Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
M.agnus 2008. 10. 12. 13:00 | #90
Mit gondolsz, a Megyeri-hidat miért építették, miért tökölnek a körgyűrűvel? Hogy minél kevesebb bűzölgő kamion és autó legyen az utcákon. (persze lehetne jobb módja is, mint pl. a vasút, de persze arra már lusták a nagyvállalatok, hogy közvetlen szakaszt vagy éppen vasút közeli üzemet építsenek. Így városok, falvak utcáit és levegőit teszik tönkre a kamionok. De ez megint másik sztori.) A közlekedés nem szórakozás. A dohányzás igen.
Előzmény: tikshow (10) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 10. 17:44 | #89
:) Én is erre céloztam.
A napom általában így indul. Kv cigi és irány a wc.
Előzmény: Ottika (88) 0 VÁLASZ
Ottika 2008. 10. 10. 00:24 | #88
Winston, jah hatással van az emésztésre???

Nah, apukám, akkor eccer, amikor jó messze vagy egy wc-től, nah akkor kezdj el gondolkodni a fosáson. Meglásd, 2 perc és bajd besz*rsz. Ez, nem elég jó?
Előzmény: Winston (87) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 09. 17:18 | #87
Emésztésre tényleg hatással tud lenni. :D Főleg mondjuk egy jó kávéval együtt...:D
Egy idegrendszeri betegség kialakulásának veszélyét is csökkenti.

Az életmód viszont nagyon meghatározza az embert! Vannak akik nem dohányoznak és még is korán haltak, mert nem úgy éltek attól eltekintve, hogy nem bagóztak.
Ha valaki sokáig akar élni, egészségesen kell élni! :) Ennyi!
Előzmény: nkmedve (86) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 09. 16:32 | #86
Kicsit úgy érzem, hogy te is kifogásokat akarsz keresni. Nem rosszindulatból mondom, csak sokszor hallottam ilyesmit.:)

Vannak még káros dolgok, hogyne lennének, de van olyan ami már adott s olyan is amit mit csinálunk magunknak. Ahogy már elhangzott itt, lehet hogy a városi levegő is pont úgy öl mint a cigifüst, de azzal kapcsolatban nemigen van választása az embernek. A cigi és drog teljesen más dolog. Nagyon trendi ez a "ha a cigi nem öl meg akkor majd más meg fog" de nem szabad bedőlni neki, mert hiddel nem mind1, hogy hogy hal meg az ember.
Nekem csomó rokonom halt meg már óriási kinok közepette, betegen, hónapokig ágyhoz kötve és várva, hogy mikor jön már a kaszás. Nem feltétlenül cigi miatt, hanem úgy általában a rossz életkörülmények, egészségtelen életmód miatt. Hát én speciell nem akarok igy járni, és mindent megteszek, hogy ez ne is következzen be. Én igenis abba akarok belehalni, hogy nincs semmi bajom (van valami idézet is erre vonatkozóan valakitől:) ), és végső napjaimat is ki akarom élvezni ahogy csak tudom, még ha 80 éves leszek is.
Ha most épp olyan lesz a szerencsém, hogy 30 évesen elpatkolok egy autóbalesetben az is egy dolog. Bármi megtörténhet, de nem a legrosszabb kilátások után kell tervezni. Sokan vannak akik azért élnek a káros szenvedélyeknek, mert azt hiszik, hogy ők úgyse jutnak oda, hogy öregek legyenek és megtapasztalják a káros életmódjuk gyümölcsét. El kell őket szomoritsam mert lehet, hogy megérik azt a kort és akkor nagyon bánni fogják, hogy akkor olyan hülyék voltak s 60 éves korukra annyira tönkremennek, hogy járni nem fognak tudni, mig egyes egészségesen élő és idősebb társuk még mindig kitűnő formában lesz.
Volt egy matek tanárom aki 70 elmúlt, és még mindig rendszeresen jár teniszezni, nagyon jól mozog és agyilag is köszöni szépen jól van. És miért? Mert úgy élt, hogy ez lehetséges legyen.
Például apukám is... 60 elmult ő is, de úgy fizikailag, mint szellemileg megállná a helyét legtöbb 40-50 évessel szemben. Soha cigihez nem nyúlt, alkoholt is csak mértékkel, drogokról nem is beszélve. Ilyen példa kéne mindenkinek. Én is neki köszönhetem, hogy igy gondolkozok.

Az alkoholt valószinűleg nem tiltják be soha, mert annak kis mennyiségben csak jó hatásai vannak, nagy mennyiségben pedig nem kell feltétlenül fogyasztani. A cigivel is vannak ilyen dolgok. Kis mennyiségben az se növeli különösebben a rák esélyét (érts mondjuk napi 1-2 szálat) és még ha jól tudom vannak valami pozitiv hatásai is (emésztést segiti vagy valam ilyesmi). De ki az aki megállapodik napi 1-2 szálnál? Alkohollal meg lehet csinálni, hogy napi 1 pohár bornál több ne menjen el, csak esetleg ritka alkalmakkor 3-4 ami még nem annyira veszélyes. Az nem okoz olyan függőséget mint a cigi. Persze vannak alkólisták, de ők azok akik nem tartották be a fogyasztási előirásokat és folyamatosan elment a liter bor vagy a kis pájinka:) Ciginél mind1 mit csinálsz úgyse tudod sokáig tartani azt a napi néhány szálat, mert a szervezet egyre többet követel.

Na jó, befejezem, mert nagyon elfilozófáltam.:)
Előzmény: mrjonny (85) 0 VÁLASZ
mrjonny 2008. 10. 09. 13:58 | #85
az biztos h találékonyak, van itt pár egészen jó és van ami geci jó, és persze hihetetlneül szarok is elöfordulnak.
az h ezek miatt nem szokom le a dohányzásrol az biztos, de az emberek is rá jöhetnének h képekel nem lehet sem meg elözni sem utolag korigálni a témát, aki akar ugy is ráfog szokni aki le akar szokni az lefog, a dohányzás öl oké és mi nem öl manapság, " vajon mi lesz a következö a sör?" :)
Winston 2008. 10. 09. 12:57 | #84
Bocs a helyesírási hibákért, meg a szóismétlésért. Kicsit szétszórt vagyok jelen pillanatban.

Winston 2008. 10. 09. 12:53 | #83
A kórházas dologban igazad van.
Étterem. Szóval, ott nem dohányzok ahol eszek/esznek. Ha megfigyeled, régen az volt a szokás, hogy megkajáltak, és a férfiak egy külön helyiségbe vonultak el cigarettázni/szivarozni.
Játszótereken amúgy is tiltott a dohányzás, aki meg olyan az úgy sem gyújt rá. Itt kapcsolódnék vissza ahhoz a kijelentésemhez, hogy megelőzésre kéne nagyobb hangsúlyt fektetni. Ergo a gyerek ne lássa, hogy a felnőtt dohányzik. Erre a játszó tér, bölcsödék, óvodák nagyon jó példák. Édesanyám bölcsödébe dolgozik. Ott kimennek az bölcsi terüleétről hátsó kapuhoz, mert már a kijelölt helyet is megszüntették, és oda jár ki aki rá gyújt. Helyes. Gyerek nem látja. (bár a kijelölt helyen sem igazán láthatta, de azért még is)
TB? Akkor kezdjük ott, hogy lehet, hogy a nem dohány TB-jéből gyógyítják a dohányos rákját. Ám abban a dohány pénze is benne van. Szerintem ez olyan dolog, hogy akkor én meg attól sajnálom a TB-t aki bszik mozogni és elmeszesednek az erei stb. Ő választotta ezt a káros életmódot. Vagy aki alkoholista. Én miért fizessem a TB-jét? Fizetnéd?
Igazából én nem sajnálom tőlük. Ő is bele ad, én is beleadok Jóska Pista is bele ad, Te is bele adsz. Ebből gyógyítanak mindenkit. Ez így műxik. - Amúgy meg előbb meghalunk, kevesebb nyugdíjat kapunk nyugdíjas éveink alatt, mint az egészséges életet folytatók. Szal... :D Amúgy nem tudom melyik országban, (nem akarok tippeléssel hülyeséget írni) az aktív dohányosok több nyugdíjt kapnak éppen ezért, mert előbb halnak.
A dohányárunk amúgy is nagy az adó. Így csomó pénzt adunk állambácsinak. Ez az jó az államnak, több pénz jut, arra, hogy mondjuk a nemdohányosok részére is hasznos utakat, közintézményeket meg minden más hasznos dolgot építsenek, alakítsanak ki. (Más tészta, hogy ez nem mígy megy, mert hát ugye mindenki tudja, hogy a pénz nem vész el csak lenyúlják.)

Ha netán betiltanák a dohányzást 100%-osan, akkor rászállhatunk majd közös összefogással a piásokra, drogosokra. Aztán majd keresünk mást.

:D Amúgy ha van autód akkor én meg megszóllak (ne vedd sértésnek meg rossz néven csak példa, és ha nincs autód akkor csak az autósokra értsd), mert Te az orrom alá pöfékelsz, miközben én kerékpározok és tömegközlekedek, mindemellett a környezetet is rongálod illetve hozzájárulsz aktívabban az üvegházhatáshoz, mint én.
Mindenbe bele lehet kötni.

