Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
norbertvincze
Jozeph 2008. 11. 29. 20:11 | #121
Na mivan, csak nem igazam van???
Előzmény: Jozeph (119) 0 VÁLASZ
mózesgizmó 2008. 10. 24. 20:22 | #120
zipp
Jozeph 2008. 10. 21. 19:30 | #119
No, emberek! (És ezt most itt elég degradáló elkülönítésnek is vehetitek!)

Zé-nél a pont!!! Mint ahogy előtte már másnál is meg lett nevezve. De az igazságra Zé érzett rá a legjobban (szerintem).

A haszonállatok (és itt csak és kizárólag az élelmiszer utánpótlás céljából tartottakra gondolok - merthogy más szempontból semmi sem indokolja az állattartást) direkt kínzása semmi más, csak emberi butaság (iszonyatosan nagyfokú). A kegyetlen körülmények között tartást viszont egy teljesen más dolog mozgatja - ami viszont előre megtervezett és részletekig kidolgozott stratégia. És ennek a mozgatórugója a pénz!!! Szóval apuci szaros Mercije pontosan abból a pénzből van, amit ebből az iparágból kinyernek... Sőt, én apucim 33 éves Zsigulija is ebből a pénzből van, csak mi mondjuk megelégedtünk 30 tehén vérével, míg Nektek 300 sem elég. És igen, ezért bizony bűnösnek érzem magam.

Minden más jellegű állatartás nagyfokú önzés eredménye. Nem, nem a Tiéd!!! Az emberiségé, ámblokk (bocsi, ha rosszul írtam) az egészé. Nem Te rontottad el, évezredekkel ezelőtt az elődeink rontották el. Mert amíg a farkast azért fogta be maga mellé az ember, hogy a vadászatban segítse, addig még okénak nevezhető a dolog. De mikor már elkezdte szaporítani és tenyészteni a saját igényeihez alakítva - na ott már beleavatkozott a dologba, és ez az, amit Zé az utolsó soraiban nagyon jól írt le.

Mi voltunk az első faj a Föld történetében, aki alakítani tudta a saját sorsát - tudatosan!!! És bizony ebbe fogunk belepusztulni. Ezért vagyunk 6 milliárdan, és ezért fogunk a saját szarunkba belefulladni!

Szerintetek Spárta miért volt olyan erős állam? Taigetosz mond valamit? Lehet, hogy én sem élnék - engem is az orvostudomány mentett meg - szerencsére én látható rendellenességek nélküli életet élek azóta - de vannak gyengéim, amik miatt egy erős rostán bizony énis a selejtbe mennék. De ha ezt ott, a születésem pillanatában megtették volna, most nem siránkoznék miatta. Legfeljebb édesanyám pusztult volna bele a fájdalmába (ami végső soron ugyancsak önzés - csak a szeretet és egyéb magasztos dolgok álarcába bújtatva). Tudom, ez így piszkosul kegyetlen - és rohadtul félek, hogy velem is előfordul majd, hogy döntenem kéne arról, hogy még meg sem született - de valószínűleg maradandó testi és esetleg szellemi károsodást szenvedett gyermekemet életben kell-e hagyni? Mert a józan eszemmel azt mondom, hogy nem! De ezt a szemébe tudnám mondani az anyjának is? Ha ezt meg tudjuk tenni, akkor majd felelősséggel tudunk nyilatkozni az állattartási szokásainkról is. Addig nem.

És amit még kerestem a kommentekben, de senkinél sem láttam (ez nem jelenti azt, hogy nem volt rá utalás, legfeljebb felületesen olvastam el...) az pedig a filmben csak és kizárólag egy helyen volt említve (nevén csak egyszer volt nevezve). PROFIT. Könyörtelenül, mindenhol, és mindenen, mindenkin. Mert aki a profitot nézi, azt semmi és senki más nem fogja érdekelni. Ennyi. Majd ha ezeket az embereket meg tudjuk győzni, akkor lesz változás.
Én ehhez kevés vagyok. A magam részéről annyit, hogy mostmár talán jobban meggondolom, hogy a kenyeremre egy vagy két szelet sonkát teszek - merthogy a másodikra igazából nincs szükség - csak az íze miatt tettem rá eddig is (mert szeretem).

Ahhoz, hogy az állatok jobb körülmények között éljenek, nem biztos, hogy nekünk kellene több pénzért megvenni a húst. Mint említettem, apuci Mercije... Ha neki elég lenne egy Dacia Logan is, akkor talán jobb lenne a helyzet. De a bicikli még olcsóbb.

Ha viszont tényleg többet kellene a húsért fizetni, akkor mások apucijának kéne lejjebb adnia, azokénak, akiknek apucija az én fizetésemet nyírbálja. Mertha apuci nem keresne havonta két milliót nettóba, csak mondjuk felet, amiből vígan megélne a család még így is, akkor a 20 dolgozójának havonta jutna plusz 75 ezer, amiért lehet, hogy lábat csókolnának... és érdekes módon a céget nem terhelné meg az átcsoportosítás - csak apucinak kéne lejjebb adnia.

Tehát hova lyukadunk ki ismét - a pénzhez.
Drága vegetáriánus barátaim - a Ti érveitek csak álszent dolgok. Szép tőletek, hogy elhiszitek, ezzel tesztek az állatokért. De hadd áruljam el, csak röhög rajtatok az egész világ. De nem baj, mártírokra mindig is szükség volt.

De ne aggódjatok, eljön még az az idő, amikor ember embert fog ölni az élelemért... Én hála Istennek akkor már rég nem fogok élni (talán még ez várat magára egy-kétszáz évig). De az unokáimat (ha lesznek) nagyon féltem - sőt, bűnösnek érzem magam azért, hogy erre a világra kárhoztatom őket. Nem érdemlik meg. Nem ők tehetnek róla. Mint ahogy mi sem arról, hogy idáig fajult a helyzet. Cézárok lakomái és cirkuszai, hadvezérek hódító hadjáratai, keresztes háborúk stb. vezettek idáig. Visszafordíthatatlan folyamat indult el akkor - és ennek mindig is az lesz a szenvedő alanya, aki nem tud tenni saját érdekében, mert ki van szolgáltatva - jelesül az állatok, a szegények, a gyerekek, a gyengék.

És még ezer meg ezer példát lehetne felhozni, de minek... Nem dugom a homokba a fejem, a struccpolitika sem megoldás - akinek tudom, elmondom, sőt ajánlom ezt a videót. A megoldást nem tudom és nem is tisztem megoldást találni. Csak egy csavar vagyok a gépezetben, akit ugyanígy madzagon rángatnak. A megoldás a madzagot rángatók kezében van. De amíg nekik így jó, addig nem lesz változás.

Jó éjt mindenkinek!
utheground 2008. 10. 20. 18:59 | #118
Hat...én se vagyok valami érzékeny lélek vegignéztem a filmet es.... mitmondjak durva.Elég szomorú hogy mik folynak manapság a világban egy kis plusz erőfeszités kellene meg persze egy kis plusz pénz (ami valjuk be sose fog összejönnii) és ezek a szegény állatok nem kellene ennyit szenvedjenek, de hat ezek vagyunk mi emberek a proft az első.Ne értsetek félre húsevő vagyok en is mint barmejik más ember de ezek az állatkinzások fölöslegesek.
evibaba 2008. 10. 20. 13:32 | #117
amit végén írtál,nha az az,amit én eddig senkinek nem vetettem fel,mert úgyis embergyűlölő baromnak néznének. Ugyanakkor belegondoltam,h mi lenne ha az én gyerekemről lenne szó... Fogalmam sincs,h döntenék,de az biztos,h ha nem ilyen lenne a társadalom hozzáállása,kényelemből,lustaságból és gyávaságból sokan lemondanának a gyerekekükről ilyen esetben... Az meg már más kérdés,h nem hivnánk lustának,gyávának őket,ha nem ez lenne a hozzáállás:D én sem a hegyről akarom lefele dobálni a betegeket,de ésszel kéne bánni az élettel.

Előzmény: Zé (115) 0 VÁLASZ
x-32 jsf 2008. 10. 20. 08:50 | #116
Ámen... tutira egyetértek.
Előzmény: Zé (115) 0 VÁLASZ
2008. 10. 20. 04:35 | #115
Megnéztem. Másfél órán át nem tudtam megmozdulni, annyira sokkolt. Szégyellem magam, hogy ember vagyok.
Mielőtt félreértenék, és elküldenének melegebb éghajlatra: Legyenek olyan állatok, amiket a húsukért/bőrükért tenyésztünk. De bánjunk velük emberségesen, élhessenek úgy, ahogy a természetben, és HA meg KELL ölni őket, akkor haljanak meg gyorsan, és a lehető legkevesebb fájdalommal. Ennyi. Nem több és nem kevesebb. Ha ettől 10.000 forint lenne egy kiló hús, akkor hamar kitalálnák, hogyan lehet olcsóbban biztosítani a fenti követelményeket, és egyből csak 2000 forint lenne. A pulcsit meg már régóta lehet mesterséges anyagból készíteni, mint ahogy a birkát is lehet humánusan nyírni.
Csak el kellene gondolkoznunk, hogy biztosan szükségünk van-e még egy kiló húsra, még egy bőrkabátra, még egy utazó cirkuszra.
És továbbgondolva, tényleg biztos, hogy ennyi szaporulat kell a Földre?
És lehet, hogy ez fajelmélet, de szerintem a 90-es kommentben Kyp-nek igenis igaza van. Az életképtelen egyedek fenntartását nem engedheti meg a társadalom. A genetikailag öröklődő betegségek hordozóit vagyonok árán tartjuk életben, hogy "teljes életet" élhessenek, és utódokat nemzzenek, akik persze öröklik a betegséget.
Az evolúció jó dolog. De az ember kiiktatta, mind a saját fejlődését, mind más fajokét.
Kremy 2008. 10. 19. 09:50 | #114
A filmet tervezem megnézni.Az állatkínzás téma meg lerágott csont..Sohasem fogunk benne egyetérteni,néha úgy érzem tényleg tök felesleges róla vitázni.
(nem,nem eszem húst 8 éve és még nem pusztultam el)
nkmedve 2008. 10. 18. 23:18 | #113
Szerintem érti, csak a vágóhid és a felesleges állatkinzás a menőbb téma:) Amúgy kösz a posztot, elgondolkodtató.
Előzmény: evibaba (112) 0 VÁLASZ
evibaba 2008. 10. 18. 20:29 | #112
és ennyi komment után mért van az h a hozzászólók egy része még mindig nem érti,h miről szól a film??? nem csak a vágóhidakról meg a szőrmekabátokról...
1Nsane 2008. 10. 18. 18:47 | #111
Akik a vágóhídon, sertés-, tyúk-, egyéb haszonállat telepeken kínozzák az állatokat, miért nem látják az ilyen filmeket? Miért nem jönnek ide vitatkozni? Lehet, hogy nincs tévéjük, számítógépük? Miért nincs? Miért nem gondolkodnak el azon, hogy mit is művelnek? Miért nem érnek rá? Miért nem az érett, felelősségteljes emberek foglalkoznak az ilyesmivel? Nah, szerintem ezeken kéne igazán elgondolkodni.
izébigyó 2008. 10. 18. 17:52 | #110
A példa nem volt jó, nyilván az emberek többsége jobban szereti a családtagjait.
Akkor lett volna jó, ha azt kérdezed, melyik fontosabb nekem, a te életed vagy "egy szaros disznóé a vágóhídon"?
Egyértelműen a disznóé.
Előzmény: focuskoma (109) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 18. 17:47 | #109
Az én felfogásomba a disznót az ember a saját táplálkozása céljából tenyésztette ki, ez a feladata és sorsa. Felőlem lehetek az összes disznónak szaros ember, tojok rá :). Azért hoztam fel azt a konkrét példát, hogy hátha megérti, attól hogy szeret mindenkit , attól még van egy sorrend, hogy melyik fontosabb. Ne védd már ennyire a sertést XD.
Előzmény: Kyp Durron (105) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 18. 17:40 | #108
De a tiedre válaszoltam :), csak úgy látom nálad vannak értelmezési problémák.
Előzmény: izébigyó (106) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 18. 14:04 | #107
nekem nagyon úgy tűnik, hogy itt mindenki elbeszél a másik mellett:)
izébigyó 2008. 10. 18. 13:23 | #106
Te most mégis mire válaszoltál? Mert hogy nem az én kommentemre, az biztos. Olvas, értelmez, válaszol, ez a helyes sorrend. Én csak azt írtam, hogy attól, mert valaki szereti az állatokat, attól még szeretheti az embereket is, de van néhány okostojás, aki ezt nem tudja felfogni és majd olyan érvekkel jön, hogy nem az állatokat kéne védeni, hanem az embereket (a kettő viszont két különböző dolog és nem biztos, hogy aki állatvédő, az ne védené ugyanúgy a fákat, a lakóhelyét, az embereket és úgy egyébként a természetet).
Előzmény: focuskoma (103) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 13:19 | #105
Nem tudsz több szálon gondolkodni koma?

