Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
rezso 2008. 04. 18. 22:57 | #65
Nem szeretném lezárni,és nem is szeretnék vitázni.Az elmúlt napok posztjait nézve(lehet előtte is) sajnos már tényleg szánalom ami szánin megy,be kell látni.A többieket értem,de te miért kaptad fel a vizet?Én nem neked mondtam.A lolozást meg utálom..
Előzmény: dude (64) 0 VÁLASZ
dude 2008. 04. 16. 16:09 | #64
Talán mert annyira képben vagy? ;)
Egyébként isten őrizz, hogy postolj, hiszen "az akkora művészet"...
(megírod majd nekik, hogy a "hétvégén fasza idő lesz" ( http://www.ize.hu/comments.php?post_id=7035 ) meg a Thanks Arthur ( http://www.ize.hu/comments.php?post_id=5882 ) már volt itt, árgusszemű barátunk? ;) (csak az első hatot néztem).
Persze "lezárhatod" úgy is, hogy nem érdemes vitázni, LOL, ha már annyit nem vagy képes elismerni, mennyire nem volt igazad.
Előzmény: rezso (61) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 04. 16. 15:56 | #63
De tényleg nem kell ám egyetérteni velem!
Csak azért hármótoknak írtam, mert tetszett,h ti is rákattantatok a témára, mint jómagam. És tetszett, amit írtatok.
Na, jó st.oné csak azért, mert hízelgett. ;-)
Előzmény: M.agnus (62) 0 VÁLASZ
M.agnus 2008. 04. 15. 17:36 | #62
Egy pillanatig sem hittem, hogy amit leírtál az szerinted úgy rendben van. Egyetértek veled, vásárra vinni a bőrünket a piacon művészet címén tényleg rossz. Ha kicsit kacifántosan is de arra céloztam, hogy egyetértek veled.
Előzmény: kotta (48) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 04. 15. 14:29 | #61
Miért is kellene nekem postolni?
Előzmény: dude (56) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 04. 15. 14:27 | #60
Elnézést mindekitől akinek a lelkébe tiportam,nem gondoltam,hogy ez lesz,ennyit nem ér meg(vitázni).Olvasom tovább izét is és szánit is.
kotta 2008. 04. 15. 12:55 | #59
És megöregszem. Számos kiadvány foglalkozott-foglalkozik már műveimmel szerte a világon. Mindegyikben szerepel a két térkő, már reprodukciók is vannak róla, más művészeket ihlet meg, művészetbarát társaságok veszik fel emblémaként, rajztanárok beszélnek róla áhítattal. Az Akadémia tekintélyes tagjaként hagyom, hadd elemezzék mindig újabb és újabb alakok. És mindig újabb kiállítások,arcok, nők körülöttem, pezsgő élet, és én mindenkire ráhagyok mindent. Aláírásomra, véleményemre vadásznak, műveket kuncsorognak tőlem, és én hagyom. Állami kitüntetések, külföldi meghívások, végtelen nyaralások (ihlet céljából) a világ legszebb tájain.

És márcsak nagyon ritkán gondolok arra: mi a jónyavalyát akartam én azzal a két nyomorult kővel?
Előzmény: kotta (58) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 04. 15. 12:15 | #58
"(És mielőtt vmi csata bontakozna ki: (nyomatékosan!) mindkettőt sokan nézik-nézzük, nem kell egyiket se alázni a másik rovására. Tudom, te nem is akartad, csak más se tegye.)"

Ezt valami okos ember ideírta, aztán mégis elkezdtétek. Egymáson, mint mindig. Grat! :PPPPPPPP

Én inkább filózok tovább a művészeten. Tegnap addig néztem a kockákat a vasúti megállóhely térkő burkolatában, hogy kitaláltam: én ezzel fogok kasszát robbantani. Szétkenem rajta azt a két hangyát is, aztán felfeszítek két darabot, az egyiket kettétöröm, és nekitámasztom a másiknak. Kiállítás. Kifestem a szemem kékre, fáradt arcot vágok, és várom a kritikákat. És lesznek, bizony. És a két vacak kő külön életet kezd majd élni: "a művész az életet ragadta meg, a hangyák a hiábavalóság fátylán át láttatják az elrévedt gondolatok tükrében megjelenő törés vonalát, az elme megbicsaklik az alkotórészek vegyességét látva"
Blabla. És el tudom adni.
Művészet.
Így megy ez.

|-=O=-| 2008. 04. 15. 11:18 | #57
Gázrezsó? :D

rezso, te tényleg ilyen naív vagy és azt gondolod, az emberek a seggükből húzzák elő a linkeket? Ami közöset látsz ilyen-olyan oldalakon, az általában azért van, mert kinti blogokon is épp akkor kerülnek ki, aztán hogy itthon hova kerül ki előbb, az már részletkérdés...
Előzmény: dude (56) 0 VÁLASZ
dude 2008. 04. 15. 11:12 | #56
Ez a gaz rezso, hogy meg kommentalni se tudsz rendesen, postolni meg plane.
Előzmény: rezso (50) 0 VÁLASZ
bungle
bungle 2008. 04. 15. 11:06 | #55
Abba, hogy ki honnan "nyúl", inkább ne menjünk bele, én spec. nem nézem az oldalukat, de most ránéztem és kapásból több olyan postot látok, ami itt volt előbb: "Muzikális cicus", "Lyukas marhaságok" - véletlen pont épp ugyanazzal a 2 videóval, ami ide is felkerült, hehh...)
Majd ott is írd meg, mi bánt, jó? Vagy mint régi száni olvasó, talán maradhatnál is ott, rezso.
Előzmény: rezso (49) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 04. 15. 10:22 | #54
beleneztem mar abba a szanalmas.hu oldalba, s hááát olyan is mint a neve...2. menjek en is oda kritizalni hogy egy rakas IZE-s posztot athuztak?? szerintem legkozelebb gondolkodj mielott pofazol es fikazol....
es ujra megkernelek hogy ha jobban tudod akkor csinald, van lehetoseg es mindenki masnak is. Mert annak a kb 20 arcnak is jo lenne ha nem csak nekik kellene posztolgatnia hogy nektek jolegyen...
Előzmény: rezso (49) 0 VÁLASZ
eNMi 2008. 04. 15. 10:01 | #53
asszem az lenne erre a jó megoldás, hogyha találok vmi izéset, akkor ezentul nem magát a linket küldöm be, csak a magánvéleményemet, h mekkora qrva jó (v kevésbbbbé jó) dolgot találtam a neten, de nem fogom megosztani veled(veletek), mert a neten fellelhető, tessék megkeresni! sőt! pályázatot irok ki, nyereménnyel (1 éves nap körüli all in út), ha sikerül kitalálni, h mire is gondoltam. most pl találtam is 1et, jöhetnek a megfejtések. DE ha kérhetem, ne ide, van rendes, normális emilcimem, oda tessék irni. thx!
Előzmény: rezso (49) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 04. 15. 09:42 | #52
kurvara nem egy az egybe onnan huzom at, mert most veletlenszeruen ketto onnan kerult ide. nincs koze egymashoz. de amugy ha jobban tudsz posztolni akkor tedd meg.
Előzmény: rezso (49) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 04. 15. 09:13 | #51
Hát ja, lehet vmi összefüggés. De én spec. nem bánom, ha a két helyen ugyanabba botlok. (soxor megesik, valóban)
Elgondolkodtató, vicces, szép vagy totálhülye posztok. Nem baj, ha sokan látjuk. És sz-nak is megvan a maga közössége, izének szintén. Nem érzem ellentmondásnak. És ki tudja hány oldalon futnak még ugyanezek...
(És mielőtt vmi csata bontakozna ki: (nyomatékosan!) mindkettőt sokan nézik-nézzük, nem kell egyiket se alázni a másik rovására. Tudom, te nem is akartad, csak más se tegye.)
Előzmény: rezso (50) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 04. 15. 08:46 | #50
na igen bocsánat ez nem neked ment,hanem a kedves postolónak
Előzmény: rezso (49) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 04. 15. 08:45 | #49
Egyébként a sz-ról átnyúzni a postokat szerinted művészet?Vagy a két oldalnak van valamilyen megállapodása,mert lassan már egy az egyben ugyanazok a postok,én meg régi száni olvasó vagyok és ez kicsit bánt.
Előzmény: kotta (48) 0 VÁLASZ
kotta 2008. 04. 15. 04:37 | #48
Alapból st.onenak írtam volna, de szól ez Kerlésnek, M.agnusnak is.
El ne higgyétek,h amit leírtam, azt tisztán úgy is gondolom. Provokálok, mert tényleg érdekel,h mit gondoltok.
T. sztem buta nő, de ezt az "eladhatós" gondolatát bármennyire utálom, igaznak érzem. Viszont ha így szeretnénk művészek lenni (el akarom adni, élni kell, család is van, stb.), akkor valami olyat erőszakolunk meg, amit nem kéne. Csúnya és nehéz ellentmondás, amivel remélem valamennyire mindenki küzd egy kicsit, különben az említett fiókok nem rejtenének apró, de igaz darabokat belőlünk. Egy rajz, néhány sor, fotók... nem is fontos milyenek, lehet h soha senki se látja őket, de ezektől tudsz önmagad lenni. És magaddal őszintén szembenézni mindig fájdalmas, de gyönyörűszép alkalom.
Ha "piacra" dolgozom, ahogy azt sokan teszik (sokaknak muszáj is), vmennyire (bocs a szóért) kurvát csinálok abból, ami belőlem igazán fontos. És ha ezt el akarom kerülni, abból már sokszor csak silányság jön ki. (lásd ezt a hús-bőr cuccot itt)

Egyre okosabbnak érzem itt magam, pedig csak álomtalan napjaim vannak, és ilyenkor kényszerből is zakatol a fejem, húznak a gondolatok. Inkább nem is fárasztok vele tovább senkit. Bebújok a fiókomba, ott fogok kuksolni a sarkában, fázva, kapirgálom a sebeimet, hadd fájjanak. És ennyi, sziasztok!


bob 2008. 04. 15. 03:24 | #47
szerintem kicsit skizofrén. eddig azt hittem ezek igazi embereek aztán most láttam hogy csak pipibőrök =SS
M.agnus 2008. 04. 15. 00:10 | #46
"A művészet az, amit el tudsz adni.
És ezt vajon ki mondta? Egy nemrég errefelé szétfikázott nőci, aki ezt ki is használja, és én is csak most jövök rá, h ebben mélységesen igaza van.
Tereskova. (hoppá...)"

Sokan szeretnék, hogy ez így legyen ,mert akkor nincs miből megélniük. Kb. 10 éve figyelem a hazai és külföldi művészeti változásokat, "fejleményeket" (ez feltűnően emlékeztet a fejlődés szóra és erről viszont nem beszélhetünk)
és a helyzet több mint ijesztő.

Szőllősi Gézáról, aki ezeket a ...-at csinálta, szintén láttam egy bemutatót, a tárlatról, interjút is, stb. Félreértés ne essék, itt nem emberi alapanyagról beszélünk, hanem disznóbőrből és más állati testrészekből készült objektekről, emberi testrészeket mímelő formalinban úszó szobrokról. (mert asszem szobrászként végzett a lelkem) Saját véleményem szerint kezelésre szorul,... mások szerint eredeti művész... Ha liberálisak akarunk lenni, akkor a body art egy "sajátos" oldalát választotta.

Visszatérve a hazai művészeti változásokra, a meghökkentés, a brahi, kamu, giccs, vicc, "poén", "filozófiával mindent meg lehet magyarázni" kifejezések jellemzőek a mai hazai sztárművészekre, mely sajnálatos, mert csökkenti az emberek ingerküszöbét. Idővel egyre nagyobb baromságra, egyre nagyobb botrányra lesz szükség, hogy eladjanak VALAKIT. (Millió dolláros hotel c. film, Bono a forgatókönyvíró, Mel Gibson főszerepben, erősen ajánlott a témát illetően.) Elég megemlíteni Cicciolina volt férjét, aki porszívókat állított ki oltárra vagy giccses reklámplakátokat csináltatott magáról. A legnagyobb őrülete az volt, amikor fotósorozatot készített (vagy készíttetett) arról, ahogyan szeretkezik a feleségével, majd felbérelt egy profi fafaragót, aki az egészet megfaragta és lefestette élethűre. Tehát a szoborra, - mely Jacko porcelánfigurájának szintjén van művészeti szempontból - nem ő készítette, de az ő alkotásának tulajdonítják. Slusszpoén, hogy az alkalomból gyerek lett és a gyermeket természetesen nem átallott művészi produktumnak nevezni.

Egyébként a mostanában teret hódító hiperrealista alkotások szerintem ezt az idiótaságot igyekeznek ellensúlyozni, azaz: "elég a filózásból, brahiból, lássunk valami szépet és közérthetőt."

Ez a láz a '80-as és '90-es évek elején élt külföldön, mára kifulladt és helyüket részben az op (optical) art új irányzatai (lásd vonalkódos post) és az internetnek köszönhetően rengeteg "maszek" művész uralja, kik között számos eredeti, remek alkotó akad és pesze a body art (testrész formájú épületek, éttermek, stb. ill. a művészek felfedezték az élő szövet adta lehetőségeket). Mivel Magyarország mindig is lemaradóban volt, így nincs másképp a művészet terén sem. Most a tetőfokon vagyunk vagy legalábbis közel hozzá, a lecsengése viszont évekbe fog telni, mert a ma sztárnak számító egyébként tehetséges, de ...(egyszerűen erre nincs szó) művészek biztosan helyet találnak maguknak az egyetemeken mint tanár (persze tanári diplomájuk többségnek nincs, ezért azt adják tovább amit ők jónak látnak és képtelenek egy tehetség kibontására) és tovább osztják az "észt".
És bizony lesz aki elhiszi majd.
Mi ne tegyük.
Előzmény: kotta (21) 0 VÁLASZ
sariatti 2008. 04. 15. 00:29 | #45
Sajnos a kérdéses linket többszöri nekifutásra SEM sikerült megtekintenem, de a hozzászólásod elég kimerítő számomra és visszaolvasva az előzőeket -vakon a linket nem látva- felvetődik bennem a kérdés : Vajon a kismacsát a kádban megfullasztó ember művész? Tudom-tudom, rossz a párhuzam, de ha a művészet önző-önzetlenségéről esik szó, szerintem a macskás srác is művész. sariatti@hotmail.com

Előzmény: Kerlés (44) 0 VÁLASZ
Kerlés 2008. 04. 14. 23:31 | #44
Az „önző” talán nem a legmegfelelőbb szó ide. Annak kapcsán került ez szóba, hogy ki is a művész. Ki mit tart művésznek. Sztem művész az aki kérdést tesz fel, és választ is ad erre. Válasz lehet igaz lehet hamis, a lényeg az hogy ad egy választ, és a befogadó eldönti azonosul e vele. Azt akartam megkérdőjelezni ebben a tört mondatban, hogy nem feltétlenül művész az, aki saját üres!! lelki világát az arcomba vágja. Üressége inspirált arra, hogy az önző szót használjam. Valahol azért önző, mert önmagából indul ki, és oda is tér vissza. Nem kérdez, nem válaszol. Nem nyújt semmit, „mindössze” saját magát. Az ember önmagában pedig nem feltétlenül biztos, hogy értékes. Önmagát adja, és nem nyújt semmi mást. Nincs üzenete. Az ő szemével akarom látni ezt, és nem értem mit akar mondani. Miért akarja mondani. Valamit csinált, ami lehet szuper, csak nem tudjuk miért az!

Talán jobb lett volna más szót használni. Sok művész ír az íróasztalfióknak. „Önző”, hiszen nem akarja / tudja közreadni. Végül is megtartja magának. Másrészt, aki olvasott Rodinről, az tudja nálánál önzőbb ember kevés lézengett a századfordulón Párizsban. Mint ember önző, mint művész csoda. A szó klasszikus értelmében volt önző ember volt. Párját ritkító mint művész: képes volt kérdezni, képes volt válaszolni. Rodin az én szememben egyszerre önző, egyszerre „önzetlen”.

A művészek pedig "kérdezők és válaszadók".
Előzmény: rezso (43) 0 VÁLASZ
rezso 2008. 04. 14. 21:50 | #43
Önző alatt pontosan mit értesz?
Előzmény: Kerlés (31) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 04. 14. 21:45 | #42
Köszi:)
Előzmény: mekszamnojz (41) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 04. 14. 21:03 | #41
latszik az, csak vedd nagyra az ablakot, es akkot hogy melyikre kell menni?? hat ugy szepen sorba mindre.. :P
Előzmény: Balázs (40) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 04. 14. 20:57 | #40
fent valami menüsor fent de nem láccik rendesen,melyikre kő menni?
Purple
Purple 2008. 04. 14. 20:26 | #39
és fölötte a menüsor? :P
Előzmény: Dawe (38) 0 VÁLASZ
Dawe 2008. 04. 14. 20:24 | #38
csak egy nagy szép halványrózsaszín hátteret látok :D
Purple
Purple 2008. 04. 14. 19:39 | #37
nájn
Előzmény: VS (36) 0 VÁLASZ
VS 2008. 04. 14. 19:38 | #36
Juj, ezek igaziak
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 04. 14. 18:37 | #35
me igazit nem kap :S
Előzmény: zuza (34) 0 VÁLASZ
zuza 2008. 04. 14. 18:36 | #34
mé jó hogy húsbó műpinákat varr? :D
elerath 2008. 04. 14. 18:03 | #33
:) értem amit mondasz, de ez a kőmíves rossz példa, hiszen ő házépítésből él, mondhatni sorozatgyárt, és nem azért csinálja mert ki akar vele fejelzni valamit. ha áttérünk az építészre, ő már lehet művész.
és hogy te kriksz-krakszot rajzolsz? :) nagyon sok kép van (rajz inkább) ami szinte csak kriksz-kraksz és van jelentése mégis az alkotója szemében. viszont abban igazad van hogy tényleg nem lehet felfedezni üzenetet abban amit ez a Szöllösi csinált, de lehet hogy neki mégis csak jelent valamit.. a félreértés elkerülése végett elmondom, hogy nekem sem tetszik ez az egész és rossz látni, hogy ilyen is van. de sajnos bizony van
Előzmény: Kerlés (31) 0 VÁLASZ
r3clbull 2008. 04. 14. 18:00 | #32
eldobom az agyam...a 3.ik képnél le is álltam...nem birom
Kerlés 2008. 04. 14. 17:28 | #31
A kőmíves is alkot, mondjuk ő egy házat. Én is tudok alkotni, egy kriksz-kraksz figurát a papírra. Akkor én meg a kőmíves művészek vagyunk?? Az alkotás sztem az első lépés. Üzenet a lényeg. Mi az üzenet ennek a posztak. Én nem értem. :( Szép viccből sem egyenlő a művészettel. Marginális dolog. Furcsa lelki világa és élete lehet ennek a valakinek. Szándékosan nem használom a művész szót. Ő azért művész mert folyton az anatómián jár az esze. Ő esetleg egy túlbuzgó boncmester? A művészet soha nem önző...
Előzmény: elerath (28) 0 VÁLASZ
mekszamnojz
mekszamnojz 2008. 04. 14. 17:20 | #30
az elso oldalon ami bejon nincs semmi csak egy nagy feherseg..ki kell nagyra nyitni szepen az ablakot hogy lasd azt a par pinduri kiirast ahol a kepeket nezheteted...talan ez segithet azoknak akiknek "nem jott be az oldal". :)
Előzmény: Balázs (29) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 04. 14. 17:17 | #29
nos, nem jön be az oldal de szerintem igazatok van XD
elerath 2008. 04. 14. 17:15 | #28
egyszer, már nem tudom hol hallottam, hogy a művészet lényege, hogy alkoss. nem attól válik valami művészette, hogy sok ember nevezi annak és nem is attól, hogy szép, vagy esetleg népszerű. egy művésznek nem kötelessége szépet alkotnia, hanem olyan dolgokat csinál és mutat be amit jónak lát, ez visszavezethető esetleg a lelki világára, az életére, talán a gondjaira. hogy mennyien vevők rá az más tészta.
nézzük Picassot, őt talán mindannyian művésznek nevezünk, mégis azt hiszem többen vagyunk akinek nem tetszik 1-1 festménye, mert nem feltétlenül szép. de jelentése van.
ez a post pedig olyan, hogy nagyon kevés embernek tetszik, és szerintem is annyira elvont, hogy nem tudnék olyat aki vevő rá. de attól még művészet!
Kerlés 2008. 04. 14. 17:00 | #27
Hát kotta! Ennyit a változó világról. Egyet kell értsek: a művészet az amit eladnak. Kiegészíteném azzal, hogy… és amit megvesz valaki. Azt azért megjegyezném: nem vagyok köteles "vásárolni".