Előzmény: Angyalkahh (80) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 10. 09. 10:45 | #82
jajaja érthető volt ám. nem tudom nehéz kérdés ez, mondjuk én úgy vagyok vele, hogy ami zavar, azt megmondom, amit el tudok viselni hibát, problémát, azt nem mondom, mert minek is. de én inkább elfogadom a dolgokat, mint meg akarnám változtatni, csak a nagyon nagy problémák idegesítenek. talán ezért nem látom át annyira, mikor kell így mikor kell úgy, illetve nem szívesen játszadozom, bár tudom, hogy kell, és meg is tanultam. szóval csak annyit, amennyi a boldogsághoz kell. De igen, fordítva is működik ez, hogy hitessük el a másikkal hogy.... szóval okos férfiak is vannak ám :)
Előzmény: mekszamnojz (51) 0 VÁLASZ
Spion0025
Spion0025 2008. 10. 09. 09:39 | #81
Részben egyet értek veled, részben nem. Mert a dohányosok többsége, szintén dolgozik, és fizeti a TB-t, tehát ezzel a mondatoddal nem értek egyet. Viszont, hogy valaki nem tudja magát türtőztetni egy játszótéren, pláne a homokozóba nyomja el a csikket, az sztem is felháborító. Viszont nem kell toleránsnak lenni, mert a dohányosokat ép úgy üldözik szinte mindenhol, mint anno a boszorkányokat. Az, hogy saját magát mérgezi mindenki ez sztem egyéni döntése, viszont azt sem kell szem elől téveszteni, hogy vannak nem dohányzók. Ha valaki mérgezni akarja magát, azt had döntse el, ő saját maga, de legyen benne annyi tisztesség, hogy a nem dohányzókat nem bünteti a saját rossz szokásával. Én szintén dohányos vagyok, de amennyire csak lehet, igyekszem ezt a rossz szokásomat úgy alakítani, hogy másokat ne zavarjon. Ne más szenvedjen az én hülyeségem miatt. Ezért választottam az építőipart, egy nyitott épületben bármikor rágyújthatok anélkül, hogy ezzel bárkit is zavarnék. Tőled viszont én kérek elnézést a sok dohányos nevében, de sajnos rajtuk nem tudok változtatni. Maximum arra kérhetem a dohányosokat, hogy valóban vegyék figyelembe, embertársaikat, akik nem akarnak részt venni az önpusztításban.
Előzmény: Angyalkahh (80) 0 VÁLASZ
Angyalkahh 2008. 10. 09. 08:04 | #80
Sok okos dolgot olvastam, én még hozzátennék:

-Utálom, hogy még a kórházakban és egészségügyi intézményekben is bagóznak. Akár kijelölt helyen, akár nem....bár úgy tudom, hogy ott nem is lehetne kijelölni ilyet.... Beszáll a nyitott ablakon a füst és a szerencsétlen beteg belélegzi. Beszáll a csecsemősökhöz, a frissen szült anyukákhoz, az asztmásokhoz, a gyermekekhez. Van sajnos olyan, hogy a nővérek és orvosok bagóznak a betegek orra alá:(
-Utálom, hogy nem tudok étterembe menni alkalmanként, mert ott is bagóznak. Hiába van "elkülönítve", szagelszívóval felszerelve a helység. Akkor is érezni!
-Utálom, hogy nem tudok egy éjszakát eltölteni idegen szálláson (akár vendégségben, szállodában, bárhol) mert érzem, hogy előttem dohányos használta a helységet, ágyneműt. Tök mindegy, hogy ki volt takarítva és ki volt mosva minden akkor is érezni!
-Utálom, hogy toleránsnak kell lennem velük, holott a többség cseppet sem toleráns velünk, nem dohányzókkal.
-Utálom, hogy én, aki vigyázok magamra, gyermekemre, környezetemre olyanokat támogassak keservesen megkeresett pénzemmel, akik saját magukat mérgezték akarattal évekig és most, hogy gyógyszer kellene és műtét rögvest támogatja a TB őket.
-Utálom, hogy a gyermekek az oviban, a játszótéren csikkekkel találkoznak a homokozóban és a hinták környékén.

Nem vagyok gyűlölködő típus, félre ne értsen senki. Csak szeretnék nyugodtan élni, tiszta levegőt szívni! És szeretném, ha gyerekeimnek is megadatna a tiszta levegő!

Winston 2008. 10. 08. 22:02 | #79
2 mondatot elbsztam. Bocs. Elsőben szóismétlés, másodikban azt akartam írni, hogy: de figyelemmel (próbálok) lenni a nem dohányosokra is és ezt vehetjük a védelmüknek.

Előzmény: Winston (78) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 22:00 | #78
Drágám.

Ha figyelmesen elolvasod amit eddig itt eddig leírtam akkor észrevehetnéd, hogy nem csak a dohányosokat "védem". Jó persze minden szentnek maga felé hajlik a keze, de figyelemmel (próbálok) lenni és ezt vehetjük a védelmüknek.
Amúgy Te hallod magad? Idézek: "Hát undorítónak tartom. Sőt gusztustalan. Én meg belefingok egy zacsiba és azt csapom majd az arcába. És az legalább nem káros! :)" Ahhoz képest, hogy már 2 hónapja nem dohányzol 9 év után, eléggé radikális és érdekes a véleményed. De mielőtt ezért megszólsz, belegondoltam, hogy lehet van rá nagyon nyomós érved/okod, hogy így vélekedj.
A fingáshoz visszatérve egy nagyon picit. Nem tudom, hogy mit szólnál hozzá, ha várnál a zöldre és oda menne egy ember hozzád, és egy "zacskónyi fingot" eresztene rád. Elképzelésem szerint örömmel tűrnéd, mert az nem káros. Hajrá.

Amúgy most én azzal mit kezdjek, hogy Te 14 voltál és rászoktál én meg csak 12? Én nem aduászként közöltem, hogy mióta dohányzom. Sajnos akkor elkezdtem. Sajnos azóta is folytatom. De nem tekintettem ezt semmilyen aduásznak. Csak, mint infót közöltem.

ui.: Ha szabad megkérdeznem, hogy mi okozta ezt a radikális szemléletváltozást? Persze ez elég személyes kérdés. Ha nem óhajtasz, nem kell válaszolnod.
Előzmény: Ottika (77) 0 VÁLASZ
Ottika 2008. 10. 08. 21:36 | #77
Kedvesem,

sajons a kommunikációs diplomám nem elég arra, hogy ezt mindenkinek aki csinálja elmondjam. Mert tudod ehez kell gyerekszoba. De bakker, hallod magad? Véded itt a többieket? Kiket? Csak egyet mondj meg, pontosan hányan is vagytok, ti cigisek??? Nah, gondoltam!

De viszont amikor én, meg szerintem rengetegen, mások is úgy jöttek a világra, hogy vesz egy nagy levegőt! De az tuti, hogy ott senki sem cigizett!!!

Ezt rágd át jobban, egy kicsit. És képzeld, ha olvasad volna. Csupán 2 hónapja nem cigizek, 9 év után! MOst vagyok 23. Szóval valahol 14 évesen kezdtem. Te akkor voltál 12. Még csak eszsedbe sem jutott!!! (végre, van egy haverom, aki mindig az évekkel nyomul. Elmondam neki, hogy ez aduász a kezében sok dologra, me' nem lehet vele mit tenni. sajnos, ezt nehéz űberelni!


Most már tudom, milyen érzés, a cerka másik végén állni...
Előzmény: Winston (69) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 20:35 | #76
Hát igen. Örülök az ilyen hozzáállásnak. Értem ez alatt, hogy mind két oldalról engedni kéne. Kevesebb dohányzás, jobb rendszer, toleránsabb antidohányosok. Ám az a baj, hogy nem mindenki így vélekedik, ahogy azt lentebb is megjelent már.
Az elszívórendszerekkel csak az a gond, hogy sok helyen megvalósíthatatlan. A hely jellege miatt, vagy anyagi vonzata miatt. De én még nagy nehezen de ezt is lenyelném.
Viszont az, hogy az utcán sem lehetne... hát azért ez már kicsit radikális lenne szerintem. Mert zárt helyen nehezen lehet kikerülni a füstöt, de nyílt utcán...
Előzmény: nkmedve (75) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 20:18 | #75
Igy érthető és egyet is tudok érteni.
Ezek a durva reklámok szerintem se mindig hasznosak, mert rengeteg szubliminális üzenetet is hordoznak. Az "aki cigizik meghal" és ehez hasonló dolgok megragadhatnak az ember fejében, és ha valakinek eleget mondod hogy, "hogy beteg leszel, nincs menekvés" akkor az agy azt valóra is tudja váltani. Puszta szuggesztió, és csak árthat azoknak akik már függők. Ezeknek az üzeneteknek hasznuk lehet esetleg olyanoknál akik még nem szoktak rá, lehet hogy a megdöbbentő képek láttán nehezebben kivánja meg.
A szórakozóhelyekel kapcsolatban kicsit durva voltam. Nem akarnám, hogy tejesen kitiltsák, vagy amit kaliforniában csinálnak, hogy még az utcán se cigizhetsz. Ezek túl radikális megoldások, főleg az utóbbi. Lehetne valami hatásosabb elszivó rendszereket kifejleszteni, amik legalább csökkentsék ilyen helyeken a füstöt. Sőt, voltam már olyan helyen ahol semmi spéci nem volt, de legalább a régi rossz szellőzőrendszer működött, és máris nem volt olyan füst, hogy az ember könnyezzen. Itt kolozsváron legtöbb helyen semmilyen szellőzés nincs, esetleg egy ablakot kinyitnak közbe s annyi. Valahogy ezt kéne szabályozni. A teljes kitiltás is egy lehetőség, de nembiztos, hogy a legelőnyösebb. Inkább valahogy azt kéne elérni, hogy az emberek ne akarjanak állandóan cigizni. Hogy ne ez legyen az az utolsó láncszem köztük és a jó buli között. Mert anélkül is jól lehet magunkat érezni, de erről sokan hallani se akarnak.
Előzmény: Winston (64) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 20:13 | #74
jah, de így korrekt!
Előzmény: Winston (73) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 20:09 | #73
A problémák azért vannak, hogy megoldjuk őket.
Ez probléma az tény. Meg kell oldani. Én így próbálom megoldani. Nálunk ez bevált.
Előzmény: mekszamnojz (72) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 20:07 | #72
ízlések gusztusok és pofonok ;)
amúgy itt épp ezért odzkodtam mkmedvénél, mert ott én azt tartom alapból problémának hogy ezt a problémát csak ő kezeli problémának a barátnője pedig nem :SS
Előzmény: Winston (71) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 20:05 | #71
Kis hozzászólás ehhez is.
Bnőm nem dohányzik. Próbálom minél jobban megkímélni őt. Lásd sűrűn fogat mosok, rágó mindig van nálam. Ő részéről ezen körülmények között nem zavarja a maradék zavaró körülmény.
Előzmény: nkmedve (65) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 20:02 | #70
a cél pont ez volt, úgyhogy de :)
Előzmény: nkmedve (67) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 20:01 | #69
Ottika drága, épp ez a baj az antibagósokkal. Ez a hozzáállás. Igaz, hogy sok a paraszt bagós, aki eregeti jobbra balra a füstöt. De ha én képes vagyok kulturáltan vélekedni, más (nem dohányos) embert a tőlem telhető legjobb módon megóvni a passzív cigizéstől, akkor elvárom, hogy ne ilyen stílusban fejezze ki nem tetszését.
Nem tetszik a füstöm mikor melletted állok? Szólsz: Légyszíves állj arrébb, fújd másfele, a füstöt. Válaszom: Bocs. És megteszem.
Ha viszont így fejeznéd ki a nemtetszésed? Megmondanám, hogy ennyi erővel te is odébb mehetsz... ennyi erővel. Ám ettől még én fogok odébb állni, mert bennem van annyi tolerancia, hogy megkíméllek.
Ám nem tudom, hogy a te nem éppen kulturált megnyilvánulásodtól, hogy kímélsz meg engem...

