Hálószobatitkok a házasságban - Az orvos válaszol

WEBBeteg
megjelent:

Létezik az, hogy egy gyermek születése után a feleségem nem kívánja az együttlétet? Tényleg az orgazmus nélküliség miatt lehet az utóbbi időben fokozottan ingerült? Mi a fajsúlyosabb: a klitoriszos, vagy a hüvelyi orgazmus? Ha számára ezek tabutémák, akkor én hogyan jöjjek rá? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Kedves Kérdező!

Van egy nagyon fontos kérdsem. Mikor született a gyermek? Mert sokszor a szülést követő hónapokban egy nőnek több idő kell ahhoz, hogy helyreálljon a nemi vágy is.

A jó szex "titka"

A jó szex nem csak a bonyolult technikán múlik. Hogy növelni tudja az élvezetet a hálószobai játékokban, frissen kell tartania az agyát és a testét egyaránt! >>További tanácsok a jó szexuális életért

Ilyenkor egy nőnek a legtöbb idejét a picibaba tölti ki, ami azért van, mert bizony nehéz megfeleli az új szerepben, nagyon sok türelmet igényel az új helyzet.

Nemcsak a párjától, hanem Öntől is!

Sokszor a szülés utáni hat hetes tilalom egy nőnek nem elég, még nem készült fel arra, hogy a baba mellett még egy emberrel intim kapcsolatot létesítsen.

Néhány hónapig ez az érzés természetes, de ha tovább tart, akkor bizony nagyon oda kell figyelni, mert egy gyermek mellett a férjnek is ugyanúgy szüksége van a párja intim közeléségére. Nem csak testileg, hanem érzelmileg is. Ha egyedül nem megy a dolog, akkor segíséget kell kérniük.

Több időt tölteni kettesben - Fontos az intimitás

Ami talán fontos lehet, hogy több olyan időre lenne szükség, amikor a babára valaki vigyáz, és akiben a párja megbízik, hogy ne kelljen folyamatosan izgulnia, hanem el is tudja engedni magát.

A hüvelyi orgazmus mellett a klitorisz néha nagyobb szerepet tölt be, ezt Ön is ki tudja próbálni. Ami jobban beválik, arra nagyobb hangsúlyt fektessen.

Viszont van itt egy - szerintem - nagyobb probléma. Mégpedig az, hogy ennek nem szabadna tabunak lennie. Egy párkapcsolatban az intimitás a mindennapok része, néha ez csak egy ölelés, egy csók, de ebben a hálószobatitkok is benne vannak.

És ha valami nem működik, akkor beszélni kell a problémáról, hogy meg tudják oldani, különben nézeteltéréshez, nagyobb gondokhoz vezethet a házasságban.

Erről feltétlen beszéljen a párjával, úgy tűnik, sokkal több közös együttlétre, programra lenne szükségük, hogy szépen visszataláljanak egymáshoz, és a szülő-gyermek kapcsolat mellett a férj-feleség kapcsolat is ugyanolyan hangsúlyos legyen.

(WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes)

Cikkajánló

Alacsony vagyok
Alacsony vagyok

Ha ez zavar, alkalmazható növekedési hormon?

Magas trigliceridszint?
Magas trigliceridszint?

Hogyan csökkenthető étkezéssel?

WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Szabó Zsuzsanna, háziorvos, pszichoterapeuta
WEBBeteg - Dr. Kiss György, szülész-nőgyógyász
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.