Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
Kolbi 2009. 06. 16. 13:43 | #3
amik a XXI. században készültek/készülnek?:)
levike 2009. 06. 15. 02:11 | #2
szerintem ezek az építmények minden szempontból alkalmasak arra, hogy a jövő építményei legyenek. a felhasznált technológia, az környezetbarát működés valamint az ebben összesűrűsödő szolgáltatások, mind a jövőbe mutatnak. az általad sorolt emberek inkább művészek voltak, akik az építészet terén is nagyot alkottak, de a mai világ számára már teljesen más szempontok szerint kell épületeket építeni. elég ha csak belegondolsz, hogy mennyi lehet ezek közül akármelyiknek a tényleges végösszege.. (az első ötlettől az átadásig) szerintem amikor már ilyen összegekről van szó akkor semmit sem bíznak a véletlenre, és valószínűleg nincs semmi ami kivetni valót hagy maga után :)
ami szerintem neked szemet szúrt az a rangsorolás. ezzel én sem értek egyet, vannak sokkal impozánsabb épületek. szerintem :)
bond 2009. 06. 14. 08:21 | #1
Az ötödik olyan, mint egy modern Stonehenge, a negyedikhez hasonlót Párizsban lehet látni pár évtizede, a harmadik egy egyiptomi obeliszk, az indiai nem más, mint egy nyomornegyed egymásra ragasztott vityillói, csupán függőleges kivitelben. És a csúcsszuper nyertes kockaházat úgy tudták változatossá tenni, hogy 'nincs két egyforma erkély'. Mindenki toronyházban gondolkodik. Ha ez a jövő építészete, elég elkeserítő. Hol vannak a LeCorbusier, Hundertwasser, Wright stb féle eredeti elképzelések?