Ne hasonlítsd már anyádat egy disznóhoz, itt látszik, hogy nem érted.
Nem választani kell, de nem is szaros disznóról beszélni, vagy ha neked szaros disznó, akkor másnak te miéert nem lehetsz szaros ember. Ne vedd sértésnek.
Előzmény: focuskoma (103) 0 VÁLASZ
bungle
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 18. 13:12 | #103
Hallod, te most miről beszélsz? Ki mondta egyáltalán, hogy ez így működne. Vagy te most hangosan gondolkodol? Neked ki a fontosabb az édesanyád élete vagy egy szaros disznóé a vágóhídon?
Előzmény: izébigyó (67) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2008. 10. 18. 13:09 | #102
na,e tekintetben őket kell kérdezni,én hasonlóan gondolkozok,mint Te.
Előzmény: mekszamnojz (101) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 12:58 | #101
na persze. mert nem te vagy az aki felakassza a sorra a csirkét lábánál fogva....ezzel nincs is baj hogy nem gondolkozol ilyeneken, de pont ezért nem értem hogy akik hozzád hasonlóan "nem gondolkodnak" ilyenen, azok miért kérdőjelezik meg azok gondolatának helyességét akik igen! és hogy vannak akik szeretnének odafigyelni arra hogy egy állatot ne kínozva juttassanak el a hasadig hanem olyan módon ahogy az méltó, hogy az miért baj...
Előzmény: AVIREX (100) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2008. 10. 18. 12:51 | #100
ehh.. mondjuk én alapból nem vágok le csírkét,valahogy nem jönne össze,de mondjuk érdekes módon egy tuti abárolt szalonnát nem vetnék meg.. most eszembe jutott egy sztori,amikor anyu csinálni akart 1x régen valami kaját,leküldött a boltba darált húsért és a hentes simán be ahúsdarálóba a husit és szercsegve lefolyt rajta,a hentes meg nagy lazán tömködte még a tetejéről.. fuhh.. akkor eszembe jutott,hogy az a szerencsétlen állat,még 1 héttel azelőtt kint járkált "szabadon".. persze 1 falatot sem kértem a milánóiból ( azt hiszem az készült éppen itthon ). De gondolom az ember vesz 1 gyrost,nem azon agyal,hogy mi van benne,mint hogy speciel ha mondjuk bemegyek az egyetemen a menzára és milánói a menü,nem azon töprengek,hogy húha,valamikor jobb sora is volt annak a husikának a tésztán,hanem csillapítom az éhségemet,aztán rohanok órára,vagy egyéb dolgomra..
Előzmény: mekszamnojz (97) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 12:47 | #99
az hogy maga a poszt erről szól és mégis vitatkoztok rajta hogy ki a hülye az nem elég?
Előzmény: pipacs (98) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 12:44 | #98
ok, lécci mutasd meg azt a kommentet, ahol bárki az ilyen eljárás mellett foglalt volna állást.
Előzmény: mekszamnojz (97) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 12:29 | #97
nekem valahogy nem mindegy hogy úgy vágom le a csirkét ahogy azt kell, hogy ne szenvedjen sokáig vagy mondjuk úgy hogy csapkodom a betonhoz és közbe száll szét a koponyája meg a csőre meg folyik a szeme szerte szét, és közbe békésen motyogok mintha ez a világ legtermészetesebb dolga volna, hogy nna majdcsak kinyúlsz már...valahogy nem lenne utána étvágyam.
és nem azért mert álszent vagyok, hanem azért mert egyszerűen gyűlölném magam, hogy nincs bennem semmi tisztelet aziránt az élőlény iránt ami az én életben maradásomért veszti el az életét!
tisztelet!- ha nem az állatok miatt akkor, legalább a saját méltóságunk miatt hogy ne csak abban különbözzünk az állatoktól hogy tudunk beszélni.
Előzmény: pipacs (96) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 12:22 | #96
vazze, ha kiváncsi vagy rá, az állatok mit szólnak, akkor kérdezd meg őket. lehet, azt fogják mondani, az ember éhsége nélkül meg se születtek volna, köszönik, hogy ennyi is jutott. lehet, azt mondanák, hogy képmutató dolog ilyent kérdezni, mielőtt befalod őket. lehet azt mondanák, még mindig jobb, mintha tíz farkas fokozatosan gyilkolná le őket félórás kergetőzés után. lehet azt mondanák, az állatok nem szoktak ilyesmiken gondolkodni, jobban érdekli őket a bernoully-sejtés megfejtése, úgyhogy kopj le, mert zavarsz, már majdnem megvan. lehet, azt mondanák, viszlát és kösz a halakat. és az is lehet, az állatok egyáltalán nem is tudnak beszélni.
Előzmény: mekszamnojz (89) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 12:17 | #95
(Az utódaimért tűzbe megyek, ahogyan minden ember és némelyik állat is megtenné.)
fordítva minden állat (már amelyik nem csak lepetézik) és néhány ember
Előzmény: kotta (92) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 12:16 | #94
Nekem egy kutyám van egy nagy kertben meg sokat jön velem a városba (korábban írtam, sztem boldog, de kérdezzétek meg:)).Húst eszek, de zömmel vadat mivel faterom vadász (és a jobbik fajta hivatásos, nem ok nélkül lövöldöz) és egyszer egy szeptemberi hideg este találtam egy pici gőtét megmerevedve a hidegtől, hazavittem télre ,etettem tubifexel és tavasszal elengedtem.Ennyit tettem az állatokért, ja és nem ölök (max ha elém szalad mikor úton vagyok, de az is szar érzés),.
Előzmény: pipacs (88) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 12:15 | #93
most mit beszéljek arról, hogy mi van a felesleges állatkínzással? nyilván benne van a nevében, hogy az nem jó. mit lehet erről beszélni?

az, hogy otthon tartok állatot, korrektül, szerintem nem kínzás. etológiából meg lehet nézni. az állatok jelentős része a szükségleti piramisban a fizikai szükségletek kielégítéséig, a biztonsági szükségletekig, utódnemzésik jutott. ha ezeket biztosítom nekik, csöppet sem bonyolult, semmi gond azzal. nyilván a városi kutyákat nagyon nem irigylem, de a városi macskáknak speciel nincs rossz dolguk. világtrend ha nem tudnátok, hogy vadon élő fajok költöznek be városba, mert ott jobb nekik, több a kaja. a természetes élettér nem állandó dolog, nem lehet rögzíteni egy pillanatot, hogy az az ideális. mint például sokan talán hallottatok róla, régen itten dinoszauruszok voltak, meg hasonlók, aztán elmúltak, mindenféle emberek nélkül is. és őszintén szólva, azért annyira nem is hiányoznak.

az olyasmivel, hogy az állatok méltósága, nem tudok mit kezdeni, mert a méltóság tipikusan emberi dolog, méltóság az, amit annak érzel, és e nem tudok olyan kutatásról, amely igazolta volna, hogy az állatok ilyet éreznének, ilyet max az emberek éreznek az állatokkal kapcsolatosan.

de ha valaki tud mutatni olyan tudományos publikációt, mely szerint csak levagyok maradva ez ügyben, természetesen fejet hajtok.
Előzmény: |-=O=-| (86) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 18. 12:06 | #92
????
Nem kritizáltam a filmet. Igen, pontosan azért mert nem láttam. Hagyjuk már ezt a kötözködést. Ezek szerint kb. a filmmel értek egyet, megismételtem az egyik témáját, ennyi történt. És külön köszönöm a remek hozzáállást! :PP
(Az utódaimért tűzbe megyek, ahogyan minden ember és némelyik állat is megtenné.)
Előzmény: |-=O=-| (84) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 18. 12:04 | #91
Ok, folytatom én, jó pár háziállatot fogadtam be, tartottam és tartok is, egy csomó szenvedéstől megkímélve őket ezáltal.
Előzmény: pipacs (88) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 12:04 | #90
Ezt akartam leírni az előbb, nem az a baj, hogy gyerekeink vannak, hanem hogy az életre nem való emberekre is rengeteg pénzt dobunk ki.Mielőtt belekötnétek, nem dobnék le minden down-kórost a szikláról olyan spártásan, de a volt barátnőm a koraszülött osztályon dolgozott és én egy kicsit kiégtem, hogy miket (és elnézést a nyers modorért) szednek ki szerencsétlen anyukból, hogy aztán két embert egy életre lekössön egy olyan akinek nincs élete, és ha nincsenek drogjaink meg gépeink akkor egy sima vetéléssel és egy kis stresszel megúsztuk volna.Hangsúlyozom, ez részemről is csak egy nézőpont, még több is van.
Előzmény: mekszamnojz (82) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 12:03 | #89
eszembejutott megkérdezni olvasott vitátok után hogy vajon az állatok mit szólnak hozzá mikor mi döntünk az ő szaporodási sebességeik felett, vagy az elhalálozási mennyiségeik felett.
mi mit szólnánk ha lenne egy még fejlettebb lény, és az meg minket vágna sufniba tömegesen, mert hogy" néddmáá a kínaiak meg az indiaiak milyen sokan vannak. ritkítani kéne igaz koma? jah csináljuk...de a szokásos módszer már olyan uncsi meg már lassan immunisak a mérgekre... mit szólsz ha lepörzsöljük őket tömegesen, vagy mit szólsz ha egyesével lenyúznánk őket? "
Előzmény: |-=O=-| (86) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 12:03 | #88
egyébként meg javaslok egy kis játékot. tekintve, hogy nem létezik olyasmi, hogy emberiség (az ugyanis csak egy elvonatkoztatás, tehát az emberiség nem cselexik semmit), tehát felesleges olyan mondatokat írni, hogy az emberiségnek ezt kellene csinálni, ezekután mindenki azt írja meg, hogy a nyafogáson kívül ő személyesen mit tesz (miről mond le) az állatok jólétéért.

az hogy nem eszek húst, az nem ér, mert cserébe eleszed a kaját az állatok elől :-)


kezdem, én soha nem tartottam háziállatot, egy csomó szenvedéstől megkímélve őket ezáltal.


|-=O=-| 2008. 10. 18. 12:03 | #87
Egyébként igen, én is a boltban vásárolok, de ha az lenne, amit írtál, hogy 10e Ft lenne egy kiló hús (ami hülyeség), akkor inkább én is tartanék állatot vagy elgondolkoznék azon, hogy megér-e annyit, hogy húst egyek (de az is butaság, hogy ettől egy családtagomat ki kéne nyírni, tudod nem csak hús létezik, mint emberi táplálék :)). De mondom, nem is az állattenyésztés és az emberi táplálék kielégítése a téma, csak most kiemeltél egyet a több millióból. Levehetnéd a szemellenzőt és kicsit globálisabban is nézhetnéd a kérdést...
Előzmény: pipacs (85) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 18. 11:58 | #86
A túlnépesedés jó pár embernek remek biznisz, szóval ez ellen nehéz is lenne tenni (afrikai országok, éhinség, szegénység, háború, stb., talán neked is mond ez valamit)...
"merthogy ez döntés kérdése?"
Valamilyen szinten mindenképp az, lásd Kínát, mióta észbe kaptak, hogy ez így nem lesz jó.

És te miről beszélsz egyébként? 1 dologról a sok millióból, ergo az ebmerek étkeztetéséről. Többi téma? (11. és 62. kommentek).
Előzmény: pipacs (85) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 11:54 | #85
megszólítani nem tudlak, mert elég furcsa neved van :-)

szóval te azt gondolod, hogy a kérdés így feltehető, hogy érdemes volt az emberi fajnak ilyen mértékben szaporodni? komolyan azt gondolod, hogy ez egy valóságos kérdés? merthogy ez döntés kérdése? ja, tök jó hogy kérdezed, télleg, hiszen nem volt érdemes. mingyá abba is hagyom a szaporodást. válaszolja az emberi faj.

és mi az, hogy hozzám hasonlók? te nem vagy az? te nem nem a boltban vásárolsz? te mit csinálsz másként, mint én? a nyafogáson kívül?

te egyébként miről beszélsz?
Előzmény: |-=O=-| (69) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 18. 11:53 | #84
"Én viszont ezek közé sorolom azt is, amikor oktalanul elkezdünk háziállatozni h az milyen jópofa"
A film 10. percétől pont erről szól a film, az állatkereskedésbe szánt háziállatokról, tenyésztőkről, stb., kb. a 18. percig ez a téma. Csak egy kis segítség azoknak, akik azt se tudják mit kritizálnak...
Előzmény: kotta (70) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:52 | #83
A háborúval arra céloztam amit az előbb is leírtam, mert lássuk be máshogy nem leszünk kevesebben és lássuk be a számunk a fő probléma.
Előzmény: pipacs (79) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 11:52 | #82
talán nem véletlen az sem hogy nem "akarnak" megfelelő gyógyszert találni olyan jellegű betegségekre sem ami egyfajta természetes kiválasztódást eredményezhet az emberek között. és ha egyből párhuzamot (nagyon sarkos példaként persze ) vonok a Darwin díjasok között akkor valahol az én értékrendemben ez így rendben is van.
És ha belegondolok abba is hogy még klónokat is akarnak a természetes túlszaporulat mellé akkor meg pláne ijesztő.
A természet ezerrel próbálja jelezni felénk hogy nem bír ellátni minket...de senki nem hajlandó beismerni hogy a teremtés koronái nem mi vagyunk, mert sem az állatok sem a növények és semmilyen természeti dolog nélkül nem érnénk szart se. Ha nem tanulunk meg fejethajtani ezelőtt akkor felemésszük saját magunkat. A föld a test, a természet a szervezet, és az ember a vírus. Fölemészti saját magát a végére ez a szép kis folyamat.
Előzmény: izébigyó (77) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 18. 11:49 | #81
Értettem és egyetért, én fogalmaztam rosszul. Én is úgy vagyok, hogy nagyon kéne valami állat (puszta önzés, mert az milyen jó nekem) de sokat gondolkoztam és egyszerűen nem tudnék megfelelő körülményeket teremteni neki. Nem lenne rá időm, élettere is nagyon szűk lenne s akkor minek? Az a baj, csomó ember ezzel nem törődik, hanem úgyis megveszi azt a szerencsétlen kutyakölyköt s két év mulva kirakja az utcára, mert rájön hogy nem tudja tartani.
Előzmény: kotta (75) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:46 | #80
Az a baj, hogy ha az embereknek hagyunk választási lehetőséget, akkor már cseszhetjük.Kevés a lelkiismeretes, felelős ember.Senki sem akar szegényen élni, sőt látni sem akarja őket a többség, pedig láttam erről egy érdekes statisztikát, ha tudom berakom a linket.A lényege az, hogy kiszámolták, hogy ha minden vagyonos ember, vállalat stb elosztaná vagyonát, akkor nem hogy mindenki meglenne a földön, hanem még csak nem is szarul élne (tudom, valahol egy kicsit komcsi, de nem volna az rossz, ha nem csak néhány ember állna a fazék mellett).Épp ezért mondom, hogy ha nem kész helyzet elé állítod az embert, akkor az odaevickél a fazékhoz és bár nem bírja mind megenni, mégsem ad senkinek és még ki is túrja őket.Erre gondoltam a háborúval.
Előzmény: nkmedve (73) 0 VÁLASZ
pipacs 2008. 10. 18. 11:44 | #79
nem, nem néztem bele a filmbe, nem szeretem ugyanis a horrorfilmeket :-) és sajnos ezek a filmek is pont arra valók, hogy hirtelen nagy érzelmeket váltsanak ki, és közben eszedbe se jusson gondolkodni.

egyébként meg egyoldalú (tehát hamis) agitprop filmek nélkül (már csak etológiai olvasottságom okán is) tudom, hogy az állatnak nem jó, ahogy tartjuk. de például katona koromban egyszer egy napot dolgozni kellett csirkefarmon, ahol például géppel (sűrített levegő) fújják be a csirkét a ketreces autóba. kicsit sem volt jó.

szóval itt nem arról van szó, hogy az ember direkt basztatni akarja szegény kis állatkákat, hanem arról van szó, hogy tudomásul vesszük, hogy vagy a felsál-hátszín érzi jól magát, és akkor a családom minimum kétharmadát fel kell ajánlanom éhenhalásra (nekem például két nagyon helyes kisfiam van, ha őket felajánlom, boldogtalan lenne az életem nélkülük, ha magamat és az egyiket ajánlanám fel, akkor a másiknak egyrészt hiányoznánk, másrészt nem lenne ki eltartsa, milyen jó agitprop filmet lehetne csinálni, ahogy a marha láthatóan boldogan futkos a végtelen mezőkön, miközben a kisfiam a nagy barna szemeivel szép lassan éhenhal. pusztuljanak az állatvédők XD), vagy pedig tudomásul vesszük, hogy a felsál-hátszín szívni fog, és nem nézünk feleslegesen hülye filmeket.

azért feleslegesen, mert a népesség jelenleg adott, a növekedés üteme is adott, ezen aligha fog bárki változtatni rövid (50év) távon. tetszik vagy nem, ennyi embert kell kajáztatni, és ezt így lehet megoldani.

mari néniről. igen, mari néni nem fizet sokat a húsért. mari néni a saját családját tudja eltartani. többiekkel mi lesz?

aki meg itten háborút javasol, annak nyilván hiába jövök azzal, hogy ott szegény emberek mennyit szenvednek, mert nyilván megérdemlik, hiszen bántották azt az édes kis bocit. tehát neki csak annyit üzenek, hogy háborúk alatt jellemzően nem szokott kiemelt szempont lenni az állatok jóléte, lehet hogy kedvenceid is kicsit megsínylenék az atmot.


