Szerepelt már ebben a blogban jópár olyan sztori, amiben egy fiatal szerelmespár csak sok-sok évvel később házasodhatott össze valami miatt. A mai párocskának majdnem 70 évet kellett várnia, hogy szerelmük beteljesülhessen. Csakúgy, mint a legutóbbi hűségrekorder briteknek, Humphrieséknak is egy olyan apróság jött közbe, mint a II. világháború, de a bajokra rásegítettek a lány kedves szülei is.

Fotóösszeállításunk egy 1945-ben és egy 1944-ben készült képpel kezdődik. Bob Humphries és Bernie Bluett ekkor 20 év körül volt, és egy ideje már ismerték egymást. A tizenévesek között szövődött szerelem azonban nem teljesedhetett még be, a fiatalembernek el kellett mennie a háborúba. Innen hiába küldözgetett leveleket folyamatosan szerelmének, a lány azt hitte, a románcnak vége van, mivel szülei egyik levelet sem adták át neki. Humphries nyilván nem tudta mire vélni, hogy szerelme nem válaszol neki, de azért a házasságkötést is elkezdte előkészíteni. Aztán mire a háborúnak vége lett, Bluett Új-Zélandra költözött szüleivel, és többet nem hallottak egymásról – csaknem 70 évig.

Ez idő alatt mindketten megházasodtak, gyerekeik születtek és megözvegyültek. Bluett egyik lánya mindenesetre a jelek szerint tudott anyja a régesrég véget ért románcáról, ugyanis ő volt az, aki 2011-ben megtudta, hogy Humphries hol él éppen Nagy-Britanniában, és rögtön össze is hozta a '40-es években szétszakadt párt. A tizenéves korban összejött szerelmesek így a 80-on bőven túl újra felvették egymással a kapcsolatot, és Bluett visszatért Új-Zélandról Nagy-Britanniába. A hétvégén esküvőjük is megvolt, amit Humphries eredetileg még 70 évvel ezelőtt kezdett el szervezni. A vőlegény ezt nyilatkozta a döntésről, hogy összeházasodnak rég elveszettnek hitt szerelmével: „hát itt vagyunk mi öregek, többféleképpen is segíthetnénk egymásnak, úgyhogy meghoztuk a döntést.