Mitől jó egy étterem, és mitől rossz?
Mindig is érdekelte, hogy tesztelnek az étteremellenőrök? Hogy mitől függ, hogy jó értékelést kap egy étterem? Egy két Michelin-csillagos olasz séffel teszteltük végig titokban Budapest éttermeit, és közben leesett az állunk.Csak a negyedik nyelv idegen, a multikulti nem
„Ti hány nyelven beszéltek itthon?” – kérdeztem a Franciaországban tanult olasz-német anya és a Malajziában is megfordult skót apa kiskamasz lányait a család belga konyhájában. A fiatalabbik teli szájjal hármast mutatott. „Impressive!” – bólintottam olyan földről érkezvén, ahol janinak számít, akinek valamiből megvan „A Középfokú”.Ünnepi szabadság
„Az ünnep nem mindig szabadság, de a szabadság mindig ünnep.” Miközben az utcákat róttam tegnap délután, ez fogalmazódott meg bennem. Az otthoni fenyőillat után magamba szívhattam az idegen, mégis ismerős ablakokon kiszivárgó olajgőz bukéját, a városszéli erdő semmivel össze nem téveszthető, hűvös levegőjét, meg a saját, ajándékba kapott parfümöm aromáját. A szabadság egyszerre ezerféle szagát. Az „ott vagyok, ahol jólesik” érzékekkel közvetített lenyomatát.Laura in the Kitchen
A világ legrégebbi étterme - a mai napig várja a vendégeket a világ legrégebbi, 1435-ben alapított étterme az olaszországi Ferrarában.
drwillyx | 2012.08.19. 20:50:01Mongyuk ez nem igaz. Van egy régió csehországban. Moravská tøebová. Valamilyen modon elkerulte ezt a helyet a 30 100 elso es masodik vilaghaboru. Ott is van egy pince éterem ami 1200 korul epult. http://zbynkuv.blog.cz/0806/moravska-trebovaHogyan készítsünk zuhanyzás utáni olajat?
Dolce vita – Valentino
Dolce vita – Ferré
Dolce vita – Armani
Tények és tévhitek a vajról