Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Dralisz 2008. 06. 03. 23:28 | #40
én 1x láttam elég is volt...

story: 1/10 kamera: 0/10 grafika: 7/10 szöveg: 0/10

A dünnyögés és a kamerának a nonstop mozgása számomra csak idegesítő és a fejem is megfájdul.


olcsibacsi 2008. 06. 03. 19:20 | #39
idézem..." Sajnos a több ezer egyidejű szabad-letöltéstől még az egy GIGABITES szerverünk is össze-vissza **arta magát...." :P
Kicsit emlékeztet a helyzet arra amikor a SIÓ repibe osztogatta a gyerekeknek magyar vágta napján a szívószálas üdítőket inygyé oszt pikkpakk rárepültek a magyarok....ingyé' van :))))
Ha visszaemlékeztek a kóla is besült a fanta light-al az egyik Budapest Parádén... valahogy azóta sincsen fanta light nálunk :D
kotta 2008. 06. 03. 15:53 | #38
Az én mondanivalóm az, h most már le is jött a film (vagy át? szét? össze? meztelenül? rókagombával? ööö..elkalandoztam).
Szóval le van töltve,otthon végig is nézem. A Maestro és a Geri's Game is tetszett, bízom Egonékban is. Meg abban hogy akkor megértem a mondanivalót. Ahelyett h itt pofázok olyasmiről,amit sajnálatomra még nem láttam. :DDDD
Köszi az infókat!

Előzmény: sf (35) 0 VÁLASZ
wtf 2008. 06. 03. 13:33 | #37
Gyerekek, nézzétek meg betépve a filmet (sztem a készítők is úgy csinálták). ;) Lehet úgy a mondanivaló is jobban "átjön" (de utálom ezt a szót meg a Péló Barnát). :D
Hajni 2008. 06. 03. 13:07 | #36
Ha már ez a téma, talán nem kéne kihagyni Rofusz Ferenc "A légy" című animációs kisfilmjét, ami már jóval a Pixar előtt Oscart nyert, 1981-ben. :)
Előzmény: sf (35) 0 VÁLASZ
sf 2008. 06. 03. 12:59 | #35
nos,, E&D-nek a mondanivalója nem ez,... az tény, hogy szinte mindenkinek ez jön le, de az alkotók nem ezt
szánták mondanivalónak...
amúgy van magyar short anim is amit Oscar-ra jelöltek és ez nem más mint a Maestro, ami sztem igen nagy ötlet
és a kivitelezés se rossz !!!
Amúgy meg nem hasonlítottam össze pixar short-al az E&D, nemtom honnan jön ez... meg egyáltalán Pixar filmmel :)
Csakis kizárólag a tartalmat hasonlítom (noha írtam, hogy E&D azért néhány tekintetben nincs elmaradva pár pixar filmtől)... és a pixar ötletekben, sztorikidolgozásban ugyanott van mint bármely hétköznapi ember... pl. Geri's game vs Maestro és a Maestro mögött nincs csillió trillió dollár....
no és még egy utsó megjegyzés... Pixar is pont ugyanúgy kezdte mint az Aenima (szinte) Pixar kijött pár short-al
és felfigyeltek rá és lett Toy Story... Aenima kijött pár short-al (Egon és Dönci short-ok) és felfigyeltek rájuk
és lett egy egészestés... és innen már csak a csillagos ég a határ :) lesz egy hazai pixar is :)
De kérek mindenkit, hogy felejtsük el mostmár a Pixar-t és beszéljünk a filmről :)


