esküvő
#Lélek

Esküvői kalauz vendégeknek

2011.06.23.
1 perces olvasási idő

Szinte elengedhetetlen nyári program az esküvő. A legtöbben ebben az évszakban tartják, hiszen a jó idő mellett, még a babona is úgy tartja, hogy annál boldogabb lesz az ifjú pár, minél többet süt a nap az esküvőn. Az ifjú pár számára rengeteg jó tanács létezik a lagzival kapcsolatban, de hogyan érezheti magát a vendég?

Esküvő gyerekként

Amikor még kilenc éves kor alatt megy el a gyerek esküvőre, garantált sikerre számíthat. A menyasszony és a vőlegény vele készít fotót, mindenki megdicséri a kis ruháját, hogy milyen szép és amikor elálmosodik azonnal alhat.

Azonban kamaszként, a hagyományos ceremónia unalmasnak tűnhet. A zene nem éppen mindig modern, alkoholt fogyasztani nem igazán lehet, míg a felnőttek kirúgnak a hámból. Nincs más választás, mint végig enni a menüt és várni a holnapot? Hála istennek, más lehetőségek is vannak. Az esküvők hemzsegnek a vicces játékoktól, az ifjú pár kínos feladataitól, amin jókat lehet derülni. Azt is mérlegelni lehet, hogy biztosan van ott valaki más is, akivel jót lehet beszélgetni, nem szükséges a család mellett tölteni az éjszakát. Azt is beláthatjuk, hogy nincs is jobb a lagzin felszolgált csodás ételeknélesküvő

Esküvő szingliként

Ha jelenleg nincs párkapcsolatod és ezt elfogadtad, akkor a lagzi számodra is olyan, mint bárki másnak, együtt tudsz örülni az ifjú párral. Azonban szakítás után végig asszisztálni az esküvőt sokkal nehezebb. Általában az ember agyán az fut keresztül, hogy „milyen szerencsétlen vagyok, én soha sem fogok férjhez menni…” stb. Nézzük meg, hogy egy ilyen gondolatnak mennyi a valóságtartalma. Valószínűleg nem sok, főleg ha figyelembe vesszük, hogy újabban inkább harminc felett házasodnak a fiatalok. Próbáld meg negatív gondolataidat elhessegetni és csak a történésre figyelni. A násznép biztosan rejteget még más szingliket is számodra, akikkel eltöltheted az estét, talán meg is ismerhetsz valakit.

Esküvőn részt venni párban

Megvannak a maga előnyei és hátrányai annak, ha párban megyünk esküvőre. Egyrészt nagyon romantikus program. Mindketten szépen ki vagytok öltözve, minden a szerelemről szól, a helyszín is csodálatos. Általában akkor üt be a krach, ha elkapod a csokrot. A fiúk persze több módon reagálhatják le szerencsédet. Ezt a szép hagyományt tiszteletben lehet tartani, de jobb nem komolyan venni, mert vitát robbanthat ki. A fiúk, férfiak néha megijednek az esküvőn, mert azt feltételezik, hogy most a barátnőjük is elvár valami hasonlót tőlük. A legtöbb lány szeretne egyszer menyasszony lenni, ez természetes. Ezekben a helyzetekben jobb őszintén, kedvesen megbeszélni mindazt, ami a szíveteket nyomja. Tehát ajánlatosabb azzal kezdeni, hogy „nagyon szép ez az esküvő, de én még nem érezném magam készen rá…” Sokkal szerencsétlenebb végkifejlete lehet az „ugye te nem akarsz…”, kezdetű mondatoknak. Ha saját érzéseidet osztod meg ezen a kellemes nyári napon, nagy baj nem történhet.

Jó szórakozást mindenkinek!

(Börcsök Gyöngyi)