szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha szakítás után van, csalódott, szomorú, de a fizetése legalább időben megérkezett, utazzon el. A BBC öt úti célt ajánl biztos megoldásként. Ha más nem, álmodozásra kiváló.

Bahamák, Kamalame Cay

A szállodák régóta készítenek exkluzív csomagokat friss házasok vagy romantikázni vágyó szerelmesek számára, de arra is rájöttek egy ideje, hogy a szinglikre, magányosokra és frissen szakított párokra is gondolniuk kell.

Kamalame Cay

Ezt teszi a civilizációs zajoktól távol eső Kamalame Cay a Bahamákon, amely tizenkilenc romantikus villát biztosít a szerelmi bánattal küzdőknek. Ha megvásároljuk az igen csalogató Le Divorce (Válás) névre keresztelt csomagot, kiélvezhetjük a wellness-szolgáltatásokat, elmehetünk búvárkodni vagy horgászni, és a nap bármelyik időszakában szembejöhet velünk valamilyen "trükkös meglepetés", ha akarjuk, ha nem.

Becsekkoláskor megadhatjuk, milyen zenéket szeretünk hallgatni, kik a kedvenc szerzőink, és melyik a legkedvesebb koktélunk – ezt is figyelembe fogják venni.

Kanada, Trout Point Lodge

Itt nincsenek szobakulcsok, nincsen tévé és mobiltelefon – a Nova Scotiában található Trout Point Lodge teljesen stresszmentes pihenést kínál. Választhatjuk azt a lehetőséget, hogy fekete medvék, jávorszarvasok és repülőmókusok után kutatunk a vadonban, de a helyi főzőiskola praktikáit is elsajátíthatjuk, ha inkább arra vagyunk kíváncsiak, hogyan kell bepácolni a tengeri herkentyűket. Vacsora után pedig – ha szeretnénk – egy csillagász magyarázza el nekünk, mit is látunk az égbolton.

troutpoint.com

Csónakkal az Amazonason

Attól még, hogy szakítás után vagyunk, nem kell egyedül utaznunk: csatlakozhatunk más kalandorokhoz. Dönthetünk egy tíznapos utazás mellett az Amazonas folyón, ahol – ha szerencsénk van – rózsaszín delfinek és mókusmajmok jöhetnek velünk szembe, sőt, még egy piros hasú piranhát is elkaphatunk.

AFP / Dida Sampaio

A 31 férőhelyes folyami hajó, a La Estrella Amazonica idén nyáron szóló kabinokkal felszerelve indul útnak.

Olaszország, Piedmont

Üljünk nyeregbe, és vegyünk részt egy hatnapos, kifejezetten szingliknek meghirdetett biciklitúrán az olaszországi Piedmont-ban. Szerelmespárok és nászutasok itt biztosan nem fogják lehúzni a hangulatunkat.

made-in-italy.com

Szőlőskertek és dombok között fekvő városkák mellett suhanhatunk el, és megnézhetünk egy a 10. században épült, borospincévé átalakított kastélyt is. Ami pedig a kulináris élvezeteket illeti, a csokoládé, a szarvasgomba és a legfinomabb sajtok is hamar a látókörünkbe kerülnek majd.

Florida

A floridai Biltmore Hotel külön főzőakadémiát is működtet, ahol nem csak a szakácsművészethez kerülhetünk közelebb, de új emberekkel ismerkedhetünk meg, és hangulatos közös falatozásokat élhetünk át a többi résztvevővel.

biltmorehotel.com

Az órák után pedig egy pazar fürdőmedencében lazíthatunk az 1926-ban alapított szálloda területén.