HTC Touch - nesze neked, Apple!

Hirdetés

Bevezető

Ha 2-3 éve megkérdeztünk volna valakit olvasóink közül, hogy mi az a HTC, nagy valószínűséggel nem tudott volna válaszolni. Ennek egyik oka, hogy bár a céget 1997 májusában alapították, a HTC márkanévként csak tavaly óta funkcionál, előtte ugyanis más brandek alatt árulták a HTC készülékeket (jellemzően Qtek és Dopod, de több nagy mobilszolgáltató is előszeretettel adta el a gyártó eszközeit saját neve alatt). Mára a High Tech Computer Corporation azonban a Föld első számú PDA gyártójává nőtte ki magát, valamint komoly érdeklődés övezi Windows Mobile alapú okostelefonjait is - sőt, hamarosan piacra dobják első UMPC-jüket.

A Touch-ról P3450, alias Elf néven már régóta fent voltak képek az interneten. Bár a cég legtöbb készülékét már a hivatalos bejelentés előtt is hatalmas érdeklődés övezi, az Elfre valamiért nem annyira bukott a nép, valószínűleg nem láttak fantáziát a kicsi, fehér, kevés gombbal ellátott masinában. Május végén a taiwani vállalat bejelentette, hogy június 5-én nagy dobásra készülnek: valami olyat mutatnak be, ami alapjaiban fogja megváltoztatni a Pocket PC-k kezelésének módját. Ez alapján sokan - köztük én is - egy iPhone konkurens terméket vártunk, de csak részben lett igazunk: a nagy dobás a feketére festett Elf volt, ami egy új, TouchFLO névre keresztelt felhasználói felületet is kapott.

Az elnevezés nem véletlen, az iPhone-hoz hasonlóan a Touch-ot is (szinte) kizárólag az érintőkijelzőn keresztül fogjuk irányítani. A rokoni szálak ennyiben ki is merülnek, de a cikkben ettől függetlenül többször is hivatkozni fogok az Apple telefonjára, hiszen abban az egyedülálló helyzetben vagyok, hogy azt előbb volt alkalmam tesztelni, mint a HTC üdvöskéjét, ami kiváló összehasonlítási alapot nyújt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés