Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
noldika 2009. 01. 26. 02:54 | #201
utalom a bibliat,utalom istent,utalom jezust...barcsak mind kodde valna...utalom a kodot...:D:D
|-=O=-| 2008. 08. 05. 12:44 | #200
Pl. egy ilyen buli keretében: http://www.ize.hu/comments.php?post_id=8552 :D
Előzmény: Purple (155) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 04. 11:07 | #199
Gondoltam hogy nem érted, de nem is baj. :-) Majd egyszer vagy sohasem, mindegy. Attól még komállak. (nyugi Errtu, nyomulni azér' nem fogok ;-))

Engedjük el szerintem a témát meg egymás haját (oké, én nem szálltam le róla sokáig...).
Sajnos persze ezzel tönkreteszitek a zsíros üzletet amit a papokkal ütöttem nyélbe, ha sikerül befűzni még legalább négy idiótát. Pedig kaptam volna 40%-ot... Mivel minden vasárnap KÖTELEZŐ 4537Ft-ot adni + egyházi adó (havi 75000Ft) nem jött volna rosszul. :PPPP
(Mióta saját háztartásom van, egyszer nem fizettem egyházi adót. (fura, nem fura: én néha már röstellem is) Egy hónapban bedobok a perselybe kb. 600 Ft-ot, tudom, rengeteg, de ez van. Konkrét célra alkalmanként többetis . Még a végén jut belőle a kerületben 37 nagycsaládosnak, 42 hajléktalannak, 2-3 szeretetszolgálatnak és akár a végén a papnak is 30 fillér fejenként. Ez bizony szörnyű, de ez van, besz**tam a dumát, mit szépítsük.)
Szaisztok sokadszorra is!
Purple
Purple 2008. 08. 04. 10:46 | #198
nem mondtam, hogy el kell fogadnod :) szóval, ha hittel olvasok valamit, akkor az jó? ezt rá lehet fogni mindenre, még sem lesz tőle igaz, max elhiszem és becsapom magam. oké, én elhiszem, hogy tudnak bölcsességeket mondani, meg azt is elhiszem, hogy vannak a bibliában olyanok, amitől én jó ember leszek, ha betartom, de ez nem természetfeletti, akármennyire is ezt sugallják. oké tartsák fenn ezt a jóember imidzset, de nem kell itt a többi mese, ami úgysem igaz :S
Előzmény: kotta (197) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 04. 10:18 | #197
Csak a te kedvedért. ;-)
Posztkép: a Biblia Isten szava - mér? - mer' ez benne van a Bibilában - de mér hiszel a Bibliának? - mer az tévedhetetlen - de mér tévedhetetlen? - mer a Biblia Isten szava

A Biblia nagyon sok ember (ember!) munkája, nagyon sokféle korból. Nem tévedhetetlen, de mégis minden izében teljesen elfogadható, ha értelemmel és/vagy hittel olvasgatod. A hit szerint írói biztos kaptak valami ötletet hogy ezeket a dolgokat leírják. (az apostolok pl. attól a kereszten meghalt fickótól feladatul kapták, hogy meséljenek a történtekről, és volt köztük olyan aki ezt le is írta (Ezért, vagy csak azért mert meséltek róla, ki is nyírták mindet, de ez egy másik történet.))
Van olyan része is, amire tényleg azt mondjuk, hogy egy az egyben Isten szava. (tízparancsolat) (nem fura, hogy mindenféle emberi törvény is kimutathatóan erre van felépítve az Emberi jogok nyilatkozátától az Úttörők 12 pontjáig? külön téma lehetett volna)
Az hogy tévedhetetlen, meg minden betűjét így kell értelmezni vagy úgy: csupa emberi dolog. A fenti karika ügyes próbálkozás, de nem bizonyít semmilyen hülyeséget, mert elnagyolt dolgokra alapoz, és alapvetően úgy gondolja, hogy minden hit csak szájbarágott okoskodás, nincs értelmezési szabadsága senkinek. Emiatt téved. Nem tudok a világirodalomból még egy könyvet, amit 2 évezred óta próbál megfejteni az emberiség, és mégsem jut sokra. Talán a Védák, a Mahábhárata, a Korán? - csakhogy ezeket én nem ismerem. Viszont nem is mondvacsinált karikák alapján alkotok véleményt valamiről.
Ha még bármi érdekel titeket, keressetek egy papot, kérdezzetek tőle bátran, vagy rúgjátok tökön, ahogy tetszik. Emberként fog reagálni (pl. feljelent vagy leüt, nem is annyira vicc), de 95% tud nektek majd olyat mondani ami megfontolandó, és akármit is gondol közben rólatok, azt félreteszi és megpróbál válaszolni. Ez a munkája. A nem megfelelő papokról nem én, és nem a kereszténység egésze tehet.

Én meg minek bizonygatok bármit amit tényleg nem lehet? Bánt a korlátolt és elítélő, lenéző magatartás. Nekem muszáj mindenkit és mindent elfogadnom (hiszen én vagyok a szenteskedő, nem?), de mindenki más lehülyézhet? Valahol ez benne van mindenféle hitben, és lám még én is csak alakulok: igenis ez van, el kéne tudnom fogadni.
Előzmény: Purple (195) 0 VÁLASZ
alphadog 2008. 08. 04. 09:36 | #196
Családi és személyi szolgáltatások terén piacvezető világcég, területi képviselőt keres. Jó komminikációs készség és alapfokú latin nyelvtudás szükséges. A jelentkezésre kérjük ráírni: "plébános".
Purple
Purple 2008. 08. 03. 11:42 | #195
én azt nem értem miért pont itt kell szétszedni a hitet meg az egyházat/vallást, mikor ha rápillantunk a képre eléggé egyértelmű miről kéne szólnia a postnak. ok hit... mindenkinek más. de nem értem, hogy ami a postképen van, arról miért nem esett szó. szinte csak arról beszél mindenki, hogy jaj a hit az más, meg jaj most nem az egyházról van szó. miért nem?? mindenki támad miért vagyok egyházellenes. akkor most győzzetek meg miért ne legyek az...
focuskoma
focuskoma 2008. 08. 03. 11:05 | #194
Van egy unokatestvérem, aki jó pár éve megtért, és már elég sokat beszélgettem vele erről. Benne látom igazán, hogy mire is jó, de nem érzem, hogy nekem szükségem lenne rá. Azért írtam ezt, mert teljes mértékbe elfogadom az ilyen embereket, de attól még úgy gondolom, hogy kicsit becsapják magukat ezzel az egésszel :). A jogászos mondanivalódat végülis így is fel lehet fogni, van benne igazság, mivel minden a pénzre épül, és mindent a pénz irányít, köztük az
egyházat is. Jól tetted, hogy elmeséltél pár dolgot, csak a többségben már kialakult egy kép, és ebből kifolyólag nem is akarják megérteni a mondanivalód, mivel kitalációnak tartják (köztük én is :$). Elolvastam minden kommented, mivel szokásom mindent elolvasni, és nem mondtam egy szóval se, hogy téríteni akarsz. Azt jól látod, hogy már nem is a vallásról vitatkozunk :), és nem is vitatkoznék erről senkivel, amit már kifejtettem miért. Nagyon egyszerű a válasz arra, hogy miért nem lehet elbeszélgetni emberekkel, mert a többség egyszerűen mellébeszél.
Előzmény: kotta (192) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 03. 09:17 | #193
Hosszú szappanopera volt: "kotta szembesül az internet korlátaival." :DDD

Bár ez másik poszt témája: Neten piszok egyszerű ismerkedni, kapcsolatot tartani, de kb. olyan mint egy vak embernek a beszélgetés. Nem látod a másik metagesztusait, nem tudod mit mennyire vesz komolyan. Neten lehetetlen ugyanúgy kommunikálni mint élőben. Ez nem feltétlen rossz,de más. Talán emiatt van egy határ, amin túl már nem tudsz jutni. Poénok, üzenetek oké, de ha már vitatkozol,akkor halálra vagy ítélve, szerintem nem csak vallási témában.
Itt és máshol is viszont az emberek mégiscsak mindig megpróbálják, látható milyen eredménnyel (a már kinyírt joe gyakran eszembe jutott pl.). Nekem ehhez kellett egy év hasztalanság, van akinek több, van akinek kevesebb, van h korábban, van h később, ezen is röhöghet aki akar. Nekem mostanság viszont ez a poénkodás kevés.
Előzmény: kotta (192) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 03. 09:03 | #192
Erősködöm? :-) Elfogadom a véleményed.
viszont gondoltam elmesélek egy-két dolgot, hiszen ha már ebben élek, talán jobban ismerem nálatok. Tudod, én is mondhanám h az egész jogászat azért jött létre a földön, h az azt kitanuló emberek abból nyerészkedjenek és lehúzzák az átlagembereket, semmi másért, de ez kb. ugyanolyan erős túlzás,mint amit ti drágáim az egyházról tartotok. Jó film lehet a Zeitgeist, érdemes is megnézni, de azt hiszem ugyanúgy a homokban van a ti fejetek is, ha még az itt korábban leírt kommenteket se olvassátok végig, csak egy saját jól bejáratott véleménnyel vagytok hajlandóak foglalkozni. Annyira téves gondolat, hogy aki hisz az rögtön téríteni akar. Nem tud. Beszélgetni, mesélni tud semmi mást, még ha papról,gururól, rabbiról, szerzetesről is van szó. Szerintem így is túlragoztam, de mindegy. Már régen nem a vallásról, hanem arról tárgyalunk itt h hogyan is lehetne egyáltalán bármiről értelmesen elvitatkozgatni.
Ahogyan az látszik, itt és veletek még egy fakockáról sem megy, nem tudom miért. Hát ne erőltesd te sem, fölösleges.
Előzmény: focuskoma (190) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 08. 02. 23:59 | #191
Jah meg van egy jó kis dokumentum film, a címe: Zeitgeist. Javaslom nézd meg a vallási részt, ami a kereszténységről szól persze, és elég logikusnak hangzik.
Előzmény: focuskoma (190) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 08. 02. 23:54 | #190
A vallás nem más csupán, csak egy eszköz az emberek kontrollálására. Az egész egyház meg a pénz miatt épült rá. Aki ezt nem akarja észrevenni, az homokba dugja a fejét.
Kotta nincs azzal baj, hogy hiszel. Valószínű egyesek nem tudják elképzelni az életüket hit nélkül, vagyis kell valami amibe kapaszkodni tudjanak. És ha te már ebbe a kategóriába tartozol, akkor miért kell ennyire erősködni, mert egy biztos, ezzel semmit nem fogsz elérni. De ha ennyi idősen még nem jöttél rá, akkor sok szerencsét a további magyarázkodáshoz, hátha egyszer sikerrel jársz.
eNMi 2008. 08. 02. 19:30 | #189
nagyon csodálkoznék, ha 1 vallással/hittel/egyházzal foglalkozó posztnál nem lenne legalább 1 "most beszólok neki, jól" komment. főleg az tetszik, h a nemhivő/hitetlen/ateista/stb... miután többször is elmismétli, h én nemhiszek, mert ..., megkérdezi a hivőtől, h miért hisz. nem hiszem, h meg lehetne magyarázni, főleg nem az eleve elutasitónak. megpróbálni persze lehet, de értelme szinte semmi. én hiszek, mert jópárszor kerültem már olyan helyzetbe, h a padló is mennyei magasságokban volt (ez igy viccesen hangzik, de nem az). ha még ez sem lett volna ... . a hit magában nem rángat(ott) ki a gödörből. kell hozzá az ember és az akaratereje. de azért, ha elmondhatok 1 imát, mert ugyérzem van aki meghallgatja, akkor az megnyugtatja a lelkem. nem vagyok "gyakorló" hivő, nem kell ahoz templombajárónak lenni (főleg nem divatból), h higgyen az ember. a hit nem az egyház, a vallás, a templom, stb...
"isten országa bennetek van, nem fából és kőből épült házakban. hasítsd szét a fát, és én ott leszek, emeld fel a követ és megtalálsz." jézus(?), nag-hamadi tekercs.

1szóval (többel): én tériteni sem akarok és megmagyarázni sem azt, amit lehetetlen (szerintem).

nomeg, itt 1 csomó embernek nincs élete, ugyhogy igenjól tudja, h mi van utána ;) :) (ez 1 viccesnek szánt mondat!!!)
Előzmény: kotta (188) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 02. 14:31 | #188
Ha lesz ilyen kertem: mindenképpen! :DD

Nem igazán t'om mit is véljek a hozzáállásról, emberekről, stb. Most sztem tényleg ki kéne pihenni magam, mert ez már igen durva. (ital nélkül még sose jártam úgy h nem emlékszem mondjuk 3-4 óra történéseire, lám a héten ez is megtörtént, bár még mindig jobb a szimpla ájulásnál amit egy kolléga produkált :S)

Írtok, nem írtok, változó. Azt tudom ebből levonni h az egész dolog annyira érdekel titeket, h " most beszólok nekik, jól". Annyira viszont nagyon is érdekel. Szánalmas. Könyveknek hisztek, embereknek és életeknek, történeteknek, találkozásoknak, és főleg magatoknak viszont nem. Csúnyán különbözünk, úgy gondolom.

Az élet után honnan a francból tudjam mi van? :DDD A hitem szerint igenis van-lesz-mindig volt ott valami, ami nagyon is hasonlítani fog egy bíróságra, de a bíró te magad leszel. Van aki már életében tud ebben élni, van aki nem. Egyik sem jobb, de közös hangot nehéz találni mindkét fél múltban és jelenben elkövetett ostobaságai miatt.
Ennyi. Kérlek ne "húzzatok" ki belőlem több kommentet, mert érzem hogy csak rosszabb így.
Előzmény: bungle (187) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 08. 02. 13:51 | #187
A legközelebbi Izés találkozó kottánál lesz: http://funlist.funpic.hu/?page=attachview&message=15690&attach=3
Előzmény: izébigyó (186) 0 VÁLASZ
izébigyó 2008. 08. 02. 13:12 | #186
Szerintem annyi beígért sör után csak a pokol jöhet... :D
Előzmény: focuskoma (185) 0 VÁLASZ
focuskoma
focuskoma 2008. 08. 02. 13:04 | #185
kotta

Szeretnék kérdezni valamit tőled, nagyon érdekelne. Szerinted mi van a halál után?
kotta 2008. 08. 01. 19:10 | #184
Upsz! :DDDDDD (és ez most egy nagyon jóízű nevetés, ha esetleg összefüggést látna bárki is egy most aktuális poszttal: hát Neeeem!
Ettől függetlenül viszont befejeztem, bocs nyehőce!
Előzmény: kotta (183) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 08. 01. 17:38 | #183
Nem.
Nem és nem.
NEKEM nem. Mindenkitől bocs ha bármit is ígértem (amekkora hülye vagyok, ebben még az általam igenis számontartott sörök is benne foglaltatnak), de nem.

Ha vmi nem megy , lendülj tovább: sziasztok!
kotta 2008. 08. 01. 13:24 | #182
Térítés nem létezik. Ahogy tűzzel-vassal nem lehet, úgy szavakkal-szelídséggel sem.
Esélyt lehet adni, azzal hogy valamiről mesélsz. Az elhatározás, elfogadás, döntés viszont mindig az emberé, és ezt a legtöbb vallás legtöbb papja mára már pontosan tudja. Nehéz lecke volt idáig eljutni, és sokan talán még most sem értik, de az emberi faj folyton fejlődik, mint egy gyerek. (Árva ez a gyerek? Vagy sem? Kérdések. :-) )

Nagyon fáradt vagyok. Időt kérek.
kotta 2008. 07. 31. 16:31 | #181
Félreértettelek, bocsánat érte. Aztán olvastam mégegyszer a véleményed és rájöttem hogy te nem általánosítottál, csak jeleztél valamit. Akartam is írni, de a dolog elsikkadt, szerencsére nem érezted bántónak a választ, köszi!
(pff... lassan minden betűmért bocsánatolok meg "így érti félre, úgy gondolja majd" -módon tűnődök itt, pedig minek. :DD)

Az egyház azon emberek közössége, akiket megkereszteltek. Tagja vagyok én is, sokan-sokan olyanok is akik templom környékén se jártak. Nem létezik egy megmondó társaság, amit egyháznak hívnak. Egyszerűen a vmiben hívő emberek közössége, amelybe a belépő a keresztényeknél a keresztség. Nagyon sok fenntartásom van nekem is az egyházammal, mint közösséggel, de ezt is emberek alkotják, és az emberek hülyék. :DDD Ennek ellenére szeretek embernek lenni, és ráadásul azt gondolom h rossz ember nincs. A buddhista hívő sem rosszabb mint én, és az örök "főgonosz" Hitler is csupán ember volt.(húha mit merek mondani... de egy megáltakodott és elhülyített nyomorék térítgető paraszt vagyok...:DD Szabad ilyet is gondolni, miért ne.)
Ahogyan szabad azt is gondolni, h itt ez a két alak és mingyár keblükre ölelik egymást a többieket meg lenézik, pedig csak mindkettőt ugyanúgy átverték ezzel a hitdumával a katkók. :DDD
Előzmény: nkmedve (180) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 07. 31. 15:20 | #180
"tudományt utáljuk, sátán műve" - Nem biztos hogy van ilyen, csak az ilyen emberek reakcióiból következtettem hogy ez állhat mögötte. Vitáztam már néhány ilyen emberrel, IMDB-n kapsz gyakran ilyeneket (remélem nem számit reklámnak:) ) de alapvetően elég kevesen vannak, itt IZÉ-n még nem is láttam hasonló kommentet, csak felhoztam egy negativ példát. Amúgy a hittel semmi bajom, én is hiszek dolgokban. Elsősorban a tudományban (mérnök növendék létemre furcsa lenne ha nem lenne igy:D) de vannak spirituális és filizófiai dolgok is amiken szeretek gondolkozni. S alapvetően hiszek az emberekben, hogy nem mindenki rossz ezen a földön, még ha rengeteg gonoszságról is hallunk mostanában. Persze volt régebb is rengeteg "gazember" de akkor valahogy jobban összetartottak az emberek, mostanában pedig aki kapja marja alapon megy minden.
Az egyházakkal kapcsolatban vannak fenntartásaim, elsősorban a katolikus egyházunkkkal (aminek én is tagja vagyok). Ennek is megvan az oka, biztos túl sok pap ismerősöm volt és nagyot csalódtam bennük. Dehát ők is emberek és nagyon korlátozva vannak mindenben, úgyhogy valahol nem is csoda hogy keresik a kiskapukat ahol csak lehet. Persze ez is elkerülhető lenne, ha tényleg csak azok mennének papnak akik annak tudják áldozni az életüket s el tudják fogadni a korlátokat. Sajnos kevés az ilyen. A budhista papokat viszont nagyon tudom tisztelni, ők tényleg képesek a hitüknek áldozni az életüket.
Előzmény: kotta (179) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 12:18 | #179
A kulcsszó az ember. Igen, találkozol ilyen emberrel, mert az illető valamit csúnyán félreért, vagy éppen neki így jó, h ezt gondolja. Te pedig ebből általánosítasz valamit, szíved joga, csak elég egyszerű megoldás.Ezt a "tudományt utáljuk, sátán műve" dolgot meg még nem is hallottam, de valóban lehetett, lehet ilyen. Butaság.
Viszont láthatod: én meg nem almafáról és kígyóról beszélek, hanem az evolúcióról. Más felekezeteket nem ismerek annyira h nyilatkozni merjek róla, de a rk egyházban nincs általánosított, előírt, kötelező vélemény. Nem hiszed el gondolom, de majd rátérek erre is.
Előreszaladtunk. Még azt sem tudjuk mi az a Biblia. És mi van azokkal akik annak keletkezése előtt éltek? Hm-hm. ;-)
Előzmény: nkmedve (178) 0 VÁLASZ
nkmedve 2008. 07. 31. 11:42 | #178
Ezzel igy nincs is baj, akkor van baj mikor talalkozol olyan emberrel, aki tényleg elhiszi, hogy a föld 6000 éves, ahogy a biblia szó szerinti értelmezéséből ki lehet venni. S mind1 milyen érveket hozol fel, bebeszélik maguknak, hogy az egész tudomány egy összeesküvés amit a sátán hozott ránk, hogy az embereket megfossza a hitüktől. És a jelen világban úgy is láthatja, hogy ez igaz, mert egyre jobban mélyül az istenhivők és materialisták (mindenki nevezze ahogy tudja:) ) közti szakadék, és a hivők egyre kevesebben vannak. Az ő szemléletükben a sátán nyerésre áll és ezért még eltökéltebbek lesznek.
Előzmény: kotta (175) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 10:42 | #177
Ahha, pontosan! (Alakul... ;-))
Bármit ki lehet találni. Szerintem MINDEN valamiféle hiten alapszik. Furcsa is, hogy az emberek az eltérőségek miatt hajlandóak egymás torkának ugrani. Úgyis történelmi részekkel folytatnám, de most már tényleg elmerülök másban, különben ma is itt kell üljek nyócig. :DD

Előzmény: nyehőce (176) 0 VÁLASZ
nyehőce 2008. 07. 31. 10:30 | #176
Értem én (és még érdekel is :)), de akkor ezzel az erővel mondhatnád azt is, hogy semmi nem bizonyítható, az is lehet hogy egy mátrixban élünk, vagy akár az is, hogy te csak egy teszt alanya vagy, mi többiek mind robotok vagyunk. ;)
Előzmény: kotta (175) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 10:26 | #175
Na akkor kötözködök tovább. :DD
Tényleg nincs bizonyítva. Nem is lehet a lentebb leírt megismerési korlátok miatt. Egy folyamatra felálított elmélethez találhatsz azt igazoló konkrétumokat, de nem lehetsz biztos benne hogy a modelled pontosan és jól írja le a valóságot.
De nyugalom: az evolúciót én is elhiszem, és az egyre több előkerülő infó is elég jól alátámasztja, pontosan úgy ahogyan írod. Viszont ettől ez még csak egy modell marad.

(kitérő: Messziről kezdtem, elismerem, még messze vagyunk attól h mi a katolikus egyház (sajnos ez a fogalom sem tiszta ahogy látom, bár ez nem baj, majd eljutunk oda is). Igyekszem gyorsra venni a tempót, bár az remélem látszik, h a materializmus körül szintén nagyon sok kérdőjel van. Ezeket persze el lehet intézni azzal, h azokat még nem ismerjük, ha valakinek ez elég, az sem gond. Pont a materialista gondolkodásmód alapján viszont szükségünk van egypár információra, adatra, amiket ineónen sokan talán nem ismernek. Ettől sajnos most még nem is olyan izgi az egész, de át kell rágnunk magunkat rajta, mert szerintem kell a megértéshez. Este folytatom, muszáj vmiből élni is. :DD)
Előzmény: nyehőce (174) 0 VÁLASZ
nyehőce 2008. 07. 31. 10:07 | #174
Köszi kotta, igazán megtisztelő! :)
Egyébként nem iróniából vagy "a markomba röhögve" kérdeztem, tényleg érdekel.