Előzmény: izébigyó (65) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:43 | #78
Bárcsak ez lenne a kérdéskörben a legnagyobb probléma, hogy ki van-e herélve az otthon tartott kutya/macska/víziló vagy nem...
Előzmény: kotta (75) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:41 | #77
Bár 2 éves cikk, de azt írják 2030-ra India lesz a legnépesebb:
http://www.hirtv.hu/?tPath=/tud-tech/&article_hid=112745
Ez meg 4 éves, de talán ez is érdekes:
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=2963
Előzmény: nkmedve (73) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 18. 11:40 | #76
most mit kell ujjal mutogatni meg magyarázatokat keresni? az ember felelőtlen, hibás és kész. a legfejlettebb lény (amit ismerünk), épít, alkot, születik, de ugyanolyan mértéktelenül uralkodik, felél, termel, öl, pusztít... még jóhogy nem mondja valaki hogy az állatok tehetnek róla hogy ezt csinálják az emberek provokáció címén. :S
kotta 2008. 10. 18. 11:35 | #75
Úgy értetek félre mint a huzat, a nyomorult kutyahere miatt. :-)
Sohase mondtam h nem tartanék kiherélt kutyát. Ha kutyám lesz, megy is bizony a kés alá. De ha már állatokkal szembeni oktalan dolgokról beszélünk, akkor azért csak felmerül h minek nekem a kutya? Jó az neki h kiherélik, aztán meg velem lakik? És ha "mindegy neki", az a vélemény nem pont a lenézése egy másik élőlénynek? Hát nesztek: soha nem lesz kutyám, mert ha lenne ki kéne herélni, de az meg fölösleges erőszak, hioszen ha nem lenne, nem kéne kiherélni, hiszen.... Ennél szájbarágósabban nem megy.
Az ember viszont önző, és csak ezért tart állatot, nézzetek már tükörbe! Mikor vágyott arra egy mókus is, hogy "de frankó lenne egy panellakásban rohangászni"? Vagy egy macsek arra h "de tuti lesz, kiherélnek aztán fekszem egész nap a pamlagon 4 fal között"? Ha már tűzzel-vassal irtani akarjuk az állattartást, akkor nem árt néha otthon is körül nézni, ez volt minden amit mondani akartam, de persze tudom: családostul legyek szíves és dögöljek meg.
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:35 | #74
Viszont azokat a pulykákat sem Mari néni hagyta éhen dögleni.Sőt ismerek pár ilyen vidéki Mari néni-típust és sztrem Mari néni hamarabb halna éhen mint a pulykái, mert Mari néni lelkiismeretesebb egy vállalatnál.Igen kevés tanyasi Mari sok városit tudna etetni, de sok a szabály és Mari néni nem tudja eladni a pulykáját, ha nem a keletetőből jön, max a szomszéd tanyára, de boltba nem.
Előzmény: izébigyó (71) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 18. 11:34 | #73
Az is lehet megoldás, de itt megint felmerül a kérdés: te melyik ismerősödet áldoznád fel, hogy kicsit kevesebben legyünk? Vagy most legyen a világháboró Kina és India között, mert ők olyan sokan vannak?
Európában nem lett volna olyan óriási demográfiai robbanás világháborúk nélkül sem, mert már akkor elég fejlettség volt errefele. A babyboom-ok a fejletlenebb társadalmakban következnek be, európában is volt, de már régebb. Kinával és indiával az a baj, hogy ekkora lakoság mellett nem tudnak rendesen fejlődni és ezért tovább tart a népesedés. Ördögi kör. Kina kicsit megállni látszik, mert sokat fejlődött sz utóbbi időben, de india nem, és hamarosan el fogja kerülni Kinát népességben. 6 milliárd ember és egyre több, és főleg egyre éhesebb. Most mit lehet tenni ilyenkor? Túl okosak lennénk ha ezt most itt meg tudnánk válaszolni. Pedig az állati kérdésre is itt kell keresni a megoldást.
Előzmény: Kyp Durron (68) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:30 | #72
Bocs, 350 ezret akartam írni. És ez csak csepp a tengerben, egy kis hír egy kis országban a nagy világban.
Pazarlás. Ezen kéne gondokozni, nem azon, és akkor talán nem azon kéne gondolkozni pipacs gondolatmenetével, hogy kit nyírjunk ki a családban.
Előzmény: izébigyó (71) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:28 | #71
Most se az a gond, hogy ne jutna a városi embereknek Mari néni állataiból. Inkább hagyunk 350 pulykát megdögleni. Gratulálok!
Előzmény: Kyp Durron (68) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 18. 11:26 | #70
Jahaj, ne bántsa már az a izé a gyerekeimet, mert morcos leszek! :-)
Elolvastad amiket írtam? Biztos félreérthető volt. Nem akartam szájbarágni, mert sokan bántásnak vélnék, de a következőket akartam csak elmondani: utálom én is látni mit művelünk az állatvilággal, a leírt ostoba dolgok mellett tényleg milliószám van még egyéb baromság is a világban. Én viszont ezek közé sorolom azt is, amikor oktalanul elkezdünk háziállatozni h az milyen jópofa, és persze a piac szabályai szerint már emiatt is egy csomó állatot szaporítunk, befolyásoljuk a méretét, színét, szagát,nemét - ezek miért nem elítélendők? "Hááát mert az más, az kevesebb, az nem árt nekik..." Hát egy fenét. Ugyanúgy megalázása és kizsákmányolása az állatnak, mit az ha fejbevágod a húsáért. A perui macskazabálással szemben viszont ez ellen tudsz tenni: 6000x is gondold meg hogy minek tartasz állatot városban. Lehet h durva, de bizony az összes Bodri, Micike, Füli csak és kizárólag azért jött a világra, hogy neked-nekem eladják. Semmi más célja nincs. Ettől függetlenül komolyan szeretnék én is egy kutyát, de csak felelősséggel, valami normális helyen. Ha ilyenem nincs, nem lesz kutyám.
Tudom h nem a vegák a fő állatvédők, persze h kár idekeverni őket, de sajnos sokszor ők keverik össze ezeket a dolgokat. Mint ahogy nem értem a kereszténység idekeverését sem. Megnézhetjük olyan szemmel is, de az állatokkal való tisztességes bánásmód szempontjából mindegy hogy miben hiszel vagy miben nem.
A filmet meg nem tudtam még megnézni, ma már nem is fogom tudni, de ezt se titkoltam. Csak véleményem van.
Na várom az összes állattartó anyázását, pedig az csak bizonyítja h nagyon nem értik miről írtam. Nem a legnagyobb szelet a hobbiállattartás, de ugyanúgy része a "tömegpusztításnak".

(UI: tényleg igyekszem értelmesen fogalmazni, de 1. dolgozom, 2. ez a személyeskedés a gyerekekről nagyon tuskó húzás volt)
Előzmény: |-=O=-| (62) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 18. 11:24 | #69
Miért, a hozzád hasonlók talán megmutatták, hogyan kell ellátni 6 mrd embert? Azért éhezik minden ötödik ember. :)
Igen, nyafogni könnyű. Majd pár év múlva te is nyafoghatsz, amikor már csak génmódosított szarokat ehetsz, és tényleg elgondolkodhatsz, érdemes volt-e az emberi fajnak ilyen mértékben szaporodni.
Előzmény: pipacs (61) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:20 | #68
A Mari néni-példa azért nem jó, mert ha Mari néni a városban lakik és erre - bár a demográfiai adatokat nem ismerem - nagyobb az esély, akkor ha éhes max a Juli néni túlsúlyos feligpincsiféligtacskóját vághatja le.
Sokan vagyunk, szerintem jót tenne vagy két világháború.Tudom hogy durván hangzik, de ha nem lett volna már kettő, most Európa is ott tartana, ahol India meg Kína.Sokan vagyunk (és elegen, ha esetleg valaki ezt a mondatot máshogy ismeri, most nem erre gondoltam).
Előzmény: izébigyó (65) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:12 | #67
Egyébként már az első kommentekben akartam írni, hogy biztos lesz jó pár okostojás, aki majd azzal a szöveggel jön, hogy az emberek sokkal fontosabbak, mint az állatok... de könyörgöm, attól mert valaki szereti az embereket, annak zsigerből utálnia kéne az állatokat és fordítva, aki az állatokat szereti, az biztos nem törődik az embertársaival? Ez nem így működik.
nkmedve 2008. 10. 18. 11:12 | #66
Úgy látom mostanában nagyon ingerlékeny vagy:) De nem kell ezen ennyire kiakadni, nem minden ember egyforma, a vélemények is megoszlanak. Ez is csak egy egyszerű oldal ahol egyszerű emberek posztolnak és kommentálnak. S vannak aki pillanatnyi elmezavar-, vagy meggondolatlanságból irnak hülyeségeket, lehet ha kicsit elgondolkoznak akkor mást mondanak. Az első kommentem itt nekem is kicsit pillanatnyi idegességből jött:) Kotta se rossz ember attól, hogy ő nem tartana kiherélt kutyát, mert az már nem ugyanaz az állat. Ő is jót akar, mint te azzal hogy befogadod a degukat, csak másak az eszközei:P
És nem, nem ciki ez az állatvédő dolog, nekem is volt már csomó helyzet amikor az orrom előtt buta kölykök kóborkutyákat dobigáltak kövekkel. Akkor legszivesebben egy akkora taslit lekavartam volna nekik, hogy a fal adja a másikat. De minek? Attól, hogy egy idegen csinál velük, vagy mond nekik akármit attól nem fog megváltozni semmi a fejükben. A nevelés az ami meghatároz mindent, a környezethez való vizsonyt is.
Előzmény: Purple (59) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 18. 11:10 | #65
Nekem meg tiszteletem minden embervédőnek és emberszeretőnek, én is az vagyok, csak e mellett még az állatokat is védem, bár ez itt sokak szemében elég ciki, de hadd ne én kérjek ezért elnézést.

Amiket írsz, azok csak találgatások, Mari néni a tanyán biztos nem fizet ezer Ft-ot sem a kiló húsért, hanem csak kimegy és levágja az ebédnek valót. Egyébként teljesen igazad van abban, hogy a probléma forrása a több mint 6 milliárd ember, csak ezt már leírtam a 4. kommentben. És ez csak egyre rosszabb lesz, mert ha nem történik valami drasztikus, akkor pár év múlva már nem 6 milliárd lesz ez a szám, hanem az előrejelzések szerint 2050-re 9 milliárd.

Neked egyébként mi a véleményed mondjuk a 6. kommentben levő linkről? Közben meg 1,2 milliárd ember él szegénységben és éhezik. Gratulálok a pazarlásért, amit egyes (embervédő és emberszerető) idióták folytatnak!

Te egyébként megnézted a fenti filmet, vagy belenéztél?
Előzmény: pipacs (61) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:08 | #64
Igazad van én is ezt akartam megfogalmazni, nem pont ebben a stílusban, de az elmélet helyes.
Előzmény: pipacs (61) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 18. 11:04 | #63
Az embernek már nincs természetes élőhelye, ugyanúgy a kutya-macska-többi háziasított állatunknak sem.Valamelyik jobban boldogul a másiknál, ha elvadul (dingó, mustang, meg hogzilla (bár ő áll. félig vadkan volt), de alapvetően sajnos szarabb nekik az ember nélkül.El kell fogadni, hogy ezeknek az állatoknak mellettünk van a helye, akár tetszik, akár nem.
A kutya talán a legjobb példa, mert bár boldogul, meg nem döglik éhen, de nem is láttam még boldognak tűnő kóbor kutyát, pedig erdőn-mezőn (Hortobágy) is láttam már.Annyit tehetünk szerintem, hogy - bár nem szeretem ezt a szót, mert manapság ez áll uralkodó fajunktól a legmesszebb - humánusan tartjuk őket amíg tartjuk.
Előzmény: Purple (59) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 18. 10:55 | #62
kotta, benned nagyot csalódtam, azt hittem értelmesebb vagy...
Túl kéne már lépni ezen a vega dolgon, hiszen nem igazán erről szól az állatvédelem, és a film sem.
Lásd a 11. kommentben felsoroltakat:
"Bikaviadal? Fókaöldöklés? Tigrisvadászat? Szőrmebundák?"
De folytathatnám még millió (!!!) felesleges dologgal, a Japánban lemészárolt delfinektől kezdve a cirkuszi állatkínzáson keresztül (remélem jól szórakoznak rajta a gyerekeid!) a tegnap belinkelt perui macskazabálásra (amit csak ugyanolyan ostoba tévhit miatt esznek az ottaniak, mint pl. jó néhány kihalófélben lévő állat testrészét máshol az elhitt potencianövelésért).

