Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
bungle
bungle
giyandeva 2008. 12. 15. 15:15 | #50
Vegéknak nem vegáknak: Earthlings c. film :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-3481883898572254535
Pataky 2008. 12. 13. 23:26 | #49
Nem szeretnék senkit megbántani de az bizonyított tény h a (teljes) vegetáriánusok között van a legtöbb degenerált ember!Mivel a szervezetünknek szükségünk van olyan anyagokra amiket CSAKIS állati táplálékból tudunk felvenni!Az meg h levágod a disznót vagy elaltatod az egyre megy mert nem szabad összetéveszteni az állatokat az emberrel!És ha már ilyen nagy állatvédőt játszunk gondoljunk bele h egy átlagos nyári napon hány legyet, pókot stb ütsz le csapsz le hidrgvérrel?Rájuk miért nem gondolsz?
rozsdee 2008. 10. 07. 17:34 | #48
Purple
Purple 2008. 10. 06. 21:24 | #47
és ez így van rendjén, nem is rád értettem, csak a te kommentedről jutott ez eszembe. :)
Előzmény: Tóth József (46) 0 VÁLASZ
Tóth József 2008. 10. 06. 21:11 | #46
Én már írtam, hogy nincs ellenemre a vegaság, addig, amíg nem akarják rám erőltetni. Én sem akarom a húsevést senkire. Az emberevéssel kapcsolatban azért vannak fenntartásaim. :) Már csak a törvényi tiltás is, de erkölcsileg és gusztusilag is elítélem. Azt hiszem az egyik dolog ami megkülönbözteti az embert az állattól, az az etika.
Előzmény: Purple (45) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 06. 20:52 | #45
jöttetek itt azzal, hogy az ember is állat, és kell a szervezetének a hús, meg hogy az nem pótolható semmivel.. na most ha az állat megeszi az állatot, soxor a saját fajtáját, akkor ennyi erővel az ember miért ne tegye? :D tudom eléggé undorító példa, de ha már a szélsőségekkel jövünk ezt se felejtsük ki :)
Előzmény: Tóth József (43) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 06. 20:50 | #44
semmivel nem lenne baj, ha tudna az ember merteket tartani es sporolni. amig pazarlas van addig tok mindegy melyik oldalon allsz. egyik kutya masik eb lesz.
az emberek nem tudjak tartani az aranykozep utat.... ezert mindegyik lezuhan a szakadekba..van aki a novenyek koze es van aki az allatok koze.
Tóth József 2008. 10. 06. 20:46 | #43
Valahol igazad van, de kérdezném Tőled, hogy a tömegtermelést , helyesebben az állatok tömeges levágását hogyan lehet megoldani úgy, hogy ne mondd rá, hogy mészárlás? Mert ugye 7 milliárd embert kell etetni. Kíváncsi vagyok, szerintetek van olyan feldolgozóüzem, ahol nektek megfelelő körülmények között vágják le az állatokat? Ne vedd sértésnek, nem neked szánom, de vannak közöttetek (PETA) olyan szélsőséges elemek, akik azt mondják, hogy inkább egymást egyék meg az emberek, mint az állatokat. Vagy jobbik esetben haljunk éhen, hamár nem vagyunk hajlandóak vegetáriánusnak lenni. A prémmel kapcsolatban igazad van. (Csak így írom ide, hogy azért megnézhetné magát az az ember, aki leönti festékkel a börkabátomat). De vannak olyan iparágak, ahol szükséges rossz az állatkísérlet. Csak azért, hogy ne embereken kellessen végrehajtani.
Előzmény: Ilsa (41) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 06. 13:55 | #42
végre valakinek leesett a lényeg.
Előzmény: Ilsa (41) 0 VÁLASZ
Ilsa 2008. 10. 06. 11:32 | #41
Én regisztrálva vagyok a PETA-nál, de nem vagyok vega.
Itt az állatokkal való bánásmód miatt tüntetnek. Ahogyan KFC-nél a csirkéket tartják és bánnak velük iszonyú módon, a kozmetikai cégek állatkísérletei ellen, ahogy az állatokat a prémjük miatt ölik meg (pedig nagyon király műszőr cuccok vannak), és a rodeók ellen. Sokszor azt nem mutatják hogy a bika ugrál és olyan lendülettel, hogy a két hátsó lába eltörik és utána úgy vonszolja ki magát szerencsétlen, mikor a kisbójúnak nekiszalad a cowboly és lasszóval elkapja a nyakát és úgy húzza maga után...
Én emiatt támodatom. Az már mind1 hogy vega vagy e. Először ezeket a dolgokat kell rendberakni.
Tóth József 2008. 10. 05. 18:20 | #40
Ne haragudj meg, de egy normális ember, akinek cukorbeteg gyereke van, ha meglátja a katonákat, nem a gyógyszertár ajtaját fogja feszegetni, hanem segítséget kér tőlük.
Előzmény: RokkantTroll (39) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2008. 10. 05. 15:27 | #39
Ha az állatrendőrséges gondolatomból ezt emelted ki akkor erre is reagálok, habár a leírtakkal mást szerettem volna mondani. A nyugati emberek óriási pénzeket költenek a kedvenceik orvosi ellátására míg pl. Afrikában egy tucatnyi falura jut egy orvos és néhány laboráns akiknek a munkája pont arra elég, hogy legalább a járványokat megelőzzék és az embereknek alapvető ellátást biztosítsanak. Az eredeti gondolatom az volt az állatrendőrséges dologgal kapcsolatban, hogy a rendőrségnek először az ember elleni bűncselekményeket kellene visszaszorítania és ha azzal megvannak akkor lehet foglalkozni az állatok jogaival. Nem hiszem el, hogy a new york-i rendőrségnek van fölös energiája állatkínzókat kergetni amikor Brooklynban meg Harlemben egymást gyilkolják az emberek.

New Orleans esete egy kicsit felháborító volt. Amíg lelkes önkéntesek a kutyákat, macskákat és egyéb állatokat mentették az árvízből addig az amerikai hadsereg (ahelyett, hogy segélycsomagokat vitt volna és megpróbálta volna evakuálni a városban rekedt feketéket) tűzparancsot kapott, hogy mindenkit lőjön le aki fosztogatni akart. A fosztogató kategóriába meg ugyanúgy beletartozott a tényleges bűnöző mint az elkeseredett apa aki a cukorbeteg gyerekének próbált inzulint szerezni.
Előzmény: rozsdee (38) 0 VÁLASZ
rozsdee 2008. 10. 05. 13:10 | #38
- a New York-i állatrendőrséges gondolatmeneted alapján akkor állatorvosokra, állatkórházakra sincs szükség, miközben világszerte annyi beteg ember szorul kezelésre..
- ha van kapacitás az állatmenekítésre is, miért hagynák ott őket? Gondolom az emberek elsőbbséget élveznek az állatokkal szemben ilyen esetben. Ha valaki ott marad a lakásában az azért van, mert nem akarja elhagyni...
- amúgy erősen húsevő vagyok. Az elmúlt 24 órában ettem grillezett csirkét, sertéscombot, felvágottakat,... (gondoltam ezt még hozzáteszem a mondandómhoz)
:)
Előzmény: RokkantTroll (37) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2008. 10. 05. 12:27 | #37
Engem igazán rohadtul nem érdekel, hogy ki eszik húst meg ki nem. Az viszont rettentően zavar, hogyha egy vega vagy vegetariánus beszól, hogy én miért eszek húst (volt már rá példa az életemben). Én elfogadom az ő döntését, úgyhogy ő is fogadja el az enyémet. Jómagam megpróbálom az egészséges egyensúlyt betartani az étrendemben (zöldség, gyümölcs, tejtermék, húsok)

Más. Az is rettentően irritál, hogy nagyon sokan nyomják (főleg a világ "civilizált" felén) az állati jogokat, miközben az emberi jogok egyre inkább a háttérbe szorulnak (lásd New Orleans vs. Katrina hurrikán). Magasról szarnék a kutyára, macskára, hörcsögre amikor több ezer rászoruló ember vár segítségre. New Yorkban sem hoznék létre állatrendőrséget amikor az ember elleni bűncselekmények mértéke egyre magasabb. Valahogy a nyugati "civilizált ember" sokkal többre tartja az állatokat mint embertársait. De csak azon állatokat melyek ártalmatlanok rá nézve. Persze ha darazsakról, hangyákról vagy patkányokról van szó akkor mindenki azok kiírtását követeli. Azok a lények nem állatok?
Purple
Purple 2008. 10. 05. 11:21 | #36
nem érted, hogy nem tudományosan akarom megmagyarázni, mert nem érdekel, hanem pusztán rühellem az ízét és állagát, és tapasztalatból tudom, hogy nincs bajom, ha nem eszem húst?? :D és fogadni mernék, akik "tudományosan" bebizonyították, hogy jaj de rossz, ha nem eszem húst, az egyik sem vega...
Előzmény: sahinel (35) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 10. 05. 11:19 | #35
Légyszi mutass rá hol mondtam hogy egyél húst. kifejtettem véleményem és alátámasztottam. Te pedig kötekedsz. Azt mondtad nem tudok semmit a dologról és hülyeségeket mondok. Semmilyen tudományosan vagy más téren nem támasztottad alá igazadat. A hús vagy növénytermesztés nagyüzemi módszereinek pedig vannak negatív következményei. Nem egy falut hanem több milliós városokat kell ellátni kajával. Ezért a növekedéssel jár a globalizáció ami elengedhetetlen ekkora embertömegeknél.
Előzmény: Purple (34) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 05. 11:03 | #34
ne mondd már meg, hogy én miben hiszek.. mer nem hiszek semmiben. max magamban. minden vallás hidegen hagy és baromságnak tartom. én sem próbálok meggyőzni senkit semmiről, te sem próbálj belém sulykolni ilyen filozófiai baromságokat.. kössz. amúgy meg kit érdekel, ha nem vagyok természetes? :) nem dohányzom, nem iszom, nem drogozok... és nem eszek húst. mert gusztustalan számomra. ennyi. megköszönném, ha nem magyarázna bele senki ilyen filozófiai hülyeséget. minek tök egyszerű dolgokat tovább bonyolítani??
Előzmény: sahinel (33) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 10. 04. 23:59 | #33
"engem nem érdekelnek mások tapasztalatai, meg elméleti hülyeségei"
Püthagorasz tényleg hülyeségeket beszélt. Alig ismerik manapság a matematikában, filozófiában, zenében, stb az elméleteit. az egy dolog hogy te így gondolod de kis biológiai ismerettel be lehet látni hogy az ember nem növényevő. Márpedig természetesnek akkor nem mondható hogy nem eszik húst is. A természetes életmód, és viselkedés pedig nem a húsfogyasztás mellőzése. Filózófiában, vallásban pedig a tisztulás miatt kell. Ami elméleti síkon megy végbe, és pl magasabb rangra jutott budhisták is esznek néha húst, de ez vallási, filozófiai kérdés. Természetesen élni annyit jelent hogy megfigyeled mire van szüksége a szervezetnek, és mire van berendezkedve genetikailag. Ettől való eltérést nem nevezném természtetesnek, hisz a természetes az amire genetikai változásokon át eljutottunk. Ha ezt nem tudod elfogadni akkor a Darwini elméletekben sem hiszel.

Mint mondtam voltam vegás, de hússal sincs semmi gondom. A vegás életmód, és böjtölés megszüntetett sok problémát amit a sport okozott. Tehát tényleg jó hatással van. De nem mondhatnám hogy ha valaki csak zöldségeken él az természetes. Filozófiához is tökéletes, hisz szellemileg tényleg frisebbnek érzi magát az ember, de mindezt ha megtanulod ennélkül is el lehet érni. Böjt pl alkalmas a rák elmulasztására ha kezdeti stádiumban van. nem magyarázok el mindent mert a neten is valsz fenn van. Ezek nem hókusz pókuszok.

http://www.hirszerzo.hu/cikk.tudomanyos_bojttel_a_rak_ellen.61833.html

Előzmény: Purple (31) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 04. 22:20 | #32
SEHOGY!!! Az egészséges emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek az esszenciális aminosavak, vagyis azok amiket nem képes előállítani, és ezeket megfelelő mennyiségben csak húsokban lehet megtalálni.

