KezdőlapÉletmódDivat5 öltözék, amely meghódította a nyári időszakot

5 öltözék, amely meghódította a nyári időszakot

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A „városi öltözék” avagy a streetwear kötelező hozzávalója a nyári időszaknak. Habár már nem sok van hátra a meleg nyári napokból, mégsem árt, ha megcsillogtatánd magad egy nem hétköznapi, de igencsak nőies és kecses, változatos és modern jegyekkell egyaránt ellátott ruhakölteményben!

2011-ben ezekre az alapszabályokra kell hagyatkoznod, ha a streeetweart képviselnéd a nyár hátralévő napjainak egyikén:

1. A maxi-ruhák, avagy XXL-mánia

A maxi (vagy túlméretezett) ruhák nemcsak elegánsak, hanem kényelmesek is. Könnyű hozzájuk kiegészítőket találni, továbbá meghosszabbítják a testalkatot, és elsimítják a kisebb-nagyobb párnácskákat is. Ha alacsony vagy, magasított talpú szandállal tökéletes viselet, feldobva egy vékonyka övvel a derékon. Ha pedig magas vagy, válassz hozzá lapos talpú lábbelit és egy hatalmas karimájú nyári kalapot!

2. A virágminta

A virágok remekül festenek a ruhadarabokon, főként ha gyapotból készültek. Válassz olyan ruhácskát, amelyen túlméretezettek a virágminták! Ha színben gondolkodsz, ugyanolyan jól fog állni egy pasztell árnyalat, mint ahogy egy merész, energikus szín is. De figyelem a kiegészítőkre: a cipő lehet hasonlóan virágmintás, vagy ha egyszínűt szeretnél, mindenképp társítsd az árnyalatot a ruhádon lévő színek egyikével!

3. A vízszintes csíkok

A csíkokkal kiválóan kihangsúlyozhatók a kontrasztok. A kifutókon leginkább a fekete-fehér nemszínek körül forog a világ, de ugyanilyen jól mutatnak a kiegészítő színek is, ha csíkokba szedik őket! Válassz olyan darabokat – blúzt társítva szoknyával, nadrággal, amelyek a kombinálható színek határait feszegetik! Ha például a merészebb színskálából válogatsz, dönts a kissé visszafogottabb árnyalatú kiegészítők mellett.

4. Neon-színek, a kihívóság határáig

Nem kell szégyellned magad, ha a szivárvány színeiben pompáznál! A 2011-es nyár ugyanis épp erről szól: a vidám, erős színek megcsillogtatásáról – persze, azért nem egyidőben! Divatos például egy fuchsia-ciklámen vagy elektrikus kék színű ruha, és éppoly menő egy neon-zöld vagy -sárga darab is. A legjobb társítást egy nude árnyalatú cipő jelenti ezekhez, viszont a legújabb trend azt is megengedi, hogy még egy hasonló erejű színt is bevigyél az öltözékedbe.

5. Az irodai stílus – a streetwear egyik alapvető összetevője

Sok nő számára jelenti a napi öltözéket az office-kiszerelés, vagyis egy középhosszú szoknya vagy ruha, társítva egy lenge inggel vagy sikkes blúzzal, blézerrel. A pasztell és a nude árnyalatok remek választást képviselnek, úgy szoknya, mint felső terén. A cipő pedig lehet ugyancsak nude vagy egyszerűen fekete!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet