbe kerül. Kivégezni egy beteg embert szerinted etikus? Ha egy zavarodott ember megöl valakit, és valójában tisztában sincs mit csinált ennyi erővel ugyanígy kinyírnátok?

Az avataron mi nem tetszett? a kecske ami a turbános bácsi mögött kicsit be volt gerjedve?:D Ember ez az izé.hu hsz-eid alapján már kicsit vágnod kéne vagy eddig nem tünt fel hogy beteg dolgok vannak az oldalon?
Előzmény: Árnyangyal (111) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 22:06 | #127
Ha jobban megnézed nem csak ketté van vágva, eleve több helyen csonkolt,a szája fültől-fülig szétvágva, a bőre itt-ott lenyúzva, mellbimbó levágva, nemi szerve összevagdosva, és teletömködve a levágott darabokkal. Ja és megállapították, hogy a halál oka kivérzés volt és a kettévágás csak ezután következett be.
Előzmény: Xavo (123) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 22:00 | #126
Hát éppen ez a vita lényege. És viták nélkül nem fejlődött volna az ember (majd ezt később filozófiából tanulni fogod).
Előzmény: Xavo (121) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 21:33 | #125
te kis hiéna....a vérszagra jössz? találtál magadnak valakit akinek hasonló a beálítottsága mint neked ?........cserélj avatárt,csókold meg rajta a frizlt.......
Előzmény: Xavo (121) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 12. 01. 21:33 | #124
ok :S :(
Előzmény: Xavo (123) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 21:29 | #123
kettévágott nő
Előzmény: Purple (118) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 21:27 | #122
hatszor kérdezte meg van e-tál..m.x.r?
Előzmény: papaluige (120) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 21:26 | #121
ó igenis Őnagysága, ki mindent tud a világról. mintha létezne olyan valaki, aki értene sokmindent a világgal kapcsolatban. úgy értem aki tényleg tud, nem csak azt hiszi magáról.
naés igen, azt sem értem hogy mi értelme vitatkozni, elvégre véleményeket mondtunk el, és nem változtat sok mindenen ha belekötünk a másikéba, max. felmérgesítjük, a véleménye nagy valószínűséggel nem fog megváltozni tőle.
ha a "gyógykúra" már tényleg értelmetlen lenne, a kivégzés akkor is sok. akkor csak zárják el őket a többi embertől, dolgozzanak maguknak, stb. majd ha odáig fejlődik a technika elküldhetik őket egy másik bolygóra :P
amúgy meg mindenki tele van előítéletekkel. még abban a korban is, amikor már oly sok mindent tudnak.
Előzmény: Árnyangyal (115) 0 VÁLASZ
papaluige 2008. 12. 01. 21:11 | #120
???????????


nyugi van! nem érdemes..........
Előzmény: Grex (119) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 20:42 | #119
Te meg egy ostoba,gyilkospárti ,abberált(avatarod jelzi milyen szélsőségesen,aki ilyeneket nézeget,és ezek között keresgél jelet magának...ösztönböl ugyebár....)pedofilokat istenítő mindenbe a legszakavatottként beleszóló legtöbbet látott,és tapasztalt,a legolvasotabb,a legigazabbat megmondó,a más véleményére,és tapasztalatára semmilyen körülmények között nem adó,hímsoviniszta jogvédő,vagy mi vagy.Olvass már vissza te buta....... esküszöm megnézném mi lenne a reakciód egy éles helyzet után,mondjuk előtted gyilkolnának meg valakit,akit ismertél szerettél egész életedben ,felmentenéka gyilkosság vádja alól és gyógykezelésre ítélnék mert "beteg"aztán hat év múlva ujra megtenné,mert jó magaviseletért hazaengednék.......a te(mi dolgozók,adófizetők.....)pénzeden etették,tévéztették,vigyáztak rá aztán mégis ujra megtenné.akkor mit írnál ide....te gyíkagyu?Hogy náci vagyok????
Előzmény: sahinel (109) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 12. 01. 20:38 | #118
nem merem megnézni, mondanál 1-2 kulcsszavat? :$
Előzmény: Árnyangyal (117) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 20:37 | #117
Nézd meg ha van hozzá gyomrod, és mond meg őszintén milyen ember képes erre, és bármilyen lelki sérülés felmenti-e a tettei alól. Előre szólok mindenkinek, nagyon brutál képek!!!!!
http://poetry.rotten.com/black-dahlia/
Bocs a másodikat már nem mertem belinkelni!
Előzmény: Xavo (112) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 20:14 | #116
Jajj, bocs a 111-es komentet nem a te, hanem a sahinel avatarjára értettem.
Előzmény: Xavo (113) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 20:13 | #115
Te még sokmindent nem értesz. Apropó megcsináltad már a házidat?
Előzmény: Xavo (113) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 20:11 | #114
Neked pedig itt a "sikeres" átnevelés:
http://gipszblog.extra.hu/kepek/bebukottak/
Pedig ők kb veled egyidősek. Menj be és nekik próbáld elmagyarázni az érveidet. Kb úgy járnál, mint a második felében a srác a zuhanyzóban.
Előzmény: Xavo (112) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 20:02 | #113
éspedig? nem értem ezt a logikát, már ha tartalmaz hasonlót
Előzmény: Árnyangyal (111) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 19:53 | #112
nem a gyilkosokat pártolom, pont ellene vagyok. és nem a megölés a legmegfelelőbb módszer ellenük.
"- Vannak még kannibálok?
- Áá nem. Tegnap ettük meg az utolsót" ugyebár..
ilyen módszerrel csak szaporítani lehetne őket. mindenhol csak gyilkosságot látni, filmekben, híradóban, játékokban; talán az okozza ezt, hogy mindenki ennyire szeretne megölni valakit?
élettapasztalata szerintem senkinek sincs elég ahhoz, hogy úgy érezze, bárkit leszólhat, mert nem olyan mint ő.
Előzmény: Grex (106) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 12. 01. 19:52 | #111
Csak nézzük meg az avatarját, és megértjük miért védi az aberráltakat...
Előzmény: alphadog (110) 0 VÁLASZ
alphadog 2008. 12. 01. 19:40 | #110
Mondjuk néha még 31 évesen is elvan az ember egy 15 éves szintjén. :D
Előzmény: alphadog (108) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 12. 01. 19:37 | #109
Te annyira sötét vagy agyilag hogy fel sem fogod, vagy akarod fogni mi a másik álláspontja. Szerintem az idiótákat szelektálni kellene, meg a nőknek csadorban mászkálnia. Ha tisztátalanul viselkedik jogom legyen tetlegeséggel visszaterelni a helyes útra. Ha értelem helyett az ösztönök dominálnak nálla, akkor meg legyenek egyenlő jogai egy kutyával bárki is az hisz inkább az érzelmei mint az értelme irányítja, és ez külöböztet minket az állatoktól.

Az elmegyógyintézet életfogytiglanig az olyanoknak jár akik szellemifogyatékosok, vagy valami mentális problémájuk van , és veszélyesek a társadalomra, vagy képtelenek ellátni magukat. ???? miért vannak ezek az intézmények ha szerinted?csak irtsuk ki aki selejt? Hitler és a nácik tudod hogy gondolkoztak? kb mint te. A tudósokat is lenézed mert bebizonyították hogy idegrendszeri problémák okozzák ezt az embereknél? Mint a középkorban a sötét(korlátolt felfogóképességű) hívők akik a tudomány ellen voltak kb úgy viselkedsz ha ezeket az embereket leugatod....
Előzmény: Grex (96) 0 VÁLASZ
alphadog 2008. 12. 01. 19:34 | #108
:DDD
15 évesen néha még nehéz lehet a betűket összerakosgatni és értelmezni, annyi rengeteg más érdekes dolog van. ;)
Előzmény: Grex (107) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 18:32 | #107
nem hitetlent írtam hanem hiteltelent-nagy különbség.....
Előzmény: Xavo (104) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 18:29 | #106
szóval te egy félhívő vagy....nem a kivégzőosztag tagja akarok lenni,csak szeretném ha nem pártolnánk az abberáltakat,és nem karolnánk fel a gyilkosokat,mert milyen rossz nekik......kérdezz meg egy olyan embert akinek megölték vagy megerőszakolták a gyerekét hogy mit érez,és nekik segíts, ne a bűnösöket pártold a hatalmas élettapasztalatoddal.....
Előzmény: Xavo (105) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:56 | #105
sokkal szívesebben is lennék pszichológus, mint a kivégzőosztag tagja.
naja, az áldozatnak lenne joga ítélkezni, de mivel ő bizonyos okokból kifolyólag meghalt, szívesen átveszik tőle ezt a terhet mások, és örömmel húzzák meg a kart/nyomják meg a gombot
szerintem senkinek sincs joga ítélkezni az élet fölött. se emberi, se állati, se bármilyen más formában. se a gyilkosnak, se a bírónak, senkinek.
Előzmény: Grex (102) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:51 | #104
a vallásos és a hitetlen két különböző dolog. kisbaba koromban nem kérdezte meg senki, mielőtt megkereszteltek volna, hogy szeretnék-e katolikus lenni. nem mintha tudtam volna értelmes választ adni, de csak belegyömöszöltek az egészbe, s akkor hitetlen leszek mert nem hiszek az egészben. ha nem is hiszek, attól még tele lehet igazságokkal.
Előzmény: Grex (103) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 16:45 | #103
ha nem vagy vallásos akkor ne idézgess,egy szent könyvből,hiteltelenné válsz....nincs gyereked...nekem van.soha nem bántottam őket semmiért.
Előzmény: Xavo (101) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 16:41 | #102
....legyél pszichológus aztán kérdezgesd őket hogy miért is erőszakolta meg a kétéves lányát,és miért ölte meg...de engem ne oktass ki "nyomorékokról"és az ő bánásmódjukról ...,meg hogy nincs elfogadható érvem... katt a hírizében a katona, tanár pedofilokra,nézz meg egy gyerekpornót,ha van gyomrod meg lelki erőd hozzá aztán elkezded érteni miért háborgok mikor a gyilkosok jogairól beszélnek...(ők is gyilkosok ,elveszik egy gyerektől a gyerekkorát.) joga itt már csak az áldozatoknak van ilyenkor.
Előzmény: Xavo (98) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:39 | #101
nem emlékszek pontosan hogy írja a biblia,nem mintha vallásos ember lennék, de igaza van
bűn bűnt szül
tehát öljük meg a gyilkosokat, együk meg a kannibálokat, s raboljuk ki a tolvajokat
büntetés, az is relatív, mert van aki agyonverné, és van aki csak bezáratná, stb. az illetőket
szerintem célravezetőbb pl. egy kisgyereknek is megmagyarázni, hogy mit miért nem szabad tenni, mint állandóan felpofozni
Előzmény: Grex (99) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:35 | #100
érdekes világ. hát, nézőpont kérdése.
te szívesebben rugdosod ki azokat a tényezőket, amik nem passzolnak a te ízlésedhez
én inkább elfogadom őket, vagy próbálok változtatni rajtuk
ezek csak kis dolgokra vonatkoztak, de szerintem megfelel nagyobb dolgoknál is
Előzmény: Dubi (93) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 16:33 | #99
félrebeszélsz kisgyerek.......konkrétan gyilkosokról,pedofilokről,stb volt szó.nem bőrszín,és vallás szerint osztályozunk...bűnelkövetők,és áldozatok a téma,és a megfelelő büntetés számukra....
Előzmény: Xavo (97) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:31 | #98
már bocsánat, de ez akkora marhaság, hogy mindenki magából indul ki. nem is tudom mire alkalmas. ezt szokták mondani az emberek ha nincs semmi elfogadható érv a fejükben? (általánosan)
vegyünk egy egyszerű példát: egy tolókocsis ember erőlködik az utcán. jön egy "normál" ember, és elkezd röhögni rajta, majd lenyomorékozza. jelenesetben tehát a rosszindulatú ember is nyomorék? érdekes
és szerintem is, aki meg akarja őket ölni, függetlenül a körülményektől, próbálja már ki ő is, milyen mikor beleültetik a villamosszékbe, ráhúzzák a zsákot a fejükre, majd izzadva várják a kattanást, amikor az áram belemegy a testükbe, s kifolyik a szemük.
újból csak azt mondom, az emberek nem robotok, hogy gyártják őket futószalagon, majd egy gép lesöpri a nem megfelelő példányokat. csak úgy valaki nem lesz pedofil. az is valami miatt lesz: gyerekkor, stb. szerintem meg nem okolható ő amiatt, ami gyerekkorában vele történt.
de persze ez is csak egy vélemény a sok közül, ami nem változtat semmin
Előzmény: Grex (95) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 16:25 | #97
ezt bizonyítja. nos akkor nézz körül, hol tartunk, hála a "tökéletes gyógymódnak"
régebben: öljük a négereket, betegek, fekete a bőrük, nem emberek, stb.
napjainkban: öljük az irakiakat, arabokat, muszlimokat, terroristák, le akarják támadni amerikát, irtsuk ki a sok pogányt
nem hinném hogy szerinted ez tényleg jó
Előzmény: kisdead (94) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 12. 01. 16:16 | #95
mindenki magából indul ki.....Nem mindenki pedofil,abberált perverz állat,ne gondolkodjunk már azon hogy lehetünk egy gyenge, felhigult nemzet.....azon kéne gondolkodni hogyan előzzük meg a tragédiákat, mit tegyünk az áldozatok védelmében,és nem azon hogy hogyan rehabilitáljuk a gyilkosokat,meg az elkövetőket.Aki meg védi őket annak azt kivánom hogy próbálja fel a seggén keresztül egy 140kg-os tagbaszakadt, nemierőszakért elítélt miközben foglalkoztatja ,és próbálja visszailleszteni a társadalomba.....
Előzmény: Xavo (91) 0 VÁLASZ
kisdead 2008. 12. 01. 15:51 | #94
Van gyógymód az összes ilyen "betegségre", mint a pedofília. Úgy hívják ólom(tetszés szerint lehet kötél, méreginjekció, villamosszék, stb).
"ami nem felel meg az előírt követelményeknek, ki kell dobni. hát szerintem nem ez a megoldás."
Xavo, szerintem pedig megoldás. A többezer évnyi civilizáció és az évmilliók evolúciója is ezt bizonyítja.
Dubi 2008. 12. 01. 15:10 | #93
LOL! De azért a "mindenki csinált már hülyeséget" feliratú dobozkába nem tarozik bele a pedofil "megeröszakolós" "megölös" cselekedet! Legalábbis nálam nem,de ha nálad igen akkor te egy érdekes világban élsz,amibe én nem igazán szeretnék élni!Ez nem egy egyszerü gyorshajtás...
Előzmény: Xavo (91) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 12. 01. 12:14 | #92
sajnos nem menti fel őket még a halál sem és remélem a pokolban (ha létezik) tovább sínylődnek
lehet ez a baj velem...nem tudom az ilyen embereket embernek tekinteni többé
szerintem előírt követelmény hogy pl ne öld meg a másikat, de ha ez neked természetes...
ha pszichopata gyilkos lennék és emberien bánnának velem...pfff ez elég naív...
Előzmény: Xavo (89) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 11:31 | #91
már miért kellene ott rohadjon élete végéig, ha normális embert lehetne faragni belőle? a világ nem fehér ruhás angyalkákból áll, meg szeplőtelen máriákból, mindenki csinált már valamit, amit nem kellett volna.
Előzmény: Dubi (90) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 12. 01. 10:20 | #90
Teljesen egyet értek veled! Sahinel: Tudom jol hogy a pedofilia betegség,addig rendben is van ez a kezeléses mizéria amig nem bántalmaz senkit! De ha már megtette akkor rohadjon meg a börtönben élete végéig!
Előzmény: Grex (86) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 12. 01. 09:08 | #89
miért, az felmenti őket a tetteik alól? amúgy meg ez is elég pszichopatán hangzik. el lehet képzelni ahogy éjjel megszállottan ásod el halomra az embereket, akik a te szemedben nem normálisak. nézőpont kérdése
ők is emberek, nekik is megvannak az emberi jogaik.
úgy beszélsz, mintha valami árucikknek néznéd az embereket. ami nem felel meg az előírt követelményeknek, ki kell dobni. hát szerintem nem ez a megoldás.
ha te lennél valami okból pszichopata gyilkos, és veled is emberien bánnának, akkor feltételezhetően nem lennél öngyilkos, mert irtani kell az ilyeneket
Előzmény: Kampec (85) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 12. 01. 07:08 | #88
tehát akkor minden következmény nélkül meg lehet erőszakolni? és akkor az már nem pedofília, mert pl festett a haja? köszönjük emese...
Előzmény: gerbala (77) 0 VÁLASZ
orsyka001 2008. 12. 01. 05:04 | #87
köszönöm:)):P
Előzmény: gerbala (77) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 11. 30. 23:42 | #86
nem kell megtanítanod gondolkozni....jól tudom hogy hogyan gondolkodik egy egészséges ember. Ha a társadalmi normákhoz nem jól viszonyuló enberrel,főként ha pedofil nem így járunk el...beteg lessz az egész nemzet.Tudom hogy van olyan ideológia ami felszólít az ilyen "betegnek" titulált emberek gyógyítására,de ne haragudj meg ha én őket nem nevezem tudósoknak....... ez már tiszta hit gyülekezet esküszöm...ilyenre pénzt fordítani nem szabad.Ha olvasol egy kicsit így lefekvés előtt,azon is gondolkodj el hogy te hova tartozol.....nem voltál még áldozat az tisztán látszik.
Előzmény: sahinel (83) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 11. 30. 23:13 | #85
nem érdekel ha azt mondják hogy a pszichopata gyilkosok is "csak beteg emberek"...tetteik alól akkor sem menthetik fel őket azzal hogy "csak beteg emberek", nyugodtabban alszok ha ezeket a "csak beteg embereket" a föld alá temetik
Előzmény: sahinel (84) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 23:00 | #84
http://www.fn.hu/tech_tudomany/tech/20070927/gyogyithato_pedofilia/

Pl a tudósokat, neurobiológusokat is idiótának tartod? :D
Előzmény: Grex (82) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 22:57 | #83
nem mindegy. Amíg valaki börtönben van az gáz mert gondolkozhat elzárva mit tett. De ha valaki meghal akkor vége a szenvedésnek. A börtön sem üdülés.

Grex önbíráskodás is büntetendő. Mivel még erre is szólítod fel a többieket, hisz szerinted ez a járható út, és még hangot is adsz neki, ezért fogadd el ha valaki veled is ugyanezen elvek szerint fog valaki eljárni.(erősebb kutya b...ik?) te is csak ugyanazt mondod mint az előtted szólók, tehát filozófia történelem van max de nem gondolkozni tanítanak meg. Olvasd el a kommenteket vagy kérdezz meg valakit mit írtak ide ha nehéz megérteni.

Egy egészséges férfi nem izgul fel gyerekekre mit nem lehet érteni? 8 éves lányoknak olyan testük van hogy meg sem akad rajtuk egy normális ember szeme. Kb 15-16 éves korban kezdenek úgy kinézni hogy az vonzóvá vállik egy férfinak szexuálisan. Egy pedofil aki ezekre bukik szerinted normális? nincsen vele semmi gond csak gonosz és ezért csinálja?


Előzmény: Kampec (81) 0 VÁLASZ
Grex 2008. 11. 30. 22:37 | #82
Azt azért megnézném hogy ugyan így vélekednél erről a témáról,ha a te ötéves gyerekedről mászna le egy pedofil állat,és mondjuk hallanád azt is amikor megfenyegeti hogy megöli,ha mer szólni valakinek....kapásból leütnéd,aztán addig rugdalnád amíg mozog....ne keverd össze a testi,és a lelki beteg embereket a szexuálisan abberáltakkal......van még filozófia óra az iskolákban,te is inkább olvass valamit.....
Előzmény: sahinel (63) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 11. 30. 22:27 | #81
ha már úgy sem szabadulnak abból az intézményből akkor nem tök mind1 hogy 1 börtönben életfogytiglan vagy halálsoron
Előzmény: sahinel (80) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 22:22 | #80
igen vannak akik diliházba valók. Ez most miért gáz? Vannak olyan elmebetegek akiknek kezelésre van szükségük. Vannak akik soha nem szabadulhatnak ilyen intézményből.
Előzmény: Kampec (78) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 11. 30. 22:18 | #79
ez már átmegy hülyeségbe :D először is már az szomorú hogy gyerekek..."jaj próbáljuk már ki milyen lopni"...másodszor egy szóval sem mondtam olyat hogy mindet felakasztanám (ha mondtam is akkor a keménymagra gondoltam), de az biztos hogy a legkeményebb büntetéseket szabnám ki....
ha egy szerettem kerülne ilyen helyzetbe...jó hogy nem tudnám végig nézni ahogy kivégzik, de ha olyat tett és megérdemli
és én is az eutanázia mellett vagyok, értelmetlen emberi szenvedésnek miért ne lehetne véget vetni törvényes keretek között...
Előzmény: orsyka001 (68) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 11. 30. 22:08 | #78
szóval ha egy pedofil megerőszakol egy gyereket tegyük fel, akkor betegségre hivatkozva kezdjék el kezeltetni, majd ha "kigyógyult" akkor engedjék vissza a társadalomba??!!! ... ne hülyéskedj már...
Előzmény: sahinel (76) 0 VÁLASZ
gerbala 2008. 11. 30. 21:58 | #77
Egy 15 éves mai lány már nem néz ki annyira gyereknek.
sahinel 2008. 11. 30. 21:56 | #76
Látom nehéz megérteni. A pedofiloknál nagyon kevesen kezeltetik magukat, mert a többség elítéli őket (én is jogosan, de mivel betegség nem bántom) és több év alatt kialakulhatnak gázos dolgok, és egyszercsak bekattanhat. Kezelés kell neki. Ha nem hiszed nem az én gondom de nézz utánna hogy ez egy betegség.

Pl: http://szexterapia.blogter.hu/72200/pedofilia-gyermekgyalazas_betegseg_vagy_buntett

De higgy amit akarsz, de attól még egy egészséges ember nem izgul fel egy gyerekekre.
Előzmény: Dubi (70) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 11. 30. 21:37 | #75
Amugymeg ha a gyerek traumája nem is oloik fel de a szülök legalább abban a tudatban nevelhtik tovább hogy bünődött a tetteiért!Csak nehogy azt mond te is hogy inkáb kezeljék 3-4évig azt engedjuk vissza hogy hátha meggyogyult..fpff szánalom
Előzmény: Xavo (72) 0 VÁLASZ
Re-Peet 2008. 11. 30. 21:36 | #74
egy konkrét félelemmel kevesebb...
Előzmény: Xavo (72) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 11. 30. 21:36 | #73
Ha az előző hosszászolásaimat olvastad volna én is a halálbüntetés ellen vagyok,csak azért irtam oda mert vannak itt olyanok akik azt látják szivesebben! De én kérek elnézést!
Előzmény: Xavo (72) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 30. 21:34 | #72
és ha megölöd a pedofilt, feloldódik a gyerek traumája?
Előzmény: Dubi (70) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 11. 30. 21:31 | #71
hát igen, ilyen esetekben lenne szükség amolyan természetes szelekcióra.. "hulljon a férgese" de neeem, a mai világban mindenkinek jár egy esély.. pf... csak az ártatlanoknak nem...
Előzmény: Dubi (70) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 11. 30. 21:28 | #70
Te úr isten,most tényleg ledobta az ékszijat az agyam amikor ezt elolvastam: "beteg embert megölnél csak azért mert beteg? Gyerekekre csak pedofilok izgulnak, tehát ha betegség akkor kezelni kéne. " Komolyan mondom látszik hogy nincsen gyereked...igaz nekem sincsen de azért még igy sem gondolom azt hogy a pedofil,gyerekmegerőszakoló embereket inkább kezelni kellene mint halálra/életfogytigra itélniILYEN EMBEREKNEK NINCS HELYÜK A TÁRSADALOMBAN!!!!Szted annak az ÁRTATLAN gyereknek milyen lelki traumát okoz ez,teljesen tönkre teszi az EGÉSZ életét 1egytlen mozdulattal...Komolyan mondom nem akartam kimondani de te hülye vagy...nincs más szó nem vagy normális!Nem gondolsz bele abba,hogy mi lenne ha pont a te gyerekeddel történne ilyesmi?Nem gondolsz bele abba hogy a gyereknek a szülei mit élnek át,mennyire felmorzsolja őket a tehetetlenség,ahogy látják a gyerekük holttestét,vagy "csak" megeröszakolták akkor látják/tudják azt hogy soha nem lesz normális életete...sebaj majd hza szülö leszel remélem megvilágosodik az a sötét agyad,már bocs a kifejezésért!
Előzmény: sahinel (63) 0 VÁLASZ
orsyka001 2008. 11. 30. 21:14 | #69
*tömkelegével emlékezni rájuk
Előzmény: orsyka001 (68) 0 VÁLASZ
orsyka001 2008. 11. 30. 21:13 | #68
látod, Nálad is vannak "enyhítő" körülmények... néha csak bele kell látni a dolgokba, de még mindig elég kemény, amit most mondasz.
A lopás nem mindig ugyanolyan bűn. A legtöbb gyerek kipróbálja (nem magamra célzok), ogy milyen törvényen kívülinek lenni. Mindet felakasztanád, mert kíváncsi??? Maradna ember így a földön? nem sok szerintem.
Mi van akkor, ha a Te szeretted öl meg valakit? ugyanígy látnád a dolgokat? nem lenne más egy cseppet? ugyanolyan objektíven tudnád nézni, amíg kivégzik?
Az eutanázia működik állatoknál? Akkor az embereknél miért nem? Nézni a másik embert, amíg teljesen leépül? Mozdulni sem bír? Tönkremennek a szervei? Emberség az ilyen? Jobb gyorsan meghalni, mint évekig búcsúzkodni és a rossz emlékek tömkelegével telve élni róluk!
Előzmény: Kampec (66) 0 VÁLASZ
gerbala 2008. 11. 30. 21:03 | #67
Én sem azt mondtam, hogy mindenkit akasszunk fel, de az igazi bűnösökkel szemben a jognak sokkal keményebben kellene fellépnie. Figyeld meg, hogy akik most ezt a kislányt megölték, kapnak max 15 évet, (bár szerintem még fiatal korúak voltak és brahinak indult, ami eldurvult) aztán 7-8 év múlva szabadulnak. Sajnos a hazai börtönökben nem folyik olyan átnevelés, hogy szabadulásuk után ne kellene tartani tőlük. Hasonló bűncselekményért fejlettebb országokban tényleges életfogytiglant kapnak, ezt már nálunk is megengedik a törvények. Még annyi, hogy természetesen a mentális zavarokkal küzdő, nem beszámítható bűnelkövetőket kényszergyógykezelésre kell ítélni, csak az sem tart olyan sokáig oszték vissza kerül a társadalomba. A megelőzés minden területen nagyon elmaradott hazánkban.
Kampec 2008. 11. 30. 20:57 | #66
az én törvényeim alapján hmmm ez tetszik...az aki tettével árt egy másik embernek az én szememben bűnös...viszont az ilyen bűnösök kivégzése nem számítana bűnnek, így mentesíteném legfeljebb azt, aki önvédelemből...
-a lopás ugyanolyan bűn nem érdekelne milyen indokból
-ha az eutanázia hatáskörén kívül öli meg embertársát valaki az bűnös
-mentálisan sérült...hol érdekel engem ha megöli az egyik szerettemet
arról beszélek hogy a bűn ne legyen szubjektív és ha ez teljesülne talán olyan világban lennénk később ahol nem öli meg valaki a másik embert...
ez elég radikális, de biztos dolog részemről ^^
Előzmény: orsyka001 (61) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 20:42 | #65
igen mert sokan csak dobálóznak halálbüntetéssel, és nem gondolkoznak több síkon. Nem csak fekete fehér dolgok vannak a világban. A törvények lanyhulása, és az emberek erőszakra való hajlamossága társadalmi normákon alapszik. Mint a birkák olyanok sokan, és azt szajkózzák amit legtöbbször hallanak. Ez miatt jobb ha a következő generációkat nem erőszakos törvényekkel neveljük, hanem foglalkozunk velük. Mikor agresszíven, túlzott iróniával írok valamit akkor azért teszem hogy megértse már a másik hogy lehet több szemszögből nézni, és vannak a társadalomra káros hatásai ha túl agresszíven reagál a jog. Szemet-szemért kicsit kemény így 2008-ban európában. Akinek tetszenek ezek a törvények erre írtam lehet oda utazni ahol ilyenek, de ott az élet is más lessz.
Előzmény: orsyka001 (64) 0 VÁLASZ
orsyka001 2008. 11. 30. 20:32 | #64
mondd ezt, hogy megölnék egy beteg ember, csak mert beteg, miután végignézted egy szeretted kínlódását a halálos ágyánál..:( sok sok dolgot lehetne itt felhozni pro és kontra és mindenkinek igaza lenne, de ez mégis erős dolog volt sztem.
Előzmény: sahinel (63) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 20:03 | #63
beteg embert megölnél csak azért mert beteg? Gyerekekre csak pedofilok izgulnak, tehát ha betegség akkor kezelni kéne. Persze ezt meg nehéz mivel félnek elmenni orvoshoz a közutálat miatt. A Filozófia óra van még az iskolákban? vagy gondolkozni nem kell csak mondani amit gondol az ember? öljük meg a nyomorékokat is mert azok meg akadályozzák a többi "normális" embert az életben?