Sztem attól, hogy valaki így ócsárolja a dohányosokat, mennyivel lesz füstmentesebb a világ.
Előzmény: Ottika (61) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 20:01 | #68
teljesen egyetértek és értem azt is ami rám vonatkozik. erről is beszéltem. hogy nem feltétlen kell a legrosszabbra gondolni. sőt lehet hogy egy egszerű kedvességgel meg lehet oldani a problémát mint ahogy látható is.
költözzetek össze, vagy csak legyen többet veled vagy valami... de nagy dolog hogy tudod mi az oka!!!!
mostmár csak ki kell találnod hogy hogyan tudsz neki ebben minél töbet segíteni. ;)
Előzmény: nkmedve (65) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 20:00 | #67
Nem vagyok az a könnyen sértődős tipus, és nem is emlékszem hogy irtál volna valamit amin meg kellett volna sértődjek, csak elgondolkoztattál. És az egy jó dolog, nem?;)
Előzmény: mekszamnojz (60) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 19:57 | #66
nem térek el a tárgytól, de ennyi erővel akkor te se példálózz a finggal. mert simán megtámadom, hogy sokkal nagyobb bunkóság ha valaki cigizik és rádmegy a füst, mintha mondjuk vagy olyan paraszt, mint amire nem egyszer volt már sajnos utazásom során precedens, hogy befingasz egy metron vagy vonaton, vagy a mozgólépcsőn ahol mögötted aktuális magasságban arcok állnak.
Előzmény: Ottika (63) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 19:55 | #65
Na egy kicsit szoljak bele én is, ha már előhoztam ezt a témát:)
Konkrétan az én példámra:

nojzi:
Igazad van, hogy ha egy lány elveszti a vonzerejét akkor az a legrosszabb ami egy kapcsolatban történhet, de nálunk nincs erről szó. Inkább csak az élvezeti érték csökkenéséről. Ettől még rendben vannak a dolgok, csak közbe lehet egy feszültségforrás ami nem hasznos a kapcsolatnak. Amikor azt irtam, hogy kevesebb puszi, azt is inkább amolyan szankcóként értettem, ez nem a vonzódás hiányát jelenti. Nem olyan jó egy "hamutárcát" ( ;) ) megcsókolni, mint egy illatos hófehérkét az biztos, de attól még az élvezet megvan, csak nem maximális. Nálunk ez még nem egy akkora probléma, csak attól félek, hogy az lehet.
Lehet én vagyok az oka a változásnak, vagy egyszerűen csak az, hogy barátnőm 4 hardcore cigissel lakik együtt, akik éjjel nappal nyomatják a konyhában, úgy hogy az egész lakás non-stop cigiszagú. Szerintem inkább ez a második lehet az ok (nem úgy értem hogy most én olyan tökéletes vagyok, vagy valami hasonó, nem félreérteni:D). Valahol meg tudom érteni, hogy egy volt cigis nehezen tud ellenállni egy ilyen helyen. De épp ez az a helyzet amikor el kéne zárkózni teljesen a cigitől s nem menni a többiek után. Mert tudom én is hogy van ez, ma egy szál, holnap 2-3, s aztán már határ a csillagos ég. Én ezen a leejtőn érzem a lassú haladást lefele s próbálok fékezni:D Na erről ennyit.

Gondoltam irok még általánosságban is valamiket a cigi-problémás párkapcsolatokra, de most a fentieken kivül más nemnagyon jut eszembe, talán majd később:)
Előzmény: mekszamnojz (51) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 19:54 | #64
No akkor egy kis magyarázat. Cigizek, ami extra káros és ez az én bajom, hogy még inkább mérgezem magam, és éppen ezért, én is hülye vagyok, hogy ennek a tudatában is szívom, illetve, hogy anno rászoktam. Ezzel nem ellentmondást akartam kelteni, hanem szemléltetni akartam, hogy ez az én választásom, minden káros hatás tudatában. Ezek után sem akarok most azonnal leszokni, pedig hülyeség ezt én is tudom és el is ismerem. Nem kéne, de én ezt választottam.
Remélem így világossá vált valamennyire, hogy mire is akartam kilyukadni.
Amúgy ezt a dohányzás ellenes hirdetések kapcsán fogalmaztam meg, arra alapozva, hogy mutogatják: "cigi = halál". Igen. Ezt mindenki tudja, mindenki szájába belerágták. Aki nem tudja és neki új, az vagy nagyon hülye vagy nem tudom honnan jött..

A cigi drágulása nem a gyáraknak jó, ez tény. Hanem az államnak, mivel a jövedéki adót növelik. Amúgy ezt meg az "júniónak" és schengen-nek köszönhetjük.

A szórakozóhelyeken a dohányzás. Szeretek mindent mind két oldalról megnézni. Elismerem, hogy kmva zavaró lehet. De egy szórakozó hely azért dohányzó helyiség, mert lehet dohányozni. Ez van... sajnálatos, hogy ezzel nagy mennyiségben károsítjuk a passzív dohányosokat illetve irritálja őket.
Ettől meg nem kell sokáig "szenvedniük". Nálunk is bevezetik azt ami nyugaton már nagyon dívik, miszerint szórakozó helyeken sem lesz szabad dohányozni. (puff neki... nem tetszik, de elfogadom és alkalmazkodom)

Előzmény: nkmedve (59) 0 VÁLASZ
Ottika 2008. 10. 08. 19:48 | #63
Majd belefingog az arcába. JÓL! :) És ne térjünk el a tárgytól. Köcci
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 19:47 | #62
kétlem hogy te tökétes vagy, és hogy közvetett úton nem ártasz sehogy senkinek és semminek.....
Előzmény: Ottika (61) 0 VÁLASZ
Ottika 2008. 10. 08. 19:43 | #61
jah, csak azt felejti el indeki, hogy a füstnek nem csaka látható része káros! Tudom a cigisek nem érzik, de 3 méterről simán kiszagolják őket. Nah most ha egy méterre állsz, jó hogy nem az arcába fújod, de akkor is kap egy kis útravalót belőled! Na de az a füst ami más tüdejéből száll. Hát undorítónak taartom. Sőt gusztustalan. Én meg belefingok egy zacsiba és azt csapom majd az arcába. És az legalább nem káros! :)


Aztán lehet meghal, miközbe a fingszószt emésztgeti!!! :)
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 19:39 | #60
kedves mkmedve, neked pedig annyit még szeretnék írni, hogy remélem nem bántottalak meg vagy nem lesz semmiféle formában rossz neked az amit írtam, mert nem szeretném!
:)
Előzmény: nkmedve (59) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 19:29 | #59
Ezt nemnagyon értettem, az elején azt mondod, hogy te cigizel és azzal semmi gond, s nem érdekel hogy extrakáros és büdös. A konklúzió pedig az, hogy a cigi hülyeség, ne szokjon rá senki, s aki már rászokott az próbáljon leszokni. Nem akarok kötekedni, de valahol ez ellentmondásos. Azt tudom tisztelni ha valaki nem fujja másokra a cigifüstöt és a gyerkőcök előtt nem mutogatja, de az a baj, nem mindenki ilyen kultúrált. Sőt elég ritka, sajnos.

Az igaz, hogy bizonyos emberek büdösek amúgyis, de az legyen az ő bajuk. Arról ők tehetnek, de ez még nem mentség azokra akik a cigitől büdösek, szerintem. Ez igaz a másik példádra is,hogy annyi káros dolog van a világon. Hát van, de muszáj még többet csinálni? S hozzáteszem feleslegesen. Ennyi erővel robbantgathatnánk atombombákat is, me hogy az mien szép, s az a kicsi radioaktivitás miaz ennek a világnak. Az hogy mi adott egy környezetben, az sose mentség arra amit egy ember csinál. Persze vannak büdös emberek és van elég szennyezés, de miért jó az ha még több lesz?

A szórakozóhelyekkel az a baj, hogy a cigi egy kereseti áru, és elég sok cigis is van, akik csak azért mennek szórakozóhelyekre, hogy pöfékeljenek. Éppen ezért egy bárnak nem éri meg, hogy kitegye a NO SMOKING táblát, me egyből elvesziti a kliensek nagy részét. Ezért inkabb cigizzen mindenki ahogy csak akar, nem számit, hogy ottvan az a többi marha aki szivja azt a füstöt és lehet hogy olyan mennyiségben, hogy a szeme könnyezik tőle. Az nem tolerancia, hogy mi el kell viseljük, hogy nekünk kurvaszar s a másik csak élvezze a füstölőjét, amit úgy sziv mintha fizetnék. Szerintem egyetlen zárt szórakozóhelyen se szabadna cigizni, ahol nagy tömegek vannak. Csináljanak szépen egy teraszt ahova kimennek azok akik nem birják.

Nem akarok kötekedni, veled nincs bajom csak kicsit idegesit ez a dolog. Folyamatosan találkozok vele, mint mindenki más és semmi kilátás nincs a megoldásra.
Előzmény: Winston (52) 0 VÁLASZ
cirab 2008. 10. 08. 19:26 | #58
Végignéztem az összes képet, és meg is kívántam. Elmegyek cigizni, csak ez befejezem. Winston minden pontjával egyetértek. Én is megpróbálok úgy dohányozni, hogy a passzívakat a legkevésbé zavarjam vele.
Amúgy meg ha az árakat növelik, az inkább az állambácsit gazdagítja, nem a gyárat. Illetve a gyárat csak kisebb mértékben. A haszna 100 Ft alatt van bőven. Sőt, ha jól tudom 50 Ft-nál is kevesebb. Az más kérdés, hogy ez tízmillió doboznál azért már nagy összeg, de a lényeg, hogy nem a gyárat gazdagítanák a drágulással.
Ha felnyomják az árat, még többen hozzák majd az ukrán cigit. Ez van.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 19:21 | #57
Purplel együtt én is maximálisan osztom a véleményed! :)
Előzmény: Winston (55) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 08. 18:33 | #56
a drágulás lenne a legjobb megoldás ideiglenesen. de azzal együtt meg nő a bűnözés, meg a dohánygyárak bevétele, amiből még jobban kinövik magukat... ördögi kör, tényleg nem lehet mit tenni.... :S hülye egy lény ez az ember.
Előzmény: Winston (55) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 18:31 | #55
Sok minden káros. Tény. Ezzel csak rontunk. Tény. Erre írtam azt, hogy hülyeség, de nem tudok mást mondani, mint hogy hülye aki rászokik és rászokott. Velem együtt.
Ezért írtam, hogy megelőzésen kéne munkálkodni, pénzt költeni és nem azon, hogy ezerrel mentsük a hülyéket. A dolgokat a gyökereknél kéne megragadni. 100%-ig úgy sem lehet elérni, hogy 18 alatt ne vegyenek cigit. De elérni azt, hogy nagyon nagyon nehezen jussanak hozzá, illetve elérni azt, hogy a gyerekek, ne szüleiktől lássák. Ezt meg a szülők/felnőttek fejében kéne helyre rakni.

Amúgy mivel drágul a cigi január 1-től nagyon elgondolkoztam, hogy már nagyon necces lesz pénzügyi szempontból.
Előzmény: Purple (53) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 08. 18:18 | #54
na végigolvastam. :D mindenkinek ilyen felfogás kéne, aki már rászokott. ;)
Előzmény: Winston (52) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 08. 18:11 | #53
ne csak magadra gondolj. másokkal is jól kitolsz, ha halálos beteg leszel. hiányozni fogsz gondolom pár embernek, senki nem szereti a hozzátartozója halálát, meg a betegsége nyűgét meg a pénzt amit fizethet érte... igen, kurvasok minden káros. de miért kell ilyen baromsággal tovább rontani? ennyi erővel elásom a lemerült elemeim a kertbe mer úgy is tökmindegy ennek a földnek.... tovább nem olvastam, mert nincs kedvem ezen filózni :DD
Előzmény: Winston (52) 0 VÁLASZ
Winston 2008. 10. 08. 18:03 | #52
Cigi... hm. Mostanság nagyon nyomatják ezt a témát. Ezekkel a képekkel nem sokra mennek nálam. Ha nem derült volna ki ebből a mondatból én is dohányzom. Napi 1 doboz, jobb esetben, ha "ráverek a kezemre", akkor 2 napig elég.
Lényege mondandómnak egyszerű. Büdös? Igen. Káros? Igen. Tudom a következményeit? Igen. Láttam már rákos tüdőt stb? Igen. Megrémisztene a dobozon egy rákos tüdő stb? Nem. Kb ennyi.
Olvastam lentebb, hogy mások belélegzik, káros. Juj juj... már akkor káros behatásoknak vagy kitéve, mikor megszületsz. Az élet maga káros. Ott pl a smog. Tény, hogy nem kéne tetézni ezt passzív dohányzással...
Amúgy ebben az a rossz, hogy régen kultúrája volt a dohányzásnak, és itt a hangsúly a dohányzáson van. Amit az emberek csinálnak az bagózás. Bevallom én is bagózom, de próbálok ennek normális kereteket adni. Vannak helyzetek, hogy körültekintő vagyok, hogy másokat ne zavarjak és lehetőleg minél kevésbé károsítsak ezzel a szenvedélyemmel.
Tipikus pl: Eső, nem túl nagy buszmegálló, parasztja beáll és bagózik. Beszorul a füst, mindenki passzívan szív. Ezt nem szeretem. Megállom és várok inkább vagy kiállok és inkább megázok.
Ha várom a gyalogátkelőnél a zöldet, figyelem, hogy lehetőleg, ne fújjam senkire a füstöt és ha fúj a szél inkább félre állok, ne más arcába vigye a szél.
Tovább nem ragozom. Még tudnám. Lényeg, hogy lehet ezt kulturáltan, körültekintően csinálni. Persze van, hogy én is teszek rá. Gyarló ember vagyok, és ez ott kezdődött, hogy rászoktam.
Nem a dohányosokat kellene leszoktatni, kirekeszteni, hanem megakadályozni, hogy rászokjanak az emberek. Aki felnőtt fejjel rászokik, az HÜLYE! Ezt, mint dohányos kijelentem. Én is HÜLYE vagyok, hogy már 6. éve szívom. 21 vagyok. Számoljatok. Ott kéne ezt megfogni, ahol kezdődik. Hogy lehet, hogy fiatalok (18. alatt) tudnak cigit venni? Pedig ezt büntetik!! Itt kéne rendet rakni.
De ha már valaki rászokott, vagy mindenképp dohányzásra adja a fejét, akkor kulturált körülmények között is lehet ezt csinálni. Csak ahogy írtam, bagózunk nem dohányzunk. Odafigyelés kérdése szerintem.
Leszokáshoz tényleg csak akarat erő kell. Én is próbáltam, nem jött össze, de el is ismertem, hogy nem is akartam, nem is igazán akarok. Van egy kellemes rituáléja az egésznek.
Reklám. Családban nővérem révén van pár gyerek. Legidősebb 14. Előttük soha! Ez alap. Itt véget is ér. Előttem szintén írták, hogy a gyerekek ezt látják. Édesapám 5 éves koromig dohányzott. Egyetlen emlékképem sincs róla, hogy dohányzik. Hogy? Előttem nem gyújtott rá. Ennyi. A gyerek azt csinálja amit a felnőttek. Ezt a részt csatolhatnám a kulturáltság részhez is.

Még jó pár dolgot írhatnék én is. Mit nyer vele az ember? Miért szokik rá? Stb. Nem fogok. Már előttem leírták páran ezeket. Csak ezeket tudom én is ragozni. Nyerni nem lehet vele, ámbár ha rászoktál, akkor jó.

Amúgy annyit üzennék az anti bagósoknak, és kérem őket, ne vegyék bántásnak. Van sok olyan nem bagós ember, aki van olyan büdös!!, mint egy bagós. Lehet rágózni, fogat mosni, kezet mostni stb. A ruhába ivódott szag mástészta. Itt visszautalnék a büdös emberekre.

Egy szónak is száz a vége. NE SZOKJATOK RÁ! HÜLYESÉG! Ha rászoktál, próbálj leszokni. Ha nem akarsz akkor vedd figyelembe embertársaid és próbáld meg ezt kulturáltan csinálni.


