Floorball, Foci, Rock 'n' Roll...

A magyar floorball élet annak szereplői szemszögéből: beharangozók, kritikák, ötletek, javaslatok, értékelések.... nem mindig komoly formában, nem csak floorbalosoknak. Hogy népszerűbb és ismertebb legyen a lyukacsos labda!

Bemutató, Elérhetőség

Ha nem cseng ismerősen a sportág neve, akkor ide kattitva olvashatsz egy videókkal megtámogatott szemléletes bemutatót, ami után garantáltan megfertőződsz vele!

Cikkekkel kapcsolatos észrevételekkel a megfelelő szerzők az alábbi címen érhetőek el:

fordprefect[kukac]indamail.hu

anwar00[kukac]indamail.hu

bernard[kukac]indamail.hu

recipeferrum[kukac]indamail.hu

Az oldallal kapcsolatos átfogó ügyek esetében az alábbi címre küldjetek üzenetet:

floorballer[kukac]freemail.hu

MFSZ oldal

A Magyar Floorball Szakszövetség hivatalos oldala ezen a linken elérhető. Az oldalon a hivatalos hírek mellett a bajnoki statisztikák és tabellák is megtalálhatóak.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Címkék

1.forduló (1) alomcsapat (11) andrew.w.k (1) angyalka (1) ares (14) átigazolás (1) ausztria (1) az elnök emberei (1) backyard babies (1) bajnoki (1) bajnoksag (1) barca (1) bemutatás (1) bl (1) budapest (1) ch (1) csapatalapítók (5) csapatváltók (2) cseh (1) cseh open (1) dave (1) dfse (10) diamonds (3) dio (1) dióhéjban (61) dopping (1) dr. bubó (2) dropkick murphys (2) edzői szemmel (1) egyetemi vb 2008 (1) ek (3) építők (1) ez volt 2007/2008 (8) feljutók (1) férfi válogatott (4) finn (1) floorball (305) floorball0 (1) floorball bevezető (1) florball (1) foci (29) ftc (2) gigaberuházás (1) golfprojekt (1) harcosok (1) három dolog (1) helyszni beszámoló (1) hét meccse (36) hunfloorball (1) h blockx (1) ibk ch (5) ingatlanmutyi (1) ismertető (1) játékvezető (1) jégkorong (2) kaszinóváros (1) kecskemét (2) kelemen (1) klagenfurt (2) kommentriport (1) krokodil (7) kupa (1) lebukás (1) legendák (6) lengyelország (2) lengyel bajnokság (1) loki (2) lordi (1) lyukacsos kristálygömb (71) madrid (1) magyar kupa (22) manowar (1) meise (5) mfsz (1) minden hétre egy szabály (6) miskolc (2) mourinho (1) múlt jelen jövő (2) nádor (2) nb1 (1) neumann (2) nfse (1) noi (87) női (66) női válogatott (10) november kupa (7) ob1 (151) ob1b (10) ob1torpedo (1) ob2 (88) ob3 (6) oldalszemle (4) olimpia (8) osztályozó (6) ősz izéi (6) ősz tavasz (3) paks (1) páty (1) phoenix (3) pierluigi collina kupa (5) portré (4) radio v2 (3) rebel svenson (1) régi idők (2) rendszer (1) rft (1) rock (23) ronaldo (1) rorschach (1) rudas (1) sári (3) selejtező (1) sérülés (1) siroki brijeg (2) soha nem felejtjük (1) spanyol (2) sportfoto (9) svéd (3) svédország (2) szavazás (1) szlovákia (2) szolgálati közlemény (4) szolnok (7) szöv.kap. (8) szpk (11) talmácsi (1) thunder (1) triton (3) u19 vb selejtező (5) újratöltve (1) vb 2008 (6) veszprém (2) veszprém open (1) világbajnokság (9) visszaszámlálás (32) vitafórum (2) w.a.s.p (1) ws (3) x3m toto (4) Címkefelhő

