Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
mandyedi 2010. 06. 02. 23:17 | #29
Biztos Picasso is wacom-ot használt:D
Bullfrog, rád nem találok szavakat! Akkor szerinted mindenkinek máris ilyen high tech cucokkal kell kezdenie, mert a ceruza elavult? Gondolom mindenkinek van rá fölösleges 15-20 ezer forintja, minimum! A ceruza meg csak olyan 100 ft, ha jobb minőségűt veszel. Egyébként is kimondta, hogy aki szeret rajzolni az meg akar élni belőle? Meg aki ceruzával nem tud azon a wacom se segít... és még sorolhatnám az ilyen kérdéseket, feltevéseket melyeken jobb ha elgondolkozol mielőtt bárkit is kiosztasz. Jah hogy te már oviban jobbat festettél mint picasso! Akkor tessék, csinálj most olyat a wacom tábláddal ami híressé tesz.
Amúgy a link amit küldtél egész jó, csak teljesen más kategória. Nézd meg ezt:
http://midtel.net/~imaginee/
És ő ezt wacom nélkül tudja...
Előzmény: BullFrog (26) 0 VÁLASZ
Bajbika07 2010. 05. 28. 22:45 | #28
Osztom a véleményt...szerintem is nagy ember volt picasso..és igen többet ér egy saját kézzel alkotott rajz mint amit gépen csinálsz és neki állsz photosoppolni...én a képeknél sem szeretem hogy ki van javítva...:)de nyugi van srácok:)
Előzmény: Gab222 (27) 0 VÁLASZ
Gab222 2010. 05. 28. 14:54 | #27
HEHE!!
Azt kérdezed hogy ki volt az a Picasso? És nem érted miért olyan híresek a Képei?
Akkor ajánlom neked is azt amit te írtál: Google-be keress rá.
Nem csak korszak alkotó volt, de az általad szarnak mondott képei előtt ő bizony tett is le valamit az asztalra. (nézz utána)
Az a baj a te hü..e tábláddal (Wacon) hogy azzal nem lehet maradandót alkotni!
Várom már azt a napot amikor minden ilyen technikai kütyü bemondja az unalmast, aztán a sok paraszt meg majd les hogy mihez kezdjen net, és gépek nélkül.

Előzmény: BullFrog (25) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 05. 26. 21:11 | #26
Jah és egy magyar gyereké a galéria (Fretyán Viktor), de van nála sokkal jobb is. pl itt találtok pár szép 3D-s képet :

http://www.blenderguru.com/20-architectural-renders-that-break-the-mold/
Előzmény: BullFrog (25) 0 VÁLASZ
BullFrog 2010. 05. 26. 21:08 | #25
Milyen okos lett mindenki hirtelen, ezexerint biztos annyit használtatok már Wacom táblát. :)

Nem kioktatás képpen, de mielőtt hülyét csináltok magatokból, vagy félreértitek a mondanivalómat, googlezzetek már rá a Wacom szócskára, aztán leesik, hogy HOPPÁ digitális tábla. Most had ne mondjam, mennyivel jobb, szebb képeket lehet csinálni ezzel, mint egy darab szénnel, esetleg egy ceruzával, tollal.

Úgy mellesleg közlöm, hogy ismerősöm pl papírt rak a táblára, és vett egy speckó cerkát hozzá, ami fog a papírra is, és kapásból digitalizálja is Photoshopba :) így később egyszerűbb az utómunka, és sokkal szebb képeket lehet létrehozni (pl egyszerűbb színezni), mint amit ti VALAHA is fogtok ceruzával, és nem mellesleg lesz egy papíros A4-es rajza is. :)

De persze maradjatok begyöpösödött papír-ceruzás rajzolók, az is jó, a falra :)

Ja és a művészet mibenléte....tudom, velem van a baj (kövezz meg érte), de sose értettem, hogy pl Picasso képei miért is olyan híresek, és drágák, megnyugtatásként, hasonlókat csináltam óvodás koromban.
Jóval többre értékelem pl az ilyen alkotásokat ami Maya esetleg Max-ban készült ( http://radicjoe.cgsociety.org/gallery/ ), mint akármelyik Picasso képet, pedig még múzeumokban is láttam pár képét élőben.

De most már kíváncsian várom, hogy te milyen élethű és szép képeket csináltál, várom a galériádat. :)
Előzmény: Ivanhoo (23) 0 VÁLASZ
Pand 2010. 05. 19. 01:05 | #24
De van értelme megtanulni rajzolni. Sőt akármilyen képzőművészeti vagy iparművészeti ágat akar űzni valaki szigorúan számon kérik a felvételin. Például hiába felvételizik valaki fotósként ha nem tud rajzolni nem jut tovább a felvételin, és ez nem véletlen.
Előzmény: BullFrog (9) 0 VÁLASZ
Ivanhoo 2010. 05. 17. 20:42 | #23
és az ilyen hülyék miat mint TE, fog kihalni a a művészet igazi mibenléte...:/

a csajszinak csak meg annyit: Nem tudom hány éves vagy, elkezdted-e tanulni a rajzot már, de NE hagyd abba...gyakorlás kérdése az egész (suli,tanárok)...én (tanulmányi szinten) 6-7éve kezdtem el és Kőszobrász-restaurátori végzettség a célom...ekkorát lehet változni ;)
huhh...lassan én is felrakom képeimet...úgy is van már egy rakat :P
Előzmény: BullFrog (9) 0 VÁLASZ
Bajbika07 2010. 05. 17. 18:41 | #22
Köszönöm a kommenteket próbálom frissíteni az oldalt vannak új rajzok is köztük.
Pand 2010. 05. 16. 01:53 | #21
Bocsi, de ez egy vicc, hogy ezt te ide beküldet ...
mandyedi 2010. 05. 15. 12:30 | #20
Ajánlom a "Jobb agyféltekés rajzolás" című könyvet, de ha van időd és pénze be is iratkozhatsz a 4 napos tanfolyamra.
Ja és ha utánanéztél és azt gondolod, hogy ez azoknak van akik még soha nem rajzoltak, akkor tévedsz. Kezd el olvasni és már az első 10 oldal után rájössz, miről is van szó.
Bajbika07 2010. 05. 14. 22:27 | #19
Annyira aranyos tőled!köszönöm igazából pont a kritika miatt tettem fel hogy "segítsetek címmel" és hírtelen olyan nagy tömeggel kezdtek írni és cseppet sem kritikát hanem hogy hagyjam abba meg ilyenek és ez rosszul esett azt szeretem ha leírják hogy ez meg az nem jó:) hisz az ember a hibáiból tanul! és megígérem neked hogy nem lombozódtam le!:)és csinálni fogom mert boldoggá tesz! puszi

Előzmény: Nogee (16) 0 VÁLASZ
Bajbika07 2010. 05. 14. 22:23 | #18
Nagyon szépen köszönöm a jó tanácsokat!még kezdő vagyok azért tettem fel ide a rajzokat hogy külső emberek is lássák és kritikákat vártam ahogy te is írtál:)hiszen ebből tanul az ember!:):)köszönöm szépen:)egyébként 21 éves leszek már és pont azért rajzolok nőket amit te megfogalmaztál:)!
Előzmény: sexdealer (12) 0 VÁLASZ
Lillaa 2010. 05. 14. 18:36 | #17
Akárhogy olvasom nem látom, hogy olyat írt volna, hogy fotót másoljon,de mind1:)Szerintem arra gondolt h a fotózás sem olyan könnyű mint amilyennek látszik.
Nogee 2010. 05. 14. 18:31 | #16
Tökéletesen így van. Dobd is ki a ceruzát, szenet, mert a tábla megrajzolja helyetted. :P

Á, tököm.

Barbara szívem, légy szíves egyet tegyél meg: SOHA ne add föl.

Fing mindegy, hogy magadtól tanulsz, vagy tanártól, vagy könyvből.
Egy a fontos, hogy gyakorolj, és olyasmit rajzolj, amihez kedved van, hogy ne menjen el a kedved tőle.