Nyomják itt a szöveget az emberek, hogy egészségesebb életet lehet élni hús nélkül meg stb, csak nem veszik észre, hogy pár dolgot nem visznek be. Ez kb olyan mintha egy életet élnék le, hogy mondjuk nem vinnék be pl C vitamint.
Előzmény: tikshow (26) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 04. 16:52 | #31
nem, nem foglalkozom semmiféle ilyen hókuszpókusszal, és nem, NEM vagyok divatvega, csak szimplán gusztustalannak találom a húst. engem nem érdekelnek mások tapasztalatai, meg elméleti hülyeségei, ha én a saját bőrömön tapasztalom ezeket és tökéletesen beválik. pont húsevő létedre mondod ezt, hogy csak divat meg vallási vegák vannak?? :) ezt is kifejtettem lejjebb, hogy nagyon nem kell mögöttes indokokat keresni ebben. táplálkozás és ennyi... biztos van olyan étel, amit nagyon utálsz. most nem kell azzal a szöveggel jönnöd, hogy ha muszáj megeszed, mert nyilván... de nem SZÍVESEN eszed meg. akkor miért kéne erőltetni? jöhet nekem bárki ezekkel, hogy a hús nem pótolható... nyilván szó szoros formájában nem, de másképp igen. és érdekes, ezeket a dolgokat a húsevők mindig jobban "tudják", és mindig "tapasztaltabbnak" hiszik magukat. én éltem mindkét végletben, évek óta (kb 5-6) vega vagyok, és jobban érzem magam. nem ez fog megölni, nem ebbe fogok belebetegedni.
Előzmény: sahinel (30) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 10. 04. 15:51 | #30
http://www.derrickjensen.org/backster.html
http://ichal05.longevity-international.com/cms/details.asp?NewsID=237

Cleve Backster, Dr. Narendra Singh pl két ember akik ezzel foglalkoznak. Az hogy valamit nem hiszünk, vagy nem tudunk attól még létezhet.

http://index.hu/tudomany/biotech/nov190908/ magyar cikk is erről. Ha foglalkozol táplálkozásterápiával, és más természetes gyógymjódokkal akkor ezt neked is tudnod kéne. Vagy csak divat vegás vagy és azért nem tudod ezeket. Mint mondtam tanultam erről, és ezért éltem úgy hogy semmi állati eredetű kaja, és böjtöltem. Kétféle ember létezik egyik az elhízott, vagy csak divatból vegássá válló, vagy aki vallási, filozófiai oldalról közelíti meg a kérdést. Pl Pythagoras ( http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%BCthagorasz ) a tanítványának csak olyan embereket fogadott el akik a 40 napos böjt-öt megcsinálták. Ehhez pedig elengedhetetlen hogy tisztában legyél bizonyos dolgokkal. Pl manapság divatos léböjtkúra és sok más gyükérség is csak divatmajomkodás.