Linkblog

November Kupa

2008.11.13. 22:47 Floorballer

A hétvégén a magyar női floorball történetében először egy 4 csapatos nemzetközi tornára kerül sor Budapesten Szlovákia, Ausztria és Szlovénia vendéglátásával. Varsányi Zsuzsanna és Papp Péter csapata a Klagenfurtban való sikeres tavaszi debütálás után a hazai közönség előtt is megmutathatja magát. Az 1 év múlva esedékes felnőtt világbajnokságig még hosszú az út, így számos újoncot láthatunk a „nemzeti 22-ben” a hétvégén. A torna részletes programja: 

Mit sem ér azonban a hazai szereplés lelkes szurkolók nélkül. Mindenkit csak bíztatni tudunk, hogy remek hangulatot teremtve buzdítsa a helyszínen ifjú csapatunkat! A mérkőzésekre a Klebelsberg Kunó Általános Iskola és Gimnázium termében kerül sor (1028, Budapest, Szabadság utca 23.). Megközelíthetősége: 

  • aki autóval jön, Hűvösvölgy után menjen tovább Solymár felé, majd ott lesz egy nagy CBA a bal oldalon. Előtte kell balra felfelé fordulni és az utca végén található az iskola. Ennek a jobb oldalán van a bejárat.

  • aki tömegközlekedik:

    Moszkva térről 56-os vagy 18-as villamossal (szombaton 10, vasárnap 15 percenként jár, menetidő 18 perc) Hüvösvölgy végállomásig, majd onnan a 64-es, 164-es és 257-es busszal a 6. megállóig (Községház, kb 10 perc)
    - 64-es, 164-es indulási ideje a végállomástól: óra 06,21,36,51
    - 257-es busz indulásai: óra 13,43 

És hogy kikért izgulhatunk a hétvégén? Íme: 

Szám Vezeték név Keresztnév Klub
1(G)  Jaczkovics Zsuzsanna Hervis-Szentgyörgyi Floorball SE
2 Jetzin Vivien Phoenix Fireball SE
4 Czuck Anna ARES HC
5 Mészáros Judit SZPK-Nokia
6 Suszták Nóra MEISE Eger SE
7 Zsitnyánszki Nikolett Szolnok Cannibals FK
8 Karácsony Liza MEISE Eger SE
9 Tóth Dóra SZPK-Nokia
10 Szarvas Vera Phoenix Fireball SE
11 Ladányi Bernadett Debreceni FSE
12 Rékási Krisztina Phoenix Fireball SE
13 Dubicz Andrea Neumann Snipers
14 Harmat Anna IBK CH - Triton 
15(C) Radácsi Brigitta Phoenix Fireball SE
16 Vértesi Nicole SZPK-Nokia
17 Kovács  Vivien Hervis-Szentgyörgyi Floorball SE
18 Sándorovszky Fanny Neumann Snipers
19 Simon Alexandra MEISE Eger SE
20 Acsai Renáta IBK CH - Triton 
21 Váradi Vivien SZPK-Nokia
99(G) Teleki Borbála Phoenix Fireball SE
29(G) Farkas Vivien Szolnok Cannibals FK

 

A tornával kapcsolatban Varsányi Zsuzsanna szövetségi kapitányt kérdeztük: 

FFR: - Jó régen volt, de kezdjük a legelején, azaz az előző megmérettetés végén. Miként értékelnéd röviden az irányításod alatti első, klagenfurti tornát? Elégedett vagy a szerepléssel? 

V.Zs.: - Jó régen volt:). Már előrefele nézek, de azt hiszem jó emlékekkel távoztunk Klagenfurtból. 

FFR: - Azon túlmenően, hogy itthon szerepelhetnek a lányok, mennyiben lesz más ez a mostani torna? Nehezebb vagy éppen könnyebb meccsekre számítasz? 

V.Zs.: - A női válogatott még soha nem szerepelt ilyen tornán itthon. Ez biztos nagy izgalmat jelent a lányoknak, de nekünk is. Ha sokan jönnek el megnézni minket, akkor játszani a barátok, ismerősök, szülők előtt feltétlen adrenalin növelő. Remélem, hogy ez kedvezően hat mindenkire. 

FFR: - Milyen fontosabb változások zajlottak le a válogatott életében, esetleg a megfogalmazott elvárásokkal kapcsolatban azóta?

V.Zs.: - A fiatalítás és a rutinos játékosok összecsiszolása folyik. Változás nincs, dolgozunk. Még rengeteg időnk van, és szerencsére sikerül összeegyeztetni a programokat. Sok meccset szeretnék játszani, megragadni minden alkalmat, hogy rutint szerezünk nemzetközi ellenfelekkel szemben. Sajnos ennek legnagyobb akadálya az anyagi oldal, de most a tornán is megpróbálunk gyűjteni egy kis pénzt, amit a női válogatott felkészülésére fordítunk! 

FFR: - Mennyire volt nehéz ellenfeleket találni egy nem hivatalos nemzetközi hétvégére eső tornára? 

V.Zs.: - A szlovén edző keresett meg minket, hogy szeretnének egy barátságos mérkőzést játszani. Ekkor felmerült, nem szervezhetnénk egy tornát több csapat részvételével. Osztrák szomszédaink azonnal elfogadták a meghívást, a szlovákoknál egy kis átszervezésre volt szükség, de ők is nagyon szívesen jöttek. Februárban VB selejtezőt játszik a 3 ország Szlovéniában, de a mérkőzések jól szolgálják mindegyik nemzet felkészülését.

FFR: - Mennyire változott meg a válogatott bő kerete az előző torna óta, és minek köszönhetőek a változtatások? 

V.Zs.: - Bő keret van, megpróbálunk sok lányt megnézni. Változást az okozhat, hogy szeretnék másoknak is lehetőséget adni. Keresem, keressük azokat az emberekéket, akik megértik, elfogadják és sok munka után alkalmazni, azaz JÁTSZANI is tudják a floorballt, és a csapatban is be tudnak illeszkedni. Sok munka alatt a rendszeres edzéseket (általában havonta 1 hétvégét kell rááldozni) értem.

FFR: - A hétvégére hirdetett keretben jó pár új nevet találhatunk, és talán többeket hiányol is az egyszeri szurkoló. Szembetűnő, hogy ezúttal nem olvashatunk külföldön szereplő játékosokról az összeállításban. Ennek oka a nem nemzetközi hétvége, vagy egyéb megfontolások is állnak mögötte, esetleg tendenciának tekinthető?

V.Zs.: - Sári Szilvi nem tudta megoldani  hazautazását, de így lehetőséget adhatunk 3 új kapusnak. Szilvi minden alkalommal szinte itthon volt, maximálisan lehet számítani szakmai munkájára és közösségi jelenlétére.  Akire még külföldről számítanék, Bartakovics Boglárka szintén nem tud hazajönni a távolság miatt, azonban a decemberi itthonlétét összehangoljuk egy edzőtáborral.  Antal Zsuzsi neve szerepelhet még itt, de ő sok kinti elfoglaltsága miatt szintén nem tud hazajárni edzésekre. 

FFR: - Számos igen fiatal név is felbukkan, többük számottevő meccsrutin nélkül debütálhat a címeres mezben. Szerepeltetésük egyfajta éles helyzetben való megmérettetés, kíváncsiság, vagy akár már 1 év múlva is a csapat gerincét alkothatják, és jelenleg ez tekinthető a legerősebb rendelkezésre álló 23-as csapatnak?

V.Zs.: - Két variáció között vacilláltunk. Itthon rendezünk tornát, kihasználhatjuk a lehetőséget, hogy olyan fiatalokat szerepeltessünk a válogatottban, akik még rutinjuk, esetleg tudásuk révén még nem „készek”, viszont hosszú távon terveink lehetnek velük (pl. egy esetleges U19 vb-n, selejtezőn már meghatározó szerepet tölthetnek be), vagy kizárólag a felnőtt csapatot játszatjuk. Mindkettő mellett voltak érvek, ellenérvek. Megbeszéltük velük, hogy ha lehetőség lesz, kapnak játéklehetőséget, de ha nem, akkor is beleszagolhatnak a válogatott meccsek hangulatába külföldi ellenfelekkel szemben. 

Kik pontosan az újoncok és mivel ragadták meg figyelmedet? 

V.Zs.: - Sok tehetséges játékos van, Egerből, Neumannból, Aresből, Szolnokról  és a Phoenix-ből került 1-1 lány most csapatba. Van, aki az elmúlt időkben csapatával bizonyított már, és van, akinek többszöri edzésmunkája volt nagyon biztató. Nem mondom, szinte nehéz volt kiválasztani azt a pár leányzót a sokból, aki most nagyon nagy lehetőséget kap (ezt úgy kell érteni, hogy sokan voltak, akik szóba jöhettek) 

FFR: - Kik azok, akikre ezen a tornán számítottál volna, de egyéb okok miatt nem állnak rendelkezésre?

V.Zs.: - Szerencsére majd mindenki részt tud venni, 1 lány mondta le iskolai vizsgák miatt.

FFR: - Az ellenfelek Szlovákia, Ausztria és Szlovénia. Hol helyezkednek el a nemzetközi mezőnyben, és mit tudhatunk róluk? Mire számítasz az egyes meccseken?

V.Zs.: - Elméletileg mindenki mögöttünk helyezkedik el. A szlovák válogatott azonban rendszeresen készül, sok meccset játszik, fejlődésük biztos látható lesz. A férfi és a női bajnokságuk is erősödik, cseh szakemberek segítik munkájukat, szeretnénk majd többször is játszani velük, csak jó, nehéz meccs lehet. A szlovének nagy tervekkel vágnak a selejtezőnek, feltétlenül szeretnének kijutni a VB-re. Az osztrákok is biztos erősödtek egy keveset.

FFR: - Számodra mi a torna legfontosabb célkitűzése, mit vársz a csapattól?

V.Zs.: - Szeretnénk az általunk elképzelt játékstílust gyakorolni, megpróbálni a saját stílusunkat játszani, azt érvényesíteni a mérkőzéseken. Örülnék, ha a csapatkohézió is erősödne. Két variáció lehetséges: vagy minden nagyon jó lesz és látjuk, hogy jó úton haladunk, folytathatjuk a munkát, vagy sok kisebb-nagyobb hibát találunk és az még több és a hibák alapján megváltoztatott munkára kell, hogy ösztönözzön minket. A második variációra számítok :).

Végül ezen a fórumon is nagyon szeretném megköszönni annak a pár embernek a segítségét, akik nélkül ez a torna nem jöhetett volna létre. 

FFR: - Sok sikert a mérkőzésekhez!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://floorball.blog.hu/api/trackback/id/tr96768006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Narla 2008.11.13. 23:21:05

HAJRÁ MAGYAROK! Ügyesen csajok!:)

Vígh Laci · http://areshockeyclub.gportal.hu 2008.11.13. 23:40:02

Csatlakozom! Hajrá Magyarok! HAJRÁ LÁNYOK!!! :-)

Peny 2008.11.14. 10:24:17

Az odataláláshoz annyit hozzátennék, hogy
- a 18-as és 56-os villamos ideiglenesen össze lett vonva a Móricz Zsigmond körtéri átépítések miatt, úgyhogy senki ne ijedjen meg a "18-56" felirattól
- a 257, 64, 164-es buszoknak a Községház utca megállójánál azt hiszem Dózsa György utca van a megálló táblájára kiírva, ettől sem kell megikedni, le szabad szállni
- a Klébi nem a Községház utcában található, ám van ott egy ökumenikus iskola, ahová nekem egyik sötét este már volt szerencsém betévedni, abban a hitben hogy a Klébibe érkeztem meg edzésre (a fellépésem annyira magabiztos és meggyőző volt, hogy a portás rögtön ki is adott nekem öltözőkulcsot, szertárkulcsot és tornateremkulcsot); lényeg hogy emellett az iskola mellett még tovább kell haladni, és a következő keresztutcában van a rendezvény helyszíne
süti beállítások módosítása