Sok „művész”, azt hiszi, hogyha az ostobaságaival undort vált ki, és még figyelnek is rá, az már művészet. Sajnos degradálódott a művészet kifejezés. Nem hinném, hogy klasszikus értelemben a hányásra gerjesztés lenne a művészek célja. Egyesek erre használják. Hagyományos értelemben a művészet egy kérdésfeltevés, és az arra adott válasz. Olyan kérdést kell keresni – vagy inkább kellene – ami valóban sokakat foglalkoztat, és erre egy hihető ?? választ keresni, amin sokak el tudnak gondolkodni. Nincs szépérzés, ízlés, gondolkodás. Vagy lenne? Azt látom, hogy az emberek szeretik a giccset. Találtam valamelyik nap erre egy díszpéldányt, olyan jót nevettem rajta. Szép = Kis herceg egy sora + indián vers + egy zenével kapcsolatos idézet. Majd az egészre ráfogták hogy Nietzsche írta. Csak az idézet volt az övé. :p

Mintha megragadtak volna emberek a felnőtté válás korszakában. Polgárpukkasztás, lázadás, beintés (két domb között egy hegy - ld kézfej. Ha már kicsit tocsogunk a vérbe az pont jó . Arról meg már jobb nem beszélni, hogy az emberek mennyire nem ismerik a saját testüket. Frusztráltak, és magányosak, ezért kell nekik a pornó. Nem sorolnám művészetek közé. Feltűnési viszketegséget, péld. a szemtetkó, szintén nem kavarnám bele a művészetbe. Egyáltalán nem az. Sztármajmoló s*ggfej bunkózása, avagy irány a címlapok. :S. Valaki hülye vagy művész az két dolog.

Számomra a művészet a Louvre-ban és a d’Orsay-ban kezdődik el. Az új dolgok között is vannak jók, de sok a szemét. Kénytelen vagyok erősen szelektálni. Nekem szemét nem kell. Javaslom szelektáljon, aki akar, aki meg nem az élvezze amit akar. Mindenki eldönti mit szeretne!

Tereskova videót láttam. Magánvélemény, de sztem nem egy észlény. Untam a filmet, nem kötött le. Más is tud csúnyán beszélni. Pld. Petőfinek a Mit nem beszél az a német című verséből "Háborút küld a magyarra / Országunkat elfoglalja. / Foglalod a kurvanyádat, / De nem ám a mi hazánkat!..." Csúnya szó, itt is van, de van értelme is.

"Mögöttes tartalom" hiányzik? Lehet hogy nincs rá igény? :S Nem a művészek :P a probléma okozói?

Van egypár művészke, akinek nincsenek kérdései, nincsenek válaszai, csak megélni szeretne. Hadd ne segítsek nekik…


Előzmény: kotta (21) 0 VÁLASZ
Scathach 2008. 04. 14. 16:37 | #26
Ennek kellene egy pszichiáter....elég beteg
<-{st.one}-> 2008. 04. 14. 16:16 | #25
én spec teljesen egyetértek veled
Előzmény: kotta (21) 0 VÁLASZ
Anti tokio hotel hungary 2008. 04. 14. 15:44 | #24
Ez nem művészet ez valami ocska khm az és még finoman fogalmazta amugy is én ugy tartom,hogy az igazi művészetett a természet alkotja.(lássuk be a táj képek a legszebbek meg a másik fajta tájképek :) )
Belkar 2008. 04. 14. 15:40 | #23
ezek igaziak? :) vagy állathúsból vannak? :S mind kettő elég dúrva lenne de főleg az első :)
Schabee 2008. 04. 14. 15:37 | #22
aztaqrva pfujj
kotta 2008. 04. 14. 15:33 | #21
Művészet. Pl. a következők (lásd némelyiket akár az izén):
- kismacska vízbe fojtása egyenes adásban, lefilmezve
- odaszarok a színpad közepére, felét megeszem, felét a rajongókra dobálom
- testrészekből varrt, emberéhez hasonló testrészek formalinban
- kurvanyád, picsába, nyasgem, faszkalap és hasonlóan magasröptű szavakból dalszöveg, értelem nélkül
- várandós nőt hárman szétdugjuk, lefilmezzük, megveszed, megnézed
- dugunk a színpadon, aztán (biztos, ami biztos) mi is odaszarunk
- döglött állatok nyakba, kulcstartóra, cipőbe, nyakba, és igen, még ODA is
- acélgolyók, láncok, tűk a testbe építve értelmetlenül, jelentések nélkül
- tetkó szembevarrva

Mi ehhez képest az, ha néhány alak ritmusra együtt tud zenélni, vagy vki, aki egy bazi nagy kőből szépséget farag, esetleg színes kencékből álmokat fest eléd?

A művészet az, amit el tudsz adni.
És ezt vajon ki mondta? Egy nemrég errefelé szétfikázott nőci, aki ezt ki is használja, és én is csak most jövök rá, h ebben mélységesen igaza van.
Tereskova. (hoppá...)
(várom a reflexiókat, mert ezzel azért sokféle szempontból szembe lehet szállni, és kíváncsi vagyok rátok)
Purple
Purple 2008. 04. 14. 15:05 | #20
elolvastam, állatiak. így már nem annyira gáz :DD de az anatómia kiállításon igazi emberek vannak kipreparálva.. :)
Előzmény: Purple (19) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 04. 14. 14:55 | #19
hát nem nagyon bírta a gyomrom, hogy kielemezzem, de elég emberinek tűnnek. most vagy emberi, vagy állatiból van összerakva női nemiszerv.... :SSS
Előzmény: Bakeyoo (18) 0 VÁLASZ
Bakeyoo 2008. 04. 14. 14:50 | #18
Szerintem ezek állati testrészek, nem emberik... legalábbis így, első ránézésre. Azér gondolj bele, az már tényleg durva lenne :S
Előzmény: Purple (17) 0 VÁLASZ
Purple
Purple 2008. 04. 14. 14:48 | #17
én meg ha felajánlanám a testem a tudománynak (de nem fogom), akkor nem ilyen célra tenném.. hogy a seggem egy búra alatt lebegjen szétcafatolva... gusztustalan.... többre értékelem az anatómiai kiállítást, annak legalább van értelme...
Éjfélilány 2008. 04. 14. 14:46 | #16
nekem se jön be.
Bakeyoo 2008. 04. 14. 14:45 | #15
Én inkább gusztustalannak nevezném :)

Az meg, hogy műveszt-e vagy sem... a srácnak biztos az. Nem ez a lényeg? A mai világban én már azon sem lepődnék meg, ha valaki a saját levágott és serényen összegyűjtött lábköröm-darabkáit ragasztgatná össze különböző alakzatokká, és állítaná ki...
Előzmény: bogar (13) 0 VÁLASZ
dns87
dns87 2008. 04. 14. 14:42 | #14
Nekem mért nem jön be semmi?
bogar 2008. 04. 14. 12:13 | #13
komoly!! nekrofilila :-))) hmm.... a csókos kép az nagyon érdekes!

ismeretlen 2008. 04. 14. 12:07 | #12
Hát pont ez az ember csinálta a Taxidermia c. filmben is a kellékeket
Előzmény: MikeSylver (9) 0 VÁLASZ
Hoember 2008. 04. 14. 12:04 | #11
Csak most nézem hogy ezt a nagy *C*E*N*S*U*R*E*D*, egy Szőllősi Géza nevű ember követte el.

Ha nem filmdiszletet tervez, akkor BETEG!!! (legalábbis több mint fele az)
Előzmény: Hoember (10) 0 VÁLASZ
Hoember 2008. 04. 14. 11:57 | #10
Ez biztos valami bemutatómunka...
Aki megcsinálta mehet a nagy filmgyárakhoz hogy "én vagyok a legnagyobb horrordiszlet tervező"

amugy nézzétek meg a /collage/ nél a 4. sor 4. elemét. ott a régi magyar címer látható.
MikeSylver 2008. 04. 14. 11:45 | #9
Megjegyzem,eddig is voltak olyan "szélsőséges" témájú fotókiállítások,amik olyan dolgokat (belső szervek pl.: tüdő szív..) engedtek megutatni,sőt élőben is igazi belső szerveket lehetett látni múzeumban vagy csak nézzük meg a Taxidermia c. filmet.Mindegyik kifejez vmit,vagy az alkotó érzéseit,vagy,hogy miben szenved hiányt.Általában a fotósok valamiben hiányt szenvednek,nem véletlenül mondja sok embernek a pszichológus,hogy menjel fotózzok kicsit,abban lesz sikerélménye.
brigi_cica 2008. 04. 14. 11:29 | #8
ez beteg....
ismeretlen 2008. 04. 14. 10:59 | #7
há bakker most nézem, ez pont az a csóka a szőllősi géza, hogy én milyen művelt vagyok, megérdemlek egy műhalott punát,vagy pumát, azért a tehénfej laszti se lenne rossz a téren
Előzmény: ismeretlen (5) 0 VÁLASZ
<-{st.one}-> 2008. 04. 14. 10:58 | #6
éljen. sikerült egy betegséget [necrophilia] művészetként bemutatni... remélem tereskova is ráharap!
ismeretlen 2008. 04. 14. 10:58 | #5
nade elolvasván azért az még jó hogy disznóból csinálta ezeket, nem mintha nem lenne mindegy, mert ha emberből csinálja, azok is már halottak. Hát ez egy örök vita marad, szabad-e ilyet, vagy sem, vagy mint a taxidermia vagy mi című film kellékese is csinált ugye mókus csocsót, vagy az öreg kopasz művész aki embereket állít ki így-úgy. szóval valakinek bejön, valaki meg pokolba kívánja.
ismeretlen 2008. 04. 14. 10:55 | #4
vauuuu halott punci igen, az aztán az igazi, nem pofázik nem mensizik, nem kell randizni vele, csak összecsatolod a zihertűvel és mehet a menet
.::JunKieEQ::.
.::JunKieEQ::. 2008. 04. 14. 10:53 | #3
Jobb helyeken börtönbüntetés, vagy kényszergyógykezelés jár az ilyen "művekért"....
tian 2008. 04. 14. 10:46 | #2
hogy milyen művészet? Szerintem ez semmilyen:) valakinek megint beteg gondolatai támadtak és még unatkozott is mellé.
Dyke 2008. 04. 14. 10:40 | #1
Látom megint belecsaptál a lecsóba :) De ez már az a kategória hogy fessünk szarral és találjunk ki neki egy körítést, majd magyarázzunk bele valamit és hoppá, máris művészet!