Götze hatalmas öngóllal kezdett a Bayernben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.02. 18:50
null
Ez verte ki a biztosítékot
Az Adidas felháborítónak találta, hogy a Bayern Münchenben kedden bemutatott Mario Götze és Jan Kirchhoff egyaránt hatalmas Nike felirattal ellátott pólóban jelent meg a sajtóeseményen, és ezzel aláásta a Bajnokok Ligája-győztest támogató német márka jó hírnevét.

 

A háttérben a falon rengeteg Adidas-matrica, a mezeken jól kivehető Adidas-logó, de a pólókon azoknál is hatalmasabb Nike-feliratok mindent elhomályosítottak. A Dortmundtól érkező Mario Götze és a Mainztól elcsábított középhátvéd, Jan Kirchhoff is hatalmas öngóllal nyitott a Bayern Münchennél, amit természetesen szóvá tett a sajtóesemény egyik fő szponzora, a Nike legnagyobb piaci versenytársa, az Adidas.

„Megdöbbentünk, amikor megláttuk a képeket Mario Götzéről. Ez szerződésszegés, elfogadhatatlan, hogy egy müncheni sajtóeseményen, amelyet az Adidas támogat, ilyen megtörténjen" – dohogott Oliver Brüggen, az Adidas sajtófőnöke.

A klub azonnal reagált.

„Már hívtuk az Adidast, hogy bocsánatot kérjünk a történtekért, és közöljük, többé nem fordul elő ilyen – mondta Markus Hörwick, a Bayern sajtóigazgatója, aki a klub honlapjára olyan képet rakatott fel, amelyen jól ki van takarva a Nike-logó. – Mario Götzének a Nike-val kötött egyéni szerződése alapján joga van arra, hogy Nike cipőt hordjon a mérkőzéseken, de amikor hivatalos sajtóeseményen vesz részt, köteles a klubot szponzoráló cég ruházatát viselni."

Götze nem kommentálta a ruházatát ért kritikát, Kirchhoff viszont nem úszta meg a kérdéseket, amelyekre azt válaszolta, ezt a pólót rántotta ki a táskájából, oda sem nézett, mit vesz fel.

Meg ez
Meg ez

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik