A brit nők inkább vásárolnak, mint szexelnek

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a brit nők több mint fele szívesebben vásárol, mint bújik össze a partnerével, mivel több izgalmat találnak abban, ha egy napot eltöltenek az üzletekben. Ráadásul a megkérdezettek 10 százaléka bevallotta, hogy vannak olyan ruhadarabjai, amiket sohasem vesznek fel. Még elkeserítőbb, hogy 11 százalékuk azt nyilatkozta, hogy nem is csak néha, hanem minden alkalommal nagyobb élvezetet talál a shoppingolásban, mint a szexben. Ön hogy van ezzel?

És ön?

A Daily Mail szerint a tanulmányba 2000, kapcsolatban élő nőt vontak be, ahol az is kiderült, hogy mire mennyit gondolnak. Úgy tűnik, nem véletlenül éreznek nagyobb kielégülést egy-egy vásárlás után, hiszen egy héten hatszor jut eszükbe a boltok járása, szexi gondolataik pedig csupán négyszer támadnak.

A kutatás arra is kitért, hogy egy párkapcsolatban gyakori feszültségforrás a vásárlás, és az esetek 37 százalékában veszekedést generál a közös pénzköltés. Éppen ezért a nők csupán 16 százaléka szeret a párjával shoppingolni, a többiek inkább a barátokkal, a gyerekeikkel, vagy egyedül merítik le a hitelkártyájukat.

81724995
Paul Bradbury

Holly Valance, egy külföldi TV műsor, az Ultimate Shoppers – amely megbízást adott erre a kutatásra – házigazdája szerint a vásárlás egy elnézendő bűnös élvezet, és reméli, hogy a műsor emlékezteti az embereket arra, hogy mennyire jó az üzleteket járni, és milyen nagyszerű is a brit high-street divat.

A felmérés viszont azt is megállapította, hogy ez a szenvedély a ruhák iránt sokszor felesleges pénzköltést eredményez, ugyanis a nők 9 százaléka bevallotta, hogy a megvásárolt kreációk 30 százalékát sohasem veszik fel, és csak a szekrényükben foglalják a helyet, ezért minden tizedik nyilatkozó azt mondta, egy-egy nagyobb összegű szerzeményük után bűntudat mardossa őket.

További adatok

-          Észak-Írországban mondják a legtöbben, hogy inkább vásárolnak, mint szeretkeznek

-          Nyugat-Midlands-ben torkollik veszekedésbe a legtöbb vásárlás

-          Az észak-írek veszekednek shoppingolás közben a legkevesebbet

-          Londonban szeretnek a legkevésbé a nők a partnerükkel vásárolni

-          Észa-Írországban élő nők több mint a fele egyedül szeret legjobban butikokba menni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek