Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
inthemood4ska 2008. 08. 30. 17:05 | #45
Gyönyörű képek, biztos nagyon jó volt a hangulat!:) Sajnálom, hogy nem lehettem ott.
CRaPtRaSH 2008. 08. 26. 20:07 | #44
T'odmit? én meg rád vagyok büszke, meg a hozzád hasonló felfogásúakra... ;]
Előzmény: Zs. (42) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 08. 26. 19:57 | #43
ne mondd meg nekem hogy én hogy érezzek jó? meg kb senki ne mondja meg.úgylátszik nagy magyar létedre mégis csakén érek többet nálad mivel én nem vagdalkozok ilyen győzikés baromságokkal, mikor nem is ismerlek.. pf. szánalmas mennyire azt hiszik az emberek, hogy ennyire általánosítani kell :D a magyarság meg a győzike között semmi nincs szerinted? :D na ennyit rólatok meg az idióta divatelveitekről... grat. te beszélsz erkölcsről? láttatlanban agymosott fruskázol.... nagy magyar :DD
Előzmény: Zs. (42) 0 VÁLASZ
Zs. 2008. 08. 26. 19:15 | #42
Kíváncsi lennék az értékrendedre, hogy mik azok a dolgok amik számodra jelentenek valamit. Én büszke vagyok arra hogy magyar vagyok, ha pedig te nem érzed magad annak, akkor legyél egy erkölcsi gyökerek nélküli kozmopolita, egy agymosott kis fruska amilyennek ŐK akarnak... Legyen számodra az a legnagyobb hír a TV-ben h Gőzeke milyen tigrismintás Lamborghinit vett Bejának és hogy melyik bulvárhősnő milyen implantátumot rakatott be magának. Nyugodtan szard le pl. hogy a férfi vízilabdaválogatott nyert most egy aranyat az Olimpián...

Tisztán látszik, hogy a néphülyítés itt a legnagyobb az egész világon, mert más országokban nem tudták kiírtani a hazaszeretetet.

Nemrég voltam a Kecskeméti repülős-napokon, ahol volt egy olasz kötelékrepülő csoport, ami alatt a század parancsnoka kommentálta a látnivalókat. Sokszor volt benne olyan kijelentés, melyet még a hülye is felfoghatott, hogy mennyi büszke arra, hogy ő olasznak mondhatja magát. De nemcsak az olaszok voltak büszkék a származásukra, hanem a törökök, románok, stb. náció tagjai.

De ez csak falrahányt borsó, mert a többség úgyis le fog hurrogni hogy: "mocskos fasiszta". Mert aki magyarnak tartja magát az már csak fasiszta lehet...:p
Előzmény: Purple (25) 0 VÁLASZ
botisoft 2008. 08. 20. 18:04 | #41
a lesz egy sz ...csak mesélem....
Előzmény: sahinel (40) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 08. 19. 14:00 | #40
tudománysosan elfogadott tényeket nem nagyon hallani ilyen témában. Az hogy hallunk dogokat, és tudományosan bebizonyítunk valamit nagyon nem mindegy. Konkrét leletekről valsz hallanánk a médiában is mert ez nagy hír lenne. Amit mondtam hogy ennyi erővel az oroszokkal, kínaiakkal, japánokkal is valamilyen szinten kapcsolatba kerültünk, és lehet maradtak is ott az ősi magyarokból, de ettől még nem leszek kínai, japán, stb. Ha utánnaolvasol van ahol pl ez a véleménye egy kutatónak:

"A hun-magyar rokonság kérdésére történészként tudok érdemben válaszolni, előbb azonban egy meghatározó nyelvészeti érvet elmondanék. Ucsiraltu mongol nyelvész azt állítja, hogy a magyar és a mongol nyelvben meglévő hasonlóságok amiatt vannak, mert mindkét nép a hun birodalom része volt. Ezt az álláspontot egyébként több magyar nyelvész (Fogarasi János, Munkácsi Bernát, Szentkatolnai Bálint Gábor, stb.) is osztotta korábban, csak elméletük azóta feledésbe merült."

