Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Alwen 2011. 01. 15. 14:49 | #10
Köszönöm neked is a jó szavakat. Megfogadom és kipróbálom a te tanácsodat is. :)
üdv alwen
Előzmény: zuza (9) 0 VÁLASZ
zuza 2011. 01. 13. 16:45 | #9
Én azt mondom hogy jó! Az arc még nem megy. A legkönnyebben úy lehet ezt kigyakorolni, hogy fogsz egy tollat meg egy kis füzetet, aztán azt mindig magaddalhordod. Szünetekben, buszravárva, stb rajzolgatsz. Meglásd toll miatt sokkal magabiztosabban fogod húzni a vonalat. Jó dolog az is ha ismerősöket rajzolsz, mert őket mindig könnyebb rávenni arra is h egyenesen üljenek ,meg az arcukat is jobban ismered.

A testrajzolással semmi gondod, a tónuskülönbségeken még dolgozz ;)
+1 VÁLASZ
Alwen 2011. 01. 06. 19:40 | #8
Fantasztikus rajzaid vannak. Gratulálok hozzájuk :) Majd rakosgatok fel én is frisseket face-re ahogy újak készülnek, ha érdekel majd nézegesd meg. Baffus most irigy vagyok... de nem baj küzdök hogy én is ilyen jó legyek. :) köcce hogy megosztottad a képeidet velem. :)
Előzmény: Ivanhoo (7) +1 VÁLASZ
Ivanhoo 2011. 01. 06. 18:07 | #7
azt meg tudom tenni (a közeljövőben a vizsgáim után), hogy órán rajz közben a lépésekről fényképet csinálok, és akkor azt facebookomon meg tudod nézni. de most is vannak felrakva rajzaim...ha gondolod nézd meg őket itt:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000514302924&v=photos&sb=4#!/album.php?aid=7728&id=100000514302924
illetve itt:
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000514302924&v=photos&sb=4#!/album.php?aid=10855&id=100000514302924
sztem publikussá vannak téve...a bénábbak régebbiek, a hátasak elég újak :)
Előzmény: Alwen (5) 0 VÁLASZ
Alwen 2011. 01. 05. 22:39 | #6
Kedves Betyár!
Köszönöm a tanácsodat ki fogom próbálni.Ezt megígérem. Jó magam is szívesebben festek mint rajzolok és azt is folthatásban, ahol a szinek hatnak csak az érzékekre, de sajnos ahogy picasso én sem tehetem meg hogy rögtön a közepébe vágjak, előbb mindig az alapoknál kezdünk. :) köszönöm a segítséget.
Előzmény: betyár (3) 0 VÁLASZ
Alwen 2011. 01. 05. 22:34 | #5
Köszönöm neked is. Kíváncsivá tettél a technikáddal kapcsolatban nem lehetne ezt valamilyen módon felvenni és úgy jobban megfigyelni? Megértem azt is ha nem, hisz ez a te titkod is. :)köszi mégegyszer
Előzmény: Ivanhoo (2) 0 VÁLASZ
Alwen 2011. 01. 05. 22:31 | #4
köszönöm szépen az őszíntességedet, egyáltalán nem bántottál meg. Amiket írtál azok igazak nagyon is. Csak én amikor az iskolába jártam megtiltották nekünk a művészetis tanárok a maszatolást abban is igazad van hogy az ember alakokkal még el vagyok maradva, jelenleg is gyakorlom mivel azt csak 1 évig tanultuk. Még egyszer köszönöm szépen. Ha van még bármilyen tanácsod vagy észre vételed szivesen veszem. :) Üdv alwen
Előzmény: IMPERIENTE (1) 0 VÁLASZ
betyár 2011. 01. 05. 21:21 | #3
Javaslom, hogy kezdj minden rajzot úgy, hogy előtte készítesz róla 10-15 egy vagy félperces vázlatot csak vonalakkal, érdemes tollal vagy filccel, hogy semmiképp ne jusson eszedbe a radírozással szöszölni. Ez után, ha elkezded a végleges rajzot, kezdd ugyanígy, először csak a vonalak, halványan rajzolgasd addig, amíg úgy nem érzed, már maguktól a vonalaktól térbe nem kerül a rajz. (egy két esetben érdemes a nem látható részeket, felületeket is megrajzolni vázlat szintjén, így sokkal könnyebben ráérzel te is arra, hogy mit ábrázolsz. Ha ez is megvan, akkor jöhet a tónus; engem személy szerint egyáltalán nem zavar, ha látszanak a tónusozás vonalai, szerintem ez technikai kérdés; arra viszont figyelj, hogy ne szürküljenek be a lapjaid, vigyázz a fehér területekre, mert nagyon jó, ha vannak fényes, világos felületeid (én pl nem szeretem a maszatolást, akkor inkább sűrítsd a vonalakat akár több irányban), máskor pedig légy bátrabb és pendítsd meg a sötét részeket. A festményeid jobban tetszenek, jól bánsz a színekkel!
Ivanhoo 2011. 01. 05. 16:15 | #2
Nem sok mindent tennék hozzá az előttem szólottakhoz, max még annyit, ha lehet, a munkáidat szemből fényképezd mert egy rajznál/festménynél nem a fotós tudás a lényeg, hanem maga a mű. Illetve a tónusozáskor ne használj erős kontúrokat, és ne csak vonal mellett tónusozz. a lényeg hogy merj belenyúlni abba amit már feldobtál...én pl úgy szoktam (Krisztiáni Sándor tanárúrtól lopva) :) készíteni, hogy egyszerű dipára (lap típus) puha égetett szénnel feldobom 5X a rajzot, közben mindig visszaradírozom a fényeket, és folyton egy ronggyal eltörlöm. Mikor már beleégett a lapba a kép, akkor fogom a préselt szenet és berakom a legsötétebbeket, majd radírral a legvilágosabbakat (persze maszatolgatok, hozom össze a tónusértékeket). ja meg vigyázz az arányok/irányokra, meg az anatómiára. :) sok sikert a továbbiakban
IMPERIENTE 2011. 01. 05. 15:20 | #1
szia! őszintén szólva az árnyékolásra még gyúrhatnál picit és az emberábrázolásra nem leszólni akarom a munkád csak az emberábrázolással lehet ,hogy túl nagy fába vágtad a fejszédet ezt tényleg csak építő jelleggel mondom. És még ha elfogadnál egy tanácsot akkor használj valami puha szénceruzát és ne félj elmaszálni az árnyékokat úgy szépen el lehet dolgozni és nem látszik maga az hogy hol hogyan milyen irányban színeztél. Tényleg nem okoskodni vagy tudálékoskodni akartam sőt az az igazság hogy te véleményt és nem tanácsot kértél a másik meg lehet hogy pont ez a stílusod nem tudhatom. De kérted az őszinte véleményt nekem ez volt az. Jómagam is próbálkozok ezzel azzal csak úgy vagyok vele hogy nem publikálom mert nem tudom mik lennének a reakciók. És nemtudom ha én kapnék egy ilyen kommentet hogy reagálnék rá.. Azért remélem nem bántottalak meg és építőjellegü volt amit írtam. Üdv: F.
+1 VÁLASZ