Mennyire szívesebben látnék egy ilyet a hozzád hasonlók gyerekeivel:
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=26124

Mintha a középkorban élnénk még mindig ilyen szempontból, tényleg ráférne az emberi fajra egy "second coming" (ha már annyira hiszel a kereszténységben) vagy egy értelmes idegen faj eljövetele...
pipacs 2008. 10. 18. 10:48 | #61
tiszteletem minden állatvédőnek és állatszeretőnek. kérem jelentkezzen az, aki ANNYIRA is szereti az állatokat, hogy hajlandó lenne 70ezer forintot fizetni egy átlagos bőrcipőért, tízezer forintot fizetni egy kiló húsért, 40ezer forintot fizetni egy átlagos gyapjupulcsiért. merthogy ha tényleg az igényeik és boldogságuk biztosításával (bruhaha) tartanánk az állatokat, akkor ezek minimum ennyibe kerülnének.

ezen kívül szeretném kérni a javaslatot, hogy a nyilvánvalóan túlnépesedett világban a kevesebb hús miatt konkrétan a te családodban ki haljon éhen, hogy a megfelelő, fenntartható népességet elérhessük? nagymama? kisebbik gyerek? nagyobbik gyerek? te magad vállalod? mert ugye nem akarod azt mondani, hogy pusztuljanak csak a nyomorult sárgák és négerek? ugye vállalni is mered a nyafogásod logikus következményeit?

a világon sok millió úgynevezett állatvédő létezik. soha, de soha nem hallottam olyant, hogy e dicső kis közösségek megmutatták volna a GYAKORLATBAN hogyan kell nagyüzemi méretekben hatmilliárd embert ellátni kajával, úgy hogy az állatok is boldogok legyenek. és az mennyibe kerülne (cipő, hús, pulcsi). és ők vállalnák-e.

nyafogni könnyű. vállalni a döntésed következményeit nehezebb. itt az pofázzon, aki vállalja. a többi csak lila köd.

szerintem
konvejor 2008. 10. 18. 10:27 | #60
Nna, ma sikerült végignézni mert tegnap 1.21.07 nél sokkot kaptam. Nagyon jól sikerült film, jól fellett építve, a szöveg, a zene, a képek. A legjobb műfaj a dokumentumfilmezés mert ehez hasonló érzelmeket csak ebben a kategóriában lehet elérni. A készítő meg is kapta az elismerést, az alkotással magasra rakta a mércét pályatársai előtt. Remélem eljut sok emberhez és a döbbeneten túl cselekvésre is késztet. Sok sikert kívánok a filmezésben a következő próbálkozóknak bármilyen témában.
Purple
Purple 2008. 10. 18. 10:19 | #59
ez amit te írsz már tömény filozófia... ami engem baromira nem érdekel. én megvettem a degukat, mert kellett nekem kisállat itthonra, és legalább nem valami hülyegyerekhez került. az, hogy a bolt profitál ebből én leszarom, de nagyon. azért aki megveszi az állatot az gondozza is általában persze van kivétel... ez is egy idióta filozófiai kérdés lesz, de az embernek mi a természetes élőhelye? a ház? hát nagyon nem... ebben a világban semmi nem természetes, ami persze nem baj, de azért bánhatnánk normálisabban azokkal az állatokkal... részemről itt pont.
Előzmény: kotta (58) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 18. 10:05 | #58
Egyáltalán nem vonom kétségbe h te jól bánsz az állataiddal. Sőt, elismerem hogy jó helyük van nálad. De nem a természetes helyük, és soha nem is lesz az.
Apropó, honnan is valók? Állatkereskedés? Miért is létezik egyáltalán ilyen? Mert vannak akik bemennek és megveszik az állatokat. Huhú, hát ez tök jó! Akkor kínáljunk nekik egyre többet és egyre érdekesebbeket, és kit érdekel h milyen zsufiban laknak!
Degukat pontosan ezért tenyésztenek, h mi megvegyük őket. Tyúkot meg a tojása, húsa, tolla miatt.Valahol nagyon ugyanaz mindkettő... Nincs is bajom a kutyák, cicák ivartalanításával sem, sőt támogatom. Viszont nem kéne őket ivartalanítani sem, ha nem vinnénk be a lakásainkba, lakókörnyezetünkbe. Tényleg nagyon jó barát tud lenni egy jószág, de vannak ok-okozati dolgok. Ha lesz kertem, pl. én is nagyon szeretnék egy kutyát. Most viszont minek nekem egy töketlen, agyontenyésztett, ál-állat? A kertben majd rohangászik, a gyerekek is látják, megsimogathatják, és őrzi a házat, nincs ezzel baj. Ugyanígy nincs baj a degukkal sem egy lakásban, mert miért ne. És akkor folytatva: ugyanígy nincs baj az agyonvert pingvinkölyökkel sem, mert lehet h a belőle kinyert cucctól gyógyult meg Mici néni. Nincs baj a tenyésztett marhamilliókkal sem, mert sok ételt adnak, és még gazdaságos is. Hm. Nehéz itt határokat húzni, ezért is vitázunk rajta ennyien, de az nem is baj. Leglább tágul a látókörünk, és az tényleg fontos.
Előzmény: Purple (57) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 18. 09:38 | #57
nem lennének boldogabbak szabadon... max ugyanennyire. hatalmas helyük van, boldogok, kelletik magukat, olyanok mint a kutyák, megmentettem őket a körülményektől, amit az állatkereskedések nyújtanak. de ebbe ne menjünk bele, mert rengetegen nem fogják fel, hogy attól, hogy rágcsálók, még kutyalelkűek.. na mindegy. hidd el, hogy boldogok. a kutyák is és a többi állat is boldog, ha megfelelő nekik a hely és foglalkozol velük. tudnék regényt írni erről az ivartalanításról is, de valahogy már elment tőle a kedvem...van amikor ez a megfelelő lépés. minek szaporodjon tovább, ha már az ostobája nem foglalkozik vele? azért hogy 8-10 kiskutyával se törődjön? és akkor ez így tovább.. az sem jobb, ha szegény kutya szenved a kapualjban, mert nem dughat, mert a gazdi okos, jól tartja és nem engedi ki... semmilyen hátrányuk nincs, ha ivartalanítva vannak, hidd el.
Előzmény: kotta (54) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 18. 09:34 | #56
És ez sem bántás akart lenni, nehogy azt gondold.
Én önzésből eszem húsételeket, mert ízlenek, de megpróbálom a saját helyzetemben elérni azt, hogy a levágandó jószág értelmes helyen és módon éljen, amíg.
Mindenki önzésből tart akármilyen állatot, de azért sokan értelmesen próbálják elérni azt h az az állatnak is jó legyen.
Olyan jó mint a természetes, egyik sem lehet. Tehát azért feladni sem kell az elveket, de korlátaink vannak.
Előzmény: kotta (54) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2008. 10. 18. 09:32 | #55
a Tiéd se kutya ;]]]]
Előzmény: Purple (50) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 18. 09:24 | #54
Az állatvédelem egyáltalán nem ciki, sőt, még csak nem is sejtjük mennyire fontos. Az előbbi okfejtés lényege annyi lett volna, hogy az emberek ott szúrják el (köztük te és én is), hogy nem mérjük fel mit miért csinálunk. A te deguid egyértelműen boldogabbak lennének szabadon valahol ahol élni szoktak úgy normálisan, egy kutya pedig nyilvánvalóan teljesebb, ha megvannak a hormonális késztetései, mivel ő azzal együtt kutya. Nem feltétlenül csak a rossz tartás, az idegbeteggé klónozott állatfajok, egészségtelenül kövérre-"szépre"-zsírosra-stb-re tenyésztett tehenek, cicák,kutyák jelentik a gondot. Ezek egyértelmű és szembeötlő hülyeségek. De vajon miért nem sajnáljuk a több tízezermilliárd elpusztított muslicát?
Egyetlen állatfajnak sincsen lelke. Ha pedig van,akkor mindegyiknek van, és nincs, nem lehet különbségtétel.
És akkor beszéljünk a növényekről!
Valahogy az emberiség mindennel hihetetlenül ostobán bánik, és természetesen ez ellen tenni kell. Értelmesen viszont élni kell a lehetőségekkel, mert az ember célja mindig is az ember marad. Nem szép, de tényleg önzőek vagyunk.

Gerald Durrell pl. nagyon szerette a marhasültet,pedig kevesen gondolkodtan olyan normálisan erről az egészről mint ő.
(Ui: azért remélem építünk mi még Hajdúbagoson rezervátumot. ;-) )
Előzmény: Purple (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 18. 09:05 | #53
engem meg az szomorít el, hogy az állatvédelem kezd ciki lenni. ebben a 2 napban kurvanagyot csalódtam kb mindenkiben. és ez még csak az izé.hu... már tudni sem akarom a többi ember véleményét.. gondoljatok bele akkor mi menne ha nem lenne ez a sok "elszomorító idióta hülye ostoba hippi vegetáriánus" állatvédő sem.... jó hogy fontosabb az állat, mikor ennyi jelentéktelen köcsög ember van, akik büdösek koszosak és igénytelenek. pedig ők megtehetnék, hogy ne legyenek azok. és még szemetek is meg ostobák is. igen, ezek után fontosabb az állat.
Előzmény: focuskoma (52) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 18. 08:48 | #52
Elszomorít ez a helyzet :S. Sajnos sok embernek boldogságot okoz, hogy uralkodhat állatok élete felett :(. Akik úgy gondolják, hogy egy állat élete többet ér, mint a saját fajtársuké, akkor azok nem emberek. Amúgy szerintem az elég humánus, ha felkötik, megvágják a nyakát, és elvéreztetik.
kotta 2008. 10. 18. 08:29 | #51
Na, még a filmet meg se néztem, addig is rágnivaló:
Én is ilyen "ne bántsuk az állatokat" ember vagyok. Fölöslegesen minek bántani bárkit, bármit? A húsukat én megeszem, bőrüket hordom, a rajtuk kikísérletezett gyógyszereket szedem ha kell, és bár szépészeti eszközt nemigen használok, de máson tetszik, stb. Ezekhez nyilván rengeteg állat kell, ezért is tenyésztjük őket. Annyi viszont egyikből sem kéne, h ilyen mocsok módon történjen mindez. Csak hát el kéne tudni fogadni, h normális állattartással évente mindenkire jut ennyi meg ennyi hús+ruha+orvosság, de egy olyan embert se ismerek aki erre hajlandó lenne. Tehát marad a tömegtermelt állatok nyomorúsága,akár tetszik, akár nem. Persze hogy nem tetszik, de ez van.
Másik vélemény: nem lehet minden állatokkal szembeni felelősséget a húsevőkre tolni. Azt pl. sosem értettem h ha az kell ahhoz h én normálisan tudjak tartani egy kutyát, hogy kiheréltessem, akkor minek nekem kutya? Ki kell herélni, de akkor minden el van felejtve, szép az élet? Oké, akkor én tartok medvét, mert az tetszik, de előtte kihúzatom minden fogát, legyengítettem a karjait, és kitépetem a karmait is, hogy városi tartásra alkalmas legyen. MI EZ? Mi a túrónak az embereknek otthon állat? Nem őrzi a házat, nem kergeti el az egereket, nem szaporítom őket, akkor minek? Ja, mert jó nézegetni. Marha nagy érv, gratulálok. Én nőt és gyerekeket tartok otthon. Jövő héten ivartalaníttatjuk a kicsiket, mert úgy kényelmesebb, az asszony körmeit már lesavaztattam, fogaink műanyagok,mert úgy nem fájnak, stb. BRRRRR!
Az emberiség totál idiótákból áll, köztük pl. belőlem is. Sajnos ez van. És most meg megnézem a filmet, ha hagyják.
Purple
Purple 2008. 10. 18. 07:30 | #50
nagyon éédes a képed :DD
Előzmény: Nussh (47) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 18. 01:55 | #49
A film konkrétan nem azt mondja, hogy ne együnk húst, de mivel egy vega oldalon van és az első kommentek arról szóltak ezért szerintm arról is érdemes beszélni, főleg hogy mostanában nagy téma a vegetarianizmus s nemnagyon láttam itt hasonló posztot mostanában.
Az igazság az, hogy nemnagyon találkoztam még olyan emberrel aki szerint nem lenne szörnyű állatokat kinozni, úgy ahogy itt is mindenki egyetért ebben, de mégis vannak ilyen dolgok. Akkor ki csinálja?
Belenéztem a videóba, és rájöttem, hogy nemrég ezt mutatta egy "félig vega" lakótársam, mint hús-ellenes videót s akkor is nagy vita volt (csak ott szemtől szembe, nem kommentekben:) ). Régebb még láttam más hasonlóakat is ezért annyira nem sokkolt, de gondolom lehetnek itt egyesek akiket érzékenyen érint. Gyenge idegzetűeknek óvatosan

Amúgy nagyszüleim egyik kutyáját is megmérgezte valaki, én se tudom mi lehet ebben a szórakozás (valami szomszédra gyanakodtam mindig is, de ki tudja).
Az ember is olyan állat mint akármelyik másik. És minden állatnak vannak olyan vágyai, hogy dominálja a gyengébb társát, igy vagy úgy. Az emberek között vannak akik megtalálják a módját, hogy az életben másképp bizonyitsanak, pl az eszükkel, különböző képességekkel, testi adottságokkal. Vannak viszont akiknek ez nem megy és ilyen helyzetekbe kerülnek. Ezekből lehet gyilkos, erőszakoló, gyermekmolesztáló, allatkinzó, stb (a filmben is mintha valahol az elején beszél ezekről). Az embereknél vannak szabályok amiket nagyjából mindenki betart, és ez is különböztet meg az állatoktól. Ha valaki nem érvényesül a szabályok szerint akkor vagy beletörődik, vagy megszegi azokat.
Mivel a modern világ egyre több kihivás elé állit minket, ezért a gyengébbek egyre nehezebben állják meg, hogy ne szegjék meg a szabályokat. Ez persze csak személyes vélemény, lehet támadni nyugodtan.
Ahogy az oldalon annyiszor elhangzott már, sok hülye ember van (én inkább problémásoknak szoktam hivni őket) és egyre több. Nem tudom valaha fogunk-e tudni tenni ellene valamit. Lehet, hogy nem:( De próbálkozni mindig lehet és kell is.

Jóéjt, de mostmár tényleg:)

Előzmény: evibaba (44) 0 VÁLASZ
AVIREX
AVIREX 2008. 10. 18. 01:52 | #48
öccse én az általad emlitett videot már évekkel ezelőtt láttam aneten ( kb. 2000 - 2001-ben) egy mosómedvével..
na ott azt mondtam,hogy FUCK.. nem régen láttam egy Naplós videót (TV2),akkor szintén ezt gondoltam. Mint írtam egy másik poszt kommentjeként élből nem TV-zek,egy ismerős linkelte,hogy nézzem meg a g*ciket.. de várj,be is linkelem,ha még megtalálom.. Nos,parancsolj: http://webcast.tv2.hu/naplo/index.php?m=video&video_id=381826
Előzmény: Unnamed (46) 0 VÁLASZ
Nussh
Nussh 2008. 10. 18. 01:42 | #47
nagyon, nagyon köszönöm a posztot!!! Én megnéztem a filmet... talán nem kellett volna. Elég valószínű, h az elkövetkezendő pár napban nem fogok aludni. Elolvastam a kommenteket is, öröm látni, hogy vannak még érző, empatikus emberek!

Dawe-nek üzenem - és lehet h ez kicsit erős lesz, de igazából magasról szarom le, ahogy ő is a témát -, hogy szívesen kipróbálnék rajtad pár, a filmben bemutatott eszközt, és módszert. ;) Anyád helyében szégyellném magam..
Unnamed 2008. 10. 18. 01:07 | #46
Engem ugyan nem érdekelt különösebben, mi folyik ilyen mészárszék helyeken, (a filmet azért végignéztem), de mikor mutatják, hogy kínában a lábánál fogva felakasztott élő kutyát megnyúzzák, majd még ezután is mutatja a kamera a még élő megnyúzott állatot, miközben forgatja a fejét, meg pislog, az azért elég erős volt. Akiket komolyabban érint ez a dolog, az jobban teszi, ha nem nézi végig...
Kolbi 2008. 10. 18. 00:53 | #45
ezt a filmet nem lehet megvásárolni dvd-n magyar hanggal? nem szeretek olvasni :D szeretem végig teljes figyelemmel a képekre koncentrálni.. :P
evibaba 2008. 10. 17. 23:29 | #44
Szerintem az furcsa,h senki nem akarja felfogni,h a film nem azt mondja,h ne együnk húst... Nem azzal van a gond,h a szerencsétlen bocikat levágják,hanem azzal,ahogy tartják őket abban a pár hónapan,évben. A film pedig 5 területre tér ki,tehát nem csak arról szól,h mi történik a haszonállatokkal.(kisérletek,szórakozás is benne van,csak a vége fele)
Lehet,h nem tudják,h miylen a temészetben,de ha vkit(embert) kiskorától ketrecben tartanak és sose engednek ki,nem is tudja,h lehet méshogy is élni,azért lehet,h szarul érzi magát.... extrém példa,bocs...
ha mindenki végignézné,akkor lehet nem olyanokat írna,amiket.
Nem vagyok elvetemült zöld,aki kikötözi a fához magát(mellesleg nem itélem el őket,de tőlem ez messze áll) viszont szeretnék vmit tenni. Szeretem és tisztelem az állatokat,gondoltam ennyit megtehetek,h ide beküldöm,hátha megnézik sokan. Ezenkivül sokat sajnos nem tehetek. Etetem a kóbor állatokat,ha tehetem be is fogadom őket,de el sem tudom képzelni,h mit tehet egy ember egyedül az ügy érdekében.
Aki meg bele sem nézett, az ne jöjjön azzal,h minden úgy jó,ahogy van. Mi lesz ha a cuki kutyusát vagy cicusát megmérgezi vmelyik kedves környéken lakó? vagy csak úgy poénból halálra veri vki? Akkor is ezt mondja majd?
Mérgezték már meg kutyámat,macskámat. Hogy miért? Jó kérdés. Biztos jó poén volt.
Dobtak ki az orrom elött kutyát kocsiból az országúton. Hogy miért? Megint csak jó kérdés.
Részletezhetném oldalakon át az ilyen miérteket,de minek...
nkmedve 2008. 10. 17. 22:51 | #43
csak még egy sor, hogy a kezdőlapon ne foglaljam el az egész oldalt:P
Előzmény: nkmedve (42) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 17. 22:50 | #42
Azok az állatok nem láttak mást, nem olyanok mint a befogott elefántok amiket cirkuszban ostoroznak egész nap (nekem az nagyobb állatkinzásnak tűnik) vagy éppen a gazella amelyik boldogan élt amig fel nem falta az oroszlán.
A csirkefarmokon vagy hasonló helyeken az állatok úgy születnek és az tűnik nekik természetesnek, nem ismernek semmi mást. Amellett ezek nem vadállatok, az ember "teremtette őket" a saját igényeihez igazitva. A házi disznónak az a jó ha egész nap dögölhet bent a pajtában ellentétben a vaddisznókkal amik a vadonban hancúroznak.
Persze vannak helyek ahol a szükségesnél többet szenvednek némi barmok (emberi lény:) ) miatt. De nem lehet itt sem általánositani. Az ilyen filmekben általában olyan helyeket mutatnak be ahol a törvényekre magasról szarva végzik az emberek a "munkájukat" és az esetleges feszültséget a szegény éppen vajúdó állatokon vezetik le. A ilyen dolgokat szabályozni kéne (ahogy legtöbb civilizált helyen meg is teszik), és a szabályokat be kéne tartatni.

Azonkivül például a bundáért vadászat nagyon tud idegesiteni, arra tényleg semmi szükség. Régebb kellett ruha az embereknek és el is vették attól aminek volt, mostmár mindent gyárthatnak maguknak.
De kaját nem. Persze, lehet élni hús nélkül, ha nagyon muszáj, de nem mindegy hogy hogyan. Húsban vannak olyan dolgok amit máshol nem, vagy csak nagyon nehezen kapsz meg. És az a nagyon nehezen azt jelenti, hogy éppen haromszor annyit költesz kajára, vagy kell szedj csomó étrendkiegészitő néven futó szintetikus szart. Persze lehet azt is mondani, hogy az ember túléli margarinos kenyéren és zöldségen is (csak egy példa) de lehet hogy 10 év alatt annyira tönkremegy, hogy utánna ehet akármit, a mája már sose lesz olyan mint azelott.

Vannak akik normálisan vegák, azzal semmi baj nincs, hogyha rendesen pótolják azt amit a hússal vesztenek. De mostanában a fiatalság nagy része (beszélek azokról akik vegák akarnak lenni) egyik percről a másikra áttérnek a hús nélküli étrendre és elfelejtik, hogy az nem úgy működik, más változtatásokat is be kell vinni az étrendbe, különböző anyagokat amikről addig életükben nem hallottak.

Barátnőm volt a nyáron egy táborban ahol vega kaja volt, és teljes értékűen étkeztek. Konyhában dolgozott, és ismerte a szakácsot. Ne kérdezd, hogy hányféle olyan növényt és fűszert látott amit még életében soha. Mert kellenek ahoz, hogy pótolják azt amit a hússal veszitenek.

Én nem akarlak meggyőzni, hogy egyél húst. Ha egészségesen étkezel, és teljes értékűen, akkor nincs semmi baj azzal, hogy vega vagy. De én nem tudnám azt csinálni. Többe kerülne, és rengeteg kényelmetlenséggel járna (mivel nem minden ismerősnél kapnék vega kaját).
Meg lehetne azt csinálni, hogy csak akkor egyen valaki húst, ha feltétlenül szükséges, mondjuk olyan helyen ahol csak az van. De nem lehet. Egyszerűen mert a szervezet nem úgy működik. Ha mondjuk két évig nem eszel húst, a májad működése annyira átalakul, hogy lehet, hogy azután belehalsz egy szelet flekkenbe.

Na ennyi volt az estimese mára, már ideje egy kis szalámis-melegszendvicsnek vacsorára.XD
Előzmény: Purple (23) 0 VÁLASZ
iw84u4t 2008. 10. 17. 22:45 | #41
"Egyszer és mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél" - A kis herceg (A.S. Exupery)
Ajánlom a Teremtés Koronája mindazon képviselőinek figyelmébe, akik érzéketlenül képesek nézni / élvezni / netalán tán még aktív részt vállani is az állatok értelmetlen kínzásában.
Őszintén mondom, hogy oldalakon át tudnék sírni, hogy néha mennyire szégyelem magam, hogy ember vagyok...
Értelme viszont nem sok lenne, mert aki átérzi a fájdalmamat, az úgysem ártana soha az állatoknak, aki viszont árt az állatoknak, az soha nem fogja átérezni a fájdalmamat...
És számomra ez a téma az egyik legimpozánsabb bizonyítéka annak, mekkora óriási szerepe is van a családnak, a neveltetésnek és a szeretetnek az ember életében...nagyon elszomorodtam...a filmet viszont nem volt még erőm megnézni...
ssscsaba 2008. 10. 17. 22:44 | #40
egy dolog az állatkinzás meg megin egy másik az állattenyésztés...a kettőt nem fognám fel úgy mint egy és ugyanaz...mer marhára nem
szóval egyértelmű h aki az állatokat kínozza az egy idióta, ez nem vitás. De nem kell azt hinni hogy csak extrabrutális módon megölt állatokból lesz a vasárnapi ebéd, mert ez éppolyan szűklátás mint az hogy nemlétezik állatkínzás. Szerintem...

(egyébként én nem akarok beszállni itt a veszekedésbe, de sztem "gyopi" első kommentjét páran félreértelmezték)


encsisz 2008. 10. 17. 22:41 | #39
Shakespeare, Sok hűhó semmiért, a strázsamester:
" - Én nem tudnék felakasztani egy kutyát sem... akkor inkább egy embert."
Lehetne szépen és békésne élni az állatokkal. Ott csesztük el, hogy annyian lettünk, amennyien vagyunk, mi emberek, és ilyen módon "kell" bánni az állatokkal, hogy a nagy nyugati stílusú kultúra éhen ne haljon. De ha már húst kell enni, lehet azt az állatot humánusabb módon leölni.
Szereztem magamnak jó pár kellemetlen percet, és bevallom, nem tudtam végignézni, ami egyenlő a struccpolitikával. De mivel nem én fogom megváltani a világot, és nem is bántottam állatot soha, sőt... ezért most élek a stop gomb adta lehetőségekkel. Azért köszi a postot.
evibaba 2008. 10. 17. 21:39 | #38
már bocsi,de pont az ilyen gyökerek miatt van annyi gazdátlan kutya a menhelyeken,az utcákon. Mi az h kiszúrsz vele?? Pontosan erről beszélt a mi dokink is ,amikor vittük a kutyánkat ivartalaníttatni... Hogy a sok hülye azért nem műtteti meg,mert szegény kutyusnak milyen rossz,ha nem dughatja végig az utcában a többi kutyát.Tudod,ha kiveszik a hormontermelés forrását,akkor nincsenek hormonok,tehát kkésztetés sincs. De biztos nem figyeltél biosz órán... Én kérek elnézést,h reagálni metem a kommentedre,de ekkor baromság mellett nem lehet egy szó nélkül elmenni
Előzmény: gyopi (32) 0 VÁLASZ
Gabevw 2008. 10. 17. 21:12 | #37
Szerintem egyrészt ez a film egy kicsit idejét múlt, ha azt veszed h Magyarországon még azt is szankcionálják aki libatöméssel termel, akkor itt európában szerintem elindult a nép egy jobb úton. Nyilván/remélem nem az a célja ennek a filmnek h mindenki vega legyen, mellesleg ha azt vesszük utána ki lehet találni h a növények is ugyanúgy éreznek mint mi, ugyh azt se együnk:D De viccet félre téve vannak elég durva dolgok ebben a filmben, elgondolkodtató. A vadászattal kapcsolatos részekkel viszont nem nagyon értek egyet, legalábbis itt európában nem hiszem h bírálni kéne a vadászatot. A vadászokat akiket ismerek többet tudnak a természetről meg az állatokról mint egyes nagyon tanult emberek, azonkívül egy nagy részük jobban tiszteli az állatokat mint embertársaikat (pl.: csak akkor lő az állatra ha tudja h azt az állatot akkor ki kell lőni, és tuti h jól találja el és nem fog egy golyóval a lábába még évekig sínylődni).

Amugy full húsevő vok, nem eszem se zöldséget, se gyümölcsöt csak húst...
Dawe 2008. 10. 17. 20:07 | #36
na végre egy jó arc :)
Előzmény: gyopi (26) 0 VÁLASZ
EVOkaa 2008. 10. 17. 19:56 | #35
hát a kis k.rva anyjukat!én nem vagyok vega, de amikor egy marhának kitépik a légcsövét?!az a férfi aki ezt csinálja, műszak végén hazamegy, elmeséli a gyerkőceinek hogy apátok ma is kitépte 300marha légcsövét, legyetek rá büszke?hát b.ssza meg!!!nekem van 2 kutyám meg egy tengeri malacom!a kutyáknak udvara van, télen a pincében alszanak.a tengerimalac pedig szabad tartásban él:D magyarul oda megy a konyhában és akkor amikor akar!szóval az iylen gégekitépők, meg kísérletező orvosok sz.pjanak le keresztbe!Purple-nek igaza van, ha már meg kell halniuk nem mindegy hogy halálukig hogyan éltek!
dejv 2008. 10. 17. 19:51 | #34
nem lehet válasz nélkül hagyni a kommentjeidet,mert olyanokat tudsz írni,hogy sírok...
persze,hogy nagyon sok kutyát nem megfelelő körülmény között tartanak,de akkor se általánosíts,mert sok lelkiismeretes gazda is él,nem csak gonosz állatkínzók..
a kutya nem tudom hogy tud séta közben utódokat nemzeni,de biztos valami atomgyorstüzelő...
a kasztrált kutya meg ugyanolyan boldog és teljes életet élhet,mint egy nem kasztrált... ha ivarérés után ivartalanítják a kutyát,még a nemi jellegeit is megtartja,észre sem lehet venni,hogy ivartalanítva van
a szukákat is érdemes ivartalanítani,sőt az igazán lelkiismeretes gazdik még a méhüket is kivehetik,mert a méhgyulladásba könnyen bele is halhat a kutya.

írj nyugodtan
Előzmény: gyopi (32) 0 VÁLASZ
republic666 2008. 10. 17. 19:47 | #33
Bármilyen ártatlan állat szenvedése,sokkal jobban megráz mint egy emberé!!!
(nem bírtam végig nézni ,elsírtam magam 18. percnél)





Üvölts,lássam az arcodon,
Ugyanúgy ízlik a fájdalom
Te is pont úgy élvezed a tesztet,
Mikor a bőröd alá savat tesznek

Pusztulj! Ezt érdemled,
Már hatni kell benned a mérgeknek

Ember!Te leszel ma a kísérlet,
Én meg majd az az állat
Aki élve megnyúz téged,
Ahogy te csináltad!

Fáj,nem is hinnéd,
Mikor az eleven húsod ég
Azt is próbáld ki egyszer,
Milyen jó szemedben a vegyszer.

És szíven szúrta,a saját szarva
Halott a gyilkos,az isten barma

Milliók szenvednek,
Hogy a gazdagokat lássuk szebbeknek
Nincsen hatalma,
Pusztoljon az isten barma!

Ember!Te leszel ma a kísérlet,
Én meg majd az az állat
Aki élve megnyúz téged,
Ahogy te csináltad!

És szíven szúrta,a saját szarva
Halott a gyilkos,az isten barma-road-
http://www.youtube.com/watch?v=zY4VH-fOdGY




gyopi 2008. 10. 17. 19:36 | #32
1.: írtam hogy nem kérek válaszokat
2.: Azért nem kértem válaszokat, mert hogy megértsd az én látásmódomat ahoz nem elég ez a pár sor, elmagyarázni meg nem fogom a mások és saját magam fárasztását elkerülve. De a kutyád remek 300 m2-es területen éle, gratulálok. De ha belegondolsz elég sok kutya 300 m2-nél kevesebb területen él.
Aztán ha arra gondolsz hogy a kutyád esetleg séta közben, vagy otthonról kiszökve utódokat nemz, esetleg egy kóborkutyának, vagy egy olyan kutyának aki a gazdája csak szélnekerszeszti a kicsiket, esetleg menhelyre kerülnek... Innen a videóban látottak lehetnek.
Ha meg kasztráltatod a kutyádat, akkor igazán szép élete lessz. (Minden élőlénynek kizárólagosan a fajfenntartás a célja, csak hogy ne írj vissza hogy mást is élvezet.)
Még beleköthetsz abba, hogy nőstény kutyád van, akkor ha kiskutyái lesznek, gondolom nem fogod megtartani mindent, és azoknak a kölykeit is stb... Tehát ha sterilizálod szerencsétlent akkor kiszúrsz vele, ha nem, és kölykei lesznek, akkor azok közül (lehet hogy csak több generáció múlva) de lesznek olyanok akik menhejen végzik, igen csúnyán...
Kérlek ne válaszoljatok többet, ha nem tetszik amit írtam, írd le a saját gondolataid, ne az én véleményem hibáit keresd.
(többet nem írok, nem keltem a feszültséget)
|-=O=-| 2008. 10. 17. 19:24 | #31
Semmi baj, ez már az első sorodból látszódott, is tovább sem olvastam...
Előzmény: gyopi (28) 0 VÁLASZ
Kyp Durron 2008. 10. 17. 19:23 | #30
cSAK ANNYIBAN KÖTNÉK BELE A MONDANDÓDBA -MIUTÁN NYOMTAM EGY capslockot-, hogy a kutyatartás, ha nem láncon v stb. hidegkiráz-módszerrel van tartva, akkor az neki úgy jó.Mivel a kutya mint vadállat nem létezik, van farkas, de még a dingó is félig visszavadult kutya, nem az evolúció hozta létre, mármint nem magától. A kutyát mi hoztuk létre a farkasból, a lajkától a pincsiig.A kutyának szerintem szarabb az utcán (pláne), vagy vadon élni, mert ő nem erre lett kitalálva.Ő már szerintem csak az emberrel tud normális életet élni (főleg az ilyen terráriumba-való westiekvhájtok), ha társként, segítőként van tartva.
Nekem Lénám van aki lajka van és úgy érzem, hogy jó élete van.(megjegyezném, hogy a Lajka egy orosz fajta, ilyet lőttek ki az űrbe.Nem a neve volt Lajka, ahogy tanultuk, hanem a fajtája.A neve valami M-342423423blabla volt.Csak az oroszok és a nyugat közötti kommunikáció nem volt túl kötetlen abban az időben, így ez maradt.)

Előzmény: gyopi (26) 0 VÁLASZ
dejv 2008. 10. 17. 19:08 | #29
elég érdekes látásmódod van... minden háziállattartó állatkínzó is egyben? nálunk a kutyának 300 m2-es mozgásterülete van,emellett sétálunk is,meleg helyet,szeretetet,ételt,innivalót kap
tényleg kínozzunk szerencsétlent... az elméleted szerint a kóbor kutyáknak jobb életük van,mint a háziállatoknak,mert végül is az ő életterük nincs korlátozva, természetes élőhelyén lehet (nem tudom a kutyának hol a természetes élőhelye,talán a dzsungel? ) és azt eszik amit akar

nem semmi
Előzmény: gyopi (26) 0 VÁLASZ
gyopi 2008. 10. 17. 19:05 | #28
Bocsáss meg hogy nem hasnlóan értelmes kommenteket írtam mint te...
Előzmény: |-=O=-| (27) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 17. 19:00 | #27
Én meg az ilyen kommenteknek nem látom értelmét. :D
Előzmény: gyopi (26) 0 VÁLASZ
gyopi 2008. 10. 17. 18:49 | #26
Az ilyen filmeknek annyira nem látom értelmét.
Aki élve megnyúzza az állatokat, aki agyonveri a fókákat vagy a bálnavadászok és még sorolhatnám, nem fogják megnézni.
Ha egyikük véletlenül megnézi, akkor sem fog változtatni az életmódján. Mint aki kommenteket ír, hogy ne így, meg ne úgy tartsák az állatokat. Hogy minden állatot úgy tartsanak, hogy élvezze az életét, ahoz se hely nincs, se kapacitása az emberiségnek.
Szerintem ez az egész egy nagy álszentség. Aki szereti az állatokat, az általában otthon is tart háziállatként akár többet is. Szerencsétlen háziállatnak az akkor nem rossz? Nem a természetes élőhelyén van, nem azt eszi amit a természetben enne. (Teszem hozzá nem kell vadásznia, az ember ellátja, tehát ha kikerülne a természetes élőhelyére éhenveszne) A kutyákat bezárják jobb esetben a kertbe, rosszabb esetben egy kis lakásba. Tehát aki kutyát tart az most szereti vagy kínozza? Esetleg szereti, de kínozza?
Jöhetnek erre a válaszok, hogy hogyan tartják a csirkéket, marhákat, disznókat stb. , de mielőtt ír valaki gondokozzon el rajta mit eszik. Ha vegetáriánus, akkor is, a helyet ahol az emberi fogyasztásra szánt növényeket termesztik, azt is a természettől vették el, sok állat otthona volt. Írtanak mindenféle élőlényt ami azzal a növénnyel táplálkozik, hogy az ember megehesse. Akkor az nem a természet kizsákmányolása? (Nem várok választ a kérdésre, köszi. A sok szövegért meg bocs, de kikívánkozott.)
GeryGTK 2008. 10. 17. 18:44 | #25
Na, én a delfinek mészárlásáig bírtam. Egyszerűen nem hiszem el, hogy érző lényekkel lehet így bánni a delfin a 3. legintelligensebb állat a földön. Továbbá az is elfogathatatatlan ahogy vágják a marhákat, kitépik a légcsövét azt még él? Hát a kurva annyát annak aki ezt képes megcsinálni. Meg ugrál a csirkén? Olyat ugrálnék a fején hogy szar se maradna belőle!
Sajnos egy szemét érzéketlen világban élünk ahol lehet ilyen. Azt hiszitek nem lehetne ezt emberségesebben csinálni? De lehetne, csak több pénzbe,területbe, időbe és emberbe kerülne és a tulaj lehet csak fele olyan gazdag lenne. De legalább tiszta lehetne a lelki ismerete.. bár lehet így is az..
Ez van az alternatív hajtású autókkal, csak a kőolajlobbi nem engedi, hogy tömegesen megtelepedjen az iparban, mert amíg van olaj addig ők olyan gazdagok akarnak lenni, hogy azzal tudjanak versenyezni, hogy kinek van nagyobb kibaszott Jacht-ja:@

Dawe meg minek ugat ha meg se nézte................
dejv 2008. 10. 17. 18:42 | #24
te embertelenül degenerált vagy
Előzmény: Dawe (12) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 17. 18:35 | #23
én vega vagyok. senkire semmit nem akarok ráerőszakolni, egyetek húst ha nektek az jó. de ezt most mindenkinek elmondom, aki nem érti... nem a halállal van a baj, hanem a halál előtti bánásmódról, tartásról. hetekig vannak összezárva, bezsúfolva egy apró ketrecbe rengetegen... a gazella meg 10 perc alatt meghal, de előtte boldogan élt, senki nem kínozta. ennyi.
Előzmény: nkmedve (21) 0 VÁLASZ
Glocker 2008. 10. 17. 18:34 | #22
Az előttem szólónál a pont...megfogalmazta azt, amit én is gondolok a dologról, csak lusta voltam eddig leírni :P
nkmedve 2008. 10. 17. 18:12 | #21
Nem néztem végig a videót, mert nem volt most időm, de láttam már hasonlókat. Én is szeretem az állatokat és nem bántanék semmit, legyen az kutya, macska, légy, akármi, de ez az állszent felfogás közbe nagyon tud idegesiteni. Vegetáriánusoktól még meg tudom érteni (őket úgy alapjában nem tudom megérteni, de mind1), mert ők nem esznek húst, de aki eszik húst az legalább hallgasson. A modern világban, a hatalmas fogyasztás mellett nincs más út. Most hiába akarnák egyesek, hogy minden egyes csirkét amit levágnak, altassanak el tisztességesen, s még valaki egy imát is mondjon értük, mert az hülyeség, nem fog megtörténni. S lenne egy kérdésem. Amikor egy oroszlán elejt egy gazellát, az hogy bánik vele? Simogatja s fájdalommentesen altatja el? Mi is csak egy ragadozó vagyunk, a föld csúcsragadozója, ezvan. Az ember nem növényevőnek volt tervezve, és mivel sokan vagyunk, sokat fogyasztunk.

A másik a fölösleges állatkinzás, ami létezik és rossz, de mindigis voltak hülye emberek akik csinálták, mert csak úgy érezték jól magukat, és szerintem mindigis lesznek.
Most kell menjek, de majd később még vitázhatunk a témában:)
Era 2008. 10. 17. 15:27 | #19
Én sem bírtam végignézni... Elég érthető volt az első 10 perce is.És mennyire igaz.Elgondolkodtató.Jó dolognak tartom,hogy egy ilyen filmmel próbálják felhívni az emberiség figyelmét a többi földlakóra és a velük való bánásmódra.
Sajnos még így is van, volt és lesz is olyan rétege az emberiségnek,akik figyelmen kívül hagyják mindezt.
Nevezhetjük ezt kegyetlenségnek,nem megfelelő szocializálódásnak,vagy akárminek,változtatni nem lehet rajta.
Persze megvan a lehetősége annak,hogy valakinek felnyitják a szemét.Úgy legyen!

ismeretlen 2008. 10. 17. 15:19 | #18
ja, én ilyen indittatásból kezdtem el figyelni arra, hogy ne öljek állatot ha lehet (más ölhet éntőlem, meg meg is eszem, bár tudom, hogy ez nyakatekert logika), hogy ne lépjek rá a bogárra, hogy ne tapossam agyon a csigákat, ezért nem horgászom, nem csapom le a legyet stb. mert mit szólnék ahhoz, ha mondjuk kijöünne a tengerből egy bálna és pusztán szórakozásból előbb kitépné a lábamat, és röhögne hogy vergődök aztán csak úgy eltaposna, mert megteheti mert ő nagy.
Előzmény: |-=O=-| (15) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 10. 17. 15:16 | #17
megsértődnénk, és jönne tom crúz és lenyomná őket. lsd. világok harca
Előzmény: |-=O=-| (15) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 17. 15:12 | #16
akkor a Dawe féle gondolkodásúak végre felfognák a lényeget életük utolsó perceiben. ennyiből megérné :D
Előzmény: |-=O=-| (15) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 17. 15:01 | #15
Én kb. a 15. percig tudtam nézni, amikor arról volt szó, hogy rengeteg menhely az altatás helyett pénzhiányból adódó okok miatt gázkamrát alkalmaz, ahova bezsúfolják a kidobott házikedvenceket és azok 20 percig szenvednek... tiszta Auschwitz. Egyébként igaza van a filmnek abban, hogy ilyen szempontból a legtöbb ember náci...
Milyen lenne, ha jönne egy nálunk fejlettebb faj és ugyanezeket csinálná velünk?
Dawe 2008. 10. 17. 14:59 | #14
akkor igen:hülye vagyok ez van késsz (amugy meg pulim van nem pincsi)
Előzmény: Purple (13) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 17. 14:52 | #13
te tényleg ennyire hülye vagy??? méltóságról hallottál már?? kurvára nem mindegy, hogy ameddig él, milyen körülmények közt él!! de látom veled felesleges vitatkozni... minden állat egyenrangú, úgy mint a palotapincsid és a szomszéd tehete: megérdemli az emberi bánásmódot..
Előzmény: Dawe (12) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 10. 17. 14:49 | #12
na jólvan énis szeretem az állatokat (van egy kutyám 2 macskám) de a haszonállatok tartása szerintem igy is jó elvégre csak arra kellenek hogy megegyük őket nem?
|-=O=-| 2008. 10. 17. 14:41 | #11
Fura, mert sima Google videó (nincs talán flash-ed? Akkor többi videót hogy látod?). :)
http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
Bikaviadal? Fókaöldöklés? Tigrisvadászat? Szőrmebundák? Nem csak a húsfogyasztásról van ám szó...
Előzmény: Dawe (9) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 17. 14:34 | #10
én sem néztem meg semmilyen filmet... valahogy még is értem a lényegét így látatlanban is.
Előzmény: Dawe (9) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 10. 17. 14:30 | #9
nekem nem jáccota le a firefox a filmet =)
Előzmény: Purple (8) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 17. 14:28 | #8
de nem érted, hogy nem az a lényeg, hogy ne edd meg, hanem az, ha már megeszed, akkor ne összezsúfolva kamionokban víz nélkül szállítsad és közben 40x rácsapjál a lábára, hogy eltörjön neki, meg hogy élve megnyúzd??? ne legyél már ennyire vak....
Előzmény: Dawe (7) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 10. 17. 14:27 | #7
azt akartam írni hogy ha nem lenne puffasztott szója meg ilyen szarok (mert mondjuk becsapódna egy meteorit a földbe) akkor éhendöglene az aki az állatok sorsával törődne olyan esetben
Előzmény: izébigyó (4) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 17. 14:26 | #6
Dott 2008. 10. 17. 14:24 | #5
hagyd rá,kamaszodik,ciki ilyenkor figyelni másra saját magukon kívül.
én végig se bartam nézni..
Előzmény: izébigyó (4) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 17. 14:18 | #4
Te, de megnyugtatlak, hogy az első komment úgy ahogy van baromság. Nem muszáj "bántani" az állatokat, lehet őket humánusan tartani és fogyasztani... az őskorban pláne lehetett. Tudod egyébként, mennyi ember élt i.e. 10000-ben az egész Földön? Közel 1 millió. És tudod hány él most? Ez a probléma alapja, próbáld kicsit átértelmezni az írottakat.
Előzmény: Dawe (3) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 10. 17. 14:08 | #3
ki beszélt állatkinzásról?
Előzmény: izébigyó (2) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 10. 17. 14:04 | #2
Egy újabb frusztrált "de jó, hogy lehet kínozni az állatokat" tinédzser?
Előzmény: Dawe (1) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 10. 17. 13:55 | #1
a "jajj ne bántsuk az állatokat" emberek kihaltak volna az őskorban