És mikor folytatja, akkor még több hasonlóság van, de valószínűleg mi egy törzs voltunk a hun-oknál mint magyarok, de erről nem tudunk még túl sokat. Olvasgatni lehet, de konkrét bizonyítékok kellenének.

boogieman-t meg ha nem érted miért oltottam le akkor veled is gond lehet. A csökkent értelmi szinvonalával "liberális szdsz-es gennyedék" nagyon okos hozzászólása volt, és korrektül elmagyarázta miért is igaz amit ő gondol.... Vagy attól lessz igaz hogy ő lovakat utaztatott a helyszínre és beöltözött korhű ruhákba? A hozzászólásom után te is elkezdted megmagyarázni, és nem politikai gyükérséggel jöttél, és nem kuraanyázol. Ezt hívják kommunikációnak.
Előzmény: cskaroly (36) 0 VÁLASZ
sariatti 2008. 08. 19. 10:36 | #39
"tökötök van nem lovatok, azal utánozátok a lódobogást"
spiritmonger 2008. 08. 19. 09:04 | #38
hehe, szerintem igazad van.

amúgy meg a nyelvrokonságról csak annyit, hogy volt egy észt osztálytársam, és 2 hónap alatt teljesen megtanult magyarul, szépen, érthetően beszélt, értette a poénokat (!) is. amúgy meg nagyon sok közös szavunk van. viszont volt egy vietnámi osztálytársam is, neki valahogy soha nem jött ez a bravúr össze, amikor elment, még mindig csak pár mondatnál tartott, amik elég nehezen kivehetők voltak....
Előzmény: ismeretlen (37) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 08. 19. 08:55 | #37
Hát barátom, örülök, hogy te tiszta szívű, igaz és okos magyarként, így meg tudod ítélni a mások hovatartozását, és főleg annak, hogy ennyire tiszteletben tartod más véleményét. Amúgy nagyot tévedtél nem vagyok szdsz-es, se, és más se. Csak úgy gondolom, nem attól leszünk magyarok, hogy egy-két történelmi időt kiemelünk, és abban révedünk el. Gondolok itt az ezer éves puszta-érzésre, az alig kétszáz éves matyónépi érzésre, stb. Szóval, szerintem jogosan érezhetem attól magyarnak én is magam, hogy mondjuk itt élek, nem vándorlok külföldre, nem verem szét a hazámat, nem veszek Szlovákiában autót, ha külföldre megyek visszajövök, hogy magyar iskolában tanultam, hogy inkább magyar terméket veszek meg, mint külföldit, hogy azt a paprikát veszem meg, amiben nagyobb százalékban van magyar paprika, hogy amint eleink is, együtt élek más népekkel, máshogy gondolkodókkal, hogy nem akarom kiírtani mindazt, aki másképp vélekedik, mint én, már csak azért se, hogy ne legyek egyedül elszigelten, stb. stb. stb. Nagyon sok formája van annak, ki hogy tud magyar lenni, nem csak a tarsoly-hordás, a nyílazás, és az anyázás az egyetlen mód. És ki tagadta meg a múltját? hol olvastál olyat tőlem, de honnan tudod mi a múltad? azért mert, most ezt fogadták el, vagy ez a trendi? 50 éve még más volt, és 50 év múlva is más lesz. De nekem ne akard megszabni, hogy azért megy és főleg én miattam tönkre az ország, mert én nem járok nyilazni. Vagy csak mert nem kiabálok nagy dolgokat, nem döngetem a mellem, hanem csöndben teszem a dolgom, akármilyen nehéz is.

