Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
izébigyó 2009. 01. 22. 21:05 | #34
Legjobb mellékszereplő jelölések:
Josh Brolin (Milk)
Robert Downey jr. (Trópusi vihar)
Philip Seymour Hoffman (Kétely)
Michael Shannon (A szabadság útja)
Heath Ledger (A sötét lovag)
kszaten 2009. 01. 18. 09:50 | #33
Hajrá JOKEEEEEER ö az ISTEN.......... Batman az 1 csicska :D
kotta 2008. 12. 09. 09:21 | #32
Egyértelműen övé lesz az oszkár, nem is kéne ezt ennyire felfújni. Ennek a díjnak a "logikája" szerint másnak nem is adhatják. (közös emlékezős kisfilm Heathről, könnyek, eladható "show", megható átadás, családtagok mutatása,stb. - a legnagyobb biznisz)
Kivételesen HL olyan aki megérdemli szerintem is, mert:
Bár "hálás" szerepet kapott: halivúdi múltú film, neves színészek nyomában játszható, jól megírt karakter, népszerű sztori, szinte elrontani se lehet, bazi nagy költségvetés, (ráadásul betmennél hihetőbb figura, de erről később), de:
a játékával viszont felülírta ezeket az érveket: azt a fajta pszichés állapotot amikor valakiről egész egyszerűen nem tudod eldönteni h mit fog csinálni a köv. pillanatban (és az lehet bármilyen erőszak vagy meglepő emberiesség, szánnivaló gyengeség is), megijeszt, zaklat, már a jelenléte is nyomaszt, hát ezt ilyen jól tényleg csak jó színész tudja elkapni, előadni. Óriásit játszott.

A következőkért meg bocs, csak vélemény. :DDD
Egyik említett betmen-filmet se láttam, csak részleteiket a neten. (HL ezekről is süt.) Nem vagyok nagy rajongója, bár a karaktereket jól megírták anno. Az a fura h a leghiteltelenebb pont egy gazdag muki, aki bőrcuccban osztja az igazságot valami gyerekkori trauma miatt. Szerintem 4-5 hónap alatt hülyülne meg annyira, h valami zsebtolvaj simán lelökje valahonnét egy roszz pillanatában. Nehezen hihető, űbermenő csávó, blabla. Az ellenfelei már más tészta, sok marhaság van ott is, de nem ilyen Joker. Pszichopaták léteznek, külsőségeik is vannak, sajnos abszolút hihető figura a tetteivel együtt. És ahhoz h ilyen hihető és hiteles legyen kellett ez a HL aki ezt így tárta elénk. Hogy a színész emberként pedig halálra itta,drogozta,nőzte magát vagy átment rajta egy úthenger az különösebben nem érdekel. Az előbbieket magának köszönheti, utóbbi meg így alakult. Ennyi.
gyuri1980 2008. 12. 09. 08:11 | #31
Barátnőmmel néztem meg újra a TDK-t,ezúttal szinkronosan.Én leemelem a kalapom Stohl artikulálásai előtt.Nem gondoltam,hogy lehet ilyen jó szinkront készíteni rá.Viszont ezzel együtt Hatalmas elismerés illeti Heath Ledgert,szerintem az elmúlt idők Legjobb szinészi alakítása volt az övé.RIP.
izébigyó 2008. 12. 08. 13:38 | #30
A Batman Begins semmi több nem volt, mint egy jól összerakott képregény adaptáció, bár tény, hogy az előző Batman filmeknél sokkal igényesebb volt, jóval komorabb és persze Bale mesterien játszotta a címszerepet. A TDK esetére már legalább figyeltek a részletekre, pl. nevetséges, hogy előtte az összes Batman jelmez (kivéve a tv sorozatban látható) fejrésze egyben volt a testrésszel és a szuperhős nem tudta jobbra-balra fordítani a fejét (csak a testével együtt) ill. fel-le bólintani. Amíg a BB egy szórakoztató mesefilm, addig a a TDK elgondolkoztat, a filmnek volt üzenete, lélektani és eszmei mondanivalója (az emberi lélek fekete-fehér voltának megkérdőjelezése, USA terrorellenes módszerei, lehallgatások, megfigyelések, stb.). Végül pedig Joker. Nyugodtan körbe lehet röhögni azokat, akik szerint a haláleset miatt lett felmagasztalva Heath Ledger alakítása. Ő eggyé vált a karakterrel. Nicholson is remek volt anno, de Ledger mellett amatőr színésztanoncnak tűnik. Az első jelenettől kezdve egy abszolút hihető pszichopata szörnyeteget tár elénk, kiráz a hideg, amikor megszólal, de még a nyálszörcsögése is félelmetes.
weinole 2008. 12. 07. 22:46 | #29
wnw-vel tartok. szerintem is ez a film nem a Batman-ről szólt, sokkal inkább Jokerről. Aki Christian Bale-t dícséri az nem tudom melyik filmet nézte....nem kellett a szerep eljátszáshoz nagy színészi tudás. Jó, tény hogy a burzsuj gazdagot jól csinálta.
Szerintem HL-nél jobban senki nem tudta volna eljátszani a Joker-t. Iszonyat mit hozott ki belőle a srác,zseniális, a legjobb színészi teljesítmény amit valaha láttam(sok filmet) ,..... és nem azért mert meghalt. Brandon Lee is meghalt mégsem azért kultfilm a Holló.
Ja és szigorúan csak angolúl....nem azért mert Stohl Buci nem jól szinkronizálta, mert szerintem egész jól összehozta, hanem mert HL hangját ebben a filmben nem lehet reprodukálni, egyszerűen úgy jó ahogy van. Aki teheti egy bluray-rippet nézzen....nagyon látványos....
The Dark Knight 10/10
bandee1219 2008. 12. 07. 09:03 | #28
Nekem is jobban tetszett a Begins, mint ez, talán a várakozás miatt is, mert ha várod a folytatást és az nem az elvárásodnak megfelelő, akkor olyan, mintha rossz lenne, pedig valószínűleg nem rossz ez, csak többet vártam. Engem nem zavar sem az, hogy sok világos vagy nappali jelenet volt, mert a régi Batmanek, valahogy túl sötétek voltak, mert, hogy az egy nagyon-nagyon gonosz város. Ez mindig is zavart, ha a gonosz arról ismerszik meg, hogy ő jár fekete autóval, a jó pedig arról, hogy ő meg fehérrel ( pl. Taxi [sorozat?], és még sok film), ez nekem olyan, mintha a nézőt hülyének néznék és így jeleznék neki, hogy akkor most kinek is kell drukkolnia.
Ettől függetlenül felőlem persze kaphat Oszkárt, én nem értek hozzá, de hál istennek nem is nekem kell ezt eldönteni.

Ja és internetes szavazásokat sokszor én is figyelembe veszek, ha egy film érdekel és letölteném, előtte megnézem mit írnak róla, de ez alapján sztem nem túl szerencsés valamit jobbnak titulálni, csak mert arra többen szavaztak és nagyobb pontszámokat adtak. Hiszen ez izlés dolga, nem lehet objektíven szemlélni a dolgot (ezért is nem azt írtam, hogy a Begins jobb, hanem azt, hogy nekem jobban tetszett). Tehát szerintem is ostobaság azt írni, hogy ez vagy az jobb, helyesebb az, hogy kinek melyik tetszett jobban.
lokko 2008. 12. 07. 00:00 | #27
akkor kifejtem miért jobb a begins:
mert az a film egyben volt, nem esett dirib darabra az esemény, és a világ ábrázolásának a koncepciója messze megveri a Dark Knight realisztikusabb Gotham Cityjét ... mivel Gotham egy szimbolikus hely, a nyugat civilizációs hanyatlásának szimbolikája, ami olyan fura hősöket termel ki magából Batman, amit valószínűtlen precizitással vitt vászonra Christopher Nolan, ami engem mélyen lenyűgözött
Míg a Dark Kinght-ban Joker figurája valóban nagyon nagy alakítás, kétség nem fér hozzá hogy évtizedekig emlékezetes zseniális teljesítmény volt ez Ledger-től, és a tragédiája, hogy ebbe a teljesítménybe bele is halt R.I.P. :( ...
Wicked 2008. 12. 06. 14:11 | #26
stero 2008. 12. 06. 11:52 | #25
Tegnap direkt ezért megnéztem ... és kikurtjó Joker alakítása ... eszméletlen nagyon fasza :D
Wald 2008. 12. 06. 11:30 | #24
azt mondtam begins a jobb basszátok meg :D
izébigyó 2008. 12. 06. 11:16 | #23
dark knight sokkal jobb mint a begins. Joker a legjobb!
Shinobi 2008. 12. 06. 08:24 | #22
egyetértek Joker a király! ha nem lenne benne a filmben akkor szar lenne az egész....ill még a batman nek a házvezetője v ki is jófej (az az öreg)
Wald 2008. 12. 06. 06:13 | #21
akkor neked sincs fingod miről szól a batman. Joker fasz, batman az isten, ja es begins az jobb volt! :D ,,!,, O O ,,!,,
alphadog 2008. 12. 05. 23:44 | #20
Pont az a jó a filmben, hogy Batman mellékszereplő. Kit érdekel egy idióta, aki kívül hordja az alsógatyáját? Joker az Isten.
Bakeyoo 2008. 12. 05. 22:41 | #19
Most már tényleg illene meglesnem azt a filmet.
csoki80 2008. 12. 05. 21:53 | #18
Igazából amikor reklámozták nem érdeklődtem érte annyira. Gondoltam biztos jó, de felfújják a dolgot. Az első rész hónapokig ott hevert az asztalomon mire megnéztem nagy nehezen, mert beteg voltam és nagyon untam magam. Attól féltem, hogy egy újabb giccsparádés vacak lessz mint az előzőek.(NEM a Tim Burton rendezte első kettő!!!) De mikor megnéztem, hát elcsodálkoztam. Valóban nagyon jó! Akik először megálmodták Batman-t ilyenek képzelhették el a valós életben. Christian Bale is szerintem az eddigi legjobb Batman. És, hogy visszakanyarodjak a ehez a filmhez, ez meg iszonyat jó lett! Mondom, tartotam tőle, hogy csak felfúják, vagy szerencsétlen Heath Ledger emlékére próbálnak építeni. De nem! A film valóban jó és tényleg Jocker viszi a hátán az egészet. És igen is meg lehetne adni neki a posztomusz elismerést. Lehet persze okoskodni, hogy "csak azért ajnározzák a filmet, mert meghalt" meg ilyenek, de szerintem meg azért mert most csillantotta meg igazán H.L. a színészi tehetségét és szomorú tény, hogy többé nem láthatjuk egy újabb remek alakítását. És jobb volt mint a begins, aki meg nem ezt mondja az csak azért teszi, hogy okosabbnak tűnjön az ellentmondásával! ;)
Wald 2008. 12. 05. 21:50 | #17
hát pont ez a baj a filmel hogy batman majd hogy nem mellékszereplő a filmben. valamint tul sok a nappali jelenet, továbbá mi a faszt keres Japánba batman stb meg Eric Roberts a filmben, Eric Robertset együk meg :D:D:D ja és a trailer zenéje meg nem is volt a filmben. Begins jobb sokkal.
wnw 2008. 12. 05. 20:34 | #16
mondták többen nézzem meg mert nagyon jó,hát mondom majd meg biztos olyan mint a többi hálivúdi tucatfilm,
de ledöbbentett,Jokerre van kihegyezve a film,Batman szinte olyan mint egy mellékszereplő,ja és moziba nézzétek!
-oszkártneeki-
Wald 2008. 12. 05. 19:34 | #15
begins sokkal jobb mint a dark knight
Dubi 2008. 12. 05. 18:26 | #14
Ha nem halt volna meg,biztosan nem lett volna ekkora ismeretsége a filmnek,viszont a szerep amit eljátszott nagyon nagyon jól az nem azért jo mert meghalt:S !A siker és az ismeretség két különbözö dolog,szóval a sikere a filmnek nem annak tudható be hogy meghalt HL!
Előzmény: Balázs (13) 0 VÁLASZ
Balázs 2008. 12. 05. 18:20 | #13
hát ha nem halt volna meg a gyerek nem lenne ekkora sikere.remélem senkit nem bántok meg ezzel:)
|-=O=-| 2008. 12. 05. 15:55 | #12
Ez a plakát egyébként zseniális, a "You wanna know how I got these scars?" firkával! :)
Belkar 2008. 12. 05. 15:53 | #11
hát annak én is nagyon örülnék hiszen egyik kedvenc szinészem Johny...

posthoz: hajrá fiúk csak így tovább sokkal jobban megérdemelné ez a film az oszkárt mint a többi gagyiság(nem mondok inkább példákat :)
Előzmény: Dubi (10) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 12. 05. 15:09 | #10
Lehet hülyeséget kérdezek de a következő részben amugy most akkor ki lesz a fögonosz? KétArc vagy a Riddler? vagy esetleg minkettő? Mert olvastam olyasmit hogy a Riddler szerepét ugy néz ki Johnny Depp fogja játszan:):)! Nagyon birom Johnny Deppet,örülnék neki ha ö átszaná!
|-=O=-| 2008. 12. 05. 14:52 | #9
Batman Begins IMDb 8.4/10 (210.054 szavazat)
The Dark Knight IMDb 9.1/10 (307.220 szavazat)

Lehet magyarázkodni, HL halálára fogni, "Egyél tehénszart. Tízmilliárd légy nem tévedhet." frázisokkal jönni, meg széllel szemben pisálni, a TDK sokkal több embernek tetszett. Többek közt nekem is.
Azt írni, hogy a "begins jobb volt" ostobaság, csak egy a sok közlési kényszeres okoskodó szubjektív véleményéből.
Kyp Durron 2008. 12. 05. 14:40 | #8
Ez a best, és nem a halála tette naggyá.

Why so serious?
bungle
bungle 2008. 12. 05. 14:26 | #7
Y SO SRS?
Tonight, People Are Going To Die.
http://www.funpic.hu/hu.picview.php?id=34609
enti 2008. 12. 05. 14:23 | #6
én nem vagyok nagy batman, satöbbiman kedvelő. de megnéztem és be kell látnom amit Heath Ledger ebben a filmben hozott az nem semmi! :) "u wanna know how i got these scars?" kurvajó! a plakát is! :D
ismeretlen 2008. 12. 05. 14:20 | #5
hát ez van, ha iszik az ember, meg dobálja a bogyókat, és még túl is hajszolja magát, és még többet iszik. Az biza rámegy az egészségére az embernek.
Előzmény: Dubi (4) 0 VÁLASZ
Dubi 2008. 12. 05. 14:16 | #4
Hát nemtudom de sztem ez a rész a legjobb Batman,és nemcsak Joker miatt...! Sőt továbbmegyek,sztem ez az egyik legjobb film számomra amit valaha láttam!!! 5-6szor megnéztem már angolul,magyar felirattal és magyarul is,de a magyarul nem olyan...!Én is támogatom a poszthumusz elismerést Heath Ledgernek,kár hogy eltávozott az élők sorából,nagy kár,ilyen fiatalon.
lokko 2008. 12. 05. 14:11 | #3
begins jobb volt
Drawen 2008. 12. 05. 14:08 | #2
ááá az gáz volt. ez király:)
Előzmény: Wald (1) 0 VÁLASZ
Wald 2008. 12. 05. 13:23 | #1
begins jobb volt