Ne maradj le a legjobb izékről, iratkozz fel a heti hírlevélre:
SomloiGaluska 2007. 02. 18. 12:43 | #15
Borzasztó! Nem a saját kis sz@ros életünk a nagy probléma, hanem ez, és az ehhez hasonlók.
Ilyenkor mindíg az jut eszembe, hogy az mi életünkben felmerülő legnagyobb problémák is SEMMIk ezekhez a problémákhoz képest, amik már világméretűek. A legelkeserítőbb az, hogy mi (kis emberek) semmit sem tehetünk EZEK ellen. Persze, sokminden mást igen...és amit tudunk, azt igenis meg KELL(ene) tennünk a Bolygónkért és Magunkért!
Hmmm...nem árt néha emlékeznünk erre. Hálát adhatunk, hogy nekünk ebből kevesebb jutott...
tarpi 2007. 02. 05. 22:54 | #14
Psy te komolyan ennyire hülye vagy vagy csak úgy csinálsz.
Érdekelne, hogy eme mély bölcsességre utaló szavak hány éves elméből fakadtak.
Te nem láttál egy filmet sem arról, hogy mi történt ott?
Amikor felrobbant az erőmű pl. itt Magyarországon a drága szocialista elvtársak nem szóltak senkinek hogy gond van. Egy rakás nyirokrendszeri problémát meg lehettet volna előzni ha szólnak és nem azt mondják, hogy nem történt semmi. Az a semmi vagy két hirosíma volt. Majd egy hét után szóltak, hogy baj van. Az a rendszer ennyire szar volt.
A biztonság és az emberek senkit sem érdekeltek.
Belorussziában sem szóltak senkinek pedig Minszket jól betakarta a rádióaktív szennyezés. És tudod ami alegrosszabb hogy sok radioaktív jód került a levegőbe amelynek beépülését jód szedésével meglehettet volna akadályozni ha szólnak.
Na hírtelen csak ennyi.
Előzmény: psy (12) 0 VÁLASZ
nameless 2006. 11. 13. 18:24 | #13
Hogy érted h "nincs bűnös? "az akkori technológia ezt tudta biztosítani"- Hát akkori technológiával sok más helyen működött ilyen erőmű. Arról volt szó hogy katonai nyomásra-na igen primitív ukránok,oroszok"- hozzá nem értő emberek szólhattak bele mit csináljanak és egyszerüen tesztelni akarták mit bir az erőmű. és elszabadult a pokol. és nem véletlenül hanem mert kisérleteztek. olvass utána. szerintem megérdemeljük a földet csak nem kéne kihasználni és pusztítani amig valami komoly következménye nem lesz. van aki nem érdemli meg például azok akik azt a sok ezer légköri atomrobbantást csinálták amihez képest csernobil a nulla. és ez csak évtizedek mulva fog visszaköszönni. remélem nem érem meg...
és én igenis sajnálom őket mert csak a sajnálat jut nekik már ebből az életből és ezt nem vonom meg tőlük
Előzmény: psy (12) 0 VÁLASZ
psy 2006. 11. 13. 13:04 | #12
Ha ez abba a kibekúrt csodálatos USA-ba történik akkor egy nagy sikersztorit csinálnak azt már rég elfelejtette vólna mindenki. Ezk rossz helyen voltak egy mégrosszabb időben. Hogy ki itt a bűnös? Na ez nagy kérdés. Nincs bűnös mert az akkori technológia ezt a maximális tudást biztosította. Ilyen rendszerű atomerőművek a mai napig üzemelnek az usa-ban meg még ezer helyen, hogy pont ez pukkant ez csak a véletlen műve. Olyan anyagokat használni energia forrásnak amit nem ismerünk mindig kockázattal fog járni. Ez is idő kérdése lehet ez is annyira biztonságos mint a repülés pedig hányan haltak meg a nagy repülési kisérletekben. Ez a demagóg duma, hogy nem érdemeljük mega földet ez annyira naív és elcsépelt. Mit nem érdemlünk meg rajta? Ezek az energia forrásaink vannak ezekkel vagy élünk vagy mehetünk vissza a barlangba bunkóssal azt jónapot. Ez az egész egy civilizációs folyamat aminek még mindig csak a legelején járunk. Az hogy itt ilyen kóró gyerekeket mutogatnak ez nagyon szép meg minden de ilyen többmillió él világszerete akik biológiai fegyverek kisérleti alanyaként végezte azt olyan génmutációk léptek fel hogy ránézel elhányod magad csak azokat nem mutogatják mert katonai érdekeltségeket sértene. de ezt lehetne ragozni reggelig de ezen vagy túllépünk vagy sajnáltatjuk magunkat meg ezeket a szerencsétleneket........
tHUNder 2006. 11. 13. 11:17 | #11
Nagyon nehez volt vegignezni, de muszaj volt, tiszteletbol, egyuterzesbol, tehetetlen duhbol, szegyen erzet miatt es meg sorolhatnam a sok erzest amelyeket kivaltott ez a film belolem. Es vannak akik haborura koltenek, szuksegtelen luxusra es ... ahhhh, nem is erdemes folytatnom, aki ide beleolvas az mar ugy is tudja mire gondolok es a normalisak koze tartozik, van lelkiismerete a tobiek meg ugy is leszarjak ...
Ijász!!! 2006. 11. 10. 09:18 | #10
Élien,bejja.Mind a kettőtöknek igaza van.Nem érdemeljük meg a Földet.
bejja.Sokat kell még tenni.Van dolog elég.Talán eggyszer eljutunk oda is,hogy belássuk"hibáztunk jóvá kell tenni."
Talán.((((
És ez a TALÁN tesz engem szomoruvá.(((
bejja 2006. 11. 09. 23:23 | #9
jézusom ez szörnyű:S:S:S:S az ien embereken kéne segíteni!!!!
altercsirke 2006. 11. 09. 18:57 | #8
hogy ilyen megtörténhet...
ReAm1 2006. 11. 09. 16:44 | #7
Nem lehet kellemes ilyen lábakkal leélni egy életet...
feki00 2006. 11. 09. 15:41 | #6
Ha jól átgondolod, nem ő a hibás.Az a hibás aki ezt felépitette. Nem szabadott volna ennek bekövetkeznie. szörnyű
Előzmény: Zorro (3) 0 VÁLASZ
janóóóóóó 2006. 11. 09. 15:03 | #5
EZ CSAK EGY RÉSZE!!!!
Élien 2006. 11. 09. 14:19 | #4
Az a baj , hogy Csernobil csak 1 láncszem , és a lánc nagyon hosszú ! Sok láncszemről pedig nem is tudunk meg semmit , soha ! Biztos vagyok benne , hogy nem érdemeljük meg ezt a bolygót !
Zorro 2006. 11. 09. 14:07 | #3
Kár hogy a tiszt aki kikapcsoltatta hűtést nem láthatja ezt a szörnyűséget amit tett. Valószínű ő már a köv. hetet sem élte túl, pedig megérdemelte volna hogy még vagy 10 évet szenvedjen és lássa mindezt.
vibraloop 2006. 11. 09. 13:09 | #2
nincs az az ember a földön aki nem tenne ugyanazt.
minden embernek van szive.
Ri(CS)i 2006. 11. 09. 11:56 | #1
Hihetetlen, de megkönnyeztem a videó alatt.. Eszméletlen, mindenkinek ajánlom!!