Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Mage_ster 2007. 03. 05. 20:55 | #7
Szerintem mindíg is a rendszert szolgáltuk. Egy kis csoport uralkodott, a többi pedig követte őket, mint a birkák a pulikutyát. Sose volt közös cél, csak a "egy én" célja.
Előzmény: Gergely001 (6) 0 VÁLASZ
Gergely001 2007. 03. 05. 14:31 | #6
Hát nem is tudom, én simán hanyagolnám a mai kor vívmányait. Én szívesen visszamennék azokba az időkbe, amikor az embereknek voltak igazán közös és tiszta céljaik. És volt tartása méltósága a társadalomnak.

Nem csak azért éltek, hogy szolgálják a rendszert. Miközbe azt hiszik, hogy egyéniségek. Pedig ugyanazat a szart veszik, adják, hallgassák, látják stb, amit a rendszer diktál.. (És ez már a II. vh óta így megy. Csak más köntösben. És nem csak Magyarországon..)
Laci 2007. 03. 04. 00:18 | #5
Néha elgondolom, hogy milyen jókor születtem (születtünk). Nem 50-100 évvel ezelőtt, se ugyanennyivel ezután (akkor talán ivóvízért már sorba is kell állni - ezt csak zárójelben). MA szinte minden lehetséges.
Nem biztos, hogy meg is kapod, de legalább ESÉLYED VAN rá!
Láttam már jó néhány olimpiát, világbajnokságot. Mindegyik rendező ország felül akarta múlni az előzőt. Többnyire sikerült is. Kérdés: meddig lehet?
Előzmény: bubi66 (4) 0 VÁLASZ
bubi66 2007. 03. 03. 16:36 | #4
Az egyik Tv-s ismeretterjesztő csatornán egy filmet sugároztak a Pekingi Olympia épületeiről . Ott azért látszott , hogy nem annyira " szuperkönnyű " a dolog , és persze a centis elszabások sem férnek bele , de talán az épületet tervező ( nem kínaiak ) és kivitelező csapat megbirkózik a problémával . De valóban bámulatos és újszerű lesz az uszócsarnok , és a központi ( talán atlátikai ) stadion is .
Előzmény: Laci (3) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 03. 02. 23:07 | #3
Igazad van. Az "uccsó" képen tényleg van lelátó. Bennem csak az "uccsó" előtti maradt meg. Azon nem volt. Sok kérdés motoszkál még a fejemben. Például: a tetőzet (a képek láttán) ugyanolyan anyagból van mint az oldalfalak. Semmi különleges tartószerkezet, merevítés. Szuperkönnyű lehet az egész. Vajon hogyan rögzítették az alapba az egészet? De tényleg, nem vicc! Szép az ötlet, csak el ne fújja a szél.
Előzmény: wtf (2) 0 VÁLASZ
wtf 2007. 03. 02. 22:56 | #2
Az uccsó képen (amin már a valódi épitkezés folyik) nekem úgy tűnik, van lelátó bőven...
Előzmény: Laci (1) 0 VÁLASZ
Laci 2007. 03. 02. 22:37 | #1
Hááát. Nem akármilyen vállalkozás az biztos. Megpróbálok utánagondolni: Nincs két egyforma "tégla" (hogy nevezzem másként?). Tuti kompjúter rajzolta darabok, kivitelezőnek elküldve, kivitelező legyártja, megsorszámozza (!) - nem mindegy, hogy mi hová kerül! Ugyanakkor kisded szervező munka is lehet a háttérben, na csak azért, hogy a kellő sorszámú "tégla" a kellő időben kerüljön a helyszínre! (Persze, hogy ne kelljen keresgélni a sok tízezer elem alatt-mellett-között). Könnyű átlátszó plasztik téglák, valószínüleg alumínium keretekben. Nade! Vajon mekkora precizitás kell hozzá? Mert ha teszem fel: a kivitelező azokat a bazi nagy ablakokat méterenként csak 1 (azaz egy) cm-el hosszabbra vágja, az épület 100 méter hosszában már 1 teljes méter külömbség és a dolog befuccsol. Még valami: nem láttam, hogy lelátókat terveztek volna. Hát nem az Olimpiára készül?