Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
sahinel 2008. 06. 06. 13:43 | #17
máshogy látjuk, és valsz ez nem is fog változni, de legalább komunikálni tudunk:D Bárcsak a parlamentben is így folynának a viták és nem anyázás menne)
Szerintem gyerekre jobban hat a jutalmazás, nem jutalmazás módszere. Akkor kap jutalmat, ha jót csinál. Ha nem akkor alap dolgok amiket szeret megvonjuk tőle. Ha kezd változni ismét jutalom, és visszatérhet azokhoz amiket szeret csinálni.
Előzmény: RokkantTroll (16) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2008. 06. 06. 13:12 | #16
Rendben. A nyugati civilizációban nem üvöltözik Isten nevét és nem lövöldöznek mindenre ami mozog. Leszámítva az Egyesült Államokat. Nincsenek öngyilkos merénylők és Dubai valóban egyike azon kevés iszlám országoknak ahol képesek voltak felülemelkedni a vallási fanatizmuson. DE! Pl. az Amerikai Egyesült Államok kb. 260 milliós lakosságának 1%-a börtönben ül. És miért? Mert sok elítélthez képest túl enyhék az ítéletek. A legtöbb államban alanyi jogon jár a fegyverviselés és minden második embernek van lőfegyvere. Ha ehhez még hozzáadjuk a műveletlenséget és azt, hogy a média szinte sulykolja az erőszakot az emberekbe kicsi koruk óta nem csodálkozhatunk azon, hogy tele vannak a börtönök és csak a legelvetemültebbek kapnak 10-15 év pereskedés után halálos injekciót pl. 15 nő különös kegyetlenséggel elkövetett meggyilkolásáért melyet isteni sugallatra tett. Egy ilyen emberi szörnyeteg nem vallási fanatikus aki Isten nevében ártatlanokat gyilkol? Megérdemli a halált, mint ahogy az az öreg is megérdemelné aki 24 évig bezárta és kínozta a családját egy pincében.

A kisgyerek két féle módon tanulja meg mi a rossz. Amit saját vagy amit mások kárán tapasztal. Sokszor elég az ha az ember elmagyarázza nekik, hogy amit csinál az nem jó. A lányomat nem fogom felpofozni azért mert összetört egy poharat, de rá fogok verni a seggére, hogyha a testvérét szurkálja tűvel mint ahogy azt anyám tette velem. Érdekes módon nem lettem pszichopata mert néhányszor kikaptam a rosszalkodásaim után. Garantáltan nem jutott eszembe, hogy még egyszer ugyanazokat a dolgokat megcsináljam. Ok okozat, bűn bűnhődés. Legyen egyensúly. Tyúklopásért ne járjon halálbüntetés, de aki gyilkol annak el kellene venni az életét.

Előzmény: sahinel (15) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 06. 06. 10:06 | #15
Dubai mint lentebb írtam full arab ország. Mégsincs nyilvános kivégzés, és nincsennek terorista állatok. Vallás ott is ugyanaz, de nem lövöldöznek mindenre ami mozog és nem üvöltözi allah nevét. Az ilyesmit diktatúrákban, és több száz évvel ezelőtt csináltak európában. Egyetlen vonztata, hogy bármit csinálsz, ne hagyj szemtanut, és nem lehet bajod. Tehát a gyilkosságok száma megugrik, és gondolkodás nélkül teszik, hogy nehogy őket végezzék ki.

A börtönös témához annyit hogy akkor szerinted a norvégok elmaradott idióták, a börtöneik miatt? fura hogy a legtöbb normális életet kezdő bűnöző ilyen normális börtönökből kerül ki. Ha állatként bánsz velük, mire kikerül teljesen megváltozik, és nem előnyére. A legtöbb börtönben megtanulják hogy bandákba kell tömörülni, és ha valami gond van azonnal keményen kell reagálni. Mint a gank-ek az utcákon. Sokan be sem tudnak utánna több évig illeszkedni, mert ha gond merül fel, úgy reagálnak ahogy benn tették volna. Idegbeteg állatokat nevelnek ki,és utánna csodálkoznak hogy elkövet még durvább bűncselekményt.

A kisgyereknek meg magyarázhatod hogy miért kapta a másik, benne az fog megmaradni hogy erőszakkal kell megtanítani mi a helyes, mert ebből ért a többi ember. Ennyi erővel a kisgyerekeket is ha olyat tesznek ami nem jó, akkor símán össze lehet verni mert tanulja meg hogy mivel jár ha rosszat csinál. Nehogy már csak elmondjam neki hogy ezt nem szabad. Jól össze kell verni kék zöldre hátha megérti a büdös kölke.
Előzmény: RokkantTroll (14) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2008. 06. 06. 01:01 | #14
Valóban. Hogy egy klasszikust idézzek: "ha szemet szemért, fogat fogért, akkor az egész világ vak lenne és fogatlan". Az erőszakmentes környezet lenne az ideális. DE EZ EGY UTÓPIA, azaz megvalósíthatatlan mint ahogy az összes társadalmi izmus. De ha jól megvernek valakit azért mert megvert valakit akkor az a valaki kétszer is meggondolja, hogy mégegyszer megverjen valakit mert tudja, ha újra elkövetné akkor újra megbűntetnék. S hogy ez a közerkölcsöt durván deformálná? Nem hiszem. Nagyon durván fogom leírni. Ha egy anyuka kiviszi a gyermekét egy nyilvános kivégzésre és elmagyarázza neki, hogy ez miért történik akkor a gyereknek egy életre az agyába vésődik, hogy ne csináljon olyan bűntettet amiért ez az ítélet vár rá. S hogy miért van annyi öngyilkos merénylő? Nem a nyilvános kivégzések és az emiatt eltorzult közerkölcs miatt. Vallási okai vannak. Valahogy úgy vannak vele mint a vikingek. Aki a harcban életét veszti az az istenek kegyeit élvezi. Az öngyilkos merénylők ha meghalnak, azt Allahért teszik és akkor biztosan a muszlim mennyország vár rájuk, míg az akit gyilkosságért kivégeznek az a poklok poklában fog elkárhozni.
Normális börtön meg nincs. Vannak azok ahol az elítéltek meghalnak mert az alapvető szükségleteik elvégzésére sincs esélyük és vannak a nyugati börtönök, ahol a rabok olvasgatnak, TV-t néznek, napi háromszor ételt kapnak, kicsit dolgozgatnak és még némi pénzt is keresnek.
Előzmény: sahinel (13) 0 VÁLASZ
sahinel 2008. 06. 05. 23:35 | #13
Igen) A szemet szemért elv. Nagyon király dolog. Csak az a gond hogy erőszak erőszakot szül. mivel ezt látja az ember, így értékrendje már kiskorától erőszak miatt alakul úgy ahogy alakul. Ha egy kicsit megnézzük hogy a gyilkosok miért válnak gyilkossá, akkor álltalában azt láthatjuk hogy valami erőszakos cselekedet kiskorban vitte erre az útra. Elrettentő hatása lehet hogy van, de közben közerkölcsöt is durván deformálja. Szerinted miért van annyi öngyilkos merénylő nálluk, és más országokban ilyesmire nagyon nehezen veszel rá bárkit is? A gyerek is megtanulja hogy olyasmire ami nem tetszik, nem helyes szerintünk, arra agresszióval kell felelni, mert ezt értik meg.

Szép kis világ. Inkább gondolom azt hogy ha erőszakmentes környezetet alakítunk ki akkor talán ebben az irányban változnak az emberek. Ezt a fajta viselkedést mint a kommentedből is kitűnik nem igazán sajátították még nállunk sem el az emberek.

Pl normális börtönben nem elzárják csak az embert, és kész, hanem a közös életre tanítják őket. Pl van ahol dolgoznak, a keresett pénzből maguknak vásárolhatnak(megtanulják értékelni a munkát), tanulhatnak, és van ahol kés, villa, stb lehet nálluk, hisz szokniuk kell a normális életet. Nem állatokat nevelnek belőlük, és nem csak az alvilági kapcsolatokat építik ki odabenn.
Előzmény: RokkantTroll (12) 0 VÁLASZ
RokkantTroll 2008. 06. 05. 15:48 | #12
A nyilvános kivégzésekről csak annyit, hogy ezekben az országokban pont ez az ami visszatartja az embereket a bűnelkövetéstől. Ha a nyugati világban is lenne ilyen, nem lennének olyan elmebetegek mint a másik posztban az a 70 éves aberrált faszkalap. Iránban aki lopot annak levágják a kezét. Nyugaton ha lopsz, legrosszabb esetben bevarrnak néhány évre a börtönbe és ha kijössz senki sem fogja tudni az utcán, hogy te börtönben voltál. Ellenben az iránival akiről egyből kiszúrják, hogy lopott mert nincs keze. Ha Iránban ölsz, levágják a fejed a köztéren. A nyugati világban börtönbűntetésre ítelnek 8 évtől életfogytiglanig (ami jobb esetben 20-22 évet jelent). Ott van súlya a bűntetésnek, itt nincs.
sahinel 2008. 06. 05. 12:22 | #11
) azért a nyilvános akasztásokat, kövezéseket iránban egy kicsit elitélem. inkább nem linkelek videókat, ha a korábbi hozzászólásaimat megnézed volt már pár link. a 12-13 éves gyerek lefejezi az embert, és hasonlók engem kicsit kiakasztanak. Mint írtam vannak rendes emberek köztük, de mivel a nagy átlag elfogadja az ilyesmit, hisz nem lehetne nyilvános kivégzés ha nem fogadnák el, így egy kicsit sem akarok ilyen helyekre utazni. Vannak olyan országok mint dubai, stb ahol rájöttek sokkal jobb üzletelni, indegenforgalmat felfuttatni mint emberkedni, és jól is élnek. márpedig full arab ország, csak a pénz és jóllét miatt nem szólnak bele mit csinálnak a külföldiek. Gazdaságilag együttműködni meg nem igazán akarnak. Bár a fegyverkezést serkentik:D amerika nem ad el haditeknikát csak izraelnek:D izrael az oroszoknak, oroszok kínának, kína meg az araboknak. szép körforgás. Csak nem a gazdaságukat növeli hanem a fegyverkezést serkentik.

