borotva
#Testi problémák

Borotválkozási tippek érzékeny bőrhöz

2016.12.12.
2 perces olvasási idő

A tested bizonyos részei különleges bánásmódot igényelnek. A hónalj és az intim területek környékén a bőr sokkal érzékenyebb, sérülékenyebb, mint a tested más részén, illetve az ott található szőrzet növekedése eltérő irányú.

Olvasd figyelmesen az alábbi tippeket, hogy sima és ápolt legyen a bőröd az érzékeny területeken is!

A hónalj szőrtelenítése

  • Először is mosd meg szappannal vagy tusfürdővel és meleg vízzel, hogy kellően megtisztítsd, fertőtlenítsd, eltávolíts minden olyan szennyeződést, ami megnehezítheti a borotválkozást!szőrtelenítés
  • Használj jó minőségű borotvahabot vagy gélt, lehetőleg olyat, ami direkt nők számára készült.
  • Hogy jól elérd és simára tudd borotválni a hónaljadat, tedd a karodat a fejed mögé, támaszd meg a tarkódon , így a bőröd megfeszül, ami könnyebbé teszi az egyenletes és sima borotválást.
  • Használj kifejezetten nők számára készült borotvát, ami segít, hogy selymes legyen a bőröd és megóv a véletlen karcolásoktól.
  • A borotvát minden irányból, fel-le és oldalról is húzd végig, mert a szőr növési iránya nem egyforma ezen a részen, így tökéletesen simára tudod borotválni a legnehezebben elérhető pontokat is.
  • Ha végeztél, akkor öblítsd le hideg vízzel a maradék habot és egyéb szennyeződéseket, majd gyengéden töröld szárazra.
  • Ha érzékeny a bőröd, akkor várj egy kis ideig, mielőtt bekennéd izzadásgátlóval vagy más testápoló termékkel!
  • Ne lepődj meg azon, ha gyakrabban kell szőrteleníteni a hónaljadat, mint a lábadat, ugyanis a szőr itt 50%-kal gyorsabban nő, mint a lábakon. Borotválkozz rendszeresen, hogy tisztának és frissnek érezhesd magad!

Bikinivonal és környéke

Az intim területek borotválása olyan kihívás elé állítja a nőket, melyet a lábak és a hónalj szőrtelenítése során még nem tapasztaltak meg. Ha betartod az alábbi néhány pontot, akkor neked is könnyen fog menni az intim terület selymessé tétele.

  • A bikinivonal területén a bőr igen érzékeny, ezért nem árt, ha előtte áztatod magad egy ideig a kádban, hogy könnyebben megszabadulhass a nem kívánt szőrzettől. Használj megfelelő, női borotvahabot, gélt, ami segít az alapos borotválkozásban!
  • A lábakkal ellentétben itt laza a bőr és kis redőket alkot. Kézzel húzd feszesre a bőrt, így nem csak jobb eredménnyel jár a szőrtelenítés, de elkerülöd azt is, hogy megvágd magad. A megfelelő kialakítású és csúszásmentesre kialakított női borotva elengedhetetlen a helyes művelethez.
  • Gyengéden, egymás után több irányba húzd a borotvát, hogy szép és egyenletes legyen a kívánt hatás. Ha kell, használj újabb adag habot, nehogy irritált legyen a bőröd! A borotvapengéd rendszeresen cseréld és tartsd tisztán használat után, mert az életlen borotvával könnyebben okozol sérülést magadnak, a koszos borotva pedig fertősekhez vezethet!
  • Borotválkozás után öblítsd le langyos vízzel az adott területet, gyengéden töröld szárazra és tegyél rá némi hintőport, ez csökkenti az irritációt és a kidörzsölődést!

(N. L., beinggirl.com)