izébigyó 2008. 06. 03. 12:58 | #34
:DDD
Olyan nincs, hogy a hős AMERIKAI hörcsög, ebihal, dolmányos varjú, stb. megmenti az egész világot?
Előzmény: republic666 (33) 0 VÁLASZ
republic666 2008. 06. 03. 12:03 | #33
Az összes amerikai animációs filmnek le lehet mondani a sztoriát 1 mondatban!!!!
ami nagyjából mindenhol ez
kb ez:"Van egy szerencsétlen de szertni való főhős akit az eljén szívatnak főleg a gonosz szerplő tesz alá mindig,majd a közepén (mellékszálként vagy főszálként) képbe jön vmi meghódítandó hölgyemén ,és-vagy valami díj,cél!!Amit a főhös a ált. a filmközben megismert társával(aki ontja "jó" poénokat) sikeresen véghez visz!!!!"
PL:Toy story,vadgalambok,Verdák,Mézengúz,Antz,bogár élete STB STB.....
M.agnus 2008. 06. 03. 11:54 | #32
.avi-ban lejön, a támogatói reklám jobb alsó sarkán a feliratra katt. Igaz, nekem is másodszorra sikerült, elsőre csak 8 percet volt hajlandó.
Előzmény: mekszamnojz (30) 0 VÁLASZ
alphadog 2008. 06. 03. 11:33 | #31
Bocs, de a TinToy nem inkább a technikáért kapta az Oscart? Tudom, "Best Short Film, Animated" kategóriában nyert, épp ezért talán nem is lehet összehasonlítani egy egészestés filmmel, ennek az 5 perces kis animációnak ugye nem igazán van mondanivalója. De van olyan Pixar film, aminek van?
http://www.youtube.com/watch?v=jT0Q9N1QtL0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=jT0Q9N1QtL0
Szerintem ez elég gagyi, még ha '88-as is és a technikát figyelmen kívül hagyjuk, valljuk be abszolút ötlettelen, nem is értem miért kapott Oscart. Talán nem volt más szám.gépes animációs film akkoriban, és ez újdonságnak hatott.
Előzmény: sf (25) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 06. 03. 11:31 | #30
nemtudom letolteni a filmet :(
M.agnus 2008. 06. 03. 10:45 | #29
Egy produkció amire jó büszkének lenni...még akkor is, ha önmagunk semmit nem tettünk hozzá. (Leszámítva, ha megnézzük. Mert látni kell.)
kotta 2008. 06. 03. 09:29 | #28
Nem láttam E&D-t. Ez egy fontos előrevetés a következőkre.
Kritikákat olvastam róla, amiből pontosan átjött, h mondanivaló igenis van, bármennyire elavultnak hat: hűség, barátság, felelősség a minket körülvevő világért.
Pixarral nincsen semmi baj, hogy is volna, de összehasonlíthatatlanul mások a lehetőségeik nekik, mint egy itthoni független csapatnak. És nem érdekel, h ez "árpádsávos" vélemény: akkor is jobban szeretem E&D-t, mint bármilyen megahiperszuperprodukciót, mert ezt a honfitársaim hozták össze. Tom és Jerryt hányan néznek összevetve a Mazsola és Tádéval? (oké, a példa rossz, rajzfilm vs. báb, de akkor is érzékletes) Mégis hamarabb fogom beszerezni a M és T összest DVD-n, mint a T&J-t. Ez így működik.
Mielőtt félreértené bárki, egyáltalán nem bántani akarom sf kollégát, csak az én véleményem ebben más, mint az övé. Szerintem nem Pixarhoz kell mérni magunkat, hanem létrehozni valamit a semmiből. (ami, megjegyzem egyáltalán nem semmi, a hazai animációnak is voltak-vannak világszinten kiemelkedő alakjai)
Én örülök nagyon Edééknek bármennyire nem láttam, és ugyanemiatt bármilyen fura, de örülök a Kis Vuknak is. Készülnek filmek, már ez jó. Van miről vitáznunk, és az itthoni rajzfilmes és animációs szakma pedig jelzi h él. Igenis előrevisz minden alkotás, mert sohasem lesz megaprodukciónk, ha nem is próbálkozunk vele. Kapásból meg a legritkább esetben jön össze a "neves" díj, amit amúgy a haverok osztanak haveroknak évtizedek óta. (de ez már már elismerem h nagyon személyes és szubjektív, ráadásul nem túl derűs véleményem a világ működéséről)
Előzmény: sf (26) 0 VÁLASZ
sf 2008. 06. 03. 00:35 | #27
http://www.taxfreefilm.com/index.html

ezt a linket is ajánlom, hogy picit jobban képben legyünk.... :)
sf 2008. 06. 03. 00:33 | #26
Halacska: látom nem merted megkockáztatni, hogy leírd mi volt a film mondanivalója :)

igen,, sajnos az gáz amit a Vukkal csináltak az tény és való... akár csak az állami támogatásból is sokkal jobbat ki
lehetett volna hozni belőle.... vagy akár nem is kellett volna állami támogatás, mert a pénz amit alapból beleraktak
is bőven elég lett volna egy normális színvonalú produkcióra...

Csak hogy képbe legyen mindenki, az Egon és Dönci is pénzből készült... nem is olyan hú de nagyon kevésből ha a hazai produkciók költségvetését nézzük... az tény hogy nem is sokból... az tény, hogy bravúr, hogy ennyiből megoldották...

A filmet technikailag és tartalmilag nem fogok nekiállni részletesen elemezni.. a hozzászólásokból látom, hogy itt nem sok értelme van.... és ez a hozzáállás , hogy legalább van valami ami elkészült (tök mind1 milyen minőség vagy tartalom)
ez sztem nem visz előre :)

másrészt meg nem értem mi a gond a Pixar-al... mindenki azt hiszi, hogy a Pixar az csillió trillió dollár tőkével indult ?


sf 2008. 06. 03. 00:22 | #25
bocs,, javítom az előzőt.. a Luxo-t csak jelölték 1986-ban és az első Oscar-t a Tin Toy-ért kapta 1988-ban...
így korrekt az infó...
halacska 2008. 06. 03. 00:18 | #24
én csak azért írtam itt az állami támogatás dolgot, mert a kis vuk kapott pénzt az államtól, méghozzá nem is keveset, és ezt a pénzt nyilvánvalóan nem az elkészítésére költötték el, hanem ellobbizták, eltették zsebre a nagy részét, elpazarolták. a végén meg egy színvonaltalan szart adtak ki a kezeik közül. ez szomorú dolog.. ez van. ellenben az Egon és Dönci-t tök kevés pénzből hozták össze, (én azt is hallottam hogy egy szobában dobták össze, bár ez lehet nem igaz) és ahhoz képest milyen profi? méghozzá ingyenesen, szabadon letölthető! ez nagy dolog a mai pénzközpontú, szar világban... ja és erre nem hinném hogy egy befektető adott volna 120 milliárdot, sőt még sztem 120 ft-ot se! mondanivaló? hát ha nem esett le elsőre, nézd meg mégegyszer, azt javaslom! megéri :) Pixar?? hol élsz Te? XD ez Magyarország! örüljünk neki hogy hazánk fiai ilyet tettek le az asztalra! én tök jól szórakoztam rajta, sokkal jobban élveztem mint egy Toy Story-t, vagy egy Szörny Rt.-t.

Előzmény: sf (16) 0 VÁLASZ
sf 2008. 06. 03. 00:13 | #23
"Akkor neked miért nincs egy jó ötletet, amit megvalósíthatnál? Elárulom: azért, mert olyan vagy, mint a legtöbb magyar: az energiáját a negatív dolgokra pazarolja, az örökös fikkantásba, panaszkodásba, magdinéniskedésbe. Tisztelet a kivételnek."

- hmm.. ha elmondom a véleményem egy filmről akkor már az energiát a negatív dolgokra pazarló, örökös fikkantásba, panaszkodásba, magdinéniskedésbe fektetem az energiát ? fura vélemények vannak itt :) ez talán mind igaz lenne, ha télleg csak fikkantottam volna és tajték paraszt módon húzom le a filmet... de nem ezt tettem.. meg ha már így lehúzzuk a másikat (sztem inkább ez a magyar módi, nem a filmről beszélünk hanem a másik kritikájáról :) ) , akkor vegyük a fáradtságot és olvassuk el , hogy mit is írt... köszi
más... honnan veszed, hogy nekem nincs jó ötletem ? és nem valósítottam , vagy épp valósítom meg az egyiket ?
ismerjük egymást ? :)

Tapasztalatból lesz a hozzáértés nem ? vagy hogy van ez ? a kettő között nincs összefüggés ?

Képzeld megnéztem a Pixar első filmjét ami nem más mint a Luxo Jr.ami egyből oscar-t kapott ? nem nagy durranás...
csak egy oscar.. :) és mi volt az? egy ötlet... kivitelezés szinte 0 a mostani szemmel, de még az akkora szemmel
se a csúcskategória....
de ha egészestés akkor Toy Story.. az se volt nagy durranás ?

de egy okosságot azért írtál.. a vélemény az szubjektív (nem relatív), tehát mindenkinek lehet saját véleménye
egy filmről vagy bármiről... kinek mi tetszik.. de attól, hogy negatív véleménye van valamiről, azért még nem kell
így nekiugrani... ennyi erővel én is mondhatnám, hogy hmm..lehúzzátok a Kis Vuk-ot ? a sok magyar csak ezt
tudja,.. lehúzni...
Nos,,, sztem zárjuk le ezt a témát... és inkább beszéljünk a filmről..
és ezzel kapcsolatban lenne is egy kérdésem: Ki tudja, hogy az Egon és Döncinek mi a mondanivalója ?

Előzmény: dude (22) 0 VÁLASZ
dude 2008. 06. 02. 23:44 | #22
Akkor neked miért nincs egy jó ötletet, amit megvalósíthatnál? Elárulom: azért, mert olyan vagy, mint a legtöbb magyar: az energiáját a negatív dolgokra pazarolja, az örökös fikkantásba, panaszkodásba, magdinéniskedésbe. Tisztelet a kivételnek.

Ha már összehasonlítjuk a véleményeket (mert ugye az is relatív, mint a szépségverseny vagy a film tartalma), akkor én is megírom az enyém: nekem tetszett a történet, sokkal jobban, mint 1-2 műanyag, erőltetett pikszar sztori. Jó, kell hozzá egy háromjegyű IQ, hogy átjöjjön a mondanivaló és bevallottan nem idióta kiskölyköknek készült. Nyilván nem volt annyira kidolgozva, de az nem igaz, hogy ez 1 db hozzáértő ember ötletén múlik. Sajnos sokkal inkább múlik ez a tapasztalaton. USA-ban könnyű összekaparni rendkívül tapasztalt forgatókönyvírókat, gegmestereket, akik már évek óta a szakmában vannak, és olyan iskolákat végeztek el, amiről itthon még hallani se lehet. Ha megnéznéd a Pixar legelső művét, az se volt egy nagy eresztés... sőt! Persze azóta lapáttal tolták beléjük a pénzt. Nem kéne lebecsülni pár tehetséges, de saját maguk által is amatőrnek tartott filmes kezdeményezését.
Előzmény: sf (20) 0 VÁLASZ
wtf 2008. 06. 02. 23:31 | #21
Ez a zene valami kurva jó! Fel is raktam a Last Drinket a rádióba. :)
sf 2008. 06. 02. 23:23 | #20
no,, látom itt mindenki keveri a fazont a szezonnal...

1. Hol volt fikkantás ? a tipikus magyar nem tud különbséget tenni a fikkantás és az építő kritika között :)
2. Tartalmilag miért ne lehetne összehasonlítani Pixar filmmel ? az is CG anim, egy kategória..nem külalakról beszéltünk... hanem magáról a történetről, alapötletről, a történet kidolgozásán... (ahhoz meg elég 1 jó hozzáértő ember egy jó ötlettel)
bravókám... :) de sztem ne erőltessük tovább a dolgot.. out
dude 2008. 06. 02. 23:07 | #19
Tipikus magyar hozzáállás. Fikkantás az megy. Kritizálni minden magyar annyira, de annyira tud... alkotni már sajnos csak nagyon kevés.
Pixarral összehasonlítani... bravo! Kb. fél percnyi anyag készülne el a Pixarnal abból az összegből 20x annyi emberrel, amiből az egész E&D elkészült.
Előzmény: sf (16) 0 VÁLASZ
sf 2008. 06. 02. 22:57 | #18
.. a befektető fogalmát had ne kelljen elmagyarázni :)
milyen nikket na 2008. 06. 02. 22:54 | #17
milyen befektető ? ki fektet itt be mibe ?
Előzmény: sf (16) 0 VÁLASZ
sf 2008. 06. 02. 22:51 | #16
Halacska: nem a történetre mondtam, hogy nem jött át, hanem a mondanivalóra,, amúgy meg a történet... hát...
igazából mi történt benne ? :) az végén kb. 3 percig valami és az se CG volt :), de előtte és utánna.... na mind1...
Más... miért olyan érdekes , hogy 0 Ft állami támogatás ? ezt azért írja mindenki, mert egy filmnél természetes az állami
támogatás? Vagy mert a Kis Vuk kapott ?
Ha én csinálok egy filmet amire egy befektető 120 milliárdot ad, akkor én is verjem a mellem, hogy 0 Ft állami támogatás ? :):)
...és.. félreértés ne essék. nem lehúzom az egészet, mert télleg hatalmas dolgot vittek véghez a srácok...
de sztem egy egész estés CG filmben azért többminden kellene, hogy történjen.... "sajnos" ebben a tekintetben
a Pixar és hasonszőrűek már nagyon magasra tették a lécet...
Előzmény: halacska (15) 0 VÁLASZ
halacska 2008. 06. 02. 22:14 | #15
hú hát nekem nagyon tetszett! nagyon szépen ki van dolgozva. hát nem tudom nekem azért átjött a történet is! :) a zene is nagyon jó! lehet kicsit elfogult vagyok, de nálam 10/10. sztem simán állja a sarat nemzetközi porondon is. ja és az sem utolsó, hogy ugye 0 ft állami támogatással készült, azonban imdb-n 7.7-et kapott! a kis vuk meg 1.3-at. ilyenkor vágnám szájba utóbbi "alkotóit". ja és a macska hangjától jókat nevettem :)
kotta 2008. 06. 02. 20:48 | #14
Nagyon ki fogok kapni ezért az bizti, de látatlanban sokkal magasabb polcon van mint az enyhén "dohányszagú" kis Vuk.
Önálló gondolatok, aktuális mondanivaló a gyerkőcöknek is érthetően, színvonalas megvalósítás, okos franchise (mesekönyv és kiszínező is van!), sz'al jó dolog,na. Pedig egyiket se láttam. De ez nagyon szimpi, szemben a másikkal.
(És a félreértések elkerülése végett: NEM azért szimpi, mert van egy másik amivel össze lehet hasonlítani jól. Hanem mert az és kész.)
carmelo15 2008. 06. 02. 20:25 | #13
hat jobb min a vukk az is biztos:)
ReAm1 2008. 06. 02. 20:14 | #12
zsíír zsíír, ezt moziba nem játszák/játszották?
anon 2008. 06. 02. 19:51 | #11
Jó a neved :D
sf 2008. 06. 02. 18:43 | #10
... technikailag ott van a szeren.. sokkal jobb mint a Kis Vuk.... és megközelíti némelyik Pixar-t is...
a tartalom sajnos viszont elég szegényes...és fő mondanivalója egyáltalán nem jön át :(
rezso 2008. 06. 02. 17:34 | #9
az még nem tölthető..de gondolom lehet vmi "adomány"-t fizetni,pl egy fél mozijegy árát érdemes lenne aki nem sajnálja és tetszett is neki hátha lesz folytatás(én még nem láttam)
stero 2008. 06. 02. 17:29 | #8
A vuk2 egy gagyi ... belenéztem youtibe-on ... nemtudtam röhögni csak sírni! :(
milyen nikket na 2008. 06. 02. 17:18 | #7
KenGuruL egyetértek.
Előzmény: KenGuruL (3) 0 VÁLASZ
milyen nikket na 2008. 06. 02. 17:18 | #6
meg kell várni a HD verziót :)
Vikoo 2008. 06. 02. 17:17 | #5
ti le tudjátok tölteni? mármint erről a site-ról...
nekem az istennek se megy! már megnéztem a reklámokat vagy 23 szor.
Thufir 2008. 06. 02. 17:13 | #4
Nagyon komoly film. Az egyetlen komoly film ami aranyos is.
Remélem megy külföldre.
KenGuruL 2008. 06. 02. 17:13 | #3
Azért én a VUKII csapat helyében nagyon szégyelném ám magamat.
Lako 2008. 06. 02. 15:45 | #2
Kezdenek rájönni hogy, igy is ugy is felkerül az internetre? Igy legalább hasznuk is van belöle (Reklámok)... :)
bungle
bungle 2008. 06. 02. 15:42 | #1
Hogy ennek hogy tetszett a zenéje!!! Galactrip, Ice Cold Space, stb. És az is ingyen letölthető!
A film végén nagyon jó volt, hogy berakta az igazi Dönci macska fotóját (élt ettől eddig...)