Korábban már említettük a Randiblogon, hogy soha, semmilyen körülmények között nem jó felemlegetni az exeket egy kapcsolatban, főleg akkor nem, ha még nagyon az elején tart a dolog. A hasznos tanács nem véletlen, hiszen nagyon sok férfi és nő gondolja úgy, hogy az ismerkedés alkalmával minél többet meg kell tudni egymásról, ám ez sok esetben az elmúlt párkapcsolatokra korlátozódik. Mennyi ideig tartott, miért lett vége, sőt, belemélyedve a témába gyakran az is felvetődik, kinek mennyi szexuális kapcsolata volt már eddigi élete során. A kérdés már önmagában is kínos, és hát előfordul, hogy a válasz sem pontosan olyan, mint amit elképzelt a faggató.

Kinek fontos ez?

Érdekes egyébként, hogy a nők mindig jobban feszegetik ezt a témát, ők sokkal jobban kíváncsiak arra, hogy hány elődjük lehetett. Ezzel szemben számukra elfogadott egy kisebb és egy nagyobb szám is, sőt, ha csak pár nő volt a férfi életében eddig, azon igencsak elcsodálkoznak, és nem viharzanak el, ha a férfi mondjuk egy 50 feletti számot mond be. Az oka ennek egész egyszerű: a mai napig úgy szocializálódunk, hogy a pasik vadászösztönére hivatkozva teljes mértékben elfogadott, ha egy férfi lyukról lyukra jár, míg meg nem találja azt, akivel le akarja élni az életét (bár sokszor ez utóbbi sem zárja ki azt, hogy tovább hajszolja a lyukat).

Ezzel szemben a férfiak nagy része tudatosan nem akar turkálni a nő múltjában (helyesen teszi), de ha mégis felmerül a téma, akkor a kapott számból messzemenő következtetéseket tudnak szinte azonnal levonni (helytelenül teszi).

Mennyi az annyi?

"0-7-ig a jó, felette levőkkel (8-10) már erősen gondolkozom, 11-től pedig már eszembe sem jut a hölggyel kezdeni" - írta az egyik internetes fórumozó egy a témával foglalkozó topic alatt. "Innentől én már sok férftársammal együtt ribancnak tarjuk a nőszemélyt. Egyébként meg semelyik férfi nem szereti hallani, hogy hány pénisz barangolta be a helyet. Kifejezetten lelombozó tud lenni. Nemrég randiztam egy lánnyal, már ott tartottunk, hogy együtt leszünk, de már annyi férfinevet említett, hogy megkérdeztem, mégis hány pasival volt előttem. Mondott egy szép számot (15), gondoltam egyet, felálltam, köszöntem, szóltam neki, hogy kíméljen meg mindenféle kontaktustól, és leléptem. Azóta néha még ír, de a büdi életbe nem fogok válaszolni sem neki. Azért 21 évesen 15 kan?!"

Ön szerint egy nőnek hány korábbi szexuális partnert kínos bevallani?

Egy női vélemény szerint a számok nagysága nem mindegy, ugyanis sose lehet tudni, hogyan keletkeztek: "Lehet, hogy volt eddig mondjuk négy komoly kapcsolata és mindegyik kb. egy évig tartott és mondjuk mindegyikkel lefeküdt. Odakerül eléd és csak annyit mond, hogy eddig négy férfival élt szexuális életet. Akárhogy is nézzük, ezt egy férfinak nem kellemes hallani. Nekem legalábbis jó barátaim ezen a véleményen vannak, hogy kicsit kellemetlen ezt hallani egy férfinak, hogy a kiszemelt hölgy hány férfival bújt ágyba előtte. De ezt is embere válogatja.

Viszont ha már úgy áll eléd, hogy négy férfival volt eddig szexuális kapcsolata, de mind egyéjszakás kaland volt, az úgy szerintem kellemetlenebb. Mondjuk 10 fölött már igen csak elgondolkoznék rajta, hogy érdemes-e kezdenem komoly kapcsolat céljából a hölggyel. Ha férfi lennék. De nem vagyok az".

Miért fontos ez?

Mindamellett, hogy kialakult az a sztereotípia, hogy a partnerkapcsolataikban szerencsétlen, de aktívan keresgélő nők ribancok, egyéb okok is vannak, amik miatt sokan elővigyázatosak egy olyan partnerrel szemben, aki szabados életet élt korábban: tartós kapcsolat reményében fontos dolognak tartják, kinek mennyi kapcsolata volt, megbízhatóbbnak tartják ugyanis azt, akinek kevesebb. Nem utolsó szempont a fertőzésektől való félelem, hiszen a nagy számok törvénye alapján minél több a szexuális partner, annál több esélye van egy nemi betegség összeszedésének is.

Akkor most?

A javaslatunk mindezek ellenére fennáll: ne beszéljen korábbi szexuális kapcsolatairól jövendőbeli vagy aktuális pasijának/csajának. Értelmetlen előítéleteket szül, pedig egy új kapcsolatnak mindig a tiszta lapról kell szólnia. Ha pedig a nemi betegségektől fél, védekezzenek, vagy menjenek el együtt egy nagyobb szűrésre anélkül, hogy a másik múltját boncolgatnák kellemetlen perceket okozva ezzel egymásnak.

Kommentelni nem lehet, emailezni viszont igen!

Önnel előfordult már, hogy egy kapcsolatában gondot vagy egyenesen szakítást okozott a korábbi exek száma? Egyetért azzal, hogy a sok szexuális partnerre a férfiak büszkék lehetnek, a nőknek viszont szégyellniük kell ugyanezt? Urak: volt már olyan, hogy egy nőnek azért mondtak nemet, mert megtudták, hány férfival volt együtt korábban? Hölgyek: előfordult önökkel, hogy nem merték bevallani az exek számát, vagy bevallották és rossz vége lett? Ha hozzászólna, írjon a Randiblog email-címére!