Az evolúcióról egyébként rengeteg bizonyíték van, azt szerintem kár lenne firtatni, még ez az oldal se megy bele teljesen részletesen, hiszen a szakirodalom hatalmas a témában, de a főbb pontokat kiemelik:
http://www.freeweb.hu/ateizmus/evobizo.html
Előzmény: kotta (159) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 09:58 | #173
Még egy röpke reggeli gondolat a dogmákról, csak mert épp eszembe jutott: nyilvánvalóan nekem sem kell bizonygatni a gravitáció létezését. Így ismertük meg a világot, ezt a szabályt tudjuk felállítani rá. Akkor ez mi? Létezik olyan hogy tudományos dogma? Szerintem létezik: valami olyasmi - ahogy én gondolom - hogy mivel most itt tartunk, ennyi adat és információ áll rendelkezésünkre, vegyük egy olyan alapelvnek, amiből tovább építkezhetünk. A gravitációnál pl. ez prímán működik, ennek segítségével sok-sok más is megmagyarázhatóvá vált. Viszont nem lehet bizonyítani, hogy nem valamilyen más folyamatok zajlanak le valójában. Vagy hogy a most ismert formában nem is létezik. Bár ez talán mindegy is: dogma. "hülye aki nem hiszi el hogy így van" :DDD
Na szép napot, elég az agymenésből. :DDD
Előzmény: Erunder (169) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 00:34 | #172
Jay meg Néma Bob alakját jól ismerem máshonnan, illetve lehet h mégsem olyan jól, mert eddig úgy tudtam, létük csak arról szól, h füvezz és tegyél mindenre magasról. :-) Az utóbbit el is tudnám fogadni. ;-)
Az h vki katkónak (bocs: katolikus hívőnek :D) mondja magát, nem különösebben hat meg. Éveken át pl. Madonna is ezt állította, aztán csak átnyergelt kabbalára, ami szimplán a hagyományos zsidó hit megcsúfolása, de ez most nem érdekes. A film viszont érdekes lehet, mint ahogyan a "Krisztus utolsó megkísértése" vagy az "Úristenkukacmennyponthu" is az. Egyik kedvencem pedig az itt már sokat idézett "Brian élete". És miért nem fújolom ezeket? ...
Mondom hogy nem értetek valamit. ;-)
Előzmény: CRaPtRaSH (171) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 07. 31. 00:13 | #171
Előzmény: kotta (170) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 31. 00:08 | #170
Én nem tanultam vallástudományt, de sejtem az eddigi (bevallottan hiányos) információimból h a Dogma ismét egy a sorban azok közül a filmek közül amik az elbolondított hívőkről és a rajtuk élősködő emberekről szól. Ilyen van, akár r.k.-n belül is, de éppenséggel pont az ilyesféle általánosító előítéletek miatt is gondoltam úgy h nem árt árnyalni a képet.
És a filmet megígérem, pótolni fogom, mert ezejk után tényleg érdekel. Ahogyan valaki itt találóan megállapította: ha vki hisz vmiben, nem igazán tudod "kiszedni" onnan. Mint ahogyan "berángatni" sem, de erről még később szeretnék szólni.
Az eddig felvetett dolgok már elegek ahhoz h vki az életét tegye rá ezek kutatására, bármelyik "félnek" is akarna bizonyítani. Dogmákról azért sem beszéltem, mert nem tudom melyek azok. Mondtam is már: nem vagyok semmiféle űberhívő aki most jól megmondja. Hiszek valamiben, és mivel vki erről érdeklődött, írok róla. Talán nehéz elhinni, de nincs térítő szándékom. Hirdetés? Senki sem kért vagy utasított rá soha, és tán ezt sem értitek, de majd elmagyarázom. :-)
És örülök ha valaki figyel. (Bár ha már elszántam magam,az se érdekel, ha senki se olvassa el ezeket. Döntöttem és kész.)
Előzmény: Erunder (169) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 23:37 | #169
A filmet pótold be mrt jó és a vallást is más szemszögből fogod látni utánna.
A dogma isteni kinyilatkoztatás. Gyakorlatilag az amit te is mondtál.
Én tanultam vallástudományt fél évig és kettest kaptam belőle :) nem is szeretek nagyon beszélni ebben a témában :)
Előzmény: kotta (168) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 30. 23:31 | #168
Nem láttam. És lehet h ez sajnálatos, de a létező és a róm. kat. vallás szerint is hirdetett dogmákról sem tudok sokat.
Dogma, amennire tudom,annyit tesz, h "hidd el mer' ez így van, és ha nem hiszed el hülye vagy". Nagyon nem tudom összeegyeztetni azzal amit én erről gondolok, és simán lehet h megint valaminek a félreértéséről van szó. komolyan nem tudom.
Még annyi, h azért filózok az írogatáson annyit, mert holtbiztos h egy csomó ember (legyen a csomó=mondjuk 3 :DDD), rajtam keresztül alkot véleményt egy dologról, ami szerintem nem feltétlen rólam, és az itt leírt véleményemről szól. Igyekszem erre majd jobban rávilágítani, de ehhez még sajna sok komment kell, és nem jut annyi időm mindennapra h itt legyek.
(viszont eredeti terveimmel ellentétben (már megint halasztgatok minden mást :((() most itt vagyok)
Előzmény: Erunder (167) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 23:15 | #167
Ha tényleg lehet tőled bármit kérdezni anélkül h megsértődnél (és én sem baszogatásként kérdezem). Láttad a dogma c. filmet?
Előzmény: kotta (164) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 07. 30. 23:15 | #166
nem személyeskedve... így értendő...
Előzmény: rubigo (165) 0 VÁLASZ
rubigo 2008. 07. 30. 23:14 | #165
Szomorú, hogy idáig jutottunk. Már szinte azért kérsz bocsánatot, mert normálisan, a véleményedet kifejtve, másokat nem b*szogatva, személyeskedve kommentelsz egy post-olt témát... :)
Előzmény: kotta (164) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 30. 23:10 | #164
Mára tán ennyi elég, lehet agyalni és elküldeni engem a francba. nem vagyok se orákulum, se semmilyen főokos, és kérem hogy szóljatok réám, ha így éreznétek. Óhatatlanul tanárbácsis lesz ez az egész, de ennyit talán megengedhetek, ha már én feküdtem föl a "kínpadra". Kérdezni is lehet bármit, de a legkomolyabban mondom: nem vagyok senki, csak ezek a solgok érdekelnek. Biztos vagyok benne h sokmindent nem is látok-láthatok jól. Korrekt, és kölcsönös bizalmon alapuló beszélgetést remélek ettől, de sejtem h hiába.
Jó éjszakát!
kotta 2008. 07. 30. 23:06 | #163
Az eddig felvetett kérdéseken lendüljünk túl, közeledjünk a témához.
Élet van, ki a fenét érdekel hogyan, de van.
Mindenki járt "átalánosba" ahol a tanárbácsi szépen elmagyarázta,h az ősember buta volt, ezért azt hitte, h a tűz, az mennydörgés, az árvíz, mind valamilyen isetenség(ek) műve. A második fontosabb pont.
Miért? Ha ugyanúgy fejlődünk, mint az állatvilág, akkor az ősember a tűz láttán simán elmegy onnan, és nem érdekli tovább. "ez a nyavalya meleg és megéget, fényes és ijesztő, nem t'om mi ez, hagyom a fenébe, megyek másfelé kajálni vagy éppen aludni" - kb. így reagál erre bármilyen lény. Honnan jön az hogy ő elképzeljen bármilyen dolgot a tűz mögé? Lehet h kicsit másabb mégis, mint az evolúció törvényei alapján valamilyen fejlettségi szintre elért lény?

kotta 2008. 07. 30. 22:59 | #162
Darwin óta tudjuk. Tudjuk?
Az evolúció ELMÉLET. Ugyanúgy nincs tudományosan bizonyítva, mint ,még sokminden más. Ennek ellenére én a hitemmel együtt irtó jó elméletnek tartom,az eddigi leghitelesebbnek tűnő magyarázat a dolgok mikéntjéről. "Na de hát a teremtés?" - erről később.
A természettudomány nagyon is racionálisan működik, de ennek megvannak a maga korlátai. Feldobok egy téglát: le fog esni. Miért mondom ezt? Mert sokezer éve mindenki aki írt vagy mesélt dolgokról, mind ezt tapasztalta. Feldobom, hát le fog esni. De miért gondolom ezt biztosnak? Lehet hogy ha 2054. április 27-én, Kinshasa egyik kis utcájában egy kisgyerek feldob egy gyufaszálat,akkor az nem fog leesni. A gyerek néz egyet, aztán elmegy. Bizonyítsa be nekem bárki is hogy ez nem történhet meg.
"Gravitáció", "a világ ilyen", "most még nem értjük, de tuti így van" - ez mind-mind elmélet. Bizonyosság nincsen.
kotta 2008. 07. 30. 22:50 | #161
Kezdjük a legelején. Kedves nyehőce, tudom, kérdéseit sorrendjét fe fogom rúgni, de van rá okom.
Racionalitás: valamikor valami ősrobbanás-cucc elindította ezt az egészat. Hogy milyen bizonyítékok vannak erre, arról kérdezzetek asztrofizikusokat, nagyon összeszedett csapat és maximálisan elfogadom amit mondanak a világ keletkezéséről. Kész. Lett egy világ. Sokféle atom meg izotóp meg égitest meg mindenfranc nyüzsög, de egyszercsak úgy dobodik össze egy halom nitrogén+oxigén+szén+egyebek h abból valami lesz. A valamik 98%-a simán megdöglik. A mittomén, mondjuk 2 % mégiscsak ott marad: íme az élet.
Az első fontos pillanat. Miért? Hogyan? Véletlen volna? Én spec. nem tudom. Lendüljünk is túl ezen, de ne felejtsük el véletlenül se.
Ott az élet egy sejtben. Mit csinál? Fenn akar maradni: ergo eszik, mozog stb. Mire az evés-mozgásig elju,t eltelik bazi sok millió év.
Aztán egyszercsak, mert mért ne alapon szaporodni, osztódni kezd. Jut belőle naposabb és árnyékosabb helyre is. Tegyük fel a naposabb jobb helyet talál. Szaporodik saccra 35 generációt, és elkezdi felzabálni az árnyékosabb helyen élőket. Elindul a természetes kiválasztódás, a természet ősi rendje ahogy azt Darwin óta tudjuk.




Purple
Purple 2008. 07. 30. 22:43 | #160
barom :D arra értettem, hogy a kitagadtatás ilyen módját passzolnám... :D
Előzmény: Erunder (158) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 30. 22:40 | #159
Nyilvánvalóan senki se hitte el h nem fogok többet írogatni, de egészen komolyan mondom: az egyetlen aki miatt mégis, az nyehőce. Viszont csak ide és csak ebben a témában, indokaimat már leírtam korábban. Ő kérdéseket tett fel, vagy őszintén, vagy a markába röhögve, nem érdekes, de némi tépelődés után csak elhatároztam, h írogatok nektek. Ha nem érdekel titeket, nem gond, ha anyázni fogtok, nem gond, engem se különösebben zavar a véleményetek (bár őszintén megmondva: igenis zavar), csak úgy gondolom, nem árt egyikünknek sem (beleértve magamat is) ha másféle dolgokkal is találkozik. továbbra is nagyon erősen hangsúlyozom: NEM vagyok se hittérítő, se guru, se önjelölt okosmókus. Nekem nehéz lesz néha írni, mert sokszor ez már túl személyes, de vállalom. Előbb-utóbb megértitek, h miért, de ha nem az sem baj. Én csak próbálkoztam.
:-)

Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 22:15 | #158
Akkor rugj tökön egy papot :DD V a kitagadtatásra értetted?
Előzmény: Purple (157) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 30. 22:13 | #157
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD háhhhhhháháá de én azt szerintem kihagyom :DD
Előzmény: Erunder (156) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 22:11 | #156
Hát ha kikeresztelkedni nem tudsz ki is tagadhattatod magad :D A többit a fantáziádra bízom. Én speciál ha nagyon elszánnám magam tuti h maszturbálnék a vasárnapi misén :D
Előzmény: Purple (155) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 30. 22:04 | #155
hogy?? :O már kerestem róla infókat de semmi.. olyat találtam csak, hogy ez örökérvényű :D
Előzmény: Erunder (154) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 22:02 | #154
Ki lehet keresztelkedni ha eleged van már belőle. ;)
Előzmény: Purple (153) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 30. 21:59 | #153
:DDD /me mélyen hallgat... :D na ez is gáz amúgy a vallásban ez a kötelező jellegű neveltetés... most nem a hitről beszélek, mielőtt betámadnátok, hanem konkrétan a vallás meg az egyház.. meg azzal sem értek egyet nagyon, hogy minek megkereszteltetni az embert baba korban... miért nem dönthetem el felnőtt fejjel, hogy egyáltalán kérek-e ebből.
Előzmény: Erunder (152) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 21:53 | #152
Öcsém ilyen egy szívás középiskolákat. Az egyikbe cipőcsere mánia a másikban vallás mánia. A poén h az én volt gimimet is átvette a ref-egyház (anyagi okok miatt) és elvileg nekünk is ilyen szarságokat kellett volna csinálni a poén h ez egy rendészeti suli volt. :) Vicces volt ahogy próbálkoztak nálunk :D Na nem úgy :D
Előzmény: Szama (151) 0 VÁLASZ
Szama 2008. 07. 30. 21:50 | #151
hááát.. igaz..de én reformatus gimnaziumba jarok..D: ahol midnen re gel ezzel inditunk..XD

és kötelezo lenne egy honapba min1 templomba menni..
Előzmény: Erunder (150) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 30. 21:01 | #150
Miért gáz? Sztem a legtöbb ember már nem tudja feljből az imákat.
Előzmény: Szama (149) 0 VÁLASZ
Szama 2008. 07. 30. 20:52 | #149
köszi...csak az volt gááz , h miatyankot agoogle-rol szedtem le..:DXD



Előzmény: Schabee (148) 0 VÁLASZ
Schabee 2008. 07. 30. 02:58 | #148
haláljó :)
Előzmény: Szama (145) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 07. 30. 02:02 | #147
:DDDDDDD
Előzmény: Szama (145) 0 VÁLASZ
Schabee 2008. 07. 30. 01:51 | #146
ez jó :D
mostmár tom meik kategőriába tartozom :D
amúgy a kedvencem az egyik hegyalján a keisnás arc volt. leult velem beszélgetni - nem tudta mire vállalkozik - osztja nekem az éeszt h ő nem akar megtéríteni de azért lökte a térítő dumát majd mikor rákérdeztem vmire pl húst nem esznek ugye már nem tom miért de ezen az alapon a növényeket se kéne egyék akkor elgondolkodott picit bámult bambán majd elkezdte a betanulz szöveget lökni... szánalmas :S
Szama 2008. 07. 29. 20:32 | #145
Mi IZÉnk, aki a HAbostortan vagy,
izéltessék meg a te neved,
jöjjenek el a te postjaid,
legyenek meg a te izéid,
amint a postokban, úgy a kommentekben is;
mindennapi postjainkat add meg nékünk ma,
és bocsásd meg a rossz oldalra tévedést ,
miképpen mi is megbocsátunk a Hodosynak;
és ne vigy minket subba.hu-ra,
de szabadíts meg a szanalom.hutól;
mert tied a Post, a kommnet és az
felhasznalók mindörökké.

Ámen.
Előzmény: Lobo (144) 0 VÁLASZ
Lobo 2008. 07. 29. 20:07 | #144
Mindennapi izénket ad meg nekünk ma!!!!
Szama 2008. 07. 29. 20:03 | #143
jaja lattam:D

és rendelted méghozzá..:D
Előzmény: Purple (140) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 20:00 | #142
ne teccél kiborulni :]
Előzmény: eNMi (141) 0 VÁLASZ
eNMi 2008. 07. 29. 19:57 | #141
az a baj, h nincs életetek és ráértek egész nap hüjeségeket irkálni, viccelni, amikor komolyan kellene beszélni, komolyan beszélni, amikor egy viccel megoldható lenne, meg hüjeségeken jól összeveszni, meg-haragudni, meg hüjék is vagytok.
csak én vagyok helikopter! (rc, vagy miaxar) hüjék.
Purple
Purple 2008. 07. 29. 19:39 | #140
ááá a középső.. :D olyan kitűzőm van, csak zöld az alapja :D enitesek láthatták :)
Előzmény: nkmedve (139) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 29. 15:04 | #138
Már megint az a fránya nyelvtan.Én bezzeg nem használhattam helyesírási szótárt. Ja bocs az egy másik post. :) És azért is bocs amiért nem olvastam végig mind a 130 kommentet de már elfáradtam ebben a nagy teológiai vita értelmezésében :)
Előzmény: CRaPtRaSH (137) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 15:00 | #137
hadjám?
am volt már...
"Erunder ez a komment volt már"
Előzmény: Erunder (136) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 29. 14:59 | #136
"Az hadjám h nincs isten, de próbálj meg vasárnap vízvezeték szerelőt találni" Woody Allen :D
Purple
Purple 2008. 07. 29. 14:44 | #135
de a hívő szó sztem pont hogy arra vonatkozik... mindenkinek van kis belő hangja, de az nem a nagybetűs hit...
Előzmény: CRaPtRaSH (133) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 07. 29. 14:44 | #134
) mint lentebb írtam sok vallásról tanultam és tetszenek. Van ami jobban, van ami kevésbé. Mindegy miben hiszel mert ha hiszel benne akkor ilyen témában nem lehet megváltoztatni a véleményed.

Én hiszek az egy Istenben.:D ?Mindenki más is hihet bennem:D Ha elegen leszünk csinálok egyházat is:D
Előzmény: CRaPtRaSH (133) 0 VÁLASZ
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 14:38 | #133
nem akarok beleszólni, de attól hogy valaki hívő, nem biztos hogy az egy Istenben hisz, ezenfelül szerintem bárkit ki lehet hozni a sodrából, elvégre "csak" emberek vagyunk :]
Előzmény: sahinel (131) 0 VÁLASZ
készpicsamelegmálé 2008. 07. 29. 14:35 | #132
....mindenki büdöset szarik :)
Előzmény: sahinel (131) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 07. 29. 14:31 | #131
http://www.nothingtoxic.com/media/1217293116/Insane_Muslim_Girl_Attacks_Christian_Protestor

Mindíg lesznek akik vérkomolyan vesznek mindent, és közben elfelejtenek gondolkozó embernek lenni. Főleg itt az izén ha olvastok valami velős kritikát, beszólást, nem kéne halálosan komolyan venni. Folyamatosan oltogatják egymást az emberek, de úgyveszem észre van pár téma mikor elfelejtik hogy ez egy ilyen oldal. Az hogy valaki hisz, nem hisz valamiben nem jelenti hogy különbözne a másik embertől, max nem azt az utat követi amit mi. Ha valaki igazán hívő akkor nem lehet kihozni a sodrából, hisz mindenki isten teremtménye, és nincs sehol leírva hogy tűzzel, vassal terjeszd az igét.



Bakeyoo 2008. 07. 29. 14:24 | #130
Azt HITtem vannak itt azért normális, értelmes emberek, de eszállt a HITem :S Illetve ők is "elszálltak"...
bungle
bungle 2008. 07. 29. 14:20 | #129
Te istennő! Nem is, csak istenné! :DDD
Előzmény: mekszamnojz (125) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 07. 29. 14:16 | #128
Remélem te se gondolod komolyan. Nojzi majd lenyugszik, egy kis Prontóval ki lehet engesztelni, mert ő abban hisz! ;)
Előzmény: dude (111) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 07. 29. 14:10 | #127
kotta, számomra az örömbódottság, hogy rátaláltál az oldalra és írogattál! Igenis sok mindenkit érdekel, elhiheted! :)
Őszintén remélem nem végleges a döntésed és még sok-sok jót fogunk tőled olvasni!!!
Szerintem csak egy kis pihenés hiányzik neked, itt a nyár, hajrá! :) (nekem is jót tett egy hét Izé nélkül, de utána már hiányzott ;))
Előzmény: kotta (108) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 14:03 | #126
én már nem is írok semmit.... minek.
néhanyan még a halott betonba is belekötnek.
Előzmény: nyehőce (123) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 14:02 | #125
Persze hogy én vagyok az isten....


Ki az?


Sok itt a balfasz... :(
Előzmény: Erunder (124) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2008. 07. 29. 13:57 | #124
Banyek nojzi lehet te vagy Isten.
Ez egy fos téma és te nem ezt akratad írni csak mást magyaráztak bele? Kajak mintha a a bibliáról olvastam volna egy kritikát :D
Előzmény: mekszamnojz (122) 0 VÁLASZ
nyehőce 2008. 07. 29. 13:56 | #123
Pedig a téma jó, csak nem való egyeseknek. ;)

kotta: sajnálom, hogy így alakult, ezek szerint már a válaszaid se tudjuk meg...
Előzmény: mekszamnojz (122) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:51 | #122
Tudjátok mit! Ez egy akkor is fos téma. Eredetileg nem ezt írtam, de pár hülye félreértette....és belemagyarázott minden szart. Pedig ez csak egy híg fos.


Gb 2008. 07. 29. 13:49 | #121
Én leginkább a buddhizmusban hiszek, egyrészt, mert nagyon ősi vallás. Plusz nem olyan, mint a teremtéselmélet, hogy több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol. Meghát elnézve mindent magunk körül (már azt amit még nem rontott meg az emberiség) a természet is folyamatosan megújul van egy körforgása mindennek, és eléggé elhihető, hogy az életünk is egy körforgás része. Szerintem ebben van a legtöbb ráció.
Előzmény: Pajti007 (83) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:47 | #120
nem tudod mit sejtek vagy mit nem.



Előzmény: kotta (119) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 29. 13:44 | #119
Tévedések elkerülése végett: nem egy rossz nap, vagy egy elhamarkodott hülyeség miatt nem fogok többet írni. Butaság volna. Sok-sok időm megy el ezzel, de ez is jelzi hogy elég okés ez a lap. De sokminden most már nálam átcsapott a fárasztó kategóriába, majd jönnek újak és írogatnak ők. Nojz pedig tényleg ismer valamelyest, de nem annyira mint sejti.
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:36 | #118
mindenkitől bocs, hogy be mertem irni ehhez a poszthoz azt amit gondolok vagy ami épp eszembe jutott abba a pillanatban a témáról.
befejeztem.
sziasztok.


Előzmény: kotta (108) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:33 | #117
támadjon bazmdmeg. pont leszarom.
kis ugribugri fasz.
menjen haza és a nagy hitében verje a seggét a földhöz. az aztán leköti egy darabig mire megérti mire jó........


Előzmény: Purple (115) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:32 | #116
Kottát meg ne vedd egylapon magaddal mert azt se tudod ki ő, én legalább jóban vagyok vele, és tudom és ő is hogy egymást közt mit engedhetünk meg magunknak.
Szóval neked gratula, hogy olyanba ütöd az orrod ami nem tartozik rád és ezzel szítod a tüzet.
Előzmény: dude (110) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 29. 13:32 | #115
nyugi :) szard le. ilyenkor mossák a kezeiket, pedig mindenkinek volt már idióta kommentje itt, csak erre ilyenkor elfelejtenek emlékezni.... könnyebb támadni.
Előzmény: mekszamnojz (113) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:30 | #114
na végre valami jó is történik.

Előzmény: dude (111) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:29 | #113
ez egy jó kérdés. idejövök jókedvűen aztán egy ilyen kis hugyagyú p*cs meg fölb*a az agyam.
ba*nám ki az ilyet a g*be szó nélkül.... a hitével együtt.



Előzmény: Purple (109) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 29. 13:28 | #112
a te poénjaid talán jobbak... ő legalább senkit nem bántott személyesen.
Előzmény: dude (110) 0 VÁLASZ
dude 2008. 07. 29. 13:27 | #111
Én se kommentálok többet, posztot se küldök. Köszi mindenkinek az eddigieket.
Előzmény: kotta (108) 0 VÁLASZ
dude 2008. 07. 29. 13:25 | #110
Már kezdett épp komoly értelmes társalgás kialakulni, erre jössz a fosós "poénoddal", holott nem is érdekel a téma. Most meg kotta nem kommentál többet. "Gratula."
Előzmény: mekszamnojz (107) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 29. 13:24 | #109
mit vártál? :)
Előzmény: mekszamnojz (107) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 29. 13:23 | #108
:-)
Utószó, és ráadásul még a témához: pont azért mert a hit olyan amilyen, az abban élő, az iránt érdeklődő emberek számára a legfontosabb, a legbizalmasabb dolgok egyike. Nem hívőként ezt tényleg nem lehet érteni (nem hiba, csak ez van), de megérteni meg lehet. Nem is igazán szoktak ebbe belefosni, de van ilyen is, mint minden mást ezt is le lehet nyelni.

Köszi Bungle a remek oldalért! Nézegetni azért fogom még, talán még posztolgatok is, de az időpocséklő kommentelést meghagyom a többieknek. (hű de könnyes búcsú, meg ki a francot is érdekel ez egyáltalán? :DDD)
Na jók legyetek és toleránsak! (ezt a szót amúgy utálom, a jelentését viszont talán értem is)
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:22 | #107
Ennyit a hitről meg erről a posztról.
Az ember ártatlanul poénkodni akar és ellene fordul az üdvhadsereg is.....
Okosak vagytok mondhatom.
Gratula.


mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:12 | #106
Kuss.
Előzmény: dude (105) 0 VÁLASZ
dude 2008. 07. 29. 13:10 | #105
Jé, én is ezt akartam írni a 93-ra!
Előzmény: mekszamnojz (104) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:08 | #104
Fogd be dude, mert látom nagyon nem érted. (Jobban jársz.)
Eddig poén volt.


Előzmény: dude (103) 0 VÁLASZ
dude 2008. 07. 29. 13:06 | #103
Mit hívnak "őszinte vélemény nyilvánításnak", hogy nem érdekel a téma, de közbekotyogsz? :D
Tudod mit, holnap ne is a fosásról beszélgessünk, hanem a szófosásról. Abban neked van óriási tapasztalatod. ;)
Előzmény: mekszamnojz (102) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 13:03 | #102
Én meg őszinte vélemény nyilvánításnak.
Azért látom te ilyen téren tapasztalt vagy! Kaptál mindig cukorkát is igaz?
Dianásat legalább? :DD
Előzmény: dude (101) 0 VÁLASZ
dude 2008. 07. 29. 12:54 | #101
Pszichológusok kommentkényszernek hívják ezt a betegséget! ;)
Előzmény: mekszamnojz (99) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 12:42 | #100
Sőt, még az is lehet hogyha holnap nézem meg ezt a posztot vagy pár órával később akkor teljesen mást írok ide....nna ehhez mit szolsz? :DD
ugye érted már? ;)

Előzmény: mekszamnojz (99) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 12:40 | #99
Semmi bonyodalom nincs ebben. Akad olyan akit ez nem érdekel, vagy csak annyira hogy ilyet irjon ide mint én is, meg akad olyan is aki ezt valamiért magára veszi, bár ezt a részt én sosem értettem, meg akad olyan is, aki gyárilag imád a vallásról beszélni.
Én meg ami a szivemen az a számon.
Szóval nincs ezzel semmi baj. Csak nem kellett volna magadra venni a kommentemet.
Puuuu ;)
Előzmény: kotta (98) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 29. 12:37 | #98
mostakkor mi van? :DDD
lassan semmit se merek írni mert mindenki belelát vmit meg bonyolíccsa meg ilyesmi
bocs nyehőce, majd tárgyaljunk inkább msn-en, ettől a kommentesditől elment a kedvem (nem most, már érett a dolog egy ideje)
tök szépen süt a nap, eriggyünk ki jól! :DDDD
Előzmény: mekszamnojz (97) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 12:32 | #97
annak a két dolognak hogy én hülye vagyok, és hogy milyen téma van az izen ami engem érdekel, semmi köze nincs egymáshoz ;)
Előzmény: kotta (96) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 29. 12:27 | #96
Óh bocsánat kisasszonykák! :D
Ha az izén csak olyan téma jöhet szóba, ami titeket érdekel, a többi meg hülyeség, akkor ezennel be is fejeztem.
Azt a csacskamacskafarkát! :DD
Előzmény: mekszamnojz (93) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 12:24 | #95
ja, nem is kell! az jön magától :DD
Előzmény: Purple (94) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 29. 12:21 | #94
én abban nem hiszek :D
Előzmény: mekszamnojz (93) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 07. 29. 12:19 | #93
dszízüsz :DDD ezmi téma..
holnap a fosról beszélgessünk jó? az is van ilyen izgi :D
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 11:57 | #92
Amúgy én egészen szombatig hittem lavorban... most már kételkdem :(
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 11:33 | #91
kotta, nagyon értelmesek a hozzászólásaid (de most komolyan), én szeretem őket olvasni.
Csak én ezenfelül még bírlak is, de ezt tudod magadtól is ;]
Az utolsó sorodtól pedig egy barátnőm apukájának a szavai jutottak eszembe, aki lelkész. Ugyan ezt mondta. :]
Előzmény: kotta (90) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 29. 11:21 | #90
Köszönöm a bókot, bár egy 18éves csini lánytól jobban esne... :PP
Természetesen minden publikus,csak időm nincs túl sok, majd tán éjjel.
Lehet gyűjteni a támadásokat tudniiliik én római katolikus hívő vagyok. Már megszoktam hogy ez vörös posztó, de állom, hátha tudok felelni egy-két érdekesebb felvetésre. Nem tartom magam se a hitem, se más miatt okosabbnak másnál, igyekszek nem lenézni senkit, csak vannak szituk amikor nem tudom kifejezni magam, és ezen hajlamos vagyok felpaprikázni magam. Majd meglátjuk később mire jutunk, nem fogok segítséget kérni valami főmuftitól, megnyugodhattok. Pap sem vagyok, teológiát sem tanultam, semmi sem biztos amit gondolok, de a dolog jobban érdekel-érdekelt a pénzdobálás szintjénél, ezért elég sokat beszélgettem hívőkkel, hitét elhagyottakkal, satöbbi.
A hit nagyon sok mindenre választ tud adni, de korántsem lilagőzős, állandóan önámító boldogságmámorban úszó állapot. Ajándék, de állandó küzdelem, és ha elfogadod, akkor az élet, a lét valódi értelme.
Előzmény: nyehőce (89) 0 VÁLASZ
nyehőce 2008. 07. 29. 10:57 | #89
kotta, nagyon értelmesek a hozzászólásaid (de most komolyan), én szeretem őket olvasni.

Érdekelne, hogy van valami ok, amiért te hiszel, esetleg valami személyes élmény vagy egyszerűen neveltetés? Már ha publikus... És hogy melyik isten(ek)ben hiszel, milyen vallást tartasz magadénak, és miért pont azt? Te milyennek képzeled azt az istent, ill. a mennyországot? Mit gondolsz az evolúció bizonyítékairól? Mi a véleményed a vallás emberekre gyakorolt hatásáról (vallásháborúk, gyűlölködések, terrorista akciók, stb.), szerinted hogy áll a "mérleg", jót tett az emberiségnek a vallás, az ami megnyugvást hozott az embereknek (hogy a haláluk nem hiábavaló, stb.), megérte mindez, hogy több millióan haltak meg miatta?
Még sokezer kérdésem lenne (nem csak neked, minden hívőnek), de most talán egyelőre elég ennyi. :)
lokko 2008. 07. 29. 09:51 | #88
nekem magával a hittel van bajom, és én abszolút nem tisztelem, ha valaki hittel tölti fel lelki életét, és attól boldog ... már tapasztaltam mi az a hit, de idővel rájöttem, hogy olyan gondolatokat kell igaznak tartanom általa, ami bárhogy igaz lehet, és egyben sehogy sem (se a hit tárgyának léte, se a nem léte nem igazolható, tehát csak mag a hit a bizonyosság alapja?). A hit önnön empírikus és logikai bizonytalanságai ellenére arra viszont képes, hogy szinte minden alternatív nézetet kizárjon, sőt erre törekszik ... ez a kizárósdi nekem nagyon gyanús lett idővel, rájöttem hogy ez a gondolkodásmód belül igen gyenge, ellenben bújtatott intoleranciával igen erősen védi magát, tehát parazita ... nálam itt múlt ki a hit, kb 18 éves voltam ekkor ...
karpatika 2008. 07. 29. 09:00 | #87
ez így igaz, mindnki hisz vmiben. Én azt hiszem iszok még 1 sört.
CRaPtRaSH 2008. 07. 29. 02:18 | #86
Végigolvastam. :]
8évig keresztény suliba jártam. Végig volt hittan óra, kötelezően. Sosem jártam templomba, nem szerettem, és nem is szeretem. Csecsemő koromban kereszteltek meg, elsőáldoztam, de nem bérmálkoztam. Nem azért, mert nem hiszek, vagy mert rossznak tartom, mindenki maga dönti el, miben hisz, és miben nem. Valamiben mindenki hisz. (Azt hiszem legalábbis.) Mindegy, hogy egy plüssmackó vagy Isten, netán bármi más. A Biblia meg tökjó. Akkoris, ha csak "mese".
Ami engem "bánt" (nem mint hívőt, hanem mint embert), hogy a vallást az egyházzal veszik sokan egy kalap alá.
Az egyház az egy "intézmény", a vallás, a hit pedig az, amit TE hiszel. (Számomra a kettő teljesen más)
Igen, vannak egyházadók, stb stb. Sosem raktam pénzt a kis perselybe. Tíz forintot sem. Nem vagyok ott a templomban, és nem imádkozom minden vasárnap. Kiskorom óta úgy gondolom, hogy nem ettől hívő a hívő, hogy minden vasárnap "muszájból" ott ül, és bedobja a kis pénzét. Ez inkább álszentség. Mindegy, hogy istenben, vagy bármi másban hiszünk, mégis annyiszor hallani, hogy "Istenem..." meg hasonlók, és amikor baj van, ha nem is mondjuk ki hangosan, de szerintem majdnem mindenki (és most nem kérem az "én nem!" válaszokat ;] ) "segítséget kér".
A lényeget összefoglalva röviden annyi lenne a "mondandóm" lényege, hogy a hit, az egyház meg a biblia (SZERINTEM) nem ugyanaz. És azt tudják csak befolyásolni, aki azt hagyja is. Nyilván nem kell mindent elhinni, de van amit jó. Nem azért, mert kell, azért mert csak úgy jó :]
Nyilván nem kell szentnek lenni, de jó valamibe "kapaszkodni" (Teljesen mindegy, hogy mi az)
eNMi 2008. 07. 28. 23:22 | #85
mekkorát? és milyen szinűt? ;)

(ez nem azt jelenti, h nem értek 1et majdnemmindenben)
Előzmény: kisdead (84) 0 VÁLASZ
kisdead 2008. 07. 28. 23:20 | #84
Teljes mértékben egyetértek kottával, és annak ellenére, hogy racionalista vagyok, HISZEK... erre varrjatok gombot!
Pajti007 2008. 07. 28. 22:59 | #83
Az Isten nem feltétlenül teremtő, meg menny ura, vagy eszköz a zsarnokságra. Mindenkinek van valamije amit jónak tart, az az ő "Istene" (valaki fogalmazza meg mert én nem bírom). Én sem hiszek mennyben, pokolban, és tudom mi volt régen, de sajnos a biblia nem tehet róla, hogy korrupt egyház épült ki belőle. De minek is köszönhetjük a könyvnyomtatást? Mindegy, nem akartam keverni az egyházzal a vallást. A biblia szórakoztató kicsiknek, és gondolatébresztő nagyoknak, nem kell hozzá semmilyen tagság, és fizetni sem kell. Mindenkinek más vallása van, mindenki azt hiszi amit akar, te pl. abban hiszel, hogy nincs semmi a halál után. Ki tudja? :)
Lehet, hogy ha rosszak voltunk jön Xenu és jól megerőszakol minket...
Előzmény: Gb (78) 0 VÁLASZ
shinob 2008. 07. 28. 22:47 | #82
köszi:)
Előzmény: Purple (79) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 28. 22:45 | #81
Igazatok van: fáradt vagyok és emiatt a normálisnál indulatosabb. Bocsánat érte.
Folyamatosan összemossátok azt hogy valaki hisz, azzal hogy ti mit gondoltok arról, hogy mi is az egyház. Vélt és valós sérelmeket rótok olyanok nyakába, akiknek minden bűne az, hogy hisznek valamiben. Senkit nem neveztem és nem is gondolok tahónak. A hit olyan értékeket, boldogságot, szabadságot ad egy embernek amit szeretne másokkal is megosztani és a próbálkozások sikertelenségén néha felkapja a vizet, jelzem, nagyon hibásan. Erőltetni semmit sem lehet. Én csak remélem hogy egyszer tisztábban is fogjátok látni ezeket a szélsőségessé sarkított, belülről nézve nevetséges vádakat. És nem haragszom se rátok, se másra, csak kicsit rossz szembesülni az értetlenségetekkel. Azon agyaltam épp a zuhany alatt hogy nyitok itt egy kb. 8-10 kommentes "hittanórát", csak hogy világosabban lássatok olyan dolgokat mint pl. az egyházi adó. (én pl. már azt sem értem mi ezen olyan marha nagy ügy? szerintetek hülyéknek adok valamennyi pénzt (amit SOHASEM vártak el, jelezték h erre van lehetőség), szerintem meg nem. Ugyanaz mintha valaki szerint hülyeség megvenni egy orrszívó-porszívót, valaki szerint meg nem.)
Úgy látom erről a dologról vagy személyesen érdemes beszélni és többször, vagy sehogy. Megtéríteni pedig mindvégig senkit se akartam, de a lenéző modort igenis kiéreztem a véleményetekből, (olvassátok csak vissza miket írtatok) és emiatt próbálkoztam kicsit hangot adni a másik oldalnak is.
Szívesen küldeném a rádióba a "láss, ne csak nézz" c. Illés-klasszikust, de nincs meg.
Jó éjt és szép álmokat mindenkinek!
(ja, és Bakeyoo: köszönöm, az agyvérzés réme időben megnyugtatott ;-))
Előzmény: Purple (79) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 22:44 | #80
A Biblia egy piszok jó könyv..... 7 vagy 8 éves lehettem amikor olvastam, mindenfajta ráhatás nélkül. Érdekelt... sok más vallással együtt persze... Tényleg tetszett...nagyon tanulságosnak tartom azokat a történeteket, amiket elmesélnek bennük, de már gyerek fejjel is beláttam, hogy csak mese... Szociális nevelésre kurvajó, de elhinni azért mégse tudom... Nem összeegyeztethető az általam megismert materiális világgal...
Purple
Purple 2008. 07. 28. 22:24 | #79
ez teccett. benne volt minden, amit érzek.
Előzmény: shinob (77) 0 VÁLASZ
Gb 2008. 07. 28. 22:22 | #78
Azigen. a Nick Vujicic nézésén már túlvagy? Én nem hiszek istenben, mennyben, pokolban mert a vallások nagy része tele van fehér kitöltetlen foltokkal, és már már szürreális elemekkel. Isten eleinte egy jó kis hétvégi mese volt az állítólagos Jézus halála utáni évszázadokban és az egyház erre a sztorira épített fel egy olyan szervezetet aminek az a célja, hogy gyerekeket és felnőtteket rémisztgessen, Mert azt az igét hirdette az egyház hogy az uralkódójuk legyen az király császár vagy mittudomén Istentől származik és ne merjünk neki ellenszegülni és törődjünk abba bele, hogy életünk végéig robotolunk neki és nem tehetünk ez ellen semmit. És így megelőztek esetleges lázadásokat és a paraszti réteg sem elégedetlenkedett. Én ezért nem hiszek istenben. Mert istent a kezdetekben arra használták, hogy másokat irányítsanak vele, és emellett eltörpült az egyháznak az a szerepe amiért napjainkban létezik.
Előzmény: Pajti007 (76) 0 VÁLASZ
shinob 2008. 07. 28. 22:21 | #77
Látod pont erről beszéltem:), mi lett ennek is a vége, elmondtam (úgy gondolom, a legkevésbbé sem tahó, vagy lenéző módon), hogy véleményem szerint ti is ugyanúgy képtelenek vagytok elfogadni, hogy esetleg egy nem hívőnek van igaza, mint a nem hívő azt, hogy a hívőnek van. Erre kaptam válaszul, hogy szerinted én egy öntelt hólyag vagyok, aki azt hiszi, hogy mindig mindenben neki van igaza és mindenki más téved...én nem ezt mondtam, nem is érzem így, én annyit mondtam, hogy könnyen lehet, hogy tévedek és nektek van igazatok, de ugyanilyen könnyen lehet az is, hogy nekünk van igazunk, és lám ti is ugyanannyira (ha nem jobban) elzárkóztok ennek a lehetőségétől, amint az a reakciódban is látszik.
Másik, a barátomnak és más ismerősnek, hozzámtartozónak azért hiszem el, amit mond, mert bizonyított, letett vmit, ami miatt megbízom benne, ugyanezt az egyházról és az istenekről (ki melyikben hisz) nem tudom elmondani (sajnos). Emiatt senki ne is próbálja fecsérelni az idejét, hogy elhitesse ezt velem, mert nem fogom (ha én tévedek, hát bumm, így jártam), sajnálom, hogy pihenés helyett rossz hangulatban szántad erre az idődet és sajnálom, hogy csalódást okozunk, de a véleményem továbbra is tartom, én azt hiszem el, amit van miért elhinni és mást csak nagyon ritkán, és úgy gondolom, hogy én ezt elég kultúráltan, a másik oldal képviselőit (most a hívőkre gondolok, a vezetőkre, ilyesmikre természetesen nem) tiszteletben tartva fogalmaztam meg, nem hordtam le a hívőket, nem vettem egykapalap alá a csalókkal, de ha valahol neked így tűnt, akkor kérlek mutasd meg hol...

Előzmény: kotta (73) 0 VÁLASZ
Pajti007 2008. 07. 28. 22:02 | #76
Isten bennünk van. Mindenkiben. Csak meg kell "látni". Az hogy kinek mi Isten, arra magának kell rájönni. A Biblia segít abban, hogy meglássuk. Sok hasznos dolog van benne, ami vigasztal, segítséget ad döntésekben, persze csak akkor, ha megfelelően értelmezzük. Nem kell mindent szó szerint értelmezni! Nem valami fénylő mikulásfejű mély hangú izomállatot kell keresni aki osztja az áldásokat/rontásokat...
(Fel lehet állítani egy egészséges értékrendet a segítségével.) Ajánlanám a politikusoknak, ha már bekevertük a politikát. :D

Nem járok templomba, engem nem elégít ki (lelkileg) a templomba járás, ott úgyis megfázok és a nagy visszhangtól úgyse hallok semmit. Most nem tudom, hogy hívő vagyok-e, mert nem úgy hiszek Istenben ,mintha egy nagy fénylő szakállas pankrátor lenne, aki unalmas kedvében teremt össze-vissza, hanem egy csodás dolog, amit ugyanúgy nem lehet pontosan megfogalmazni, minthogy azt, hogy mi az a szerelem. :)

Az egyház megint más tészta.
(elrettentő) példa: SZCIENTOLÓGIA
Persze minden ember máshogy gondolkodik, és valakinek ez ad lelki nyugalmat :(
Purple
Purple 2008. 07. 28. 21:53 | #75
meg hogy abba a küblibe is kell dobnod pénzt, akkor vagy jó arc... sorolhatnám. mellesleg nekem erről az istenesdiről meg bibliásdiról is van véleményem, de ezt akkor nem itt. nincs kedvem megint vitatkozni. és itt most jött volna egy hatalmas szöveg, de inkább nem.... nincs ehhez kedvem...
Előzmény: koocos (71) 0 VÁLASZ
Bakeyoo 2008. 07. 28. 21:53 | #74
Kotta, nehogy agyvérzést kapj! :D Végszónak (már ha annak szántad) tökéletes volt. ;)
kotta 2008. 07. 28. 21:46 | #73
Lassan elsírom magam rajtatok,könyörgöm! :DDDD
Vazze' az reménytelen h megértsétek végre miről beszélek! Annyira tele vagytok előítélettel, h az valami borzasztó!
Nem az a reménytelen h te vagy ő vagy akárki megtér-e, hisz-e, őszintén: van nekem elég gondom, francot érdekel h mi van veletek. De igenis idegesítő h ennyire nem láttok túl valami görcsös utálat miatt a saját kis "én vagyok az okos, mindenki más hülye" gondolkodásotokon. És ez nagyon veszélyes is lehet, ezért próbálkozok itt, de minek? Le vagytok ejtve basszus, asszem nem én görcsölök azon h bizonyítgassak valamit (amit bizonyaítani nem lehet, mert ettől hit), henem ti azon h magatokkal elhitessétek: minden úgy van fekete-fehéren ahogyan ti látjátok. Én csak azt kértem hogy ne legyetek lenézők és tahók mikor nem is tudtok erről az egészről semmit,csak azt amit hallasz meg olvasol valahol.
Nagyon korlátolt egy társaság vagytok ha ez mindig így marad, ezen nincs mit szépíteni. Nekem már most csalódás ez az egész, h ennyire képtelenek vagytok gondolkodni.
Basszus: azért hit, mert elhiszem. És igazad van: valaki 12-en elkezdték mesélni egy történetet, és nevezz idiótának, de én hiszek nekik. A többi sallang. Ha a haverod azt mondja h tegnap volt boltban,akkor mi a francér' hiszed el neki? Vagy a párod azt mondja h szeret, akkor honnan tudod h nem röhög a hátad mögött, és csak etet a szöveggel?
Ez a hit, így működik, nem tudom jobban elmagyarázni.
(elegem van ebből az irtó szar napból, nyűnek jövök ide még itt is hülyeségekbe botlani)
Előzmény: shinob (69) 0 VÁLASZ
eNMi 2008. 07. 28. 21:46 | #72
hááá' persze, h velem! kimással?! :) ...ööö... "...a szellemhívő hite nem 1enlő ezzel, mert az csak elhiszi... " :)
senkit. ezért is irtam, h nem is neked szól az irományom. soxor, mikor az 1ház szóba kerül, mindig van olyan komment, amiben előjön a "sokbuziköcsöghivő" szerű megnyilvánulás (ha nem is ilyen szavakkal). ez a szomorú.
Előzmény: Purple (70) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 21:44 | #71
Kezdem érteni amit mondansz! :D Szetm akkor neked nem azzal van a bajod, hogy hiszünk Istenben. Az a baj (ezzel egyet is értek), hogy ott az egyházadó, régen voltak a bűnbocsájtó cédulák és hogy ha akarnának, akkor bármit beadhatnának nekünk, pl hogy Elvis él...
Előzmény: Purple (70) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 21:37 | #70
jó azt a részér értem... de ezzel engem ugyanúgy bántanak.. szellemekben hivés (hogy kell írni? :D) nem egyenlő ezzel a hittel, mert ez csak elhivés (télleg nemtom hogy kell írni.). de most én ezzel kit bántok meg? már egy tök régi postban is elmondtam, ahol asszem pont veled vitáztam, hogy oké, legyen az embernek hite, nem zavar, nem nézem le, DE nekem az egyházzal van bajom, meg amit csinál/csinált. nem akarok ebbe megint belefolyni, de azért a racionálisakat sem kéne azért lebutázni, mert máshogy gondolják. nem anyáztam senkit, nem mondtam senkire, hogy nem ember a szememben. nem értek egyet, ennyi.
Előzmény: eNMi (68) 0 VÁLASZ
shinob 2008. 07. 28. 21:35 | #69
Na ezzel inkább egyet értek, Kotta, azt mondod reménytelenek vagyunk, mert hiába mondasz bármit, nem vagyunk képesek megérteni és elhinni, hozzátenném, hogy többnyire a bibliára hivatkoztok, aminek sehol semmi alapja, bárki megírhatta, elhitte egy emberrel, az mégegyel és végül nagyon sokkal, aztán teltek az évek, és már úgy ment a "reklám" hogy ez így igaz szó szerint, közben meg ahányan olvassák, annyiféle képpen lehet értelmezni, mindenki azt szűri le belőle amit akar, aki hinni akar, az mindenben azt látja, hogy ezt is bizonyítja, meg azt is, aki meg nem akar, az meg mindenben azt, hogy ezt is csak az adott rész írója mondja, meg azt is, és semmi bizonyíték, ráadásul ha így nézem, már mingyárt mást jelent...reménytelenek vagyunk, mert akármit mondasz, nem térünk meg és nem hiszünk...én úgy látom a hívők ugyanilyen reménytelenek, mert azok szintúgy bármit mondanak, szerintem ha maga a pápa állna ki és mondaná azt, hogy hazugság volt az egész, azt sem hinnétek el, szal ti is ugyan ilyenek vagytok csak pont fordítva, akárki akármit mond, nem vagytok hajlandóak elfogadni, hogy esetleg neki van igaza és tényleg csak egy mese.
Előzmény: Purple (66) 0 VÁLASZ
eNMi 2008. 07. 28. 21:29 | #68
nincsigazad. nem érzem ugy, h bárki is tériteni, kioktatni akarna. kotta csak csendben megjegyezte, h bántó - lekileg, érzelmileg - ahogyan 1esek nyilatkoznak néha a hitről. amit természetesen egybemosnak bármelyik 1házzal. igenis ne, ne bántsuk meg a hivő embereket. azokat sem, akik pl a szellemekben hisznek. biztosan sorolhatnánk a sok sarlatán szellemidézőt, csalót, stb... ezzel lealázva ezt a hitet is. bolondnak, nemnormálisnak tarva az 1ént. ez itt nem neked szól, általánosságban mindenkinek. hivőnek, nem hivőnek.
Előzmény: Purple (66) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 07. 28. 21:21 | #67
Egyetértek) Az egyház az nem a vallás. Aki vallásos annak nincs szüksége egyházra. A buddhizmus ebből a szemszögből sokkal jobban tetszik. Szúfizmus, kereszténység, hinduizmus, buddhizmus, stb mind normális korrekt vallás. Ha valaki tanulmányozza a filozófiát, ami mögöttük van akkor az nagyon hasonló. A kereszténységnél a gond hogy az egyház eltörölte bizonyos útjait a fejlődésnek. Van minden vallásban legalább 2 féle megközelítése hogy lehetsz buddha, hogy juthatsz a mennybe, stb. Az egyik a tanulás, fejlődés álltal való megvilágosodás, a másik a szent könyvek álltal meghatározott normák szerint való viselkedés, és ez álltal való megvilágosodás. A keresztények pl kiirtották a rózsakereszteseket, és hasonló az egyház álltal nem kultivált nézeteket. Ami maradt az egy hataloméhes, pénzéhes hatalmi struktúra. Hinni jó dolog, de vakon elfogadni egy ilyen egyház érveléseit mert valaki hívő, nagyon gáz. Jó példa erre amit mondtál is a politikai részvét, és a politika befolyásolása. Minden olyan egyház ami ezzel foglalkozik az gáz. Az más dolog hogy ha valami nagyon nem jó akkor az ellen felszólalnak, mint pl tibet, stb, de nem agresszíven, hanem érveléssel.

Hinni lehet úgy is hogy gondolkozik az ember. Valójában ez különböztet meg bennünket az állatoktól, hogy gondolkozunk(filozófálunk).

Előzmény: shinob (61) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 21:18 | #66
ahogy ti sem... bennetek sincs tolerancia... tudom most jön az, hogy buta vagyok, mert hívő embert ne bántsunk meg a közönyünkkel, de a hívők kioktathatnak minket...
Előzmény: kotta (65) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 28. 21:13 | #65
Reménytelen. Borzasztóan nem értitek meg. Ez van.
Előzmény: Purple (63) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 07. 28. 21:08 | #64
én csak eskövőkre járok templomba egyébként azt mondák katolikus vagy de ennél többet nem tudok énse :D
Purple
Purple 2008. 07. 28. 21:06 | #63
hehhe :D hiszek a szellemekben, ergo elhiszem, hogy léteznek, de nem könyörgöm nekik, nem járok miattuk templomba, nem fizetek értük, nem foglalkozom velük, nem érdekelnek, nem vagyok elvetemült szellem vadász, csak SZERINTEM vannak, és pont. picit más a kettő...
Előzmény: kotta (54) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 07. 28. 21:05 | #62
Szerintem ez egy nagyon őszinte vélemény, és köszönöm is. Enminek van igaza: nem tudunk közös nyelvet beszélni. Nem titok: én hívő vagyok. És állítom: nem tudjátok megérteni mit jelent ez,amíg nem hisztek. Minden egyház férgek gyülekezete? Állampárt meg összeesküvések? Ezek nagyon ködös gondolatok, ismerd el. Ha kéred, sorban végigmehetünk a megállapításaidon, de legyen annyi elég, hogy kicsit próbáld már meg TÉNYLEG megismerni azt, hogy mit jelent hinni bármiben is. Ha csak azt látod hogy ez valami dumagépezet, pénz és hataloméhes banda, akkor nagyon-nagyon a felszínt kapargatod. Mindegyik érvednek van alapja, hiszen az egyházak emberekből állnak. A többi ember talán más? A nem hívők jobbak? Ha nem érdekel,akkor milyen alapon vársz el tőlük bármit is? Érdemes ezt végiggondolni.
Morcos már én sem vagyok, de nehéz elfogadni, hogy minden egyházellenes dumát ilyen simán elhisztek anélkül, hogy utánajárnátok. Egyházi adók? Hatalomvágy? Olvastátok már valaha a Biblia egyetlen sorát is? (erősen az Újszövetséget javasolom, azon belül is a Jézus nevű fickó szövegeit) Egy nem hívő tanárnőm mondta nekünk gimiben, hogy a Bibliát nem ismerni azt jelenti, hogy kiírtad magad az európai kultúrkörből. Nagyon sok mindent nem tudsz nmegérteni nélküle. Hit vagy nem hit, mindegy, de ez a fröcskölődés tényleg nem tudom mire jó. És befejeztem, feladom.
Előzmény: shinob (61) 0 VÁLASZ
shinob 2008. 07. 28. 20:52 | #61
Én 12 évet húztam le egyházi suliban (ill még plusz 1et szakma miatt, de akkor már nem volt hittan), és ez idő alatt semmi mást nem láttam a vallásról és főleg az egyházról csak a képmutatást, xarkavarást stb...Aki hinni akar, felőlem higyjen, mindenki szórakozza el úgy az életét, ahogy neki tetszik, egyetlen dolgot vegyen figyelembe, hogy ezt a lehetőséget, hagyja meg másoknak is, gondolok itt pl az ilyen iskolálban a kötelező templomba járásra, én nem hiszem, hogy vki ettől lesz hívő, hogy beül, mert muszáj...lehet mondani, hogy nem volt kötelező oda mennem, főleg, ha a legkevésbbé sem vok vallásos, csakhogy nem az egyházi vonatkozás miatt mentem oda, hanem az oktatás miatt, mert máshol rosszabb volt. Engem nem zavar a hit, viszont az egyházak undorító gusztustalan, képmutató férgek társasága kivétel nélkül mind. Kezdve az "adománytól", amit úgy vezetnek fel, hogy a jó kedvű adakozót szereti az isten, egyszerű emberben mi fogalmazódik meg?, hogy a nem adakozót viszont nem, és így lesz az adományból kötelező "tagsági díj". Másik (és most előre is bocsi, csak felületesen fogom érinteni a politikát), nekünk hittanórán olyanokat meséltek a tanárok nagy felháborodással, hogy volt idő, mikor az állam beleszólt az egyház életébe, holott az független és mittom én, na kérdem én, akkor most mi a francot keres a parlamentben olyan, hogy kdnp??? szal ennyit erről, és nekem ne akarja senki megmagyarázni, hogy sokan nem amitt szavaznak rájuk, mert keresztény párt és meg sem nézik, hogy mik a tervei, de mióta egyház van, az azóta belepofázik az állam dolgaiba, felhasználva, az egyszerű, de nagyszámú, könnyen befolyásolható embereket. És amúgy, ha visszanézünk a történelemben és a mai napig is a problémák 80%a az egyházak és azok képmutató, hataloméhes vezetőik miatt van, mindig abból van a cirkusz, hogy melyik egyháznak ki vagy mi nem tetszik és azt oldják meg, isten megbocsátását hirdetve, kardokkal, keresztes lovagokkal, öngyilkos merénylőkkel stb...A vallással önmagában nem lenne gond, a baj az, hogy ezzel nagyon sokan visszaélnek, ezzel takaróznak és közben hülyeségeket hitetnek el az emberekkel, akik elhiszik a marhaságot, mert biblia van a kezében, és vakon követik őket, nem látva, hogy úgy mozgatják őket, ahogy nekik jó...
Hát ez az én véleményem, bocsi, hogy ilyen hosszú lett és köszi annak, aki végig olvasta.
Előzmény: kotta (54) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 20:36 | #60
Boldogok :D
Előzmény: xhepe (48) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 20:33 | #59
Végre valaki...
Előzmény: Rubinhood (30) 0 VÁLASZ
mcsoma 2008. 07. 28. 20:13 | #58
Szerintem mindenki el tudja dönteni, hogy mire vagy kire van szüksége. Én pl nem vagyok vallásos. Mégsem nézem le azokat akik vallásosak és nem is anyázom őket. Engem nem zavarnak.
eNMi 2008. 07. 28. 19:40 | #57
ez 1 tökéletes komment.
kb ezért is nem vitázom/érvelek sem a vallás mellett, sem ellene. 1xűen lehetetlen. (asszem már próbáltam és már beláttam) gonoszkodhatnék is (pl.: "Az ostobaság ellen maguk az istenek is hiábavalóan küzdenek"), de ettől nem érezném jobban magam. vagy mi.
Előzmény: kotta (54) 0 VÁLASZ
Lobo 2008. 07. 28. 19:09 | #56
Ha születésedtől fogva egy vallásba vagy belenevelve akkor nemigen van választásod!
Az Én szüleim hagyták hogy had döntsem el hogy miben akarok hinni ha egyáltalán akarok valamiben.
Eddig a sajtkészítők a legszinpatikusabb : D

kertasz 2008. 07. 28. 18:50 | #55
Nem az a gáz, hogy létezik ez a vallás, hanem hogy ennyien hisznek benne.
kotta 2008. 07. 28. 18:17 | #54
Fárasztóan buták tudtok lenni...
Nem azért ,mert nem hisztek, amiatt legfeljebb kimaradtok valamiből, hanem a hozzáállásotok miatt. Vitatkozni, véleménykedni lehet normálisan is. Engem mondjuk nehezen sértenétek meg, de másokkal már javában megtettétek. Ők viszont pontosan azért mert fontosnak éreznek valamilyen tanításokat, sose tennék ezt veletek.
És csak kötekedésből: egyszer azt írtad Purple, h te a szellemekben hiszel. Nem akartam én ezt az orrodra kötni, de most igen: ennél nagyobb baromságot keveset hallottam. :PP
(Ha esetleg fájna a vélemény, akkor az szándékos. Ha meg nem, akkor is legalább elgondolkodtató h mihez hogyan szólunk hozzá. Nem ismeritek amit lenéztek, emiatt azt sem tudjátok mennyire butus, agyonszajkózott, vacak érveitek vannak.)
aláírás: morcosdógozóember
TeamCo. 2008. 07. 28. 17:16 | #53
akkor is a sajtkészítőké lesz a föld
Előzmény: Laszlonator (51) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 17:12 | #52
Szeressünk az ilyen össze-vissza magyarázásokat.... így lesz hiteles a story... Maradjunk annyiban, hogy a szűznemzés Mária elmélete volt... (kis céda) :DDDD
Előzmény: Laszlonator (51) 0 VÁLASZ
Laszlonator 2008. 07. 28. 17:06 | #51
„Isten nem valamiféle uralkodó, aki a felhők tetején ül aranytrónuson s onnan ítélkezik emberi mértékkel. Isten törvény. A szeretet és a jóság törvénye. Az örökkévalóság törvénye. Az élet törvénye. Az igazság, az összhang, a szépség, a mindeneket összefoglaló és egybekapcsoló nagy együttműködés törvénye, melynek összhangjában az óriás naprendszerek éppen olyan fontosak, mint a legapróbb porszem. Ez a megdönthetetlen erejű törvény az, amit ősi magyar szóval Istennek nevezünk. S valahányszor engedelmesen beállunk ennek a törvénynek a sodrába és azt cselekedjük, amit ez a törvény, mely bennünket létrehozott és életben tart, tőlünk megkíván: akkor se nyomorúság, se betegség, se halál, se erőszak, se álnokság, se semmiféle földi hatalom nem győzedelmeskedhetik fölöttünk, de még csak meg sem félemlíthet bennünket. Ez a tiszta szín-igazság, magyarok. Ez az, amiről a próféta beszélt, amikor azt mondotta volt "ellened kovácsolt fegyver nem lesz jószerencsés és minden nyelvet, mely ellened emel szót, elkárhoztatok! Ez az Úr szolgáinak öröksége és az ő igazságuk, mely tőlem való, így szólt vala az Úr..." Krisztus urunk is erre utalt, amikor mondta: "ismerjétek meg az igazságot, és az igazság szabadokká tészen...!" Ismerjétek meg a törvény igazságát, magyarok, és bizony mondom : az igazság szabadokká tészen benneteket is!

Wass Albert - Kard és kasza
(részlet)
TeamCo. 2008. 07. 28. 17:02 | #50
Boldogok a sajtkészítők mert övék lesz a föld
Előzmény: xhepe (48) 0 VÁLASZ
lokko 2008. 07. 28. 17:01 | #49
superman nem bátor, a halhatatlan nem önfeláldozó, a zsidók istene arrogáns cinikus bosszúszomjas és kegyetlen, a sors megzabolázhatatlan ...
xhepe 2008. 07. 28. 16:52 | #48
Mi van a sajtkeszitokkel?????
TeamCo. 2008. 07. 28. 16:33 | #47
Le a kalappal!
Nagyjából ez van az én fejemben is csak én már nem imádkozom. Bakeyoo...TE egy belevaló és értelmes hölgyemény vagy
Előzmény: Bakeyoo (45) 0 VÁLASZ
imhouse 2008. 07. 28. 16:33 | #46
Vallás és politika. Szerintem ez a kettő téma dekadens egy közösségi oldalon. :) Isten és az egyház akár - ha meredeken is - de külön világnak is nevezhető. Szerintem.
Bakeyoo 2008. 07. 28. 16:26 | #45
Szerintem nincs itt olyan ember, aki ne fohászkodott volna még Istenhez. Akár egy vizsga előtt, egy veszélyes helyzetben, vagy akár csak egy templomi esküvőn... mindenki életében ott van (persze aki beleszületett) akár megtagadja a hitét, akár nem. Nem mondom azt, hogy nincs Isten, de azt sem, hogy van. Ha van, akkor az ember fejében/lelkében létezik, sehol máshol. Nem kell mindig túlzottan racionálisan felfogni mindent, nem szükséges mindig mindent kézzelfoghatóvá tenni. Valahogy úgy érzem, hogy e dolog kapcsán is hiányzik egyesekből a tolerancia... mert az, hogy kiröhögjük azt, aki hisz valamiben/valakiben, semmi másra nem vall, csak lelki szegénységre.
Apropó, egyházi adó... az emberek nagy többsége sokkal nagyobb "marhaságokra" és felesleges dolgokra is kiad ugyanennyi pénzt, vagy akár ennek a sokszorosát.
No meg a másik, hogy manapság már ciki is vallásosnak lenni (főleg a fiatalok körében; mert lázadni mindig jobb és menőbb megoldás)... bevallom, én sem vagyok az, de minden este elmorzsolok egy kis imát, és fogalmam sincs, hogy hallja-e bárki a szavaimat, de én ettől jobban érzem magam. És talán ennyi a lényeg. Mindenki maga dönti el, hogy neki mi a jó, és mi az, amiben "érdemes" hinnie.
Bocs a "hittan óráért".
TeamCo. 2008. 07. 28. 16:18 | #44
ok
Fecóra is mindent ráfognak és nem csak ő a hibás (hanem az egész csapat) és mikor más volt a "trónon" akkor is mindent rájuk fogott a másik oldal híve...
Előzmény: Purple (43) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 16:08 | #43
hát nézd meg mennyien járnak templomba, mennyien fizetnek nekik, mennyien fognak rengeteg mindent a bibliára, a hitre... :) akkor biztos jó módszerük van rá. :)
Előzmény: Laszlonator (39) 0 VÁLASZ
lokko 2008. 07. 28. 16:08 | #42
sokan úgy haltak meg másokért, hogy nem is hittek abban, hogy halhatatlanok ... Krisztus önfeláldozásával adni el a kereszténységet, az olyan mint Supermannal reklámozni a sebtapaszt ...
Előzmény: Rubinhood (30) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 16:07 | #41
az utolsó mondaton van a lényeg!
Előzmény: TeamCo. (38) 0 VÁLASZ
TeamCo. 2008. 07. 28. 16:06 | #40
Váááá!
nem ide tartozik de le cseréltem az avatarom és nem látom hogy változott volna...
..mivel nem látok semmilyen képet.
Laszlonator 2008. 07. 28. 16:06 | #39
Miért, az egyházak hogy vakítják el, hogy használják ki és még mit hitetnek el velük? (itt nem a hitgyülire és társaira kell gondolni)
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
TeamCo. 2008. 07. 28. 16:05 | #38
elvakítják... Ő akar hinni benne.. A hited (szerintem) te "szabod meg magadnak"
Nem lehet egy hitet rád erőszakolni... Az egy másik dolog hogy nem mindenki racionális, mivel vannak akik a (még) megmagyarázhatatlan dolgokat isten cselekedetének vallják...
De ahogy telik múlik az idő a Fizikusok, kémikusok, biológusok és stb. rájönnek a dolgok nyitjára...
Előzmény: Purple (36) 0 VÁLASZ
Máln@ 2008. 07. 28. 15:39 | #37
naahát,mennyi hívő van az izén:DD
Purple
Purple 2008. 07. 28. 15:37 | #36
ja, csak nem mindegy, hogy ezeket az embereket hogy vakítják el, és hogy használják ki, és még mit hitetnek el velük... (egyház)
Előzmény: TeamCo. (34) 0 VÁLASZ
Máln@ 2008. 07. 28. 15:37 | #35
őő...tudok (vmennyire:]) angolul...de ezt a logikát nem bírom megfejteni.:$Esetleg valaki leírná,hogy ez mi ez?:D köszi.(nem a "tükörfordításra" vagyok kíváncsi)
TeamCo. 2008. 07. 28. 15:22 | #34
Szerintem jó dolog az ha valaki hisz valamiben, legyen az egy felső hatalom ami mindent mozgat, esetleg az alkohol, netán egy kiadós alvás vagy saját maga.
Mindenkinek meg van az élete értelme...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 15:18 | #33
Mint a farkas, meg a birka... Pásztor kell a népnek !!!! :DDDD
Előzmény: Laszlonator (32) 0 VÁLASZ
Laszlonator 2008. 07. 28. 15:16 | #32
Szerintem teljesen értelmetlen erről vitázni. Egy hitetlen sosem értené meg, egy hívőnek viszont nincs szüksége magyarázatra.
joe 2008. 07. 28. 14:59 | #31
Csak had adakozzanak az egyháznak a balgák, ezért azt kapják cserébe, hogy hihetnek egy nem létező ...kitaqlációban.
Rubinhood 2008. 07. 28. 14:58 | #30
A keresztények nem a fenti körkörös "logika" miatt hisznek Istenben és a Bibliában, hanem a Jézus Krisztus által bemutatott önfeláldozó életminőség miatt.

Nincsenek sokan, akik annyira szerettek, hogy bár nem volt muszáj, de meghaltak értem... Jézus ilyen volt. Elgondolkodtató tény, hogy róla még az ellenségei sem tudtak rosszat mondani. Például miért ítélték volna halálra *hamis* vádak alapján, ha nem azért, mert valódi apropót nem találtak?

Számomra Jézus miatt megragadható a keresztény hit.
+1 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:58 | #29
Boldogok akik vitatkoznak, mert megbékélnek...
Előzmény: TeamCo. (28) 0 VÁLASZ
TeamCo. 2008. 07. 28. 14:57 | #28
Emberek EMBEREEEK!!
Itt a Szent Biblia. Nem összeveszni! Az isten verje meg.
koocos 2008. 07. 28. 14:56 | #27
És a csimpánzfejű malaccal mi lesz?
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:55 | #26
A csimpánzokból még talán lehet valami...
Előzmény: koocos (25) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:53 | #25
Amúgy, ha mindenki aki nem tetszik neked meghóna, akkor ki küldené a postokat, ahol össze lehet veszni?
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:52 | #24
Bajban lennétek, ha inkább a mikrobiológiát választottam volna... :P
Előzmény: koocos (22) 0 VÁLASZ
Bakeyoo 2008. 07. 28. 14:52 | #23
Jaj, de kis szigorú itt valaki! ;)
koocos 2008. 07. 28. 14:51 | #22
Kiengeded a benned rejlő tömeggyilkost?
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:50 | #21
Emberből kevés van olyan... Nem való mindenkinek az élet... és az élethez való jog különben sem örökletes.... ;)
Előzmény: Bakeyoo (19) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:48 | #20
Nem vagy rasszista, mindenkit egyformán utálsz...
Bakeyoo 2008. 07. 28. 14:48 | #19
Te kit nem utálsz? ;)
koocos 2008. 07. 28. 14:48 | #18
Az ATV-s hitgyülis izére gondolsz???
Előzmény: lokko (16) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:47 | #17
Azok is hisznek valamiben.... őket is utálom... :P
Előzmény: koocos (15) 0 VÁLASZ
lokko 2008. 07. 28. 14:47 | #16
"a biblia hittel nézve végtelenül logikus" ... mondá nekem ezen tanúbizonyságot egy hitgyülis arc egyszer ... vigyorogtam rajta vala egy jót ...
koocos 2008. 07. 28. 14:46 | #15
Egy fokkal jobb, mint a sátánisták...
TeamCo. 2008. 07. 28. 14:46 | #14
A lényeg gyermekeim, hogy mindig fizessétek az egyházi adót. Ámen
És akkor mondá vala az úr: lakmározzatok lajhárt és málét és zsenge gyökereket és gyönge szekereket...
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:45 | #13
Inkább meggyőződéses vallásgyűlölő...
Előzmény: koocos (10) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:43 | #12
Nem kicsit...nagyon!
Előzmény: Purple (11) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 14:43 | #11
ááá... nem.
Előzmény: koocos (8) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:43 | #10
Meg egoista, nem?
Előzmény: .::JunKieEQ::. (9) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:42 | #9
Magamban hiszek... némi fenntartásokkal... kicsit bizalmatlan vagyok... ;)
Előzmény: koocos (6) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:42 | #8
ámen
Előzmény: Purple (7) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 07. 28. 14:41 | #7
ennyi. kérem kapcsojjaki :)
Előzmény: .::JunKieEQ::. (5) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:41 | #6
Hát asszem te se vagy hívő ember...
Előzmény: .::JunKieEQ::. (5) 0 VÁLASZ
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 07. 28. 14:40 | #5
Inkább az emberi tudatlanságon... Ha nem tudsz valamit, elhiszed annak, akiben megbízol... Szánalmas... :DDDD
Előzmény: koocos (2) 0 VÁLASZ
koocos 2008. 07. 28. 14:40 | #4
És mondák akkor vala:

há ha te aszondod...
TeamCo. 2008. 07. 28. 14:38 | #3
Ez fiam az természetes körforgás. Ámen!

koocos 2008. 07. 28. 14:38 | #2
Az egyház összefüggéseken alapszik (ezek szerint)
koocos 2008. 07. 28. 14:38 | #1
Nah, akkor sztem nemtudom...