Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
EarthPie 2008. 07. 30. 13:15 | #36
Ide nem törvények kellenek, ide csak más hozzáállás szükségeltetik. Ennyi.
TeamCo. 2008. 07. 28. 14:21 | #35
Nem.... A lemingek csak vándorolnak...Az egy másik dolog hogy szerencsétlenek nem tudják h arra szakadék van(dokumentumfilm...)
kotta 2008. 07. 27. 21:09 | #34
Sztem a kisfilm arról szól, h vannak dógok,amikről érdemes elgondolkodni. ezt már jópáran meg is tettük itt, tehát bejött. Ha meg játékellenes a dolog,akkor szót se érdemel, az akkora marhaság.
Véleményem: a társadalmat, embereket vagy mit az egyik megközelítés szerint tekintsük nagykorúnak: minden szabad, majd szépen kialakul és szabályozza magát minden. Másik megközelítés: ha az anyámat lövi le heccből egy befüvezett 11 éves terhes csaj, akkor valószínűleg átgondolom, hogy mi értelme az ilyesféle liberalizmusnak. Korlátozni szerintem muszáj, más kérdés hogy a papírra írt törvényekből mi valósul meg. Már várom h itthon "fenékbe rúgjon" egy rendőr, mert kinyitok egy park padján ülve egy doboz sört. Ez ugyanis hazánkban tilos. Norvégiában nem rúg fenékbe, csak egy szó nélkül a csatornára mutat, ahová a bűnbe esett illető szépen ki is önti a nedűt, és az ügy el van rendezve. Norvégiában tudtommal nem is lőnek le ennyi embert. Van talán valami összefüggés?
Lehet éntőlem fegyvert tartani, de nagyon megnézném és ellenőrizném, h kinél is van.
Anti tokio hotel hungary 2008. 07. 27. 19:19 | #33
Valahogy csak el kell pusztulnunk egyszer.Igaz szégyen,hogy saját magunkat pusztítjuk el.(Ez szerintem olyan mint a lemmingeknél ha túl szaporodnak öngyilkoságot követnek el vagyis le ugranak egy magas szikláról vagy ez nem a lemmingeknél van?? na mind1)
TeamCo. 2008. 07. 27. 11:24 | #32
OK szóval én csak annyit mondok, hogy aki ölni akar az ö,l aki fegyvert akar az szerez és ezen a kurva világon még a pokol tüze sem változtatna mert olyan piszok mélyre süllyedt az emberiség. Az egyetlen megoldás az lenne...

... nincs megoldás. Állatokból lettünk emberré de elindultunk vissza...
EarthPie 2008. 07. 27. 11:01 | #31
Még néhány komment, és itt is előkerülnek a fegyverek :)
Most egy reklám miatt veszekedtek, meg előadjátok a világmegementő elméleteket... Ezt nem itt kell... Lehet engem utálni nyugodtan ezért :)
Dralisz 2008. 07. 27. 08:58 | #30
Ha szerinted hülyeség, akkor írd már le nekem, hogy mi az ami hülyeség és indokold is meg egyessével. ok? utánna pattogjál...
Előzmény: consiglieri (21) 0 VÁLASZ
LoU 2008. 07. 26. 23:40 | #29
A zene kitűnő választás. Egyébként a címe: The Light. Előadó: The Album Leaf
lokko 2008. 07. 26. 11:15 | #28
én szeretnék magamnak fegyvert, mert kialakul az életben néha olyan szitu, amit csak pisztolyrántással tudnék helyre rakni, persze úgy hogy ezzel az erőviszony hirtelen megváltozik a javamra ... de ha nekem lehetne, akkor egy csomó olyan tagnak is könnyedén lehetne, akik miatt ezek a szituk előfordulnak. Így inkább jobb ha nekem sem lehet ...
A polgári fegyvertartás engedélyezése csak olyan társadalmakban működik jól, ahol az anyagi és műveltségi különbségek alacsonyak, pl Svájcban ... de mi nem vagyunk Svájc
wnw 2008. 07. 26. 11:09 | #27
Nagyon jók a filmjei M.Moornak
ajánlom mindenkinek ezt is
+ ezt: Fahrenheit 9/11
Stickhorse 2008. 07. 26. 10:40 | #25
Elgondolkodtató a video, de a hsz-ek méginkább...Fel kéne fogni, h az erőszak világában élünk, és ez ellen sajnos semmit nem lehet tenni szerintem. Ha már ennyire leköti itt a népetek a fegyvertartási téma, akkor azzal kezdem. Először is eléggé elszomorító, h a példamutató és nagyonfejledt Amerikában ez erre kiképzett hatóság, és különböző rendfenntartó szervek munkája nem tud elégséges (nem tökéletes, ELÉGSÉGES) védelmet biztosítani az egyszerű polgároknak, ezért azok is csak akkor érzik biztonságban magukat, ha fegyvert tartanak...a mai világban, ha egyik pillanatról a másikra betiltanák a fegyverviselést, akkor sem lenne semmi, mert attól a fegyverek még léteznének, és elég könnyen hozzá lehetne jutni.

