Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Purple
Purple 2008. 09. 26. 07:15 | #38
uhh :D így kell ezt! :)
Előzmény: M.Andreas (37) 0 VÁLASZ
M.Andreas 2008. 09. 25. 22:46 | #37
Erre van egy nagyon hatásos, bár jogilag kérdéses módszer. Egy német ismerősömnek nyúlt be egyszer egy bárná gyermek a táskájába, de nem volt elég ügyes, két ujja bánta. Szerintem utána kétszer is meggondolta...
Luflee 2008. 09. 25. 21:01 | #36
egyebkent honnan tudod, hogy nem tortent testi sertes ? lehet h belerugtak aznap az ovonenibe meg pluszba, es akkor mar rablas ;)
Előzmény: ReAm1 (34) 0 VÁLASZ
Luflee 2008. 09. 25. 21:00 | #35
Nem en adtam a cimet, hanem kimasoltam a hirekbol. En mindossze a vegen levo kerdest irtam. :)
Előzmény: ReAm1 (34) 0 VÁLASZ
ReAm1 2008. 09. 25. 20:26 | #34
Mellesleg a rablás és a lopás között elég nagy a különbség.
A büntetés is más a kettőért. És ez valószinüleg nem rablás volt , hiába adtátok neki ezt a címet :D
ReAm1 2008. 09. 25. 20:20 | #33
Régen is voltak ilyesmik , csak arról ti nem tudtok...
Nem lett rosszabb a világ , csak a hírközlés lett jobb.
Ez egy kurv@ nagy igazság...

Hiába volt nagy szigor régen a családokba, nagyanyámhoz aki most 85 éves, fiatalkorába a szomszéd gyerekek átjártak fosztogatni, pénzt és ékszert vittek el kb elég sokszor másztak be és mindig a spejzablakon. (nem , nem cigányok) . Pedig abba az időbe a nagyanyám még magázta a szüleit, akkoriba vasfegyelem volt , de ez nemjelent semmit.

Ha nem lenne az internet és a Tv erről a hirröl se tudnátok semmit , ugyanugy mint a nagyanyám storyjáról.
De mostmár ezt a storyt is tudjátok, lehet rajta csámcsogni :D::D
Luflee 2008. 09. 25. 17:41 | #32
lasd bungle 17es kommentje...
Előzmény: izébigyó (31) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 09. 25. 17:24 | #31
Manapság nem a tanárok verik a gyereket, hanem fordítva. ;)
Előzmény: Findzs (29) 0 VÁLASZ
Kampec 2008. 09. 25. 16:52 | #30
csak a szülők dolga h megneveljék a gyerekeiket, ha nem képesek rá, akkor vhogy máshogy megoldani azt, de oda tartunk lassan h milyen szülő...h miért annak több oka is lehet, de egyre több ilyen van
nem a tanárok dolga h megneveljék a gyereket, sajnos télleg nincs elég joguk ahhoz h 1 fülest lekeverjenek bárkinek, aki az órájukon "állatkodik"...
ez van megnehezítik a nevelést és lehúzzák az oktatást is, nem tom ki vette már észre, de kemény népbutítás megy :S
Findzs 2008. 09. 25. 16:30 | #29
az a baj hogy nem verhetik meg a pujákat se az ovodába se az iskolába, nincs a nevelőknek tekintélyük a puják kiröhögik mikor rászol mert tudja ugyse lesz következménye
amikor én suliba meg oviba jártam engem is jópárszor megcibáltak meg körmöst kaptam, utána egy hétig még ránézni se mertem a tanárra, még anyukám is mondta hogy jól tették hogy megrendszabályoztak

ma ha egy tanár hangosabban szól egy gyerekre másnap ott a szülő hogy hogy merte
(tudom mert a feleségem meg a tesóm is tanár és már több mint 10 éve)

a szülők tehetnek arról, hogy ilyenek a mostani gyerekek (tisztelet a kivételnek, mert szerencsére van)

mcsoma 2008. 09. 25. 16:18 | #28
Hihetetlen hogy mi megy már ebben az országban. Nekem is az volt az első gondolatom hogy cigányok és akkor már nem is kell tovább magyarázni. De sajnos rajtuk kívül is rengeteg selejt ember van. Manapság egy 13 éves gyerek már tisztában kell hogy legyen cselekedeteivel. Minimum javítóba küldeném őket.
Belkar 2008. 09. 25. 15:23 | #27
A 13 éves ötletgazdákat le kéne lőni az 5 éveseknek meg eltörni a kezét és akkor idővel jobb hely lehetne ez az ország...
ismeretlen 2008. 09. 25. 15:09 | #26
nahát ezt mondom, hogy suttyók a szülők, és sajna általánosítva ilyen ez az egész generáció, pénzem van agyam nincs.
Előzmény: Luflee (25) 0 VÁLASZ
Luflee 2008. 09. 25. 15:07 | #25
Ma annyit nem tesznek meg a szulok, hogy este meset olvassanak a gyereknek.. ha ennyi idejuk nincs, meg ennyire nem tudnak gyereket nevelni, akkor ez tmind nem az ovonoknek es tanaroknak kene bepotolni, mert az lehetetlen, mert ott mar masfajta neveles tortenik..

"De nem hinném, hogy egy gyerek nevelése azon múlna, hogy mennyit dolgozik a szűlője. és ha még arra is vár, hogy az oviban megneveljék, akkor is ott az a probléma, hogy az ovónéni is ugyanaz a bunkó generáció mint a szülő"
nem attol fugg mennyit dolgozik a szulo, hanem attol hogy mennyi idot fordit a gyerek nevelesere! Es azt meg, hogy az ovono is ugyanaz a bunko generacio, az meg mas dolog, mert neki pont az a feladata, hogy egesznap neveli a gyerekeket, a higieniai nevelestol kezdve a tarsadalomba valo beilleszkedesre valo felkeszitesig neki kell ezeket megcsinalni, mert pl. ez utobbit otthon a szulo nehezebben teheteti meg, bar nem lehetetlen.

Az meg hogy van 50-80 eves lemaradasunk ? ez megint mas dolog, mert errol mar nem mi tehetunk. Amig ilyen szarul keresunk effektive, addig nem sok mindent tudunk tenni.

Viszont ami engem meglepett, szeptember elejen elmentem dolgozni egy csaladi napkozibe, ahova a szulok fizettek havi 80 ezret hogy ott legyen a gyerek ugyebar, es egy mindennapos testnevelest probaltam tartani, es 4-5 evesen a gyerekek nem tudtak, hogy hol a kezuk. Megkerdeztem, hogy hol a vallatok ? nem tudtak. Ennyit nem tanitottak meg nekik a szuleik... De ok berakjak, es kifizetik a penzt, hogy majd ott az ovono megneveli oket es megtanitjak a gyereknek az alapveto dolgokat. Ott pedig majdhogynem kivetel nelkul nem dolgoztak az anyukak, hanem shoppingoltak, es fogadasokat adtak elmondasuk szerint.. Ez is erdekes kisse :)
Előzmény: ismeretlen (23) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 09. 25. 14:57 | #24
tegnap ültem a buszon és valami hányinger ami ott megy... tele van kisiskolással, mindegyik ordít, káromkodik, verekednek, visítanak... ja és ezek a nem cigány gyerekek! szal eléggé undorító ami megy manapság... és ez mindennapos eset. ugyanis a suli mellett megy el a busz, felszáll a csürhe és... sokszor úgy, hogy ott van az anyjuk mellettük. és senki nem szól rájuk! én megtenném, csak nem mindig van rá alkalmam (pont messzebb vok tőlük, vagy szimplán nincs kedvem a nyavalygáshoz, hogy ki vagyok én, hogy leállok velük veszekedni, hogy fogják már be és üljenek el el a seggükön és ne szotyizzák szét a buszt és ne ordítsanak meg ne verekedjenek és ne merészeljenek rá mesni mert levágom őket...)
ismeretlen 2008. 09. 25. 14:50 | #23
Első kérdésedre a válasz természetesen nem szülnék, illetve csinálnék a szarba gyereket, de azért régen is voltak csórók és volt 10 gyerekük és nem loptak, nekem pl a nagyszüleim pont ilyenek voltak, valahogy felnevelték és normálisak lettek (oké nem is cigányok)

A második kérdsre a válaszom: szerintem nem az a baj, hogy rohannak és sietnek a szülők, mert az én anyámnak és apámnak is volt másodállása, és bölcsiben voltam, de attól még este mondjuk tudta azt mondani apám, hogy ne beszélj teli szájjal, ez sem örök, ráadásul sokan vannak akik nem dolgoznak egész este mégis suttyók és suttyó a gyerekük. De mondok egy mreredeket, nem az a baj, hogy a gyerek nem otthon van, vagy oviban, még csak nem is az a baj, hogy a szülő nem ér rá foglalkozni a gyerekkel, hanem hogy a szülőképes fiatal nemzedék úgy ahogy van suttyó bunkó a nagy része neveletlen köcsög, mert a bunkó kommunizmusba születtek a szülei, és mi-ők magunk meg már ebbe az átmenetbe csöppentünk bele, ahol már nem sok érték volt, így a mai gyerekek meg még idiótábbak lettek és lesznek sajnos. Tisztelet a kivételnek, mindenhol vannak olyanok, akik kultúráltak, akik tovább is adják, akik próbálják normálisan nevelni a gyereket. De nem hinném, hogy egy gyerek nevelése azon múlna, hogy mennyit dolgozik a szűlője. és ha még arra is vár, hogy az oviban megneveljék, akkor is ott az a probléma, hogy az ovónéni is ugyanaz a bunkó generáció mint a szülő, szóval sajnos attól se lehet elvárni, hogy megnevelje a gyereket. Egyáltalán sajnos van egy 50-80 év lemaradásunk kultúrális téren (és itt persze nem a művészetekre gondolok) és amíg ezt ki nem nőjük csak sűrűsödik a hülyeség.

De visszakanyarodva: nem csak a szülők dolga a nevelés, igenis a tanároknak is kéne, és mindenkinek, aki szem előtt van, akikről az emberek a példát veszik. Szerintem. Ennek ellenére persze igyekszem majd én is saját magam megnevelni a gyerekemet, és nem másra hárítani.
Előzmény: Luflee (22) 0 VÁLASZ
Luflee 2008. 09. 25. 14:39 | #22
Ja es kimaradt elozo hozzaszolasombol, a felfogasod reg rossz!
A szulo feladata a neveles ! De mai rohano vilagban az a tendencia, hogy mivel mindenki dolgozik es nem er ra, fogja es berakja a gyereket mar mihamarabb a bolcsodebe h visszatudjon menni dolgozni, es azt varja, hogy majd ott megnevelik!
A tehetosebb szulok maganovodaba vagy csaladinapkozibe pakolja be a gyereket, ahol azert fizet ki havonta 40-100 ezer forintot, hogy megneveljek a gyereket, es ezt ki is mondja.
Előzmény: ismeretlen (11) 0 VÁLASZ
Luflee 2008. 09. 25. 14:36 | #21
Na ez mind szep es jo, blablabla, nem fejtem ki a velemenyem, majd lesz mas aki megteszi, viszont akkor csak egy kerdesem lenne hozzad. Ha olyan nagyon hatranyos szocialis helyzetben lennel, meg minden teren, de tegyuk fel hogy jo ember vagy es nem akarsz lopni, vagy csak azert lopsz idonkent egy-egy kilo kenyeret, hogy eletben maradj, akkor vallalnal gyereket ? Ha joszandeku vagy, akkor nem hiszem, a meg a segelykell akkor igen, de akik a segelyek miatt " vallalnak " gyereket, azok nem hiszem h a joszandeku fajtabol szarmaznak.
Előzmény: ismeretlen (11) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2008. 09. 25. 14:22 | #20
kényszermunka
Előzmény: lokko (18) 0 VÁLASZ
|-=O=-| 2008. 09. 25. 14:18 | #19
És hogy csökkented a mondjuk többmilliós kárt pár tízezres segélyből? ;)
Egy életre meg kéne szüntetni segélyt, nem csökkenteni...
Előzmény: lokko (18) 0 VÁLASZ
lokko 2008. 09. 25. 14:16 | #18
teljes anyagi felelőség? ahhoz be kellene tudni hajtani valamit rajtuk hogy érvényesüljön a büntetés ... de a putriból mit hajtasz be, ami felmérhető lenne vagyonnak ???
Előzmény: közlegény (14) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 09. 25. 14:06 | #17
Mai hír:
Tanárt ütött egy feldühödött cigány család Kocsordon
http://hir.ize.hu/comments.php?post_id=10052
Bakeyoo 2008. 09. 25. 14:03 | #16
Két alapvető fogalom hiányzik ma rengeteg gyerek értékrendjéből: a tisztelet és az alázat. Ezt leginkább a tanár-diák kapcsolatra lehetne ráhúzni, de otthon a családban, a szülővel szemben ugyanúgy érvényes már manapság. Ez viszont teljes mértékben a szülő hibája.
mumus 2008. 09. 25. 14:02 | #15
utalom azt a szot hogy puja/pulya :D nem vagy veletlen kelet MOi ? :D
Előzmény: lokko (10) 0 VÁLASZ
közlegény
közlegény 2008. 09. 25. 13:45 | #14
ismeretlen:
Hát az iskola már nem igen nevelhet, mert a szülők aztán jól megnevelik a tanárokat, és igazad van, ahol ilyen a morál ezt látják a szülőktől, ők is ilyenek lesznek. Éppen ezért más a helyzet Japánban, mert ott olyan környezet veszi körül a gyerekeket, h. nincs szükség pofozásra, elég, ha látja a példát. Persze ott sem egyformák az emberek (úgy második nekifutásra, európai szemmel :))
lokko:
a családi pótlék "csak" egy tétel (bár jelentős), valamennyi juttatásra ki kellene vetni, az okozott kárért pedig teljes anyagi felelőséggel tartoznának a szülők (vagy gyámok).
na ennyi, nem okoskodok többet, ez bonyolultabb ok okozati viszony, minthogy én megoldást találjak.
Winterborn 2008. 09. 25. 13:40 | #13
Amelyik kölök nem tudja öt évesen, hogy elvenni mástól azt ami nem az övé ROSSZ, kínozzák halálra.
Penge70 2008. 09. 25. 13:30 | #12
Kedves Ismeretlen, 100%-ig egyetértek veled, sajnos ez az igazság !!!
ismeretlen 2008. 09. 25. 13:17 | #11
Ó hát igen, az működik a nem hátrányos szociális és társadalmi helyzetben élő, és nem kisebbségben, és szegregáltságban élő emberekre. Igen. Mert nekem letörték volna a kezem ha lopok, de hamarabb megtanították, hogy nem szbad, mint hogy eszembe jutott volna. De ott ahol már az apja anyja, és annak is az apja anyja ugyanezt csinálta, ott hogy várjuk el hogy megtanítsák azt hogy ne lopj. pffff ez olyan utopisztikus, és túl sok elvárás szegényekkel szemben, mert nap mint nap sokkal fontosabb dolgokkal kell megküzdeniük, mint hogy neveljék a gyereket, főleg jóra. Csak azt nem értem, hogy pl. a japánok nem nevelik a gyerekeket egyáltalán, ott a kisgyerek a szent, ha fejberúgja a nagymamát akkor is csak azt mondják, hogy de eleven ez a gyerek, és valahogy mégse ilyenek. Jó azok sem normálisak, de legalább máshogy. A másik amit nem értek, hogy a cigányok híresen vallásosak, hát hogy a picsába nem olvasták akkor a tízparancsolatot? vagy nem olvasták legalább fel nekik, ha nem tudnak olvasni.

