Termékeink

Candida kúra nőgyógyászati problémák ellen

Candida kúra nőgyógyászati problémák ellen - 2008, június 20 - 15:02 — Antal Vali

Sajnos a nők 1/3 része átéli a candida gomba hüvely és méhnyálkahártyán kifejtett „áldásos” hatását. Sokan nem is tudják, hogy ezt a gombát nem szabad kiirtani, csak kordában kell tartani, ugyanis hiánya sokszor nagyobb galibákat okoz, mint amikor elszaporodik. A hagyományos orvosi gyakorlat ilyen esetekben általában erős gombaölő szerekkel és antibiotikumokkal próbálkozik, ami – el kell, hogy keserítselek benneteket – csak olaj a tűzre. Ráadásul a szeretkezésekkor beindul a pingpong effektus, úgyhogy nem elég a nőt kezelni, a férfit is kötelező, mert máskülönben elvisszük magunkkal a sírba az elburjánzott candidánkat, minden kínjával együtt.

A nőgyógyászati candida nem nemi betegség, hanem annak a jele, hogy túlsavasodott a szervezetünk, és felbomlott a természetes baktérium flóránk.  Valószínű, hogy amikor megjelenik a hüvelyben, azt már évekkel megelőzte a belekben való elszaporodása. Elszomorító, hogy annyira el vagyunk savasodva a rossz minőségű élelmiszerek, a cukorzabálás és a rossz étkezési szokások miatt, hogy 10-12 éves kislányok is szenvednek már a hüvelyi candidától.

Gyakorlatilag a hüvelyi candida a szervezet végzetes elsavasodásának egy másodlagos tünete. Gyógyításakor elsősorban azt kell előtérbe helyeznünk, hogy visszaállítsuk a nyálkahártyáink egészséges pH-ját – azaz lúgosítsunk -, és csak utána kezdjük el a tüneti kezelést. Ez az a probléma, amelyet soha nem fog megoldani a Canesten kúp és a kenőcs, hanem közel fél éves odafigyelést és életmódváltást igényel.

Az életmódváltás első lépése ez a kúra, aminek sikerességét csak akkor tudom garantálni, ha a kúra után még legalább fél évig betartod az étkezésre vonatkozó szabályokat is, amelyeket Dr Papp B. János candida kúrájában olvashatsz.

A hüvelyi candida kialakulásában szerepet játszanak a szintetikus hormonális fogamzásgátlók is. Mivel blokkolnak létfontosságú hormonális folyamatokat annak érdekében, hogy ne ess teherbe, ezáltal felborítják a normális hormonműködést, amelynek sok egyéb súlyos mellékhatás mellett a candida gomba elszaporodása is lehet a tünete. Ebben az esetben CSAK az segíthet, ha lerakod a gyógyszert, alaposan kiméregteleníted a szervezeted, és visszaállítod különböző növényi hormonmodulálókkal a szervezeted normális hormonháztartását.

Kezelés belsőleg:

  • Tarts be a Dr. Papp B. János féle candidás étkezés szabályait!
  • Normalizáld a baktérium- és gombaflórádat Emóció 7.84 szinbiotikus fermentált itallal.
  • Legalább egy hónapig szedj kúraszerűen grépfruitmag cseppeket, majd tarts 2 hét szünetet, és újra szedd 1 hónapig. Ezt a ciklust addig ismételd, amíg el nem múlnak (és vissza sem jönnek!) a tünetek.
  • Érdemes az immunrendszeredet is felturbózni egy kicsit, hisz a káros baktériumok és gombák felszaporodása a szervezetben egyértelmű jele annak, hogy gyenge az immunrendszered. Erre a legalkalmasabbak a komplex és lehetőleg fermentált természetes növényi kivonatokat tartalmazó vitaminkészítmények, és az immunmoduláló béta-glükán.

Egyéb trükkök:

  • Idegen helyen ne ülj a vécére, vagy használj eldobható pisitölcsért
  • Menstruációkor a biotamponod csúcsára vagy a lehetőleg műanyagmentes pamut vagy bio pamut intimbetétedre csepegtess 1-1 csepp levendula és teafaolajat, ami nem csak kiváló gombaellenes, hanem a kellemetlen szagokat is elfedi
  • Napközben a bugyidba (és a párod fehérneműjébe is!) is cseppenthetsz ezekből, mert fertőtlenít is
  • Szeretkezéskor párodra húzz teafás bioóvszert!
  • Használhatsz fertőzés és candida ellenes kúpot, amit magad is elkészíthetsz.
  • Az is egy bevált megoldás, ha tamponodat kaukázusi kefírbe mártod, és azt dugod fel pár órára a hüvelybe, 
  • de az Emóció 1:100 -hoz történő tisztított vagy desztillált vízzel való higításával is szépes vissza lehet kolonizálni a hasznos bacikat, és elűzni a rosszakat.
  • Irrigálhatsz teafa-levendula híg tisztított vizes oldatával is (300 ml-be 1-2 csepp mindegyikből)
  • Kerüld az állati fehérjéket, de főleg a tejtermékek fogyasztását, mert a túl sok állati fehérje (főleg a kazein) sem tesz túl jót az ügynek. Fermentált tejtermékeket (kefír, joghurt) módjával fogyaszthatsz.
  • Ha végképp nem bírod az édes íz nélkül, akkor használj sztíviát, xilitet, de semmi esetre sem mesterséges édesítőszert
  • Ha kúrával egy időben hagyod abba a hormonális fogamzásgátló szedését, akkor okvetlenül kezdj el használni növényi progeszteront tartalmazó hormonstimuláló krémet, és kérd ki tanácsadód véleményét egy májtisztító kúrával kapcsolatban, hogy a szervezeted minél előbb megszabaduljon a gyógyszermaradványoktól.

Kúrádat tanácsadóink személyre szabják, és a problémád súlyosságától függően dozírozzák!

Hagyj üzenetet!
Jelenleg elérhető
Ügyintézőnk 9-15 óra között válaszol kérdéseire!