Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
M.Andreas 2011. 12. 11. 10:56 | #8
Tegnap este adták m1-en. Igényes film, bár a végén nem tiszta, miért céloztak egymásra hárman úgy, hogy abból ketten apa-lánya voltak... "Alex" is inkább "Rusty"-ra kellett volna célozzon szerintem, de ez már csak szőrszálhasogatás. :)

Lehet, addigra már túlságosan be voltam lassulva, hogy követni tudjam az eseményeket. :D
kasy 2010. 01. 08. 21:26 | #7
Kedves Toffy!
Én maximálisan megértem az általad leírt dolgokat, sőt tisztában vagyok vele. Igazából lehetne még ragozni, de még cifrábbakat is írni mert itt megesik. Én azonban nem ezt az oldalát céloztam meg előző hsz-emmel.
A filmipar fellendülésén nem az anyagi biztonságot vagy a megfelelő produkciós vezetést értettem. Magukat a filmeket akartam kiragadni. Hiszen valljuk be, durván hanyatlóban van az itthoni termések minősége. És ezeket szerintem nem olyan egyértelmű és szánalmas másolással kellene megpróbálni helyreállítani mint az Álom.net és társai. (Kiragadott példa csupán és csak egy esetre)
Konkrétan arra gondoltam, ha újra fantázia, szenvedély vagy művészet netalán valódi szórakoztató élmény kerülne a hazánkban készült filmekbe (ritka, de szerencsére erre is van példa még ma is) egyszerűen az emberek gátolnák a további fejlődést. Tehát az említett esemény bekövetkezte után legalább tíz év telne el mire leszoknának az ok nélküli (vagy akár kifejezetten téves) előítéleteknek hangoztatásáról a szakmában. Így az egyszerű nézők általános előítélete még csak azután csökkenne.

Gondolom így sikerült tisztázni. Az általad írt dolgokról való társalgás során pedig sok-sok oldalt tele írhatnánk, azt hiszem.
Előzmény: Toffy (5) 0 VÁLASZ
Erunder
Erunder 2010. 01. 08. 19:08 | #6
Külföldi filmek közül van jó pár, amiknek eszméletlenül jó plakátjai vannak.
(Megjegyezném érdekes, hogy egy ember, aki a film iparban dolgozik, nem köt bele a posztszövegembe, ellentétben egy ismeretlen egyénnel, aki valószínűleg nem ezen a területen dolgozik. Remélem ezt is olvasod. :))
Előzmény: Toffy (5) 0 VÁLASZ
Toffy 2010. 01. 08. 18:17 | #5
Kedves Kasy!
Ha egyszer fellendülne a magyar fimipar újra, ami alatt azt értsd hogy van pénz.... és nem úgy hogy fél évvel a felvétel vége után még nincsenek kifizetve a szállók ahol a stáb lakott (hogy csak egy apró affért említsek) és ha már volna olyan szervezet aminek támogatnia kéne a filmeket (értsd magyar mozgókép közalapítvány) akkor az ne szívózzon olyanokkal hogy jaj idén már nem tudjuk kifizetni mert nincs pénz (a pénz januárban lett igényelve.... februárban rábólintott az MMKA a forgatás szeptember végén befejeződött.... és most idén reménykedik a stáb hogy megkapja a fizetését.... és az hagyján hogy nincs fizetésük.... de [szeretjük az ilyenekért a magyar adórendszert] be kellett fizetnie annak a több mint 100 embernek az szja-t akiknek egyáltalán nem is biztos hogy lesz jövedelmük)
Szóval a lényeg az hogy ha nem az lenne hogy nincs pénz és jaj kifogytunk a pénzből stb stb akkor jó mozikat lehetne csinálni itthon is.... mert az az 50-50 milla amivel kötelező támogatnia a tv2nek meg az rtlnek a magyar filmipart.... hááát egy reklám többe fáj....
bocs mindenkitől a kisregényért.... csak gondoltam én aki a filmiparban dolgozik megosztja a asaját véleményét a magyar filmekről...
Ja a film ... Végre olyan plakátok amikbe beleszerettem.... Megyek pesten és megálltam hogy megnézzem most őszintén tud vki más filmplakátot mondani ami ennyire jó lett???? Ha vki a dizájn osztályukról olvassa ezt gratulálok hozzá :D
kasy 2010. 01. 05. 15:38 | #4
Egyelőre nagyok az előítéletek itthoni filmes berkekben.
Ha egyszer fellendül az itthoni filmipar legalább plusz 10 év lesz mire elfogadja maga a szakma is.
Purple
Purple 2010. 01. 05. 15:31 | #3
hát azért van egy pár :D
Előzmény: ffaannyy (2) 0 VÁLASZ
ffaannyy 2010. 01. 05. 15:22 | #2
Előszőr azt hittem, hogy valami külföldi filmt, utánan láttam hogy kik a szereplők...most legalább a borítóra is addtak...az előzetes is jó...lehet, hogy végre lett jó magyar film??
Purple
Purple 2010. 01. 05. 15:18 | #1
hehhe jóban rosszbanból a zólyom doki :D

tetszett az előzetes, ezt is meglesem :)