De ez a nevelés kérdés sajnos nem csak rájuk vonatkozik ám. Sajnos egyre jobban az látszik, hogy senkit nem nevelnek meg rendesen. se szülők, se iskola, se tanár, se ugye példaképet nem kapnak a gyerekek (tévéből, zenéből, politikusoktól ppffff. ) szóval azt látják mindent lehet és lehet is. hát még ha cigány az ember.
Előzmény: Luflee (9) 0 VÁLASZ
lokko 2008. 09. 25. 13:01 | #10
nekem erre a jelenségre régóta van egy ötletem:
a fiatalkorúak által elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megítélt kárértékének többszörösét meghaladó értékben csökkentse az állam a gyerek után járó családi pótlékot.

így egyszerűen anyagilag nem érné meg lopásra nevelni a pujákat ... és ha valamit értenek a világból ők is, az az hogy mi az ami megéri és mi az, ami nem ...
Luflee 2008. 09. 25. 12:50 | #9
vagy csak siman RENDESEN kene nevelni minden gyereket...?
Előzmény: ismeretlen (7) 0 VÁLASZ
Szosztar 2008. 09. 25. 12:42 | #8
Kicsit kiegészítem amit írtam: Ilyen eseteknél nem csak a gyereket, de a szülőket is felelősségre vonnám!
ismeretlen 2008. 09. 25. 12:26 | #7
Szerintem meg mindenkit kéne büntetni, javítani, piszológushoz járatni, főbe lőni, kortól és tettől függően
Előzmény: Szosztar (5) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 09. 25. 12:23 | #6
A 13 évest meg egy 17 éves bízta meg egy felnőtt férfi megbízásából.
:DDD
Szosztar 2008. 09. 25. 12:22 | #5
Azért a 13 éves gyerek megérdemelné, hogy lecsukják, mert pontosan tudta, hogy mit csinált! Nem lenne rossz a korhatárt kitolni 12 éves korig. Szerintem.
Schabee 2008. 09. 25. 11:47 | #4
igazság szerint én már ezen meg sem lepődök
de mivel ez itt történt borsodban elég nagy a valószínűsége h CIGÁNYOK (a roma szót én nem ismerem, és nem általánosítok) voltak :S
ramalama 2008. 09. 25. 11:05 | #3
Na igen, ettől gusztustalan.. egyértelmű, hogy egy 5 éves gyerek, etnikumtól függetlenül még képtelen rá hogy felfogja, hogy ez bűncselekmény. És pont a korukból adódóan kihasználhatóak.. a szülőket viszont szívesen elővenném. Robin Hood ide vagy oda, kétlem, hogy 5 éveseknek ilyesmin járna az esze...undorító
Előzmény: ismeretlen (2) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 09. 25. 10:58 | #2
jajj már miért kell szegényekre egyből rámondani, más is tudja hogy a gyereket nem lehet büntetni nem csak a cigányok ilyen okosak (amúgy nekem is mondjuk ez volt a második gondolatom) az első meg hogy szegény kiskölykök, lehet hogy ők fel se fogját, fogták
Előzmény: halacska (1) 0 VÁLASZ
halacska 2008. 09. 25. 10:40 | #1
biztos nem cigányok voltak...