Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
he 2010. 04. 27. 12:22 | #66
Vagy ha "rossz" időbe érkezel, akkor az inkvizíció máglyán megéget.
Előzmény: Balugray (65) 0 VÁLASZ
Balugray 2008. 11. 29. 12:01 | #65
Igen, az evolúció elmélet több helyen lyukas.
Tételezzük fel, hogy az embert teljes egészében idegenek alkották.
("molekuláris gépezetek - nem jöhettek létre semmilyen irányítatlan folyamat révén")
De akkor őket ki alkotta? Isten? Akkor már inkább hiszek a "molekulák találkozásában".
Azt természetesen nem zárom ki, sőt hiszek benne, hogy jártak földönkívüliek a múltban, és talán látogatják most is a földet. Ha egy mai ember, Te vagy Én vagy bárki más a mai tudásával visszamenne a múltba, ő is isten lenne az akkoriak szemében.
Előzmény: joshka (49) 0 VÁLASZ
Balugray 2008. 11. 29. 11:44 | #64
"> Amit meg mondasz, hogy az akkori egyhaz, nem engedhette meg, hogy valaki ellentmondjon a tanitasuknak, pont az tortenik ma is, csak nem az egyhaz, hanem a "tudosok". <

Ha így volna, akkor a tudomány nem fejlődne sehová, és még mindig csak valahol a 18.-19. századi szinten toporogna. A tudományt ugyanis pont hogy az olyan forradalmi elméletek hajtják előre, amik gyökeres változásokat hoznak egy-egy területen, és arra késztetik az azt művelő tudósokat, hogy teljesen átértékeljék a dolgokat."

Ezzel vitatkoznék egy kicsit. Több ember talált fel magyarországon is olyan berendezést, ami több energiát termel, mint amennyit beviszel. Lehet, hogy ez nem igaz, de a MTA hozzáállása: "Hivatalból nem hihetünk benne, mert ellentmond a fizika törvényeinek." A Tiltott találmányok c. filmet ajánlom mindenkinek!
Előzmény: kukulkan (42) 0 VÁLASZ
Balugray 2008. 11. 29. 11:24 | #63
Inkább a második sztem.
Előzmény: Belkar (20) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 05. 16:07 | #62
jah, potyára vitázunk veletek 8 napja
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 05. 13:40 | #61
Szóval nem szeretnéd látni? Hűha, most akkor mi lesz?

Egyébként úgy látom végre azért egy dologban egyetértünk: hülyegyerekekkel valóban nem érdemes eszmecserét folytatni.
Előzmény: joshka (59) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 04. 13:04 | #60
jah jóvan:)bocs, néha már télleg nem tom ki kivel van:D
Előzmény: joshka (58) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 04. 00:52 | #59
Nem azert, hanem azert mert egy hujegyerekkel nem erdemes eszmecseret folytatni! Te nem vagy referens abban, hogy megallapitsd, hogy ki ert hozza es ki nem. Ami legjobban idegesit az az, amikor valaki azt gondolja, hogy tul okos, pedig nem az. Elejeben meg azt gondoltam, hogy fasza gyerek vagy, mert lehet veled a temarol targyalni, de te csak egyet hajtasz. Most mar rajottem, hogy a tudasod elegge korlatozott. Ezt nagyon komolyan gondolom, es tenyleg unom mar veled az ilyen stilusu tarsalgast. Tobbe nem erdekel a velemenyed es nem szeretnem latni az " Elozmeny: joshka" szoveget az irasaid alatt.


Előzmény: kukulkan (55) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 04. 00:29 | #58
Nem egesz ertettel meg. :) Nem neked nem gyozom a magyarazast, hanem a biologus baratunknak! Veled minden ok, mert a velemenyunk hasonlo! :)
Előzmény: Balázs (57) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 03. 18:33 | #57
hiába mert úgyse győzöl meg( és ki kérte hogy magyarázz?!:)), de én nem is akarlak téged, ennyi a különbség:)
Előzmény: joshka (54) 0 VÁLASZ
rozsdee 2008. 10. 03. 11:40 | #56
akkó most van télapó vagy nincs?
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 03. 11:08 | #55
Érdekes, mikor a vallásos/áltudós anti-evolúcionista kifogy az (amúgy is szánalmasan nevetséges) érveiből, az egész mondanivalója menetrendszerűen mindig egy ilyesfajta ironikus ömlengésbe torkollik. Vajon miért? Csak nem a végtelen együgyűség és a totális hozzá nem értés (számára nyilván bizsergető érzést keltő) egyvelege miatt?
Előzmény: joshka (54) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 03. 02:39 | #54
Balazs baratom, en mar nem gyozom a magyarazast, mert hiaba van az egesz... A szuk latokor, az enyhe kifejezes! A kukuriku ( vagy mar mi is) baratunk tudos! Kerlek szepen ne vitazz vele, mert o tudja, hogy Daniken hujesegeket beszel, es az o tankonyve amit 1967-ben adtak ki, az az igazi informacio forras. Es ha nem tudtad, a csirke, az direkt leszarmazottja egy dinonak. Csak epp tolla nott. Veletlenul! Latta, hogy ugy jo, es gondolta, hat maradjon! Ja, es nem is keveri a tortenelmet a fizikaval meg a biologiaval, csak epp azt nem tudja, hogy az ironk a tortenelmet oldogatja, nem pedig a relativitas elmelettel foglalkozik. De, o! Hat o mindent tud es igyekszik koltoiesen fogalmazni, hatha, ugy jobban ervenyesul, de nem. Azert is irok neked, mert ha MASNAK irnak, akkor megint fel lenne tagolva az irasom idezetekre es meg kellene magyaraznom, hogy mire is gondoltam. De tudod, en elmagyerazom egyszer, ketszer haromszor, de negyedszer mar nem vagyok hajlando! Ha nem erti, hat nem erti. Attol meg o is lehet jo ember! Szuk latokoru, de jo! :)
P.S. Vigyazz, mert a sajat idezeteire is idez!!!
Előzmény: Balázs (53) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 02. 19:20 | #53
hagyjuk egymást inkább:)
Előzmény: kukulkan (52) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 02. 18:59 | #52
Bagoly mondja...
Előzmény: Balázs (51) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 02. 18:28 | #51
na látod erről beszéltem ember, szűklátókör
Előzmény: kukulkan (45) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 02. 13:18 | #50
> Nem tudom eszre vetted-e, hogy az utolso idezeted amire feleltel az a te irasod. <

Miért ne vettem volna észre? Te próbáltad kiforgatni a saját szavaimat, ezért idéztem újra…

> Ja es igen is kevered a tortenelmet a fizikaval meg a biologiaval! <

Mivel már másodszor jössz ezzel, tényleg érdekelne, hogy mire is gondolsz pontosan…

> A Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet azonban évek óta figyelemmel kíséri a darwini gondolat körül kialakult tudományos vitákat. Ez alapján határozottan állítjuk, hogy az evolúció sosem nyert bizonyítást. <

Ja, ha a Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet azt mondja, akkor az nyilvánvalóan úgy is van. Én pedig tévedtem. Elnézést.

Viccet félretéve ugye ezt nem gondoltad komolyan? Az áltudományos fantazmagóriák mellé most már a vallásos agyrémeket is ide szándékozol keverni?

> Sőt, napjainkban sok tudományterületen, többek között a molekuláris biológia terén komoly ellenérvek merültek fel a fejlődéselmélettel szemben. Mindezekre nem sikerült megnyugtató választ adnia a tudománynak, így teljességgel félrevezető azt állítani, hogy az elmélet bizonyított. <

Azt, hogy az evolúció kapcsán vannak megválaszolandó kérdések, még nem jelenti azt, hogy maga az elmélet ne lenne teljesen jól alátámasztva. Érdekes, hogy akik ennek ellenkezőjét szajkózzák, azok folyton csak az elmélet hiányosságaival tudnak előhozakodni, miközben szépen megfeledkeznek az azt alátámasztó tetemes mennyiségű bizonyítékról.

> Ma már több száz kötet ismerteti az evolúcióelmélet tudományos kritikáját. Ráadásul éppen egy haladó szellemű természettudósokból álló irányzat állítja azt, hogy az élő szervezetek napjainkra megismert összetettsége - például a sejtekben található molekuláris gépezetek - nem jöhettek létre semmilyen irányítatlan folyamat révén. Az élőlények testének felépítése tervezettségről árulkodik. <

Melyik tudományos folyóiratban is jelentek meg ezek a cikkek? Tudnál ESETLEG linkelni néhányat?
Előzmény: joshka (49) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 02. 12:02 | #49
Talaltam meg egy erdekesseget neked...

Ma már több száz kötet ismerteti az evolúcióelmélet tudományos kritikáját. Ráadásul éppen egy haladó szellemű természettudósokból álló irányzat állítja azt, hogy az élő szervezetek napjainkra megismert összetettsége - például a sejtekben található molekuláris gépezetek - nem jöhettek létre semmilyen irányítatlan folyamat révén. Az élőlények testének felépítése tervezettségről árulkodik. Ez a lényege az intelligens tervezés elméletének, amely szerint az élővilág egy magasabb értelem működése nyomán jött létre - létezzen ez a felsőbb intelligencia akár az univerzumunkon belül, akár azon túl.

Ezt olyan emberek irtak, akik egy kicsit tobbet tudnak az evoluciorol, mint te....
Előzmény: kukulkan (46) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 02. 11:59 | #48
Nem artana egy kicsit informalodnod....

A Bhaktivedanta Kulturális és Tudományos Intézet azonban évek óta figyelemmel kíséri a darwini gondolat körül kialakult tudományos vitákat. Ez alapján határozottan állítjuk, hogy az evolúció sosem nyert bizonyítást. Sőt, napjainkban sok tudományterületen, többek között a molekuláris biológia terén komoly ellenérvek merültek fel a fejlődéselmélettel szemben. Mindezekre nem sikerült megnyugtató választ adnia a tudománynak, így teljességgel félrevezető azt állítani, hogy az elmélet bizonyított.
Előzmény: kukulkan (46) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 02. 11:46 | #47
Most mar egyre tobb butasagot irsz! Nagyon is jol tudom az evolucio elmeletet! Tizen eve masrol sem hallok, mert a baratnom biologia tanarno. Es o sem hisz vakul az evolucio elmeletben illetve leszuri ami logikus, a tobbit elveti. Lehet, hogy ne sikerult megertenem mire probalsz celozni, mert szerintem mar magad sem tudod. Neked csak az a fontos, hogy vitatkozzal valakivel, de kozben eszre sem veszed mekkora butasagokat is irsz. Nem tudom eszre vetted-e, hogy az utolso idezeted amire feleltel az a te irasod. Ja, nem kell igyekezned koltoiesen fogalmaznod, mert attol meg nem esel ki okosabbnak! :) Ja es igen is kevered a tortenelmet a fizikaval meg a biologiaval! Jaj, most jovok ra, hat te tudosnak kepzeled magad!!! :D
P.S. Ha van kedved az evoluciorol vitazni, csak elore! Hidd el nagyon is jol tudom, mert erdekel es foglalkoztam vele...
Előzmény: kukulkan (46) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 02. 10:37 | #46
> Szerintem te ne foglalkozz az igazi tudomannyal, hanem filozofiaval! <

Na persze, a másik nagy okosságok tárházával... :-))

> Azt, hogy mi volt itt soha sem fogjuk megtudni... <

Hát ilyen hozzáállással nem is, szóval beszélj csak a magad nevében.

> Egy kicsit kevered a tortenelmet a fizikaval es a biologiaval. <

Úgy látom egy kicsit sem sikerült megértened mire is próbáltam célozni. (Egyébként nyilván biológusként fogalmam sincs mi fán terem a biológia.)

> Sajnalom azokat, akik azt gondoljak, hogy ket molekula veletlen talalkozasabol fejlodott ki az ember! <

Sajnálom azokat, akiknek téves és homályos elképzeléseik vannak úgy únblokk az egész biológiáról, és azt hiszik, hogy az evolúció abból áll, hogy "két molekula véletlen találkozásából fejlődött ki az ember".

> vannak akik nincsennek megelegedve ilyen egyszeru magyarazatokkal es tovabb kutatnak <

Vagyis tovább álmodoznak, miközben azt hiszik, hogy amit csinálnak, az igazi kutatás, és egyszerűnek titulálják, amiről gőzök sincs.

> "A tudományt ugyanis pont hogy az olyan forradalmi elméletek hajtják előre, amik gyökeres változásokat hoznak egy-egy területen, és arra késztetik az azt művelő tudósokat, hogy teljesen átértékeljék a dolgokat." <

Ja, csakhogy a bizonyítékokat nélkülöző fantazmagóriák soha az életben nem fognak forradalmat kiváltani a tudományban, legfeljebb a technomítoszok népes körét fogják tovább gyarapítani...
Előzmény: joshka (44) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 02. 10:20 | #45
Én lennék szűklátókörű és strucc?

Ki is gondolkodik az alábbi módon? "Nem találom a fél pár zoknimat. Nincs se az ágy alatt, se a mosógépben. Bár nincs rá semmiféle bizonyítékom, de ettől még BIZTOS, hogy az idegenek vitték el!"
Előzmény: Balázs (43) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 10. 01. 21:28 | #44
Szerintem te ne foglalkozz az igazi tudomannyal, hanem filozofiaval! :) Azt, hogy mi volt itt soha sem fogjuk megtudni, legalabb is mi nem erjuk meg, mert az emberi agy meg eleg fejlett, akar mennyire is veded az emberi fajt. Egy kicsit kevered a tortenelmet a fizikaval es a biologiaval. Es, ahogy emlitettem is, Daniken csak a sajat elkepzeleset irta le. Sajnalom azokat, akik azt gondoljak, hogy ket molekula veletlen talalkozasabol fejlodott ki az ember! A mult szazadok embereinek eleg volt annyi, hogy az Isten teremtette (es kozelebb voltak az igazsaghoz) a mai emberek meg vannak gyozodve, hogy itt fejlodtunk ki a nullabol, de vannak akik nincsennek megelegedve ilyen egyszeru magyarazatokkal es tovabb kutatnak. Es vegul is magad irtad le a valaszt amit irnak neked:

"A tudományt ugyanis pont hogy az olyan forradalmi elméletek hajtják előre, amik gyökeres változásokat hoznak egy-egy területen, és arra késztetik az azt művelő tudósokat, hogy teljesen átértékeljék a dolgokat."
Előzmény: kukulkan (42) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 10. 01. 19:00 | #43
szűklátókörű vagy:)vagyis inkább strucc, vitatkozol de az említett dolgokra nem adtál magyarázatot. még ötletet sem...
Előzmény: kukulkan (42) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 10. 01. 11:54 | #42
> Galileo is a vilagegyetemet probalta megerteni. <

Igen, csakhogy mint említettem, neki voltak BIZONYÍTÉKAI is, ráadásul a heliocentrikus elmélet nem is közvetlenül tőle származott, ő csupán továbbfejlesztette a kopernikuszi tanokat.

> Amit meg mondasz, hogy az akkori egyhaz, nem engedhette meg, hogy valaki ellentmondjon a tanitasuknak, pont az tortenik ma is, csak nem az egyhaz, hanem a "tudosok". <

Ha így volna, akkor a tudomány nem fejlődne sehová, és még mindig csak valahol a 18.-19. századi szinten toporogna. A tudományt ugyanis pont hogy az olyan forradalmi elméletek hajtják előre, amik gyökeres változásokat hoznak egy-egy területen, és arra késztetik az azt művelő tudósokat, hogy teljesen átértékeljék a dolgokat. Ilyen volt pl. az evolúciós elmélet, a relativitáselmélet, a káoszelmélet, a kvantumelmélet, és így tovább. Az efféle tudományos forradalmak az igazi generálói a tudomány fejlődésének, márpedig ha a jelen kor tudosai pontosan ugyanúgy dogmatizálnának, mint ahogy Galilei korának papjai tették, akkor ezek az elméletek bizonyítékok ide vagy oda a megszületésük pillanatában elenyésztek volna, tehát megint csak nincs igazad, mikor ilyen jellegű összehasonlítgatásokat próbálsz tenni, mivel mint azt a történelem is bebizonyította, a tudomány igenis képes a koncepcióváltásra, persze csak is akkor, ha az adott elméletek megfelelő módon alá is vannak támasztva.

Däniken viszont koránt sem forradalmár, ő csak egy mesélő, és az is marad mindaddig, amíg nem lesznek kézzel fogható bizonyítékai.

> Szerintem itt egy paran okoskodnak, de csak azert, hogy vitazzanak valakivel, pedig Daniken egy konyvet sem olvastak el. <

Én speciel olvastam párat még gyerekkoromban, dokumentumfilmet is láttam tőle néhányat, csak hát azóta felnőttem, és az IGAZI tudomány útjaira léptem:)
Előzmény: joshka (38) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 09. 30. 22:16 | #41
Látom, érdekel a dolog. Ha lesz időd, ajánlom (s nemcsak Neked), hogy olvasd el a két link alattiakat. Lehet, hogy "csak" hipotézisek, viszont azzal amit ír nagyon nehéz vitatkozni. Én nem tudok - nem vagyok teológus. Mellesleg, ha valakinek nincs is igaza, nem szabad rögtön elítélni. Egy hipotézis (= feltevés) valaki más agyában elindíthat egy új gondolatot, ami semi esetre se árthat, sőt!
Előzmény: Balázs (40) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 30. 21:43 | #40
Ábrahám is látott ilyen történéseket
Laci 2008. 09. 30. 21:39 | #39
Nekümk is van "Däniken"-ünk! Sloszár József. Gyorsan elfogyott könvye: "A Biblia - ami a kulisszák mögött van"
Az 1. kötet címe "Az Izraelita projekt". Idézet belőle: "A zsidók babiloni fogságának idején meglehetősen aktív UFÓ-tevékenység volt tapasztalható. Ugyanis az ezt megelőző időkhöz képest több ember is látott különleges dolgokat. Így Ezékiel és Dániel mellett Zakariás is szemtanúja volt olyan történéseknek, melyek bennünket igencsak érdekelnek."
Itt olvasható http://www.mek.oszk.hu/04100/04179/04179.pdf
(Minimum Acrobat Reader 6 kell hozzá. Sebaj! letölthető innen: http://www.mek.oszk.hu/html/szoftver/ )
A második kötet is olvasható: http://www.mek.oszk.hu/04100/04180/04180.pdf
joshka 2008. 09. 30. 21:23 | #38
Pedig ugyanaz. Galileo is a vilagegyetemet probalta megerteni. Kulonben a 400 evvel ezelotti papok voltak egyben a tudosok is. Na, meg Daniken nem akarja ratukmalni az emberekre az o elmeletet, csak epp leirta, hogy szerinte hogy volt. Es nem is akarja, hogy az iskolakban az o elmelete szerint tanitsanak. Amit meg mondasz, hogy az akkori egyhaz, nem engedhette meg, hogy valaki ellentmondjon a tanitasuknak, pont az tortenik ma is, csak nem az egyhaz, hanem a "tudosok". Szerintem itt egy paran okoskodnak, de csak azert, hogy vitazzanak valakivel, pedig Daniken egy konyvet sem olvastak el. Vagy esetleg gyorsan beleolvastak, amiota a post megjelent. Ez abbol latszik, hogy olyasmikat emlegetnek, ami Danikenre egyeltalan nem jellemzo. Daniken nem allitja a dolgokat, hanem inkabb kredes formajaban fejezi ki a gondolatait. A kritikusoknak pedig el kellene olvasni egy par konyvet, hogy tudjonak kritizalni, akar tetszik nekik a konyv, akar nem....
Előzmény: kukulkan (37) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 09. 30. 10:42 | #37
Azért a két dolog nem ugyanaz. 400 éve az egyház nem engedhette meg, hogy bárki alááshassa a tekintélyét, és olyan elméletek lássanak napvilágot, amik a tanításaiknak ellentmondanak. Lehetett az az elmélet teljesen jól alátámasztva tudományos szempontból, előlről-hátulról bebizonyítva, semmit nem számított. Szerinted ha Darwin és Wallace akkoriban állt volna elő az evolúciós elmélettel, és nem kétszáz évvel később, mi lett volna? Visszavonatták volna velük, vagy rosszabb esetben elítélik és kivégzik őket, és jottányit sem számított volna az a hatalmas mennyiségű perdöntő bizonyíték, amit felsorakoztattak elméletük védelmében. Ellenben a 19. században, amikorra már az egyház egykori hatalma és nyomása a tudományra semmissé vált, és már nem az számított, hogy ki miben hisz, vagy miben kell hinnie, már nem lehetett csak úgy elsiklani az evolúció ténye fölött, és a tudományos társadalom ha lassacskán is, de kénytelen volt beletörődni, bármennyire is nem tetszett nekik kezdetben a dolog.

És látod ez az amit én hiányolok a Däniken-félék elméleteiből. Nem az a baj velük, hogy más szemszögből akarják látni a dolgokat, hanem az, hogy MINDENÁRON más szemszögből akarják látni a dolgokat, ennek megfelelően mindenbe csak belemagyaráznak dolgokat, és közben megfeledkeznek arról az aprócska tényről, hogy egy tudományos hipotézist azt bizony tesztelni is kéne, márpedig komoly bizonyítékok nélkül ez egyszerűen lehetetlen. És pontosan ez az, amiért ma a tudós társadalom kineveti Dänikent, és csak legyint egyet az általa felvázolt dolgokra, nem pedig azért, mert nem látják a fától az erdőt, és nem mernek változtatni a nézőpontjukon. Summa summárum tehát Galilei-t Däniken-hez, korunk tudományos közegét a 400 évvel ezelőtti egyházhoz hasonlítani egy csöppet nonszensz dolog.
Előzmény: joshka (35) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 29. 21:29 | #36
Nazcában nem a figurák a lényegesek hanem a vonalak:)a technológiának is megvan az evolúciója és bizony vannak olyan dolgok amik(akár hívő vagy akár nem) egy olyan embert aki tovább lát a saját orránál elgondolkoztatnak, szerintem ha megnézzük a történelmet, sosem azok vitték előre a kort akik beálltak a sorba, hanem a "fantasztisták".
Ti is kitartotok a véleményetek mellett és mi is, kulturált eszme csere folyik, és ennek örülök

u.i: szentem akikről te beszélték Ghav, hogy egy ufós film a miséjük meg ilyenek, azok a sci-fi fanok, és szerintem azt te is belátod hogy a Paleo-nak még mindig nagyobb arra az esélye hogy bizonyos dolgokban igaza legyen mint a szientológiának:D
joshka 2008. 09. 29. 20:40 | #35
Galileo elmeletet sem fogadtak el es Istentagadonak neveztek, pedig milyen igaza volt! Ha valaki mas szemszogbol vilagitja meg a dolgokat, az nem azt jelenti, hogy fantazal. Egyes embereknek nehezukre esik terhelni a buksikajukat es elgondolkodni azon, hogy valoban kifejlodhettunk-e itt a foldon? Ugyan mar! A biblia is irja, hogy teremtve lettunk! Azt, hogy ki, hol, es mikor tette azt,... az mar specialis tema, mint a gatvedelem... :)
Előzmény: kukulkan (34) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 09. 29. 15:07 | #34
Tökéletesen egyetértek. Lám, milyen érdekes, a régieknek megvoltak a maguk mítoszai, legendái istenekről, mitikus szörnyekről, hősökről, hát hogy nézne ki az, hogy nekünk modern, fevilágosult embereknek egy ilyenünk sincs, nosza rajta, gyártsunk hát magunknak tudatosan vagy egyszerűen csak egyfajta belső késztetéstől hajtva technomítoszokat, amiket lehetőleg próbáljunk a tudomány köntösébe csavarni, hisz' a mai embereket, akik a legrosszabb esetben is részesültek valamilyen tudományos nevelésben (még ha egészen minimálisban is) már nem olyan egyszerű átverni, mint mondjuk 2000 évvel ezelőtt volt... Persze mint azt az jelen ábra is mutatja, sokan úgy látszik teljesen jól érzik magukat a komoly tudományos vizsgálatokat és bizonyítékokat nélkülöző fantazmagóriák állóvízében lubickolva.
Előzmény: Ghavin (32) 0 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2008. 09. 29. 07:36 | #33
Mi ( emberek ) is küldtünk fizikai üzenetet a 70.-es években, egy űrben haladni képes egységgel, arany lemezre gravírozott jelekkel.
Hidrogén atom, naprendszer, férfi, nő stilizált ábráit tartalmazza...
Ha egy nálunk fejlettebb civilvzáció talál rá, megertik, ha nálunk nem fejlettebbek, akkor csak pislognak.
Ha mi esetleg a Marson vagy olyan helyen ahol már járt ember találtunk volna életet, ( olyat amit nem találtunk..) hidd el óhatatlanul is beavatkozunk.
Ha másképp nem is, maga a puszta tény amit ők látnának elég indok lenne egy " Ember kultusz " kialakulásához.
Nem kell irányítani őket, elég ha látják a tevékenységet, és az ember eszközeit. Hidd el, bőségéesen kiegészítenék a saját feltételezéseikkel.
És már kész is az ISTEN mintája, ábrázolása. Ha van köztük értelmesebb, már azonnal a saját malmára hajtja a vizet, mint nálunk a papok. Ha még ráadásul meg van a kapcsolat fizikai valójában is, az már maga az eufória.
Részemről ennyi, s nem több a misztifikáció keletkezése.
De ez nem egy téves teória, hanem a rideg valóság valószínüsíthető komponense.
Előzmény: Ghavin (32) 0 VÁLASZ
Ghavin 2008. 09. 29. 01:49 | #32
Most a rendeltetésükre, vagy az elkészítésük módjára célozgatsz?

Nézd: számtalan magyarázat lehetséges mindkét problémára, de egy pillanatra ébredj fel az UFO-s historikus összeesküvés-elméleteidből és tedd fel magadnak a kérdést: bölcs dolog minden megoldatlan rejtély mögé olyan válaszokat kvázi beerőszakolni, ami nem megoldja az adott rejtélyt, hanem tovább misztifikálja? Ez a szekularizált társadalom egyik rákfenéje: régen a dolgos paraszt minden számára felfoghatatlan jelenséget úgy dolgozott fel, hogy elmormogott magában egy imát és elsütött egy "Isten útjai kifürkészhetetlenek"-közhelyet. Ma pedig minden hasonló esetben ugyanezt teszik a modern dolgos parasztok, csak Isten helyét átvették a kis szürkék, goa'uld-ok meg a Star Trek alakváltói. Az emberek úgy forgatják a fenti opportunista bácsika könyveit, mint a Bibliát, egy-egy kazetta megnézése felér egy misével, amikor pedig megosztják másokkal az eltanult hülyeséget, az felér egyfajta térítőtevékenységgel. Kösz, én nem kérek ebből. Úgy vélem nem vagyunk egyedül a világegyetemben, de kizártnak tartom, hogy egy olyan idegen civilizáció amely számára technológiailag lehetővé vált az univerzum emberi ésszel felfoghatatlan távolságait leküzdeni, majd pont egy olyan fajra szánnak egy expedíciót, amelynek tagjai azt feltételezik, hogy egy magasból látható majomábrával majd felhívják magukra a figyelmet.
Előzmény: Balázs (31) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 28. 23:53 | #31
a helyes kifejezés gyémántfejes magfúró:)de igazad van, pl az hihető hogy Buddha húsz évig bigyeszkedett egy fa alatt és megvilágosult;)na de egy komoly kérdés......A Nazca vonalakra mit mondassz?:)
Előzmény: Ghavin (30) 0 VÁLASZ
Ghavin 2008. 09. 28. 23:46 | #30
Sokkal valószínűbb, hogy E.T. és társai kölcsönadták az ősembereknek a diorit-fúrót, tényleg.
Előzmény: Balázs (27) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 09. 28. 19:44 | #29
Senki sem allitja, hogy idegenek. Az is elkepzelheto, hogy egy par embernek sikerult megmenekulnie egy katasztrofa elol, es vissza jottek a foldre atadni a tudasukat a mar akkorra labadozo embereknek. Valahogy ugy, mint manapsag ahogy egy afrikai torzsbe ellatogatnanak egy USA-i katonai bazisbol. Sot van egy torzs akiket meglatogattak a tudosok repulovel es a kovetkezo latogatasukkor lattak, hogy a benszulottek fabol csinaltak repulo utanzatot, es Isteneknek kepzeltek oket. Es ha ennyire nincs fantaziajuk egyeseknek, akkor ala is kell becsulni az emberi fajt! Persze ez az oldal azert van, hogy az emberek megosszak a gondolataikat es ha valakit ez terhel, hat ne olvassa! Egyszeru nagyon...
Előzmény: Ghavin (26) 0 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2008. 09. 28. 18:45 | #28
:D
Előzmény: Balázs (27) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 28. 18:41 | #27
az akkori kor emberét szerintem még lelehet becsülni mert a kőkorba nem volt gyémántfejes magfúró a diorithoz......ennyi
Előzmény: Ghavin (26) 0 VÁLASZ
Ghavin 2008. 09. 28. 18:23 | #26
Ez az egész "idegeneknek köszönhetjük a civilizációt"-elmélet az ember képességeinek alábecsülése. Ha neked jó egy olyan világban élni, ahol nagyszemű zöld emberkék tengerimalac-gyűjteménye az emberiség, akkor tessék, de másokat ne forszírozz ezzel a baromsággal.
Előzmény: nymisi (23) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 09. 28. 13:49 | #25
Azt hiszem, hogy a "A nap, amikor az istenek jönnek" cimu konyveben olvastam arrol, de nem merem allitani. Szerintem az emberiseg meg nem olyan fejlett (az agya) hogy felfogja, hogy hogy is keletkezett. Olyas valami lehet, mint ha egy macskat a szamitogep ele ultetnenk. Es talaltak 10000 eves ora mechanizmust is. Meg a szobrok a Husvet szigeteken. 40-50 tonnas koszobrok! Nincs olyan fa, amin azt gorgetni lehetne.
Olvastam Danikennek egy par konyvet es nekem bejon a munus. A biblia eleg ravaszul van megfogalmazva es akik irtak, probaltak megmagyarazni az embereknek az eredetuket egyszeru szavakkal. Hu, nemsokara F1, megyek nezni! :)
Előzmény: nymisi (23) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 28. 13:22 | #24
hát igen, pl csinált differencialművet, meg akkor ábrázolta a plutót amikor még fel sem fedezték, szerintem aki megnézi Daniken filmjét és nem olyan típus aki homokba dugja a fejét az elgondolkodik pár dolgon:)
Előzmény: nymisi (23) 0 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2008. 09. 28. 11:41 | #23
Hú most darázsfészekbe sikerült nyúlnod.
Már látom is ahogy izzanak a klaviatúrák, pedig igazad van, jelenések könyve erről is szól.
Fura egy manusz vagyok, mert olvasni, fejtegetni úgy szoktam, hogy egymás mellett van 2-3 könyv, és megy az összevetés. Más más könyvek, de mindegyiknek van valóságtartalma. ( Gondolom én barom .. )
Biblia-Daniken-Nostradamus ... Most lehet fikázni, de én azt vallom, ha valamire nincs konkrét magyarázat, keresd az elfogadható alap tényeket. Nálam eddig bejött. Oly mindegy, hogy minek nevezzük, ISTEN, ET, UFO, a lényeg a dolgok mélyén lapul, de piszkosul a mélyén. Nem lehet véletlen egy ugrásszerű fejlődés anno, amikor az állítólagos ember, még oly buta volt, hogy nem ismert dolgokat, és migis hipp-hopp megoldást talált szinte mindenre.
Minden földrész, minden kultúrájában jelen van a hit valamiben, kimondva, vagy titkolva.

Oka van annak, hogy a HIT bátor terjesztői, védelmezői annyira ködösítenek, mert az Ő vallásuk az egyetlen, igaz vallás...de melyik?
keresztény, hindu, iszlám, izraelita, buddhista,....? mind-mind ugyanazon alapokat használja, VALAKI(K) segítették az EMBERT hogy az legyen ami.

Oka van, hogy civilizációk tüntek el, ( Atlantisz, Maják,..) és jöttek újabbak, nem feltétlen nagyobb tudással.
Oka van annak is, hogy amióta bírunk a kozmoszban tevékenykedni, keressük a kacsolatot a külvilággal.
Oka van annak is, hogy a tisztelt vezetők, ( állami, politikai, vallási ) megkérdőjeleznek dolgokat,rejtenek titkokat, félremagyaráznak a témát illetően.
Oka van annak is, hogy ennyi embert érdekel a dolog, mert mint tudjuk amit tiltanak, illetve ami kissé kultikus, az mindíg olyan téma volt, amit mindenki meg akart ismerni. Ha hagyták...


Azt hiszem most sikerült egy lavinát elindítani...:)
Előzmény: joshka (22) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 09. 28. 09:44 | #22
Igen, am, de Daniken epp azt irja, hogy a mi altalunk ismert Istenek, pont a foldontuliak voltak. Tehat a ketto kozott nem is biztos, hogy nagy kulonbseg van. A bibliaban is irja, hogy tuzes szekeren jottek le a foldre. Az mi lehetett? Csakis urhajo, vagy repulo. A biblia es Daniken elmelete kozel all egymashoz. Darwin is jol szolt, de az emberiseg eredete kicsit komplikaltabb lehetett.
Előzmény: Belkar (20) 0 VÁLASZ
nymisi
nymisi 2008. 09. 28. 09:14 | #21
Egyébként ha jól emlékezem, a post képen található dolog amire mutat, egy elektromos izzó.....(villanykörte gyk.) melyhez tartozott egy aszfatszerü dologgal teletömött edény is réz rudakkal.. ( akkumulátor )
Teljes állapotában restaurálták a kairói egyiptomológiai tanszéken, s láss csodát, működött....
Mikor is fedezték fel az elektromos áramot?

Mondhatnánk, ugyan már. Köztudott dolog mit tartalmaznak az elemek, réz, szén, grafit, stb... DE:
Mi ezeket tanultuk, ők honnan szedtek információt?
Miért is tünt el ez a tudás az idők hosszú során?
A kerék egy teljesen egyszerű dolog, nekünk.....de annak aki feltalálta..?

Van egy tény! A piromisok többségének belsejében NINCS nyoma koromnak, ami lerakódik a falakon, miközben a fáklya, mécses, olaj égő, egyéb dolog, FÉNYT biztosít az ott tevékenydedőknek. Mert ugye abban egyetértünk, sötétben nagyon nehéz lehetett a hireoglifákat bevésni a kövekbe....

Említeni lehetne még, a sebészet némely különös ágát is, amit már az egyiptomiak műveltek, de kellett még vagy 1500 év az újra felfedezéséhez...( dokumentált, restaurált szemműtétek, feji ( agy )beavatkozások, stb )
Azt mondom, ha valaki csak a kérdéseket teszi fel illetékeseknek, akik nem tudnak kellő magyarázattal szolgálni, az nem kókler, csak nyitott szemmel járó, érdeklődő, értő ember. ( hab a tortán, hogy LEHET neki van igaza...)

Részemről inkább neki hiszek, de ha valaki meg tud győzni az ellenkezőjéről, ám legyen.

Előzmény: kukulkan (19) 0 VÁLASZ
Belkar 2008. 09. 28. 08:02 | #20
Most melyiket a nehezebb elhinni azt hogy 2000 éve leszállt a földre isten fia aki a szavaival meggyógyított akármit, vagy hogy egy földönkívüli kényszerleszállást hajtott végre és lendített egyet az emberiségen? :)
Előzmény: Kampec (16) 0 VÁLASZ
kukulkan
kukulkan 2008. 09. 28. 05:44 | #19
Hát tény, hogy sok mindenben lehet hinni, és semmi gond nincs is azzal, ha valakinek élénk a fantáziája, csak közben nem árt nem megfeledkezni arról, hogy ha e két dologban ki is merül a dolog, akkor bizony az áltudomány továbbra is csak áltudomány marad.
Előzmény: nymisi (15) 0 VÁLASZ
joshka 2008. 09. 27. 23:29 | #18
Igen, a ko a helyere rakhato, de minden (ha jol emlekszem) 2-3 percben egy tobb tonnas konek kellett pontosan a helyere kerulnie. Az meg neheziti a dolgot, hogy nincs is a kozelben ko, tehat hozni kellett. Egyeltalan nem lett semmi bebizolyitva, csak ujabb feltetelezesek azok reszerol, akiknek a fantaziajuk korlatozott. Dubai-ban nem volt eleg szikla a mesterseges sziget epitesehez (nem faragott ko tombok) azert mashonnan hozattak es a modern teherautok megallas nelkul hordtak oda. Kepzelem hogy 2000 munkas mekkora teljesitmenyre kepes! Nem tudom miert olyan nehez elkepzelni, hogy elottunk is volt mar fejlett civilizacio a foldon?! A tudosok feltetelezik, hogy ez a 32-dik civilizacio.
Előzmény: Ghavin (6) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 27. 20:53 | #17
detto, nagyon szépen megfogalmaztad a lényeget
Előzmény: nymisi (15) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 09. 27. 20:19 | #16
Jézus is földönkívüli volt , bezony ^^ :P :D:D
azért van az egészben vmi :)
nymisi
nymisi 2008. 09. 27. 20:12 | #15
Tudjátok, ez olyan mint az Isten.
Sokan hisznek benne, sokan nem.
ha lehet választani, akkor én inkább ebben hiszek. Sok olyan dolog akad, melyre Daniken hívta fel a figyelmet, s azóta csámcsog rajta, pro-kontra, sok ember.
Pl: Inka reliefeken található szkafanderes alakok, Costa Rica partjain a sok száz kó golyó,Kristálykoponya, diorit, stb.hadd ne kelljen felsorolnom...
Szinte minden könyve megvan, s nagyon sok tudós, okos ember próbálja megmagyarázni, hogy nincs igaza.
Kevés sikerrel.
Nem vagyok elkötelezett híve, de amíg nincs jobb, ésszerűbb, logikusabb magyarázat a kérdéseire, addig ha nem gond, akkor én hiszek neki....
Balázs 2008. 09. 27. 19:03 | #14
az fix:D
Előzmény: Erunder (13) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 09. 27. 18:13 | #13
Hát ha úgy vesszük a mennyországhoz képest a föld sztem pokolnak számít :D
Előzmény: Balázs (12) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 27. 18:12 | #12
vagy "a föld egy másik világ pokla"?!, én is szeretek az ilyen hülyeségeken elgondolkodni:)
Előzmény: Belkar (11) 0 VÁLASZ
Belkar 2008. 09. 27. 16:54 | #11
Jó, lehet mondani hogy ő azt látja ezekben a dolgokban amit látni akar de mégis van benne valami... Egyik kedvenc ilyen elméletemet a south parkban láttam ami arról szólt hogy a föld egy nagy valóságshow helyszíne és a földönkívüliek rajtunk röhögnek ahogy irtjuk magunkat/egymást persze ez abszolút hülyeség de ebben is van valami :)
Balázs 2008. 09. 27. 13:09 | #10
nagyon kösssz
Előzmény: Ghavin (9) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 27. 13:00 | #8
jó ezt a megoldódott cuccost nem ismertem(nem tudnál valamit linkelni erről), bevallom őszintén, én azokra gondoltam amelyek sokkal bonyolultabban magyarázták a piramisok építését

Előzmény: Ghavin (6) 0 VÁLASZ
Hbrex 2008. 09. 27. 12:32 | #7
egész érdekesekek ezek a cikkek, nekem tetszenek ezek az elméletek, ez egy fajta prehisztorikus sci-fi XD
Ghavin 2008. 09. 27. 12:31 | #6
És mégis melyik technológiáról van szó? A vízzel szétrepesztett sziklatömbök, vagy az egymás mögé rakosgatott henger alakú fadarabokkal való mozgatásuk? Ugyan... A piramisok rejtélye akkor oldódott meg, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a korábbi hiedelmekkel ellentétben, vagyis hogy rabszolgákkal építették, valójában közemberek százai dolgoztak a piramisokon, mégpedig akkor, amikor a Nílus kiáradt és nem tudtak a földjeiken dolgozni. Önként és bérért vállalták a munkát, Lehner rekonstrukciós kísérletei is igazolták, hogy a legnagyobb Kheopsz piramison nagyjából 20 évig dolgozott nagyjából 1500-2000 munkás.
Előzmény: Balázs (5) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 27. 12:19 | #5
jah am ő nem azt mondjas hogy az ufók építették a piramisokat hanem hogy töllük van az a technikai tudás amely nélkül nem sikerült volna szal szerintem az építési procedúra falfreskói nem bizonyítanak semmit(szerintem)
Előzmény: Ghavin (3) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 09. 27. 12:17 | #4
nekem az a kérdés tetszik hogy dél-amerikába az indiánok mivel fúrtak lyukat a dioritba(10es skálán 8as keménységű)....mikor ma is csak gyémántfejű fúróval lehet;D ezen elgondolkodtam pöppet, jah és aki tudja, és akit érdekel szerezze be a múlt megoldatlan rejtélyei című filmét:)
Ghavin 2008. 09. 27. 11:54 | #3
Az a vicc az egészben, hogy ennek az áltudósnak az elmélete, miszerint kizárólag földönkívüli segítséggel épülhettek az egyiptomi piramisok, nagyjából 5 éve megdőltek, amikor is megtalálták az építési procedúráról készült falfreskókat, ahol részletesen ábrázolják a folyamat minden egyes lépését. Ez egy link alak, aki úgy próbál hírnevet szerezni, hogy az eddig még nem tisztázott történelmi jelenségek mögé kis zöld emberkéket vizionál, a mázlija pedig az, hogy élnek a Földön olyan hülye emberkék, akik mindezt beveszik.
EGOKA 2008. 09. 27. 11:05 | #2
Amennyiben valakinek megvan a Csillagkapu DVDn, az extrák között van egy kisfilm vele, ahol kifejti a véleményét. Érdekes, de még nem győzött meg. :D

Viszont a Csillagkaput szeressük. :)
meri88 2008. 09. 27. 09:44 | #1
Ki gondolta volna,hogy az angol Wiki angol :D jólvan csak vicceltem