A Barcsay féle művészeti anatómia valóban kíváló irodalom, én is javaslom, de azért akad még sok... :)

Bullfrog, nem kell pénzt keresni a rajzzal. Ha az ember pénzért fest, rajzol, kurva szar lesz.
Mindenki rajzoljon csak a saját kedvéért, hogy láttassa, hogy miként szemléli a világot. És onnantól nem bérgrafika, hanem Művészet.


Előzmény: BullFrog (9) 0 VÁLASZ
SQS 2010. 05. 14. 18:26 | #15
Igen, a fotó másolása is nagyon jó ötlet, nem kell törődni a 3D->2D konvertálással :)
Előzmény: winkytct (13) 0 VÁLASZ
SQS 2010. 05. 14. 18:25 | #14
Nem vagy reménytelen eset, de a jótól még elég messze van. A legnagyobb hiba, hogy az arcoknál nem stimmel, hogy mi hol van. A postképen - amin egyébként remekek a didkók :) - látszik, hogy a lány előre biccent, viszont az egész arcát szemből látod, nem dől feléd. Ugyanígy van oldalvást is, csak az egyik fülét látod, de az arcát csak eltoltad kicsit oldalra, nem követi a perspektívát. Nézd meg élőben, ha valaki elfordítja a fejét, kicsit belelátsz a fülkagylójába és a fejének a kontúrja a füle mögé kerül részben, vagy teljesen. Te úgy rajzoltad, mintha szemből lenne teljesen. Fej kontúrjára rá két bizbasz :) A (nekünk) bal válla is kicsit furán magasabban van, mint a másik.
Én azt javasolnám, hogy kockákkal kezdj el rajzolni, azokat mindenféle szemszögből. Ha már az jól megy, tartják az arányaikat és a szögeket, akkor ilyen kockákra építsd fel az arcokat. Nagyon sokat segít abban, hogy egy adott fejtartásnál mit kell látnod a fejből.
winkytct 2010. 05. 14. 16:30 | #13
kezdetnek elmegy, de valahogy torekedj a tokeletessegre(ez most kemenyen hangzik :)) ) ... legyen az a rajz kicsit igenyesebb, nezd meg mas hogy csinalja, abbol sokat tanulsz. ha nem hasonlit a rajzod arra amit masolsz akkor kezd ujra es a regit dobd el ha rajottel mit rontottal el, mert ha felrakod a netre akkor ugymond magadat egeted vele, es mindig a konnyebbtol haladj a nehezebb fele.
a fotozas szinten kemeny dolog, sok ezer kepet kell lass, es ezer oldalt olvass h milyen teknikak vannak, mi hogyan mukodik, aztan meg egy komolyabb felszereles kell hogy igazan jo kepeket csinalhass, de lehet h meg mindig nincs benne stilus, egyediseg es fantazia, ami megragadja a nepet.
sexdealer 2010. 05. 14. 12:44 | #12
A koleszban szinte minden lányt le kellett egyszer rajzolnom miután a barátnőmről készültet kitettem a szobám falára. Én azokon tanultam meg az arányok fontosságát és még a nőkről pár dolgot...;) Egy fát szinte bárki tud rajzolni, hisz ha nem úgy áll a lombja, ahogy élőben, attól még a kép szép marad. Portrét rajzolni a legnehezebb feladat. Ha egy arcnál (pláne ha ismert) csak a legapróbb pontatlanságot elköveted, akkor már csalódás a kép. Én eltettem a régi rajzaimat és mindig megmosolyogtat amikor megnézem. Ne hagyd, hogy kedvedet szegje a negatív kritika. Csak csináld és törekedj a tökéletességre. Szerintem test rajzolás előtt csak portrékon gyakorolj, mert az a legfontosabb és a legnehezebb is egy képen. Mondjuk én a mai napig is csak lányokat rajzolok, mert azok vonásait a szépségük miatt a legegyszerűbb lerajzolni, no meg az érdeklődésem is feléjük irányul :) Kezdetben neked is női portrékat javaslok. (Mondjuk az hogy én meztelen nőket rajzoltam 20 évesen az érthető, de egy 19 éves lánytól számomra meglepő a témaválasztás, de ez nem is lényeges...)
Ha megengedsz néhány jó tanácsot még: az alakok kontúrjait ne emeld ki ennyire. Inkább a háttér megerősítésével, vagy a finom árnyékolással jelezd, hogy az arcél, vagy a test meddig ér és milyen széles.
Kezdetben nagy felbontású képeken lévő fotómodelleket másolj. Azok a lányok néhány vonalból lerajzolhatóak.
Kezdd halványan a rajzolást és ha tökéletesnek látod csak akkor vigyél bele erősebb árnyalatot.
Kezdetnek talán ennyi. Sok türelmet és lelkesedést kívánok.
Kathy 2010. 05. 14. 12:28 | #11
Ne haragudj, nem megbántani akartalak. :) Nem hiszem, hogy nekem kellene megmutatnom, hogy ezt hogyan kell csinálnod, ahhoz kellene a tanár. Úgy gondolom, hogy ez aranyos dolog tőled, hogy így őszintén megmutattad nekünk a rajzaidat, de (és megint nem bántani akarlak) még most nem kellett volna. Jó úton haladsz, de nekem hiányzik valami belőle....jelen pillanatban nem látok semmi különleges tehetséget, semmi kiemelkedőt a rajzaidban. Ami persze később alakulhat, változhat, de csak tanári segítséggel. Na akkor, én kérlek szépen, hogy AKKOR újra mutasd meg nekünk, hogy mit tudsz!!!! Sok sikert neked és kitartást! :)
Előzmény: Bajbika07 (10) 0 VÁLASZ
Bajbika07 2010. 05. 14. 12:07 | #10
Köszönöm a kommenteket! Noss igazából nem rég kezdtem el rajzolni gyakorolni!és én úgy érzem hogy elég jó úton haladok mert pár éve még egy botot sem tudtam lerajzolni...az hogy anatómiai szempontból vannak hibáim nekem is feltűnt és ezen is próbálok javítani!én látom a rajzaimban magamat..szeretem ezt csinálni és már bocsánat Kathy de mutass akkor jobbat mutasd meg hogy kell..és akkor kijavítom a hibákat és hozzá teszem én egyedül jutottam el erre szintre nem volt rajtanárom se senki...ahhoz képest szerintem ez nagy dolog!...aki építő kritikát írt annak nagyon köszönöm mert ezekből tanul az ember!:)
BullFrog 2010. 05. 14. 11:55 | #9
19 évesen aki tud rajzolni, akkor az már előrébb jár, jóval. Egyébként 2010-ben már nem sok értelme van megtanulni rajzolni kézzel ennél nagyobb fokon. Venni kell egy WACOM táblát, és abban neki állni a dolgoknak :\ hiszen ha véletlenül kikupálódik, akkor se tud kézi-rajzzal pénzt keresni, mert a stúdióknak már nem az kell...
go-free 2010. 05. 14. 09:55 | #8
gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás. alap geometriai formákat tedd rendbe, ha ezen túl vagy, ajánlom a Barcsay-féle anatómia könyvet! :)
Kathy 2010. 05. 14. 09:06 | #7
Háááát.......szerintem nem jók. Ilyet nagyjából bárki tud csinálni, sorry.....Rosszak az arányok, a tónusok, az árnyékolás is nagyon pontatlan stb... na de fő a lelkesedés.
K.G.B. 2010. 05. 14. 02:42 | #6
hát kissé kezdetleges... de tény, hogy nem reménytelen
Sanislov 2010. 05. 14. 01:00 | #5
Sajnos nem értem, hogy ez miért kerülhetett ki ide. A rajzai mind hibásak, anatómiailag és technikai szempontból is. Kellene neki egy jó rajztanár.
Enechuel 2010. 05. 13. 22:38 | #4
csak nem most.
Enechuel 2010. 05. 13. 22:37 | #3
Majd talán pár év múlva de nem esélytelen...
Előzmény: arabicsnusos (2) 0 VÁLASZ
arabicsnusos 2010. 05. 13. 21:26 | #2
A rajzokban nem látok semmi extrát.
BlackJack 2010. 05. 13. 19:57 | #1
Vááá, nagyon bejön a stílusod, szívesen tanácskoznék veled mit hogyan csinálsz. :)