Kína a legjobb példája hogy hogyan kell a nyugati tőkét beengedni, felhasználni, és ebből profitálni. Már az USA tartozik nekik párszáz milliárd dollárral.
közlegény
közlegény 2008. 06. 05. 11:42 | #10
szerintem az arab nem egyenlő a terroristával, vagy a robbantgatással, ezt csak az amerikaiak szeretnék elhitetni a világgal, és elég jól sikerült nekik.
csicsilla 2008. 06. 05. 11:14 | #9
:o jaj ne sirj kotta!nem akarom hogy posztoljàk ahogy szétvered az irodàtokat!mi szeretünk és lassan itt a hétvége meg a joidö(franciaorszàgban ma 25 fok van akkor otthon is az lesz) Kotta küldök egy mosolyt és egy puszit,hogy jobb legyen a kedved!
Előzmény: kotta (5) 0 VÁLASZ
csicsilla 2008. 06. 05. 11:12 | #8
most nézem bébz hahahah de jooo!XD
sahinel 2008. 06. 05. 11:03 | #7
amint látom ez sportról szól, ezért a militáns nem jó jelző bár a postkép jobb felső képe nem épp sporteseménynek néz ki. Nem a kultúrával van a gond hanem a elfogadással, szocializálódással. Ha én elfogadom hogy élhetnek úgy ahogy akarnak, akkor fogadják el hogy én is csinálhatok bármit amit szeretnék. Márpedig nagyrésze lenéz ugyanúgy ahogy a bigott zsidók is goy-nak tekintenek. Ettől még vannak rendes emberek. Csak a vallási vezetők idióták.

http://www.nothingtoxic.com/media/1212367373/Lunatic_with_an_AK47_Nearly_Kills_Everyone_Around_Him lövöldözzenek csak eszetlenül:D Egyébként a visszahulló golyók sok emberet öltek meg törökországban is, és ezért akarják tiltani az esküvői lövöldözést is.

Multkor láttam egy videót amiben nem lövöldöztek, és valaki meg is jegyezte hogy az első videó amiben arabokat lát és nem lőnek, robbantanak, fejeznek le valakit:D
Előzmény: kotta (1) 0 VÁLASZ
simo_almos 2008. 06. 05. 09:22 | #6
hat igen. hulye militans arabok...:D es arabinak...
kotta 2008. 06. 05. 09:14 | #5
csúnya vagy csicsi! megyek sírni a sarokba... :((((
Előzmény: csicsilla (2) 0 VÁLASZ
Daru 2008. 06. 05. 08:56 | #4
Ha egy idegen nagyhatalom (ami már kezd összemenni) vicsorogva feni az atombombáját az ajtó előtt - természetesen minden jogalap nélkül, csupán azért, mert a yen, és euró alapú olajtözsde (amit irak is be akart vezetni) végleg megkefélné az ő dolláron alapuló kis olaj bizniszét -, nos, ennek fényében ez teljesen természetes honvédelmi előkészület. A teljesítményük pedig dicséretes!
sparkey6 2008. 06. 05. 08:45 | #3
hülye militáns arabok
csicsilla 2008. 06. 05. 08:44 | #2
és mindig van valaki aki ezt elsöként közli velünk,màrmint,hogy milyen kommentek fognak jönni egy egyilyen érdekes poszthoz ,bàr amugyis mindenki tudja hogy az lesz!XD
Előzmény: kotta (1) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 06. 05. 08:38 | #1
Mindjárt jönnek a "hülye militáns arabok" tartalmú kommentek...
Pedig csak más kultúra. És aki lóhátról pontosan tud lőni egy puskával, az előtt le a kalappal.
(Íjjal sokáigpróbáltam ló nélkül, az sem egyszerű. Lovagolni meg még sose volt alkalmam... :((( )