Így szopott a kiselefánt

kiselefánt, budapesti állatkert
Vágólapra másolva!
Egy napig az ajtót nézte mamájának, és azt nyalogatta emlők után kutatva a budapesti kiselefánt. Jövő héttől már a közönség is láthatja a elefántborjút, amelynek nevét szavazással döntik el. Az érdeklődők hat név közül választhatják ki a nekik legjobban tetszőt.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársaiból álló zsűri az Asha, Anita, Angyal, Amelie, Aishwarya, Aurora neveket választotta, ezekre lehet szavazni az interneten hétvégén, az eredményt hétfőn teszik közzé - mondta el Hanga Zoltán szóvivő az elefánt csütörtöki bemutatásakor. A szavazás lebonyolításához az állatkert a média segítségét kérte. Az [origo]-n szavazni a videó alatti dobozban lehet, a különböző oldalakon lefolytatott szavazások állását pedig hétfőn összesíti az állatkert.

Az Asha (remény) és Anita (báj) Indiában is használatos nevek. Az Angyal az anya, Angele nevére utal, az Amelie pedig az anyaállat francia születésére. Az Aishwarya név Aiswarya Rai indiai színésznő miatt az egyik legnépszerűbb női név Indiában, míg az Aurora a kiselefánt hajnali születésére utal.

Az 1 méter magas, 75 kilós kiselefánt a kezdeti táplálkozási nehézségek után már szoros kapcsolatban él anyjával, Angele-lel, amely rendszeresen szoptatja.

Pénteken, szombaton és vasárnap a gondozók néhány percre ki fogják nyitni az istálló ajtaját, így Angele és a borjú egy kisebb egészségügyi sétát tehet a kifutón. Ez idő alatt elvileg a látogatók is láthatják, de ezt garantálni nem lehet, mert a kiengedés csapadékos időjárás esetén el is maradhat, vagy épp az állatoknak nem lesz kedvük kimenni. Hétfőtől viszont 13 és 15 óra között csoportonként beengedik a közönséget az Elefántházba. Mindenki csak néhány percet tartózkodhat majd az állatházban, a vaku használata pedig szigorúan tilos lesz.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!