Ez kb olyan mint a parapszihológia. Sokmindent még nem vagyunk képpesek megmagyarázni, ezért misztikumnak tűnik.
Előzmény: Purple (21) 0 VÁLASZ
gyopi 2008. 10. 04. 15:34 | #29
Szeretem a természetet, meg az állatokat, és részben egyet is értek pár dologgal amit itt egyesek leírtak, de nem kell túlzásokba esni. Aki nem akar húst enni, az tegyen kedve szerint, de ha belegondol, a növények termesztéséhez is terület kell, amit ugye a természettől, az állatoktól vesznek el. Emellett írtják a bogarakat, rágcsálókat, madarakat stb. hogy védjék a termést.
|-=O=-| 2008. 10. 04. 15:27 | #28
Talán pont rákkal. ;) Úgy tudom a legtöbb vega eszik halat, nem? Abban is van... Vagy a tojásban pl.
Előzmény: tikshow (26) 0 VÁLASZ
Tóth József 2008. 10. 04. 14:10 | #27
Vannak növényi eredetű fehérjék, és egészségesebbek, könnyebben emészthetők, mint az állati eredetűek. Pl.: gombák. Kb. 80%-uk fehérje.
Előzmény: tikshow (26) 0 VÁLASZ
tikshow 2008. 10. 04. 13:36 | #26
valaki árulja már el nekem, hogy az élethez szinte alapvető szükségletű fehérjét, hogy a rákba jutatják be a vegetariánusok magukba?
Tóth József 2008. 10. 04. 13:24 | #25
Azt mondják, az ember áll a tápláléklánc csúcsán. Az ember szemszögéből ez igaz. Ha bemegyek a tengerbe, a cápa áll a tápláléklánc csúcsán. Meg is fog enni, ha lesz rá alkalma. Tehát, én is megehetem őt. Ha meghalok, és nem hamvvasztatom el magam, (de még akkor is , ha igen,) a növények fogna táplálkozni belőlem. Tehát jogot formálok arra, hogy én is megehessem őket. De ha nem én eszem meg őket, akkor megeszik az állatok. Mindenkinek kell ennie, ha élni akar. Mindenki döntse el maga, hogy mit akar enni, nem kell ráerőszakolni a másikra a tökfőzeléket (vagy akármit, a fasirtot sem) . Az már más kérdés, hogy nem szeretem az állatkínzást, és szóvá is szoktam tenni, ha látok. De attól még megeszem őket.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 10. 04. 12:46 | #24
LOL
Előzmény: Wicked (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 04. 12:43 | #23
arra azért kíváncsi lennék, hogy ezek a csajok tényleg vegák-e vagy tényleg nem viselnek soha bundát... -.-
bungle
Purple
Purple 2008. 10. 04. 12:20 | #21
nem kéne belekeverni, hogy a növényeknek is "fáj". nincs idegrendszerük, nem éreznek, nem kell idekeverni ilyen hülyeségeket. nem arról van szó, hogy a hasznon állatokat ne öljék meg a húsuk miatt, hanem - már többször is kiemeltük - a tartásukról van szó. mert baromira nem mindegy, hogy normálisan nevelik őket mielőtt levágják, vagy tucatszám összezsúfolják őket, nem adnak nekik vizet, verik őket stb... mindenevők vagyunk. igen, ebbe a hús is beletartozik. de tökéletesen ki lehet váltani egyéb fehérjékkel a dolgot, és teljes értékű életet lehet így élni. fél év az édeskevés, hogy erre rájöjj és alkalmazkodj.
Előzmény: sahinel (20) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 10. 04. 12:04 | #20
milyen korról beszélsz mikor azt mondod volt normálisabb élet? a főzelég, stb mellé is sokszor hús volt(legtöbbször fasírt). És ezt miért tudom? mert iskola miatt fél évig full vegás lettem, és bölytöltem rendesen. Nagyszülőknél szinte nem tudtam enni csak nagyritkán mert sok állati eredetű dolgot csináltak. A globalizáció a népességnövekedéssel jár. Ha azt hiszitek hogy a húsfogyasztás gáz akkor a növényfogyasztás micsoda?
Hidrokúltúrák, és a télen is fűtött üvegházak szerinted miért alakultak ki? mert alig fogyasztanak zöldségeket, stb? Az soha nem lessz állatbarát ha kaja miatt nevelnek egy jószágot. Ha meg a gyilkolással van gond akkor a növényeknél is bebizonyosodott, hogy bizonyos kémiai reakciókon keresztül úgymond felfogja hogy le akarják szedini, megnyirbálni. Tehát a nem ártás elmélete azonnal megbukik annál aki ez miatt nem akar állatokat enni csak növényeket.

Az hogy hús nélkül élni lehet azt aláírom. De ha kicsit megfigyeljük az embert, és pl a csimpánzokat, akkor a gyomor, fogazat, stb húsevésre is be van rendezkedve. A csimpánzoknak csak nem az ember tanította meg hogy vadásszanak, és egyenek húst. Márpedig azért teszik hogy nagyobb izomzatuk alakuljon ki, és párválasztásban, dominálni vágyásban nagy előnyre tegyenek szert a hús miatt.