Arról már nem is szólok, hogy én szerintem meg az ilyen hozzáállás teszi tönkre hazánkat, mint a tiéd, hogy rohadjon meg mindenki, aki nem olyan, mint amit szeretnél. Ennek ellenére, mégse teszlek skatulyába, hogy te biztos ilyen vagy, vagy olyan.
Előzmény: boogieman (34) 0 VÁLASZ
cskaroly 2008. 08. 19. 07:56 | #36
Nem mintha ez olyan sokkal magasabb színvonalú hozzászólás lett volna, már ne haragudj meg. A bizonyítékok egész tárházát találod akár a neten is, ha kicsit utánanézel. Igazából nem is tudom mit akartál mondani azon kívül, hogy boogieman-t lehúzod. Kár, hogy ilyen adok-kapok lett ebből a posztból, elég ígéretesnek tűnt elsőre. Egyébként most nyári hír, hogy Ürümcsiben, azaz Nyugat-Kínában nyelvészek bebizonyították az önálló hun nyelv létezését. Igaz az ottani hunokkal nem vagyunk (voltunk) olyan szoros kapcsolatban, mint nyugatiakkal, de elég meggyőző a hun abc és a rovás abc 70%-os egyezése, meg a nyelvtani szabályok ijesztő közelsége. Ez persze nem jelenti azt, hogy most Magyarországon tősgyökeres hunok laknának, sőt Ürümcsiben sem. Folyamatában kell nézni az ilyesmit. Ennyit a Kína példáról, szerencsére az utóbbi időben elég könnyű utánaolvasni, bár elismerem, a kókler is elég sok, mint minden egyéb területen. Egyébként meg aki nem érzi magyarnak magát, mert itt kitolnak vele, és nem úgy érzi, hogy inkább ezt kellene megváltoztatni, az tegyen belátása szerint. Pusztán személyes kérésem, hogy a fikázást ebben az esetben kerülje, és nem bántólag mondom, de hozzászólás előtt egy kicsit netezzen az ügyben, hátha értelmesebb lesz tőle a dolog... Köszi!
Előzmény: sahinel (35) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 08. 19. 01:27 | #35
Nem tudom te hová sorolod magad, de abból ahogy beszélsz inkább meg sem szólalj. Attól hogy a kapanyél lóg ki a szádon még nem tartalak nagyobb magyarnak mint "ismeretlent". A japánokkal is genetikailag hasonlók vagyunk. A másik hogy kérdéseket tesz fel. Tehát honnan tudhatjuk hogy van rokonság? Hinni lehet sokmindenben, de bizonyíték?? A japánokkal is rokonságban vagyunk genetikailag, akkor ők is magyarok? vagy mi vagyunk japánok? Kínában is találtak nyomokat, hogy talán arrafelé jöttünk, de konkrét bizonyítékokkal ha jól tudom még senki nem állt elő. Inkább válaszolj a kérdéseire, és győzd meg mint aberrált módon viselkedni.
Előzmény: boogieman (34) 0 VÁLASZ
boogieman 2008. 08. 19. 00:44 | #34
bár nem olvastam "ismeretlen"összes kommentjét de abból a párból is eltudom dönteni,h egy liberális szdsz-es gennyedék.az ilyen emberek miatt megy tönkre ez az ország:saját múltjukat tagadják meg és ez egy nép végzete,ha elfelejti múltját.jómagam és barátaim is részt vettünk ezen a rendezvényen mint lovasíjászok.volt is 3 bemutatónk de semmien pénzt vagy szolgáltatást nem kértünk,saját költségen vittük oda a lovakat(ez kb 150km-et jelent loszálítóval),ész őszíntén örülök,h van még ennyi magyar ember.én ismertem az egyik föszervezőt és ő azt mondta,h sombaton kb 25ezren voltak,pénteken 20ezren és ez szerintem jelent valamit.szerintem kiváló rendezvény volt.
Dralisz 2008. 08. 18. 23:10 | #33
Bennem a hazaszeretet ott véget ért, hogy megláttam a 60%os jövedelmi adót. A hamarosan készülő terveimre. ( évi több milliárd bevétellel) Ígyhát ahogy tehetem elhúzok innét. Nekem olcsóbb csinálni egy külföldi céget ahol az adó meg sem közelíti még a 10%ot sem. Ennyi pénznél szerintem bárki letagadná azt is hogy valaha is köze volt a magyarokhoz.
Amíg az állam nem képes beosztani, hogy mit csináljon az emberek adójával. Lenyúlják meg mittomén. Én azért nem vagyok hajlandó dolgozni, hogy mások luxusvillát vegyenek belöle meg yachtokat. Ráadásúl úgy hogy én nekik szinte semmit nem köszönhetek.
Előzmény: Purple (29) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 08. 18. 23:09 | #32
egységes véleményt a népnek...
Bakeyoo 2008. 08. 18. 23:07 | #31
Ezt a posztot is ügyesen összefostátok. Grat!
Dralisz 2008. 08. 18. 23:04 | #30
Nekünk még valahol megvan a kutyabőr a családfával meg a nemesi múlttal(legalábbis nekem ezt mondják) ,de annyit nem ér , hogy leporoljad. A jövőn nem változtat a múlt.
Előzmény: Laci (26) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 08. 18. 23:03 | #29
erre meg azt fogják írni, hogy de mert hazaszeretet meg becsület satöbbi. és? lehet bennük meg azok az értékek meg értékrend nincs meg mint bennünk.. jó ez egó volt, de gondolom érted a lényegét...