Ui.: Ahol meg lehet dohányozni (szórakozóhely, kocsma) ott a nemdohányosok ne pattogjanak! Ennyi. Én tiszteletben tartom, hogy ahol nem lehet ott nem lehet és nem is teszem. Akkor ők is tartsák tiszteletben azt, hogy ahol lehet ott lehet.
TOLERANCIA gyerekek ez az egy szó. Tolerálni kell egymást és egymás szokásait.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 17:17 | #51
dejóóó! de szeretem mikor normálisan el lehet beszélgetni valakivel :D tök jókedvem lett most :D
szóval hogy a téma..
Jogos és okos a felvetésed. nekem erről az a véleményem hogy abszolút szitu függő.
ha van olyan dolog ami mondjuk nem az elejétől volt probléma a pároddal, hanem menetközben alakult ki, és téged zavar és próbálod játékosan megoldani a dolgot, de nem történik semmi, akkor nyilván megpróbálsz más eszközökhöz nyúlni.
amikor már kicsit szembetűnőbben tiltakozol ellene, de továbbra sem történik semmi, holott a másiknak egyértelmű hogy szankciókkal fog járni ez, akkor már egy kicsit igazságtalannak és tiszteletlennek is fogod érezni.
ha ez sem hoz változást, a szeretet és a belőled áradó tisztelet mégiscsak arra késztet hogy megoldást keress.
ebben az esetben is ez történik... menti ami menthető és hátulról manipulál.
mert kínos, mert igazságtalan és mert nem visszaadható! és mert senki nem szereti a csalódást.
Ha egy nő elveszíti a varázsát egy férfi előtt, akkor az már csak akkor maradhat meg mégis nőként a férfi mellett ha olyan erős a megszokás, hogy elnyomja ezt az igényt. Fordítva szintén.
Mindennek megvan a helye és ideje! És ezt tiszteletben kell tartani.
Ha egy lány nem tudja hogy mit mikor kell megosztania a párjával és hogyan vagy fordítva, akkor nem feltétlen jelenti azt hogy éretlen, de jelentheti azt hogy nem őrá van szüksége, hanem inkább barátra, tesóra...stb,, meg azt sem feltétlen jelenti hogy nem bízik a másikban, de ha vádaskodik akkor hibás és valóban hülye!
Igenis tudja felmérni mindenki, hogy meg tudja e oldani egyedül vagy sem. Ha nem akkor ossza meg a párjával és ha lehet akkor oldják meg együtt. Ha látszik hogy tudja, és mégsem mondja el, az azért van mert nem meri kiadni magát a párjának!
A férfiak is nagyon szeretnek a problémáikkal titkolózni, azzal a felszólalással hogy ők az erősebbik nem és nem szokásuk panaszkodni, de ha összeakadnak egy olyan nővel akik tudnak olvasni a legapróbb jelekből akkor muszáj kibökniük. DE NEM MINDENT KELL SZÓVÁ TENNI. Attól még nem lesz oda az a hőn féltett erejük. De elkerülik a problémákat és a kombinálást.
Egy kapcsolatban a legszebb az amikor szavak nélkül is megértitek egymást.
Nekem pl jó érzés ha a párommal mindent megosztunk egymással, és amit nem, arról pontosan tudja a másik hogy azt azért nem mert nem arra való. Kevés ember képes beismerni a jelekből magának azt hogy valami halálra van ítélve akár már az elejétől fogva vagy sem.
...szóval van amit trükkösen kell megoldani. mint ahogy vannak pozitív dolgok is amiket ugyanígy kell megoldani. A férfiakkal például nagyon jól el lehet 'játszani', hogy ő találta fel a spanyol viaszt :D közbe meg nem :) de ez így van rendjén és fordítva is jól megállja a helyét ;)

A nő a férfi háttér/csendestársa. Ehhez egy nőnek érettnek és erősnek kell lennie. Ennyi.
A férfi vadászik. A vadnak mindig vonzónak és kívánatosnak kell lennie. Ha nem akkor a puska csöve előbb utóbb lekonyul, és más vad után néz.
A vad pedig, ha nem járnak az erdőben vadászok és nem kell semmitől tartania, akkor elhanyagolja magát... de ez már egy másik téma inkább.

Remélem elég érthető volt és nem túl körülményes a válasz, de mégis kellően kielégítő Mr. ismeretlen :)
Előzmény: ismeretlen (48) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 08. 16:45 | #50
drasztikus, de teljes mértékben támogatnám.
Előzmény: SUr (49) 0 VÁLASZ
SUr 2008. 10. 08. 16:41 | #49
A cigarettázás nem más, mint egyfajta önkielégítés, úgyhogy menjen rejszolni mindenki a saját szobájába!

Nem volna szabad, hogy 2.000 Ft alatt legyen egy doboz cigi.

Legyen beleépítve az árba egyfajta TB hozzájárulás.
És kőkemény szankció: mindenkivel, akiről kiderül, hogy egy kezelt megbetegedéséhez köze van az aktív dohányzásnak, a teljes kezelési költséget ki kellene fizettetni, de talán még a TB-jét is azonnal megemelni.
Persze ehhez olyan törvény is kellene, hogy a szociális segélyből is és a családi pótlékból is visszatartható legyen a TB hozzájárulás. Azonban nem történik semmi ebben az országban addig, amíg a parlamentben ahelyett, hogy betartanák a dohányzásról szóló rendelkezést, inkább hoznak egy olyan határozatot, ami szerint rájuk nem vonatkozik;
másrészt kitiltják a sajtót, hogy ne tudjanak róla beszámolni (végül is a rejszolás intim dolog :)

ismeretlen 2008. 10. 08. 16:23 | #48
jaaaa, mondjuk én abból indultam ki, hogy napi 4-5 szálat szív el a lány, és azt nem találtam soknak. persze ez lehet intő jel annál, aki alig-alig szokott. Igen, valóban.

Na továbbra is azt mondom, hogy nem volt hiba, hogy leírtad a véleményemet, ahogy talán az sem, hogy én is.

De csak, hogy tovább vigyem, és abszolút nem kötözködés képpen, csak komolyan érdeke: Az a jobb, ha mondjuk nem szemtől szembe, hanem "hátulról manipulálva" - ez nem a legjobb kifejezés tudom - próbálja megoldani a dolgot az ember, mondjuk ilyen esetben, amikor látja hogy valami nem stimmel a másiknál? Ha mondjuk, látom a csajomon, hogy, na valami baja van, valami változott, akkor szemtől szembe megkérdezni nem is jó megoldás? nem siklik el a dolog, ha nem beszélünk róla, már csak mert a lányok el tudják rendezni szép lassan a dolgokat magukban, és ha nem húzza ki az ember még az elején belőlük, hogy mi a baj, akkor előbb magukban megoldják, aztán mi fiúk kapjuk a konkrétat, amin változtatni már nem tudunk. ááá nehéz dolgok ezek, tudom, meg hogy egyén függő meg minden, csak ez most így felvetődött bennem.
Előzmény: mekszamnojz (47) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 15:53 | #47
egyébként igen. tök igazad van, de abba gondolj bele, hogy akkor már mikor a megszokott dolgok kiesnek a kis megszokott ritmusukból, az azt jelzi hogy gond van! én is eszem csokit, de átlagban felmérhető hogy mondjuk 1 táblával egy héten. mikor a párom azt látja hogy megeszek naponta egy táblát azért az szemet szúr....
ha iszik valaki szintén erről van szó. én is iszogatok néha néha, de ha elkezdenék rendszeresen vagy legalábbis az eddig megszokottól totál eltérően viselkedni a pia iránt az is valaminek a jele lenne. és nem csupán annak hogy hipp hopp, na most jobban kívánom most többet iszok.
mindent lehet élvezni, minden jó ha van, de mindig az egyén mértékletessége a lényeg!
ha te megszokod hogy anyukád hetente minden nap főz neked meleg ételt, és egyszer csak azt látod hogy nem főz csak hetente egyszer akkor tudni fogod hogy valami megváltozott, és elkezdesz aggódni és kombinálni hogy mi miatt történik ez!
vannak olyan problémák és tünetek amik érzékeny körültekintő hozzáállást igényelnek (pl cigizés - párkapcsolatban), vannak amik drasztikusat (drogozás), és vannak amiket szemtől szembe meg lehet, vagy inkább értelmesebb megbeszélni (betegség, összeveszés, hűtlenség stb...)
de ez is mind attól függ hogy kinek milyen kiforrt a személyisége.
nos, mkedve egy közösségi forumon kért - mégha hirtelen felindulásból vezérelve is - tanácsot, ez következtetni engedett arra, hogy az ő párjával sokmindent nem lehet egyszerűen megbeszélni, és ez további következtetésre indittatott.... plusz hozzávettem a lány hozzáállását. lehet hogy hiba volt. ezt elismerem. de én csak a véleményemet írtam le. nem kell meghallgatni sem megfogadni sem elfogadni azt.
Előzmény: ismeretlen (42) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 10. 08. 15:42 | #46
nem volt kár miért is lett volna, biztos tanult belőle, vagy megfogadja, vagy tapasztalat, végülis az a jó amikor az ember hall más emberektől is véleményt, és jó hogy valaki tanácsot kér, és még jobb, hogy valaki segíteni próbál
Előzmény: mekszamnojz (44) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 15:39 | #45
igy jól hangzik :)
csak hát tudod én nő vagyok, és ő is az. és nem vagyunk egyszerűek. és a gondolkodásunk sem az :D
Előzmény: nkmedve (41) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 15:38 | #44
hát nem (csak )a cigizésből indultam ki, hanem abból amit leírt hogy hogy áll hozzá a barátnője. márpedig ha én arról panaszkodnék hogy a barátom szarik rám hogy nekem nem jó őt már megcsókolni, mert undorodom tőle, akkor az bizony nem korrekt és nem is kecsegtet sok jóval egy párkapcsolatban a jövőt nézve :S
a többibe igazad van ha ennyire általánosan nézzük, de én nem ezt tettem, és ebben az esetben azért mertem ennyire belemélyedni mert azt írta hogy most kezdett el újra cigizni... és én hiszem hogy mindennek oka van!
És nem megértésről beszéltem és nem fejsimogatásról. De ezt nem is lehet így cseten keresztül átadni.... kár volt belemennem.
Előzmény: ismeretlen (42) 0 VÁLASZ
Belkar 2008. 10. 08. 15:37 | #43
postkép nagyon jól néz ki és van benne sok igazság is...
ismeretlen 2008. 10. 08. 15:28 | #42
hát ne haragudj, de én általában egyet szoktam érteni veled, vagy legalábbis el tudom fogadni az álláspontodat, de ennyire lelki síkra terelni, meg szétpszichózni azt a kérdést, hogy valaki cigizik, számomra kicsit túlzás. hogy valami hiányzik az életéből azért cigizik? ezzel az erővel azért eszik az ember csokit is, meg azért szexel, és azért néz tévét, meg mindent ami jó azért csinál mert valami hiányzik az életéből, ezen az alapon szerintem nem lehet megfogni, cigizik mert tetszik neki, cigizik mert trendinek tartja, cigizik mert rákattant, cigizik mert idegbeteg, ez mind lehet, de pl. az is hogy cigizik mert ízlik neki, én pl. azért cigizek bármilyen hihetetlen is, de hiába is teszi boldoggá szegény srác attól még cigizni fog továbbra is. Talán szerintem simán azt kell neki mondani ne cigizz mert nem tetszik, vagy el kell fogadni hogy cigizik, max egyen sok rágót, ha nem bírja az ember a cigiszagot, vagy el kell vinni megmutatni neki egy tüdőgondozót és lesokkolni, de kedveskedéssel megértéssel? ezzel az erővel a drogosnak is simogathatnánk a fejét, megpróbálhatjuk boldoggá tenni, hátha majd kiáll belőle a szenvedélybetegség, és majd mi betöltjük az űrt a kis lelkében. nem tudom, persze lehet hogy így is lehet, ejj de mindegy, nem is megyek továbbra is bele, csak leírtam a gondolatom.
Előzmény: mekszamnojz (33) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 15:28 | #41
Nem olyan durva a helyzet azért na s remélem nem is lesz, csak kicsit aggódok. Az a baj, hogy az elején teljesen normálisnak vettem, hogy közbe elsziv egy-két szálat s nem zavart. Mostmár kicsit érzékenyebb lettem az ilyen dolgokra s ezt vele is kell tudassam valahogy finoman.
Előzmény: mekszamnojz (40) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 15:17 | #40
nem akarlak elkeseríteni, de ha végig vezeted a lehetőségeidet elég szarul hangzik amit irsz :S
már alapból nagygáz hogy a barátnőd nem törődik azzal hogy kívánatos a számodra vagy sem.... sokat sejtet ez a tény. :/
Előzmény: nkmedve (39) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 15:04 | #39
A zsarolást csak amolyan viccnek szántam.:) Régebb még volt olyan, hogy ha cigizett akkor haraptam (persze nem olyan durván mint ő, csak úgy kicsit:) ) de aztán már arra is immunis lett s inkább elviselte a fogaimat, csak hogy szivhasson. De lehet ha eldurvul a helyzet akkor nem fog túl sok puszit kapni, me ahogy már mondtam nem olyan kellemes hamutárcával csókolózni. Olyan eset is volt, hogy elszivott 2 szál cigit s utánna még 2-3 nappal is éreztem rajta, pedig közbe nem cigizett. Gondolhatod akkor milyen az amikor folyamatosan sziv naponta néhány szálat. Valami diplomatikus módszert ki kell találjak, me ez igy nem lesz jó, megpróbálok odafigyelni ahogy mondtad s aztán meglátjuk. Amúgy köszi a tanácsot:) Ismeretlennek is, majd megfontolom:P
Előzmény: mekszamnojz (33) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 10. 08. 15:03 | #38
Huhú! Nem ám félreérteni tian! Sztem te tök jól csináltad-csinálod! Nem rólad van itten szó! :-)

Előzmény: kotta (36) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 08. 15:03 | #37
de sok okos idióta van itt istenem. nehogy már nekem kelljen szarul éreznem magam mert nem dohányzom! nehogy már nekem kelljen elülnöm az asztaltól. lassan ott tartunk, hogy minden dohányzós lesz, csak lesz egy 5x5 méteres kijelölt oxigénhelyiség... meg ez a legnevetségesebb, ha valaki azt mondja, ő nem dohányzik, csak napi 5-6 szál. eeeehhh... és miért ne kampányolhatnának a nemdohányzók. elvégre nem szeretnénk passzív dohányzásban megdögleni, és a szag sem kellemes túlzott mértékben. azért a szexuális élettel meg nagyon ne keverjük össze, mert az még egészséges is... fiatalok körében is egyre szánalmasabb, hogy a cigi tartja össze az embereket. suliban is ez van. plusz 10 ponttal indítasz, ha bagós hülyegyerek vagy és lehet menni sunyiban cigizni, mert még nem vagy 18 és nem kaphatsz engedélyt... pf hova tartunk??
kotta 2008. 10. 08. 14:55 | #36
Ez tetszik. Anyámat is mi szoktattuk le, mert annyit mondtuk neki h büdös. Mármint a cigi. :-)
Nem szeretem a cigifüstöt, pláne nem magamon, de ez van, kerülöm a füstölőket. Azt elfogadom h egy kocsma füstös hely, de azt meg elvárom h egy étterem egésze ne legyen az.
Akiket viszont ütni tudnék, azok a dohányzó kismamák, vagy a dohányzó párjuk. Nagyon beleírják a gyerekük életébe a rákra való hajlamot, és később meg néznek értetlenül. Csak remélem, h ez mondjuk csak a fogantatástól hat ennyire, de egyre több orvosi adat szerint már korábban se a legjobb. A másik hihetlen ostoba dolog a dohányos tinicsajok. Fejlődő szervezetek, majd néznek h mitől lesznek a nőgyógy. problémák, a vacakabb testfelépítés, gyengébb kondi, "nemlehetgyerekem", stb.
Felnőttként már azt csinál mindenki amit akar, de cigiző gyereket pofozni fogok, megígérem. ;-)
Előzmény: tian (34) 0 VÁLASZ
pityaa 2008. 10. 08. 14:50 | #35
Én vérnyomás,magas pulzus és fáradékonyság miatt szoktam le kb 2hónapja 8év után. Azóta heti 3x kondi,heti 4x kardió edzést nyomatok. Fáradtság elmúlt (6-7óra alvás elég ennyi edzés mellett is a korábbi 9-10hez képest), pulzusom lejjebb van vagy 20-25 egységnyit, és hosszabb megterheléseknél sem megy az egekbe, a vérnyomásom nem mértem de érzem,hogy lejjeb ment. Azthiszem már megérte NEKEM a leszokás. Folytatom tovább ezt a fitt életet, mert jól esik jól érezni magam a bőrömben!

Felőlem aki akar cigizzen, én csak az én példámat írtam le! Személyszerint csak nyertem vele... Píc
tian 2008. 10. 08. 14:21 | #34
Hát....modjuk van egy eset amikor más kedvéért is képes az ember....de mondjuk igen, utána visszaszokik...bár nem mindenki.
Szóval az igazsághoz hozzátartozik, hogy azért én több mint egy évig nem gyújtottam rá a kicsi fiam miatt:) De már jó előre tudtam, hogy miután megszületik és nem anyatejet eszik én vissza fogok szokni, mert nekem hiányzott. És így is lett. Szóval őmiatta képes voltam megállni, de még odáig nem jutottam el, hogy magam miatt is megtegyem. Talán majd egyszer:)
Előzmény: rubigo (25) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 14:17 | #33
nem működik. azért szokott vissza mert megbillent valami az életében. vagy nem elég boldog vagy aggódik valami miatt.
semmiképp ne zsarold!
ez a billenés több minden is lehet, és gyanítom még ő maga sem tudja mi az konkrétan.
Helyettesít és ideig óráig meg van oldva. - bármilyen hülyén hangzik de próbáld meg megérteni hogy ez egy burkolt dolog.
azt kell megfigyelned hogy mi az ami már nem olyan fontos neki, amit el akar engedni vagy amitől menekül... ne egyből magadra gondolj.
biztos hogy van valami ami miatt kicsit gyötrődik feszeng, és azért szív most többet.
ha tudod tedd nagyon boldoggá! de ne vidd túlzásba! ne legyen feltűnő és semmikép ne adjon gyanúra okot, és semmiképp ne érezze azt hogy ezáltal el akarsz érni valamit!!!
az ilyen jelek, mikor egy nő menekül valahova, valakihez, valamihez, az arról szól hogy keres valami pótlást a boldogtalanságára. egyértelmű jele annak hogy valami kezd nagyon nem stimmelni az életében.
ez az én véleményem.


Előzmény: nkmedve (29) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 10. 08. 14:06 | #32
nekem van tanácsom, ne smárolj vele mondván büdös a szád. szerintem leszokik egyből, vagy te meg rágcsálj hagymát, és mond azt neked ez a káros szenvedélyed.
Előzmény: nkmedve (29) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 10. 08. 14:05 | #31
most aztán mind leszokunk a cigiről akik cigizünk, mert ezt eddig még sosem hallottuk. aztaaaaa.


amúgy jók ezek a reklámok, de engem spec nem riasztanak el, talán a gyerekeket igen, reméljük, legalább aki még nem cigizik az ne szokjon rá.
Előzmény: Ottika (27) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 10. 08. 14:03 | #30
Milyen fasza lehet már, ahogy megy be a füst a kesztyű alá... :)
Előzmény: Dott (28) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 13:46 | #29
Amúgy valami jótanácsod nincs, hogy lehet egy barátnőt leszoktatni? A szájbaadós tanács jó, de nem lehet a nap 24 órájában csinálni:D Nem az a hardcore cigis, van hogy hetekig egy szál se, de mostanában úgy tűnik egyre inkább elmegy az a napi néhány alkalom. Sőt egyre több.:( Érzelmi zsarolás működik ilyenkor?:D Annyira nem ragaszkodik a cigihez, most még szerintem probléma nélkül el tudná hagyni, dehát ha a barátnők csinálják akkor ő mért ne? Attol tartok, hogy ha tovább folytatja akkor (újra) függő lesz.
Előzmény: mekszamnojz (22) 0 VÁLASZ
Ottika 2008. 10. 08. 13:39 | #27
Akkor mi nem cigiellenesek vagyunk, hanem már nem cigisek (nagy különbség). És a cigisek egyet jegyezzenek meg: mi ezeket nem miattuk írtuk le, nem nekik szól, nem várunk tőlük megértésr, sem választ, de egyet jegyezzenek meg: Az okos ember más kárán tanul, a hülye... szerintem nem kell befejezni a mondaot. Neeem? És egyébként is, ha már a 10 éves roma is cigizik, akkor mi a gizda benne? Me régen, gyerekként gizda volt...