A génkezelt dolgok lehetnének a megoldás amik túl igénytelenek hogy minél több helyen lehessen őket termeszteni. Talán
Előzmény: Angyalkahh (18) 0 VÁLASZ
Wicked 2008. 10. 04. 11:56 | #19
Angyalkahh 2008. 10. 04. 11:37 | #18
Az a baj fiúk, hogy a húsfogyasztást "férfias sport" címkével látták el az utóbbi években, évtizedekben. Olyan mértékű a húsok feldolgozása és napi bevitele, ami már nem normális! Ilyen tendenciák mellett gondolhatjátok milyen nagyipari állattartás szükséges. Az pedig nem éppen állatbarát... Kevesebb húst az étrendbe, gondosabb állattartást és állatbarát, környezetbarát szemléletmódot kellene meghonosítani mindenhol.

Nem kell megtiltani a húsevést, optimalizálni kell!

Most persze jön a duma, hogy én keményen dolgozó, fizikai munkát végző ember vagyok....na igen....de akkor sem kell naponta húst tömni a fejünkbe! Anno nagyapáink, dédapáink is ettek hús MÉRTÉKKEL! Megvolt a heti beosztás, tésztanap, főzeléknap, húsnap. Nem tudom, van-e aki emlékszik ilyenre esetleg be is tartja. És akkor a saját békés körülmények között tartott állataikat fogyasztották, akik nem "húsgyárakban" nőttek fel, hanem a kertben és nem műkaját kaptak (sokszor saját elhullott társaikkal dúsítva!) hanem mai nyelven sokszor bio-nak titulált kukoricát, búzát egyéb gabonát, sok egyéb zöldet, ami a környezetükben fellelhető volt.

De hiába is írom én ezeket le....aki keményfejű, az az is marad:(
Már csak egy dologban bízhatunk. Remélem az evolúció és a környezetünk begyorsít és rendet tesz, mielőtt feléljük és tönkretesszük a Földet, amit azért kaptunk, hogy megtartsuk szépségében állataival és növényeivel együtt.

Kremy 2008. 10. 04. 08:44 | #17
Ezzel teljesen egyetértek...Én egyszerűen undorodom a hústól és képtelen lennék megenni...Felfordul a gyomrom már a húsospultnál is hát még ha belegondolok hogy került oda.
Tojást nem,de tejterméket fogyasztok amúgy,nem vegán vagyok hanem vegetáriánus.
A hírességek pedig nagyobb hatást tudnak elérni,mint egy hétköznapi ember,ezért vannak ők ott...

Purple
Purple 2008. 10. 04. 07:56 | #16
a húsfogyasztást nem lehet betiltani, ezt szíve joga mindenkinek eldönteni eszik-e. sajnos eléggé meg vannak bélyegezve tényleg a vegák, rólam is azt hiszik, hogy egy állatvédő biohippi vagyok, pedig csak szimplán kizártam a húsfogyasztást az életemből. ennyi. abszolút nem nagy cucc. nem kell hozzá semmi mögöttes hatalmas indok, hogy vallás, vagy egyéb ilyen hülyeségek... ebből azért az állatvédelem igaz, mert imádom őket meg minden, de nem azért nem eszem meg a húst, mert "sajnálom" őket. mert attól, hogy én nem eszek, az a malac ugyanúgy meg fog halni a vágóhídon, és majd más veszi meg ebédre... ahogy velük bánnak az meg tényleg szörnyű. ezzel a bundaellenességgel is teljesen egyet tudok érteni. ha már egy embert meggyőztek, már az is valami. az eszköz az most lényegtelen. nem értem miért nem jó a műszőrme...azért egy ilyennel kicsit gáz sznobosdit játszani, hogy ami nem eredeti az már ciki... arra meg én is kíváncsi lennék miért baj, ha valaki "túlbuzgó állatbuzi".. ha nem lenne ennyi állatbuzi, már rég nem itt tartanánk, hanem valahol sokkal lejjebb....
Előzmény: Kremy (14) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 10. 03. 22:35 | #15
Így van, a szőrmebundákat meg az idióta hordozóikat én sem értem. Talán Ghavin igen és el tudja magyarázni, ha már ilyen okos.
Előzmény: Kremy (14) 0 VÁLASZ
Kremy 2008. 10. 03. 22:19 | #14
Én is vega vagyok de nem azért kampányolok hogy ne egyetek húst hanem az állatokkal való kíméletesebb bánásmódért.Csak mielőtt minden vegetáriánust megbélyegeznénk.
Wicked 2008. 10. 03. 19:20 | #13
Te kómában voltál az utóbbi években? ;)
Egyébként pont ilyenek miatt raktam be linknek raktam be a "PETA"-t...
Azért pl. Eva Mendest csak ismerik páran.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Eva_Mendes
http://blog.peta.org/archives/2007/12/eva_mendes_reve_1.php
Előzmény: Bero (11) 0 VÁLASZ
Ghavin 2008. 10. 03. 19:10 | #12
Egy álllatvédő szervezet, praktikusan azért kampányolnak az USA-ban, hogy tiltsák be a húsfogyasztást, legalábbis ez lenne a végső céljuk. Általában csak állatkísérleteket végző cégeket és egyetemeket perelnek be, illetve jelen esetben a szőrmeipar ellen kampányolnak. Túlbuzgó állatbuzi vegetáriánusok.
Előzmény: Bero (11) 0 VÁLASZ
Bero 2008. 10. 03. 19:06 | #11
"Hírességek meztelenül a PETA kampányában " hmm... kik ezek a "hírességek" és mi rák eza peta?
gyopi 2008. 10. 03. 18:26 | #10
Az emberiség felkűzdötte magát a tápláléklánc csúcsára, erre... :)
rozsdee 2008. 10. 03. 17:30 | #9
aki nem szereti az állatokat, azt egy meztelen nős plakát nem fogja állatvédővé tenni.. Ez jó üzlet a vetkőző nőknek is.. megmutatják milyen szépek is ők, meg pénzt is kapnak, meg a cél is nemes ugyebár....
ha valami randa dagadt nő mellé írnák ki ezt az "I'd rather go naked than wear fur" szöveget és mutatnák meztelenül, már lehet nagyobb hatást érnének el... így meg csak örülök, hogy inkább levetkőznek és megmutatják a "nyuszit"... :)
Előzmény: tüpp (8) 0 VÁLASZ
tüpp 2008. 10. 03. 17:21 | #8
szomorú,h manapság csak meztelenkedéssel tudják felhívni a figyelmet állatvédés terén.....
noartis 2008. 10. 03. 14:50 | #7
különben amikor hust eszek néhe utána szoktam nézni de egyik álat se mondja hogy nem itt akar husi lenni ugy hogy én nem értem a vegákat
Tóth József 2008. 10. 03. 14:12 | #6
A multkor ajánlott a hentesem gyenge marhahúst. Olyan gyenge volt, hogy az öregségtől már nem bírt menni. :) Szóval a salátáért nem vagyok oda, de a paprikát imádom. Nem számít, milyen csípős. Különösen ilyen körítéssel.
Előzmény: rozsdee (2) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 10. 03. 13:41 | #5
de édes nyuszika. :) és vega 4ever ;))
Drevway 2008. 10. 03. 12:22 | #4
...
Sőt, várjuk meg amíg kicsit elkezd rohadni, a fincsi omlós húst könnyebb megrágni...

Előzmény: rozsdee (2) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 10. 03. 12:02 | #3
Szörnyen nevetséges ez az egész vega kampány.
rozsdee 2008. 10. 03. 11:34 | #2
én aszondó vagyok, együnk húst, de ne bánccccsuk mán az állatokat, várjuk meg, míg megdöglenek maguktó', oszt' mehet a mócsingolás
Előzmény: Fever (1) 0 VÁLASZ
Fever 2008. 10. 03. 11:13 | #1
Jók, bár a vegetáriánuskodással nemértek eggyet:)