GoPro HD Hero kamera extrém sportoláshoz

Hirdetés

GoPro és az extrém világ

Az elmúlt egy-másfél évtizedben hihetetlen népszerűségre tettek szert az összefoglaló néven csak extrém sportoknak hívott szabadtéri tevékenységek. Tehát a BMX, a downhill, a gördeszka, a görkori, a wakeboard, a síelésnek bizonyos formái, a snowboard, a krosszmotor, és még sorolhatnánk napestig. Terje Haakonsen, Missy Giove vagy Tony Hawk generációs bálványok, az abszolút szupersztár kategóriába tartoznak, akik hatására milliók kezdtek el sportolni.

Ahol pedig ennyi ember mozog, ott pénz is van rendesen. Nem csoda, hogy megjelentek a kisebb-nagyobb cégek, hogy kifejezetten az extrémsport-kedvelők igényei szerint kifejlesztett ruhákat, kiegészítőket, egyéb eszközöket kínáljanak. Nyilván egy ilyen mókából a különféle elektronikai kütyük gyártói se maradhattak ki, így többek között felbukkantak a piacon az olyan kamerák, fényképezőgépek, melyek strapabíróak, és viszonylag egyszerűen üzembe helyezhetők, kezelhetők, még úgy is, ha az ember kezén mondjuk egy bumszli motoroskesztyű van.

A GoPro egy kimondottan fiatal márka, mindössze négy évvel ezelőtt alakult meg a cég az extrém sportok Mekkájának számító Kaliforniában. A céljuk az volt, hogy létrehozzanak egy olyan termékvonalat, amelyben a motorosok, síelők, rallysok, motorcsónakosok, bringások, hegymászók és a gördeszkások megtalálják a hozzájuk leginkább illő kamerákat.

Specializált cégről van szó, amely specializált termékeket állít elő, de ez még nem jelenti azt, hogy egyedüli résztvevők lennének ezen a piacon. Sőt! A jelek szerint ezen a területen is egyre gyilkosabb verseny várható, hisz a vállalatok egymást múlják fölül innovációban. Tavaly például még nagy durranásnak számított az első Full HD felbontású sisakkamera megjelenése, ma már pedig a legtöbb piaci szereplő szortimentjében megtalálhatóak ezek a darabok.

A GoPrónál ez az eszköz a HD Hero nevet kapta, melyet ki is próbáltunk. A mi extrém sportolásunk megáll a városi kerékpározásnál, ezért tesztfelvételeink így készültek, azonban a hazai képviselet rendelkezésünkre bocsátott három, extrémebb helyzetben készített videót is: kettőn közülük egy rallyt élhetünk át a sofőr szemszögéből, a harmadik pedig egy esti wakeboard-versenyen készült. Ezeket a videókat nem mi készítettük, ezért nincsenek hozzájuk adataink, illetve megvágni sem állt módunkban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés