KezdőlapÉletmódDivatDúsító frizurák egyenes szálú hajra

Dúsító frizurák egyenes szálú hajra

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

leftMár azt sem tudod mit kövess el az egyenes szálú hajaddal, csak hogy dúsabb hatást kölcsönözz neki? Mi most eláruljuk neked! Mi több, két praktikus frizura-tippet is hozunk, amelyet mind kipróbálhatsz.

A vékony szálú és általában egyenes haj hajlamos a zsírosodásra, ezért azt tanácsoljuk neked, hogy száraz sampont használj, spray-típusút, amellyel meghosszabbíthatod a hajmosások közti időszakot. Ezt száraz hajra is felviheted, a hajformázás előtt, hogy koronádnak ápolt és friss külsőt kölcsönözz!

1. Könnyű, dús frizura

Első lépésként, válaszd el több tincsben a hajad, majd fésüld meg egy ritka fogazatú fésűvel. Ezután emeld meg a tincseket, és fújj a tövekre a száraz samponból. Fogyelj arra, hogy kb 30 cm távolság legyen a hajtő és a spray között. Észreveszed, hogy fehér réteg képződik a hajadon, ezt alaposan be kell masszíroznod a fejbőrödbe, hogy kifejtse tisztító hatását.

Ugyancsak tincsekkel dolgozz tovább: válaszd el kereszben a hajad, egyik füledtől a másikig, majd oszd fel az elkülönített részt is, vékony függőleges csíkokra. Varázsolj hullámokat! Ehhez szükséged lesz hajvasalóra. És speciális szérumra, amely megóvja a hajad a 200 foknál is magasabb hőmérséklettől.

Ha elkészültél, térj rá a tarkódnál lévő tincsekre. A fejed búbján lévő hajat csíptesd fel egy hajtűzővel, a maradékot pedig válaszd kettőbe és végezd ugyanazokat a mozdulatokat a hajvasalóval: a tövektől a végek felé haladva csavard a vasalót a hajtinccsel együtt.

Végül, nem maradt más, mint a fejed búbján lévő tincsek hullámosítása. Hogy tovább tartsanak a fürtök, csavard őket a homlokod irányába, azaz felfelé. Ugye, hogy máris dúsabb? Viszont ha fokoznád a hatást, hajtsd előre a fejed és borzolj bele a tincseidbe, a tarkódtól a homlokod felé.

2. Hajviselet, estére

Nem kell különösebb módosításokat végezned az előbbi hajviselethez képest, hanem, első lépésként, válaszd el a frufrud a többi hajtól. A fejed búbján ragadd meg az első tincset, fésüld előre és tupírozd fel. Ugyanezt tedd a többi tincseddel is, oldalt. Ha megvagy, fújhatsz egy kis hajlakkot a tövekre, hogy erősebb tartást kölcsönözzön a tincseknek, majd rendezd el szépen a tupírozott hajat egy ritka fogazatú fésűvel.

Ezután a füled körüli fürtöket gyűjtsd össze, és csavard őket hátrafele, majd középre érve tűzd meg, a hajad hosszával egy irányban, hogy erősebben tartsanak.

Végül, a szabadon maradt begöndörített fürtöket fésüld féloldalra, és máris megvagy: természetes a frizurád, ugyanakkor dús hatású és elegáns is!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet