nyár
#Táplálkozás

Étkezz okosan nyáron is!

2015.06.21.
1 perces olvasási idő

Enni és inni mindig kell, mindegy, hogy hol van az ember. Ha azonban a megszokottól eltérő körülmények között vagy, jobban kell figyelned...

A nyár a vakáció, baráti összejövetelek, közös sütögetések és láthatatlanul lerakódó pluszkilók időszaka. Az alábbi tanácsok megfogadásával elkerülheted a fölösleges kilókat!

- Ha nem otthon eszel, válassz mindig valami egészségeset! Már minden gyorsétterem kínál salátákat, grillhúsokat is. Desszertnek válassz gyümölcsöt!

- Mielőtt bármilyen rendezvényre, programra mégy, még otthon rakd tele a pocakod valami egészséges ennivalóval, ellenkező esetben nagyon nehéz lesz ellenállni az utcai árusok által kínált, kalóriadús és cseppet sem egészséges ennivalóknak. Ha moziba mész, és nem akarsz kimaradni a filmnézés közbeni csipegetésből, válaszd a kalóriaszegényebb nasikat.hotdog

Hogyan válassz okosan?

- A frissítők választásánál is jusson eszedbe, hogy a hűtött üdítőknél sokkal egészségesebb és ugyanolyan frissítő egy nagy pohár víz jégkockákkal és néhány szelet citromkarikával.

- Töltsd fel a hűtőt friss gyümölcsökkel, zöldségekkel! A nagy melegben sokkal jobban fog esni, mint bármi más!

- Figyelj az alkoholfogyasztásra! Noha tiniként nem ajánlott az alkoholos italok fogyasztása, ha egy-egy bulin elcsábulsz egy koktél vagy sör erejéig, ne feledd, hogy ezek rengeteg kalóriát tartalmaznak! Ráadásul az alkohol dehidratációt (kiszáradást) is okoz! Válaszd az alkoholmentes koktélváltozatokat, illetve igyál cukormentes jeges teát, vizet.

- Ha a közös baráti összejöveteleken chips, pogácsa és sütemény helyett gyümölcssalátát szolgálsz fel, mindenki egészségére vigyázol, s csak a fantáziádon múlik, mivel kápráztatod el a vendégeket.

- Ha mégsem sikerült ellenállni a csábításnak, és úgy érzed, többet ettél, mint kellett volna, ne aggódj! A nyár előnyeit kihasználva bármikor futhatsz, kerékpározhatsz, sétálhatsz, úszhatsz stb, hogy ledolgozd a fölösleges kalóriákat!