Előzmény: Dralisz (27) 0 VÁLASZ
banyai 2008. 08. 18. 23:00 | #28
Nem veled van a baj, csak hiányoznak a tapasztalásaid a világnak erről a részéről.
Én ehhez a "társadalomhoz" tartozok: engem már védett és segített meg ez a világ. És tudom, hogy ha szükségem lesz rá biztosan lesznek segítők a hátam mögött. Barátaim általában több gyereket vállalnak, mint az átlag. És az összes hozzánk tartozó végzős egyetemista (köztük én is) itthon marad. A törvény valóban nem fog megvédeni, mert az a római és nem a magyar jogból ered. Ezért kell(ene) egymást védenünk. Mi ezt a rendezvényt önerőből megcsináltuk állambácsi nélkül. Közgazdaságtanilag ez lehetetlen lett volna...
Ha így "csodát" tudunk csinálni, akkor lehet, hogy ez egy járható út? Mert ezen kívül én is csak kétségbeejtő dolgokat látok. Nem kell ugyanígy gondolkodni, a más vélemény is ugyanolyan értékes, de jószándékkal javaslom, hogy ismerd meg jobban ezt a közösséget, hátha látsz egy olyan helyet amihez ÉRDEMES tartozni.
Előzmény: Dralisz (24) 0 VÁLASZ
Dralisz 2008. 08. 18. 22:59 | #27
Erről beszélek. Akik felteszik a kokárdát azokban lehet több az orosz vér meg a török, mint a magyar. És ez csak 2 másik nép a többi kisebbség mellett akik hazánkban élnek.
Előzmény: Purple (25) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 08. 18. 22:56 | #26
Szomorú lettem. Lipitlotty jut eszembe Csokonay Karnyónéjából, amint azt mondja: "E szűk pantalló (nem csikós gatya!) alatt nemes szív dobog". Nem tudom kinek mije hol, milyen magasan dobog, itthon-e, vagy máshol, kiért, miért ver hevesebben. Az sem baj, hogy Te személy szerint nem érzed magad magyarnak. Ha nem, hát nem. Amint mondod, az a baj, hogy nem vagy egyedi eset. Én hivatalosan mai napig nem vagyok magyar csupán egy az "együtt élő nemzetiségiek" közül, mégis kicsordul a könnyem, ha Cseh Lacit a dobogón látom...
Előzmény: Dralisz (24) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 08. 18. 22:46 | #25
én tökéletesen egyetértek veled, bántanak is miatta eleget, de nem tud meghatni, mert szerintem se ezzel megyünk előre. ok lehet valakinek ezek az értékek meg ezen filózik egész nap, hogy mekkora magyar, szíve joga. nekem mások az értékes dolgok, kész. én kokárdát sem teszek magamra. ettől függetlenül nem vagyok szarabb ember szerintem, max puffognak egy sort miatta, mert ezek az elvi értékek.... :D
Előzmény: Dralisz (24) 0 VÁLASZ
Dralisz 2008. 08. 18. 22:39 | #24
Ezt mind értem én. Barátnőm bátyja is hagyományörző. Csinál tarsojt meg ilyeneket.
Ezekszerint velem van a baj, hogy nem akarok én semmihez és senkihez tartozni. Legalábbis nem érzem én ,hogy valami fontos lenne. Én nem érzem, hogy magyar lennék. Mivel engem eddig 1x sem védett meg a törvény se más, amikor kellett volna. Főleg ha most megnézed az "országunk" felépítését, a végzős egyetemisták nagy része alig ha marad ebben az országban. Be kell látnunk az ország elöregszik. Hagyomány örzéssel nem hiszem, hogy ezt a helyzetet meg lehetne akadájozni. Ha érted mire célzok.
Előzmény: banyai (23) 0 VÁLASZ
banyai 2008. 08. 18. 22:25 | #23
Kedves Dralisz!
Pár gondolat:
Valóban nem az a fontos egy ilyen rendezvényen, hogy milyen régi dolgokat csinálunk, hanem az, hogy a folymatos, és szervesen egymásba fonódó hagyomány egy-egy szeletét felmutassuk. Ez egyrészt a kis lelkünknek ad némi pluszt, erősíti bennünk az érzést, hogy nem vagyunk senkik ("ha régen sikerült, újra sikerülhet"), másrészt a hagyományunk valós értékeket termelt ki, amiket nem kellene veszni hagyjunk (Kézzelfogható példa: a képen látható magyar nyereg szerkezetileg gyakorlatilag megegyezik a modern túra- és rendőrnyergekkel, amik az igazán magasszintű lovas alkalmazásokat teszik lehetővé. Ennek ellenére a 20. században elterjedt nálunk a jóval primitívebb angol nyeregtípus, puszta sznobériából. Az ilyen rendezvények hatására kezdtünk el újra minőségi nyergeket gyártani.)
Azért nem az őskor hagyományait próbáljuk megélni, mert onnan nem tudunk se lelki táplálékot szerezni, se valós tudásokat feleleveníteni.
Amúgy a csikós bőgatya cseppet előnyösebb mint a szűk farmeres divat, már ha a nemzőképességedre gondolsz. Illetve a skótokat se nézi senki hülyének a kilt miatt...
És hogy mi lesz 1000 év múlva? A világon állítólag csak 6 államalakulat van ami 1000 évnél idősebb... Ha így folytatjuk egész jó helyet érhetünk el a "toplistán". Ezzel szemben aki elveszítette a hagyományai általában rövid úton eltűnt a térképről.

Előzmény: Dralisz (20) 0 VÁLASZ
babapiskóta 2008. 08. 18. 22:17 | #22
Persze, hogy kell gondolkozni a jövőn is! (És a találkozó résztvevői részben ezt is tették.) Mert ha nem foglalkozunk vele, akkor a magyarság eltűnik, és nem lesz aki az anyanyelvén szól az ük-ükunokámhoz azon az űrállomáson...
Előzmény: Dralisz (20) 0 VÁLASZ
babapiskóta 2008. 08. 18. 22:06 | #21
Nem olyan rég összetalálkoztam egy kazahsztáni emberrel, mikor európát jártam. Nagyszerű érzés volt, hogy szinte rokonként üdvözölt, és hihetetlen volt tőle hallgani a magyarok őstörténetét...
Sajnálom, hogy a talákozóra nem tudtam elmenni.
Dralisz 2008. 08. 18. 21:58 | #20
Nem a múltban kéne keresgélni állandóan , hanem a jövőn godnolkozni, hogy legyen-e...
Ilyenkor mindig elgondolkodok, hogy mi lesz 1000 év múlva? Értem én, hogy szépek a hagyományok meg minden, de az űrállomásokon is csikós ruhába meg ilyen íjakkal lóháton fognak közlekedni???
Ennyi erővel ősembereknek a hagyományait is őrizhetnénk. Kőfegyverekkel ugrálni egy tűz körül minden évben 1x. :D
banyai 2008. 08. 18. 21:45 | #19
A tudományos eredményekről:
http://www.kurultaj.hu/eredmenyek
Akit tényleg érdekel a háttér, érdemes végigböngészni az egész honlapot.
Amúgy a madjarok (ők szép tisztán "magyar"-nak ejtik) kazak nyelven beszélnek (türk nyelv, viszonylag sok egyezés/hasonlóság a magyarral).

És köszönjük az elismerő hozzászólásokat...
sariatti 2008. 08. 18. 20:47 | #18
csak annyit kérdeznék :" honnan van tökötök???!"
Laci 2008. 08. 18. 20:16 | #17
Én sajnos nem lehettem ott, késve is olvastam az eseményről, de. Már Jókai is kigúnyolta a rokonságot pusztán szavak alapján keresőket (Kambizez - kan biz ez!; piramis - peremes, stb.).
Hogy a majdar lovas nép (volt), öltözékük, jurtájuk, íjuk olyan mint eleinké, azt látjuk a képekről; a népdalaikat kellene még tanulmányozni s a nyelvüknek azt a részét, amely olyan ősi fogalmakkal foglalkozik mint apa, anya, ló, patkó, fű, sátor, nyíl, tegez, stb. (ne felejtsük el azt se, hogy a földrajzi nevek élnek a legtovább (pl. egy Jalomica nevű folyó szláv lakosságra utal). Minél több hasonlóságot talál valaki két nép között, annál valószínűbb a közös eredet, rokonság.
Előzmény: Stickhorse (16) 0 VÁLASZ
Stickhorse 2008. 08. 18. 19:52 | #16
cskaroly, ott a pont. A magyar nép nyugati országokban elterjedt "hun"-nal kezdődő elnevezésekkel ellentétben őseink népét még a "magyar"-hoz hasonlító szavakkal illették, szal ebben a rokonságban tényleg lehet valami. A nyelvrokonságot tényleg ne keverjük ide, bár az is érdekes kérdés, h az Európában olyan hosszú ideig nagy jelentőségű Magyar Birodalomban miért nem az indoeurópai nyelvekhez hasonló nyelv alakult ki...Egy biztos, nem nyugatról tévedtünk ide, de származásunk még így sem biztos...Olvastam már olyan elméleteket is (hozzáteszem, látok benne igazságot) h nem származtathatjuk magunkat egy néptől, ugyanis a Kárpát-medencébe törzsszövetségként érkeztünk, a szövetséget kötő tőrzsek pedig különböző keleti hordák elől menekültek nyugatra, és egyáltalán nem biztos, h mind egy területről verődtek össze. A helyzetet az is nehezíti, h egyes kutatók állítják, h talán az ősmagyar-történelemből 200 év hiányzik. Ennek ellenére származtatnak bennünket szkítáktól, és ami még érdekesebb, egyes fanatikusok szerint maguk az atlantisziak verődtek még anno a területre:D Mindezek ellenére szép dolog a hagyományőrzés, akár van alapja ennek a rokonságnak, akár nincs...az ilyen jellegű "összetartás" soha nem lehet hátrányos.
Laci 2008. 08. 18. 18:47 | #15
A képeken úgy láttam, mintha egész madjar családok is jelen lettek volna. Kár, hogy nem volt ott egy Bartók Béla valami hangrögzítővel, hogy bár csak egy "Csigabiga gyere ki" szerű gyermekdalt is tudott volna dokumentálni az ő dallamkincsükből.
aLaP 2008. 08. 18. 18:30 | #14
hasonlót akartam én is írni ...

meg még azt ,hogy ezt a rokonságot nem most fedezték fel és kezdték el ápolni . A kazakok mindig is büszkék voltak erre , nálunk viszont sokkal kevésbé ismerik a kazakokat ,és ezt a "rokonságot" ...

hasnolóságot meg nem biológusok mutatták ki ,hanem néprajz tudósok ,történelem professzorok ,ezért a DNS egyezés az "mellékes" dolog ...


cskaroly 2008. 08. 18. 18:19 | #13
Kicsit pontosítanék, ha nem gond, én is ott voltam, és nagyon tetszett. Természetesen szó nincs különösebb DNS rokonságról, mint az egyéb európai népekkel, na talán egy kicsit, de felesleges százalékokkal dobálózni. A rokonság a két nép őstörténetében és az onnan hozott kultúrájában keresendő. A szánalmas finnugor elmélet többek között ott bukik, hogy már egyre nehezebb elsüketelni azt az "apró" tényt, hogy a Turáni-alföld környékéről származunk, de ez több ezer éves dolog, nagyon régi rokonság. Azóta rajtunk is, rajtuk meg pláne átment a történelem, nyelvrokonság nemigen akad. Mesélték például, hogy a szovjet időkben egészen egyszerűen főbe lőtték azokat, akik nem oroszul beszéltek, úgyhogy érthető, hogy nagyon kevés marad meg az ő nyelv-verziójukból. A kultúrájuk egyébként fennmaradt, mint ahogy a mienk sem tűnt el teljesen az évezredek alatt, és ez a találkozó ennek a megerősítése volt, valamint azé, hogy tovább ápoljuk azokat a gyökereket, amik összekötnek bennünket (nem DNS).
A madjar-magyar szóhasonlóság ilyen aspektusból nézve már sokkal érdekesebb, ezért sántít a buta-disznó példa. Arról nem is beszélve, hogy Közép-Ázsia felé közeledve minket a magyar-madzsar-stb szavakkal azonosítanak, nyugat felé van inkább a hun-alapú elnevezés, meg ott, ahol onnan vették át (szláv nyelvek például).
Azért javaslom mindenkinek, két év múlva megint lesz, mindenképpen érdekes, tanulságos.
pepeti 2008. 08. 18. 18:17 | #12
Olyat soha senki nem mondott egy szóval se hogy a finnugoroktól származunk.
Előzmény: Ágii (5) 0 VÁLASZ
csikiri 2008. 08. 18. 16:41 | #11
a majmokkal is 99%ban megyegyezik a DNS-ünk, mégse tartanak majom - ember találkozót bográcsozással egybekötve
Előzmény: Ágii (5) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 08. 18. 16:24 | #10
Szívemből szóltál, én nem is szoktam kutatgatni, hogy honnan jöttünk, meg honnan ered a nyelvünk, és nem is érdekel, sőt, bár itt nem mindig látszik, de elmondhatom, hogy szebben is művelem, és próbálom a szép magyar beszédet fenntartani, mint sokan kis hazánkban. Épp ezért kérdezgettem itt ilyeneket, hogy minek foglalkozni ezekkel? Ezért nem értem, mi közünk a madjarokhoz vagy a finnugorokhoz. És ahogy te is írtad, hogy senki se egyenes ági leszármazottja az ősöknek, főleg, ha magamból és felmenőimből indulok ki.

A madjar szó valóban hasonlít a magyarhoz, de erre én annyit adok, mint arra a fantasztikus hasonlóságra, hogy a disznó japánul buta, erre is lehetne ám mondani, hogy itt valami turpisság van, mert miért hívják butának a buta disznókat? szóval ezek az egyezőségek, én szerintem nem sokat jelentenek, főleg ha kicsit is büszkék akarunk lenni a magyar nyelv egyediségére. Akkor ne is keressünk már hasonlót.

Előzmény: Laci (9) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 08. 18. 16:18 | #9
"Nyelvében él a nemzet" ugy-e? Minek vizsgálni a DNS-t? Évezredeken át Kárpát-medence a népek olvasztó tégelye volt. Mára már senki se mondhatja bizonnyal, hogy egyenes ági leszármazottja valakinek aki még Árpáddal jött be Vereckénél. Aki olvasta a Halotti beszédet tudhatja, hogy rengeteget változott nyelvünk. Isa, ázsiában (meg)maradt törzsi rokonainké is. De például csak az a szó is, hogy "madjar" már közelebb van (hangzásában is) a szívhez mint az a 4-5 finn szó amivel a nyelvészek győzködnek minket hal - kul stb.
Előzmény: ismeretlen (8) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 08. 18. 16:04 | #8
Ja hát ezt se tudom pontosan ám, de én még úgy tanultam, hogy a finnugor rokonság a nyelvre vonatkozik, nem a származásra, mert azt senki se gondolta komolyan, hogy a finnek, a rokonaink lennének, csak a nyelvük.
Előzmény: Ágii (5) 0 VÁLASZ
ismeretlen 2008. 08. 18. 16:02 | #7
hát én végigolvastam a róluk szóló írást, de lehet hogy ezt nem vettem észre. Azt igen, hogy kazahsztáni törzs, meg minden, de ezt az egyező DNS fejezetet nem láttam.

Na jól van így már más, hátha megegyezik a DNS-ünk akkor biztos sokkal több közünk van hozzájuk. és Melyik magyarokéval egyezik meg a DNS-ük? az ősmagyarokéval?
vagy a kunokkal, törökökkel, osztrákokkal, svábokkal, szlovákokkal, szászokkal, oroszokkal, olaszokkal, görögökkel, romákkal stb. felhígított magyar DNS-sel? Vagy melyik DNS-ük? mert hogy az írás szerint, a feleség nem lehet madjar, szóval mindenféleképpen valami "idegen" fajta. Mondjuk nem értek a DNS-hez, az is lehet hogy egy volt az ősapánk, és ezt az egyezőséget hurcibáljuk nemzedékeken át, ahogy a mongolok is Dzsingisz-kán DNS-ét.
Előzmény: Ágii (5) 0 VÁLASZ
Laci 2008. 08. 18. 15:43 | #6
Azt mondod, ott voltál. Mesélj kérlek, beszéltél-e némelyikükkel, de legalább is halltottad-e ahogy beszélnek? Érthető, sejthető, vagy legalább hangzásában, hangulatában milyen a nyelvük? (A finnugor rokonságban én sem hiszek).
Előzmény: Ágii (2) 0 VÁLASZ
Ágii 2008. 08. 18. 15:29 | #5
Most mi van?
Ez egy Kazahsztáni törzs akiknek megegyezik a DNS-e a magyarokéval, tehát mondhatni hogy a rokonaink (kamu hogy a finnugoroktól származunk).
Előzmény: ismeretlen (3) 0 VÁLASZ
csicsilla 2008. 08. 18. 15:09 | #4
én egy palimadjár vagyok...na jó ez erőletettt volt :P de nekem tetszettXD
ismeretlen 2008. 08. 18. 15:07 | #3
És kinéztek maguknak a madjar férfiak, vagy te is madjar vagy tán, és szóba se jöhet a törzsön belüli házasság?
Előzmény: Ágii (2) 0 VÁLASZ
Ágii 2008. 08. 18. 15:03 | #2
Júj én ott voltam!:) Nagyon jó volt!
ismeretlen 2008. 08. 18. 14:36 | #1
ejj be kéne egy ilyen ferdeszemű madjar leányzó.

Na de most akkor mi van, mit kell ezzel csinálnunk? kik ők, mik ők? mi közünk van hozzá, van-e közünk hozzá, hová fingjunk, vagy ne. nem értem. Oké ők a madjarok, de ennek nekünk örülnünk kéne, vagy sorsközösséget alkotni velük, mert mi is onnan jöttünk, vagy netán ők a mi őseink leszármazottjai? mert akkor fogjuk japán és mezopotámiái testvéreinket és bográcsozzunk közösen egy nagyot lóháton.