A Microsoft bemutatta új Surface táblagépeit

2012. június 20.
2.5721
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Microsoft az elmúlt napokban bejelentette, hogy ezúttal két új fejlesztésű táblagéppel gazdagodott a termékkínálata.

A frissen bemutatkozó újdonságok a boltok polcaira Microsoft Surface Windows RT és Surface Windows 8 típusjelzéssel fognak megérkezni, és ahogy azt már az elnevezésük is mutatja, a vállalat most készülő operációs rendszerének két főváltozatának futtatására lettek kihegyezve. A tabletek egységesen egy 10,6 inches, Gorilla Glass borítású ClearType érintőképernyő köré lettek tervezve, ami a Microsoft Surface Windows RT esetében az 1366 X 768-as, míg társánál már az 1920 X 1080-as teljes HD felbontással rendelkezik.

A Microsoft Surface Windows RT magnézium borítása mindössze 9,3 milliméteres karcsúsággal büszkélkedhet, ami mellé alig 676 grammos tömeg párosul, a Surface Windows 8 modellnél pedig ezek az értékek már viszont 13,5 milliméterre, illetve 903 grammra módosulnak. A Microsoft Surface Windows 8 belsejében egy közelebbről meg nem nevezett Intel központi feldolgozó teljesít szolgálatot, ami mellé modelltől függően egy 64 GB, vagy egy 128 GB kapacitású flash alapú háttértárolót társítottak a tervezők. A felhozatalból természetesen nem hiányzik a microSDXC kártyaolvasó sem, a portok listáján pedig egy mini DisplayPort videokimenetet, valamint egy legújabb generációs USB 3.0 csatlakozót köszönthetünk.

A Microsoft Surface Windows RT természetesen ARM alapokra építkezik, méghozzá a legfrissebb híresztelések szerint az nVidia Tegra 3-as SoC (System-on-a-Chip) számítási teljesítményét kamatoztatja, a beépítésre kerülő adattároló pedig 32 GB vagy 64 GB kapacitású lehet. A táblagép külső részén található egy microSD kártyaolvasó, egy micro HDMI videokimenet, illetve egy USB 2.0 konnektor.

A Windows 8-at futtató gép áramellátását egy 42 Wh teljesítményű akkumulátor biztosítja, míg az ARM platformra épülő modell áramforrásánál ez az érték 31,5 Wh-ra csökken. Az újdonságok vezérlése nem korlátozódik az érintőképernyőre, ugyanis a Microsoft kétféle, touchpad-del felvértezett QWERTY billentyűzetet is kínál hozzájuk, amik közül a Touch Cover névre keresztelt megoldás alig három milliméteres vastagsággal rendelkezik, míg a Type Cover társa már öt milliméteresre hízott, cserébe viszont hagyományosan leüthető gombokat kínál a felhasználóknak.

A most bemutatkozó Microsoft Surface Windows RT és Surface Windows 8 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt, de annyi biztosra vehető, hogy az új Windows operációs rendszer érkezése után lesznek beszerezhetőek.

A Microsoft bemutatta új Surface táblagépeit - 2. kép


A Microsoft bemutatta új Surface táblagépeit - 3. kép


A Microsoft bemutatta új Surface táblagépeit - 4. kép

1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
muki profiljaGargameth profiljaBotyi profilja