Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Erunder
Erunder 2010. 03. 01. 23:36 | #1
Most értem haza ennek vetítéséről. Aki ismeri Szegeden a Belvárosi mozit annak mondanám, hogy a Csőke József teremben vetítették, és még vetítik is holnap, és azután este fél 9-től, ha esetleg meg szeretnék nézni. A többieknek mondanám, hogy ez egy olyan terem, ami a mozi oldalában van, és a főbejárat felől meg se lehet közelíteni, csak egy kis utcából nyíló egészen pici terem ez. Összesen (magamat és a haveromat akit elráncigáltam rá is beleszámítva) nyolcan voltunk a vetítésen. :)
A filmről:
144 perces, és vontatott. Cserébe viszont egy teljes társadalmi leírást kapunk. Tökéletes képet a kor minden területéről, és szinte az összes szörnyűségéről. Személyes kedvencem az amikor a tiszteletes SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!! magához hívja kamaszodó fiát, és elmesél neki egy történetet, miszerint aki maszturbál, olyan betegséget kap amibe belehal. Ezért hónapokon keresztül éjszakákra a kezét az ágyhoz kötözik. Ezt még kicsit humorosnak is találtam, azzal a tudattal, hogy most, hogyan viszonyul a társadalom ehhez a témához.
Viszont a film ellen szól az, hogy igazából azokra a fő kérdésekre, amik megfogalmazódnak bennünk a történet során nem kapunk választ. Csupán rejtélyes utalásokkal állunk szemben amik nehezen értelmezhetőek.
Társadalom történeti szempontból mindenképpen nézős. Filmművészeti szempontból szintén. Viszont aki szórakozni jár a moziba, annak nem ajánlott.