:)
nkmedve 2008. 10. 08. 13:23 | #26
ugyvan;) (erre csak ennyit mondok)
Előzmény: mekszamnojz (22) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 10. 08. 13:20 | #25
Csak akarni kell, tényleg. Így van, én is aláírom... 17-24 éves koromig dohányoztam, napi egy doboz Hel. vagy Soph. light elment simán... Sörözésekkor jóval több. Képes voltam egy kávéhoz 2-t is elszívni... Aztán elkezdett nagyon zavarni, hogy lépcsőzéskor úgy fújtatok, mint egy 50 éves, sárgulnak a fogaim, büdös a pulcsim, kabátom... egyik napról a másikra letettem minden segédeszköz nélkül. A lényeg, hogy tényleg akarni kell és a magad kedvéért. Ha más kedvéért csinálod, idővel úgyis visszaszoksz rá (elég csak az illetővel összeveszni,...). Nem szabad dicséretet, ámulatot várni. Ha senki észre sem veszi, hogy abbahagytad, az sem számít. Magadért csináld! Barátnőm ebbe a hibába esett. 3 hét után újra dohányozni kezdett, mert duzzogni kezdett, hogy amúgy is mi értelme, észre sem veszi senki,... Régen rossz, ha dicséretek miatt csinálja az ember (persze jól esik, de akkor már nem stimmel az indíttatás).
Vannak gyenge pillanatok. Csak az első 3-4 hosszabb vonatozást (nálam ez gyakori volt), kávézást, berúgást, evés utáni sziesztát,.. (és mindent, amihez feltételes reflex-szel kapcsolódott a cigi). kell kibírni. A rákövetkezőknél már azt veszi észre az ember, hogy eszébe sem jutott, hogy rágyújtana... A pozitívumokra kell koncentrálni..
Aki nem akar leszokni, az valóban nem fog a reklámok hatására sem valószínűleg..
Előzmény: tian (20) 0 VÁLASZ
Derill 2008. 10. 08. 13:18 | #24
:D
Előzmény: mekszamnojz (23) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 13:10 | #23
:)
Előzmény: mekszamnojz (22) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 13:10 | #22
mellékelném még hogy önuralom kérdése az egész. sokan azt sem tudják mi az, nemhogy fejlesszék ezt magukban. mellesleg ez mindenhez kell, hogy tudd irányítani az életed és a cselekedeteidet.
6 év után a z-t ugyanígy tettem le. egyik napról a másikra. nem volt oka. nem volt semmi indok. hoztam egy döntést 1 perc alatt és megtettem. ez két éve volt.
tudom magamról hogy mire vagyok képes és mire nem. mert tudom irányítani magam és tudok magamon uralkodni.
( Ez volt az első amit elkezdtem fejleszteni az öntudatra ébredésemkor.) - ezen sokan fognak mosolyogni, főleg azok akik elképzelni nem tudják hogy hogyan értem ezt....
Ezért nem érdekel pölö az sem, hogy ki mit pampog a drogozásról meg minden másról. Mert nem tudhatja hogy én mire vagyok képes.


Előzmény: mekszamnojz (21) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 12:59 | #21
én például úgy raktam le 12 év után a cigit hogy otthon voltam betegen. olyankor sosem szívok. meg voltak helyek ahol valamiért (mostmár tudom miért) nem is nagyon jutott eszembe hogy rágyújtsak. ekkor már nagyon régóta le akartam tenni, de nem tettem semmi különöset, csek egyszerűen annyit hogy nem gyújtottam rá unalmamban, csak akkor mikor az idegeim kívánták. berögzött reflex-kaja után. más után sose nem is volt előtte sem ilyen szokás, vagy beidegződés hogy rágyújtsak.
Pl nem dohányoztam otthon anyuéknál sem. Nyugi volt meg zavart az is hogy ők látják, hogy ez milyen szar lehet nekik és nem vitt rá a lélek hogy rágyújtsak. És nem esett nehezemre megállni, sőt!
De erre menetközbe jöttem rá szép fokozatosan hogy mi miért történik.
Melóhelyen ahol idegbaj volt nagyon sokat rágyújtottam, ahol nem ott volt hogy csak napi 2-3 szálat, kajálás után.
Ugyanitt(nyugodt melóhely) volt hogy miután beteg voltam és visszamentem melózni 1,5 hét után, eltelt a melóhelyen is egy hét és a kolléganőim félve megkérdezték, csak így egyszerűen aranyosan, hogy miért nem járok velük cigizni?
És így ledöbbentem mielőtt válaszolhattam volna, hogy jéééé már egy hete nem gyújtottam rá, illetve 2,5 hete a beteg időszakkal együtt. és utána eltelt megint egy hét és megint megkérdezte kolléganőm ugyanazt.....
és utána már nem gyújtottam rá. ez volt 2,5 éve.
(na jó mikor egyszer-kétszer nagy buli volt, mikor kint voltam Angliában, akkor a pia mellé elpippantottam 1-2 szálat, de van hogy hónapokig eszembe sem jut.) mintha soha nem is dohányoztam volna.


Előzmény: tian (20) 0 VÁLASZ
tian 2008. 10. 08. 12:47 | #20
:D
Ez így van! Semmi más nem kell hozzá, csak akarat! Rengeteg ismerősöm van aki már megpróbált milliószor leszokni, mert hogy ő igenis akarja de nem megy stb... Ez nem így van. Nem akarta igazán. Én nem mondogatom, hogy én bizony le tudnék szokni ha akarnék, mert ez a leghülyébb mondat ami egy dohányos szájából elhangozhat:D
Én pl tudom hogy rohadt káros, meg milyen veszélyei, következményei vannak/lehetnek, de hiába az ilyen reklámok, nem fogok leszokni mert nem is akarok. :)
Előzmény: mekszamnojz (14) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2008. 10. 08. 12:34 | #19
lokko 2008. 10. 08. 12:33 | #18
én pl gyűlölök cigizni ... ez a legaddiktívabb drog amihez eddig nyúltam, pedig nyúltam én már szinte minden szarhoz (a heroinon kívül) ... soha nem voltam erős dohányos 6-8 szál megy el már 10 éve (kivéve ha felöntök a garatra akkor vagy 20), de ha nap 2 szál alá esik az adag akkor már este kezdődik az agyi dögrovás ...
először csőlátás térérzékelési zavarok, feszültség, kézremegés, torok kiszáradás, székrekedés, abházia, folytonos félrenyelések, köhögési rohamok, katatónia, a nyálam kifolyik a számból stb ... ez mind tart kb 10-15 napig ... depresszívebb időszakaimban szoktam magam büntetni nikotinelvonással ... majd mikor elmúlnak az elvonási tünetek, mikor már semmi érzet nem figyelmeztet, arra hogy tilos rágyújtani, akkor az első berúgás alkalmával rendszerint újra kezdem a bagózást ... ezzel a depresszív időszak véget is ér ... már 12 szer jártam meg ezt az utat, a leghosszabb füstmentes időszakom 3 hónap volt.
Luflee 2008. 10. 08. 12:19 | #17
nekem bejottek ezek a reklamok :)) Kreativ. Szerintem.
Ottika 2008. 10. 08. 12:13 | #16
Gyerekek, gyerekek!!!


Mindenki elbeszél a másik mellett, miközben sok sok tény kimarad a dolgoból. Szögezzük le, ÍMÁDOK CIGIZNI! Hopp, bocsi, de ez már nem írhatom, mert hála az égen lassan 3 hónapja egy szálat sem szívtam! Nah de azért a jobbik fajtát néha,néha eccer eccer.... :)


Szóval, van az a nagy dohánykonszern, aki cigit gyárt. Nekik ugye az a jó, ha mindenki minél többet, minél tovább. Ez ugye érthető. Nah, de mi van azokkal, akik az "én imádok cigizni" kategóriába tartozik???

Rájuk hatott a dolog. Vagy kávé vagy cigi, vagy valami szart mindenki tol magába. De minek? (ugye az élet nagy kérdése!!) Azért, mert a reklámok ezt sugallják. Azzal, hogy nem lehet reklámozni dohányt??? Húhha, amikor azt látom hogy a 12 éves kiscsaj az anyja táskájából veszi ki? Minek a reklám??? Ezt nem kell reklámozni, mert a gyerek azt teszi amit a környezete diktál. Erre pont én vagyok az ellenpélda: a családban egyedül a nagyapám cigizett vagy 20 évig, de én ezt sosem láttam. Anyám apám, tesóm, senki. De még a többi rokonból sem. Fekete bárány? Sokan ezt mondák, de nem vettem fel, elengedtem a fülem mellett! De amit utáltam, amikor egy nem cigis kezdi el szapulni a cigiseket! Útáltam, honnan tudja, meg egyébként is minek??? De valljuk be, cigisek, akinek az mondják, hogy büdös a szája, azt senki sem szereti! Tudom, tapasztaltam. És erre valami jófej mondhatná, hogy rágóról hallottál már! Én erre azt mondanám, hogy nézd meg a Wrigley's mi az istent gyártott a rágó előtt! És ekkor jön a pofáaesés. Nem véletlen, a nevében is benne van "dohánykonszern". de uyganígyöngyuszit, sodrót, papírt, meg mittomén mi kell hozzá.

Mint mondtam 3 hónapja tiszta vagyok! Előtte elment 1-1,5 doboz. Amikor kocsiba be, amikor ki, ha valami miatt dugó van, ha sietni kell, ha szünet volt a suliban, ha,ha ha, a lényeg, mindig volt indok! Nah ezt kell elgyűrni, és eltülteni azt az időt, amit egyébként unaloműzésből cigivel tölt az ember.

De ehhez semmi sem kell, az akaraton kívül!!! Hidd el. Nem kamu!! 14 évesenkezdtem cigizni még 8 ban, haverokkal sutyiban. Majd, amikor lediplomáztam, és egy esküvőre mentem, barátnőmmel erről dumáltunk, és együtt szoktunk le. Semmi segédeszköz, semmmi stressz!

Be kell vallani, hogy 3 hétig, amikor álmodtam, mindig annyi volt az álom, hogy: cigi szájba, meggyújt, szív 1x, és eldob!
szörnyű volt! De azért ki lehetett bírni! Sokat töprengtem, mert volt időm, hogy mi a kénköves ménkőt kéne csinálni, de semmi épkézláb öteletem nem volt! Úgyhogy nem is csináltam semmit!! És kész!

Nincs késztetés, nincs inger, ilyen eccerű!! És had ne kelljen modnani hogy mennyi vel több kp marad meg!!! Egy hónapban 30K. És persze, most jönnek az ellenzők, hogy elmegy másra. Jah, vettem felnit, laptotot, megy csupa olyan dolgot, amit nem a zsebemből veszek elő, és értelmetlenül elszívom!!! Azelőtt szerintem, 1 kezemen meg tudnám számolni, hogy az elmúlt 9 évben hány napon nem gyújottam rá...

De a lényeg, cigizel, cigizel, jól keresel van pénzed. Ha meg nem, akkro még több pénzed lesz.

És hülyeségnek tartom, ezt az elhízás dolgot. Régen kifogás volt a fogamzásgától, mert hízlal. Volt egy lány akki tetszett. Elkezdtünk járni, majd tablettázni. Elhízott, az ok a tabletta szerinte. De este gond nélkül betolt 4 sajtbucit, megy egy séket. Erre én: persze hogy elhízól, mert még a fagyasztott csirkét is megennéd éjfékor! Rosszul esett neki, na de kis zeretni a dagadt lányyokat. Erre megsértődött. Hát én meg otthagytam az egészet. Azé hízik me zabál, nincs éles párhuzam a dolgok között, amíg valaki nem TESZ! Lehet ezt ragozni, de jobb nem rászokni, ha meg má megvan a baj jobb kilábalni belőle.


Egy eccerű, világos példa

fiatalon cigi------------>időskorban rengeteg gyógyszer!!! Hát ez mindenképp rábaszás!!!


Csak a sok hülye nyomja az igazát, hogy de a cigi jó, de a cigi finom! Ha nem cigiznél éreze illatokat!! Mostanában a kávés embereken vettem észre, hogy rettentő büdösek!!! Rettentő!!!!


De a nagyi rántott husijának is mennyei az illata!


Sosem gondoltam én, magamról, hogy eccer is leszokok. Aztán gondolkodtnuk, gondolkodtunk, és megszületett az ötlet! Tegyük hozzá, egy társ, mindig jól jön, de egy társ hiánya sosem lehet kifogás!!!



Itt nincs kifogás, ezen az életed múlik, és ha olyan hülye vagy hogy nem látod a párhuzamot! Akkor nézd a párhuzamot életed színvonalán és a pénztárcád között, mert a mai világban ez nagyobb szerephez jut mint kéne!!!


Huhhh....


Asszem, ennyi

Valakinek kérdés? De lécci csak értelmeset, ne ilyen "és akkor most hogy", meg "én nem..."

Érlmeset írtam (remélem érthető), értelmes választ várok
nkmedve 2008. 10. 08. 12:07 | #15
Igen, az ember az utcai szagok elől bemenekül egy pizzázóba vagy akármilyen italozgatós helyre (vagy csak ismerősökhöz) s ott eszreveszi, hogy rosszabb a helyzet mint kint. Lassan már részegen kell elinduljak a kocsmába, hogy el tudjam viselni a füstöt:D
Előzmény: tikshow (10) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 12:06 | #14
én mással tömködném a barátnőd száját a helyedben. :D
amúgymeg aki nem tudja lerakni a cigit az egyszerűen akaratgyenge. ennyi. el lehet rajta gondolkozni. és lehet párhuzamokat vonni az illető életének más területéről is ahol ugyanez megmutatkozik.

Előzmény: nkmedve (13) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 12:02 | #13
A 4-5 szál szerinted nem sok, szerintem attól függ. Engem nem zavar hogy te elszivsz annyit amig nem kell szagoljam, sőt szivhatsz két dobozzal is. De például ha már a barátnőmről beszélünk akkor a 4-5 már elviselhetetlen, és az a baj, hogy közbe ki is jön annyi. És nemtudom mennyire tetszene neked, ha egy hamutárcát kéne megcsókolj minden nap úgy, hogy utálod a cigit.
Előzmény: Baller (11) 0 VÁLASZ
ocsy21 2008. 10. 08. 11:52 | #12
Es akkor meg erre tesz egy lapattal a cigifust is, annak is aki szivja es annak is aki mellette van, juhejjj!! Kene inhalalni meg egy kis meszet, es finom cementport is estenkent, hogy teljes legyen a kor. XD En ellenzem a cigizest, de nem zavar addig amig engem nem erint mas fustolese, vagy barkit aki kozel all hozzam es neki sem tetszik a dolog....Amugy leszarom ki mit csinal a tudejevel. De az ilyen kampanyokban nem csak azt kell nezni, hogy aki cigizik szokjon le, mert nem valoszinu, hogy segit, hanem aki nem cigizik az ne is fogjon hozza...es ha ezt elertek az mar egy eredmeny.

Bocs az ekezetek nelkuli irasert...meloban vagyok...
Előzmény: tikshow (10) 0 VÁLASZ
Baller 2008. 10. 08. 11:32 | #11
És azokkal mi van akik nem akarnak leszokni? Mert mondjuk jól esik nekik az a 4-5 szál naponta, pl. egy kiadós kaja, szex, sörözés vagy akár suli/munka után? Én pl. ilyen vagyok. Ami biztos, hogy dobozni cigit nem fogok naponta soha elpusztítani, mert annyit szívni már hülyeség és fölösleges, de ez a napi 4-5 szál sztem nem olyan vészes, főleg ha még jól is esik:)
tikshow 2008. 10. 08. 11:31 | #10
menny pest belvárosba, tök mind1 mikor csak ne autó mentes napon amikor le van zárva és több káros anyagot lélegzel be, mint egy szaros cigivel... ugyanez minden nagyobb városra vonatkozik nagyobb forgalomba, amíg ezt a problémát képtelenek megoldani addig ne tiltsanak már ki minket lassan már az utcáról is...
Előzmény: nkmedve (7) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 10. 08. 11:30 | #9
a posztkép szerint a szmoking öl... még jó, hogy nem hordok szmokingot
nkmedve 2008. 10. 08. 11:26 | #8
Nácik? Hát igyis lehet tekinteni ránk, de mondok valamit. Nálunk már lassan nem tudsz sehova elmenni análkül, hogy füstmérgezéssel gyere haza, és minden ruhádat azonnal fertőtleniteni kelljen, mert a hányinger elfog a szagától. Ez érvényes a házibulikra és a szórakozóhelyekre egyaránt. Szóval ki nyom el kit?
Előzmény: Ghavin (4) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 10. 08. 11:21 | #7
Az én véleményem szerint nem a leszokás nehézségével van a baj, hanem azzal hogy a cigisek szarnak az egészre. "Merthogy kit érdekel... egyszer élünk... az én életem, azt csinálok vele amit akarok." Hát rendben, csináljanak amit akarnak, de gondoljanak arra is, hogy nem csak ők lélegzik be azt a füstöt, hanem az is aki próbál távol maradni az egésztől.
S a másik, hogy ha kicsit elgondolkoznának akkor észre vennék, hogy az égvilágon semmit nem nyernek a cigizéssel, csak az egészségüket teszik tönkre. Csomó embert ismerek akik életükben nem cigiztek és sokkal kiegyensúlyozottabbak, mint akik folyamatosan füstölnek. És vannak olyanok is aki leszoktak és jobban vannak mint azelőtt.
Dehát persze, lehet csinálni, engem is meg lehet szólni nyugodtan vagy másokat akik ellene vannak, esetleg az ilyen hirdetéseket. Sokkal egyszerűbb folytatni a füstölést, mint megpróbálni leszokni. Miértis próbálni meg a nehezebb utat...

A fentiek elsősorban azokra vonatkoznak akik nem AKARNAK leszokni. Persze vannak olyanok is akik próbáltak s nem jött össze. Azoknak javaslom, hogy próbálják tovább, millió módszer van, valamelyik csak beválik.
Ártatlan-méz Előd 2008. 10. 08. 11:19 | #6
"Héé Ford! A dohányzás már nem menő"
lokko 2008. 10. 08. 11:17 | #5
szűz hittérítő beszél a szexuális élet ártalmiról ... :D
Ghavin 2008. 10. 08. 11:12 | #4
Bennem speciel nem váltották ki azt az érzést ezek a reklámok, hogy most hirtelen le kellene szoknom... Szóval kapufa. A mai világ dohányzás-ellenzői amolyan modern nácik az én szememben, azt a fajta kirekesztést és ellenséges hangnemet, amit néha megengednek maguknak még Hitler-kolléga is megirigyelhetné.
Előzmény: ocsy21 (3) 0 VÁLASZ
ocsy21 2008. 10. 08. 10:56 | #3
De csinaljanak, hogy mindenki zsigerbol utalhassa, es NE fuggjenek tole....
Előzmény: lokko (1) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 08. 10:51 | #2
hehehehe :D az se szimpla dohány ami a posztképen van :DDD
lokko 2008. 10. 08. 10:42 | #1
akik pusztán zsigerből utálják a bagót, és soha nem függtek tőle ne csináljanak dohány ellenes reklámot ... ezekből kettő volt, ami nem szánalmat váltott ki belőlem a készítő iránt:

http://1.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJI/SOuvZKjjptI/AAAAAAAAUEI/retj0D9pk7U/s1600-h/Anti_Smoking_Ads_12.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_mmBw3uzPnJI/SOutfWupK5I/AAAAAAAAT_A/loooe-mGTeU/s1600-h/Anti_Smoking_Ads_51.jpg