Ezek után induljunk ki abból, h nem lehet fegyvered...aki ölni akar, annak nem is kell. Az ember sajnos van annyira beteg (szellemi értelemben persze) és fanatikus, h megtalálja a módját céljai eléréséhez... A legrosszabb szerintem az, h nem tudnának kitalálni olyan elrettentő megtorló módszereket, melyekkel az erőszakot meg lehetne szüntetni. A tudósok által annyira elismert evolúció meg a többezer éves emberi fejlődés ide jutatta ezt a fajt... Egyelőre menthetetlennek látom a helyzetet, és szerintem az embert nem egy globális természeti katasztrófa, hanem saját erőszakos tevékenysége fogja kipusztítani...Bár ne lenne igazam...
Sergey 2008. 07. 26. 09:53 | #24
http://uk.youtube.com/watch?v=CWUtywfwsMw&feature=related
Nem tudom hogy ezt az Angolok csinálták-e de ez is nagyon jó gondolat ébresztő reklám.
cukorcica89 2008. 07. 26. 00:52 | #23
Szerintem inkább azzal kéne foglalkozni h kinek lehet gyereke... már nem azért, de szabályozni kéne h egyese ne csak szüljék a világba a gyerekeket a segélyekért meg egyebekért. Mert ha valaki nem törődik a gyerekével akkor az nagy valószínűséggel elzűllik, meg bűnöző lesz, a közvetlen környezetemből is tudnék rá példát mondani.
Ha nem lehetne úgymond a világba szülni a gyerekeket, akikkel utána nem foglalkoznak, hanem mindenkinek kötelező lenne felelőségteljesen normális emberré nevelnie a gyerekét, akkor kevesebb lenne a bűnözés.
De ezis csak egy eszmefuttatás volt, mert mind tudjuk hogy ez a valóságban sosem valósulna meg, mint ahogy az sem hogy eltűnnek a tiltott dolgok, mint a fegyver, ezek mindig is lesznek.
Hát ennyi.
xion 2008. 07. 25. 21:38 | #22
ott a pont, ennyi

ha van egy tollam amivel jobbá vagy rosszabbá tehetem a világot akkor nem a toll irányít engem, az csak egy eszköz, a döntés az enyém. (I, Videogame c. sorozatból)
Előzmény: Pajti007 (6) 0 VÁLASZ
consiglieri 2008. 07. 25. 19:49 | #21
én először körülnéznék a helyedben mielőtt leírom azt a sok baromságot amit összehordtál, ja várjál én eleve nem írnék ekkora hülyeségeket, a szemléleted kb. mint egy 8 éves gyerkőcé..de innen már csak feljebb juthatsz hajrá :)
Előzmény: Dralisz (7) 0 VÁLASZ
Mage_ster 2008. 07. 25. 18:36 | #20
Végigolvasva a kommeteket azért itt is van egy két egyén akit be kellene zárni.
Nyílvános kivégzés, csonkítás? Hol élsz a középkorban? MIlyen fokozat mellett lenne nyílvános az a kivégzés? Ha megöl egy embert akkor simán megölik, ha 100-at akkor még meg is kínozzák mindenki szeme láttára? És te ezt kötelező tananyaggá tennéd? Vagy mindenkinek meg kellene néznie, mert ha nem akkor lelövik őt is?

A másik. Elvenni mindenki fegyverét és csak a rendőröknek hagyni? Ha senkinek sincs minek a rendőrnek? Ez szerintem nem megoldás. A mesében biztos, de a valóságban nem.

A gyerekeket 10 év felett börtönbe zárni? 10 év alatt meg a szülőt büntetni??? Ilyet még csak el se tudnék képzelni.

Szigorítani kell, de nem így. A kivégzés visszahozása se biztos hogy megfelelő "eredményeket" fog felmutatni. Az erőszak ugye csak erőszakot szül. A törvényeket kell szigorítani úgy, hogy ne "érje meg " elkövetni a bűnt. Pl. hosszabb fogvatartási idő, amit nem lehet fellebezni, és legyen ez akár életfogytig, de ne 30 évig tartson. TV, video, internet és egyéb nyalánkságok nehogymár elérhetőek legyenek a börtönben. A benttartózkodást kell ellehetetleníteni számukra, hogy még csak eszünkbe se jusson bűnt elkövetni. Nem csonkítani, vagy kivégezni kell, az nem módszer, csak azokban az országokban, ahol minden emberi jogot elfelejtenek.
Ha megfelelő a büntetési rendszer, akkor csökken a bűnelkövetés száma ez mindíg így van. Az életszemléleten kell változtatni, a szülőknek a nevelésben van óriási, pótolhatatlan szerepe. Többet kell foglalkozni a gyerekekkel, azonban manapság ez hatalmasat változott. A folyamatos kimerítő pedálozás, a több lábon élés, a pénz felhajtása eredményezi azt, hogy a szülők kevesebbet foglalkoznak a gyerekeikkel, inkább bekapcsolnak nekik egy mesét, nézzék azt, addig is csend van. Onnan nem fog szocializálódni. A magam bőrén is érzem ezt, de megpróbálok minél több időt a családdal tölteni, és foglalkozni a gyerekkel, így elkerülhetek dolgokat, persze a külső hatások ellen nehéz védekezni.
sahinel 2008. 07. 25. 16:32 | #19
az hogy nem árulnak fegyvert nem jelenti hogy nem tudnak hozzájutni. Itthon sem lehet fegyvert kapni mégis ha nagyon akarsz tudsz venni. Vagy ott van Délafrika, ahol pl házilag gyártják. Ha kicsit utánnanéztek az arabok álltal használt gépfegyverek nagyrésze is AK utánzat, sufnituning. Nem nehéz megcsinálni egy fegyvert ha tudod hogy kell. Ennyi erővel be lehet tiltani a késeket, köteleket, kapapácsot, baltát, mindent amivel ölni lehet. Egy gyilkosnak beszerezni a megfelelő eszközt a gyilkoláshoz eléggé könnyű. Ezt fejben kell elintézni és nem törvényekkel. A törvényekkel semmire nem mész. Csak sok barom politikus használja fel hogy több szavazatot gyülytsön azoktól akik a problémát azzal lezárnák hogy nem lehet fegyvert árulni. Az előző kommentemnél is írtam hogy mi a különbség texas, chicago közt.
Előzmény: Findzs (18) 0 VÁLASZ
Findzs 2008. 07. 25. 16:20 | #18
egész egyszerü lenne erre a megoldás
nem kellene fegyvereket árulni egyáltalán
csak a rendőröknek lenne szabad tartaniuk maguknál és csak szolgálatban
még olyan se lenne hogy fegyvertartási engedély, akinél fegyvert találnak egyszerüen elkoboznák és kemény pénzbírság
meg belekerülne az adott személy "aktájába"
ennek a felfegyverkezésnek csak így lehetne véget vetni
kamubekLaca 2008. 07. 25. 16:03 | #17
Nekem vannak amerikai rokonaim, jártam náluk, és mesélte az apám unokatestvére, hogy amióta teheti tart otthon fegyvert (itt a korra gondolok!). Vadászik is néha-néha, meg hát azt mondta, náluk ez a ,,védelem''. De NEM a támadás! Mindig lezárva tartotta, tudta milyen bajjal járhatott volna, ha a gyerekei kezébe kerül, még mikor fiatalabbak voltak. A gyerekei már 18 és 16 évesek, és soha nem éreztek vonzalmat a fegyverek iránt. Szerintem igazat mond, aki azt mondja, hogy az elzárás szükséges és jó ötlet, ha már van fegyver a háznál.
Mellesleg a videó nem csak Angliára vonatkozik, mert sajnos az egész világon sűrűek az ilyen támadások. Tény, hogy a szigetországban sok, lehet több fegyveres támadás történik mint más hasonló helyzetű országban (csak mert nem említeném a háború vagy fegyveres konfliktus (Kolumbia = drogkereskedelem ellen folytatott harc...) sújtotta területeket, azt hiszem, ott a támadások aránya kicsit megnövekedne). Csupán az a helyzet, hogy ezt a problémát legjobban a kisfilm rendezője vette észre, aki valószínűleg angliai, ezzel magyarázható a helyszín.
Előzmény: Csolt (4) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 07. 25. 15:58 | #16
?? nézd meg texast, és chicago-t. texasban engedélyezett a fegyverhasználat, chicago-ban tilos. Mégis texasban van sokkal kevesebb fegyveres bűncselekmény. A halálbüntetés és azt sugárzó média meg semmit nem ért annak érdekében hogy elvegyék az emberek kedvét az ilyesmiktől. Texas-ban is valsz azért nem lövöldöznek, mert bárkinek lehet fegyvere. Előveszed az utcán, akkor valsz a fél utca előveheti a fegyverét ami meg már nem túl jó esély a túlélésre. Nyilvános kivégzések agressziót szülnek főleg a gyerekekben. nézz szét az arab országokban.
Előzmény: Csolt (11) 0 VÁLASZ
Derill 2008. 07. 25. 15:44 | #15
ez elég jó
hdave82 2008. 07. 25. 15:28 | #14
A Britek mindig is tudtak ilyen reklámokat csinálni. Elég csak megnézni a nem olyan régi ne igyál ha vezetsz gondolatébresztö reklámokat. Amiket ha jól emlékszem az IZÉ is belinkelt.

pl.

http://www.youtube.com/watch?v=Lb5q_YYpxB0&feature=related
Skatopia 2008. 07. 25. 14:45 | #13
Szerintem elég gondolatébresztő videó. Nekem legalábbis az volt. ÉS szerintem sem egy szaros kis játék elleni kampány.
bandee1219 2008. 07. 25. 14:34 | #12
Ez nem játékokról szól, hanem a valóságról, ez ki is van írva a végén, nem néztétek? Uk-ben tényleg ez van a más vallás miatt is ölik egymás, mint a közel-keleten. És mint írták is, már gyerekek is gyilkolásznak, nem feltétlenül a játékok miatt, ez jön a TVből is és a töri könyvekből is ez jön le nekik sajnos. Nem tanulnak belőle, csak eltanulnak. :-/
Csolt 2008. 07. 25. 14:26 | #11
"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." - Ady Endre

Én ezt vallom, de a halálbüntetést én is pártolnám. 1-2 kivégzés és elmenne az állatok kedve a gyilkolástól...
Előzmény: Dralisz (7) 0 VÁLASZ
Slarioux 2008. 07. 25. 14:11 | #10
Felidegesített a videó...nem is kicsit!
Dralisz 2008. 07. 25. 13:49 | #9
Szerintem nem az a lényege a videonak, hogy CSAK Angliában ilyen szar a helyzet attól, hogy a végén odaírják, hogy Angliában mennyi volt az esemény. Ez inkább Globális. Inkább az ilyen hozzászólások az okoskodások mint, amit te írtál. De azért köszönjük az építő jellegű megnyilvánulást. :)
Előzmény: consiglieri (8) 0 VÁLASZ
consiglieri 2008. 07. 25. 13:40 | #8
gyerekek Angliáról szól a video, azt akarják "lefegyverezni" ANGLIA!! utána mehet az okoskodás..
Dralisz 2008. 07. 25. 13:22 | #7
Aki ölni akar azt nem érdekli , hogy bevan-e tiltva. Úgy is szerez fegyvert/csinál.

Inkább súlyosabb törvények kénének. (halálbüntetés, kinzókamra és látványos kivégzések)
pl: 10 év felett már büntethető legyen az ember és az alatt meg a szülőket felelőségre vonni.
Egyből nem lenne az utcán annyi kisgyerek felügyelet nélkül.

Nemrégen jöttem haza nyaralásból és az úton ült/játszott 40cmre kb. bent a szélétől a kisgyerek ,ahol a sebességkorlát 90km/h volt mivel lakóterületen kivülre esett. És 4 méterre kb. a szülő le sem szarta , hogy hol a gyerek.

De nézzétek a jó oldalát. Amerikában meg tudod magad védeni, ha van lőfegyvered. Itt meg véded az értékedet és ha agyonbasz az áram valami balfaszt. Akkor azt ültetik le sok sok évre, aki értelmes ésszel az áldozat és akik meg mentek volna lopni azok meg csak kapnak egy ejnye bejnyét. Ebben az országban kurvára el van baszva minden.

Fegyver ide-oda egy kanállal is meglehet ölni bárkit. Sőt vannak emberek akik kókuszdiót törnek puszta kézzel. Azokat meg lekéne csukni, mert 1 ütéssel kettétöri a másik koponyáját??? Én személy szerint azt vettem észre, hogy Európa is igen nagy sebességgel halad a gettósodás felé. És itt is az lesz mint amcsiban a nigger gettókban.

Előzmény: Csolt (4) 0 VÁLASZ
Pajti007 2008. 07. 25. 13:17 | #6
A fegyver nem öl. Az ember igen.
Vin Dieselke 2008. 07. 25. 13:16 | #5
Szerintem nem a játékokat kell betiltani, hanem foglalkozni a gyerekekkel, és Amerikában nem a gyerekek közelében tartani a fegyvereket ha már van. Érdekes én ovis koromban is néztem horror filmeket, és lövöldözős filmeket, mégsem éreztem rá indíttatást, hogy ezt a valóságban is +csináljam. Szerintem ha a szülők megfelelően nevelik a gyereküket, akkor ilyenek nem fordulnak elő.
Csolt 2008. 07. 25. 13:00 | #4
Inkább a fegyvertartási engedély kellene betiltani az USA-ban. Nem a játékokat.
Előzmény: Dawe (2) 0 VÁLASZ
tutituti 2008. 07. 25. 12:57 | #3
Hát én megnéztem a videót, és ez olyan dolog, hogy az ember látja h milyen káros a cigaretta,alkohol,drog és akkor megfogadja h abbahagyja aztán eltelik 1-2 hét és minden visszaáll, az esetek többségében.
De ilyenkor azért én elgondolkozok, azon h itt nem attól függ mit\mivel játszik a gyerek hanem, hogy hol nevelkedik fel, és a szülei foglalkoztak vele.Akit elhanyagolnak az a saját kárára tanulja meg a dolgokat.És ez nem jó.
Ennyit akartam.
Dawe 2008. 07. 25. 12:47 | #2
ez egy kampány a gta-hoz hasonló "bandázós-lövöldözős" játékok betiltására. sok sikert! ugyse tiltanak be semmilyen játékot
Csolt 2008. 07. 25. 12:38 | #1
Hát nem játék...