Ennyi erővel én szerintem irtsuk ki a hülyéket is akik hamarabb cselekednek, beszélnek minthogy elgondolkoznának bárminek is az ok-okozati összefüggésein, és megpróbálnák megérteni amiről beszélnek. Ezek a legveszélyesebb emberek egy társadalomra nézve. Ezek az emberek lesznek gyilkosok valsz hisz hamarabb cselekszik mint gondolkozna.
Előzmény: gerbala (62) 0 VÁLASZ
gerbala 2008. 11. 30. 19:39 | #62
Erre való a bíróság, hogy ezt eldöntse. De aki megerőszakol és megől egy gyereket, annak kötél.
orsyka001 2008. 11. 30. 16:05 | #61
és ki számítana a Te törvényeid alapján "bűnözőnek" aki halálbüntetést kapjon?
1. az, aki zöldséget lop, mert éheznek? (vagy heccből?)
2. az, aki önvédelemből öl meg egy embert, mert különben őt ölték/erőszakolták volna meg?
3. az, aki azért öl meg egy embert, mert nem akarja betegségének utolsó szakaszában lévő embertársának kínlódásait végignézni?
4. az, aki mentálisan sérült és így nem tudja konkrétan mit tesz a másik emberrel?
ez mind-mind szubjektív. A bűn mindig és minden esetben szubjektív, mert nincs két egyforma ember, nincs két egyforma bűntett, nincs két egyforma indíték/ok. Sokat lehetne ezen vitázni...
Előzmény: Kampec (38) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 30. 03:55 | #60
Szerinted mért így írtam ahogy írtam? ha a következő generáció is csak erőszakkot ismeri megtorlásnak, akkor az javít valamin? még ott is vannak tolvajok ahol kézlevágás a büntetés érte. Csakhogy a társadalom is erőszakosabb a nekünk megszokottól. A börtönök nem csak tömeggyilkosokkal van teli.

Ha meghal egy családtagom, akkor valsz nem én leszek a kompetens az ügyben mert elvakult vagyok érthető módon. Egy semleges személy ítélkezik. Önbíráskodás, vagy az egyén szerint "jogos" büntetés nem biztos hogy korrekt. A te általad is felhozott viszkis azért kapott ennyit mert szopatta a rendőröket valsz. De mivel a büntetés szerinted sem jogos más gyilkosokhoz képpest, akkor képzeld el hogy ennél keményebb tételekkel büntetnének. És páran jól megszopnák akik nem is bűnösek, vagy kevésbé. Ezek a törvények megint nem a maffiózók, vagy gazdagabb bűnözők ellen van, hisz ők nehezen megfoghatóak. Mint ahogy sokat csak adóügyekkel tudtak megfogni. Elrettentés nem működik. társadalmi szinten kell megelőzni, megfékezni az erőszakos viselkedést, de ez nehezen megy. Pl nézd meg a discovery tömeggyilkosokról szóló videóját. Mind elszenvedett valamiféle lelki sérüléseket. És ez lehetett csak az apa erőszakos megnyilvánulásai. Tehát király mikor azt olvasom hogy fiatal emberek szerint a legdurvább büntik kellenek, és megtorolni keményen a bűncselekményt.

Másik példa bűnözésre: Texasban engedélyezett a fegyvertartás, és kevesebb a fegyveres bűnelkövetés mint chicagoban pedig ott tilos tartani. Szerinted mennyire fékezik a törvények a bűnözői magatartást? Ugyanazon ország emberei laknak mindkét helyen. A keményebb törvények az alvilágban is keményebb fellépést szülnek. Ha beköpi valaki őket símán kinyírják, családjára szállnak, stb. Lehet megnézni pl youtube-on az angol vagy az amerikai rendőrök intézkedéseit. Angliában fegyver nélkül mászkálnak, és normálisabb viselkedés melett elvégzik a munkájukat? A törvények is lazábbak? hogy lehet ez?
Előzmény: Dubi (59) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 11. 29. 22:54 | #59
"Az állami sikkasztások, stb ügyben sem képpesek normálisan eljárni nemhogy egy kispénzű emberke érdekében aki nem is fontos számukra. Szeretném látni az itt nagyon nagyszájú emberkéket egy ilyen ügybe belekeveredve mit szólnának? Persze akkor meg már mindegy gyors kivégezni aztán nincs több gond vele. Vagy zárják el hogy senkivel ne találkozhasson, fosszuk meg emberi jogaitól, és dögöljön meg ott."

Ha ez nekem szolt,akkor figyelmedbe ajánlom hogy én KIZÁROLAG azokat itélném életfogytiglani buntetésre magánzárkába,AKI gyilkol! de látom nem fogod fel amit irok,vagy csak nem látod a saját elvakultságod miatt,hogy igenis tanitsuk a börtönben a gyilkosokat,hát én azt mondom neked erre hogy kiváncsi lennék támogatnád a saját teóriádat a bünözökkel szemben,ha NE ADJ ISTEN a te családtagjaid egyike lenne egy gyilkos áldozata...! Ne érts félre nem ezt kivánom de azért ebbe gondolj bele,mielött ilyen elnézően alkotsz véleményt erről a témáról! És nem értem hogy miért gondolod azt hogy egy gyilkosnak van keresnivalója a társadalomban,miután leulte a szaros kis 5-6-7évét!Mert én ezt szüröm le abbol amit irsz!

Amugymeg,nézd csak meg a viszkis rablót,életfogytiglant kapott miközben egyetlen egy embert sem sebesített meg,nemhogy ölt volna,aki eg öl megkpja a nevetséges pár évet ahhoz képest amit tett!Azért ez az igazságtalanság az igazságszolgáltatásban! Mafiózók szabadon futkorásznak,embereket betonoznak be(1-2éve találtak egy embert,neve nem jut eszembe,egy szerelőaknába volt bebetonozva valahol a Balaton északi partján!) mégis ha lesittelik pár év és kintvan és csinálja tovább!
Előzmény: sahinel (58) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 11. 29. 17:27 | #58
"Úgy bánj velük, ahogyan kívánod, hogy veled bánjanak!"

Egy bíró aki amerikában alkotmányellenesnek ítélte a halálbüntetést a következőket mondta:

"A bíró szerint a tagállamokban végrehajtott kivégzések azt mutatják, hogy gyakran ítélnek halálra ártatlan embereket, és az ártatlanságuk gyakran csak jóval a kivégzésük után bizonyosodik be. Szerinte a szövetségi bíróságok előtt álló elítéltek még rosszabb helyzetben vannak, mivel ezek gyakran a hatóságoknak kedveznek."

Tehát a mai bíróságokra mertné bízni itthon bárki magát ha véletlenül tévesen elítélik? Az állami sikkasztások, stb ügyben sem képpesek normálisan eljárni nemhogy egy kispénzű emberke érdekében aki nem is fontos számukra. Szeretném látni az itt nagyon nagyszájú emberkéket egy ilyen ügybe belekeveredve mit szólnának? Persze akkor meg már mindegy gyors kivégezni aztán nincs több gond vele. Vagy zárják el hogy senkivel ne találkozhasson, fosszuk meg emberi jogaitól, és dögöljön meg ott.

Jah és ha már itt tartunk vegyük el a 18 év alatti fiatalok jobait is mivel nem képpesek normálisan felfogni a törvényeket, hisz nagyrészéről nem is halott, és mint a birkákat neveljük mindet, és ha bűnös gondolatai vannak valamelyiknek akkor sokkoljuk addig az agyát míg el nem felejti.
Xavo 2008. 11. 29. 16:48 | #57
a bérgyilkos is csak a munkáját végzi ;)
Előzmény: aryx (51) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 11. 29. 16:22 | #56
Erről írtam lentebb a 21-es kommentben. Egy ilyen tárgyalást azért megnéztem volna... milyen jogon mentették fel végülis (ha már ennyire ragaszkodtak a törvényhez), volt valami külön törvény erre?
Az én véleményem az, hogy drága az az 50 Ft. Az állatkertnek szerintem jól jönne pl. egy kis krokodil eledel, legalább azért nem kéne fizetniük...
Előzmény: gerbala (52) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 11. 29. 16:14 | #55
sahinel, szerinted attól fejlődik az emberiség, hogy az elítélteknek egyre több jogaik vannak, lassan nyaralni mennek a fegyházakba? Lásd "sógoréknál" ezt a börtönt: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=966 és nézd meg itthon mennyi hajléktalan követ el vmi apró bűncselekményt, mert jobb dolga van a börtönben. Legalább valamit termelnének, ami fedezi az ellátásukat (bányák, vagy olyan veszélyes munkák, amit ma is elvégeznek éhbérért rendes emberek).

Nem csak fekete és fehér létezik, ahogy te gondolod (öljünk meg minden bűnözőt vagy adjunk nekik minél több jogot és luxust), nyilván van a kettő között is járható út, de a mostani helyzet nevetséges, akinek egyébként se volt gyerekszobája és mindig is kemény pofonokat kapott az élettől, annak szinte semmi visszatartó ereje nincs pl. egy nemi erőszak vagy egy rablógyilkosság elkövetésében. Az ember lassan a saját vagyonát sem védheti meg, lásd a nyugdíjast, aki a saját kertjén belül csinált egy elektromos kerítést és mikor a cigányt megbaszta az áram, őt vitték a börtönbe. Kész röhej.
Előzmény: sahinel (50) 0 VÁLASZ
gerbala 2008. 11. 29. 15:44 | #54
De abból a cellából soha nem léphetne ki. Szerintem aki súlyos bűncselekményt követ el, elveszti minden emberi jogát. Szóval egy gyilkos esetében nem kellene embertelen fogva tartási körülményekről beszélni.
Dubi 2008. 11. 29. 15:31 | #53
De baszod,ha megöl valaki egy emberet,akár többet ,akkor nehogy már az adófizető pénzén tanítassa azt a rohadékot az állam.elég az ha kaját kap az is sokba kerül,és minek tanítani ha egyszer én azt mondtam hogy az lenne az igazi büntetés hogy életfogytig maradjanak börtönben a gyilkosok??! Ha van mersze elvenni egy másik ember életét akkor szépen uljön ott a börtönben ö is amig meg nem rohad,nemkell ö már a társadalom számára! Én is elvetem a halálbüntetést,ezért mondtam hogy az én elméletem szerint a börtön nagyobb büntetés mint a halálbuntetés,mivel addig amig élsz ott ülsz egy kiba**ott cellában!Ha ilyen lenne,de nem ugy mint most hogy játszik tvzik amerikában hamburgert kapnak,kolával heti 1szer,szabadon flangálnak a börtön falain belül.napi 6 vagy 8 orát kell csak bent legyenek a cellában a 3-4 társával!Persze ez mind érthető és megengedett egy olyan ekitéltnek aki nem gyilkolt,hanem mondjuk lopott csalt hazudott,dealerkedett,de istenem egy gyilkost nem engednék vissza sohasem az emberek közé! Mond azt hogy te nyugodt szivvel vuisszaengednéd mondjuk 8év után azt a gyilkost aki nemrég megerőszakolt egy 14éves lányt és megfojtotta utána! Én azt mondom hogy a gyilkosságot életfogytiggal jutalmaznámaz 1 cella 1 emberes megoldással,a többit meg ugy ahogy most van...
Előzmény: sahinel (50) 0 VÁLASZ
gerbala 2008. 11. 29. 15:25 | #52
Magyarországon amíg még divat volt az akasztás, minden kivégzés után tárgyalása volt a Hóhérnak. Természetesen felmentették mindig. Az utolsó akit kivégeztek (hivatalosan) a rendőrgyilkos Soós Lajos volt.
A saját váleményem az, hogy egy elítélt napi 3500 Ft-ba kerül nekünk adófizetőknek, a golyónak kb 50 Ft darabja.
aryx 2008. 11. 29. 13:26 | #51
a hóhérokat szerintem sem kell elítélni, mert az csak a dolgát végzi, az is egy munka, és amúgy nem is szokták, lásd pl. francia forradalom:)
a magyar igazságszolgáltatás meg szánalmas, nem azt mondom, hogy mindenkit halálra kell ítélni, de annak legalább volt visszatartó ereje! az illető emberölésért nem csak bemegy a sittre mondjuk 8 évre és "leüli a wc-n"..persze ennek is van másik oldala, mert sokakat ártatlanul ítéltek halálra, és utána már teljesen mindegy volt, ha utólag kiderült tévedtek..
sahinel 2008. 11. 29. 12:42 | #50
) igen amerikában bevállt meg más terüeteken a világon az ha minél keményebb törvényeket hoznak. Ha egy ember bekerül börtönbe, és full elzárva tartják mint egy állatot hosszú időn keresztül, és 0 szocializációt tanul, akkor szerinted amint kikerül a társadalomba mit fog csinálni? Igen az ilyenek ismét bűnözni fognak, mert ezt tanítottad meg neki. Európában azért vannak börtönök ahol dolgozhat, és akkor vásárolhatsz magadnak TV-t, stb a börtönbe, mert szokjanak hozzá hogy munkával érik el amit szeretnének. + még kést is használhatnak, hogy megszokják hogy tudnak együtt élni, mennyire tud ismét beilleszkedni a társadalomba. + tanítják őket, stb.

Ha valaki szerint az erőszak a megoldás, akkor ezentúl mi lessz? Ha valakit jogosan bunkó parasztnak tartok az utcán mert olyat csinált ami szerintem gáz akkor összeverhetem? vagy lelőhetem? Ha beszól, vagy nem tetszenek a nézetei símán rámegyek a haverokkal, vagy elmegyünk kirakaqtot törni, utcaköveket dobálni, hőbörögni, és megoldódik minden?

Vagy csak a fiatalok kaptak rohadtgázos neveltetést az itteni hozzászólások alapján, vagy tényleg elállatiasodik az ember. középkori törvényeket sírnak többen vissza, és valamiért arőszakot látják az egyetlen járható útnak? Szánalom ha ez lessz az új generáció. Na valsz ezért nem lessz gyerekem ha ez így folytatódik. Egyre hülyébbek kerülnek hatalomra, középpontba az országban, világban.

A lenti kis mondandóm hogy menjen oda ahol a halálbüntetés a megoldás, és erőszakosan viselkednek sokan látom bántja valaki szemét. Hát jólvan maradhat, de akkor ne lepődjön meg hogy ha pofánvágom ha valami nem tetszik abban amit mond. Hisz azt mondja az erőszakból ért az ember. A gyerekem is akkor párszor összeverem és megérti mit szabad neki, és mit nem. Igaz ha öreg leszek ugyanúgy szarban hagyhat, vagy összeverhet mert szerinte én gondolkozom rosszul pl. LOL this is sparta. Hulljon a férgese az erőssek maradnak életben a gyengék meghalnak filozófia és kis náci hitlerjugend féle táborok kellenek a gyerekeknek hogy hozzászokjanak. Ez lessz ám a szép jövő.
Előzmény: Dubi (49) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 11. 29. 12:02 | #49
Hát nemtudom de sztem egy börtönben megrohadni sokkal nagyobb büntetés mint a halálbüntetés! bár nem tudom hogy ugyanezt gondolnám-e ha az én lányomat erőszakolnák és ölnék meg! De a börtönösdit ugy kellene megoldani hogy gyilkosság-->életfogytik(NEM "csak" 25év!!!) és igy tovább! Nem ugy hogy megöl egy cigány valakit pl amikor összevrtek egy tanárt a két gyereke szeme előtt és meghalt,akkor az kap 3évet,a fehér megöl egy cigányt az meg kap 10évet...Nem mind a kettő életfogytig!! A másik az hogy nem ám olyat hogy kosárlabda,reggeli ebéd vacsora együtt sétálgatnak gyurnak...a-a nagy lófa**t,mindenki kap egy cellátt telesen elzárva a külvilágtól,napi 1 ora sétával max,napi egyszeri étkezéssel.És akkor ez igy már összességében sztem durvább mint egy halálbuntetés! Szerintem!
EVOkaa 2008. 11. 29. 10:28 | #48
Árnyangyal, elolvastam amit linkeltél, sztem mese...ennyi mindent nem lehet túl élni...sztem a vérbosszú tök jogos...
Árnyangyal 2008. 11. 29. 08:24 | #47
Na ez a durva (olvasmány), de szerintem érdemes elolvasni:
http://www.freeweb.hu/igyirtokti/texts/novels/0059.htm
arabicsnusos 2008. 11. 29. 00:59 | #46
Kap valami jó kis cuccot amitől engedelmeskedik és saját nyakára felhejezi a kis kelléket .))) <== Félszemű mosolygás! m .DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Előzmény: Xavo (44) 0 VÁLASZ
TeeJay
TeeJay 2008. 11. 29. 00:12 | #45
uhh ez a fűrészelés nagyon durva :S
régen láttam ogrish.com-on ilyen terroristákat akik élőben élő ember fejét vágták le késsel, hát majdnem sokkot kaptam...
Előzmény: Árnyangyal (34) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 19:55 | #44
szerintem meg ez hülyeség. a hurok nem megy rá magától a nyakára az embernek. ezesetben vagy az bűnös, aki rárakta a hurkot, vagy az, aki megcsinálta a széket/trónt/akármilyen ülőalkalmatosságot (szerintem inkább a hurkos)
Előzmény: arabicsnusos (43) 0 VÁLASZ
arabicsnusos 2008. 11. 28. 19:33 | #43
Hülyeség! Rárakjuk a nyakára a hurkát..vagy valami fém full nyakláncot! Elsétál a "trónra" és akkor ott a gép érzékeli, h rajta van az illető...és végzi a dolgát! Nem kell itt gombot nyomkdoni :D
Előzmény: Xavo (6) 0 VÁLASZ
Mr.T. 2008. 11. 28. 18:31 | #42
Durva olvasni, mert látod magad előtt, legalábbis elképzeled. De leginkább az a durva h voltak emberek akik ezt megcsinálták, csontot törtek, kettévágtak stb... és mindezt a nagyközönség előtt. Az akkori embereknek pedig ez érdekesség volt, vagy "szórakozás" és kimentek a piactérre megnézni egy lefejezést vagy bármi mást. Megnézték, megborzongtak, hazafelé ez volt a téma, aztán otthon ugyanúgy ment tovább a kis életük ahogy eddig. És talán bennünk is megmaradt ez a dolog: elmegyünk a moziba csak h ilyet lássunk, megnézünk egy horrort, megorzongunk, hazafelé ez a téma, aztán otthon megy minden ugyanúgy tovább. Szerintem érdekes ez a párhuzam. Vagy az h van bennünk ilyenfajta kíváncsiság vagy igény h ilyet nézzünk. Persze nem mindenki szereti a horrort. És régen se mindenki ment ki a piactérre fejetlen embert nézni. :)
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
Bekomman 2008. 11. 28. 18:26 | #41
Kihagytad a keresztre feszítést. Szerintem az a legkegyetlenebb.
A felszögeléssel nem veszt az ember elég vért, h meghaljon és nem vérmérgezésben szoktak meghalni az emberek, hanem fulladásba.
Előzmény: Árnyangyal (34) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 18:20 | #40
nem bíróságilag mondtam bűnösnek. csakmert nem bizonyítható, attól még lehet gyilkos. "a karma tudja" xD. attól még egyikük gyilkos. s elég marhaság lenne ilyen debil játékot csinálni a kivégzésekből. a végén itt a piros hol a piros játékkal dől el.
Előzmény: Bekomman (39) 0 VÁLASZ
Bekomman 2008. 11. 28. 18:12 | #39
Simánn megoldható:
Két ember nyom meg két gombot.
Egy számítógép előre eldönti melyik gomb megnyomására fog mérget nyomni a páciensbe. Ezután a csak ideiglenesen összeállítot kapcsolás felbomlik, és még a résztvevők sem tudják melyikük ölt, még a másikuk teljesen ártatlan, és mivel mindenkit ártatlannak kell tekinteni amég bűnössége be nem bizonyul....
Előzmény: Xavo (3) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 11. 28. 17:55 | #38
azt mondom erre hogy korrekt, ugyanezt megcsinálnám az állatkínzókkal... sőt még rosszabbat is szívesen kitalálok
bár alapból ha tehetném halálbüntetést adnék az összes bűnözőnek, ennyi ^^
Xavo 2008. 11. 28. 16:39 | #37
hja. valahogy nekem az a kép ugrik be, amint egy szemüveges, kopasz, fehér ruhába öltözött ember monoton, tárgyilagos hangon mondja az eljárás szakaszait, miközben szemlélteti is őket, mintha müzlit töltene egy tálba. mármint hasonló lelkesedéssel, és rutinnal
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 11. 28. 16:24 | #36
hát ezen rendesen megizzadt a tenyerem :S tudom mik ezek a módok, de így elolvasni valami naggyon durva.... :S
Előzmény: Árnyangyal (34) 0 VÁLASZ
Árnyangyal 2008. 11. 28. 16:23 | #35
Ja és a méreginjekcióról:

A méreginjekció az USA-ban, a Kínai Népköztársaságban, illetve a közelmúltig a Fülöp-szigeteken alkalmazott kivégzési módszer.

Alkalmazásának ötlete már 1888-ban felmerült, azonban akkor elvetették, és helyette a villamosszéket vezették be. Nagy-Britanniában az 1950-es években szintén megvizsgálták a lehetőséget, azonban inkább megmaradtak a kimért hosszú eséses akasztás módszere mellett.

A méreginjekció bevezetésének kérdése 1977-ben merült fel újra. Ekkor Oklahoma állam fő orvosszakértője, Jay Chapman, több fokozatú, gyorsan ható barbiturátokon alapuló módszer bevezetését javasolta. A kivégzés első lépéseként az elítéltet egy ágyhoz szíjazzák, karjait az ágy mellett lévő tartókhoz rögzítik. A karjait alkohollal fertőtlenítik (ennek oka az, hogy a kivégzést akár az utolsó pillanatban is elhalaszthatják, vagy az elítélt kegyelmet is kaphat), majd könyökhajlatnál a vénába szúrják a tűket. Ez kábítószerfüggő elítéltek esetén gyakran nem sikerül, ilyenkor a láb vénáit használják. A kivégzés automatizált, a tűk egy csövön keresztül egy géphez csatlakoznak, amely gombnyomásra kezdi meg a mérgek szervezetbe juttatását.

Az első lépésben nátrium-pentotált fecskendeznek a szervezetbe, amitől az elítélt kómába esik. Elvileg már ez az első lépés halálos, viszont a nátrium pentotál csak mintegy 45 perc múlva okozna halált, ezért a folyamatot még két méreg beadásával gyorsítják.

A második lépésben pancuronium-bromidot, vagy tubocurarin-kloridot, azaz a kuráré hatóanyagát fecskendezik be. Ez az izmokat bénítja meg a szív kivételével, azaz fulladáshoz vezet.

A harmadik lépésben kálium-klorid-ot juttatnak a szervezetbe, ami leállítja a szívet, ezzel szívleállást és a keringés összeomlását okozva.

Bár sokak szerint a méreginjekció humánus kivégzési módszer, valójában rengeteg kétség merült fel alkalmazásával kapcsolatban. Az első probléma abból adódik, hogy az elítélt előkészítése akár 30-60 percet is igénybe vehet, ami komoly pszichikai nyomással jár együtt. A második probléma, hogy a nátrium-pentotál hamar kiürül az agyból, és az izmokban szívódik fel. Ez ahhoz vezet, hogy a szer beadása után kb. 20 perccel az elítélt magához tér. A helyzetet súlyosbítja, hogy a nátrium-pentotál hatását a pancuronium-bromid semlegesítheti, így az elítélt eszméleténél van, miközben megfullad. Ezt viszont, az izombénító hatás miatt, jelezni nem tudja. Az utóbbi években több olyan kivégzés is történt, ahol utólag megállapították, hogy az elítélt eszméleténél volt a második és harmadik komponens beadásakor. A Miami Egyetem kutatóinak 2005-ös vizsgálata szerint a kivégzettek 88%-ának szervezetében kevesebb nátrium-pentotál volt, mint amennyi egyszerű műtéti altatásoknál szükséges.

A fentiek alapján egyre általánosabb az a vélemény, miszerint a méreginjekció szintén kegyetlen kivégzési módszer. Az Amerikai Legfelsőbb Bíróság egyelőre nem foglalt állást

Árnyangyal 2008. 11. 28. 16:18 | #34
Ilyen bűntényért:
http://www.delmagyar.hu/alfold/edesapja_talalta_meg_nori_holttestet/2078658/
Ilyen büntetést:
Karóba húzás
Egy kihegyezett, 2,5-3 méteres nyársat a célszemély végbelébe helyeztek, majd folyamatosan tolva elvezették a gerincoszlop mellett. A kimeneti nyílás általában a lapocka és nyak között keletkezett, azonban egyes ábrázolások arról tanúskodnak, hogy a végrehajtók kivételes hozzáértése esetén a karó az áldozat száján, míg ha a műveletet elhamarkodták, úgy a mellkas vagy a has magasságában bújt elő. A büntetést mindig több hozzáértő, ereje teljében lévő férfiember végezte - esetenként állati erő bevonásával -, mivel a végrehajtáshoz igen komoly erőre volt szükség, valamint a farudat úgy kellett végigvezetni az elítélt testén, hogy életfontosságú belső szervei ne sérüljenek meg (a szív vagy a máj elrepesztése ugyanis az áldozat gyors halálát vonta volna maga után, márpedig a cél az elítélt haláltusájának minél hosszabbra nyújtása volt). A felnyársalt elítéltet a karóval felállították, majd a rudat kikötötték. Súlyosabb büntetést jelentett az, ha a lábak alá egy kereszrudat tettek, így a felnyársalt személy nem tudott lecsúszni a rúdon. A halál gyakran csak órák, néha napok múltán állt be, közvetlen oka a testet ért súlyos sokk és a folyamatos vérveszteség, vagy ha ez kevésnek bizonyult (és ezért az áldozat napokig szenvedett), akkor a vérmérgezés volt.

Kerékbe törés
A kivégzésre várót a földön karókhoz rögzítették, majd egy nehéz, vasalt keményfa vagy öntöttvas kerékkel a test legtöbb részét összetörték. Általában a végtagokkal kezdték, az áldozat a testét érő sokkhatás miatt egy idő után elájult. A végrehajtás azonban mindig a bírói ítélet rendelkezései szerint történt, így enyhébb esetben a hóhér már az első csapásokkal a test érzékenyebb részeit sújtotta, az áldozat gyors halálát okozva, míg máskor a végrehajtó szinte egyenként zúzta szét az elítélt csontjait, aki így szó szerint a kínok kínjával szembesült. A hóhér, megfelelő szakmai hozzáértése révén, ilyenkor is, mint mindig, gondoskodott arról, hogy - fellocsolással - az eszméletvesztés határát minél jobban kitolja. A kivégzés végeztével az összetört testet felkötözték a kerékre, majd láncokkal vagy kötelekkel magasba húzták.

Megnyúzás
Az egyik legfájdalmasabb kivégzési mód, mert az emberi testben a bőrben nagyon sok érzőideg található. A legtöbb alkalommal csak a testről vágták le a bőrt. A művelet elején késsel, vagy más éles tárggyal elvágták a bőrt, majd kézzel húzták tovább. Az áldozat a testet ért óriási sokkhatás, vagy a bőr eltávolítását követően fellépő fertőzés miatt halt meg. Ha az áldozat - kivételesen erős fizikuma és páratlan fájdalomtűrő-képessége okán - még a teljes hát lenyúzását követően is életben, illetve tudatánál volt, a lenyúzott bőrt a csípő magasságában elvágták, majd a kegyetlen eljárás a combok bőrének lenyúzásával folytatódott.

A „Szíjat hasítok a hátadból!” szólásunk a hátbőr lenyúzásának egyik speciális változatára vezethető vissza. Ilyenkor a csuklyásizom mellett két függőleges csíkot ejtettek a háton a deréktájig, majd ezt a téglalap alakú bőrfelületet a nyaktól lefelé lehúzták az áldozat derekáig - azaz csak a háton lévő bőr egy részét nyúzták le. Súlyosabb esetben ez a folyamat lassan zajlott, ennek célja a még nagyobb fájdalom okozása volt.

Fűrész
Nem tévesztendő össze a felnégyeléssel. Az elítéltet először lábainál fogva egy hintához hasonló szerkezetre felakasztották, majd a markos hóhérok egy hatalmas fűrésszel elkezdték kétfelé vágni az elítélt testét. A fejjel lefele függés az agy kivételesen jó vérellátását eredményezte, így nem számított különlegesnek, ha az elítélt még akkor is tudatánál volt, amikor a fűrész már a mellkas magasságában járt.


Xavo 2008. 11. 28. 16:13 | #33
persze, de akkor nem annak az embernek száradna a lelkén, aki nem tette meg.
Előzmény: spider86 (32) 0 VÁLASZ
spider86 2008. 11. 28. 16:09 | #32
nem biztos hisz azért hóhér... amúgy is lenne aki megteszi helyette... meg valakit nem izgat h meg kell ölnie vkit
Előzmény: Xavo (29) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 16:08 | #31
áá, nemis. visszavonom, elvégre hitler is gyilkos.
Előzmény: Xavo (29) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 11. 28. 16:07 | #30
van neki. meg igazságérzete is... következtess.
Előzmény: Xavo (29) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 16:05 | #29
nemt'om. lényegében nem ő öli meg, a hóhérnak még mindig lehetne választása.
Előzmény: Errtu (28) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2008. 11. 28. 16:00 | #28
és mi a helyzet a bíróval aki a halálos ítéletet kimondja? az is gyilkos ilyen alapon? hiszen az ő döntése okozza a halált.
Előzmény: Xavo (23) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 11. 28. 15:58 | #27
Lényeg: a halál sok esetben nem büntetés!
Előzmény: Kyp Durron (26) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 11. 28. 15:56 | #26
Én sem ölném vagy öletném meg azt aki megölné mondjuk egy családtagomat, de gyaláznám aláznám és szenvedve életben tartanám élete végéig, hogy minden egyes percben tudatosuljon benne, hogy mit is tett.
Van egy sztorim:
Butapestről jöttem haza este 11 körül a 4-esen debrecen felé, Karcagnál jártam amikor éppen hogy ki tudtam kerülni a felutánfutózott defenderemmel egy nőt aki kivilágítatlanul ment a főút szélén hátul gyerekülés, benne gyerek.Megálltam és elmondtam neki, hogy ha a kis srácot nem sajnálnám (meg magamat), akkor megérdemelné, hogy meghalljon a gyereke, engem mentsenek fel, ő meg élje le az életét azzal a tudattal hogy megölte a gyerekét.
A hegyibeszédem annyira nem hatotta meg hogy életemben először és utoljára (remélem) pofoztam fel nőt este az út szélén a 8-9 éves kisfia előtt.

Előzmény: Purple (24) 0 VÁLASZ
Éjfélilány 2008. 11. 28. 15:46 | #25
magyar link esetleg? nem tudok angolul.
Purple
Purple 2008. 11. 28. 15:38 | #24
undorító állatfaj az ember, hogy mikre képes. de az ilyennek bűnhődnie kell és ilyenkor nem azt kell nézni, hogy az is bűnös aki megteszi vele ugyanezt (pl hóhér). mert ezek nem ártatlanok. nagyon nem. egyébként én hülyeségnek tartom ezt a "húú öljük meg egyből mert köcsög" filozófiát. nekik az nem lenne elég megalázó. :) haláluk után már csak a béke és nyugalom, a nagy semmi marad nekik, de az életben maradt áldozatok szenvednek. nem, ezeknek egy kegyetlen börtön, vagy súlyos megalázás, vagy kínzás járna. bocs, ha horribilis és kegyetlen voltam...
Xavo 2008. 11. 28. 15:32 | #23
persze hogy nem, de a hóhér egy pártatlan személy, aki azért nyomogatja a gombokat, hogy zöld papírdarabokat kapjon, amiből megél. ennyi erővel rablógyilkos is lehetne, az is jövedelmező, s csak annyiban tér el, hogy nem legális
Előzmény: Errtu (19) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 15:31 | #22
ki mondta hogy azt eszek?:P
Előzmény: tikshow (20) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 11. 28. 15:03 | #21
Az mindig is egy "ál-eljárás" volt, soha nem volt annak az "ítéletnek" következménye. Ki menne hóhérnak, ha lenne? Még az értetlenkedés is felesleges, ahogy enti írta.
Előzmény: ismeretlen (12) 0 VÁLASZ
tikshow 2008. 11. 28. 15:02 | #20
jó, ilyen alapon a katona és a rendőr is gyilkos, akiket(ha van rá okuk) ki is tüntenek érte és még büszkék is rájuk, na akkor hogy is van ez? vagy te is gyilkos vagy részben, mert húst eszel stb-stb. gyilkosság és gyilkosság között igen nagy különbség tud lenni
Előzmény: Xavo (3) 0 VÁLASZ
Errtu
Errtu 2008. 11. 28. 15:00 | #19
Szerintem ha valamelyik családtagod, mondjuk a fiad brutálisan meggyilkolják, megerőszakolják, megcsonkítják, nem igazán lennének fentartásaid annak a bizonyos gombnak a megnyomásakor!
Előzmény: Xavo (6) 0 VÁLASZ
Hajni 2008. 11. 28. 14:56 | #18
Nálam semmi gond a családi háttérrel. Majd térjünk vissza a témára, ha a hozzád legközelebb álló embert valaki szórakozásból megöli, a szerelmedet vagy húgodat pedig megerőszakolják, és utána esetleg felmentik. Biztos ilyen liberálisan állsz majd a dolgokhoz és továbbra is egyetértesz majd a "majd leül pár évet azt jóvann!" gondolkodású idiótákkal.
Előzmény: sahinel (14) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 11. 28. 14:50 | #17
A csajt arcon öntötte valaki savval és megvakult (szerelemféltésből vagy ilyesmi) és most megtalálták a tettest és elítélték sav általi megvakíttatásra. Szóval tényleg szemet szemért büntit kapott.
Előzmény: Gesa (15) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 11. 28. 14:49 | #16
hát nem egészen arra fejlődik a világ a modern és megengedő törvényeivel, ami kívánatos volna, most sincs nagy különbség a modern kor és a sötét középkor között. Sajna, nem tudom, te megfigyelted-e már, de nálunk pl. semmi visszaható erő nincs, az emberek között nem nagyon elfogadott az a nézet, hogy nem szabad lopni-csalni hazudni. Mert mit kapsz egy évet? ugyan már. Nem azt mondom, hogy mindenféleképpen középkori törvények kellenek, de meg tudom érteni, ha valaki azt mondja, hogy ha lopnak tőle, hát rohadjon le a keze. és ha mondjuk igenis megölsz valakit direkt, akkor dögölj meg te is, mert nincs szüksége rád a társadalomnak. na de ezt döntse el mindenki.

De amit írsz, hogy ha nem tetszik el lehet húzni. Tudod ez is tipikus "középkori" gondolkodás mód. huzzon a francba aki nem ért egyet? nem pont ez van ott is ahol kövezések vannak? vagy nem lehet hogy mondjuk valaki itt szeret élni európában de egy jobbat akar? akkor már húzzon el. Hát pffff, nem kóser ez így
Előzmény: sahinel (14) 0 VÁLASZ
Gesa 2008. 11. 28. 14:27 | #15
:'( nem tudok angolul. Nem tudom mi van a cikkben. :'(
sahinel 2008. 11. 28. 14:26 | #14
) de így ezzel a szöveggel politikailag jobb eladni a birkáknak hogy ez így nem is gyilkosság. Mivel ők keverik össze a mérget, így maximum csoportosan elkövetett emberölés. De hogy nem gyilkoltak azt ne akarják már beadni:D

Hajni ha szerinted a szemet szemért korrekt, akkor elég komoly családi háttér lehet nállatok. Aki szerint a gyilkosság megfelelő bűntett, meg mások kezének levágása ha lopott, meg hasonlók, akkor gondolkozzon el hogy kb ott tart mint ahol a többség volt a középkorban. Valsz savval megvakítani a másik nőt is ilyen idióta ötlettől vezérelve tette meg. Mi lessz a következő? nyilvános kivégzések?

Talán igaz hogy az ember innen már csak majommá fejlődhet tovább, és elindultunk a fejlődésben visszafelé?

A többség egy megszokott, elfogadott törvények alapján szocializálódik. Ha gyilkosságok, és megtorlások elfogadottak, akkor lehet megnézni milyen jó kis társadalmakat lehet kiépíteni. Aztán lehet hasonló mulatságokra járni: http://theync.com/media.php?name=415-man-and-woman-stoned-to-death-in-iran
Lehet kiutazni ilyen országokba és haverkodni az ilyen idióta gondolkodásúakkal ha nem tetszik valakinek európa.
Előzmény: Xavo (10) 0 VÁLASZ
pepeti 2008. 11. 28. 14:04 | #13
Az ilyen törvények miatt tisztelem az iszlámot.
ismeretlen 2008. 11. 28. 14:04 | #12
én úgy tudom, hogy elítélték őket mindig, aztán felmentették. Valahol ez tűnik a legkézenfekvőbbnek.
Előzmény: |-=O=-| (5) 0 VÁLASZ
Sissi 2008. 11. 28. 14:02 | #11
Szegény nő...
Megérdemli a pasi hogy pofánlocsolják egy hordó savval:S
Xavo 2008. 11. 28. 13:52 | #10
én ezt úgy tudtam, hogy az egyik altató, a másik meg a méreg. de ha neked is van igazad, akkor is megölték, nem? nem a módszer a lényeg (kivéve ha kínhalál, meg más pszihopata módszerek), hanem az eredmény. szerintem mindhárman tudták, mit csinálnak.
Előzmény: spiritmonger (8) 0 VÁLASZ
enti 2008. 11. 28. 13:52 | #9
ez felesleges értetlenkedés...
[off]amúgy fain az avatarod. sokat hallgattam egy időben. xD[/off]
Előzmény: Xavo (7) 0 VÁLASZ
spiritmonger 2008. 11. 28. 13:50 | #8
például amerikában a a méreginjekciós kivégzéseknél van három gomb, mindegyiket egy másik embere nyomja meg. amint megnyomják egy oldat jut a halálraítélt szervezetébe, ami önmagában nem halálos, viszont a 3 keveréke együtt már igen. így egyik "gombnyomó" sem lesz gyilkos, hiszen ő csak megnyomott egy gombot amibe nem hal bele az ember...
Előzmény: Xavo (3) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 13:48 | #7
pedig elméletileg ő is pont ugyan annyira büntetendő. nem gyilkolt? de. akarattal. nem hiszem hogy kellene több vád :P
Előzmény: |-=O=-| (5) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 13:48 | #6
persze, de a gombot valaki meg kell nyomja, annak a tudatában hogy mit okoz az.
Előzmény: polgarobi (4) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 11. 28. 13:47 | #5
Hóhért tudtommal még sosem ítélték el a munkája elvégzéséért.
Előzmény: Xavo (3) 0 VÁLASZ
polgarobi 2008. 11. 28. 13:45 | #4
nem! ma már mindent megcsinálnak helyettünk a gépek, ezt is!!
Előzmény: Xavo (3) 0 VÁLASZ
Xavo 2008. 11. 28. 13:44 | #3
ez mind szép és jó, csak annyi a baki benne, hogy valaki ki kell végezze őket, igy ő is egy gyilkossá válik, aki szánt szándékból ölt. akkor így mindenki megöl mindenkit majd?
Előzmény: enti (2) 0 VÁLASZ
enti 2008. 11. 28. 13:39 | #2
egyetértek. annyival súlyosbítanám még hogy a 'megélhetési bűnözőket' (gyk. Mo-on így hívják a cigány bűnözést.) szintén halállal büntetném. Lopásért, zsarolásért, csalásért, uzsoráért kötél.
Előzmény: Hajni (1) 0 VÁLASZ
Hajni 2008. 11. 28. 13:18 | #1
Megérdemelte.
Aki megerőszakol egy nőt vagy egy gyereket, annak levágni a farkát. Aki szánt szándékkal megöl valakit, azt kivégezni. És így tovább. Nem pedig börtönöket építeni az adófizető polgárok pénzén és fenntartani, miközben a bűnözők tök jól elvannak, elbuzulgatnak és kiképzik egymást.