Ez a cikk több mint 1 éve frissült utoljára.  A benne lévő információk elavultak lehetnek.

Topless jár mindenhová egy New York-i nő

2012. aug 2. 11:28
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben

Félmeztelenül járkál egy fiatal nő New York-ban, hogy a női egyenjogúságért demonstráljon

Moira Johnston (29) topless táncosként dolgozik Philadelphiában, a meztelenkedés így nem szokatlan számára. Annál inkább meglepődnek a járókelők, amikor fényes nappal elmegy mellettük az utcán.

A hölgy azt állítja, így szeretné felhívni a világ figyelmét a női egyenjogúság fontosságára. „Azt akarom, hogy a nők tisztában legyenek a jogaikkal, és ha kedvük tartja, kövessék a példámat – mondta az újságíróknak.

Johnston eleinte csak akkor vette le a felsőjét, amikor egy jóga stúdióban edzett. Később azonban úgy érezte, minden lehetséges fórumon demonstrálnia kell, hogy nemcsak a férfiak járhatnak félmeztelenül, hanem a nők is. Idén május óta Moira szabályos kampány indított az egyenlőség érdekében. Felfedezte ugyanis, hogy New York törvényei szerint bárki topless járkálhat a városban, nemcsak férfiak.

A New York-i rendőrség valószínűleg nem volt tudatában ennek a jogszabálynak, májusban ugyanis letartóztatták a hölgyet, miután egy játszótér közelében flangált félmeztelenül. A járőrök megbilincselték, és arra kényszerítették, hogy elfedje kebleit. Végül azonban nem emeltek vádat ellene.

Időközben több női blogger is támadta Johnston-t különös akciója miatt. „Mindenki tisztában van a lehetőséggel, amire felhívod a figyelmet. Igen, a nők is járhatnak felsőrész nélkül, de miért tennének így? A férfiak közt sem divat, valószínűleg azért, mert furcsa lenne" – írta Katie Ligon.

A támadások ellenére Johnston lelkesen készül az augusztus 26-án esedékes „topless napra", amelyet ötödik alkalommal rendeznek meg az Egyesült Államokban. Ilyenkor 22 városban vetkőznek félmeztelenre a női aktivisták, hogy a Johnston által szorgalmazott egyenlőséget demonstrálják. A férfi szimpatizánsok ilyenkor melltartót vagy bikinifelsőt vesznek fel – írja a Huffington Post internetes magazin.

Blikk-összeállítás

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

topless félmeztelen